Ginus blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 06 sty 2012, 22:40

[center]GRUDZIEŃ 2011[/center]

Zadziwiająco dobrze jak na mnie się ten miesiąc zakończył. Właściwie to chyba miesiąc, w którym wyszedłem maksymalnie do przodu. Wszystko dzięki freespinom i bonusom :mrgreen: w wigilię zakręciłem darmowymi spinami na Unibecie i wpadło 82e :D

MTT :minus: 8,44$
Tak jak zawsze, większość turniejów to forumowe. Do tego dołożyłem jakieś niskie wpisowe, ale niestety wszystko w dupę :)

CASH NL4 :minus: 9,53$
Nie chce mi się już nic pisać o tym cashu ani wklejać. Od nowego roku odpuszczam tą dziedzinę. Bynajmniej na trochę. Może za jakieś 2-3 miechy poczytam trochę, pooglądam jakieś filmiki i zacznę od jakiegoś NL10+. Najwyżej wszystko przewalę :P

SNG RACE :plus: 38,42$
Płatne miejsce jest, ale jestem niezadowolony.

RAZEM :plus: 151,02$

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 06 sty 2012, 22:44

[center]PODSUMOWANIE ROKU 2011[/center]

Minął rok 2011. Jest to pierwszy rok, w którym już nie jestem studentem i mam full time job . Na początku strasznie mnie to jarało i dawało mi taki wewnętrzny spokój.. jednakże teraz po roku czasu? Czuję się oszukany i wyzyskiwany. Mam wrażenie, że na swoim stanowisku już się niczego nie uczę.. albo nie chcę. Do tego zarobki mam takie, że mi na nic nie starcza. Nawet na opłacenie kredytu.. life sucks... and then you die.. No ale, żeby tak nie psioczyć, to muszę przyznać, że jest coraz lepiej między mną i moją dziewczyną. Właściwie to jest bardzo dobrze i fajnie, pomimo kilku moich przypałów:) Mam nadzieję, że będziemy pracować nad sobą i wszystko będzie szło do przodu :)

Jeśli chodzi o pokera, to przejrzałem swój blog i sprawdziłem co sobie zakładałem na początku roku 2011. Całe szczęście niewiele :mrgreen: Na celu miałem tylko popracowanie nad swoją grą i odnalezienie chęci do gry w pokera. Mam wrażenie, że czułbym teraz spory edge nad sobą sprzed roku, czyli jakiś progres jest. Co do chęci.. to właściwie miałem już przez cały czas, ale najważniejsze jest to, że do tej pory jeszcze ich nie straciłem :) Może nawet mam jeszcze większe niż miałem.. a to za sprawą wpisów na innych blogach. Są naprawdę motywujące!

Cieszy mnie to, że w 2011 roku sporo zrozumiałem, sporo się nauczyłem.. ale to dopiero kropla w morzu. Tak naprawdę jestem słaby i mało wiem. Kiedyś żyłem złudzeniem, że mogę zostać pro i scashować wsopa, teraz wiem że to nie możliwe. Nie mam do tego predyspozycji. Możliwe jest jednak to żeby dobrze się bawić grając w pokerka i może coś tam szarpnąć. Muszę jednak wrócić do początku i zacząć wszystko od nowa. Poker opiera się na nauce i samodoskonaleniu się, a nie na wygrywaniu. Wiele osób o tym zapomina. W tym i ja.. i chyba to jest mój największy leak.. presja wyniku. Ale ogólnie pomimo tego, że nie czytałem mindsetu uważam, że jest nieźle. Każdą wygraną/przegraną rękę/turniej biorę na chłodno. Podchodzę do tego na zasadzie: badbeat/cooler/mój błąd i jadę dalej. Problemem jest tylko to, że brak analizy mojej gry i wyciągania wniosków. Czyli coś nad czym mam zamiar popracować.

Co do wyników to były jakie były. High stakesów nie podbiłem. Ledwie z freerolli wyszedłem. Najwięcej przyniosły mi forumowe turnieje, mtt i wyścig sng na Chili. Z kolei jestem na siebie zły, bo grając cash nl4 straciłem masę czasu a wyszedłem praktycznie na zero.. ale jakąś tam wiedzę wyniosłem i to jest najważniejsze!

Wracając do wyników to ogólnie wygrałem w ciągu roku :plus: 544$. Na playmoney of course. Zrobiłem tylko jedną małą wypłatę z ladbrokes-brak-polskiej-licencji!, bo byłem zmuszony ze względu na ich podejście do polskich graczy. Straciłem na tym trochę, ale olać to. Generalnie bankroll wzrósł o ponad :plus: 370%. Więc jeśli patrzeć tylko na tę statystkę to jest spoko :mrgreen: Jak za rok znów pochwalę się takim wzrostem.. to będzie super! :)

Plany na rok 2012?

