Droga na HighStakes I---[---------------------------------]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 11 paź 2009, 12:56

No coz z nimi napewnoo skilla nie poprwaisz ^^ . Hmm wiesz wydaje mi sie ze warto dosiadac sie do regularsow na nizszych stawkach np takiego na 5$ czy 10$ nie bedzie to jakas ogromna strata dla Ciebie w rollu a jednak grajac kilka takich parti mozna sie czegos nauczyc/wyrobic styl ;) Ja preferuje small ball jednak czesto miksuje z ultra agresywnym no mniejsza ;) taki zeby nie mozna bylo przyczytac i mozna przeciwnika zaskoczyc np 3betuje luzno ale tylko jesli wczesniej gralem pasywnie ;) etc . A co do tych rozdan raczej easy chociaz w tym drugim to board sie masakrycznie ulozyl ^^

A co do pytania . Teraz postanowilem sobie cos udowodnic i nauczyc sie grac sng ( sporo czytalem o nich troche gralem ale nie jakos namietnie szlo niezle ale wole cash ) i startuje od 0 na everest-brak-polskiej-licencji! . Potrzebuje spokoju i wolnego budownia bo za duzo gralem przez wakacje a teraz studia ( wymagajace dlatego potrzebuje spokoju i duzo czasu na nauke ) wiec w sam raz pare sng LH i rozwinac w nowym kierunku ;)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 16 paź 2009, 07:39

Ciekawe rozdanie - minraise preflop wiem ze niepoprawny - ale na tego gracza bardzo EV+. Zrzucal sie w 80% przypadkow

Ongame, $75/150 Hold'em SnG Games, 2 Players

Board:
SithJarr1 (Button): $2,060
ryanguigs (BB): $940

Dealt to SithJarr1 5:diamond: 6:diamond:

Pre-flop:
SithJarr1 raises to $300, ryanguigs calls $150

Flop: ($675) 4:diamond: 9:heart: J:spade: (2 Players)
ryanguigs checks, SithJarr1 bets $300, ryanguigs calls $300

Turn: ($1,275) 5:spade: (2 Players)
ryanguigs checks, SithJarr1 checks

River: ($1,275) 5:heart: (2 Players)
ryanguigs bets $150, SithJarr1 raises to $300, (1 folds)

Results:
SithJarr1 Showed 5:diamond: 6:diamond:
SithJarr1 wins $1,500

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 18 paź 2009, 11:53

Dawno nic nie pisalem - bo prawie nie gralem w pokera ostatnimi dniami.

Udalo mi sie odbic do okolo 870$ - i to grajac Turbo - chyba udalo mi sie juz z powrotem wyczuc te odmiane HU - bo po dlugiej grze na wolnych troche stracilem agresje.... Troche tez mi pechowych BI zwrocilo w sposob szczesliwy - z jednym gosciem mialem juz 750 zetonow - wygralme allina 87s na AK ( i to w pieknym stylu - A i 7 na flopie - druga 7 na river - potem z tym samym gosciem allina wygralem A9 na AT (9 na river)

Natomiast swietne HU gralem wczoraj z przeciwnikiem ktory ma samych Turbo mial ROI 14% (HU i SH) po 3000 SnG!!!. Gralo nam sie fantastycznie - nawet sobie pogadalismy sporo bo zapytalem go jak osiagnal taki wykrs na sharku na Turbo - i jakos tak juz potem zrobil sie przyjemny przyjacielski turek. Dwa razy sie z nim allinowalem na blindach 75/150 jak mialem 2200 zetonow - raz KK na JJ (J na river dostal) potem AK na AT (dostal T na flopie). Po drugim jego wyronowaniu stackow - odkrylem 77 - kolega miak AK - i niestety po raz 3 los dal mi kopa w dupę)

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 18 paź 2009, 14:23

SithJarr pisze:raz KK na JJ (J na river dostal) potem AK na AT (dostal T na flopie). Po drugim jego wyronowaniu stackow - odkrylem 77 - kolega miak AK - i niestety po raz 3 los dal mi kopa w dupę)

To juz widzisz skad ma taki wykres :)

A tak szczerze sprzedal ci jakies wskazowki?

