Cash Game Crusher

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Cash Game Crusher

Postautor: alekspolak1 » 14 kwie 2010, 00:56

Dlugo nawet BARDZO DLUGO sie zbieralem aby od nowa blog prowadzic, brak motywacji, czeste swingi nie pomagaja mi w tym. No ale coż w koncu nalezy blog zalozyc i ten juz zamierzam prowadzic systematycznie i tak aby moze ktos sie z niego czegos nauczyl.

Nie bede tu sie przedstawial, kto mnie zna to mnei zna, a kto nie zna to niebawem pozna.

W pokera gram od niewiem kiedy, sam nie moge sobie przypomniec.
Ale miedzy graniem a graniem jest duza roznica, grac tak bardziej na powaznie zaczalem dopiero od zeszlego roku, a gracz tak juz naprawde na powaznie mam nadzieje ze zaczne w przyszlym roku :P (zakrecone zdanie no ale inaczej nie umiem pisac hehe :) )

Gram zazwyczaj Cash NL30 na 3 stolach(nie chce wiecej bo wtedy mniej analizuje przeciwnikow) , zdarzaja mi sie wyskoki mtt z BI 6-10$.

Mam nadzieje ze analiza moich codziennych potyczek pomoze mi dzieki waszej analizie i pomocy poprawic moj styl gry.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2019, 12:06 przez alekspolak1, łącznie zmieniany 14 razy.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 14 kwie 2010, 00:59

Mam bardzo spory problem wciagu miesiaca mam zazwyczaj 3 swingi 2x upswing 1x downswing (zabojczy). Po glebszej analizie dzieki HM zauwazylem nastepujaca rzecz, gdyby to sie zdarzylo raz, dwa razy bym sie nie zastanawial nad tym ale u mnie zdarza sie to co miesiac od ponad 6 miesiecy :

1-10 dzien miesiaca jestem na sporym plusie i wszystko idzie dobrze

11-20 dzien miesiaca spory pech, duzo przegrywanych coin flipow i wiekszosc zarobionych pieniedzy trace.

21-30 dzien odnajduje sie znowu i znowu zarabiam wychodzac na :plus:

No i jako dowod moich slow luknijcie sobie na moj wykres z ostatnich 3 miesiecy. Niestety nie mam calej historii rak od kiedy gram na heypoker-brak-polskiej-licencji!, tylko mam rece od wejscia nowego oprogramowania. A wiec wykresy bede stawial zazwyczaj miesieczne i od poczatku 2010roku. Mam nadzieje ze po paru miesiacach bedzie widoczna poprawa.

Jest to poprostu dla mnie katastrofa.

All in EV ukazuje idealnie jak to ostatni tydzien byl dla mnie PECHOWY przez wielkie P. Po takich dniach odechciewa sie czlowiekowi wszystkiego :(

Na szczescie kazdego miesiaca RB mi jakos ratuje dupsko, no ale nie o to mi chodzi.

Jako plany na ten miesiac postanowilem sobie:

1. wyrowanie swojego wykresu aby wygladl juz na bardziej ustabilizowany,
2.wygrac turniej mtt z wpisowym min. 6$
3. wygrac jeden turniej z serii chili cup w warszawie. (apropo czy ktos z wawy sie wybiera 4fun na ten turniej ?)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 14 kwie 2010, 11:03

Krotka sesja poranna juz za mna, wiedzac ze jestem po downswingu i w okresie w ktorym zazwyczaj trace proboje grac bardziej bezpieczny poker.

Nie nic milszego niz trafic na dobrego dawce z samego rana :) mam oczywiscie o nim notki i sami ocencie czy to nie jest fish ?

***** Hand History for Game 544619504140 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Wednesday, April 14, 11:53:28 ET 2010
Table Novosibirsk (Real Money)
Seat 3 is the button
Seat 4: Jean974_x ( $17.52 USD )
Seat 6: Datsuyk ( $25.20 USD )
Seat 9: AAleksiejPL ( $35.77 USD )
Seat 1: GEWORG ( $37.53 USD )
Seat 3: Popsimon_x ( $28.77 USD )
Jean974_x posts small blind [$0.15 USD].
Datsuyk posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [ Jc Js ]
AAleksiejPL raises [$1.20 USD]
GEWORG folds
Popsimon_x folds
Jean974_x calls [$1.05 USD]
Datsuyk calls [$0.90 USD]
** Dealing Flop ** [ Ah, Qd, Jd ]
Jean974_x checks
Datsuyk checks
AAleksiejPL bets [$1.80 USD]
Jean974_x calls [$1.80 USD]
Datsuyk calls [$1.80 USD]
** Dealing Turn ** [ 2s ]
Jean974_x checks
Datsuyk checks
AAleksiejPL bets [$6.75 USD]
Jean974_x raises [$14.52 USD]
Datsuyk folds
AAleksiejPL calls [$7.77 USD]
** Dealing River ** [ 6d ]
AAleksiejPL wins $36.54 USD from main pot
Jean974_x shows [8s, Qc ]
AAleksiejPL shows [Jc, Js ]

No i drugie rozdanie ktore zamiszczam to znowu gra z JJ ale juz je rozegralem zupelnie inaczej niz je rozgrywam na codzien ale bylo to spowodowane graczem przeciwko ktoremu gralem, przyznam szczerze ze nie czulem sie zbytnio mocny pre flop, ale jakos flop mi sie spodobal a ze tylko sprawdzil moj reraise to jak turn by spadl niski wiedzialem ze bede musial uderzyc i sie nie mylilem.