Zdecydowanie popracować nad sobą.. i nie chodzi mi tu stricte pokerowo, ale życiowo. Musze nabrać większego dystansu do pewnych spraw, wychillować się i otworzyć bardziej na świat i ludzi. Do tego zdrowiej się odżywiać, starać się być więcej w ruchu. No i pić bardziej z głową, bo czasami nie bardzo ogarniam po alkoholu :mrgreen:

A pokerowo? To przede wszystkim pracować nad swoją grą, czyli czytać książki i arty, oglądać filmiki, analizować swoją grę.. Zacząć grać turnieje z prawdziwym wpisowym, a nie za jakieś centy. Brać przykład z lepszych. Cieszyć się z gry i z badbeatów. Chciałbym też bardzo pojechać na PKPT, chociaż nie wiem czy to się uda ze względu na pracę i finanse.. ale na pewno się będę starał!

Zatem na najbliższy czas postanowiłem, że rzucam cash. Będę grał na luzie, tylko jak będę miał ochotę. Skupiam się na MTT z niskim wpisowym, bo to mi zawsze sprawiało radość. Pulpit będę uzupełniał jakimiś sng za 1-2$. Zobaczymy za jakiś czas co z tego wyjdzie.

Co do bloga to zmieniam formułę, bo ta z podsumowaniami mnie męczy. Psychicznie źle wpływa na volume i jakość gry, bo presja tego aby wszędzie były :plus: mnie pogrąża.. Także w 2012 mam w to wyjebane :mrgreen: Będę pisał jak będę miał ochotę przelać jakieś myśli.. nie tylko pokerowe, bo i węższe grono odbiorców, więc i więcej można napisać:)

BTW: Przeczytałem teraz jeszcze raz to co napisałem i stwierdzam, że nad mindsetem musze bardzo popracować.. nie tylko na płaszczyźnie pokerowej :mrgreen:

AAa… no i … NIE MA OPIERDALANIA SIĘ !!! :mrgreen:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 09 lut 2012, 22:25

No i gdzie ta zapowiedziana aktualizacja z gosu wynikami :P?

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 05 mar 2012, 19:39

Szufla.

Miałem reinstalkę windy i HM mi szaleje, a właściwie to teraz w ogóle się nie odpala, bo jakieś błędy wyskakują. Nie ogarniam już tego i nie mam czasu się zabrać żeby to uporządkować. Jak załatwię sprawę z HMem to zrobię jakiś wpis pokerowy i wrzucę jakieś wykresy mtt i sng z tego roku. Napiszę tylko, że bankroll przez te dwa miechy podskoczył o jakieś +40%. Gdyby nie jakieś głupie błędy to pewnie byłoby jeszcze lepiej, na moje nieszczęście zakończyłem też kilka razy turnieje przed dobrymi wypłatami. Na przykład dwa pokerkingsowe buble :mrgreen:

Jak już wyżej napisałem, miałem fajny start nowego roku. Zarówno mindestowo, pokerowo jak i życiowo. Spoko volume, praca nad mindsetem do tego filmiki szkoleniowe.. sielanka. Niestety w połowie stycznia dowiedziałem się, że moja firma pada. Ponad 160 osób na bruk. Także następny miesiąc to spędziłem pod znakiem rozkminki „co dalej?”. W między czasie musiałem chodzić do „pracy” i się nudzić.. obejrzałem wszystkie sezony How I met your mother. Na nic konstruktywnego nie miałem ochoty i siły, więc po prostu spaliłem masę czasu.. Na razie nie ma wyroku sądu w sprawie mojej firmy i nawet nie mam żadnych informacji odnośnie pensji. W grudniu dostałem 70%, w styczniu i w lutym nic. Powinienem dostać 2 miesięczną odprawę i zaległe pensje.. na razie głucho. W lutym zawiązała się nowa grupa do której zostałem zaproszony. Póki co na jeden projekt, umowa o dzieło do końca kwietnia. Kasa w miarę ok, więc może nie umrę z głodu:) Ale będę musiał podpisać indywidualną umowę o świadczenia z NFZ.. 350zł miesięcznie, żeby w razie czego mnie przyjęli do lekarza.. sick.

W związku z powyższym będę miał masę roboty. Po kilkanaście godzin dziennie, do tego pewnie soboty. Muszę też ogarnąć drugą sprawę, która będzie się kręcić w lecie, więc resztę czasu poświęcę na to.

Czasu nie ma, to nie ma gry. Staram się chociaż grać regularnie forumowe turki. Niestety kompletnie straciłem czas na naukę, analizę i jakiś większy volume. Może za 2 miechy..
Na forum raczej będę zaglądał codziennie, w przerwie na kawę.. Nie wiem jak będzie z udzielaniem się.

Widzę, że jest rozkmina nad zjadem w Toruniu. Ahh.. szkoda, że chyba też mi przejdzie koło nosa przez ta robotę i brak kasy.. a tak blisko z 3m.. :/

Pzdr.

