Całe życie na big blindzie

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 13 lip 2013, 18:23

Ostatnio zero gry, trzeba trochę odpocząć :P. Jutro szykują się 2 turnieje ale to już po pierwszej części podróży, lecę zawieźć dokumenty na Politechnikę Gdańską :D. Pierwsze jazdy już za mną i na razie nikogo nie przejechałem, więc jest sukces.

W ciągu ostatniego 1(2) tygodnia pykam sobie w dotę 2 i achtunga - fajne gierki ale trzeba powoli wracać do pokera :). Trzymajcie się może nie być mnie tu kilka dni ale postaram się znaleźć neta :mrgreen:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 28 lip 2013, 10:45

I już jestem z powrotem w domciu :D i mam internet i mogę i pisać i gra,. Nieczytanych postów Ponad 1k i już nie wiem gdzie mam zaległości jak było coś ważnego to mnie informować. Jeśli moja aktywność nie wróci do normy możecie mnie publicznie opieprzać.

Przez 2 tygodnie odpocząłem od gry ale jakoś mnie nie ciągnie choć mam nadzieję, że nie łapie mnie syndrom Spiegola :mrgreen:. A tak ogólnie to zapieprzałem u wujka w firmie na budowie przez cały tydzień i ja się do takiej roboty nie nadaję - zapieprz od 7 do 18. Jako odskocznia od codzienności to mi nawet taka robota pasuje ale żeby na okrągło to bym nie wyrobił - trzeba będzie studia przeżyć ;). Ale w Gdańsku i okolicach z tego co wiem jest sporo forumowiczów, więc trzeba się będzie na pokerka zgadać ale najpierw czeka mnie remont poddasza u cioci, żeby mieć gdzie mieszkać, ale to raczej we wrześniu, a tak z bliższych planów to we wtorek koncert Deep Purple we Wrocławiu.

Pokera jeszcze dziś odpuszczę (chyba) i popykam w dotę 2 albo pójdę spać :twisted:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 31 lip 2013, 19:25

Koncert zajebisty. Nie ma co dużo mówić, mimo upływu lat Purple wciąż są dla wielu niedoścignionym wzorem.

Czas na pierwszą sesję od jakiegoś czasu =P

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 04 sie 2013, 11:37

Oj nie ciągnie do pokera, nie ciągnie. Od powrotu zagrane dwa SNG 6max obydwa w ITM oraz 2 MTT, w tym jeden na bubble, gdzie albo powinienem przyszczurować albo wsuwać trochę wcześniej, a drugi po solidnej grze i stacku na poziomie FT od ok. 300left zakończony niestety w okolicach 20 miejsca po nieudanym acz poprawnym blefie oraz następnie już blefem fatalnym z marnymi szansami powodzenia, gdzie po stracie ponad połowy stacka nie odbiłem się już - cztery godziny siedzenia, by wywalczyć łącznie zwrot wpisowego z tych dwóch turków. Może na forumowych się rozruszam i wrócę do grindu 3majcie kciuki :P

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 11 sie 2013, 16:49

Dziś szykuje się w końcu mały powrót do pokera ;D. Ostatnio nie miałem po drodze z tym kolegą. Dużo czasu spędziłem przy niejakiej docie 2, a w czasie spotkań u znajomych jestem w rozjazdach. Ale dzisiejszy cheaproll na PS przekonał mnie aby po raz kolejny usiąść do stolików (jak nie zapomnę :P), a jak wiadomo jeden stolik to za mało...

duffmanPOL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: duffmanPOL » 11 sie 2013, 17:53

NOOBSHOT grasz w dote2? ja tez pogrywam od czasu doty 1 /w wc3 ;D

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 15 sie 2013, 00:21

duffmanPOL pisze:NOOBSHOT grasz w dote2?

Niedawno koledzy mnie wciągnęli ;)

Dziś zagrałem choć kilka sng pierwszy raz od dłuższego czasu (może z miesiąc :)) siadłem do pokera bez forumowego i nie było źle, choć niektóre zagrania pozostawiają wiele do życzenia. Spróbowałem też odmiany fifty na starsach - były jakiś czas temu dyskusje na blogach, więc trzeba było ogarnąć 1/4 w ITM nawet bez podwojenia wpisowego, czyli słabo ale być może jeszcze spróbuję ;D

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 15 sie 2013, 01:22

Masz nowego czytelnika, teraz idę spać, ale od juta czytam wszystko :)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 16 sie 2013, 12:58

PawelTHE1st pisze:Masz nowego czytelnika, teraz idę spać, ale od juta czytam wszystko

Miłej lektury. ;)

