Całe życie na big blindzie

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 27 sie 2013, 15:25

Ostatnie 3 dni bez sukcesów, nie licząc może ITM w BLT na FTP ok.500/12000. Dzięki uwalnianym bonusom roll nawet troszkę urósł, mimo kilku niepotrzebnych odstępstw od BM. Dziś po kilku turkach po długiej przerwie usiadłem do stolików cashowych i powiem Wam, że nie jest źle ;). Myślę, że zostanę na tych wodach przez kilka dni.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 29 sie 2013, 15:29

Tak jak zapowiadałem pykam ostatnio cash z niezłymi rezultatami 4/5 sesji na :plus:. Przy okazji cały czas zaglądam na MTT. Jeden FT wczoraj był, niestety dopiero 8 miejsce, a miałem nadzieję, że wreszcie shipnę. Dziś też próbowałem (w turnieju rush rebuy po 2,2$) i po wygraniu sporej puli miałem 12 stack i wydawałoby się spokojną przyszłość przed sobą, niestety akurat wtedy coś się zacięło kradzieże przestały wychodzić, a flopy spadać. Stack powoli topniał, a faza bubble powoli się zbliżała. Kart już nie było wcale, więc siedziałem cicho nie wychylając się z moimi 20BB. Nagle szansa ATo na BB. SB limpuje ja podbijam i dostaję call spada piękny flop AQT na kiery, wrzucam stack call rywala z KK, kolejny kier na turn i otwiera się flush draw, który zostaje uzupełniony przej Jh i odpadam 94 tuż poza ITM :(, a miałem chrapkę na FT, bo pula naprawdę przyjemna - HU oznaczał 4-cyfrówkę. No, cóż kiedyś się uda. Lubię teorie spiskowe i zastanawiam się czy nie brać się za blog Partyzanta, co myślicie??

Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Partyzant » 29 sie 2013, 15:35

noobshot pisze: teorie spiskowe

Skąd znasz ten slogan? Gdzie o nim usłyszałeś? Co oznacza ten slogan według ciebie? Podaj własną definicje co pod nim rozumiesz.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 29 sie 2013, 15:44

Partyzant pisze:Skąd znasz ten slogan? Gdzie o nim usłyszałeś?

Internet (głownie) + tv

Partyzant pisze:Co oznacza ten slogan według ciebie? Podaj własną definicje co pod nim rozumiesz.

Różnego rodzaju teorie, próbujące tłumaczyć wydarzenia ze świata, łącząc je często w przedziwne sposoby, czasami dość logiczne, innymi razem niekoniecznie. Teorie próbujące tłumaczyć siły rządzące światem, często dotyczące działań amerykańskiego rządu i ich ogromnego wpływu na losy naszej (i nie tylko naszej) planety.

Niektóre z nich wydają się być prawdopodobne lecz osobiście traktuję je w formie ciekawostek i nie przykładam do nich większej uwagi w codziennym życiu.

Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Partyzant » 29 sie 2013, 17:46

Dzięki za odpowiedź. Poniżej przybliżam skąd wzięło się to określeniu,kto stał za jego wykreowaniem i w jakich okolicznościach zostało wypromowane na tak ogromną skalę:

Termin “teorie spiskowe” został rozpowszechniony na szeroką skalę przez amerykański establishment, media i środowiska akademickie tuż po śmierci prezydenta J.F.Kennedy’ego w 1963. Ameryką wstrząsnęły wtedy liczne protesty i fala społecznego niezadowolenia z wyników śledztwa tzw. Komisji Warrena.

Jednym z największych “badaczy” fenomenu wiary w spiski był Żyd Richard Hofstadter, znany ze swojego eseju “The Paranoid Style in American Politics“, marginalizującego i ośmieszającego ludzi postrzegających historię świata w sposób odmienny od oficjalnego. Esej został opublikowany rok po śmierci Kennedy’ego, w listopadzie 1964 roku.

Główny podejrzany o zabójstwo prezydenta Kennedy’ego, Lee Harvey Oswald, został zastrzelony 2 dni po zamachu przez Żyda Jacka “Ruby” Rubensteina na oczach milionów telewidzów. Ruby zmarł na raka 4 lata później, w 1967. Twierdził że ktoś specjalnie “zainfekował” go nowotworem.