AAaaa... No i mam mega bekę, że zwolnili Andre Villasa-Boasa z Chelsea. Niesamowite, odkupować trenera za 15 mln funtów, żeby go wypierdolić po 8 miechach :mrgreen: W sumie to nie dziwię się Abramovichowi, bo piach nieziemski grają. No ale mógł mu dać czas do końca sezonu chociaż..

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 06 mar 2012, 01:44

Kucze, to nietęgo... Myślałem, że może nie będę musiał sam w pociągu sterczeć jak kołek do tego Torunia (o ile to będzie Toruń i o ile przejawiałbyś ochotę wyjazdu), ale w takich okolicznościach to się nie dziwię, że od razu z tej akcji zrezygnowałeś. Trzymam kciuki, żeby szybko się coś zawodowo wyklarowało! Jakbyś miał chęć się tam kiedyś oderwać od bytowych problemów, to wiesz gdzie mnie szukać i jakiegoś buy-ina na obiad dam Ci wygrać :D

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 06 mar 2012, 07:28

Gns - nic się nie przejmuj, u mnie podobnie tylko trochę mniej bo 50kilka osób na bruk ;) hhehe takie czasy, ale to i tak zazwyczaj jest oznaka czegoś lepszego na przyszłość.

A co do Chelsea to co to było dla Romka 15mln skoro lożę wykupił na narodowym za ponad bańkę na 1 mecz ;)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 06 mar 2012, 19:28

Dzięki chłopaki. W sumie to teraz już jest spoko. Na początku było to dziwne uczucie, bo w sumie to moja pierwsza praca. Teraz wiem, że cała ta sytuacja wyjdzie dla mnie na lepsze. W firmie pracowałem przez dwa lata i chyba powinienem już ją zmieniać, bo nie robiłem tego co chciałem robić. Z kolei to czym się zajmowałem opanowałem dobrze. W każdym razie teraz się wszystko klaruje i jestem dobrej myśli :) W przyszłym tygodniu powinienem dostać jakiś przelew i w końcu będę mógł spłacać długi :mrgreen:

Jeszcze co do mojej firmy, to rozpadła się niestety przez inną firmę. Takie czasy w budownictwie i inwestycjach na Euro2012 :P

drynk, co do wyjazdu, to jeszcze nie przesądzone o ile to będzie druga połowa kwietnia i wszystko w nowej robocie potoczy się tak jak bym chciał :)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 08 maja 2012, 23:13

No w końcu mam czas żeby trochę posiedzieć na forum i coś popisać..

ŻYCIOWO

Jak już wcześniej pisałem ostatnio miałem ostry zapierdziel w nowej robocie. Musieliśmy zrobić projekt w 1,5 miesiąca, który powinien być robiony z 4. W związku z czym robota była po 12 godzin dziennie do tego w soboty, niedziele i święta. Z tego powodu nie za bardzo miałem jak się udzielać na forum i na PKPT nie miałem szans się pojawić. A szkoda, bo z tego co czytałem było grubo jak zawsze. Następnym razem bardziej się postaram :)
W każdym razie projekt skończony, zostało tylko kilka poprawek po uwagach inwestora. Lada dzień powinienem dostać ostatnia część wypłaty i w końcu będę mógł powiedzieć, że z kasą jestem na zero :D A jak dostanę kasę z FGŚP to może i za nowa furą się porozglądam :)
Co do mojej przyszłości to wygląda to tak, że będę miał jeszcze umowę o dzieło na jeden projekt, a później wracam do rodziców pomóc im i pić browary oglądając Euro. Nie chce mi się siedzieć w Gdańsku, skoro nie mam biletów, a będzie tutaj masakryczny tłok.
W wakacje z pracą coś czuję, że będzie lipa, więc może uda się trochę podnieść pokerowego skilla.
Co do najbliższej przyszłości, to w maju moja dziewczyna ma sesje, a ja mam mniej pracy z nowym projektem. Z tego powodu postaram się maksymalnie wykorzystać wolny czas na pokera.

POKEROWO

Nie za bardzo panowałem ostatnio nad tym co się dzieje, z moim kompem. HM2 jak leżał tak leży. Dlatego moim głównym celem na najbliższe dni jest jego ogarnięcie i uporządkowanie bazy.
Nie mam za bardzo żadnych wykresów ani nic. No ale, skoro ma być to chociaż trochę wpis pokerowy, to wkleję tylko kilka co ciekawszych wyników z ostatnich 4 miechów. Nie jest to coś powalającego, ale powiem szczerze, że bardzo mało zabrakło abym kilka z nich zakończył dużo wyżej. Niestety nie da się wygrywać każdego rozdania, nawet jak się jest grubo z przodu.

