Droga na HighStakes I---[---------------------------------]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 10 lis 2012, 02:22

urnotindanger, czekaj na mnie na >1k$ - przybędę :D

Co do gry, uwielbiam te momenty, kiedy juz nic zlego nie moze sie wydarzyc

Obrazek

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 10 lis 2012, 08:30

Sith, chętnie bym zagrał taką soczystą gierke :)

Mamy na mysli BI za 1k$, tak ? :)

Jak dojdziesz do tego tysiaka to bedzie taki specyficzny HU DON ;)

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 10 lis 2012, 20:16

Grzechu masz rację - tommko bardzo mnie też uraził (mimo że nie moje wypociny, nie mój blog) Twój ton wypowiedzi, Twoja retoryka. Może napisz to luźniej, bo wygląda jakbyś się mądrzył.
A jak się mądrzysz to totalny fish Sebola (w lidze Hu wszystkie przegrane, w sharkscope wszystkie wykresy po 1k w dół - można spradzić :mrgreen: ) proponuje Ci challenge na jakich stawkach chcesz, na jakich zasadach chcesz :mrgreen: wiem wiem to uzależnienie, ale ja to lubię

Po prostu poluzuj tommko, nie zabijaj inicjatyw, a je wspieraj - wszyscy jesteśmy na tym forum, aby się rozwijać (no może tylko mi to nie wychiodzi ;) )

PS. Sorki za off top

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 10 lis 2012, 20:40

Sebola pisze:Grzechu masz rację - tommko bardzo mnie też uraził (mimo że nie moje wypociny, nie mój blog) Twój ton wypowiedzi, Twoja retoryka. Może napisz to luźniej, bo wygląda jakbyś się mądrzył.
A jak się mądrzysz to totalny fish Sebola (w lidze Hu wszystkie przegrane, w sharkscope wszystkie wykresy po 1k w dół - można spradzić :mrgreen: ) proponuje Ci challenge na jakich stawkach chcesz, na jakich zasadach chcesz :mrgreen: wiem wiem to uzależnienie, ale ja to lubię

Po prostu poluzuj tommko, nie zabijaj inicjatyw, a je wspieraj - wszyscy jesteśmy na tym forum, aby się rozwijać (no może tylko mi to nie wychiodzi ;) )

PS. Sorki za off top

Nie mądrzę się tylko wyraż swoją opinię, a że różni się od waszej to aż tak Cie w oczy kłuje, że zaraz jakieś wyzwania rzucasz :mrgreen:

Możesz się zgadzać lub nie, każdy ma prawo do głosu, a skoro jest to forum to każdy ma prawo do wypowiedzi.

Co do wyzwania, jakie stawiasz to nie wiem co udowodnisz jak wygrasz, albo przegrasz. Jeśli for fun, to sry ale HU omijam z daleko ostatnio i nawet for fun ich nie gram z braku czasu (chociaż lubiłem jakis meczyk od czasu do czasu pyknąć).

Nie zabijam inicjatyw, po prostu śledząc blog od dawna i dokonania Sitha widze te same błędy.
Zaznaczam, zawsze życze i będę życzył mu jak najlepiej bo go najzwyczajniej w świecie lubię :lol: i dobrze się z nim piło ;)

Sebola jak byś cofnął się do kilku poprzednich wyzwań to odbywały sie to w ten sam sposób, ten sam ton wypowiedzi, podejścia, te same motywacje. Do tej pory nie działało i dlatego sceptycznie podchodze do kolejnego.

Gdybym miał to w dup... to bym nic nie pisał i to olał. Zalezy mi na tym, by ten chłopak osiągnął sukces bo zasłużył by grać conajmniej na stawkach 60$+. Ma umiejętności i to spore niejednokrotnie to udowadniał, ale zawsze w d... dostaje bo tiltuje a nie widać by nad tym pracował - przynajmniej o tym nic nie pisze.

Tyle ode mnie, dodam, że jeśli kogoś moje posty w jego temacie drażnią, to sorki, ale nie jest moją intencja by kogoś urazić.

