No w końcu mam czas żeby trochę posiedzieć na forum i coś popisać..
ŻYCIOWO
Jak już wcześniej pisałem ostatnio miałem ostry zapierdziel w nowej robocie. Musieliśmy zrobić projekt w 1,5 miesiąca, który powinien być robiony z 4. W związku z czym robota była po 12 godzin dziennie do tego w soboty, niedziele i święta. Z tego powodu nie za bardzo miałem jak się udzielać na forum i na PKPT nie miałem szans się pojawić. A szkoda, bo z tego co czytałem było grubo jak zawsze. Następnym razem bardziej się postaram
W każdym razie projekt skończony, zostało tylko kilka poprawek po uwagach inwestora. Lada dzień powinienem dostać ostatnia część wypłaty i w końcu będę mógł powiedzieć, że z kasą jestem na zero

A jak dostanę kasę z FGŚP to może i za nowa furą się porozglądam
Co do mojej przyszłości to wygląda to tak, że będę miał jeszcze umowę o dzieło na jeden projekt, a później wracam do rodziców pomóc im i pić browary oglądając Euro. Nie chce mi się siedzieć w Gdańsku, skoro nie mam biletów, a będzie tutaj masakryczny tłok.
W wakacje z pracą coś czuję, że będzie lipa, więc może uda się trochę podnieść pokerowego skilla.
Co do najbliższej przyszłości, to w maju moja dziewczyna ma sesje, a ja mam mniej pracy z nowym projektem. Z tego powodu postaram się maksymalnie wykorzystać wolny czas na pokera.
POKEROWO
Nie za bardzo panowałem ostatnio nad tym co się dzieje, z moim kompem. HM2 jak leżał tak leży. Dlatego moim głównym celem na najbliższe dni jest jego ogarnięcie i uporządkowanie bazy.
Nie mam za bardzo żadnych wykresów ani nic. No ale, skoro ma być to chociaż trochę wpis pokerowy, to wkleję tylko kilka co ciekawszych wyników z ostatnich 4 miechów. Nie jest to coś powalającego, ale powiem szczerze, że bardzo mało zabrakło abym kilka z nich zakończył dużo wyżej. Niestety nie da się wygrywać każdego rozdania, nawet jak się jest grubo z przodu.
3.I Poker770 Pokerkings $3,10 1 / 13
6.I redbet-brak-polskiej-licencji! 1e FO 1 / 399
27.I 888Poker 1,25$ FO 23 / 403
29.I 888Poker 3,5$ FO 19 / 416
2.II redbet-brak-polskiej-licencji! 1e FO 19 / 304
5.II 888Poker 2,5$ FO 24 / 416
5.II redbet-brak-polskiej-licencji! 1e FO 11 / 185
19.II PokerStars-nielegalny-w-PL! Pokerkings 2 / 38
28.III Poker770 5,5$ FO 16 / 368
1.IV WPT Pokerkings 3 / 36
3.IV Poker770 5,5$ FO 16 / 398
23.IV paradise-brak-polskiej-licencji! Pokerkings 1 / 71
Na początku tego roku powiedziałem sobie, że wracam do MTT i nie będę grał żadnego casha. Podszedłem do tego bardzo delikatnie i zacząłem bardzo nisko ze stawkami. Teraz coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to nie ma żadnej różnicy czy gra się za 1$ wpisowe czy za 5$. Praktycznie taki sam donkfest. Po prostu za 5$ jest go trochę mniej.
Bankroll pozwala mi grać trochę wyżej niż teraz gram, ale szybkie wchodzenie na wyższe stawki nie jest dla mnie czymś łatwym, więc raczej będę skupiał się na turniejach z wpisowym około 5$. Chociaż tak naprawdę będzie to zależało do dostępności turniejów, a gram póki co tylko non turbo freezouty.
Dzisiaj zagrałem sesję MTT w ciągu dnia. Chyba pierwszy raz od 2,5 miecha. Odpaliłem 5 turków:
Poker 770 2,2$ Freezout (odpadłem jeszcze w late reg.)
heypoker-brak-polskiej-licencji! 400$ GTD 1,2$ Freezout (152/407)
heypoker-brak-polskiej-licencji! 600$ GTD 2,25$ Freezout (65/298)
redbet-brak-polskiej-licencji! 2e Freezout (109/231)
Poker 770 1000$ GTD 6,6$ Freezout (17/160)
W pierwszym grałem mega piach i jakoś nie mogłem się ogarnąć. W trzech następnych szło mi całkiem nieźle, ale szczęścia mi zabrakło i dwa razy odpadłem AA vs QQ, gdzie przeciwnicy trafiali sety dam na flopach... sick.
W tym $6,6 czułem się dobrze. W top 30 miałem jakiś 6 stack i grałem dobrego pokera. Niestety w kluczowym rozdaniu będąc na UTG dostałem JJ. Otworzyłem za 3 bb, wszyscy w kółko spasowali, a BTN się zestackował ze swoimi ~16BB i pokazał A7o. No i niestety gdzieś tam po drodze złapał tego asa i nasze stacki się zrównały. W kolejnym rozdaniu poniosły mnie emocje i straciłem znów z tym samym trochę żetonów. I tak zamiast być w top 3 ledwo zipiałem. Kilka rund później moje K9o nie dało rady vs Q9s i odpadłem z turnieju na 17 miejscu... może następnym razem?
Podsumowując dzisiejszy dzień widzę brak konsekwencji w swoich decyzjach. Zdecydowanie ostatni czas sprawił, że brakuje mi ogrania i w wielu momentach nie wiem co mam zrobić i albo palę value albo tracę głupio żetony. Muszę obejrzeć kilka filmików żeby wrócić na dobrą ścieżkę.