3.I Poker770 Pokerkings $3,10 1 / 13
6.I redbet-brak-polskiej-licencji! 1e FO 1 / 399
27.I 888Poker 1,25$ FO 23 / 403
29.I 888Poker 3,5$ FO 19 / 416
2.II redbet-brak-polskiej-licencji! 1e FO 19 / 304
5.II 888Poker 2,5$ FO 24 / 416
5.II redbet-brak-polskiej-licencji! 1e FO 11 / 185
19.II PokerStars-nielegalny-w-PL! Pokerkings 2 / 38
28.III Poker770 5,5$ FO 16 / 368
1.IV WPT Pokerkings 3 / 36
3.IV Poker770 5,5$ FO 16 / 398
23.IV paradise-brak-polskiej-licencji! Pokerkings 1 / 71

Na początku tego roku powiedziałem sobie, że wracam do MTT i nie będę grał żadnego casha. Podszedłem do tego bardzo delikatnie i zacząłem bardzo nisko ze stawkami. Teraz coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to nie ma żadnej różnicy czy gra się za 1$ wpisowe czy za 5$. Praktycznie taki sam donkfest. Po prostu za 5$ jest go trochę mniej.
Bankroll pozwala mi grać trochę wyżej niż teraz gram, ale szybkie wchodzenie na wyższe stawki nie jest dla mnie czymś łatwym, więc raczej będę skupiał się na turniejach z wpisowym około 5$. Chociaż tak naprawdę będzie to zależało do dostępności turniejów, a gram póki co tylko non turbo freezouty.

Dzisiaj zagrałem sesję MTT w ciągu dnia. Chyba pierwszy raz od 2,5 miecha. Odpaliłem 5 turków:

Poker 770 2,2$ Freezout (odpadłem jeszcze w late reg.)
heypoker-brak-polskiej-licencji! 400$ GTD 1,2$ Freezout (152/407)
heypoker-brak-polskiej-licencji! 600$ GTD 2,25$ Freezout (65/298)
redbet-brak-polskiej-licencji! 2e Freezout (109/231)
Poker 770 1000$ GTD 6,6$ Freezout (17/160)

W pierwszym grałem mega piach i jakoś nie mogłem się ogarnąć. W trzech następnych szło mi całkiem nieźle, ale szczęścia mi zabrakło i dwa razy odpadłem AA vs QQ, gdzie przeciwnicy trafiali sety dam na flopach... sick.

W tym $6,6 czułem się dobrze. W top 30 miałem jakiś 6 stack i grałem dobrego pokera. Niestety w kluczowym rozdaniu będąc na UTG dostałem JJ. Otworzyłem za 3 bb, wszyscy w kółko spasowali, a BTN się zestackował ze swoimi ~16BB i pokazał A7o. No i niestety gdzieś tam po drodze złapał tego asa i nasze stacki się zrównały. W kolejnym rozdaniu poniosły mnie emocje i straciłem znów z tym samym trochę żetonów. I tak zamiast być w top 3 ledwo zipiałem. Kilka rund później moje K9o nie dało rady vs Q9s i odpadłem z turnieju na 17 miejscu... może następnym razem?

Podsumowując dzisiejszy dzień widzę brak konsekwencji w swoich decyzjach. Zdecydowanie ostatni czas sprawił, że brakuje mi ogrania i w wielu momentach nie wiem co mam zrobić i albo palę value albo tracę głupio żetony. Muszę obejrzeć kilka filmików żeby wrócić na dobrą ścieżkę.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 09 maja 2012, 05:38

Gns pisze:Musieliśmy zrobić projekt w 1,5 miesiąca, który powinien być robiony z 4.

Euro? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 09 maja 2012, 11:14

Haha. Nie. Dwa biurowce dla Hestii. Stadion na Euro to poprzedni projekt w firmie, która się właśnie przez to rozpadła. Całe szczęście ja w tym nie uczestniczyłem, bo nie moja branża :mrgreen:

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 10 maja 2012, 00:08

Ja chcę filmiki z MTT żeby się uczyć od Ciebie :)

Trochę poczytałem o tym, ty też poczytaj.. znajdziemy czas i coś nagramy może... ocenią nas, powiedzą gdzie popełniamy błędy lub nie... sami się nauczymy... inni się nauczą... forum skorzysta :)
Bo chyba tylko my gramy MTT - "nie z doskoku"
czy ktoś jeszcze i mi się nie doczytało?

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 10 maja 2012, 11:03

wiciu-ck pisze:Bo chyba tylko my gramy MTT - "nie z doskoku"
obawiam się że nie wiem - jaka jest definicja doskoku
ale analizując mój warsztat pokera widzę
laptop co wieczór na wyciagnięcie reki
myszka w dłoni
zetony na stole
stój w turnieju
turniej typu mtt
a nóż widelec i mnie przez przypadek ktoś mógłby podobnie zaszufladkować
gdyby tylko to mtt było za pięniądze :mrgreen: przez duże P

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 10 maja 2012, 17:52

wiciu-ck, Tobie to chyba się blogi pomyliły :mrgreen: Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ty byś mógł się uczyć ode mnie. Przecież jestem gorszy i gram o wiele niższe stawki.

