Całe życie na big blindzie

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 17 cze 2013, 21:28

Gratulacje awansu :)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 19 cze 2013, 09:51

Jeszcze raz dzięki wszystkim za gratulacje :D

Ostatnie kilka-kilkanaście dni bez rewelacji. Nie mogę złapać żadnego dobrego wyniku w MTT (miejsce ITM jest już ostatnio sukcesem), a w SNG przegrywam dużo wygranych spotów, a i moja gra trochę odbiega od normy (zacząłem bardziej murować), a tutaj przykład rozdania, które rozwaliło mnie dziś rano:

SB: 2,340 (11.7 bb)
Hero (BB): 1,210 (6.1 bb)
CO: 995 (5 bb)
BTN: 4,455 (22.3 bb)

Preflop: Hero is BB with A:spade: Q:spade:
CO raises to 995 and is all-in, 2 folds, Hero calls 795

CO shows :Ah :Jc

Flop: (2,090) K:heart: T:club: J:heart: (2 players, 1 is all-in)
Turn: (2,090) J:diamond: (2 players, 1 is all-in)
River: (2,090) J:spade: (2 players, 1 is all-in)

Mój tok myślenia
1) Jest dobrze dominuję go.
2) Kur** walet. (pojawił się pierwszy)
3) Ale chociaż mam strita - wygrałem :trophy:
4) :shock: co się stało, gdzie moje sztony

Dodatkowo poza pokerowo też jest ostatnio trochę roboty (jeszcze nie pracuję, a już 3 miechy po szkole to przyzwyczaiłem się do lenistwa) trzeba papiery na studia i prawko załatwiać i ciężko znaleźć czas na piwko z kumplami.

Ale pocieszam się tym, że chyba znów dopadł mnie syndrom X (jeszcze to coś nazwy nie ma ale może po studiach to nazwę:P), który dopada mnie w wielu dziedzinach do których się zabieram/zabierałem kiedyś m.in. dart, badminton czy bieganie. Otóż po okresie wzrostu formy i znacznej poprawie wyników nadchodzi spadek na dno Niagary, wiele rzeczy które wychodziły przestaje. Z własnego doświadczenia wiem, że ten okres trzeba po prostu przepracować, a potem człowiek jest o wiele lepszy niż przed dołkiem, tak jakby wspiął się na Mont everest-brak-polskiej-licencji!, no może Mont Blanc ewentualnie Rysy. Najważniejsze, że jest wtedy lepiej niż było :razz:

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 19 cze 2013, 10:48

noobshot pisze:Dodatkowo poza pokerowo też jest ostatnio trochę roboty (jeszcze nie pracuję, a już 3 miechy po szkole to przyzwyczaiłem się do lenistwa) trzeba papiery na studia i prawko załatwiać i ciężko znaleźć czas na piwko z kumplami.

Jeśli teraz, gdy masz najwięcej wolnego, nie potrafisz się ogarnąć żeby znaleźć czas na spotkanie z ludźmi, to marnie widzę to w przyszłości.. Chociaż z drugiej strony - też miałem tak, że im więcej wolnego czasu tym mniej go wykorzystywałem, nie doceniało się.. :P Teraz jakoś tak aktywniej trochę jest.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 19 cze 2013, 11:02

MrGordon pisze:
noobshot pisze:Dodatkowo poza pokerowo też jest ostatnio trochę roboty (jeszcze nie pracuję, a już 3 miechy po szkole to przyzwyczaiłem się do lenistwa) trzeba papiery na studia i prawko załatwiać i ciężko znaleźć czas na piwko z kumplami.

Jeśli teraz, gdy masz najwięcej wolnego, nie potrafisz się ogarnąć żeby znaleźć czas na spotkanie z ludźmi, to marnie widzę to w przyszłości.. Chociaż z drugiej strony - też miałem tak, że im więcej wolnego czasu tym mniej go wykorzystywałem, nie doceniało się.. :P Teraz jakoś tak aktywniej trochę jest.

