Droga na HighStakes I---[---------------------------------]
- Gns
- -#VIP

- urnotindanger
- -#aktywny

- wheeny
- -#zasłużony

- Sith
- LEGENDA

Hej, shootow nie bylo, po prostu nie bylem zadowolony ze swojej gry przez ostatnie kilka dni. A Wykresu nawet nie ogladam, wczoraj zagralem sesje z ktorej jestem zadowolony z jakości swojej gry - bym tak grał non stop to juz bylbym bogaty, niestety nie jestem zadowolony z ilości gier. Ogolnie wczoraj gralem 1-tabling, mega spokojnie, kazde decyzje przemyslana, staralem sie na biezaca w głowie komentować co robie i dlaczego. Volume słaby, ale tez bylem wyjebany po calym tygodniu i wkurwiony przez lekarkę u której byłem z dziećmi (bo chamska jak chuj, a ponieważ byłem z dzieciakami, to nie chcialem u nich wzbudzac niecheci do lekarzy wiec nawet nie moglem jej naprostować ciętą ripostą) - wiec nie ciągnąłem sesji na siłę.
Pogadalem troche z tommko i stwierdzilem, ze blokuje na razie staty z gry, jedyne co mnie interesuje to granie odpowiedniej ilosci gier, nie robiac pakistanu.
Potem walnę jakies podsumowanie ostatnich dni, bo troche zmian wprowadzam do gry, tylko na razie mi dzieci skaczą po komputerze.
A shootow nie będzie - bo nic mi one nie dzadzą - świadomi kupilem wersje smallstakes pokertrackera, wiec shooot nie poprawi mi wykresu nawet jak siędzie, a mnie zawsze te wykresiki najbardziej tiltowaly

Pogadalem troche z tommko i stwierdzilem, ze blokuje na razie staty z gry, jedyne co mnie interesuje to granie odpowiedniej ilosci gier, nie robiac pakistanu.
Potem walnę jakies podsumowanie ostatnich dni, bo troche zmian wprowadzam do gry, tylko na razie mi dzieci skaczą po komputerze.
A shootow nie będzie - bo nic mi one nie dzadzą - świadomi kupilem wersje smallstakes pokertrackera, wiec shooot nie poprawi mi wykresu nawet jak siędzie, a mnie zawsze te wykresiki najbardziej tiltowaly
- knoperss
- LEGENDA

-
BiSkiel
- -#pretendent

Sith pisze:Nie kumam... Wez sobie dla uproszczenia 1000 cf przy pelnych stackach - EV tego bedzie mniej wiecej -10% (czyli oddajesz czysty rake). Jak wygrasz ponad 500, bedziesz ponad EV, jak wygrasz mniej niz 500 bedziesz ponizej EV.
AA vs 22 (gdzie 22 na okolo 20%) - wygrywajac BI jestes 20% ponad EV, przegrywajac jestes 80% ponizej EV.
Chodzi o to ze nawet jak zostanie ci 20 zetonow to i tak mozesz jeszcze wygrac sita i BI , przy cashu po prostu tracisz kase i mozna obliczyc czy w plecy czy nie tutaj tak to nie dziala bo liczy sie ostatnie rozdanie tylko i wylacznie
- Sith
- LEGENDA

