Cash Game Crusher
-
foxx
- -#aktywny

-
titanum
- -#VIP

nic tak nie wkurza jak bycie podczas sesji na minus od samego początku do samego końca, a najgorsze jest to że np. ja mam tak że z reguły sesja zaczyna się od spadku a dopieto potem rusza w góre,
a co do gry to ja jeszcze nie grałem.... i nie potrafie sie zmotywować choć do samego pogrania sobie w pokera mnie ciągnie.
a co do gry to ja jeszcze nie grałem.... i nie potrafie sie zmotywować choć do samego pogrania sobie w pokera mnie ciągnie.
- alekspolak1
- -#VIP

[center]SIEMKA[/center][center]
[/center]
Zakurzyło się tu zdeczka
Musiałem znaleźć energię do gry oraz pisanie i ją wreszcie odnalazłem... Z tego co zauważyłem to co roku mam dziwny okres w którym w ogóle nie gram ani nie piszę. Co śmieszne co roku jest to miesiąc kwiecień. A więc i w tym roku nie mogło być inaczej.
A więc jak już tak analizować zeszłe lata to miesiąc maj i czerwiec zawsze były najbardziej pozytywne, w tych miesiącach zawsze biłem jakieś swoje rekordy i zdobywałem jakieś fajne sukcesiki. A więc jak już MAJ nadszedł to czas to udowodnić.
A więc do dzieła czeka mnie sporo pracy, gry, nauki i zabawy w tym miesiącu a więc zapowiada się wyśmienicie
CYA Babes
Zakurzyło się tu zdeczka
A więc jak już tak analizować zeszłe lata to miesiąc maj i czerwiec zawsze były najbardziej pozytywne, w tych miesiącach zawsze biłem jakieś swoje rekordy i zdobywałem jakieś fajne sukcesiki. A więc jak już MAJ nadszedł to czas to udowodnić.
A więc do dzieła czeka mnie sporo pracy, gry, nauki i zabawy w tym miesiącu a więc zapowiada się wyśmienicie
CYA Babes
- alekspolak1
- -#VIP