***** Hand History for Game 544619504117 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Wednesday, April 14, 11:43:24 ET 2010
Table Novosibirsk (Real Money)
Seat 6 is the button
Seat 7: ansvir ( $30.00 USD )
Seat 9: AAleksiejPL ( $30.00 USD )
Seat 1: GEWORG ( $32.97 USD )
Seat 6: Datsuyk ( $38.22 USD )
ansvir posts small blind [$0.15 USD].
AAleksiejPL posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [ Js Jc ]
GEWORG folds
Datsuyk raises [$1.05 USD]
ansvir calls [$0.90 USD]
AAleksiejPL calls [$0.75 USD]
** Dealing Flop ** [ Td, 7c, 5s ]
ansvir checks
AAleksiejPL checks
Datsuyk bets [$2.40 USD]
ansvir folds
AAleksiejPL raises [$5.25 USD]
Datsuyk calls [$2.85 USD]
** Dealing Turn ** [ 9h ]
AAleksiejPL bets [$10.20 USD]
Datsuyk folds
AAleksiejPL wins $12.97 USD from main pot
AAleksiejPL wins $10.20 USD

Nie chcialem zbytnio ryzykowac, wiedzac ze zapewne trzyma jakiegos Asa z wysokim kickerem, wiedzac jak mnie drazni river, postanowilem na turnie dac taki bet zeby mi nie wszedl z np AK, bo juz na riverze inwestujac prawie 20$ ciezko byloby zebym zrzucil moje JJ gdyby wypadla jakas over card.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 14 kwie 2010, 22:57

No i dzisiejszy dzien sie juz dla mnie konczy w sprawach pokerowych.

Pod wieczor zagralem pare mtt, w tym forumowe, ale nie potrafie sie do nich przylozyc i jakos nie mam motywacji do walki w nich, gram bo gram ale nie wiem po co....

Na hey zagralem pod wieczor 2 mtt:

Fishpound w ktorym oczywiscie znowu odpadlem tuz przed wejsciowkami do finalu o nagrody ( 2 turniej w 2 dni gdy odpadam majac przewage, pierwszego dnia AKs vs Q7s :shock: , dzis 66 vs JT )

Drugi turniej byl to BI 11$ 2000$NLH, meczylem sie 4 godzin zeby zakonczyc turniej na 8 miejscu, ale nie mialem szans juz na FT wchodzac jako 7 stack nie dostalem zadnej premiowanej reki, musialem sie stakowac z K8 i akurat wygralem to rozdanie wracajac do gry, no ale niestety jak to bywa z moim szczesciem gdy chcialem sobie z D okrasc blindy z A9s nadzialem sie na JJ SB ktore ofc odrazu na flopie sie powiekszylo o kolejnego jopka i nie zostawily juz mi ani cienia nadzieji na river :P

Czuje niedosyt bo wygrana marna i widzac poziom na stole moglem spokojnie zajsc wyzej...

Ale wazne ze mtt mi wychodza coraz lepiej i bede probowal dalej sie uczyc gry w tych dla mnie specyficznych warunkach :P aby wrescie wygrac jakis porzadny turniej

No coż cieszy mnie przynajmniej fakt iz dzien ktory nalezy do mojego okresu downswing na :plus:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 kwie 2010, 23:05

Myślałem że jesteś starszy ode mnie :D

Ja się chciałem wybrać na ten turniej w środę co będzie ale przenieśli na czwartek więc nie mogę bo mam noc w pracy

Co do swingów to ja mam to samo ostatnio ;p za nic nie moge miec normalnej sesji az juz mam 7 czy nawet 8 dni przerwy

Obrazek

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 14 kwie 2010, 23:23

no masz jak wól napisane przy moim profilu ile mam lat :P

No ale ty to widze ladne downswingi czesto na minus spadasz a to juz gorzej. Co do przerw to one naprawde dobrze dzialaja, czlowiek ponownie powraca z checia gry i bad beaty zeszlych sesji poszly juz dawno w niepamiec. Dlatego jak ja mam downswingi na cashowce to od tego miesiaca postanowilem ze bede sie przerzucac na gre mtt tam ciezej zebym stracil 200-300$ w pare dni grajac max BI 10$

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 kwie 2010, 23:32

tyle ze to byly 4 sesje tylko :P
to są swingi bo downswing to na grubą ilość rozdań :)
ale dlugie i dlatego tyle rozdan :)
2 sesje na plus i 2 na minus :)
no i to z nl20

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 14 kwie 2010, 23:41

Oskarek pisze:to są swingi bo downswing to na grubą ilość rozdań :)

ej tam lapiesz za slowo, dla mnie jezeli slowo "swing" oznacza jakas zmiana no to dodajac "down" samo z siebie tworzy slowo ktore oznacza spadek :P

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 15 kwie 2010, 21:08

[center]Pokerkingsi wszyscy kochamy krole [/center]

No dzisiaj niestety dzien slabo, nie mialem jakos zbytnio ochoty gry ale gralem i to sporo, nie wiem po co w sumie.