BiSkiel - to dziala tak, ze kazdy turniej ma zapisany wynik (czyli chips won 1500) i wynik wg EV (np +600 chips EV). Dla przykladu, turniej ma trzy ręce , nie ma rake BI 100$
pierwsza reka po showdownie oddalees 400 zetonow, macie 1900-1100
druga raka - na flopie masz karete asow, koles ma niska pare, ida alliny - masz 100% na wygrana, wygrywasz, macie 800-2200.
Trzecia reka - alliny preflop AK na 22, wygrywasz, wygrywasz turniej.
Real winnings masz 1500 chips - 100$, bo wygrales jedno BI
EV winnings masz 700 (bo tyle wygrales/przegrajac w spotach, gdzie na showodn miales 100% - czyli albo na river, albo wczesniej majac absolutnego, bezdyskusyjnego i niezniszczalnego nutsa) + rozliczenie coinflipa, w ktorym realnie przegrywasz jakies 80 zetownow w longrunie. Czyli Twoje EV winnings jest 620 chips - co odpowiada mniej wiecej logice.
Jeżeli coinflip by Ci nie siadł i wracacie do stackow 1600-1400, Twoje EV winnings dalej są 620 na plus. Przegrywasz kolejnego coina (teraz Twoje 88-54% na AK 46%), dochodzi Ci + 120 chips w EV. Konczysz HU majac
-100$ real,
740/1500*100% - czyli jestes okolo 50$ poniżej EV
Oczywiście linia EV nie jest idealnym wyznacznikiem (przedwczoraj mnie jeden regs strasznie meczyl - dwa razy sie nacial swoim KK na AA, mi pokazduje to super wygrane zgodna z EV, a tak naprawde to jest zwykly coinflipw longrunie, przynajmniej w HU)
Tyle matematyki:
Co do gry
Wczoraj wreszcie sensowna sesja, kolo 21 udało się uśpić dzieci, którta rozgrzewaka przedsesyjna, czyli analiza rąk z zeszłej sesji i jazdaaaa
Ogólnie jestem z siebie zadowolony, 32$ rake, 17 HU, niestety nie mam możliwosci zablokowania podgladu bankrolla, wiec wiem mniej wiecej ze na zero, ale nawet nie patrzylem na linie EV itp, wyłączyłem dziwkę
Cieszy mnie natomiast to, że jak ostatnio chcialam jakis film nagrac ze swoich HI
Swoja drogą, jak będę trzepał kolo 1000$ rake, to musze jakis sensowny deal na ongame ogarnać, bo jednak bonus 50% a bonus 70% to jest różnica 200$, rocznie zrobią się z tego spore pieniądze.
pierwsza reka po showdownie oddalees 400 zetonow, macie 1900-1100
druga raka - na flopie masz karete asow, koles ma niska pare, ida alliny - masz 100% na wygrana, wygrywasz, macie 800-2200.
Trzecia reka - alliny preflop AK na 22, wygrywasz, wygrywasz turniej.
Real winnings masz 1500 chips - 100$, bo wygrales jedno BI
EV winnings masz 700 (bo tyle wygrales/przegrajac w spotach, gdzie na showodn miales 100% - czyli albo na river, albo wczesniej majac absolutnego, bezdyskusyjnego i niezniszczalnego nutsa) + rozliczenie coinflipa, w ktorym realnie przegrywasz jakies 80 zetownow w longrunie. Czyli Twoje EV winnings jest 620 chips - co odpowiada mniej wiecej logice.
Jeżeli coinflip by Ci nie siadł i wracacie do stackow 1600-1400, Twoje EV winnings dalej są 620 na plus. Przegrywasz kolejnego coina (teraz Twoje 88-54% na AK 46%), dochodzi Ci + 120 chips w EV. Konczysz HU majac
-100$ real,
740/1500*100% - czyli jestes okolo 50$ poniżej EV
Oczywiście linia EV nie jest idealnym wyznacznikiem (przedwczoraj mnie jeden regs strasznie meczyl - dwa razy sie nacial swoim KK na AA, mi pokazduje to super wygrane zgodna z EV, a tak naprawde to jest zwykly coinflipw longrunie, przynajmniej w HU)
Tyle matematyki:
Co do gry
Wczoraj wreszcie sensowna sesja, kolo 21 udało się uśpić dzieci, którta rozgrzewaka przedsesyjna, czyli analiza rąk z zeszłej sesji i jazdaaaa
Ogólnie jestem z siebie zadowolony, 32$ rake, 17 HU, niestety nie mam możliwosci zablokowania podgladu bankrolla, wiec wiem mniej wiecej ze na zero, ale nawet nie patrzylem na linie EV itp, wyłączyłem dziwkę
Swoja drogą, jak będę trzepał kolo 1000$ rake, to musze jakis sensowny deal na ongame ogarnać, bo jednak bonus 50% a bonus 70% to jest różnica 200$, rocznie zrobią się z tego spore pieniądze.
- buba78
- -#VIP

tommko pisze:urnotindanger pisze:co to znaczy tramping ? LOL
najnowsza taktyka gry w pokera, zarezerwowana dla tych co mają największe jaja:
Tramping
kliknąłeś pomógł ?? jak taksa ??
Sitha dobra rada
siadaj do sesji jak do wydarzenia. Niby głupia rada ale w moim przypadku się sprawdza. Podobna akcja : dziecko musi już spać, żadnego dogrywania na boczku przy czytaniu w domu cisza, kobieta w sowich zajęciach. Wtedy tak .. inaczej nie i nawet jak karta żre jest jak by dużo ciężej
- tommko
- -#VIP