Bardziej chodzi o godziny zajęć, bo jestem trochę zajęty z rana i bardziej po południu kiedy już tak nie grzeje:P ale to chyba tylko ten tydzień, więc nie narzekam. Jak nie miałem zupełnie nic do roboty problemu nie było :D, a już w następnym tygodniu (a może i w tym) :dajpiwo:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 21 cze 2013, 10:57

Wczoraj cały dzień poza domem --> lekarz --> wydział komunikacji --> kurs na prawko. Gdzieś po drodze żarcie, a na koniec dorwałem kumpli, jednak jak pisze MrGordon im mniej czasu tym lepiej się go gospodaruje. Już ponad doba bez pokera czas nadrobić zaległości, a i jakaś posiadówka przy zielonym stoliku się szykuje :D

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 23 cze 2013, 19:00

Ostatnio trochę lepiej szło na PS ale straty jeszcze nie odrobione, a już jutro powrót na FTP i udział w rushweek. Coś w ostatnim czasie za dużo latam za tymi promocjami. Od czerwca pora wrócić do normalnej gry, bo ta pogoń nie posłużyła za bardzo dla mojego rolla. Zaczyna się forumowy idę grać :D

Edit:

Po hero callu (fail), nadszedł hero fold vs iza_doria pewnie kolejny błąd :P Strasznie dziś fishuję
Poker Stars-nielegalny-w-PL-!, $0.10 Buy-in (50/100 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 8 Players

CO: 7,030 (70.3 bb)
BTN: 4,540 (45.4 bb)
SB: 5,365 (53.7 bb)
BB: 4,790 (47.9 bb)
Hero (UTG+2): 6,750 (67.5 bb)
MP1: 11,250 (112.5 bb)
MP2: 4,865 (48.7 bb)
MP3: 5,410 (54.1 bb)

Preflop: Hero is UTG+2 with 2:heart: 2:club:
Hero calls 100, MP1 raises to 300, 6 folds, Hero calls 200

Flop: (750) 9:heart: 2:diamond: T:club: (2 players)
Hero checks, MP1 bets 300, Hero calls 300

Turn: (1,350) 5:heart: (2 players)
Hero checks, MP1 checks

River: (1,350) 4:heart: (2 players)
Hero bets 800, MP1 raises to 3,000, Hero folds

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 24 cze 2013, 09:08

Już jutro kończy się trial HM2 na zakończenie wrzucę jakiś wykresik, może 3 jak znajdę coś ciekawego :D. Niedługo rozpoczynam współpracę z trialem PT4 - zobaczymy co lepsze.

Wykres z SNG 2,25 na FTP po ponad 300 turkach

Obrazek

Jak widać dobry początek, potem spadek formy ale ostatnio znów idę w górę

A tu mniej różowy wykres z PS ogólnie z turniejów - głównie SNG

Obrazek

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 24 cze 2013, 09:35

noobshot pisze:CO: 7,030 (70.3 bb)
BTN: 4,540 (45.4 bb)
SB: 5,365 (53.7 bb)
BB: 4,790 (47.9 bb)
Hero (UTG+2): 6,750 (67.5 bb)
MP1: 11,250 (112.5 bb)
MP2: 4,865 (48.7 bb)
MP3: 5,410 (54.1 bb)

Preflop: Hero is UTG+2 with 2:heart: 2:club:
Hero calls 100, MP1 raises to 300, 6 folds, Hero calls 200

Flop: (750) 9:heart: 2:diamond: T:club: (2 players)
Hero checks, MP1 bets 300, Hero calls 300

Turn: (1,350) 5:heart: (2 players)
Hero checks, MP1 checks

River: (1,350) 4:heart: (2 players)
Hero bets 800, MP1 raises to 3,000, Hero folds

To chyba najgorzej rozegrany set od czasu kiedy goście polujący na włochate mamuty wynaleźli karty :smile:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 24 cze 2013, 09:41

drynk pisze:To chyba najgorzej rozegrany set od czasu kiedy goście polujący na włochate mamuty wynaleźli karty

Wiem :mrgreen: :mrgreen: ale już wcześniej iza_doria zjechała mi psychikę i nie wiedziałem jak z nią grać.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 24 cze 2013, 09:54

noobshot, jak nie jestes uzależniony od HM2 to możesz przeczekać tydzień "na sucho". Przynajmniej u mnie jak się skończył trial to po tygodniu przysłali maila, że mogą mi jeszcze dać 15 dni triala na HM2.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 24 cze 2013, 09:58

Dzięki Dawid84 spokojnie mogę poczekać, bo na razie mi to wielkiej różnicy nie robi, szczególnie, że teraz przez tydzień będę głównie rush pykać.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 24 cze 2013, 13:14

noobshot pisze:Już jutro kończy się trial HM2 na zakończenie wrzucę jakiś wykresik, może 3 jak znajdę coś ciekawego :D. Niedługo rozpoczynam współpracę z trialem PT4 - zobaczymy co lepsze.

Zdecydowanie polecam pt4 - przejrzysty, prosty w obsłudze i żadnych problemów. Miałem wcześniej triala hm2 i nie mogłem ogarnąć tego złożonego ustrojstwa ;)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 24 cze 2013, 18:06

Już drugi raz w ostatnim czasie niespodziewany zwrot kasy :P
Hi DeepSabbath,

fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker has become aware of a situation involving a violation of our Terms of Service, to the potential detriment of other players. You participated in games that were under consideration in this case and as a result you may have been adversely affected.

