Ginus blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 12 maja 2010, 22:15

FOOTBALL
Interesujący finał Europa League, jestem pełen podziwu gry Fulham. Atletico wydaje się być o wiele lepszym zespołem, a mimo to Fulham momentami ich cisnęło. Szacunek dla Forlana i Aguero... Spoko mecz.. Mam nadzieje, że w lato Aguero będzie nosił niebieską koszulkę:)

POKER
Dzisiejszy dzień na plusie, grałem cash NL10 i turnieje Ligi Studenckiej

Cash
Rozegrałem 3 krótkie sesje, z których jestem zadowolony. Właściwie to nie popełniłem zbyt wiele błędów, aczkolwiek straciłem trochę na kilku rękach pod rząd typu 99, KQs, TT, AJ które po rozgrywaniu preflop musiałem pasować na flopie.. wydaje mi się że były to dobre foldy biorąc pod uwagę fakt, że flopy nie były do końca przyjazne, a przeciwnicy to goście którzy po 30 minutach gry zaczęli się budzić (wcześniej kradłem im jak chciałem..). Ogólnie 3 sesje +12,71$

Liga Studencka FR 500$
Kurde od początku grało mi się nie tak jak chciałem. Najpierw przy niskich blindach angażuję sporo stacka z AK, niestety wygrywa oponent z KQ łapiąc dwie pary. Później się miotam, by w końcu się podwoić. Gram spokojnie. Jak zostało ok 70 graczy to zacząłem grać bardziej agresywnie. Parę razy mi się udało mi się ukraść pulę. Coś tam też wygrałem. Ale w końcu dostaję AJo na środkowej pozycji i nie potrzebnie wbijam AI (sick) dostaje 1 call od BB który pokazuje 99 i board mi nie pomaga.. ostatecznie 48/157

Liga Studencka
Liga jak liga... śmieszna gra na początku jak zawsze.. szybki rebuy później addon i zaczynamy grać. Na początku trochę szczęścia miałem bo wygrałem 2x AI na riverze. W miarę odpadnia graczy grało mi się dobrze. Nie mogę narzekać na bezkarcie. Ale powiem jedno ostatni raz angażuję stack z AKo, dosłownie ostatni... Nigdy już tego nie zrobie. Tyle razy przegrałem z tym ścierwem, że nie da się tego opowiedzieć :D Ostatnie rozdanie.. ja cały czas mam ok 8 pozycji i stack średni.. Na UTG dostaję AKo, gram 3BB (9k). UTG+1 daje call.. za nim pasy i jeden gość wchodzi allin. Dochodzi do mnie i daję call (tłumaczę sobie tym, że musze wstać o 6 :D). UTG+1 pasuje. Mistrzu pokazuje JJ, które się utrzymuje... Obydwa zagrania chore... zarówno jego AI jak i mój call.. ale nvm.. zostaje mi 10k i w następnym rozdaniu przegrywam z moim KJs vs KJo vs AJs które łapie kolor.. Kończę 24/667 inkasując 2,15e odejmując R/A

Podsumowując dzisiejszy dzień:
:plus: 15,44 $
:minus: AKo :D

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 14 maja 2010, 08:21

POKER
Wczoraj nie miałem za bardzo warunków do gry, ale mimo to zagrałem dwa turki z Ligi Studenckiej

Liga Studencka
W tym turku zagrałem tylko dlatego, że zapomniałem się wyrejestrować. Można powiedzieć, że nie grałem tam w pokera tylko się bawiłem :P Odpadłem jakoś