- Sith
- LEGENDA

Dawno tutaj nic nie pisałem, ale w sumie nie było o czym...
Cały czas BI 22$, chociaż przez moment grałem już 10 bo mi się bankroll skurczył niebezpiecznie... Na tę chwilę z samej gry jestem mniej/wiecej na zero - co jak na miesiąc grindu jakoś bardzo mnie nie zadowala... Rake nabiłem z 350-380$, wiec zawsze jakis bonus wpadnie.
Dzisiejsza sesja krótka. Ostatnie dwa to jakis donk, co po byciu na sporym minusie na niskich stawkach trafil jakis ship na MTT i zaczal opensitowac lobby na 22$, niestety tylko dwa razy go złapałem
Troche pozmieniały mi się założenia challengu - w związku z przesiadką na ogame, gdzie są troche niższe wymagania w stosunku do BI, bo jednak poziom na niskich stawkach jest slabszy, regsi zupelnie nienatarczywi (jeden tylko raz mnie męczył, ale grał pakistan i do tego nie runnowal za dobrze, okazalo sie ze na tilcie mnie dosiadal bo nastepnego dnia juz się dogadalismy)
Plany BM na następne miesiące
<300 - BI 10$
<400$ - BI 10$ z shootami na 20$
400-600 - BI 20$
600-900 - BI 20$ z shootami na 30 (zobaczymy jak tam bedzie z lobby)
900-1500 - BI 30$
1500-2500 - BI 30$ z shootami na 50$
2500-5000 - BI 50$
Nie robie do konca planow odnosnie ugranego rake, bo duzo zalezy od tego jak będę runnowal, a jestem caly czas na granicy 10/20$ BI i ciezko mi jest robic jakies prognozy, ale chcialbym
Grudzien - 700$ rake
Styczen - 1000$ rake
Pozapokerowo
Ponieważ poker znowu zaczał mi zabierać w kij czasu, postanowilem dla balansu zadbac trochę o kondycję i zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Nie mam jakich wielkich oczekiwań, chce po prostu wyglądać jak wysportowany facet w średnim wieku (coś jak 50cent, LL Cool J czy Van Diesel). Myslę że lekka racjonalizacja dietetyczna i aktywność fizyczna poprawi mi tez wyniki w pokerze - w sumie większość prosow jest chudych (kto widzial koczwiego albo justa to wie). Tak więc dieta, zdrowe odżywianie - min. 4 razy w tygodniu jakis ruch - i na lato będę ważył 80 kg - ogolnie chcialbym zeby moj bankroll rosl jak moja waga teraz, a moja waga spadala jak moj bankroll ostatnio...
Cały czas BI 22$, chociaż przez moment grałem już 10 bo mi się bankroll skurczył niebezpiecznie... Na tę chwilę z samej gry jestem mniej/wiecej na zero - co jak na miesiąc grindu jakoś bardzo mnie nie zadowala... Rake nabiłem z 350-380$, wiec zawsze jakis bonus wpadnie.
Dzisiejsza sesja krótka. Ostatnie dwa to jakis donk, co po byciu na sporym minusie na niskich stawkach trafil jakis ship na MTT i zaczal opensitowac lobby na 22$, niestety tylko dwa razy go złapałem
Troche pozmieniały mi się założenia challengu - w związku z przesiadką na ogame, gdzie są troche niższe wymagania w stosunku do BI, bo jednak poziom na niskich stawkach jest slabszy, regsi zupelnie nienatarczywi (jeden tylko raz mnie męczył, ale grał pakistan i do tego nie runnowal za dobrze, okazalo sie ze na tilcie mnie dosiadal bo nastepnego dnia juz się dogadalismy)
Plany BM na następne miesiące
<300 - BI 10$
<400$ - BI 10$ z shootami na 20$
400-600 - BI 20$
600-900 - BI 20$ z shootami na 30 (zobaczymy jak tam bedzie z lobby)
900-1500 - BI 30$
1500-2500 - BI 30$ z shootami na 50$
2500-5000 - BI 50$
Nie robie do konca planow odnosnie ugranego rake, bo duzo zalezy od tego jak będę runnowal, a jestem caly czas na granicy 10/20$ BI i ciezko mi jest robic jakies prognozy, ale chcialbym
Grudzien - 700$ rake
Styczen - 1000$ rake
Pozapokerowo
Ponieważ poker znowu zaczał mi zabierać w kij czasu, postanowilem dla balansu zadbac trochę o kondycję i zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Nie mam jakich wielkich oczekiwań, chce po prostu wyglądać jak wysportowany facet w średnim wieku (coś jak 50cent, LL Cool J czy Van Diesel). Myslę że lekka racjonalizacja dietetyczna i aktywność fizyczna poprawi mi tez wyniki w pokerze - w sumie większość prosow jest chudych (kto widzial koczwiego albo justa to wie). Tak więc dieta, zdrowe odżywianie - min. 4 razy w tygodniu jakis ruch - i na lato będę ważył 80 kg - ogolnie chcialbym zeby moj bankroll rosl jak moja waga teraz, a moja waga spadala jak moj bankroll ostatnio...
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 03:09 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.
- gama
- LEGENDA