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 11 lis 2012, 00:53

Sebola pisze:Gproponuje Ci challenge na jakich stawkach chcesz, na jakich zasadach chcesz

that's my boy

dawno nie było takiej inicjatywy :twisted:

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 11 lis 2012, 20:43

Nie chodzi tommko o urażanie, ale o zniechęcanie. Nie wiem ja tak odczytałem Twój ton wypowiedzi, zresztą nie tylko ja. Więc moim zdaniem - jeśli naprawdę Ci zależy żeby Sith wszedł na wyższe stawki - to zmień ton wypowiedzi na bardziej mobilizujący.

urnotindanger - tylko fishe ze zbyt wybujałą wyobraźnią rzucają takie wyzwania, ale z drugiej strony "Kto ukrywa własne szaleństwo, umiera niemy" ;) Henri Michaux

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 11 lis 2012, 20:45

Linia SD/nSD od początku zabawy

Obrazek

Ogólnie na tą chwilę wyglądam tak:

Obrazek

Co do całej tej awantury - po mnie to spływa - będe grał swoje niezależnie od jakichkolwiek pozytywnych/negatywnych komentarzy, zastanawijaąc się tylko nad tymi, które są merytoryczne.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 lis 2012, 01:08

Dzisiejsza sesja to jakiś koszmarek - nic nie siadało, wszystko co sie dało w dupe, 2 razy połamane rakietki - ogólnie wesoły dzionek. Odpalilem przez pomyłkę jednego 15$ - źle w lobby kliknąłem :/

Wykresiki

Obrazek

I linia SD/nSD od czasu rozpoczęcia pracy nad nią (ostatnio słabiej to wyglada, ale dostaje takie herocalle od donkow, żę mi tylko zieloną nabijają :D )

Obrazek

Na razie rozegranie 200 SnG, tak więc połowa z zaplanowanych 400. Zobaczymy jak to pojdzie dalej!

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 14 lis 2012, 02:04

Sith pisze:Odpalilem przez pomyłkę jednego 15$ - źle w lobby kliknąłem :/

To jak Ty te gierki filtrujesz? Siadł chociaż?

W ogóle tak patrzę na poczynania w tym challange'u i chyba tommko trochę za wcześnie Cię skreślił (albo może lepiej - zdeprymował). Póki co wygląda to nieźle i mimo niezbyt fascynującego początku, widać, że jest siła w narodzie. GL!

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 14 lis 2012, 02:37

Brawo Sith, kiedy prznosiny na wyższe stawki o szczebelek?

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 14 lis 2012, 03:03

http://www.pokerkings.pl/droga-na-highs ... htm#297318

Założenia Sitha, jak widać sporo wody upłynie nim Sith wejdzie odpowiednie stawki do chalengu

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 lis 2012, 08:43

drynk - no wlasnie mam filtr ustawiony 7-15, bo na 15 mam troche graczy pooznaczanych i nie chcialbym ich przegapic jakby usiedli. Oczywiście że nie siadło, wczoraj nic nie siadało :D

urnotindanger - chciałbym do końca tygodnia zakończyć zabawe na 7$ (ogólnie to chciałem na koniec poprzedniego, ale początek mi nie wyszedł)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 18 lis 2012, 03:06

Teeee.... Prezes, a Ty na urlop poszedłeś ??? :cry:
Gdzie wpisy, rychło waćpan :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 18 lis 2012, 03:52

podejrzewam, że wszedł ostry tramping....

i teraz albo rzuca się dynią z urnotem,albo...

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 18 lis 2012, 05:03

co to znaczy tramping ? LOL

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 18 lis 2012, 09:32

urnotindanger pisze:co to znaczy tramping ? LOL

najnowsza taktyka gry w pokera, zarezerwowana dla tych co mają największe jaja:

Tramping

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 18 lis 2012, 10:01

Bardziej o alkoholing niź o tramping bym go podejrzewała :P

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 18 lis 2012, 11:49

Żyje, ale stwierdziłem, że wrzucanie codziennie wykresy nie ma sensu, ale skoro się stęskniliście :D

PokerStars-nielegalny-w-PL!:

Na PS słabo - cały czas jakoś nie mogę zatrybić, zagralem kolo 250 HU, roi kolo 2%, zobaczymy jak będzie dalej, bo mam wrażenie że coraz bardziej idzie mi ogarnianie większej ilości stołów (robiłem już podejścia po 4 stoly na raz).