Liga Studencka PG 200$ Freeroll
Możnaby powiedzieć, że main event wczorajszego wieczoru:) 33 graczy. Pula 200euro. ITM top 5. Na początku zaczęło się słabo, ale w miarę trwania turka coś się rozkręcało. Wygrałem parę coinów. Trochę nakradłem. Mniej więcej od Top 20 bylem na 1 miejscu. Od tego momentu to gra była bajką. Nawet raz z A4o mialem miss click i sprawdziłem allin gościa, który miał AJ, na flopie dostałem 4 i wygrałem :D. Wychodziły mi wszystkie zagrania. Dawno nie grałem takiego dobrego pokera. Na FT wszedłem ze sporą przewagą żetonów nad innymi (ok 1/4 wszystkich żetonów w grze). Ale jak to zazwyczaj bywa w mojej grze. Grając dobrze przez cały turek niszczę wszystko w przeciągu dwóch rozdań. O to co się wydarzyło: raczej rządzę na stole, jestem na CO, do gry wchodzi chyba ze 2 graczy, raisuje do mniej więcej 3bb z ATo. Sprawdza mnie tylko 1 gość, z dość niezłym stakiem. Flop nieznaczący, ale 2 kiery. On daje check, biję więc 1/2 puli, myśląc, że zrzuci, ale on daje call. Turn spada kier. On daje check, ja betuje 1/2 puli. On wrzuca all in. W tym momencie dopiero się ocknąłem i zastanowiłem się jak to spier**** to rozdanie... :/ Dzięki któremu zostaje mi mniej niż 1/2 stacka, bo oczywiście zrzuciłem. Ewidentny drawing a ja tego nie zauważyłem... :/ Nawet nie miałem żadnego sensownego outa. A on wiedząc, że gram agresywnie wykorzystał to i mu oddałem hajs i pozycję lidera. W tym momencie jest już 8 graczy. Ja jestem 6. Jeszcze trochę mnie ante zjada. i dostaję coś w stylu KJ AJ nie pamiętam już, wrzucam all in i dostaję call... jestem tak zły, że nic nie pamiętam, ale przegrałem...Odpadam 8/33. Grrr... Gdyby nie moja głupota... Powinienem był się zastanowić jak chcę grać na tym FT, a tak to zmarnowałem szansę na ITM... Przeczytam jakaś książkę w weekend, bo spędze 16h w pociągu, to może się wychilloutuje.. Pzdr.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 14 maja 2010, 11:42

GNSPL, obie te ligi sa na paradise-brak-polskiej-licencji!?

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 14 maja 2010, 12:25

To nie są dwie osobne ligi. Tradycyjna Liga Studencka odbywa się od poniedziałku do czwartku. Turniej z pulą 200e, gdzie zagrało tak mało osób, był turniejem dla uczelnie, która w rankingu miesięcznym zdobył któreśtam miejsce i odbywa się raz w miesiącu :)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 14 maja 2010, 12:53

mistrzunio, aaaa dzieki za info

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 17 maja 2010, 13:01

FOOTBALL
Cały weekend bylem we Wrocławiu. Niestety nie mogłem obejrzeć finalu FA Cup z Portsmouth. Szkoda, bo po skrótach widać, że mecz był niezły. Tyle zmarnowanych szans, ale najważniejsze to DUBLET!:D Brawo Chelsea! W przyszłym roku Premiership + Champions League. :DD

POKER
Jeszcze w piątek przed wyjazdem krótka sesja na cash nl10 i :plus: 3,79$

Dzisiaj wieczorem przed ostatni turniej z cyklu Chilicup. W tej chwili jestem na 20. miejscu. Licze na jakieś punkty dzisiaj. Trzeba się postarać, bo pisu swoim 6. miejscem podwyższył poziom rywalizacji:)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 19 maja 2010, 18:24

POKER
No i przyszedł downswing... :/

W poniedziałek na Chilicup odpadłem niestety 38.

Od tego czasu grałem troszkę Cash NL10. Dzisiaj troszkę więcej. Cały czas na lekkim minusie, ale dzisiaj to już masakra. Gram na jednym stole z 2h. Wiem kto jak gra, a ja mam wizerunek gracza tight.

Oto rozdanie: Cash NL10 short handed

Dostaje AA na late position. Przede przede mną X (utg) call. Y (middle) call. Dochodzi eo mnie więc daje raise 6bb, bo wiem, że Y to calling station, który sprawdza praktycznie wszystko i jego stack skacze jak sinusoida (sam wygrałem z nim jego allina, ale miał mało niestety). Ok. Dalej. X daje call +50. Y daje call +50.