Zagralem sobie 4 mtt na Heyu wszystkie niestety zakonczylem dosyc wczesnie, bo nie mialem zupelnie ochoty czekac lub sie bawic w dluga gre. Musze sie nauczyc w takie dni nie siadac do stolu bo tylko trace pieniadze. Zagralem sobie oczywiscie znowu turniej kwalifikacyjny do fishpounds i oczywiscie poraz 3 odpadlem tuz za biletami do finalu (to juz jest jakies fatum).

Cash no niestety wszystko dobrze szlo dopoki nie nadzialem sie na to rozdanie :

***** Hand History for Game 54504370867 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, April 15, 09:56:11 ET 2010
Table Konstanza (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 5: AAleksiejPL ( $43.84 USD )
Seat 7: serenette ( $30.00 USD )
Seat 8: _vesslan_ ( $31.67 USD )
Seat 9: MaldiniWins ( $47.84 USD )
Seat 2: ludvig1958 ( $56.44 USD )
AAleksiejPL posts small blind [$0.15 USD].
serenette posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [ Kh Kc ]
_vesslan_ folds
MaldiniWins folds
ludvig1958 raises [$1.05 USD]
AAleksiejPL raises [$3.00 USD]
serenette folds
ludvig1958 raises [$10.95 USD]
AAleksiejPL raises [$40.69 USD]
ludvig1958 calls [$31.84 USD]
** Dealing Flop ** [ Qs, Ts, 5d ]
** Dealing Turn ** [ 2s ]
** Dealing River ** [ 2h ]
ludvig1958 wins $86.48 USD from main pot
AAleksiejPL shows [Kh, Kc ]
ludvig1958 shows [Ac, Ah ]\

No niestety, gdybym to ja mial te asy to zapewne sytuacja wygladala by nastepujaco:

***** Hand History for Game 543792971644 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Sunday, April 11, 04:57:25 ET 2010
Table Mbale (Real Money)
Seat 6 is the button
Seat 8: nomadbg ( $31.65 USD )
Seat 9: AAleksiejPL ( $26.09 USD )
Seat 10: Ann_19 ( $50.16 USD )
Seat 6: CharlieMSW ( $26.50 USD )
nomadbg posts small blind [$0.15 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [ Ad Ah ]
Ann_19 raises [$1.20 USD]
CharlieMSW folds
nomadbg folds
AAleksiejPL raises [$2.85 USD]
Ann_19 raises [$8.40 USD]
AAleksiejPL raises [$22.94 USD]
Ann_19 calls [$16.49 USD]
** Dealing Flop ** [ 9d, 8c, Tc ]
** Dealing Turn ** [ 5h ]
** Dealing River ** [ 4c ]
Ann_19 wins $50.83 USD from main pot
AAleksiejPL shows [Ad, Ah ]
Ann_19 shows [Ac, Kc ]

No ale ze to moj przeciwnik trzymal te Asy to musialem polec. szkoda mi tej calej sesji ktora cash akurat gralem dobrze i wychodzilem na :plus:. A tu niestety co moglem innego zrobic, sprawdzic ? sfoldowac ? by to nic nie zmienilo bo i tak po boardzie bylem skazany na strate wszystkich moich zetonow. Bo przeciez nie bede zrzucal reki ktorej pre flop bije tylko jedna reka.

Eh no niestety dzisiaj dzien musze zapisac na :minus: To co wczoraj przyszlo dzisiaj poszlo.

Na dzis zapewne skoncze gre bo nie ma sensu grac po takim rozdaniu bo wiem ze bym sporo wtopil....

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 15 kwie 2010, 23:06

Krole cash preflop nie do zrzucenia. Mozna powiedziec ze oba rozdania bez ucieczki, czasem tam bywa.

Mi tez dzisiaj nie idzie, dwa razy top pair+ nuts flush draw przegrane raz vs set, drugi vs kolor z flopa. Dla odstresowania polecam jakis turek dla zabawy, ja na przyklad uwielbiam po przegranej sesji zagrac sobie kilka superturbo turkow 300 na start, first lvl 15/30 :mrgreen:

pozdrowka i glowa do gory, nastepnym razem to Ty pokazesz rywalowi asy, gdy on bedzie miec krole ;)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 16 kwie 2010, 01:17

nie no ja nigdy glowy nie spuszczam do dolu :) ja to juz przyzwyczajony jestem do takich przegranych ostatnio a wiec mnie to juz wcale nie dziwi, jak widze coin flipa to juz z gory moge zamykac okno, taka ostatnio smutna prawda juz jest, od ponad poltora miesiaca stoje w miejsci. No ale coz, nie ma co popadac w urojenia itp, tylko grac dalej i to przezwyciezac.

Mam nadzieje ze bedzie powtorka z zeszlego roku, gdzie jak dobrze pamietam po katastrofalnym poczatku roku, w maju dostalem takiego rusha ze wszystko szlo jak po masle i nabudowywalem wtedy sobie sporo bankrolli na roznych softach, wlasnie najbardziej na Heyu i starczylo mi jeszcze spokojnie z dobrego rb na USOP.