In a case such as this it is our policy to confiscate the balances of the offender(s) and for fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker to add funds where appropriate. This compensation pool is then distributed to players potentially affected in as fair a way as possible.

We have determined that you are entitled to a refund of $1.50 which has been credited to your account.

The integrity of the games at fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker is of paramount importance and appropriate action will always be taken when players operate outside the Terms of Service. fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker works hard to police the games in order to pro-actively prevent such instances. However, in cases where it is discovered that rules breaches have occurred, the aim is to ensure that any players affected are compensated appropriately.

We regret that we will be unable to answer questions as to how your specific credit amount was calculated. Likewise, we are not at liberty to identify the specific games or player(s) in question. Suffice to say that the offender(s) have been barred from the site and you will not encounter them again.

Thank you for your continued play at fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker. Please let us know if we can help you with any further issues or questions.

Regards,

fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker - Game Integrity

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 24 cze 2013, 21:53

mefius pisze:
noobshot pisze:Już jutro kończy się trial HM2 na zakończenie wrzucę jakiś wykresik, może 3 jak znajdę coś ciekawego :D. Niedługo rozpoczynam współpracę z trialem PT4 - zobaczymy co lepsze.

Zdecydowanie polecam pt4 - przejrzysty, prosty w obsłudze i żadnych problemów. Miałem wcześniej triala hm2 i nie mogłem ogarnąć tego złożonego ustrojstwa ;)

Hehe a u mnie wręćz przeciwnie, HM chodził jak ta lala natomiast w PT zlicza mi te ręce HUD wyświetla staty natomiast w PT nie pojawiają mi się wykresy ani też nie mogę zajrzeć do rozegranych rąk. Bo ich po prostu nie widać.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 24 cze 2013, 22:16

Dawid84 pisze:
mefius pisze:

Hehe a u mnie wręćz przeciwnie, HM chodził jak ta lala natomiast w PT zlicza mi te ręce HUD wyświetla staty natomiast w PT nie pojawiają mi się wykresy ani też nie mogę zajrzeć do rozegranych rąk. Bo ich po prostu nie widać.

Dawid, w pt musiałeś coś pokombinować w filtrach czy ustawieniach, u mnie wszystkie staty, ręce masz jak na dłoni ;)
Hm2 już po otwarciu strasznie mi kompa ścinał. A co dopiero po otwariu kilku stołów, lub kilku softów naraz...

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 24 cze 2013, 22:27

mefius pisze:Hm2 już po otwarciu strasznie mi kompa ścinał. A co dopiero po otwariu kilku stołów, lub kilku softów naraz...
Była taka wersja HMa2, która strasznie zamulała.. Ale potem jakaś nowsza wyszła i wszystko elegancko chodzi. :)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 25 cze 2013, 20:29

HM2 chodził dobrze (po tym jak już się załadował)

Już zacząłem rush week na razie bez rewelacji pykam sobie SNG MTT za 1,1 i 4,4 swego czasu nieźle mi na nich szło, więc liczę, że tę promocję skończę z większym rollem niż na początku.

Dzięki Słodziakowi wszedłem na zoom na PS, dopiero po 2060 rozdaniach trafiłem rękę Wigginsa

http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 4E5372A35C

ale jakimś cudem z gry byłem na sporym :plus: , a tu trochę farta :D

http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 7F7B4E5EAE

Dla usprawiedliwienia dodam, że sam dwukrotnie poległem po tym jak przeciwnik dozbierał fulla na river przy all-inach na turnie (raz miałem kolor raz słabszy full)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 27 cze 2013, 10:59

Teoria skończona, już w następnym tygodniu siadam za kółkiem

Dzięki promocji na PS zaczynam lubić cash (ale tylko w wydaniu rush) już 3 dzień z rzędu wychodzę na :plus: :shock:, a dodatkowo czarne króle przyniosą mi 35$ za te trzy dni (wejście middle stackiem na NL25 było dobrym pomysłem - BOOM ) Roll na PS przerósł ten z FTP, co mnie nie cieszy, bo to oznacza, że przy takiej tendencji już za chwilę mój roll z FTP będzie otwierać 9, naprawdę nieźle tam przegrywam ale kiedyś chyba zacznę wygrywać flipy, czy 70-30.