FLOP: zzQ wszystko kiery.
Gracz X czeka. Gracz Y czeka. Ja bet 3/4 puli. Moje asy niestety nie pod kolor. X pasuje. Y call.
TURN: 8 trefl.
Gracz Y czeka. Ja bet 3/4 puli. Y po namyśle calluje.
RIVER: Q trefl
Y czeka. Ja all in reszte stacka. On sprawdza. Od razu zaznaczam, że wiedziałem, że on nie ma koloru. Oczywiście miałem rację. Pokazuje 6Q i wygrywa ze mną tripsem dam.. Nosz k$$@!.... o co tu kaman :D

Kończę na dzisiaj. Od poniedziałku jestem :minus: 12,48 $

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 19 maja 2010, 20:01

nie wiem jak ty ale ja już na flopie podjął bym decyzje co z tym robie bo albo gram spokojnie bo mam dwóch graczy z których każdy z nich może zdecydować sobie że bedzie zbierał do koloru z jedną kartą zwłaszcza skoro mówisz że jeden to CS albo skoro oni czekali to wale jakiegoś scary beta / ALL IN i próbuje zabrać pulę. Granie kolejnych betów po tym jak oni zrobili check/call trochę bezsensu no a na river to już całkiem za bardzo zapatrzyłeś się w jego styl calling station powinieneś wziąć pod uwagę to że granie damą do końca pasuje do niego a druga dama na boardzie osłabia twoją tylko parkę asów.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 20 maja 2010, 07:16

Słuszne uwagi titanum. Dzięki. Teraz dopiero przeczytałem to na spokojnie i przeanalizowałem.. tutaj chodzi o to, że większość czasu miałem bezkarcie, a jak już coś miałem i grałem tym to musiałem zrzucać, bo flop/turn nie był sprzyjający. Myślę, że w wyniku mojej frustracji (zwłaszcza tym gościem) oraz tych Asów... od razu założyłem, że się stackuje.. Właśnie tym się objawiają słabsze okresy w mojej grze. Nie mogę się uspokoić i grać na relaksie.. mam jakieś parcie na wygrywanie każdego rozdania, a jak tego nie robię to się we mnie kumuluje i później takie kwiatki wychodzą.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 23 maja 2010, 20:18

FOOTBALL
No i Inter wygrał. Mourinho nie mógł z Chelsea zdobyć Champions League, a z Interem dał radę. Morał z tego taki, że Abramovich go zbytnio blokował i kupował za niego.. Anyway graty:)

POKER
Chyba downswing się potwierdza. W związku z tym albo zejdę na trochę na niższe stawki albo pozostaną tylko freerolle na jakiś czas.

Dzisiaj grałem trochę NL10. Na początku trochę w górę. Gram solidnie i nie popełniam błędów, ale po pewnym czasie zostaję zmuszony do zrzucenia QQ (a wrzuciłem trochę do puli). Później dostaję łomot od shorta z KK, który wrzucił allina i go sprawdziłem z 99. A na koniec (już chyba w przypływie frustracji) głupio gram z parą 99 i dostaję po łapach:D Także elegancko i rewelacyjnie :minus: 7.45$ :)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 25 maja 2010, 10:22

POKER
Wczoraj odbył się ostatni turek Chilicup w Gdańsku, za tydzień jest finał regionalny. Powiem tylko tyle, że mały tilcik daje się we znaki, bo sam już nie wiem jak grać. Druga czy trzecia ręka turnieju i dostaje asy, po władowaniu 1/3 stacka do puli zrzucam je przy flopie XXX w treflach (powinienem się był stackowąć na pre). Kolejna zła ręka to AQo i pozwolenie rywalowi na wydrawowanie strita w riverze (zbyt pasywna gra po flopie). Kolejna ręka to TT, które właściwie nie wiedziałem jak rozegrać.. Przy blindach 75/150, 6 graczach przy stole i stacku 2000+ postanowiłem je zlimpować na UTG. Nie wiem czy to dobra decyzja.. musiałbym wrzucić co najmniej 500$ czyli 1/4 stacka (albo allina i ryzykować odpadnięcie z turka bo przecież TT nie jest takie mocne) żeby wywali z rozdania kogoś. Tak czy inaczej do gry weszły tylko blindy. Flop KJx, mój pas, ich wojna (mieli K7 i K4 mniej więcej).

Zatem czy limp z TT w tej sytuacji jest prawidłowy?