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 20 paź 2009, 01:11

Dzisiejsza sesja kompletnie w dupe... po takich dniach jak dzisiaj kompletnie trace zapal do gry w pokera - 4 HU przegrane AK na Ax - i w trzech przypadkach x spadlo na river... Nie wiem czy kiedys mnie opusci ten pech... rozumiem - przegrac jedno takie rozdanie na cztery - ale nie 4/4...

Poziom na SnG 10$ Turbo (jednak postanowilem grac Turbo) jest po prostu żenująco niski - ludzie graja jak debile - sprawdzają alliny z A2 przy blindach 10/20 - co z tego skoro to 2 spada im zawsze na river...

Bankroll: 850 USD

Poziom wkurwienia: 6/10

Dodano o 2.23...
Trafil mi sie total donk na Hu 20$ - roi kolo -30% - nie moglem nie zagrac - koles fantastico - zrzucal sie preflop az mial 700 zetonow - przyfishowal (AK na JT przegralem) - odbil do 1500 - ponownie zrzucal sie do 700 (wygral coinflipa AT na 66) - obil do 1500 - dal sie wyblindowac do 700 - przegral coinflipa 88 na K9 :-)

Bankroll: 870 USC
Poziom wkurwienia: 3/10

Oskarek

Postautor: Oskarek » 20 paź 2009, 01:35

SithJarr, i dalej grasz turbo... z takimi założeniami to nigdy Ci się nie uda ...
Nie chcesz mieć przewagi , Twoja strata.
Wolisz ruletke na Hu Turbo proszę bardzo ale przejrzyj ostatnie postanowienia i wróć do nich... bo tak to ciągle bedzie odbijał się i spadał

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 20 paź 2009, 21:14

Oskarek - jest rake race na heypoker-brak-polskiej-licencji! - lipa bdzie jak nikt z forum nie dobije do 1000 pkt :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 paź 2009, 01:14

Dzisiaj wpadlem w klasyczny tilt... naprawde coraz mniej mam zapalu do grania w pokera... to co sie działo dzisiaj przy stolikach to przechodzi ludzkie pojęcie. 5 HU w plecy z kompletnymi debilami - zaliczylem spadek do 800 USD - nie wiem jak moglem to przegrac - ale soft mnie po prostu masakrowal. AK na 54 w dupe AK na AJ w dupe - do tego goscie jakies chore uklady zbierali. mam AK - board AK5 - koles ma J5 - lapie 5 na river po allinach na turnie.

Nic to - postawowilem posluchac rad Oskarka - zrezygnowalem z Turbo - wrocilem na Normal. Wyczekalem turbo debila na HU 20$ - dosiadam sie - i czegoś takiego to nie widzialem jak zyle - koles allin preflop z any2 - od samego początku. Gral jak ostatnia pizda- i wygral chorym fartem. Dwa razy sprowadzilem go do 500 zetonow - za kazdym razem sie odbijal (majac 800 zetonow sprawdzil allina z 54s - i pokonal moje KK.W koncu mial 750 - Przegralem z nim AK na A2 - ulozyl strita - wyrownal wiec stacki. Potem Pushnalem allina z QJ - pokazal Q2. Na flopie J oraz 2... na river 2 - i kolejne HU przegrane. Po prostu nie wiem co mam myśleć - 4-5 razy koles allinowal sie z jakas smieciowa karta - i 5 razy sprzedal mi suckouta w jednym HU. To jest paranoja. Jeżeli coś mi się nie poprawi do konca miesiąca - po zakonczonym rake race spadam chyba na ipoker - zaczynam miec powoli dość ongame... ta platforma w tym miesiącu po prostu mnie maltretuje...

I w zasadzie to co odrobilem przez ostatni tydzien - poszlo sie walic w jeden dzien. Nie wiem jak ja mam grać - żeby nie dostawać za każdym razem po dupie. Nie jestem w stanie pokonać nawet największych debili - bo zawsze jakiemus kretynowi coś dojdzie po durnym allinie.

Bankroll: 783$

Poziom wkurwienia: 11/10

Ogolnie mam kompletny mętlik w głowie - sam nie wiem co mam grać... stracilem zapal do HU kompletnie - a nic inngo nie chce mi sie uczyc od nowa... chyba niestety sprawdza sie to co mówi Marcin z heypoker-brak-polskiej-licencji! - albo się pokerem żyje - albo się w niego nie wygrywa...