[center]Krótka historia Aleksa w akademiku z donkiem[/center]
Jak zawsze wracam po długiej przerwie by coś napisać, zmotywować się ale coś się zacięło w mojej maszynie która wcześniej była robotem od gry. Tera czuję się jak stary mac odłączony od prądu. No ale powoli wracam do regularnej gry, już bez wyskoków 3-4 dniowych z masą rozdań tylko monotonne rozpisane sesje w określonych godzinach. Zobaczymy czy mi to wyjdzie na dobre.
A tera czas odpowiedzieć czemu taki tytuł...
2 dni temu zachiało mi się ostro popłynąć po zaliczonych egzaminach. No i popłynałem dosyć porządnie bo o 23 już nie wiedziałem zbytnio co się ze mną dzieje. No ale szybko się ogarnałem gdy nagle spotkałem na uczelni 3 łepków gadających o pokerze. Zainteresowałem się tym i jak donk zacząłem sie wypytywać o grę o której "niby" nic nie wiedziałem.
Oczywiście pacany łykneli przynęte i postanowili mi pokazać jak się gra w akademiku. A więc wyskoczyłem z grą cash o 50 zeta ( z planem by szybko to przegrać grając jak donk i dopytując się o wszystko) zgodził się jeden grać ze mną HU a reszta debili cieszyła się no bo miałem grać z mistrzem od pokera w akademiku (który gra od 4 lat na wp i od 2 freerolle na gównostarsie)...
No ok a więc plan prosty. Przegrywam 50 i nakręcam go na większą grę, no bo któ by się nie zgodził grać z donkiem o większe pieniądze.
Po 20 minutach wiedziałem że mam doczynienia z debilem szybko wtopiłem 50 zeta grając 0,5/0,5 no i nakręciłem go na grę 1/2 i po 200 na stole...
Cieszyłem się niemiłosiernie w środku gdy mi tłumaczył jak się zarabia na pokerze, jak się oblicza wszystko, czym jest flop, turn , river...
No ok miło sympatycznie zaczynamy grać o normalne pieniądze...
15 minut gry dalej mamy porówne stacki i dochodzi rozdanie gdzie mam AKs. Stawiam mu bet 6zeta on mi się odwija 3betem 15zeta (już po raz 3 czy 4) a więc ja pierwszy raz daje mu 4bet za 45zeta. Dostaje call na flopie 76A. Typ się zastanawia i robi check. Ja mu spokojnie ogłaszam że stawiam 70 zeta na co on call. Turn K on check ja all in i mnie sprawdza.
Co pokazuje:
K6
Co wypada na river?
no zgadnijcie 6
Mój plan był dobry ale zabrakło mi jak zawsze tego czegoś... Typ był przekonany że jestem donkiem, był pewny siebie i co i i tak wtopiłem. Szkoda bo już kolejnych 200 nie chciało mi się wsadzać bo wiedziałem że jestem po % i troche wkurzony. Powiedziałem mu tylko że miał farta, on mi na to że to nie jest fart tylko uwaga READ
Że takich donków jak ja we freerollach ogrywa od zawsze
No dobra przekazałem mu tylko wiadomość pod koniec że gram od 4 lat w pokera i nie freerolle i wyszedłem dalej popłynać
o 7 rano zachciało mi się grać znowu ale debili już nie było no to sobie wróciłem do domu, odpaliłem na spokojnie w pokoju Heya, zagrałem 15 rozdań, zwróciła mi się impreza i mogłem z czystym sumieniem iść spać
Jak zawsze wracam po długiej przerwie by coś napisać, zmotywować się ale coś się zacięło w mojej maszynie która wcześniej była robotem od gry. Tera czuję się jak stary mac odłączony od prądu. No ale powoli wracam do regularnej gry, już bez wyskoków 3-4 dniowych z masą rozdań tylko monotonne rozpisane sesje w określonych godzinach. Zobaczymy czy mi to wyjdzie na dobre.
A tera czas odpowiedzieć czemu taki tytuł...
2 dni temu zachiało mi się ostro popłynąć po zaliczonych egzaminach. No i popłynałem dosyć porządnie bo o 23 już nie wiedziałem zbytnio co się ze mną dzieje. No ale szybko się ogarnałem gdy nagle spotkałem na uczelni 3 łepków gadających o pokerze. Zainteresowałem się tym i jak donk zacząłem sie wypytywać o grę o której "niby" nic nie wiedziałem.
Oczywiście pacany łykneli przynęte i postanowili mi pokazać jak się gra w akademiku. A więc wyskoczyłem z grą cash o 50 zeta ( z planem by szybko to przegrać grając jak donk i dopytując się o wszystko) zgodził się jeden grać ze mną HU a reszta debili cieszyła się no bo miałem grać z mistrzem od pokera w akademiku (który gra od 4 lat na wp i od 2 freerolle na gównostarsie)...
No ok a więc plan prosty. Przegrywam 50 i nakręcam go na większą grę, no bo któ by się nie zgodził grać z donkiem o większe pieniądze.
Po 20 minutach wiedziałem że mam doczynienia z debilem szybko wtopiłem 50 zeta grając 0,5/0,5 no i nakręciłem go na grę 1/2 i po 200 na stole...
Cieszyłem się niemiłosiernie w środku gdy mi tłumaczył jak się zarabia na pokerze, jak się oblicza wszystko, czym jest flop, turn , river...
No ok miło sympatycznie zaczynamy grać o normalne pieniądze...
15 minut gry dalej mamy porówne stacki i dochodzi rozdanie gdzie mam AKs. Stawiam mu bet 6zeta on mi się odwija 3betem 15zeta (już po raz 3 czy 4) a więc ja pierwszy raz daje mu 4bet za 45zeta. Dostaje call na flopie 76A. Typ się zastanawia i robi check. Ja mu spokojnie ogłaszam że stawiam 70 zeta na co on call. Turn K on check ja all in i mnie sprawdza.
Co pokazuje:
K6
Co wypada na river?
no zgadnijcie 6
Mój plan był dobry ale zabrakło mi jak zawsze tego czegoś... Typ był przekonany że jestem donkiem, był pewny siebie i co i i tak wtopiłem. Szkoda bo już kolejnych 200 nie chciało mi się wsadzać bo wiedziałem że jestem po % i troche wkurzony. Powiedziałem mu tylko że miał farta, on mi na to że to nie jest fart tylko uwaga READ
o 7 rano zachciało mi się grać znowu ale debili już nie było no to sobie wróciłem do domu, odpaliłem na spokojnie w pokoju Heya, zagrałem 15 rozdań, zwróciła mi się impreza i mogłem z czystym sumieniem iść spać
- Mlody
- -#zasłużony