Co do samej mojej gry to też nie jestem pewny czy nie gram z doskoku. Raptem 100+ MTT w tym roku rozegrałem. A wyniki też raczej nie porażające.

Chociaż odnośnie tego nagrania filmiku to może i się pokuszę. Fajnie byłoby usłyszeć kilka zjebek od kogoś o wiele lepszego. Może i w głowie by coś zostało :D

Ale radost21, jeśli chodzi o Ciebie, to filmiki z twoją grą bym chętnie pooglądał nawet w kinie z popcornem :)

Wczoraj niestety też bryndza. Odpaliłem 4 turki. Z czego żaden itm. Chyba muszę odpuścić kompletnie stawki z wpisowym poniżej 3$, bo z tego co patrzę po notatkach to w tych $5+ mi o wiele lepiej idzie. Pewnie dlatego, że filmiki które oglądam są raczej z wpisowym $11-33. Może powinienem wejść jeszcze wyżej?

Co do samej gry to generalnie trochę podtiltowałem wczoraj. Zazwyczaj radzę sobie z tym i to po mnie spływa, ale przy 3ciej sesji pod rząd, to spodziewałbym się żeby świat był trochę łaskawszy dla mnie :mrgreen: Szkoda mi tylko tego $5,5 bo praktycznie cały czas miałem wszystko pod kontrolą i byłem w ITM. Niestety chwile przedtem niefartownie odpadłem z drugiego turka i byłem wkurzony. Pewnie dlatego myślałem, że uda mi się re-stealowąć bigstacka otwierającego z UTG za 2bb. Jakoś wydało mi się to słabe i miałem wrażenie, że od razu zgarnę pulę, a jak nie, to moje A7s będzie w tym spocie o wiele lepsze. Niestety nie było. Rywal pokazał ATo. Swoją drogą ja na jego miejscu bym to zrzucił...

Poker770 1000$ GP 1,1$ FO 294 / 1066
888Poker 1000$ GP 5,5$ FO 31 / 192
redbet-brak-polskiej-licencji! 1e Freezout 78 / 219
PokerStars-nielegalny-w-PL! 2,2$ FO 58 / 67

Dzisiaj nic nie odpalam. Jestem generalnie trochę podkurwiony i szkoda mi palić kasy. Może ogarnę HMa i przejrzę historię ostatnich turniejów.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 10 maja 2012, 18:05

Gns pisze:Ale radost21, jeśli chodzi o Ciebie, to filmiki z twoją grą bym chętnie pooglądał nawet w kinie z popcornem
pamiętaj tylko że ja jestem polakiem pełną gębą a moje aktorstwo i moja gra: to jest pustka... Pustka proszę, pana... Nic! Absolutnie nic. Załóżmy, proszę pana. Że jak taki radost, proszę pana... Gra, nie?
Widziałem taką scenę kiedyś... Na przykład, no ja wiem? Na przykład wchodzi betem, nie? albo lepiej proszę pana, przebija... I proszę pana patrzy tak: w prawo... Potem patrzy w lewo... Prosto... I nic... Dłużyzna proszę pana... To jest dłu... po prostu dłu... dłużyzna, proszę pana. Dłużyzna..
Proszę pana, siedzę sobie, proszę pana, w kinie... Pan rozumie... I tak patrzę sobie... siedzę se w kinie proszę pana... Normalnie... Patrzę, patrzę na to... No i aż mi się chce wyjść z... kina, proszę pana... I wychodzę...
Bo i tak wiadomo że albo przepier... za przeproszeniem na turnie, albo poooopłynie na river. Dobrze mówię proszę pana na river. I dupa.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 10 maja 2012, 18:20

Oj proszę Pana, Panie radost21, Pan to jak zawsze do siebie zbyt krytycznie nastawiony.

A może właśnie niektórzy koneserzy kinematografii lubią oglądać coś co dla kogoś jest pustką i nic nie znaczącą dłużyzną?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 10 maja 2012, 18:28

Gns pisze:Pewnie dlatego, że filmiki które oglądam są raczej z wpisowym $11-33. Może powinienem wejść jeszcze wyżej?

Jeśli nie masz roll'a 1k+ to zdecydowanie odradzam granie 11$ i wyżej. Komfort to podstawa, a donkfest jest podobny jak w MTT za 5$.