Brat JFK, senator Robert Kennedy, aktywnie działający na rzecz poznania całej prawdy o śmierci prezydenta, został postrzelony w roku 1968, wkrótce po wygłoszeniu mowy celebrującej jego zwycięstwo w prawyborach prezydenckich Partii Demokratycznej w Kalifornii. Zmarł dzień później.

Łącznie zmarło w tajemniczych okolicznościach ponad 100 osób będących jednocześnie świadkami w sprawie zamachu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D4v8wGIdU9U[/youtube]

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 30 sie 2013, 11:08

A wracając do pokera...

Wczoraj dosięgnęła mnie pokerowa sprawiedliwość (która oczywiście sprawiedliwa nie jest :P). Najpierw w forumowym kompletuję fulla na river vs kolor Wicia, aby po chwili odpaść na FT innego turnieju (po raz kolejny rush BI 4,4), gdzie KK<ATo i zamiast CL odpadam 8.

To już piąty FT w tym turnieju w ostatnim czasie, więc postanowiłem przybliżyć go trochę innym forumowiczom (może ktoś z Was shipnie zamiast mnie)

Są to turnieje typu rush (na PS zwie się to zoom) z BI jak już wspomniałem 4,4$. Turniej rozpoczyna się, gdy zapisze się 18 osób, po czym następuje 30 min późnej rejestracji. Zwykle field wynosi od 100-130 osób, a liczba ta może się wahać w zależności od pory dnia. Pula nagród to 500 zielonych +/- 100. Poziom nie jest tu wysoki (wystarczy spojrzeć na wyniki takiego fisha jak ja), gra toczy się szybko z 3-minutowymi blindami, w okolicach bubbla wydłużają się one do całych 4 min :shock:, by przy FT lub jego połowie zwolnić do ślimaczego wręcz tempa 5 min na poziom. Dlatego turniej ten uważam za wspaniały wybór dla osób nie mających zbyt wiele czasu, a chcących zmierzyć się w MTT, mających jedynie ok. 2 godzin wolnego. Jeszcze jedno słowo dotyczące nagród. ITM to zazwyczaj 12-15 miejsc, a pierwsze zazwyczaj miejsce jako jedyne raduje trzycyfrową wygraną.

Teraz może mało co-nieco o mojej taktyce, mogę spokojnie ją ujawnić, bo i tak znajdziecie lepszą :P. Rejestruję się zazwyczaj gdy stack początkowy wynosi 15-20BB i od początku szukam okazji na podwojenie lub kradzież blindów, które rosną w szybkim tempie, więc ich steale stają się coraz bardziej opłacalne. W tej fazie staram się nabudować szukając stack-offa pre z dość szerokim zakresem AJs+, AQo+, 99+. Z takim kartami mamy najczęściej, co najmniej coin-flip, a często jesteśmy z przodu. Gdy zbliża się faza bubble, czyli zostaje ok.20 graczy gra mocno się zawęża - jest to doskonała okazja do nabudowania się poprzez steale, jednak sprawdzanie all-inów nawet od shortów, polecam tylko z dobrymi kartami (często zaczyna się szczurowanie do kasy i wsuwanie tylko z mocnymi kartami). Sam niechętnie ale jednak przyznaję się do takiej taktyki, gdy mój stack znajduje się na poziomie 12-17 miejsca, jeśli jest wyższy to staram się go wzmocnić jeszcze nardziej. Tutaj warto wspomnieć o opcji fast fold, z której należy korzystać wg mnie w następujących sytuacjach:
1) Czujemy się dość pewnie, kradzieże nam wychodzą, wtedy szukamy takiej możliwości jak najczęściej;
2) Jesteśmy na shorcie i szukamy szybkiego podwojenia, wtedy można spokojnie fast foldować nasze słabe ręce i szukając okazji do doubla jeszcze przy stosunkowo niższych blindach.
Opcje tej unikam ze średnim stackiem w środkowej fazie oraz gdy steale nie wychodzą i staram się oszczędzać żetony. Gdy docieramy do FT rozpoczyna się normalna rozgrywka, zwykle już na wysokich blindach (CL ma zwykle ok .30BB, a shorty 10 i mniej, co sprawia, że dochodząc do FT nawet na ostatniej pozycji w dwóch rozdaniach możemy atakować pozycję lidera.