- Arnoldao
- -#VIP

Pozwól że zacytuję pioseneczkę "Chciałeś być cwany, w skórkę odziany, to może być dla Ciebie skutek opłakany "
To ja takiego jednego "profesora" słuchałem w autobusie jak wykładał o pokerze swoim znajomym:
- miałem 22 więc dałem raise na to przeciwnik mnie przebija, i tak zaczęliśmy się przebijać a ja miałem takiego READA że nie miał pary na ręku więc odpowiedziałem mu (uwaga
) łolinem!!! przeciwnik pokazuje AK więc miałem rację że nie ma pary ale niestety spada A czy K
A jego znajomi patrzyli na niego jak na guru 
To ja takiego jednego "profesora" słuchałem w autobusie jak wykładał o pokerze swoim znajomym:
- miałem 22 więc dałem raise na to przeciwnik mnie przebija, i tak zaczęliśmy się przebijać a ja miałem takiego READA że nie miał pary na ręku więc odpowiedziałem mu (uwaga
- Sith
- LEGENDA

To ja mam lepszego znajomka, opowiadal kiedys, ze on zajebiscie gra w poksa, i ze on ma od 3 lat taki system, że jak mu sie kaska na koniec miesiąca z wyplaty konczy, to wplaca sobie w sobote 20$, ugrywa przez weekend zawsze 300-400 bo mu sie nie chce wiecej grac, i wyplaca sobie w poniedzialek zeby miec kase do wyplaty... i co najlepsze - jeszcze nigdy nie bylo tak, zeby nie ugral tych 300-400 
- alekspolak1
- -#VIP

No cóż Arnoldao, "Chciałem być cwany, w ząbek czesany"
ale się nie udało...
Ale tacy ludzie to mnie po prostu powalają z nóg
Wyobraźni to mają więcej niż twórcy "Star Wars", no ale przynajmniej będę mógł wnukom opowiadać jak to kiedyś w akademiku grałem z "miszczem" pokerowym WP
Zastanawiam się poważnie nad erasmusem do Francji
Boże tam w akademikach dopiero musi być sajgon donków 
Ale tacy ludzie to mnie po prostu powalają z nóg
Zastanawiam się poważnie nad erasmusem do Francji
-
koczwi
- -#VIP