A tak przy okazji proszę o bana lub chociaż ostrzeżenie dla gracza walmaszka za reklamowanie (chyba na blogu Drynka) gry Plants vs. Zombies, bo tracę przez nią masę czasu :P.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 28 cze 2013, 15:22

Już miałem odtrąbić przełamanie na FTP ale moje QQ nadziało się na 99 przy 5 left :(. Flop spada 9 i pa pa.

Za to PS pociesza ciekawymi akcjami http://www.boomplayer.com/pl/poker-hand ... F0A4170A27

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 30 cze 2013, 10:34

No cóż ostatnio przyszły wyniki matur i szczerze mówiąc czuję się rozczarowany. O ile podstawy poszły dobrze matma - 98%, polski - 71%, to najważniejsze czyli bio i chemia rozszerzone na 68%, procent więcej i byłoby się z czego śmiać :mrgreen:,a tak to w tym roku o medycynie można zapomnieć, a jako, że jestem ambitny złożyłem papiery dodatkowo tylko na inżynierię biomedyczną. Jak się tam nie dostanę to rok w domu :D

A pokerowo...

Te promocje wykończają mnie psychicznie i finansowo :P. Ostatnio nie osiągam dobrych wyników i powoli mam dość pokera (ale pewnie do wtorku mi przejdzie ;) ). Powoli szykuję się do przejścia niżej SNG na FTP. Kasa rozeszła się na PS, nie udane MTT i MTT SNG typu rush, które na początku przynosiły mi znaczne zyski ale ostatnio nie mogę się na nich przebić.
Zbliża się PKSOP, a ja dowiedziałem się, że w tym okresie jadę w góry. Mam nadzieję, że będzie dostęp do neta, a na czas turnieju będę przy lapku, a jak nie to trudno...

Kurde przydałoby się w coś pograć ale nie wiem czy to będzie poker

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 01 lip 2013, 11:33

Wczoraj pierwszy ITM w forumowy i od razu zwycięstwo :D

Przy okazji grając od niechcenia freeroll odkryłem chyba przyczynę słabszej ostatnio dyspozycji. Otóż zatraciłem dawną agresję i zacząłem za dużą uwagę przykładać do selekcji rąk startowych dając się powoli zżerać blindom, zamiast grać w pokera - grałem w karty ale z tym koniec :D

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 01 lip 2013, 13:42

noobshot pisze:a jako, że jestem ambitny złożyłem papiery dodatkowo tylko na inżynierię biomedyczną. Jak się tam nie dostanę to rok w domu :D

Zawsze możesz czegoś we wrześniu szukać. :P
Chociaż GL. Obyś się dostał, tam gdzie chcesz. :)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 03 lip 2013, 20:22

Jakoś ostatnio nie zauważyłem ale mamy już lipiec :D

[center]Czas na małe podsumowanie[/center]

Początek miesiąca bardzo dobry i pierwsza trzy cyfrówka w MTT. Niestety pogoń za różnorakimi promocjami mocno naciągnęła mój bankroll. Jednak ostatni sukces w forumowym trochę poprawił moją sytuację. w Skrócie czerwiec był miesiącem wzlotów i upadków.

[center]plany na lipiec[/center]

Wypocząć?? :grin:

Trzymam kciuki za Janowicza, a Kwiatek był naprawdę blisko ale białą też jest dobra :tak:. Jutro wyjazd zobaczymy jak z netem :smile:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 06 lip 2013, 23:29

W Szklarskiej jest świetnie, choć dopiero dziś pierwszy dzień bez deszczu ale to nie problem, bo nie ma burz ;D. Zamiast połowy rodzinki pojechali koledzy :smile: (kogoś dopadło jakieś przeziębienie). Ostatnio bez pokera nie licząc wczorajszego przegranego :cry: HU niestety A3<Q3 i po godzinnej potyczce zostałem pokonany. Net jest dobry, a o 21 powinienem być na miejscu, więc zmiażdżę* wszystkich w PKSOP-ie

* czyt. wywalę Loncika i odpadnę na bubble

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 09 lip 2013, 14:14

Wróciłem do domu z gór i za chwilę kolejny wyjazd, tym razem do rodziny i w dalszym ciągu będzie niewiele gry. Ostatnio tylko PKSOP, w którym byłoby lepiej gdyby kolega nie podpowiedział mi, że mam dwie pary, a nie tylko 3 parę + FD + szanse na low, a miałem foldować, a nadziałem się na seta. Dodatkowo pyknąłem rush week freeroll (na bilet) pula 25k, grało tylko ok 1060 osób, a ITM było 360 i wpadło ponad 40 za okolice 150 miejsca, niestety AQ<A8, a potem TT<AJ, a mogło być znacznie lepiej ;(

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”