Pociesz mnie tylko to - że nareszcie jak czuje że gram na Tilcie - potrafie wyłączyć kompa - mając w plecy kilka BI - a nie wpierdzielam calego bankrolla jak kiedyś..

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 31 paź 2009, 22:30

Dzięki forumowemu turkowi LIVE październik nie był moim najgorszym miesiącem pokerowym w ciągu ostatniego roku.

Doskonały w stosunku do oczekiwań wynik z piątkowego Side Eventu oraz sobotniego Main Eventu - zaowocował wspaniałą pamiątką w postaci pięknego pucharku na kredensie :-). Pozostał trochę niedosyt - w obu przypadkach jak zostalo 4-5 osob mialem stack pozwalający na wygranie turnieju - ale zmęczenie dało o sobie znać - i dwa razy odpadlem sprawdzajac allina z K high... Ale po to są te turnieje - żeby za darmo wyciągać wnioski - które w turniejach powazniejszych mogą być bardzo cenne. Atmosfera jak zwykle doskonala - tak wieć radość z wyjazdu potrójna :-)

Co do pokera online - zaczelo sie fatalnie - w ciągu pierwszyc 2-3 dni miesiąca wdupilm chyba 200 $ - głownie na HU turbo 20$. Pierwsze 5 BI poszlo z kompletnym debilem ktory mial nieziemskiego farta - potem juz klasyczny Tilt. Nie udalo mi się odrobić wszystkich strat... ale wg sharkscope jestem jakies 100$ w plecy na chwilę obecnę, okolo 80 dostanę z bonusa - tak więc nie ma jakiejś tragedii - jeżeli najgorszy mieciąc karierze pokerowej bedzie oscylowal w okollicy zera - to nie ma podowu do obaw :)

Udalo mi się dość mocno uspokoić swoją grę - na razie przestałem grać turbo HU - myślę że wyjdzie mi to na dobre. Teraz spokojnie muszę odbić się z powrotem do 1000 usd - potem pomysle nad kolejnym challengem - jakos lepiej mi się grało pod presją :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 04 lis 2009, 01:13

Dzisiaj na szybko

Wpadl bonus, tak wiec nabudowalem sie do 920 usd...

Jedno HU w plecy - koles gral bardzo dobrze - zakonczylo sie allinem po 40 minutach TT na AJ - spadl J

Drugie HU z donkiem - zlamalem sie bo mialem malo czasu przed wyjsciem i pyknalem Turbo (wiem mialem nie grac - ale z racji bonusa zrobilem sobie swieto). Gralem dobrze - przegralem chujowo.

Najpierw AK na AJ, potem A5 na J8 - oba allki preflop

Dzisiaj masakrowaly mnie Jopki :-)

Dwa filmiki z przedostatnij sesji:

http://www.youtube.com/watch?v=dinbri5pYmQ - dobry gracz - raczej z wyzszych stawek

http://www.youtube.com/watch?v=sOVaRh_RY9E - gra przeciwko strasznemu Calling Station
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raper111
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: raper111 » 04 lis 2009, 10:56

http://www.youtube.com/watch?v=sOVaRh_RY9E - gra przeciwko strasznemu Calling Station

o ja ta gra dobra :mrgreen: na początku pechowe rozdanie z QQ potem masa trafionych setów ! potem olek z 88 flop spada dla niego Q hehe potem 8 :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 07 lis 2009, 00:28

Ongame, $15/30 Hold'em Cash Games, 2 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
SithJarr1 (BB): $1,715
keroguito (Button): $1,285

Dealt to SithJarr1 T:heart: T:diamond:

Pre-flop:
keroguito calls $15, SithJarr1 raises to $90, keroguito calls $60

Flop: ($210) 2:club: 3:heart: 6:diamond: (2 Players)
SithJarr1 checks, keroguito bets $90, SithJarr1 raises to $450, keroguito raises to $1,195, SithJarr1 calls $745

Turn: ($2,600) K:spade: (2 Players)

River: ($2,600) 6:heart: (2 Players)