Za tydzień finał, więc mam nadzieję, że chociaż trochę powalczę. Aha. Odpadłem 24/66, a pisu 11.

Dzisiaj rano odpaliłem kompa i zobaczyłem na mailu wiadomość od party-brak-polskiej-licencji!. Dali mi bonus bezpośredni w wysokości 5$. Postanowiłem rozwalić to przed śniadaniem, ale w czasie gry zrodził mi się pomysł, żeby zrobić z tego mini challenge. Idea jest taka, że ten challenge ma mi pomóc przezwyciężyć mały tilt, ale nie odstawiać mnie od poksa..
Założenia są proste:
- czas trwania: do końca maja (jeśli się uda to zmienię go trochę i będę kontynuował w czerwcu)
- challenge uznam za wykonany, jeśli 1 czerwca 2010 z tego bonusu zostanie mi więcej niż 0,01$ :)
- gram: tylko cash NL4 short handed
- gram: tylko 1 stół na raz

Mini Challenge (25.05-1.06):
Sesja: +7,92$
Stan: 5$ + 7,92$ = :plus: 12,92$

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 25 maja 2010, 10:45

GNSPL pisze:POKER
Kolejna ręka to TT, które właściwie nie wiedziałem jak rozegrać.. Przy blindach 75/150, 6 graczach przy stole i stacku 2000+ postanowiłem je zlimpować na UTG. Nie wiem czy to dobra decyzja.. musiałbym wrzucić co najmniej 500$ czyli 1/4 stacka (albo allina i ryzykować odpadnięcie z turka bo przecież TT nie jest takie mocne) żeby wywali z rozdania kogoś. Tak czy inaczej do gry weszły tylko blindy. Flop KJx, mój pas, ich wojna (mieli K7 i K4 mniej więcej).

Zatem czy limp z TT w tej sytuacji jest prawidłowy?

co to znaczy 2000+? ile dokładnie?
przy 13BB i z UTG na 6 maxie to jest jak dla mnie snap push, flipa bierzesz w ciemno, a może sprawdzi Cię średni as lub niższa parka. ew. możesz raisować pre - jeśli rywale ogarniają to wiedzą, że przy takim stacku to rzadko steal, a częściej monsterunio

Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: krzysiekmiszcz » 25 maja 2010, 19:49

GNSPL pisze:Kolejna ręka to TT, które właściwie nie wiedziałem jak rozegrać.. Przy blindach 75/150, 6 graczach przy stole i stacku 2000+ postanowiłem je zlimpować na UTG. Nie wiem czy to dobra decyzja.. musiałbym wrzucić co najmniej 500$ czyli 1/4 stacka (albo allina i ryzykować odpadnięcie z turka bo przecież TT nie jest takie mocne) żeby wywali z rozdania kogoś.

Limp first in w zadnej sytuacji nie jest prawidlowy ;) Przy stacku 15 bb bym pushowal juz raczej, chociaz dobra decyzja bylaby rowniez otwarcie do 350-400, ale wiem jaki jest poziom na tych ligach to bys dostal pewnie 2 calle ;) Podobna sytuacje mialem ja na cup w Krakowie, z tym, ze mialem AK przy 1800 w stacku na UTG (blindy 75/150). Pushnalem to i dostalem radosny call(? raise, goscie sie go pytaja czy call czy raise a on oglasza pewny raise "do dwoch kół" :D ) i flipa przegralem z 44 tak bywa :D

PINDUCH
-#VIP
-#VIP

Postautor: PINDUCH » 25 maja 2010, 23:58

to ty masz na heyu nick ginus20?bo jak tak to graty za ft warmup ;) ja 10 miejsce

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 26 maja 2010, 16:52

Kasandrito, 2000+ czyli 2150. Rywale ogarniają albo i nie ogarniają, tak to już z nimi jest:D Powiem tak, był to stack początkowy, gdyż trochę się spłukałem. Calle są niesamowite, często z byle gównem ludzie wchodzą. Dlatego tylko limpowałem. Chodzi mi bardziej o to, jak się powinno zachować w sytuacji, gdy gramy z ludźmi, którzy ogarniają temat dobrze.