Co do tych filmików, to może w wolniejszym czasie też coś nagram i jakiś komentarz dorzucę, ale to by chyba trzeba było do czerwca poczekać, bo na dzień dzisiejszy, to nie mam czasu na takie przyjemności - wstrętna uczelnia wyciska ze mnie soki, jak to zawsze w juwenalia bywa - zamiast schłodzonego piwka i skąpo odzianych dziewczyn (jestem singlem, to se chociaż popatrzę, a co! :twisted: ) mam koło na kole. Jak tak dalej pójdzie to ojcu zimówki wymienię :roll:

Gns pisze:Ale radost21, jeśli chodzi o Ciebie, to filmiki z twoją grą bym chętnie pooglądał nawet w kinie z popcornem :)

Pod warunkiem, że komentarz do rozdań byłby mówiony stylem, do którego Radost przyzwyczaił nas na forum :smile:

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 10 maja 2012, 20:25

Nie no drynk, chodziło mi raczej o te $11. Z rollem myślę, że bym wyrobił. Wyżej to niema mowy. Zresztą, o czym ja w ogóle mówię. Muszę się bardziej oswoić na piątkach i tyle w tym temacie. Pzdr :)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 15 maja 2012, 18:05

Siema. Zacznę od tego, że wygrałem coaching w konkursie koczwiego. Idea jest taka, że nagrywam godzinny film mojej gry MTT micro stakes, po czym wspólnie będziemy go analizować i koczwi będzie mi wytykał błędy i na mnie krzyczal :mrgreen: Na filmie będą 4 stoły, non turbo, freezout, bez huda.

W związku z powyższym wczoraj za mną pierwsze podejście do nagrywania. Odpaliłem w sumie 5 turków:

redbet-brak-polskiej-licencji! 1e Freezout 120/225
paradise-brak-polskiej-licencji! Pokerkings 23/58
Poker770 4000$ GP 5,5$ FO 334/835
heypoker-brak-polskiej-licencji! 1600$ GP 2,25 FO SH 549/922
everest-brak-polskiej-licencji! $250 GP 3,3$ FO 66/78

Niestety sesja mi kompletnie nie wyszła. Przede wszystkim dlatego, że w trakcie grania wypełniałem wnioski i kompletowałem dokumenty do Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych:P

Prawdę mówiąc skupiałem się tylko na tym 5,5$. Znów mi szło dość dobrze. Gra była łatwa, bo dostawałem dobre karty np. 2x AA pod rząd, ale nie opłacone dobrze. W pewnym momencie miałem stack top 10 i postawiłem na AI gracza, który otwierał z wczesnej pozycji. Niestety moje QQ okazało się być słabsze vs TT (set na flopie). Po tym rozdaniu trochę mi morale spadły, ale jakoś się trzymałem. Punkt kulminacyjny przyszedł jakieś 20 min później, gdzie ja otwierałem z UTG bodajże mając AA, gość za mną się zestackował a ja miałem izi kol. Ziomuś pokazał AQs. Flop JT9, turn blank, river K i odpadam. Szkoda, bo znów miałbym niezły stack w okolicy Top 20.

Jedyny pozytyw z wczorajszej sesji to taki, że dzisiaj rano w FGŚP przyjęli wniosek i powiedzieli, że za miesiąc będę miał na koncie zaległe 4,5 pensji :mrgreen: Allright. W końcu się odkuję!

Dzisiaj kolejna sesja. Teraz już postaram się zagrać bardziej poważnie. Chociaż znając życie wyjdzie jak zawsze :P O już utopiłem kilka BB w głupim rozdaniu... Anyway, wish me luck. Pzdr.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 15 maja 2012, 22:05

Ty pogadaj z koczwim żeby nagrał analizę i wrzucił do filmików forumowych :D

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 16 maja 2012, 22:20

Spoko iza, przy najbliższej okazji powiem mu, że jest parcie na jakiś jego filmik :P Tylko czy mnie posłucha?:)

No dobra. Tak na szybko. Wczoraj odpaliłem 4 turasy. Wynik całkiem niezły, bo 3x ITM. Niestety jestem lekko zawiedziony, 2 z nich to jedynie lekko ponad wpisowe, a jeden to FT i 4 miejsce.

paradise-brak-polskiej-licencji! 400e GP 3,3e FO 4/154
Poker770 1500$ GP 5,5$ FO 29/341
redbet-brak-polskiej-licencji! 1e Freezout 38 / 136
heypoker-brak-polskiej-licencji! 1200$ GP 2,25$ FO 69 / 618

W pierwszym turnieju to praktycznie byłem dead, ale jakoś udało mi się podnieść z kilku BB i wejść na FT. Później to tylko pushowałem chip leadera z lepszymi kartami, a on mnie ani razu nie sprawdził. Jak zostało nas 4 to zagrałem open shove z 99, jeden pas, dwa calle. Oba ziomki pokazały AKo, więc się mega ucieszyłem. Właściwie to przez chwilę już myślałem o tym jak zagrać HU z chip leaderem :mrgreen: Niestety na dzień dobry na flopie wyskoczył as, a mi nic nie pomogło.