Results:
SithJarr1 Showed T:heart: T:diamond:
keroguito Showed 6:spade: A:spade:
keroguito wins $2,570

Ongame, $10/20 Hold'em Cash Games, 2 Players

Board:
SithJarr1 (Button): $945
Pingula (BB): $2,055

Dealt to SithJarr1 A:heart: 7:club:

Pre-flop:
SithJarr1 raises to $60, Pingula calls $40

Flop: ($130) A:spade: Q:heart: T:spade: (2 Players)
Pingula bets $120, SithJarr1 raises to $390, Pingula calls $270

Turn: ($910) 8:heart: (2 Players)
Pingula bets $900, SithJarr1 calls $495

River: ($2,305) 3:club: (2 Players)

Results:
Pingula Showed 3:diamond: Q:diamond:
SithJarr1 Showed A:heart: 7:club:
Pingula wins $1,890

Pozostawię to bez komentarza...

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 07 lis 2009, 00:48

Heh - jak juz mowilem - Ongame suckouty sprzedaje na obie strony

Board:
calvin clean (BB): $975
SithJarr1 (Button): $2,025

Dealt to SithJarr1 Q:club: Q:spade:

Pre-flop:
SithJarr1 raises to $90, calvin clean calls $60

Flop: ($195) T:diamond: 6:club: 5:club: (2 Players)
calvin clean bets $30, SithJarr1 raises to $210, calvin clean calls $180

Turn: ($615) 8:club: (2 Players)
calvin clean checks, SithJarr1 bets $1,725, calvin clean calls $675

River: ($3,015) 2:club: (2 Players)

Results:
calvin clean Showed 4:club: 7:diamond:
SithJarr1 Showed Q:club: Q:spade:
SithJarr1 wins $1,950

A dla zainteresowanych - HU z kompletnym debilem:
http://www.youtube.com/watch?v=iqyFOJRESN4

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 lis 2009, 00:16

Dawno tutaj nic nie pisałem - a to z tego prostego powodu ze listopad mam kompletnie wolny od pokera - w zasadzie nie mam czasu na grę. Remont w domu + sporo pracy + dzieciak wchodzący w fazę raczkowania - to wszystko powoduje że rozegralem może kilkanaście HU.

Ciekawe rozdanie z dzisiaj - BI 20$...

Ongame, 15/30 Hold'em SnG

Board:
SithJarr1 (BB): $2,100
sengafanz (Button): $900

Dealt to SithJarr1 9:diamond: 9:spade:

Pre-flop:
sengafanz raises to $60, SithJarr1 raises to $150, sengafanz calls $90

Flop: ($345) 7:spade: 2:spade: 4:heart: (2 Players)
SithJarr1 bets $300, sengafanz calls $300

Turn: ($945) 6:diamond: (2 Players)
SithJarr1 bets $1,650, sengafanz calls $450

River: ($3,045) 6:club: (2 Players)

Results:
SithJarr1 Showed 9:diamond: 9:spade:
sengafanz Showed A:diamond: T:club:
SithJarr1 wins $1,800

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 15 lis 2009, 11:59

Sith nadal zapuszczasz bujną fryzure rastafarianina :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 17 lis 2009, 00:03

Dzisiejsza sesja - 2 x HU 5$...

1. Alliny preflop - byl takim debilem ze wiedzialem ze sprawdzi z kazdym asem i parą...

Board:
SithJarr1 (BB): $1,610
marcucho1976 (Button): $1,390

Dealt to SithJarr1 Q:club: Q:spade:

Pre-flop:
marcucho1976 raises to $150, SithJarr1 raises to $1,610, marcucho1976 calls $1,240

Flop: ($3,045) 4:diamond: 8:diamond: T:diamond: (2 Players)

Turn: ($3,045) Q:heart: (2 Players)

River: ($3,045) J:club: (2 Players)

Results:
SithJarr1 Showed Q:club: Q:spade:
marcucho1976 Showed 9:spade: 9:club:
marcucho1976 wins $2,780

2.