No ale jakby nie patrzec :

[center]
"Kto nie ma szczęścia w kartach, ten ma szczęście w milości"
[/center]

to powoli sie u mnie sprawdza :P i gdybym mial wybierac, chyba dlugo nie musialbym sie zastanawiac :)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 16 kwie 2010, 03:02

postanowilem po tym jak sie odprezylem grajac WC3 (tak dawno w ta gre nie gralem ze nawet slaba grafika mi nie przeszkadza battlenet poprostu wymiata :) )zagrac sesje jeszcze aby cos zarobic sobie na poranek.

Niestety ale chyba ten blog powoli stanie sie wielkim moim lamentem :P no ale coż jedno rozdanie tylko wrzuce ktore bylo kropka nad i calego dnia i wsumie calego zeszlego tygodnia. W week end sobie jak zawsze zrobie przerwe od gry i zaczne grac dopiero od 20 kwietnia bo to juz zaczyna byc szmieszne....

***** Hand History for Game 545105528204 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Friday, April 16, 03:50:25 ET 2010
Table Nagasaki (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 8: scroll_No1 ( $27.00 USD )
Seat 9: faboulous008 ( $21.93 USD )
Seat 10: AAleksiejPL ( $29.55 USD )
Seat 1: raduzzz ( $8.06 USD )
Seat 2: andy9321 ( $8.76 USD )
scroll_No1 posts small blind [$0.15 USD].
faboulous008 posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [ 2s 2d ]
AAleksiejPL calls [$0.30 USD]
raduzzz calls [$0.30 USD]
andy9321 folds
scroll_No1 calls [$0.15 USD]
faboulous008 checks
** Dealing Flop ** [ Ts, 2c, Kc ] przeciwnik ma tutaj 4% szans wygrania rozdania
scroll_No1 checks
faboulous008 bets [$0.60 USD]
AAleksiejPL calls [$0.60 USD]
raduzzz calls [$0.60 USD]
scroll_No1 folds
** Dealing Turn ** [ 3s ] przeciwnik ma tutaj 9% szans wygrania rozdania
faboulous008 bets [$3.00 USD]
AAleksiejPL raises [$6.00 USD]
raduzzz folds
faboulous008 calls [$3.00 USD]
** Dealing River ** [ Tc ] no i bez komentarza
faboulous008 checks
AAleksiejPL bets [$6.15 USD]
faboulous008 raises [$12.30 USD]
AAleksiejPL raises [$12.30 USD]
faboulous008 calls [$2.73 USD]
faboulous008 wins $43.56 USD from main pot
faboulous008 shows [Td, 3c ]
AAleksiejPL shows [2s, 2d ]
AAleksiejPL wins $3.42 USD

To powoli staje sie zalosne, mam o tym czlowieku notki, na HM wyskakuje mi jako WIELKI DONK, domyszlam sie ze do koloru nie zbiera tylko ze wali albo ze srednio para albo max z Krolem, czulem sie bardzo silny przeciwko niemu dlatego slowplayowalem. No ale kurwa mac bez przesady....

Moglbym w ostatatnim tygodniu takich rozdan na forum wrzucic juz ponad 20-30, a to juz wg mnie jest przesada. Jak mozna miec takiego pecha ? Rozumiem ze duzo osob moze powiedziec a po co tu slowplayujesz itd, no ale jak sie gra z donkiem to sie po to go wciaga zebby od niego zarobic, niestety ostatnio donki na mnie zarabiaja zeby jak pozniej na stolee sie okazalo po 10 rozdaniach rozdac moje pieniadze.

Niestety domyszlam sie ze blog w ktorym opisywane nie sa piekne zwyciestwa i wygrane w tysiacach bedzie zapewne dla was czyatelnikow malo interesujace i nie bedzie przyciagalo waszej uwagi. Ale ja to calkowicie rozumiem, mam nadzieje ze jak napisze do konca roku ze wygralem 4-cyfrowa nagrode wiecej osob odezwie sie na moim blogu :P A wiec mam motywacje do tego heh. Czasami monologi sa tak wciagajace ze moglbym pisac w tym okienku godzinami ale czas isc spac bo jutro (dzis) tez jest dzien, napewno lepszy od dzisiejszego.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 16 kwie 2010, 06:26

alekspolak1 pisze:Niestety domyszlam sie ze blog w ktorym opisywane nie sa piekne zwyciestwa i wygrane w tysiacach bedzie zapewne dla was czyatelnikow malo interesujace i nie bedzie przyciagalo waszej uwagi.

aleks po prostu pisz a my będziemy czytać :D

JenOr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JenOr » 16 kwie 2010, 06:33

Ja w tym rozdaniu nie widze u Ciebie jakiegos wyjatkowgo slowplayu, po za flopem gdzie w celu wciagniecia mogles sobie na to pozwolic, mimo dwoch kart do koloru. Czasem po prostu, zeby zarobic trzeba zaryzykowac oddanie partii przy niebezpiecznej karcie. Niestety tu miales pecha i moge Ci tylko zyczyc aby jak najszybciej Ci los oddal to co zabral, bo wiem co czujesz. Na szczescie taki okres jest juz za mna, ale przez ponad miesiac mialem podobnie, a to niestety tiltuje nie tylko przy kartach, ale i zyciu codziennym....