Jeśli będzie jakieś zainteresowanie może dopiszę coś jeszcze/ naniosę poprawki. Mam nadzieję, że ktoś się skusi i zgarnie ładną sumkę ;)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 01 wrz 2013, 11:09

Sierpień się skończył i pora na złożenie raportu :P

[center]Podsumowanie sierpnia[/center]

Sierpień był czasem wyjazdów i intensywnej pracy. Początek miesiąca wiązał się z dłuższym odpoczynkiem od pokera. W połowie miesiąca powrót do gry. Wyniki w tym miesiącu byly zadowalające jednak zabrakło większego shipu. Jednak kilka FT pozwoliło podreperować mój bankroll. Z tego, co pamiętam planów na ten miesiąc nie było, więc nie ma z czego się spowiadać ;).

[center]Plany na wrzesień[/center]

Regularna gra i wyrobienie 1500 pkt-ów na FTP, co wymaga zdobywania 50 pkt-ów na dzień. Taki wynik pozwoli uwolnić mi 3 transze bonusu do końca miesiąca. Aby to osiągnąć zamierzam grać cash NL10 i NL5, które ostatnio w końcu zaczęły mi iść (ci, którzy od dawna czytają mojego bloga za pewne pamiętają, że ta odmiana dotychczas nie szła mi najlepiej) dodatkowo zamierzam dołożyć trochę MTT licząc, że w końcu nadejdzie gruby bądź chuda ale ship :D

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 05 wrz 2013, 12:58

Uporałem się z HUD-em w trialu PT 4, może pomoże :P, bo ostatnio zniżka formy, były szanse na dobry wynik lecz zabrakło motywacji i dopadło mnie znużenie. Z takim nastawieniem raczej nie warto siadać do MTT - muszę lepiej planować czas i może trochę odpuścić - pograć dla przyjemności (nie utrzymuję się z tego więc mogę sobie odpuścić :P)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 08 wrz 2013, 14:38

Minął tydzień wrześnie i muszę zmienić swoje plany. Tzn. pokerowe schodzą na drugi plan, ważniejsze będą zdanie egzaminu na prawko i nauka angielskiego.

A początek dzisiejszej sesji zapowiadał się bardzo przyjemnie, włączyłem sobie 3 MTT i zaczęły się podwojenia i potrojenia, niestety nadzieje zostały szybko zgaszone AK<AQ, TT<AJ, gdzie na stole pojawia się QK5KQ i inne ni za miłe akcje, został ostatni turek. Może choć tutaj się powiedzie.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 09 wrz 2013, 14:08

Za chwilę jeszcze live oddasz nam trochę pieniędzy ;)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 12 wrz 2013, 09:41

I znowu okres bez większej gry, nie jestem w optymalnej formie, na głowie parę innych spraw, więc aktualnie trochę odpuszczam aby zająć się mniej stresującymi gierkami :P. Od czasu do czasu zaglądałem na soft ale żadnych fajnych wyników nie było. Nie długo zapowiada się kilka gier live, więc może się pokerowo obudzę :mrgreen:.

Może ktoś polecić coś na utrzymanie koncentracji i chęci do gry podczas sesji?? BO ostatnio mam z tym kłopoty.

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 12 wrz 2013, 09:50

Zdrowo się odżywiaj. Banany, sok pomarańczowy, gorzka czekolada, woda mineralna to w odpowiednich proporcjach powinno pomóc utrzymać koncentracje podczas dłuższych sesji.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 12 wrz 2013, 10:54

Na utrzymanie koncentracji to polecam - lekturkę o samokontroli i efektywnym wykorzystywaniu czasu. Podczas sesji skup się tylko na grze - wszystkie rozpraszacze w pizdu - pozamykaj fejsbuki, demoty, nawet forum i obserwuj tylko to co się dzieje an stolikach. A jak nie dzieje się nic i masz za dużo czasu to dołóż następne. Dzięki temu maksymalizujesz efekty w danym czasie. Zorientuj swoje działania na cel i wszystko jemu podporządkuj.

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 12 wrz 2013, 10:58

Dawid84 pisze:lekturkę o samokontroli i efektywnym wykorzystywaniu czasu.

Polecam "Zjedz tę żabę" Brian Tracy

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 12 wrz 2013, 11:47

luki1118 pisze:Zdrowo się odżywiaj. Banany, sok pomarańczowy, gorzka czekolada, woda mineralna to w odpowiednich proporcjach powinno pomóc utrzymać koncentracje podczas dłuższych sesji.