PINDUCH pisze:to ty masz na heyu nick ginus20?bo jak tak to graty za ft warmup ;) ja 10 miejsce

Nie, to nie ja

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 28 maja 2010, 17:07

POKER

Dzisiaj szybki wpis podsumowujący ostatnie dni... Niestety nie mam ostatnio za dużo czasu, więc mój pseudo challenge chyba się przeciągnie..

Z tego co pamiętam to zagrałem w takich turkach:

CEEC
Bez rewelacji, odpadam w połowie stawki.

LS Środa
Również bez rewelacji. Nawet się nie starałem.. Niestety po turku się ogarnąłem, że brakuje mi 20pkt żeby zagrać we freerollu miesięcznym.

PokerKings na party-brak-polskiej-licencji!
Luźna gra, bez rebuya, bez addona, bez wyników... :D

PartyPoker Freeroll dla Polaków
Odpadam w pierwszej ręce. Mam 55, biję preflop. Mam pozycję, a flop bezpieczny w stylu 468 tęcza. Gram z jednym gościem. Cbet. On call. Turn spada 6. Znów betuje, on znów calluje. River spada coś nie znaczącego, on znów czeka, więc uderzam za wszystko... Gość pokazuje 56 i wygrywa z tripsem. Elo.

LS Czwartek
Jak już napisałem postanowiłem coś tu pograć i postarać się zgarnąć chociaż te 20pktów. Na dzień dobre gość mi łamie AA, runner-runner kolor. Później znów przegrywam, ale się podnoszę. Powoli buduję stack. W przerwie biorę addona. W między czasie gram w turku forumowym i na nim się bardziej skupiam. W lidze steale mi nie idą. Nic też nie wygrywam. W końcu się allinuje z jakimś AJo i przegrywam flipa.. Kończę ok 140 miejsca..

Pokerkings na paradise-brak-polskiej-licencji!
Turniej zaczyna 175 osób. Naprawdę szok jak na turnieje forumowe (swoją drogą trochę już chyba przesada, ale mniejsza o to...). Anyway chociaż raz próbuję grać solidnie. Większość czasu mam skromny stack, ale grywalny.. W pewnym rozdaniu mam A3o, blindy już ciekawe, a w rozdaniu parę osób. Flop spada 23A. Do mnie czekają, ja betuję, dostaję raisa, więc się allinuje, rywal pokazuje A2o i wygrywam pokaźną pulę.. Później to już z górki i FT, a na nim 4 miejsce i głupi call z A2s vs JJ bodajże..

Podsumowując: :plus: 3,98$

Mini challenge: stoi w miejscu.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 13 cze 2010, 19:11

Oj dawno nic tu nie pisałem.. Jakoś tak się złożyło, że ani nie miałem kiedy grać, w związku z czym nie było też o czym pisać.

FOOTBALL
No i mamy mistrzostwa świata :) Oglądam ile się da. Niestety nie zdążyłem się zarejestrować w ligach typerów :/. Póki co najbardziej podobały mi się mecze Argentyna - Nigeria i Ghana - Serbia. Anglia - USA nie oglądałem:/ Pomijając RPA2010, to troche się wkurzyłem tym co się dzieje w chelsea.. Joe Cole odszedł (podobno ma zarabiać 80k tygodniowo w Arsenalu, chore, bo w CFC proponowali mu 90k). Szkoda bo w sumie to chyba byl mój ulubiony zawodnik w drużynie.. do tego Ballack.. przykre:/

POKER
Jeżeli chodzi o pokera to od ostatniego wpisu grałem w regionalnym finale Chilicup, niestety nic nie ugrałem.. W ogóle cały cykl można podsumować jako porażkę:) Coś nie trybiło w mojej grze.. przed nastepnymi liveami musze trochę przenalaizować jak gram..