Dziś zagrane 4 MTT i zostaje niedosyt dwa 4 miejsca. W 750$ Guarantee oraz w multi rush na FTP, a mógł być ładny ship szczególnie w tym pierwszym turku było blisko. No cóż może dobra zapowiedź na kolejne dni, bo radość z gry powróciła (jeszcze przed dotarciem do ITM, żeby nie było) i chyba choć częściowo przerzucam się z doty na pokera - trzeba w końcu pkt-y do bonusu wyrobić :P. Trzeba jakiś obiadek przyrządzić i wracać do remontu, bo te trzy godzniki powinienem siedzieć przy robocie ;)

Edit:

Pyzy z mięsem głęboko mrożone

tzn. w Wieliczce?? czy na dnie oceanu??

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 16 sie 2013, 14:16

Trochę odkopię z dawnych wpisów.

noobshot pisze:Ale w Gdańsku i okolicach z tego co wiem jest sporo forumowiczów, więc trzeba się będzie na pokerka zgadać (...)

Idziesz do Gdańska studiować? :smile: Jakie studia, jeśli można spytać? Z tym pokerem live to trzeba będzie się spiknąć (mam świeżutkie karty z pokerstarsa do przetestowania) :P

noobshot pisze:Koncert zajebisty. Nie ma co dużo mówić, mimo upływu lat Purple wciąż są dla wielu niedoścignionym wzorem.

Ale zazdroszczę koncertu! Słucham Deep Purple od małego i dotychczas nie miałem okazji być na koncercie (nie bardzo miałbym z kim iść, bo mało kto z moich znajomych lubie starego, solidnego rocka w wykonaniu Purpurowych). Ogólnie to kilka koncertów zaliczyłem ostatnio ale takich solidnych gwiazd jak DP jakoś się nie udało dorzucić do listy :oops:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 16 sie 2013, 14:45

drynk pisze:dziesz do Gdańska studiować? Jakie studia, jeśli można spytać? Z tym pokerem live to trzeba będzie się spiknąć (mam świeżutkie karty z pokerstarsa do przetestowania)

Inżynieria biomedyczna na PG :D, a ja mam za to świeżutkie karty forumowe :P

drynk pisze:Ale zazdroszczę koncertu! Słucham Deep Purple od małego i dotychczas nie miałem okazji być na koncercie (nie bardzo miałbym z kim iść, bo mało kto z moich znajomych lubie starego, solidnego rocka w wykonaniu Purpurowych). Ogólnie to kilka koncertów zaliczyłem ostatnio ale takich solidnych gwiazd jak DP jakoś się nie udało dorzucić do listy

Ja byłem sam ;). Słyszałem pogłoski, że w listopadzie mają być w Katowicach (przynajmniej ktoś z kim rozmawiałem miał takie info), więc jak coś to ja się chętnie jeszcze raz wybiorę (jak będzie czas, bo nie wiadomo co na studiach będzie)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 16 sie 2013, 16:29

Panowie to może jutro? Zapraszam do siebie ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 16 sie 2013, 16:48

noobshot, hmm... inżynieria biomedyczna? To jest na wydziale chemicznym?

lion_victor, jutro lecę na ślub do Gorzowa :P

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 16 sie 2013, 17:33

drynk pisze:jutro lecę na ślub do Gorzowa

To zdrowia. Ja tez jutro weselisko:)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 16 sie 2013, 20:41

drynk pisze:noobshot, hmm... inżynieria biomedyczna? To jest na wydziale chemicznym?

międzywydziałowy ale główny to elektroniki, telekomunikacji i informatyki

lion_victor pisze:Panowie to może jutro? Zapraszam do siebie

Ja remontuje sobie pokoik na studia i na jutro zapowiedziana robota od 8 do 20 ;)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 17 sie 2013, 12:11

drynk pisze:lion_victor, jutro lecę na ślub do Gorzowa :P

Paszport zabierz ze sobą xD

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 17 sie 2013, 16:51

drynk pisze:Trochę odkopię z dawnych wpisów.

noobshot pisze:Ale w Gdańsku i okolicach z tego co wiem jest sporo forumowiczów, więc trzeba się będzie na pokerka zgadać (...)