Board:
werwolf69x (Button): $1,435
SithJarr1 (BB): $1,565

Dealt to SithJarr1 K:diamond: K:spade:

Pre-flop:
werwolf69x calls $15, SithJarr1 raises to $120, werwolf69x raises to $360, SithJarr1 raises to $600, werwolf69x calls $240

Flop: ($1,260) 6:spade: 8:club: 3:spade: (2 Players)
SithJarr1 bets $965, werwolf69x calls $835

Turn: ($3,060) 9:diamond: (2 Players)

River: ($3,060) 7:spade: (2 Players)

Results:
SithJarr1 Showed K:diamond: K:spade:
werwolf69x Showed A:spade: Q:spade:
werwolf69x wins $2,870

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 17 lis 2009, 00:23

A co mi - jeszcze jedno HU na dobranoc

Alliny preflop

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 04 gru 2009, 00:28

Drogie Dzieci!

Tematem dzisiejszel lekcji jest: "TILT"

W zasadzie jak rozpoczalem moj challenge - to pojecia tilatu wydawalo mi sie kompletnie obce - w zasadzie od czerwca nie mialem takich problemow.

Dzisiaj jednak przegralem pojedynek Sith vs. "Jego Żelazne Jaja", co skonczylo się niestety nieciekawie.

Dzien zaczalem z 915$ (w zasadzie kwota ta towarzyszy mi juz drugi miesiac - nic nie jestem w stanie ugrac). Najpier HU 10$ - klasyk - AK na A9 w dupe, potem kolejne, duze blindy - lapie dwie parki na flopie, alliny - kolega ma parke, stol sie sparowal i wygral... bywa

Gram kolejne HU - tym razem za 5$ juz zeby nie stiltować - oczywiście w plecki (moje JJ nie daje rady 77 - alliny preflop na duzych blindach). Wkurwiony na maksa zaczalem szukac donka na wyzszych stawkach - trafiem jelenia na HU 50$ (sick!). Alliny poszly jak ja mailem AQ, na flopie Qxx - kolega odsloznik Q5... 5 na river odeslala moje wpisowe na konto kolegi... Na koncie widnieje 813 USD, ide na spacer dluuuuugi z psem.

Wracam - HU normal za 10$ - strit z flopa vs flushdraw - klasyk w dupe - tak wiec dzionek koncze biedniejszy o jakies 110 usd... to sie Sith pobawil w pokera...

Ogólnie od dwoch miesecy jestem kompletnie niepelnosprawny pokerowo - mialem duze cisnienie na dobra gre jak ciagnalem challenge do 1000 usd - ale ostatnio kompletnie cos mi sie zesralo - po prostu gram slabo, a jak juz gram dobrze to dostaje mase badbitów...

Na szczescie udalo mi sie jakos opanować destrukcyjne siły wewnętrzne - już szukałem godnego siebie rywala (czyli total donka) na Hu 100+8... ale jakos udalo mi sie opamiętać... postanowilem ze swój ból i cierpnienie zamieszcze na blogu - a jutro z nowymi siłami usiąde do gry.

Moj wykres z sharka wyglada masakrycznie żałośnie - ale niestety za głupotę trzeba płacić.

Coraz wiekszym problemem jest tez dla mnie czas - w zasadzie jedyne sesje pokerowe jakie mam to urwane gdzies w nocy pol godzinki - nie mam jak grac w zasadzie normalnych HU - skazany jestem na Turbo...

Na chwilę obecną kompletnie nie mam pomysłu na swoją pokerową przyszłość - o ile jakakolwiek pokerowa przyszłość bedzie miala u mnie miejsce. HU które lubiłem i radziłem sobie niezle - kompletnie przestały mi wychodzić, a na nauke innych odmian - nie mam najnrmalniej w świecie czasu...

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 04 gru 2009, 01:01

Po dwóch piwach podjałem poważną, życiową decyzję... skoro jak miałem na glowie forumowy challenge - to szło mi przyzwoicie, a jak sie challenge skonczyl, to od razu "było i sie zesrało", czas na kolejne wyzwanie Sitha :-)

Stan początkowy: 800 USD
Cel (uświęca środki): 2000 USD
Metoda HU NL SnG NieTurbo
Platforma: heypoker-brak-polskiej-licencji!