Dzisiaj próbowałem zagrać w tym freerollu na paradise-brak-polskiej-licencji! z pula 5k. Żeby w ogóle się do niego dostać to przegrałem 2,07$ na cashu, próbująć ugrać raked hands :P Jeżeli chodzi o sam turek, to chciałem w nium zagrać agresywnie i w pierwszym rozdaniu poległem AJo vs AKo. Nic nie spadło i AKo wygrało :DDD

Kolejna sprawa to taka, że mój mini challenge przedłużam do końca czerwca gdyż do tej pory tylko kilka razy udało mi się zagrać.
Trafiły mi się dwa interesująće rozdania. Do pierwszego nie mam historii, ale generalnie dostalem KK i cały czas prowadziłem, grę betująć mocno. Dostawałem calle od 3 gości z czego do turna został jeden. Przegrałem w tym rozdaniu 4$ (czyli maks jaki miałem, bo to było pierwsze rozdanie po wejściu na stół). Gość na koniec pokazał KTs (trefl), trafił kolor dzięki runner-runner. Co za kretyn. Jeszcze na koniec mi powiedział, ze fishuje i dziekuje mi za to ze mu hajs oddaje, ale się zagotowałem :D
Na drugie rozdanie juz mam historię i przebiegało ono tak:

party-brak-polskiej-licencji! Poker $4 No Limit Hold'em - 4 players
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
Hero (SB): $5.26
BB: $2.33
CO: $8.59
BTN: $3.94
Pre Flop: ($0.06) Hero is SB with TObrazek AObrazek
CO calls $0.04, 1 fold, Hero raises to $0.16, 1 fold, CO calls $0.12
Flop: ($0.36) 6Obrazek 9Obrazek 8Obrazek (2 players)
Hero bets $0.20, CO calls $0.20
Turn: ($0.76) 7Obrazek (2 players)
Hero bets $0.40, CO calls $0.40
River: ($1.56) 5Obrazek (2 players)
Hero checks, CO bets $1.49, Hero calls $1.49
Final Pot: $4.54
Hero shows TObrazek AObrazek (a straight, Six to Ten)
CO shows AObrazek 9Obrazek (a straight, Five to Nine)
Hero wins $4.32
(Rake: $0.22)
Na końcu nie byłem pewien czy faktycznie trafił kolor czy blefuje.. Anyway na 1 sekunde przed końcem czasu, kliknałem call i wygralem:)

Podsumowując:
Cash NL4 paradise-brak-polskiej-licencji!: :minus: 2,07$

Mini Challenge (25.05-30.06):
Sesja: +4,08$
Stan: 12,92$ + 4,08$ = :plus: 17,00$

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 15 cze 2010, 10:29

Szybki update:

FOOTBALL
Ale Ci Włosi są słabi...:D

POKER
Wczoraj pierwszy raz zagrałem na Unibecie. Ładnie zielono tam jest:D:D Niestety forumowy turek poszedł słabo.. Odpadam jako jeden z pierwszych i nie ma co się rozpisywać o tym :)

Trochę pograłem ten Cash NL4 i sytuacja trochę się poprawiła, mogło być lepiej, ale pod koniec głupio grałem i trochę przepuściłem $.

Sesja: +5,98$
Stan: 17,00$ + 5,98$ = :plus: 22,98$

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 15 cze 2010, 18:13

FOOTBALL
Dlaczego w meczu WKS - Portugalia nie padła żadna bramka? Generalnie mecz był spoko, ale jakoś mało strzałów:) Musze przyznać strzał C.Ronaldo z 10 minuty, pierwsza klasa... powinny być same takie..

POKER
Jako, że miałem dzisiaj wolne to pograłem trochę w pokerka kontynuując mój mini czelendź.. kilka krótkich sesyjek i cały czas do przodu:)

Sesja: +8,42$
Stan: 22,98$ + 8,42$ = :plus: 31,40$

Na dzisiaj kończę i lecę na browarka.. pzdr:)

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 15 cze 2010, 21:20

GNSPL pisze:C.Ronaldo z 10 minuty, pierwsza klasa... powinny być same takie..

Tylko w tej minucie zabłysnął podczas tego dobrego meczu.

Joe Cole w Arsenalu, z tego co pamiętam to chciał go Ferguson...
Joe był wiecznym rezerwowym w Chelsea, więc widać że nie łasi się na kasę a zależy mu na graniu

Powodzenia w realizowaniu czelendżu

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 16 cze 2010, 22:46

Arnoldao, jeżeli chodzi o Joe, to on grał w CFC w pierwszym składzie jak był przed kontuzja.. niestety wykluczyła go i jakoś nie mógł do siebie przekonać Ancelottiego.. a co do przenosin to wybrał Arsenal ze względu na rodzinę i to, że od zawsze w Londynie mieszka...