Masz tu dużo racji, z końcem roku szkolnego nieźle się zaniedbałem i nie prowadziłem tak zdrowego tryby życia jak wcześniej, chyba trzeba wrócić do codziennych ćwiczeń (parę pompek, brzuszków - nic wielkiego ale powinno pomóc)

Dawid84 pisze:Podczas sesji skup się tylko na grze

Jak ja dawno tego nie robiłem... ale nic straconego :D zafunduję sobie w najbliższych dniach jakąś porządną sesję (albo ze 2-3 by zobaczyć efekty)

luki1118 pisze:Polecam "Zjedz tę żabę" Brian Tracy

Jak znajdę gdzieś w empiku to kupię :). Może będzie coś ciekawego, a jak nie to chociaż coś do poczytania :mrgreen:

A tak przy okazji to dzięki za szybki odzew, liczę, że pojawi się jeszcze kilka dobrych porad, a teraz przepraszam, bo idę machnąć trochę pompek ;)

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 12 wrz 2013, 13:08

Znajdziesz w empiku w dziale ekonomii. Sam kupowałem tydzień temu :razz:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 17 wrz 2013, 11:02

W końcu znalazłem czas na spokojną sesyjkę - pełne skupienie tak jak pisał Dawid84, niestety nie uchroniło mnie to przed kolejnymi porażkami

AJo flop A55 dochodzi do all-inów vs JJ i 99 river 9 - out
AA vs 55 na flopie znowu dwie 5 i out
AK vs KK tu chociaż słabszy byłem :twisted: ale flop to trzy kara QT9 jestem z przodu i była nadzieja niestety out. Tutaj wsunąłem chyba przedwcześnie był duży stack i można było jeszcze pograć, choć na flopie w tym przypadku pewnie byłaby wrzutka.

Zostały 2 turki, w jednym ITM blisko przerwa się kończy, wracam do gry - pełne skupienie ;D

Edit:

Już koniec

QQ nie daje rady AK
A3 < QK, gdzie na flopie TT3 dostaję call z niczym (spodziewałem się FD)

Podsumowując 5 MTT tylko 1 ITM, gdzieś w ogonie, a na 5 SNG - 2 ITM czyli wypadło słabiutko ale jestem zadowolony z gry, a i koncentrację udało się utrzymać ;)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 20 wrz 2013, 12:10

W końcu ustawiłem się z kumplami na gierkę live. Początek słaby nieudany blef i ok 0,5 BI do tyłu. Potem ciekawe rozdaniem,
widzę u siebie :Kh :7h stolik pasywny sporo limpów - też dokładam

Flop :Th :7s :3h

Postanawiam tylko sprawdzić bet przeciwnika, potem następny gracz re-raisuje, gdy kolejka dochodzi do mnie wsuwam allka (zostało mi ok. 0,5 BI i stwierdziłem podwojenie lub rebuy). U przeciwnika, jakieś T ewentualnie 2 pary - czyli 12-14 outów. Ostatecznie zostałem zaskoczony przez call z A7o - flip przegrany. Potem nadeszły dobre karty (nawet poker na dowołanym riverze :P). Doszedłem do poziomu 1BI na + i zaczęły się kłopoty. Dziwny all-in od znajomego i uznałem, że KJ nadaje się do sprawdzenia - pokazał K9 spada 96K69 - zdarza się gramy dalej. Dalej trochę szczęścia, trochę pecha gram na 0. Gdy zostało nas już tylko 2 na polu bitwy - reszta rozeszła się lub przegrała kasę do mnie (dostaję 87s gram 2-bet, dostaję niski 3-bet i po chwili zapowiedź all-ina w ciemno spada 89T - izi call u przeciwnika AK spada jeszcze 7 i K. jest nieźle) i teraz ręka decydująca o proficie lub jego braku...

Gramy HU - przeciwnik agresywny, dominuje zbiera sporo niewielkich pul, co jakiś czas się odgryzam, wygrywam większe pule i to ja jestem do przodu. Dostaję AQo standardowy bet, dostaję 3-bet i wsuwam - izi call z K9o :0. Spada flop 9xQ - w tej kolejności, odetchnąłem z ulgą, turn K, river nie pomaga - w tym rozdanie przegrałem 2 BI i kończę 0,7 na minus jak zawsze :P

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 29 wrz 2013, 21:11

Ostatnio spotkaliśmy się z paroma osobami z forum na spotkaniu pokerowymi i wypadałoby napisać o nim parę słów...