Drugim turniej to właściwie od początku jakaś w miarę stablina gra i cały czas ze stackiem grywalnym 30+ BB. Chociaż pewnie jak przeanalizuję materiał, to się okaże, że grałem piach :D Odpadam niedługo po bubblu. Do mnie pasy. Dostaję QTs na SB i wpycham stack. Niestety BB się obudził z AKo i mnie przygasił :) Szkoda. Bo długo w turnieju byłem 1, a później cały czas around TOP15-20.

Trzeciego turnieju w tej chwili praktycznie nie pamiętam. Wiem tylko, że tam blindy były najkrótsze, bo 8 min i mi się źle grało. Odpadam niedługo przed bubble.

Czwarty turniej to chyba rollercoaster w stacku z tego co pamiętam. Zza światów raczej kilkakrotnie. Ale mimo wszystko jak miałem stack to starałem się wyciskać ile mogłem.

Najważniejsze, że cała sesję mam nagraną Camtasią. Także materiału do analizy trochę się zebrało i jak to przejrzę i ogarnę, to chyba będzie z tego coaching. Już teraz bez patrzenia wiem, że jest tam masa błędów, straconego value, etc. No ale zobaczy co powie ekspert. Muszę się tylko zastanowić, z której fazy wyciąć godzinę.

Z innych informacji, to ziomuś_drynk załatwił mi guest key do D3. Właśnie się ściąga. Dzisiaj chyba nie dam rady już odpalić, ale w weekend coś czuję, że będę nakurwiał z łuku :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 20 maja 2012, 12:08

[center] :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy: :trophy:

Obrazek[/center]

No w końcu im się udało! Brawo :)

W 83. minucie byłem pewien, że Bayern wygra. Ja pierdziele, po golu Mullera, a później golu Drogby myślałem, że dostanę paliptacji serca.

Mam nadzieję, że Abramovich i zarząd nie zrobią największej głupoty i Drogba razem Roberto di Mateo zostaną w Chelsea.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 20 maja 2012, 20:06

To jest foto pod tytułem: "Gdzie jest Roman?" ;) heheheh

W końcu chłopina dostał coś, czego nie mógł kupić, 9 lat, 6 półfinałów i 2 finały. Należało się.

Gns pisze:W 83. minucie byłem pewien, że Bayern wygra

Aleś jest kibic.... ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 20 maja 2012, 23:12

Szfiecu pisze:To jest foto pod tytułem: "Gdzie jest Roman?" ;) heheheh

Drogba go zeżarł :oops:

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 04 cze 2012, 00:32

Dobra. Trochę przymuliłem, bo w pracy skrócili nam termin na wydanie projektu z 30 na 15 dni i do tego musieliśmy go zrobić bez dwóch ziomków :mrgreen: także znów musiałem trochę bardziej na robocie się skupić. Teraz jestem na urlopie 10 dniowym i znów się okazuje, że od jutra rana będę musiał robić jakiś projekt. No, ale cóż trzeba robić póki robota jest.

Dostałem nominację na blog miesiąca, z której jestem bardzo zaskoczony. Fajnie być trochę docenionym :) To miłe, dzięki!

Pokerowo to udało mi się odbyć coaching z koczwim. Niestety technicznie wyszła z tego trochę lipa i nie powstał z tego żaden filmik, który byłby wart oglądania. Generalnie to nagrałem materiał z mojej gry. Wybrałem z tego ostatnią godzinę, czyli 3x mtt w kasie z czego jeden FT. Wspólnie to przeanalizowaliśmy. Koczwi znalazł mi kilka leaków, podrzucił trochę uwag i naprowadził na właściwe tory:) Dzięki jeszcze raz! Pierwsze efekty już moglem zobacyć bo jedna sesja mi się udała i w sumie to dzięki jego radom skończyłęm na 3cim miejscu jeden turek.

Kurde najbardziej wkurza mnie to, że dalej nie miałem czasu żeby przysiąść i tego HMa ogarnąć. Masakra, muszę się wziąć w garść i to zrobić.. normalnie zabieram się za to jak za pisanie pracy magisterskiej :P

Dzisiaj próbowałem coś pograć, ale byłem na zbyt dużym kacu i grałem jakiś mega piach.. szkoda pisać nawet. Może w tym tygodniu uda mi się zagrać jakąś jedną albo dwie sesje. Chociaż nie wydaje mi się, że znajdę na to czas.. :(

Poniżej wrzucam wyniki od ostatniego wpisu, w sumie to nic powalającego tutaj nie ma. Raczej słabo to wygląda. Niestety tylko jeden FT. No ale co tam, najważniejsze, że ciągle jadę na plusie do przodu.