- alekspolak1
- -#VIP

[center]Rękawicę bliskie zawieszenia[/center]
Myślałem że nie nastanie taki moment, ale niestety. Już czuje za każdym razem złość i niemoc jak zasiadam do stolika online. A więc odpuszczam sobie na dłuższy czas pokera na stawkach na których dotychczas grałem. Wkurwiają mnie niesamowicie sesje w których przepierdalam wszystko, a ostatnio mimo analiz i tak idzie mi co raz gorzej. Czas zejść ze szczytu, podnieś głowę wysoko by od nowa pomarzyć o niebiosach.
Fakt mało czasu poświęcałem grze i może dlatego po każdej wtopionej sesji tak mi jest ciężko, bo nie mam już tej smykałki co kiedyś gdy potrafiłem z -10Bi w parę godzin wychodzić na +10Bi... Szkoda muszę od nowa się pobawić niżej.
Nie mam już sił na NL50, NL100 pierdole to dosłownie... Czas zejść na ziemie, żeby od nowa cieszyć się zabawą a nie tylko się wkurwiać...
A więc dopóki nie zbiorę się z dołku cisnę tylko i wyłącznie NL30 na heypoker-brak-polskiej-licencji! gdzie niebawem przerzucam już cały mój ostro zawieruszony bankroll. Mam nadzieję że miejsce gdzie udało mi się najwięcej zdobyć będzie idealne do tego by od nowa uwierzyć w siebie.
Czeka mnie niebawem miły odpoczynek na spływie kajakowym a po nim 2 tygodnie smażenia dupy w ciepłych krajach, a więc mam nadzieję że do tej pory zdążę zapomnieć o niepowodzeniach i od nowa poczuć dryg do gry.
Tymczasem asta la vista muchachos lecę sobie popływać na kajaczkach
Myślałem że nie nastanie taki moment, ale niestety. Już czuje za każdym razem złość i niemoc jak zasiadam do stolika online. A więc odpuszczam sobie na dłuższy czas pokera na stawkach na których dotychczas grałem. Wkurwiają mnie niesamowicie sesje w których przepierdalam wszystko, a ostatnio mimo analiz i tak idzie mi co raz gorzej. Czas zejść ze szczytu, podnieś głowę wysoko by od nowa pomarzyć o niebiosach.
Fakt mało czasu poświęcałem grze i może dlatego po każdej wtopionej sesji tak mi jest ciężko, bo nie mam już tej smykałki co kiedyś gdy potrafiłem z -10Bi w parę godzin wychodzić na +10Bi... Szkoda muszę od nowa się pobawić niżej.
Nie mam już sił na NL50, NL100 pierdole to dosłownie... Czas zejść na ziemie, żeby od nowa cieszyć się zabawą a nie tylko się wkurwiać...
A więc dopóki nie zbiorę się z dołku cisnę tylko i wyłącznie NL30 na heypoker-brak-polskiej-licencji! gdzie niebawem przerzucam już cały mój ostro zawieruszony bankroll. Mam nadzieję że miejsce gdzie udało mi się najwięcej zdobyć będzie idealne do tego by od nowa uwierzyć w siebie.
Czeka mnie niebawem miły odpoczynek na spływie kajakowym a po nim 2 tygodnie smażenia dupy w ciepłych krajach, a więc mam nadzieję że do tej pory zdążę zapomnieć o niepowodzeniach i od nowa poczuć dryg do gry.
Tymczasem asta la vista muchachos lecę sobie popływać na kajaczkach
- Szfiecu
- LEGENDA

alekspolak1 pisze:Nie mam już sił na NL50, NL100 pierdole to dosłownie... Czas zejść na ziemie, żeby od nowa cieszyć się zabawą a nie tylko się wkurwiać...
W takiej formie (psychicznej) nie boisz się , że niżej będzie jeszcze gorzej? standardowo pojawia się tam więcej "kwiatków" niż wyżej
a przy jakichś przech.. sprawdzeniach myślę, że możesz dostać szału
w każdym bądź razie odpoczywaj i wracaj nakurwiać fiszy
- alekspolak1
- -#VIP