Dzisiejsze mecze zaskakujące.. Szwajcaria pokonuje Hiszpanie.. normalnie szok.. chociaż po poprzeczce Alonso aż podskoczyłem..a niby my mieliśmy być taką Szwajcarią w sparingach :D:D masakra... W kolejnym meczu Forlan pokazuje po raz kolejny klasę... Pierwszy gol rewelacja.

POKER
Cash dzisiaj nie grałem, także challenge w miejscu.. zagrałem tylko pierwszy raz w tym turku na P*. Dziwna rozgrywka, ale zająłem 98 miejsce. Szkoda bo miałem szanse na coś więcej. Niestety push/fold daje się we znaki i goście wygyrwają z Q8 łapiąc Q w riverze.. Nvm.

Trzy ciekawe rozdania.. w pierwszym wygrywam pulę z 4 allinami mając 88.
W drugim łapię karetę trójek w riverze (set z flopa) i gość się wypłaca..
Trzecie rozdanie to aż sam się z siebie śmiałem mając na UTG 22 i stacka z 15BB nie wszedłem w to rozdanie.. set z flopa, kareta na riverze. Beka.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 21 cze 2010, 16:55

FOOTBALL
Co się dzieje na tym Mundialu to ja już nie ogarniam.. :D

POKER
Zagrałem wczoraj dwa freerolle.

Pierwszy to Goal Fest Sattelite na paradise-brak-polskiej-licencji!... Masakra.. Odpadam 52 a pierwsza 50 dostawała się do finału.. Niestety myślałem, że uda mi się zgarnąć blindy i 1 limpera z AJo, ale przeliczyłem się. Big stack mnie sprawdził z KQ i dostał parę dam z flopa..a ja miałem od cholery outów i nic nie doszło.. W sumie, to 2 rozdania wcześniej dałem ciała, bo pozwoliłem drawować rywalowi i dostał w riverze wygrywającą parę 10. Nie wiem czy mi się będzie chciało jeszcze próbować przebijać się przez 2600 graczy.. Do ego jeszcze straciłem 1,77e ugrywając raked hands. Nie potrafie grać cash na tej platformie..

Drugi to ten turek na Will Hillu z pulą 2000$. Nawet fajnie mi się grało i miałem spory stack. Ale zabrakło szczęścia i odpadłem jakoś ok. 150 miejsca przy płatnych top 100.

Zresztą co to była za gra jak w TV leciał mecz Brazylia - WKS... :/

Dzisiaj spróbuję zagrać coś na starsach, do tego nasz turek na unibecie..

Obczaiłem też dzisiaj Tobet Summer Cup. Fajnie było pograć 2 dni w pokera na Bałtyku:D Niestety 1150 PLN wpisowego to za dużo. Mam nadzieję, że satelitki będą w miarę sensowne i uda się zagrać w nich.

Aha. Minichallenge w miejscu. Do tego bankroll na paradius :minus: 1,77e

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 03 lip 2010, 18:26

Ok. Znalazłem chwilę czasu, żeby coś napisać.

Na wstępie musze powiedzieć, że w związku z urlopem, etc. moja aktywność na forum przez lipiec będzie pewnie bardzo niska. Jak mi się uda to może zagram jakiś forumowy turek. Postaram się za to nadrobić to w sierpniu:)

Skończył się czerwiec, więc skończył się też Mini Challenge :) Od ostatniego wpisu jestem jeszcze do przodu :plus: 1,99$.
Podsumowując wygląda to tak, że z 5$ które miałem na start w chwili zakończenia zrobiłem :plus: 33,39$. Wynika z tego, że prawie siedmiokrotnie powiększylem bankroll początkowy. Biorąc pod uwagę fakt, że grałem naprawdę mało to jest to dobry wynik.
Można śmiało stwierdzić, że Mini Challenge został zakończony sukcesem :plus: :plus: :plus: :)

Jeżeli chodzi o plany na lipiec to raczej z pokerem mało mają wspólnego. Postaram się tylko zagrać jakieś satelity do Tobet Summer Cup, Pucharu Polski Tobet, FTP Polish Poker Championship no i oczywiście jakieś forumowe turki, o ile znajdę na to wszystko czas. Do tego mam nadzieję pograć trochę cash live na niskie stawki z ziomkami:)

W sierpniu wracam spowrotem do Gdańska i zaczynam walkę z pracą magisterską i realizowaniem założeń pokerowych na 2010 rok. To tyle. Pozdro. Udanych wakacji:)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 10 sie 2010, 18:23

Czołem!