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 16 kwie 2010, 11:38

Aleks, co do ostatniego rozdania - to ja bym juz na flopie bronil mojej reki. Grasz w 4-way pocie, gdzie mozliwe sa roznego typu gutshoty, nie mowiac o drawach do kolorow. Slowplayowanie jest tutaj imo niezbyt dobre. Oczywiscie pech chcial ze akurat trailes na runer runer fulla i z tego ucieczki nie bylo, no ale to tak na marginesie.

A tak poza tym to na 6-max stolach limpowanie par jak dla mnie bez sensu, nikt nie otworzyl to podbij, no ale moze masz inna filozofie co do niskich par ;)

"Kto nie ma szczęścia w kartach, ten ma szczęście w milości"

to powoli sie u mnie sprawdza

Jak to mowia, cos za cos :mrgreen: Karty nie daja, to cos innego "przypadkiem" od losu trafiles :mrgreen:

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 16 kwie 2010, 12:00

No jak juz to na gorze pisalem, poprostu mam te dni gdy zawsze przegrywam i to zawsze bardzo pechowo. Nie mam zupelnie pomyslu na to co mam zrobic zeby sie to zmienilo dlatego od nastepnego miesiaca poprostu nie bede gral na heyu pomiedzy 10 a 20 zobaczymy czy to cokolwiek zmieni. Jezeli nie to bede musial glebiej przeanalizowac czy poprostu po okresie dobrego grania i wyciagania z tego profitu nie za bardzo sie rozluzniam i nie gram juz swojego pokera.

JenOr pisze:Na szczescie taki okres jest juz za mna, ale przez ponad miesiac mialem podobnie, a to niestety tiltuje nie tylko przy kartach, ale i zyciu codziennym....

No i widze ze ci nawet bardzo dobrze ostatnio idzie. Powodzenia Tobie zycze bo widze ze masz potencjal :) Co do zycia osobistego to ja i tak zazwyczaj jestem doscy nerwowy czlowiek i ludzie ktorzy przebywaja ze mna na codzien maja dosyc ciezko :P Ale minusowe sesje we mnie nie zbudzaja zlosci juz ostatnio tylko poprostu niemoc, bo nie mam nic tak naprawde do powiedzenia.

Moge sobie oczywiscie pozwolic na super agresje majac mocne uklady ale po co zeby zarabiac na nich grosze ? bez sensu. No ale jak widac gdy mocne uklady proboje grac aby zarobic to za kazdym razem dostaje baty. No to jak mam grac ? bo juz szczerze mowiac po takich dniach sam nie wiem....

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 16 kwie 2010, 12:06

piotrek_nowy pisze:A tak poza tym to na 6-max stolach limpowanie par jak dla mnie bez sensu, nikt nie otworzyl to podbij, no ale moze masz inna filozofie co do niskich par ;)

hmm z UTG podbijac 22, nie widzi mi sie zbytnio, sprawdzic zawsze moge wiedzac ze jak trafie to zarobie.
piotrek_nowy pisze:Aleks, co do ostatniego rozdania - to ja bym juz na flopie bronil mojej reki. Grasz w 4-way pocie, gdzie mozliwe sa roznego typu gutshoty, nie mowiac o drawach do kolorow.

no to byl 3-way pot tak na marginsie :P. A pozatym pisalem juz wyzej ze o tym graczu mialem wystarczajaco notek i informacji, on nie przebijal nigdy majac drawy, jak juz przebijal to z parami nawet trzecimi. Jak juz moglem sie tylko obawiac tego 3 przeciwnika, no ale co mialem do stracenia ? gdyby kolor nie wypadl na turnie juz jestem zarobiony, a szansa ze wypadnie to jakies 16%. Zainwestowalem w rozdanie 0,30 +0,60 co jest niczym a wiec wiedzac ze FISH nieodpusci po co mialem bic odrazu odpwoedz mi ?

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 16 kwie 2010, 13:21

Jesli to jest faktycznie fish, to z tym krolem na Twoje przebicie i tak dolozy, z T3 pewnie by sie zastanawial ;) A izolujesz go od innych graczy ktorym dajesz mozliwosc zlapania tanio do straighta nawet przez glupiego gutshota, nie mowiac o draw do koloru. Jakbys zagral to rozdanie gdyby na turn weszla karta np. Jc, majac za soba gracza potencjalnie lapiacego do drawa i dalej atakujacego fisha z blinda? Ja lubie prosta gre, raisujac flop ulatwiasz sobie zycie na turn i river.

Zdecydowales sie na ryzykowne zagranie i call i w sumie jakby nie river wyszloby na Twoje.

pzdr i powodzenia zycze

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 19 kwie 2010, 13:59

[center]TO JEST CHORE [/center]

Zaczne post zdaniem ktory chyba kazdy polak by wypowiedzial gdyby w monopolowym zabraklo wodki

"JAK TO MOŻLIWE"

To zdanie wypowiedzialem w ciagu wczorajszego dnia oraz dzisiejszego chyba z 20 razy...

Bedzie to kolejny pesymistyczny post ale co ja mam na to poradzic. Wszystkie ale to wszystkie all iny(poza jednym) ktore stawialem byly postawione gdy mialem duza przewage i co ? no i wszystkie ale to wszystkie przegralem !

