Let's eat the night and drYnk the time.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 25 kwie 2014, 07:12

drynk pisze:
Loncik pisze:Ale 90% i tak będzie myśleć o tym jak odjebać swoją pracę i spierdolić o 15 do domu.

Tak sobie przypomniałem dzisiaj Twoje słowa... i pełna zgoda - takie mam podejście do pracy obecnie. I to nie dlatego, że mi się nie chce. Po prostu takiego organizacyjnego chaosu jaki jest u mnie w firmie to nie widziałem jak żyję.
Już się rozglądam za czymś innym, bo nie zdzierżę tego chujowego klimatu, jaki tam panuje.

Podejrzewam, że za mało zobaczyłeś :) Również mało zobaczyłem, ale z kolei nasłuchałem się trochę historii i nigdzie nie jest tak pięknie. Nie masz gwarancji, że gdzie indziej będziesz miał lepiej. Może lepiej spiąć się, wytrzymać maksymalnie długo i wyciągnąć z tej roboty tak dużo, jak się da? Pewno w pewnym momencie będziesz już pewien, że nie ma co dłużej siedzieć i powiedzieć nara, ale po paru tygodniach chyba nie ma co przesądzać.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 25 kwie 2014, 07:56

phi... Fajnie macie z tym goleniem raz na tydzien raz na 2 xD A codzienne skrobanie to nie łaska? Fakt. Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma:) no chyba tylko Glory i Iza mają fajną robotę

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 25 kwie 2014, 17:41

Z deszczu pod rynnę będzie ciężko, bo nie wiem jaki to by musiał być deszcz i jakiej średnicy rynna, żeby mieć w firmie gorszy klimat i gorszą organizację.

Dostałem niedawno jeszcze dwie oferty, tylko czekam na ponowny telefon z jednej firmy, do drugiej muszę zadzwonić sam. Pójdę na rozmowy, zobaczę co się uda wynegocjować, wybadam grunt, jak będzie wyglądało lepiej, to z końcem obecnej umowy dziękuję dotychczasowemu pracodawcy za współpracę i bez sentymentu spierdalam.

Tym bardziej, że miała być umowa o pracę na okreś próbny, wyszła z tego śmiecióweczka czyli umowa-zlecenie... no jak oni się tak zabezpieczają, żeby móc mnie bez okresu wypowiedzenia wyjebać, to ja nie zamierzam być lepszy. Czuję, że konkrety i dotrzymywanie słowa w tej firmie będzie w wielu aspektach wyglądało tak samo i o ile mam możliwość zmiany, to nie będę się długo zastanawiał.

Jedyny plus, że nikt nie wnika w stan mojego (notabene nienagannego) zarostu :D

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 25 kwie 2014, 20:36

drynk, jest opcja - spieprzaj z tamtąd. Jesteś młody, nie masz rodziny a więc nie jesteś uwiązany. Kiedy próbować jak nie teraz?

Szfiecu, trwanie w stagnacji (zwłaszcza takiej słabej) jest bez sensu i cofa człowieka w rozwoju. Kto nie ryzykuje ten szampana nie pije ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 26 kwie 2014, 13:12

Też jestem zdania, że nie ma się co przywiązywać i bać, że wpadnę z deszczu pod rynnę. Nic mnie nie trzyma, dzieci mi nie płaczą nad głową, jak tam gdzie się przeniosę dalej nie będę się czuł dobrze, to będę szukał dalej, aż do porzygu.

Poza tym ja tu nawet niespecjalnie ryzykuję - plan zakłada odbycie rozmów wcześniej i rezygnację z obecnej roboty jak będę miał zaklepaną nową. Tak naprawdę to trochę zrobili mi przysługę, że dostałem umowę-zlecenie, bo nie wyrzucę kasy na ZUS z racji tego, że jestem jeszcze studentem (w emeryturę za 30 parę lat nie wierzę, więc jeśli uda się uniknąć zapłacenia jakichś pieniędzy na te chujowe składki, to uważam to za zwycięstwo) przez co dostanę trochę więcej na rękę. No i nie obowiązuje mnie okres wypowiedzenia, więc mogę podziękować za współprace bez żadnego bólu dupci.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 27 kwie 2014, 18:49

drynk pisze:Nic mnie nie trzyma, dzieci mi nie płaczą nad głową, jak tam gdzie się przeniosę dalej nie będę się czuł dobrze, to będę szukał dalej, aż do porzygu.

W takich okolicznościach to wiadomo, że trzeba szukać i czasem próbować nawet niepewnych opcji. Jednak gdy kilka powyższych czynników się zmieni, to już nie jest tak prosto ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 maja 2014, 22:03

A niech mnie diabli i najwyżej dostanę bana za reklamę, ale nie mogę przejść obok tego obojętnie [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_joQEa-mB-w[/youtube]

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 12 maja 2014, 22:19

Dryniu ale pocisłeś na wokalu ;)

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 12 maja 2014, 22:44

Zastanawia mnie tylko jak Ty to znalazłeś w ogóle... :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 12 maja 2014, 22:56

:mrgreen:

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 12 maja 2014, 23:36

MrGordon pisze:Zastanawia mnie tylko jak Ty to znalazłeś w ogóle...