- Szfiecu
- LEGENDA

Sith akurat Ci kolesie których wymieniłeś myślę, że ważą lekką ręką 100kg z plusem
, ale wiem wiem - to takie zabezpieczenie dla Ciebie co by mieć wytłumaczenie jak waga nie spadnie
ja tam chciałem wyglądać jak Will Smith w "ja robot" , ale coś nie poszło i jest co najwyżej Andrzej Grabowski
z całym szacunkiem do tych dwóch chudzielców (koczwiego znam) - to jednak wolał bym trafić jak Moneymaker
, ale wiem wiem - to takie zabezpieczenie dla Ciebie co by mieć wytłumaczenie jak waga nie spadnie
Sith pisze:w sumie większość prosow jest chudych (kto widzial koczwiego albo justa to wie)
z całym szacunkiem do tych dwóch chudzielców (koczwiego znam) - to jednak wolał bym trafić jak Moneymaker

- Sith
- LEGENDA

Szfiecu - to just moze mowic do koczwiego - Ty pulpecie.
A co do tej trójki, to wiesz, najpierw redukcja, potem agresywna masa, koksy, zastrzyki, suplementy - potem redukcja - i bedzie Sith w wersji Słoneczny Patrol
Dzisiaj i jutro dzien off od pokera, przez ostatnie 15 dni grałem bez przerwy, noc w noc, dzisiaj male wyjscie sluzbowe, jutro parapetowa u przyjaciół - a od soboty GRIND
A co do tej trójki, to wiesz, najpierw redukcja, potem agresywna masa, koksy, zastrzyki, suplementy - potem redukcja - i bedzie Sith w wersji Słoneczny Patrol
Dzisiaj i jutro dzien off od pokera, przez ostatnie 15 dni grałem bez przerwy, noc w noc, dzisiaj male wyjscie sluzbowe, jutro parapetowa u przyjaciół - a od soboty GRIND
- gama
- LEGENDA

- Sith
- LEGENDA

- drynk
- LEGENDA

- urnotindanger
- -#aktywny

- Sith
- LEGENDA

- urnotindanger
- -#aktywny

- Sith
- LEGENDA

- drynk
- LEGENDA

- Gns
- -#VIP

- urnotindanger
- -#aktywny

- drynk
- LEGENDA

Sith pisze:uarenot - ja mam rodzine i prace - nie dam rady zagac z Tobą 7000 HU w miesiąc...
urnotindanger pisze:albo namówić urnota na 70k gier na 1+0.1 będzie jeszcze ciekawiej
Zasadniczo odnosiłem się do tego co napisał Sith. Ale 70k gierek na 1+0,1 brzmi równie dobrze. Tylko potrzeba jeszcze dobrego sidebetu. Tu już muszą pojawić się jakieś bezcenne dobra.
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”