[center]I dalej to samo
[/center]
Wróciłem ze spływu po Czarnej Hańczy a więc po 3 dniowym odpoczynku postanowiłem odpalić sobie dla spokoju NL30 na hey by się zbytnio nie zmęczyć i jak zawsze pobawić na tych stawkach... Ale nawet już tu mi nie leży gra... Coś chyba jest nie tak no kurwa.
Gdzie nie zagram wtapiam niesamowicie, dosłownie WSZĘDZIE... Czy ta jebana wariancja istnieje bo ile można coolerów dostawać nosz kurwa....
Pare przykładów daje poniżej. Jak na sesje która miała zaledwie 400 rozdań jest to dosyć sporo wkurzających rozdań
Oczywiście wyłapuje parę błędów w pewnych zagraniach ale to nie zmienia faktu że chyba jebana klątwa nademną stoi od ponad 5 miesięcy to samo wrrr.... I jak tu się zebrać porządnie do gry :/
***** Hand History for Game 5157135500426 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, July 07, 12:22:42 ET 2011
Table Callao (Real Money)
Seat 8 is the button
Seat 3: 804971 ( $29.70 USD )
Seat 5: jakezesnake ( $57.25 USD )
Seat 6: AAleksiejPL ( $28.35 USD )
Seat 8: jormatheman ( $17.40 USD )
804971 posts small blind [$0.15 USD].
jakezesnake posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [
]
AAleksiejPL raises [$1.20 USD]
jormatheman calls [$1.20 USD]
804971 folds
jakezesnake raises [$4.50 USD]
AAleksiejPL calls [$3.60 USD]
jormatheman folds
** Dealing Flop ** [
,
,
]
jakezesnake bets [$6.70 USD]
AAleksiejPL raises [$13.40 USD]
jakezesnake raises [$45.75 USD]
AAleksiejPL calls [$10.15 USD]
** Dealing Turn ** [
]
** Dealing River ** [
]
jakezesnake wins $56.05 USD from main pot
jakezesnake shows [
,
]
AAleksiejPL shows [
,
]
jakezesnake wins $28.90 USD
***** Hand History for Game 51569456242470 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, July 07, 01:05:09 ET 2011
Table Ottawa (Real Money)
Seat 6 is the button
Seat 1: AAleksiejPL ( $32.05 USD )
Seat 3: alekos_g ( $83.32 USD )
Seat 6: EastLake110 ( $20.07 USD )
Seat 7: __Kalle06__ ( $29.21 USD )
Seat 8: kaczoras ( $47.40 USD )
Seat 9: BKirA ( $28.71 USD )
__Kalle06__ posts small blind [$0.15 USD].
kaczoras posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [
]
BKirA folds
alekos_g folds
EastLake110 folds
__Kalle06__ calls [$1.05 USD]
kaczoras folds
** Dealing Flop ** [
,
,
]
__Kalle06__ checks
AAleksiejPL bets [$1.35 USD]
__Kalle06__ calls [$1.35 USD]
** Dealing Turn ** [
]
__Kalle06__ checks
AAleksiejPL bets [$5.40 USD]
__Kalle06__ raises [$21.60 USD]
AAleksiejPL raises [$24.10 USD]
__Kalle06__ calls [$5.06 USD]
** Dealing River ** [
]
__Kalle06__ wins $55.79 USD from main pot
AAleksiejPL shows [
,
]
__Kalle06__ shows [
,
]
AAleksiejPL wins $2.84 USD
***** Hand History for Game 51569456242431 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, July 07, 12:44:27 ET 2011
Seat 7 is the button
Seat 1: AAleksiejPL ( $32.31 USD )
Seat 3: alekos_g ( $59.95 USD )
Seat 4: John991 ( $30.00 USD )
Seat 7: rajr68 ( $20.66 USD )
Seat 8: kaczoras ( $29.97 USD )
Seat 9: BKirA ( $45.31 USD )
kaczoras posts small blind [$0.15 USD].
BKirA posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [
]
alekos_g calls [$1.20 USD]