Ograniczenia
1. Czekam przy stole mając minimum 50 BI
2. Dosiadam sie do donków mając minimum 40 BI

Mam nadzieję że i tym razem uda mi się osiągnac zamierzony cel!

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 04 gru 2009, 17:49

No to pozostaje zyczyc powodzenia:) Ja tez bede musial niedlugo cos wymyslec - ale nie wiem co, sitki mnie troche denerwuja - bo ludzie graja ciagle tylko super turbo i turbo, a normale to strasznie malo osob (od 20BI).

Jeszcze raz powodzenia!:)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 05 gru 2009, 01:43

Pierwsza doba od rozpoczęcia nowego rozdziału w mojej pokerowej karierze wlasnie mija.... i powiem szczerze - ze ja chyba musze miec jakies bat nad głową zmuszający mnie do dorej gry. Rozegralem wprawdzie tylko dwa HU (za 20$ każdy), ale zauważyłem potężną zmianę nastawienia. Wyeliminowałe dwa podstawowe błędy, które towarzyszyły mi od czasu jak zakończyłem ostatni challenge

1. Prawie każde HU zaczynałem zbyt agresywnie - nacinałem się wreszcie na jakis allin w odpowiedzi na moj megabled na second barrel - co powodowalo ze prawie kazde HU rozpoczynalem zjazdem stacka. Znowu zaczynam grac swoją grę, podbijam mniej preflop (2.5 bb zamiast 3), duzo zrzuczam preflop, nie udaje asa kier ma stole z 4 kierami. (bo najczesciej przeciwnik go mial - i mi jebaniec nie wierzyl w drugiego)

2. Zaczalem zastanawiam sie ponownie nad każdą decyzję, nie gram machinalnie. Przestalem grac jakies bezmyslne taktyki, staram sie natomiast wyczuc reke rywala - i zastanowic się jakie zagranie da mi najwiekszy dochod. Czasem nawet po fakcie jestem niezadowolony z podjętej decyzji - ale staram się wyłapywać takie zagrania (przykład takiego popełnionego błędu poniżej)

SithJarr pokazuje jak nie rozgrywać koloru pisze:
Ogólnie głupio zagrana ręka na river , daje ją więc ku przestrodze innym, którzy początkują w HU, bo gracze doświadczeni takich błędów nie robią.

Preflop
Ongame, 10/20 Hu SnG Game, 2 Players

Board:
edyanich (Button): $1,580
SithJarr1 (BB): $1,420

Dealt to SithJarr1 7:diamond: 3:diamond:

Pre-flop:
edyanich raises to $40, SithJarr1 calls $20

Tutaj call uważam za sensowny - ręka rozwojowa, oddsy potezne, przy tak glebokich stackach izicall jak dla mnie

Flop: ($90) 3:spade: 5:diamond: 4:diamond: (2 Players)
SithJarr1 checks, edyanich bets $80, SithJarr1 calls $80

Tutaj nie atakowalem pierwszy - ręka bardzo rozwojowa, draw do koloru, strita, pokera + niska para - ale wiedziałem że gościa nie wyrzuce - sprawdzi mnie z kazda para, dwiema overkartami oraz gutshotem, a nie ma reki ktora by nie dwala jakiejs opcji na co najmniej gutshota + overkarta - takie 92 na przyklad :-)

Turn: ($250) 9:diamond: (2 Players)
SithJarr1 checks, edyanich bets $20, SithJarr1 raises to $230, edyanich calls $210

Mamy kolor - kolega podbil o 20 (robil tak czesto), nie chcialem zeby dobram czwartej karty do wyzszego koloru - wiec przebilem zdecydowanie... sprawdził...

River: ($710) 2:club: (2 Players)
SithJarr1 checks, edyanich checks

I tutaj bardzo glupie zagranie... ponieważ - musiał na turnie założyć, ze jest duza szansa na to, ze skompletowalem kolor, a jednak zdecydowal sie grac dalej. Musial wiec albo miec cos (strita, dwia pary, overpare albo asa w kolorze... As w kolorze dawal mu strita na river, inne karty dawaly mu opcje na sprawdzenie valuebeta za 180-250 zetonow. Natomiast ze względu na potezene szanse na flusha u mnie - tylko kolor dawal mu opcje na reraise (a dwa kolory w HU to raczej tak na stacki pojda). Mala natomiast jest ilość rąk z którymi probowal by blefu, bo wie ze sprawdze go tylko z kolorem, a całą resztę może pokonać. Tak wiec zamiast dawac check licząć na malo prawdopodobny raise - trzeba było walic za 1/3 puli - i zabrać mu jeszcze 20% jego żetonów...