24.V 888Poker 600 GP 2,50$ FO 121 / 240
24.V paradise-brak-polskiej-licencji! 400e GP 3,3e FO 51 / 151
24.V Poker770 1500$ GP 5,5$ FO 128 / 267
24.V everest-brak-polskiej-licencji! 1750$ GP 2,2$ R/A 179 / 260
27.V Poker770 500$ GP 2,2$ FO DEEP 110 / 339
27.V PokerStars-nielegalny-w-PL! 2,5$ 180 TURBO 113 / 180
27.V betfair-brak-polskiej-licencji! Pokerkings 1,1$ FO 26 / 29?
28.V Poker770 1500$ GP 5,5$ FO 174 / 333
28.V paradise-brak-polskiej-licencji! 250e GP 2,2e FO 3 / 178
28.V paradise-brak-polskiej-licencji! Pokerkings 39 / 55
28.V everest-brak-polskiej-licencji! 1750$ GP 2,2$ R/A 167 / 304
28.V Poker770 $1000 GP 1,1$ FO 440 / 1111
3.VI Poker770 $2000 GP 5,5$ FO 266 / 392
3.VI paradise-brak-polskiej-licencji! 250e GP 2,2e FO 106 / 138

W ogóle to przed chwilą skończyłęm oglądać zajebisty film – Another Earth. Kurde jak ja lubie filmy w takim klimacie i z zajebistą muzą... dla przykładu Moon czy Sunshine.
[center]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SF2mllKdGBk[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N8hEwMMDtFY&feature=relmfu[/youtube]
[/center]

No i co jeszcze..?? Chyba wszyscy odliczamy godziny do pierwszego gwizdka na Euro. Ja tam jestem dobrej myśli i wierzę, że zajdziemy daleko. A wczorajszy gol Lewego, rewelacja. Wiadomo, że ta piłka w ogóle nie powinna do niego dojść, no ale technika bajka. Szkoda mi tylko Anglików, bo im się skład trochę sypie. Nie wiem w sumie, kto z Chelsea tam zagra, bo co chwila jakaś kontuzja.. Lampard, Terry, Cahill.. masakra..[/youtube]

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 17 cze 2012, 11:47

Hej. Znowu trochę przymuliłem. Przyjechałem na wakacje do domu pomóc w rodzinnym biznesie, a do tego musiałem jeszcze zdalnie do pracy zrobić projek t na szybkości. No i oczywiście jednym z powodów jest Euro.

A propos Euro, to jestem strasznie zawiedziony. Mieliśmy wszystko, żeby zajść daleko w tym turnieju. Skład chyba najlepszy od dwóch dekad. Nasze stadiony i masę kibiców, dające mega pozytywną energię. Grupę najłatwiejszą z możliwych. I co? I jak zwykle to nie wystarczyło. Zabrakło nam siły i mentalności. Na pewno nie można tu winić piłkarzy, bo oni zrobili co mogli.

Wydaje mi się, że duża wina leży po stronie PZPN i kadry szkoleniowej. Jak słyszę Błaszczykowskiego, który się żali że rodziny nie dostały biletów na mecz (tylko 8 sztuk na całą kadrę, a niby Lato obiecywał więcej) i chłopaki przez połowę czasu w dniu meczowym myślą tylko o tym, zamiast o meczu, to mi ręce opadają.
Taktycznie lipa. Wystawiając 3 defensywnych pomocników, licząc, że może z przodu komuś się uda, nie ma sensu. Zwłaszcza w meczu, w którym tylko wygrana wchodzi w grę. Zbyt słabe rotowanie (lub praktycznie jego brak) wyjściowym składem powoduje, że chłopaki, którzy w meczu z Rosjanami dostali ostro po dupie, nie mają siły na 90 minut. Bezsensowne zmiany, które nic nie wnoszą do gry. Ściąganie Obraniaka, w ostatnich minutach meczu z Rosjanami , w momencie w którym mamy rzut wolny z idealnego dla niego miejsca... jakaś paranoja. Nic dziwnego, że się wkurwił, a w następnym meczu zagrał piach.Ściąganie Polańskiego, a zostawianie Dudkę, który z bólu ledwo chodził. Pro. Smuda to mistrz zmian, normalnie gość z refleksem szachisty. W ogóle, to chyba zbyt dużo pracy na boisku było a za mało z psychologami..

Wczoraj z kumplem stwierdziliśmy:
- nowe stadiony,
- nowe drogi i autostrady
- nowe hotele
- nowe dworce kolejowe
- nowe lotniska
...
- tylko Smuda stary.

No nic to by było na tyle żalenia się. Mówi się trudno i płynie się dalej. W pokera nic nie grałem ostatnio, bo jak widać nie miałem czasu. Teraz wszystko powinno się wyciszyć, więc może uda mi się poświęcić trochę czasu na grę. W okresie wakacyjnym niczego konkretnego nie mogę sobie zaplanować, po prostu postaram się od czasu do czasu zagrać jakiś turek.

AAAa.. no i szukam samochodu :) W granicach 12k zł. Póki co wybór padł na Mitsubishi Galant 00-03 w benzynie.. tylko gdzie takiego znaleźć. Zwłaszcza, że mam wydrukowane 13 stronowe FAQ z forum Mitsubishi, na temat kupowania samochodu i jego oględzin :mrgreen:

Pzdr.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”