John991 folds
rajr68 folds
kaczoras raises [$4.65 USD]
BKirA folds
alekos_g folds
** Dealing Flop ** [
,
,
]
kaczoras checks
AAleksiejPL checks
** Dealing Turn ** [
]
kaczoras bets [$3.60 USD]
AAleksiejPL raises [$7.20 USD]
kaczoras raises [$7.20 USD]
kaczoras raises [$7.17 USD]
AAleksiejPL calls [$3.57 USD]
** Dealing River ** [
]
kaczoras wins $58.44 USD from main pot
AAleksiejPL shows [
,
]
kaczoras shows [
,
]
***** Hand History for Game 5157161620002 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, July 07, 01:02:57 ET 2011
Table Pinehurst (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 1: 78Marcin ( $35.82 USD )
Seat 2: 5460spill. ( $41.97 USD )
Seat 5: sultanos ( $27.42 USD )
Seat 8: genfra1 x ( $19.24 USD )
Seat 9: kaliunia ( $30.00 USD )
Seat 10: AAleksiejPL ( $38.67 USD )
5460spill. posts small blind [$0.15 USD].
sultanos posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [
]
genfra1 x calls [$0.30 USD]
kaliunia raises [$1.35 USD]
AAleksiejPL raises [$4.05 USD]
78Marcin folds
5460spill. folds
sultanos folds
genfra1 x folds
kaliunia calls [$2.70 USD]
** Dealing Flop ** [
,
,
]
kaliunia checks
AAleksiejPL bets [$4.80 USD]
kaliunia calls [$4.80 USD]
** Dealing Turn ** [
]
kaliunia checks
AAleksiejPL bets [$13.80 USD]
kaliunia calls [$13.80 USD]
** Dealing River ** [
]
kaliunia bets [$7.35 USD]
AAleksiejPL calls [$7.35 USD]
kaliunia wins $57.75 USD from main pot
kaliunia shows [
,
]
Czy nie sądzicie że na 400 rozdań to sporo sytuacji nie miłych dla mnie ? Były jeszcze 2 takie niefortunne sytuacje w trakce sesji... Nie wiem dlaczego ale mnie one już nawet kurwa nie ruszają wciąż na takie same rzeczy się nacinam i wciąż dostaje baty i nic nie moge z tym poradzić....
Wróciłem ze spływu po Czarnej Hańczy a więc po 3 dniowym odpoczynku postanowiłem odpalić sobie dla spokoju NL30 na hey by się zbytnio nie zmęczyć i jak zawsze pobawić na tych stawkach... Ale nawet już tu mi nie leży gra... Coś chyba jest nie tak no kurwa.
Gdzie nie zagram wtapiam niesamowicie, dosłownie WSZĘDZIE... Czy ta jebana wariancja istnieje bo ile można coolerów dostawać nosz kurwa....
Pare przykładów daje poniżej. Jak na sesje która miała zaledwie 400 rozdań jest to dosyć sporo wkurzających rozdań
***** Hand History for Game 5157135500426 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, July 07, 12:22:42 ET 2011
Table Callao (Real Money)
Seat 8 is the button
Seat 3: 804971 ( $29.70 USD )
Seat 5: jakezesnake ( $57.25 USD )
Seat 6: AAleksiejPL ( $28.35 USD )
Seat 8: jormatheman ( $17.40 USD )
804971 posts small blind [$0.15 USD].
jakezesnake posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [
]
jormatheman calls [$1.20 USD]
804971 folds
jakezesnake raises [$4.50 USD]
jormatheman folds
** Dealing Flop ** [
,
,
]
jakezesnake bets [$6.70 USD]
AAleksiejPL raises [$13.40 USD]
jakezesnake raises [$45.75 USD]
AAleksiejPL calls [$10.15 USD]
** Dealing Turn ** [
]
** Dealing River ** [
]
jakezesnake wins $56.05 USD from main pot
jakezesnake shows [
,
]
AAleksiejPL shows [
,
]
jakezesnake wins $28.90 USD