Przecież mówił, że ma nową pracę i że atmosfera z dupy :D

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 12 maja 2014, 23:37

wymiotłeś :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 13 maja 2014, 11:10

iza_doria pisze:
MrGordon pisze:Zastanawia mnie tylko jak Ty to znalazłeś w ogóle...

Przecież mówił, że ma nową pracę i że atmosfera z dupy :D

Codziennie szpachlując krawędzie żelbetowego zbiornika nucę sobie pod nosem: "Postaw na firmę, co fach swój dobrze zna, o nasza firma wiele zalet ma... wu wu wu szamba, dwadzieścia cztery Pe EL!" :smile:

Btw. zwolniłem się z roboty - to było naprawdę niezłe szambo.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2014, 21:57 przez drynk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 13 maja 2014, 11:23

drynk, to jakbyś potrzebował trochę hajsiwa, to w niedzielę o 15 rekreacyjna gierka na Dąbrowie ;)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 13 maja 2014, 20:45

nie wiem czemu ale ten twój filmik skojarzył mi się z tym.
www.youtube.com/watch?v=c0d8WdBFTiw
gatunek podobny...

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 13 maja 2014, 21:01

knoperss pisze:nie wiem czemu ale ten twój filmik skojarzył mi się z tym.
www.youtube.com/watch?v=c0d8WdBFTiw
gatunek podobny...

Obydwoje jesteście jacyś dziwni...

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 13 maja 2014, 22:01

Dawid84 pisze:Dryniu ale pocisłeś na wokalu ;)

Gdybym miał taki wokal, to dawno robiłbym karierę, zamiast tracić życie na studia i szukanie marnie płatnej pracy :P .

MrGordon pisze:Zastanawia mnie tylko jak Ty to znalazłeś w ogóle... :mrgreen:

To dłuuuga historia :D

tommko pisze:wymiotłeś :D

Ostatnio rzadko piszę, więc jak już się wezmę za pisanie, to staram się chociaż trzymać poziom :oops: . A nic tak nie trzyma poziomu jak żelbetowe szambo :mrgreen:

lion_victor pisze:drynk, to jakbyś potrzebował trochę hajsiwa, to w niedzielę o 15 rekreacyjna gierka na Dąbrowie ;)

Thx za zaproszenie, ale spadam w niedzielę do Szwecji... na rower. Poważnie. Poza tym (już) nie umiem grać w pokera. Nie wierzę w żadne trudne sposoby na łatwe pieniądze :smile: .

gama, nie czujesz blues'a, o czym my tu mamy z Tobą dywagować :>?

knoperss, to chyba było z serii: "gimby nie znajo" :D ?

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 13 maja 2014, 22:13

drynk pisze:gama, nie czujesz blues'a,

ja po prostu nie lubię jak ktoś zapodaje jakąś totalnie przypałową nutę, a ja ją potem cały następny dzień mimowolnie co chwila zaczynam śpiewać...

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 13 maja 2014, 22:15

gama pisze:drynk napisał/a:
gama, nie czujesz blues'a,

ja po prostu nie lubię jak ktoś zapodaje jakąś totalnie przypałową nutę, a ja ją potem cały następny dzień mimowolnie co chwila zaczynam śpiewać...

Czyli czujesz blues'a az za bardzo :mrgreen:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 13 maja 2014, 22:22

Bo Polskie Szamba prowadzi sprzedaż w huuuurcie i detalu, widzą to ci, którzy ich znają :mrgreen:

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 14 maja 2014, 19:07

No i mamy naszego reprezentanta na następną eurowizję. Teraz zamiast ubijania w wiadrach, chłopaki będą szambo na scenie montować - piosenka 5 min i fajrant. A brodate kiełbasy i inne dziwolągi mogą się schować ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 14 maja 2014, 19:16

Wtedy 1.05 że Polska wygra -> do oporu :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 14 maja 2014, 21:35

A niech tam, najwyżej mi ktoś spod nosa gwizdnie robotę, ale takiego ogłoszenia nie mogę utaić przed światem :mrgreen: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-z ... 44374.html

No i najważniejsze - jeśli tylko Conchiquita Bratwurst aka smażona kiełbaska zna się na automatyce, to zleceniodawca ma to w chuju i dostarcza umówione ilości kawy - z mlekiem lub bez, w zależności od upodobań.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 14 maja 2014, 21:54

hahaha dryniu Ty to chyba chcesz zdominowac THE BEST OF maj ;)

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 14 maja 2014, 22:02

nie mam nic przeciwko żeby zdominował dział którym mam zaszczyt się opiekować pod warunkiem jednak że będzie miał trochę konkurencji :) więc do roboty, bo połowa maja a tam nic :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”