Wróciłem po pracowitym urlopie:) Nie miałem kompletnie czasu na pokera. Parę razy zagrałem po 30 minut w jakimś forumowym turnieju. Co do Tobet Summer Cup, Pucharu Polski Tobet, FTP Polish Poker Championship to można powiedzieć, że nawet nie próbowałem. Zagrałem jedynie kilka razy Cash NL2 i wyszedłem na tym jakieś :plus: 18$.

Jeżeli chodzi o sierpień to oczywiście udział w życiu forum i turnieje forumowe, a przede wszystkim praca mgr.

Pozdro:)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 29 sie 2010, 12:23

Dobra, chyba nadszedł czas, żeby znów zacząć skrobać na 'blogu' :D Musze się usprawiedliwić za małą aktywność na forum. To znaczy forum czytam codziennie, ale jakoś nie mam weny na pisanie:). Dobra do rzeczy.

Co gram? Gram teraz tylko forumowe turnieje, o ile zdążę się zarejestrować. Do tego staram się grać codziennie po troszku na Doxxbet,1-2 6 osobowe stoły, NL4 euro.

DOXXBET
Generalnie rozegrałem od zarejstrowania 15.08 jakieś 820 rozdań. Czyli jakieś średnio 55 rozdań dziennie. Nie powala, ale gram tylko na 1 stole (czasem na 2).

Wczoraj miałem lekką zwiechę i skończyłem sesję na jakieś -4E. Dzisiaj z kolei trochę lepiej. Zwłaszcza, że pierwszy raz zakończyłem sesje z dwoma otwartymi stołami i na obydwu byłem na plusie. Może zacznę regularnie grywać dwa stoły.. Niestety jak gram więcej niż na 1 to tracę koncentrację...

Podczas dzisiejszej sesji byłem 3x na AI preflop:
1. 99 vs AQo (szort) -> pojawia się Q na riverze i przegrywam
2. AKo vs AJo -> spada król i się utrzymuję
3. JJ vs 99 -> moje walety się utrzymują

Do tego jedno interesujące rozdanie które właściwie chyba źle rozegrałem. Jak tu wyciągnąć więcej kasy? Od razu zaznaczam, że zazwyczaj PF betuję ostro z królami, tym razem jednak inaczej zagrałem..
Game # 1837708793 - Texas Hold'em No Limit EUR 0.02/0.04 - Table "Ede"

Players(max 6):
GinusPK (EUR 1.75 in seat 1)
Arteta10 (EUR 4.00 in seat 2)
Vialli9 (EUR 4.79 in seat 3)
incubo85 (EUR 4.06 in seat 4)
gheorghe79 (EUR 1.95 in seat 5)
ambici (EUR 1.29 in seat 6)

Dealer: gheorghe79
Small Blind: ambici (0.02)
Big Blind: GinusPK (0.04)

GinusPK was dealt: Kh - Kd

incubo85 Fold
gheorghe79 Fold
ambici Call (0.02)
GinusPK Raise (0.08)
ambici Call (0.08)

Flop Ks - Kc - Jc

ambici Check
GinusPK Check

Turn Ks - Kc - Jc - 4c

ambici Check
GinusPK Bet (0.12)
ambici Call (0.12)

River Ks - Kc - Jc - 4c - 5h

ambici Check
GinusPK Bet (0.24)
ambici Fold
GinusPK Payback (0.24)

GinusPK shows: Kh - Kd (four of a kind, Kings)

GinusPK wins: EUR 0.46 (with four of a kind, Kings)
Rake: EUR 0.02

Game ended 2010-08-29 12:43:21 CEST

Podsumowując:
Czas gry: 1h
Sesja: :plus: 6,37E
Bankroll: :plus: 3,42E

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”