Na razie +47$, więc słabiutko...

Obrazek

Ongame:

Tak, reaktywowałem konto na ongame, żeby mieć trochę odmiany :D. Na razie jakies 46 gier tam mam, profit jakis nieduzy (10$ + wygrana 50$ - tak na dobry początek z jakims regsem). Natomiast na Ongame mialem bardzo ladny początek, potem niestety coś się zjebało - po pierwsze przestało żreć - jak na początku wszystkie coolery, coinflipy itp szły na moją korzyśc, to potem wariancja wyrównała. Natomiast bardziej mnie denerwuje inna rzecz - na poczatku siadalem w lobby do ogarnietych graczy i szło to ładnie do góry, potem zaczalem odpalac 2-3 stoly samemy siedząc w lobby, dostałem kilka gier z masakrycznymi calling stations, nie siadało nic i przegralem wszystkie... To typ gracza ktory mnie najbardziej tiltuje... sprawdza wszystko, jak ja mam cokolwiek z czym staram sie wyciagac value to ma lapiej - nie wiem jak z takim grać jak dealer nie kooperuje. Widac to zreszta zajebiscie na wykresie sd/nonsd z ongame.

Obrazek

Na Ongame natomiast mam fajny bonusik do wyrobienia, wiec przez te dwa dni grania, robiąc 50$ profitu, zrobilłem przy okazji 100$ rake - koło 50 wiec wpadnie z bonusa.

Tyle z grania, a z nauki

1. Wyslalem filmik z jednnego HU Grzechowi - zwrocil mi uwage ze zbyt szeroko sprawdzam gowniane ręce, nie mając pomysłu jak je grac na dalszych streetach - zrobilem maly przeglad rak startowych i rzeczywiiscie jest kilka ktore mocno przecenialem oop - teraz będę staral sie grac fold/3bet

2. Nie wiem jeszcze jak sobie z tym poradzic, ale od zawsze mam straszne problemy z graniem z calling station. Pierwszy blad jaki robie, to za pozno sie adjustuje, jak juz sie mocno wychipsowalem, drugi blad jaki robie to taki, ze po prostu nie mam pomyslu na tę grę, zaczynam za bardzo murowac (i wtedy jak trafie to nawet CS mi sie zrzuci), albo za bardzo drawowac liczac na impleid oddsy - i jak drawy nei siadają, to moja linia non showdown zapierdala w dół jak górski potok... Dochodzi do tego ze musze zaczac grac push/fold na 20-25BB i zawsze villain budzi sie z jakimis TT+. Mam sporo materiałow o HUSNG, musze przegladnać w poszukiwaniu filmów z gry vs. calling station - bo tracę pieniądze z prostymi przeciwnikami, a do tego strasznie mnie to tiltuje, dużo bardziej niż przegrana z maniakiem...

3. "Treat Your Poker Like a Business" - polecam wszystkim którzy grindują lub chcą się tego nauczyć - pozycja w sumie lekka do czytania, napisana stosunkowo prostym językiem, bez zbędnego lania wody. Niby sporo oczywistości, ale nieźle usystematyzowanych, bardo ciekawy rozdział o ustalaniu celów podczas gry. Na razie czytam to trochę jak beletrystykę, ale mam już zaznaczone tematy, które zostaną ponownie przeanalizowane i wdrożone na 100% u mnie.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 lis 2012, 02:58

PokerStars-nielegalny-w-PL! - cashout - przechodze w grudniu na ongame - na PS skonczyly sie stellar bonusy niskie, nie ma szans na rb, a jakos mnie zmeczyla ta platforma troche...