***** Hand History for Game 51569456242470 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, July 07, 01:05:09 ET 2011
Seat 6 is the button
Seat 1: AAleksiejPL ( $32.05 USD )
Seat 3: alekos_g ( $83.32 USD )
Seat 6: EastLake110 ( $20.07 USD )
Seat 7: __Kalle06__ ( $29.21 USD )
Seat 8: kaczoras ( $47.40 USD )
Seat 9: BKirA ( $28.71 USD )
__Kalle06__ posts small blind [$0.15 USD].
kaczoras posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [
]
BKirA folds
alekos_g folds
EastLake110 folds
__Kalle06__ calls [$1.05 USD]
kaczoras folds
** Dealing Flop ** [
,
,
]
__Kalle06__ checks
AAleksiejPL bets [$1.35 USD]
__Kalle06__ calls [$1.35 USD]
** Dealing Turn ** [
]
__Kalle06__ checks
AAleksiejPL bets [$5.40 USD]
__Kalle06__ raises [$21.60 USD]
AAleksiejPL raises [$24.10 USD]
__Kalle06__ calls [$5.06 USD]
** Dealing River ** [
]
__Kalle06__ wins $55.79 USD from main pot
AAleksiejPL shows [
,
]
__Kalle06__ shows [
,
]
AAleksiejPL wins $2.84 USD
***** Hand History for Game 51569456242431 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, July 07, 12:44:27 ET 2011
Seat 7 is the button
Seat 1: AAleksiejPL ( $32.31 USD )
Seat 3: alekos_g ( $59.95 USD )
Seat 4: John991 ( $30.00 USD )
Seat 7: rajr68 ( $20.66 USD )
Seat 8: kaczoras ( $29.97 USD )
Seat 9: BKirA ( $45.31 USD )
kaczoras posts small blind [$0.15 USD].
BKirA posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [
]
alekos_g calls [$1.20 USD]
John991 folds
rajr68 folds
kaczoras raises [$4.65 USD]
BKirA folds
alekos_g folds
** Dealing Flop ** [
,
,
]
kaczoras checks
AAleksiejPL checks
** Dealing Turn ** [
]
kaczoras bets [$3.60 USD]
kaczoras raises [$7.17 USD]
AAleksiejPL calls [$3.57 USD]
** Dealing River ** [
]
kaczoras wins $58.44 USD from main pot
AAleksiejPL shows [
,
]
kaczoras shows [
,
]
***** Hand History for Game 5157161620002 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, July 07, 01:02:57 ET 2011
Table Pinehurst (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 1: 78Marcin ( $35.82 USD )
Seat 2: 5460spill. ( $41.97 USD )
Seat 5: sultanos ( $27.42 USD )
Seat 8: genfra1 x ( $19.24 USD )
Seat 9: kaliunia ( $30.00 USD )
Seat 10: AAleksiejPL ( $38.67 USD )
5460spill. posts small blind [$0.15 USD].
sultanos posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [
]
genfra1 x calls [$0.30 USD]
kaliunia raises [$1.35 USD]
AAleksiejPL raises [$4.05 USD]
78Marcin folds
5460spill. folds
sultanos folds
genfra1 x folds
kaliunia calls [$2.70 USD]
** Dealing Flop ** [
,
,
]
kaliunia checks
AAleksiejPL bets [$4.80 USD]
kaliunia calls [$4.80 USD]
** Dealing Turn ** [
]
kaliunia checks
AAleksiejPL bets [$13.80 USD]
kaliunia calls [$13.80 USD]
** Dealing River ** [
]
kaliunia bets [$7.35 USD]
AAleksiejPL calls [$7.35 USD]
kaliunia wins $57.75 USD from main pot
kaliunia shows [
,
]
Czy nie sądzicie że na 400 rozdań to sporo sytuacji nie miłych dla mnie ? Były jeszcze 2 takie niefortunne sytuacje w trakce sesji... Nie wiem dlaczego ale mnie one już nawet kurwa nie ruszają wciąż na takie same rzeczy się nacinam i wciąż dostaje baty i nic nie moge z tym poradzić....
- Szfiecu
- LEGENDA