Idziesz do Gdańska studiować? :smile: Jakie studia, jeśli można spytać? Z tym pokerem live to trzeba będzie się spiknąć (mam świeżutkie karty z pokerstarsa do przetestowania) :P

Ja mam walizkę 300 żetonów P* i 200 z zestawu podróżnego. :smile: Jakbyście coś organizowali to dajcie znać. Jakoś półtora roku temu organizowane były turnieje w infinium ale to dawne czasy.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 17 sie 2013, 20:56

knoperss pisze:
drynk pisze:lion_victor, jutro lecę na ślub do Gorzowa :P

Paszport zabierz ze sobą xD

:tak:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 17 sie 2013, 21:24

Jeszcze drobne przemyślenia dotyczące wczoraj: Wczoraj mój poker stał pod liczbą 4. Dwa czwarte miejsca w MTT, a do tego czwarta, co do wysokości wygrana. Dziś dopiero niedawno wróciłem i chyba będzie bez pokera.

A grać będziemy mogli od października lub listopada. Ja jak będzie czas zawsze chętny ;D

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 20 sie 2013, 17:25

Tak sobie czytam i aż Ci zazdroszczę :D

Piękny wiek, bardzo fajny, ciekawy kierunek na dobrej uczelni, w ładnym mieście. Kasę na browarka ze znajomymi zarobisz grając w karty, bo ewidentnie wyczuwam solidne fundamenty do dobrej gry. Ehh, czemu ja trafiłem na forum tak późno :(

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 20 sie 2013, 18:45

Dzięki za bardzo pozytywny komentarz Loncik :D

Loncik pisze: ewidentnie wyczuwam solidne fundamenty do dobrej gry

Szkoda, że na razie to są tylko fundamenty :mrgreen:. W ostatnich dniach widać to szczególnie po całej masie głupich zagrań, gdzie kończę turki po bezsensownych alkach ale wszystko przyjdzie z czasem i nawet Rumcajs mnie nie powstrzyma przed miażdżeniem konkurencji.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 21 sie 2013, 21:35

Udało mi się już przegrać prawie wszystko, co ostatnio wygrałem. Pograłem trochę MTT jeden marny FT i ze 2-3 ITM. Dziś wzięło mnie na cash, gdzie wariancja nie była ze mną, a spotkałem kilku wariatów dobierających gut shoty. No cóż wracam powoli do napierdalania 6 maxów, a propos napierdalania to dziś cały dzień waliłem młotkiem w ścianę. Ktoś jeszcze chce się pobawić??

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 21 sie 2013, 21:36

noobshot pisze:a propos napierdalania to dziś cały dzień waliłem młotkiem w ścianę.

Przerabiałem to jakiś czas temu, współczuję. ;P

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 24 sie 2013, 17:38

I nareszcie w domu:D. Ostatni miesiąc, potem studia. Moje zadania przy remoncie się zakończyły, a reszta zrobi się sama :P, a pokerowo wczoraj 3. miejsce w SNG MTT na FTP. Field ok. 100 graczy. W ostatnim rozdaniu moje 55 nadziało się na KJ przeciwnika, gdzie T na river kompletuje strita, a szkoda bo mógł być CL i walka o 3-cyfrówkę ale nie ma, co narzekać, bo jeszcze w środkowej fazie moje TT>JJ i to było chyba rozdanie decydujące o dobrym wyniku ;). Dobrze, że roll się stabilnie trzyma, a nawet idzie trochę do góry. Większy ship jeszcze przyjdzie jak nie mi to Wam :mrgreen:. Powodzenia przy stołach, ja lecę pyknąć w dotę.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 24 sie 2013, 20:11

Kolejny FT w rush on demand BI 4,4$ na FTP

A takie słowa padły po moim kolejnym zagraniu

Iron Bruce:
actually, this is some of the better poker I've seen in a while

Wynik niedługo

No niestety znowu trzeci. Mocno się skróciłem TT<AJ po J turn. Potem zamiast eliminacji i HU J3<96 znowu turn :( i już z shorta nie wyszedłem, a tak ogólnie to przez cały FT szedłem jak burza, zacząłem na pozycji 7-9. Rozpoczęła się walka długo bez eliminacji, co nie było dla mnie dobrym znakiem, bo w takich sytuacjach często właśnie ja padam pierwszy. Ale już po podwojeniu szybko zebrałem dwie głowy i zacząłem dominować przy stoliku i cisnąłem mocno eliminując kolejnych przeciwników 3 z 5 aż do 4 left i właśnie wspomnianych dziesiątek...
A tak w ogóle jestem zadowolony z wyniku już trzeciego podobnego w tym tygodniu :grin:, a tu screen

Obrazek

Ale żeby nie było tak kolorowo to w innym turku przegrałem 86s przy gut shocie fo pokera na flopie z JJ, gdzie turn kompletuje mi kolor,, niestety na river spada lepszy kolor dla oponenta i zamiast stacku na poziomie pierwszej trójki, odpadam. Zasłużyłem za rozgrywania takich rąk OOP :P

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”