Results:
SithJarr1 Showed 7:diamond: 3:diamond:
SithJarr1 wins $700

Na szczescie całe HU wygralem (notabene kolorem na dwie pary - bardzo podobne rozdanie, tylko wyjechalem alicja na flopie...)

Do tego na poprawę humoru dostałem bonus za listopad (żałosny jak moja gra w listopadzie, ale zawsze cos) - tak wiec wpadlo mi 20$ extra.

Jako ze rozegralem dwa HU 20$, oba ze slabymi graczami, i oba do przodu, to moj bankroll na chwilę obecną wynosi: 860 USD. Zaczelo sie dobrze

Niestety dalej jest kiepsko z wolnym czasem - dzisiaj usiadlem o 1 w nocy, a wstaje jutro o 6 rano (klient w sobote mnie odwiedza o tej godzinie, bo akurat bedzie przejazdem... ale trzeba sie cieszyć że klienci chcą odwiedzać sklep, wiec poranna pobudka mnie czeka)

jkurak
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jkurak » 05 gru 2009, 02:59

Kompletujac kolor i majac call po rasie zawsze betuj river ale to zawsze bo zazwyczaj po check masz check behind a bet w wysokosci 40% pota bedzie ok slaby river imo ;) ale ja bym juz na flopie sie nawet zestackowal imo

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 gru 2009, 02:41

Dzisiejsza sesja na -2,5 BI - ale grało mi sie całkiem niezle. Spokojnie ogarnialem dwa stoly, raz nawet udalo mi sie uruchomic trzy - ale na krótko bo sie z KK na AA nadzialem :-)

Spokojnie dawalem rade na dwoch stolach na raz, niestety - dalej nie jestem w stanie wygrac allinow preflop :-) Musze jakis trening zrobic

Dzisiaj wdupilem JJ na 99 (9 na flopie i dobitka na turnie), udalo mi sie tez wdupic 77 na 82 (gosc allina sprawdzil!!!!

Ponadto nadzialem sie z KK na AA (allki preflop oczywiscie - blindy 50/100)

Na dobitke z mega donkiem, ktory allinowal sie na kazdym flopie prawie - sprawdzilem allina z AQ na stole AKx... akurat mial AK :-).

Do tego jeden wdupiony dwie pary na overpare, bo sie na river stół sparowal (koles mial 20% na showdownie)

Takich jak A5 na J5 to nawet nie wspominam - bo to poker przeciez :-)

Farta mialem raz - QQ na lapie blindy 50/100, podbijam do 300, kolega sprawdza, flop T82, kolega check, ja allin - gosc sprawdza z 82 :-). Turn J river 9 i lapie strita :-)

Bankroll na chwile obecna - 827 USD

Tak wiec sporo pecha, odrobina szczescia - wiec wynik moze nie rewelacyjny - ale jak uda mi sie wreszcie wygrywac alliny preflop majac wyzsza pare - to raczej bedzie pozytywny wynik

Znalazlem tez fajne turki na Ongame - HU wpisowe 52c, jeden zeton - mozna sobie na spokojnie coinflipy potrenowac
Ostatnio zmieniony 06 sty 2010, 01:31 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 gru 2009, 03:04

EDIT: 840 usd

W sumie rozegralem dzisiaj z 11-12 HU - jak mi sie challenge nie uda - to chociaz grupa heypoker-brak-polskiej-licencji! bedzie miala ze mnie jakis pozytek
Ostatnio zmieniony 06 sty 2010, 01:32 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 06 gru 2009, 12:59

SithJarr pisze:mozna sobie na spokojnie coinflipy potrenowac

te coinflipy sa bardzo ciekawe, zagralem ich z 40 i kilka wpadlo na plus
raz nawet 2E-->10E na 5 graczy, ale to wtedy coiny sa a nie gra poważna, wiec grac je dla zabawy

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”