Lion zebrał mnie i resztę forumowiczów z dworca, więc jeszcze przed grą zdążyliśmy się zapoznać. Szybka wizyta w sklepie i siadamy do stołu :twisted:. Przy stoliku grałem swoją normalną grę ani nic szczególnie mądrego, ani nic szczególnie głupiego :P. Od początku przy stoliku trwały ciekawe rozmowy na tematy pokerowe i nie tylko... Ja z początku siedziałem cicho i słuchałem opowieści starszych i bardziej doświadczonych kolegów, a było czego słuchać :mrgreen: :mrgreen:. Po dwóch piwkach zacząłem już się włączać do pogaduszek,a przy okazji od czasu do czasu rozegraliśmy jakieś rozdanie, zdarzyło się nawet kilka ciekawych ale nie chce mi się o tym pisać :P. Powrót do domu w środku nocy. Któryś z współpodróżnych stwierdził, że Dryniu "nam się udał" Ale to jego opinia i ja to szanuję. W domu byłem przed 5, a o 8 już mnie obudzili i od 10 zabawy przy remoncie xD

Jutro pierwszy dzień studiów zobaczymy co to będzie?, co to będzie?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 29 wrz 2013, 22:06

noobshot pisze:Któryś z współpodróżnych stwierdził, że Dryniu "nam się udał"

Oj tam, każdemu się zdarzy o 4rano zasnąć w skm'ce jak bezdomnemu :mrgreen:

noobshot pisze:Ale to jego opinia i ja to szanuję.

I poprawnie :smile:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 06 paź 2013, 18:46

W piątek spotkałem się ze znajomym i odwiedziliśmy akademik w celu uczynienia studentów jeszcze biedniejszymi, ciężko było znaleźć miejsce przy stolik, gdyż utworzył się fullring, a koledzy bali się grać z nami na krótkich stołach :mrgreen:. Miejsce zwolniło się dość późno ale parę rąk udało się rozegrać i już wiem, że będę tam wpadać częściej :P, może ktoś z PG się też załapie (dom studencki nr 2)

A z pokera internetowego...

jak można coś shipnąć jeśli AA<JJ, KK<AQ x2 czy 3, AA<A3 i jeszcze kilka monsterów połamanych :(. Został ostatni turek i FT i niestety nie udanym steal odpadam 7, a zaczęło się ciekawie...

gajor pisze:Każdy wrzuca jakieś piosenki na bloga, to nie mogę być gorszy

OK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZTICqyxKIlk[/youtube]

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 08 paź 2013, 22:57

noobshot pisze:W piątek spotkałem się ze znajomym i odwiedziliśmy akademik w celu uczynienia studentów jeszcze biedniejszymi

Za moich czasów chodziło się do akademików, aby majtki studentek były mokre, a nie pokerowe boardy :mrgreen: Zmieniam zdanie na temat pokera-to zuuuuuuuo! :twisted:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 11 paź 2013, 17:30

I 2 tygodnie za mną, na razie nie jest źle. Trzeba będzie trochę przysiąść z matmy czy fizy ale materiał nie jest trudny. Życie studenckie powoli się rozkręca i nie zawsze starcza czasu na pokerowe sesje, jeden kumpel trochę pyka i powoli wprowadza mnie w trójmiejskie pokerowe zakątki, a w grupie jest kilka osób, które są zainteresowane grą , więc może być ciekawie - tylko muszę ich trochę podszkolić :P

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 11 paź 2013, 18:51

noobshot pisze: a w grupie jest kilka osób, które są zainteresowane grą , więc może być ciekawie - tylko muszę ich trochę podszkolić :P

.. i ogrywać z przywiezionego z domu jedzenia :mrgreen:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 11 paź 2013, 19:04

Dawid84 pisze:
noobshot pisze: a w grupie jest kilka osób, które są zainteresowane grą , więc może być ciekawie - tylko muszę ich trochę podszkolić :P

.. i ogrywać z przywiezionego z domu jedzenia :mrgreen:

Już były plany gry o bułki czy kabanosy :P ale nie mam serca zabierać resztek z lodówek koleżanek ;)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”