Czy to normalne ??

Juz chyba sie do tego przyzwyczailem.
Przez dwa dni gralem dobrego pokera, popelnialem dosyc malo bledow analizujac moje wszystkie rozdania. No ale to nic nie zmienia.

Wsumie woczraj i dzis zarobilem UWAGA, UWAGA 10$ YUPI....

A ile powinienm ?

Nie oklamie was mowiac ze ponad 250$

A dlaczego tyle nie zarobilem ?

To chyba sam Bog wie, bo ja szczerze mowiac nie mam pojecia.

A wiec najpierw zobaczcie, przeanalizujcie i powiedzcie mi czy to ja zle gram czy poprostu cos sie dzieje nie tak, bo juz sam nie wiem.

Rozdanie numer 1

Postanowilem slow playowac asy, mam notatke o moim przeciwniku ze poprostu kocha grac KQ, ze rozgrywa je jak nutsa za kazdym razem. Nie gra prawie rak, poza premium hands, ktore i tak rozgrywa duzo spokojniej niz KQ. No i o to rozdanie. Postanowilem na flopie nie raisowac wiedzac ze trzyma w swojej lapie KQ, nie mylilem no ale co z tego ?

***** Hand History for Game 5456788391140 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Sunday, April 18, 09:58:35 ET 2010
Table London (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 3: AAleksiejPL ( $28.74 USD )
Seat 8: ridik1978 ( $154.15 USD )
Seat 10: le_requin ( $32.55 USD )
Seat 1: giggsbosse ( $17.70 USD )
Seat 2: 2BadLuck ( $39.57 USD )
AAleksiejPL posts small blind [$0.15 USD].
ridik1978 posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [ Ah As ]
le_requin calls [$0.30 USD]
giggsbosse folds
2BadLuck raises [$1.20 USD]
AAleksiejPL calls [$1.05 USD]
ridik1978 folds
le_requin calls [$0.90 USD]
** Dealing Flop ** [ 3s, Ks, 9c ]
AAleksiejPL checks
le_requin checks
2BadLuck bets [$2.85 USD]
AAleksiejPL calls [$2.85 USD]
le_requin folds
** Dealing Turn ** [ 7h ]
AAleksiejPL checks
2BadLuck bets [$35.52 USD]
AAleksiejPL calls [$24.69 USD]
** Dealing River ** [ Qc ]
2BadLuck wins $57.48 USD from main pot
AAleksiejPL shows [Ah, As ]
2BadLuck shows [Kd, Qs ]
2BadLuck wins $10.83 USD

Rozdanie numer 2

Obydwaj przeciwnicy bardzo slabi, gralem na tym stole jzu sporo czasu, obydwaj wchodzili prawie w 70% rozdan i agresji sie nie bali jak widac. No ale co z tego ze mam lepsza reke jak przeciwnikowi OESD kompletuje sie odrazu na turnie eh...

***** Hand History for Game 5456788391111 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Sunday, April 18, 09:37:16 ET 2010
Table London (Real Money)
Seat 8 is the button
Seat 9: last_trick ( $110.90 USD )
Seat 10: le_requin ( $20.00 USD )
Seat 3: AAleksiejPL ( $28.80 USD )
Seat 5: viks67 ( $8.68 USD )
Seat 8: ridik1978 ( $124.05 USD )
last_trick posts small blind [$0.15 USD].
le_requin posts big blind [$0.30 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [ 9d Ah ]
AAleksiejPL calls [$0.30 USD]
viks67 calls [$0.30 USD]
ridik1978 calls [$0.30 USD]
last_trick folds
le_requin checks
** Dealing Flop ** [ 9s, 8d, Ac ]
le_requin checks
AAleksiejPL checks
viks67 checks
ridik1978 bets [$0.90 USD]
le_requin folds
AAleksiejPL raises [$2.25 USD]
viks67 raises [$8.38 USD]
ridik1978 calls [$7.48 USD]
AAleksiejPL raises [$26.25 USD]
ridik1978 calls [$20.12 USD]
** Dealing Turn ** [ Th ]
** Dealing River ** [ 2d ]
ridik1978 wins $25.17 USD from main pot
ridik1978 wins $40.06 USD from main pot
AAleksiejPL shows [9d, Ah ]
viks67 shows [Jh, 3s ]
ridik1978 shows [6c, 7h ]

Rozdanie numer 3

Chyba najbardziej pechowe.

Gra 68% rak, malo agresywny ale sprawdzal ze wszystkim. Pre flop rozgrywam mocno moje damy zeby nikt mi nie wszedl z szajsem wiedzac ze na stole mialem bardzo duzo Lagow.

Flop byl dosyc przyjazny odrazu uderzam mocno za 3/4 puli. Przeciwnik mnie sprawdza bez wahania.

Turn, hmm jak tylko zauwazylem ze jest mozliwosc do koloru postanowilem dac taki over bet aby moj przeciwnik nie sprawdzil mnie jezeli trzyma draw do koloru.

Chyba nie musze juz wiecej pisac tylko sami zobaczcie, poprostu szok sprawdza moj over bet 30$ do puli 20$ z A6s....

Co on w ogole tu robil to po pierwsze ? ale czego szukal na flopie to juz chyba nikt nie wie poza nim??