Ongame:

Widac jednak ze kilka tysiecy HU na PS zrobilo swoje - bo naprawde poziom na BI 22$ wydaje mi sie horrendalnie niski. Problemem jest baardzo słaby ruch, ale rekompensuje go sobie dwoma regami, nad ktorymi mam bezdyskusyjny moim zdaniem edge. Jeżeli chodzi o samą grę - ponad 80 turków, jakies 170 rake zrobiobe, wiec kollo 85$ z bonusa.

Wykres niestety fatality - ale po prostu rivery mnie oszukują, jak sie naprostuje to powinna byc miazga.

Obrazek

Dzisiaj niestety po raz pierwszy sesja przerwana z powodu lekkiego podkurwienia - jeden z regosow, ktorych męczę wszedl sobie w tryb allin any2 - na dwoch stolach mial moze po 400 chipsow - grajac kompletne spazy wygral na kazdym stole 3 alliny pod rząd w rozdaniach, gdzie miał maks 27-30%.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 21 lis 2012, 12:02

Kiedy przesuniesz suwak w prawo?

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 lis 2012, 13:19

Gns, jak coś wygram :D albo jak jakis bonus ugram :D N razie na PS wyszlo mi jakies 30$ profitu, na ongame jestem dokladnie w punkcie wyjscia, będąc jakies 200$ poniżej EV... Roll na poziomie 500 usd pozwoli mi jednak nadal grac 22$ na ongame - mysle ze kolo 800 przesune suwak :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 22 lis 2012, 02:11

Tragedii ciąg dalszy...

Po prostu co bym nie robił, to wychodzi źle, czego bym nie mial to wyjdzie chujowo, każdy allin AK vs Ax modlę się chociaż o splita... Po allina jak nie mam 95% lub przewagi stacka to nawet nie czekam tylko zamykam stół, bo i tak nie siądzie...

Do tego czuje ze gram słabiej, linia non showdown leci w dół (chociaż nie wiem jak ją wyciągnąć na ludziach, ktorzy otwieraja 6bb, stackuja sie z any tp, a 5 parę dociągają do showdownu). Na tę chwilę jakies 280$ poniżej EV, zamiast iść powoli, systematycznie w górę, to zapierdalam w dół jak na jakiejś kolejce górskiej...

Obrazek

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 22 lis 2012, 07:21

Sith pisze:Po allina jak nie mam 95% lub przewagi stacka to nawet nie czekam tylko zamykam stół, bo i tak nie siądzie...

???

ciekawe...

Sith ty masz w głowie stary sytem, trzeba ci upgrade wgrać i będzie git :tak:

BiSkiel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: BiSkiel » 23 lis 2012, 13:30

A moze to nie jest gra dla Ciebie ?

Aha i jeszcze jedno powiedz mi po co ci ev w sng ? Jak chcesz oceniac czy jestes pod ev czy nad skoro to sng wiec wygrywasz bi albo przegrywasz bi - Ev dla sng nie jest miarodajne

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 23 lis 2012, 19:17

BiSkiel pisze:Aha i jeszcze jedno powiedz mi po co ci ev w sng ? Jak chcesz oceniac czy jestes pod ev czy nad skoro to sng wiec wygrywasz bi albo przegrywasz bi - Ev dla sng nie jest miarodajne

Nie kumam... Wez sobie dla uproszczenia 1000 cf przy pelnych stackach - EV tego bedzie mniej wiecej -10% (czyli oddajesz czysty rake). Jak wygrasz ponad 500, bedziesz ponad EV, jak wygrasz mniej niz 500 bedziesz ponizej EV.

AA vs 22 (gdzie 22 na okolo 20%) - wygrywajac BI jestes 20% ponad EV, przegrywajac jestes 80% ponizej EV.

BiSkiel pisze:A moze to nie jest gra dla Ciebie ?

Może, ale nic innego mnie nie bawi :D A te sitki w sumie caly czas sprawiają mi mniejsza lub większą przyjemność (to taki związek, ktory często Cię wkurwia, ale jednak jestescie razem).

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”