- alekspolak1
- -#VIP

Szfiecu pisze:no coś słabo kur.. jak to na 400 rozdań, u mnie prawdopodobnie monitor by nie przeżył.
Monitor u mnie przezywa, bo nie jestem z tych co po slabej sesji lubią jeszcze bardziej sobie portfel obciążać
Sam wczoraj właśnie już myślałem o tym by zmienić otoczenie. Tyle że ilekroć chciałem zmienić grę nudziło mnie to po paru sesjach. Cash jest dla mnie najlepszą formą pokera bo w każdej chwili mogę odejść od stołu, a nie grać 5h mtt by odpaść na bubble
No ale chyba zrobię sobie mały challenge HU by się sam zmotywować i sprawdzić czy już naprawdę jestem aż tak zjebany czy po prostu coś się zacięło
Tymczasem po raz kolejny po takiej sesji muszę się zbierać do pakowanie bo już jutro ruszam do Turcji smażyć dupsko przez 2 tygodnie
- Szfiecu
- LEGENDA

- alekspolak1
- -#VIP

Szfiecu pisze:z HU sng też prawie w każdej chwili możesz odejść więc opcja jest dobra. Tylko niedługo trzeba będzie zmienić nazwę forum na HUkings.pl
Mam 14 dni wolnego od wszystkiego a więc będę miał czas poczytać troszkę o wszystkich odmianach i zadecyduje co zrobię ze sobą po powrocie. Jak na razie przygotowałem sobie 30 ebooków, załaduje je sobie na iPhone, albo nawet wydrukuje pare w formie książek bo specjalnie sobie tusze nakupowałem. Po powrocie nastawiony jestem na zmiażdżenie przeciwników a więc inaczej niż sobie zakładam nie może być
Mam do końca września czas by się przekonać że jeszcze coś o tej grze wiem i mogę na niej wyciągnąć drobniaki na życie
- alekspolak1
- -#VIP

-
Oskarek
alekspolak1, dokładnie
I jeśli jeszcze dużo będziesz grał to naprawdę nawet na 11$ stawkach można zarobić nieźle
i nie jest wcale to takie nudne
bo zawsze możesz dorzucić na boku jakiś mtt
To już zależy od Ciebie bo jesli chcesz miec chociaz ten 1000$ miesiecznie to graj dony a jesli chcesz sie dalej rozwijac i piąć w góre by w końcu mieć 200$/h ;p to graj cash
i nie jest wcale to takie nudne
bo zawsze możesz dorzucić na boku jakiś mtt
To już zależy od Ciebie bo jesli chcesz miec chociaz ten 1000$ miesiecznie to graj dony a jesli chcesz sie dalej rozwijac i piąć w góre by w końcu mieć 200$/h ;p to graj cash
- Mlody
- -#zasłużony

- drynk
- LEGENDA

Szfiecu pisze:Tylko niedługo trzeba będzie zmienić nazwę forum na HUkings.pl
W życiu, ja zostaję przy sng 10-30osobowych i mtt
. Do grania HU to trzeba mieć nerwy z wysokowęglowej stali po obróbce cieplno-plastycznej i hartowaniu w Norweskim fiordzie.Oskarek pisze:alekspolak1, może DoNy?
Myślę że dałbyś radę sobie spokojnie z multitablingiem z dobrym bonusem na ongame spokojnie miałbyś na życietylko zależy ile Ci potrzebne
Imo to jednak hamuje rozwój pokerowy i potem człowiek ma dziwne odruchy jak zacznie grać coś normalnego (mtt, sng). Nie zamierzam tutaj wjeżdżać na ludzi, którzy mają stały dochód z RB i grania DoN'ów, bo to ich sprawa, ale ta forma pokera jest jak dla mnie mało sportowa. Przetrenowałem granie DoN'ów kiedyś na sporej próbce i miałem serdecznie dość wychodzenia na zero i pociechy z RB.
Tym bardziej że Aleks jest (albo był) graczem cashowym, gdzie jednak trochę więcej się dzieje, i tak jak napisał, mogłoby to się na dłuższą metę objawiać nadmierną agresją a co za tym idzie niepotrzebnym traceniem żetonów w DoN'ach, w których gra się tylko na przetrwanie.
- Mlody
- -#zasłużony

- urnotindanger
- -#aktywny

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”