***** Hand History for Game 5459024751020 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Monday, April 19, 02:10:18 ET 2010
Table Agadez (Real Money)
Seat 4 is the button
Seat 10: canopee1 ( $47.37 USD )
Seat 1: AAleksiejPL ( $40.01 USD )
Seat 2: slikk22 ( $20.00 USD )
Seat 3: Akakij ( $31.74 USD )
Seat 4: AceU87 ( $29.75 USD )
canopee1 posts small blind [$0.15 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [ Qd Qc ]
slikk22 folds
Akakij raises [$0.90 USD]
AceU87 folds
canopee1 raises [$1.35 USD]
AAleksiejPL raises [$3.15 USD]
Akakij folds
canopee1 calls [$1.95 USD]
** Dealing Flop ** [ Js, 2h, 7c ]
canopee1 checks
AAleksiejPL bets [$5.85 USD]
canopee1 calls [$5.85 USD]
** Dealing Turn ** [ 5c ]
canopee1 checks
AAleksiejPL bets [$30.71 USD]
canopee1 calls [$30.71 USD]
** Dealing River ** [ 4c ]
canopee1 wins $79.42 USD from main pot
canopee1 shows [Ac, 6c ]
AAleksiejPL shows [Qd, Qc ]

Rozdanie numer 4

Tu sie zdziwilem, moj przecinik byl strasznym murkiem, czesto z nim gram na tych stawkach i jak juz gral jakies rece to QQ+ oraz AQs+

A wiec po tym jak mnei szybko sprawdzil na flopie obastwilem go na QQ+ lub AKs. Flop bez damy, krola ani asa.

Co za tym idzie jego bet daje mi juz prawie ze 100% pewnosc ze trzma QQ lub KK mozliwe AKs ale by to do niego nie pasowalo. Myszlalem rowniez nad JJ, ale znajac jego styl gry to by mnie jeszcze raz reraisowal pre flop z JJ.

Gdy mi sie odwinal all inem ciezko bylo go nie sprawdzic, wiedzac ile zainwestowalem i czujac sie b. mocny. Niestety pech chcial zeby trafil seta z flopa 8, co mnie bardzo zdziwilo bo mi nie pasowalo zupelnie do jego gry.

***** Hand History for Game 545930933406 ***** (On Game)
$30.00 USD NL Texas Hold'em - Monday, April 19, 01:14:48 ET 2010
Table Colon (Real Money)
Seat 3 is the button
Seat 6: scroll_No1 ( $18.95 USD )
Seat 8: AAleksiejPL ( $28.24 USD )
Seat 1: gata666 ( $56.91 USD )
Seat 2: IIRamses ( $37.13 USD )
Seat 3: kivilev91 ( $46.10 USD )
scroll_No1 posts small blind [$0.15 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to AAleksiejPL [ Ad Ah ]
gata666 calls [$0.30 USD]
IIRamses folds
kivilev91 raises [$1.60 USD]
scroll_No1 folds
AAleksiejPL raises [$3.00 USD]
gata666 folds
kivilev91 calls [$1.70 USD]
** Dealing Flop ** [ Js, 8h, 5s ]
AAleksiejPL checks
kivilev91 bets [$6.10 USD]
AAleksiejPL raises [$12.20 USD]
kivilev91 raises [$36.70 USD]
AAleksiejPL calls [$12.74 USD]
** Dealing Turn ** [ Qh ]
** Dealing River ** [ 2h ]
kivilev91 wins $55.43 USD from main pot
AAleksiejPL shows [Ad, Ah ]
kivilev91 shows [8c, 8d ]
kivilev91 wins $17.86 USD

to sa 4 najgorsze moje rozdania z tych dwoch dni ale jest ich jeszcze pare, ale juz nie chce mi sie non stop rozpisywac o przegranych i o pechu a wiec po tym jak przygotuje sobie obiad wrzuce jeszcze pare rozdan ale wygranych przezemnie. Aby moja sytuacja nie wygladala az tak trgicznie.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2010, 14:32 przez alekspolak1, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 19 kwie 2010, 14:07

OMG :roll:

Rozdanie nr 3 masakra co on callowal na flopie nie wiem i nie chce wiedzieć jakis donk...
Masakra rozegrałeś to bardzo dobrze ten overbet itp doszło mu niestety ale się nie martw najczęściej to ty będziesz takiego donka doił więc spokojnie na pewno się odwróci . z 88 trafił seta nie spodziewałbym się tego i po jego becie wrzucił ai odrazu zresztą też tak zrobiłeś po przebiciach obstawiałem go na drawa do koloru Shit happens

Pozdro

Ps nie martw się następnym razem Ci się wypłacą : )

Obrazek

JenOr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JenOr » 19 kwie 2010, 15:14

W rozdaniu 2 wchodzisz z UTG z A9o callujac. Twoj pech polegal na tym, ze gosc mial draw i mu doszedl, ale czy gdyby mial seta 8 tez bys mowil, ze to pech? Bo wlasnie zauwazylem ze narzekasz na pecha w 4 rozdaniu, gdzie do all-inow nie doszlo przed flopem i mu nie spadlo na farcie, wiec ja w tamtym rozdaniu pecha nie widze. Ale widocznie zbyt wiele w zyciu widzialem, zeby na takie rozdanie mowic pech. Zazwyczaj zastanawiam sie, czy cos zjebalem czy nie, jezeli nie to jedziemy dalej i glowa do gory. W twojej grze nie ma bledow, wiec glowa go dory i jedziemy dalej ;]
Chodzi o to, ze w tym 4 rozdaniu to tyle razy Ty bedziesz mial seta przeciw overparze, co inni, wiec to jest po prostu normalny element gry.

P.S. Swoja droga nie widze sensu callowac A9o z UTG. To tylko moze narobic wielu problemow.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 19 kwie 2010, 15:42

JenOr, wszystko zalezy od sytuacji i od tego z kim sie gra. Gdybym gral rozdanie z A9o z przeciwnikiem z rozdania 4 napewno bym sie tak nie zachowal i vice versa. Nie moge sobie pozwolic na gre ABC i prawie na kazdym stole gram zupelnie inaczej. A9o z utg nie zagram na stole gdzie bedzie VPIP25% i PFR22% ale jezeli jest VPIP 55% PFR22% to czemu nie. Czasami chyba dobrze wiesz ze grajac cash i nie dostajac juz dluzej jakis kart wchodzi sie nie z tym co trzeba i nie tak jak trzeba, ale nie musza byc to odrazu zle decyzje, kazdy styl rozgrywania nalezy pod stol grac no i tak staram sie grac.
I jeszcze jest taka roznica ze tacy gracze jak oni nie beda tylko sprawdzali z 88 tylko pre flop potrafia nawet ci sie odwinac all inem chcac swoja pare utrzymac (juz wiele takich sytuacji mialem). A wiec napewno pre flop nikt z lepsza reka nie robilby tylko call. Dlatego jak z flopa trafiam 2 najlepsze pary czuje sie najmocniejszy i rozegralem to jak to rozegralem.

W czwartym rozdaniu nie chodzi o pech na samej gorze nawet podkreslilem ze w jednym rozdaniu nie bylem lepszy po all inach i tylko w jednym. W 4 rozdaniu jest to zupelna inna sytuacja, ja tu gralem z zupelnym murkiem, nie narzekam na samo potoczenie sie rozdania ale na to z czym zagral. Wiem dobrze ze z 88 mozna cos takiego sprawdzic, bo sam sprawdzam, ale nie on. Rozmawialem z nim pozniej na czacie i oczywiscie powiedzial mi ze tak jak ja sam dzis dostal po kosciach i sie troche stiltowal. Bo wiem ze nie mozna tak oceniac graczy itd ale jak mam jego statsy w HM i ma chyba VPIP12% PFR 9% i to na dosyc wielu rozdaniach, trzymajac Asy na takim flopie moglem sie obawiac co najwyzej JJ ale jak juz napisalem wczesniej on by tego tak nie rozegral.

Ale sie rozpisalem :P

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 21 kwie 2010, 17:20

Dobra krotka przerwa za mna tylko aby wyczekac dni w ktorych zazwyczaj wygrywam.

Dzis bedzie bardziej mtt: Nasze 3 turnieje forumowe, a wiec maly chil out :) jezeli sie na mecz nie bede wybieral to zapewne wygram 3 turnieje :P" Sekret " jest ze mna a wiec co mam nie wierzyc, ofc zartuje, bede zadowolony jak wrescie dam rade skoncentrowac sie na turnieje i nie bede odwalal maniany.
Sesja cash napewno mnie nie ominie no i moze dorzuce jakies mtt jezeli bede mial ochote grac. Bo jak nie zlapie ochoty do gry to jak postanowilem odrazu odchodze od stolow i sie juz na sile nie " męcze "....

Z innej beczki posluchajcie sobie tej nutki poprostu kocur, mnie odrazu pobudza do życia i zacheca mnie do wyjscia do jakiegos klubu dlatego nie moge zbyt czesto jej sluchac :P:

http://www.youtube.com/watch?v=HfCmXA3CTnk&translated=1

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 21 kwie 2010, 18:05

o Panie xD
to może i ja cosik nieco skręcę u Ciebie :mrgreen:
otóż jak zawsze wiesz że "gramy razem" ale nie wiadomo jak to się potoczy przez LM :D
może piłkarska środa?? :D mam czutkę na nasze HU dzisiaj
ja mam zawsze sekret przy sobie więc mam skilla :lol:
co do nutki to jak ją słyszę to mnie jakoś krew zalewa... może po prostu przesłuchała mi się bo często puszczają ją w rmf maxx a jestem skazany na to radio :x

alekspolak1 pisze:HEY Czy ja wygladam na normalnego ?

otóż ciężko to napisać ale:
NIE!

tymczasem ;)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 21 kwie 2010, 18:54

knoperss pisze:może piłkarska środa?? :D mam czutkę na nasze HU dzisiaj

hm no pomyszlimy o tym, zobacze czy bede mecz ogladal :P jak nie to wsumie mozna pokosic donkow :P

knoperss pisze:alekspolak1 napisał/a:

otóż ciężko to napisać ale:
NIE!

czemu ciezko napisac, ja wiem o tym dobrze ze mam nierowno pod sufitem :P ale jaki sens jest miec w zyciu rowno pod sufiterm wsumie ? :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”