Całe życie na big blindzie

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Całe życie na big blindzie

Postautor: noobshot » 10 mar 2013, 10:57

Witam wszystkich, na początek wypadałoby się przedstawić mam na imię Amadeusz,
mam 18 lat i pochodzę z Zielonej Góry. W pokera regularnie zacząłem grać w I klasie LO na początek dla zabawy i zabicia czasu, a potem by być zawsze lepszym.

Tak jak planowałem założenie mini bloga (osiągnięcie 20 postów) zbiegło się w czasie z kupnem laptopa, czyli mały sukces został już osiągnięty :)

Bloga postanowiłem prowadzić, aby dzielić się z szerszym gronem (udając, że ktoś to będzie czytać) moimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami na temat pokera i nie tylko.

Do pokera online wracam po około 3 tygodniowej przerwie (zamierzam zacząć przygodę z PS i come-on), w czasie której starałem się poprawić swoją grę (mam nadzieję, że to coś pomoże) oraz grałem live z przyjaciółmi. Po dwóch bardzo dobrych miesiącach (max strata 1zł, max zysk ponad 20) chyba w końcu przyszła kolej na złą passę :P i ostanie trzy dni nie przyniosły dobrych wyników w rozgrywkach z kumplami - trochę pecha i sporo błędów spowodowanych zmianą stylu gry. Na razie nie mam czasu na opisywanie wczorajszej rozgrywki może zrobię to jutro w wolnej chwili - już na nowym lapku :D:D:D
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, 15:18 przez noobshot, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 10 mar 2013, 11:23

noobshot pisze:udając, że ktoś to będzie czytać

nie musisz udawać, nie wiem jak inni, ale ja czytam każdy post na blogu :P

powodzenia! :)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 10 mar 2013, 11:25

Dzięki :D

tonny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tonny » 10 mar 2013, 12:41

Również będę tu zaglądał więc masz już dwóch czytelników :D Swoją drogą co grasz i na jakich stawkach ?

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 10 mar 2013, 13:52

Przed przerwą głownie SNG na micro stawkach (od 0,1 do 1,5 zależnie od bankrolla), czasami zaglądałem na MTT i próbowałem sił w cashówkach (głównie 6 osobowych). Niestety BM nie zawsze działał jak trzeba, szczególnie po serii porażek ale w tym aspekcie jest już coraz lepiej i mam nadzieję, że po zbudowaniu odpowiedniego rolla dam radę się utrzymać ale i tak pewnie skończy się jak zawsze. Dotychczas grałem na PKR ale w tym tygodniu zamierzam podbić kolejne serwisy :D

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 11 mar 2013, 14:04

Siema,
lepiej wybierz jedną odmianę i ją tłucz regularnie, sporadycznie grając inne. Np. na codzień sng/cash, a od czasu do czasu mtt jak się jakiś fajny turek trafi.
Coś Ci się z wiekiem pomyliło :P
Pozdro i powodzenia

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 11 mar 2013, 15:22

Rzeczywiście wkradł się mały błąd, dzięki za poprawę

lepiej wybierz jedną odmianę i ją tłucz regularnie, sporadycznie grając inne

Tak zamierzam zrobić, grać głównie SNG z tego co kojarzę to na PS jest duży wybór na micro stawkach, bo na PKR tego mi brakuje oraz ciekawsze MTT, a cashówki sporadycznie.

Widzę, że zebrało się kilku czytelników i muszę się wywiązać z zobowiązanie do relacji z sobotniego ca$ha ale to trochę później :)

Już mamy później. Gra odbyła się na innych blindach niż zwykle (0.05/0.1 zamiata 0.1/0.2), co z początku prowadziło do małego zamieszania z wysokością zakładu. Do stołu zasiadło 6 osób ze stackami w wysokości 100BB. Oprócz mnie pojawiło się 2 graczy na dobrym poziomie, jeden calling station (farcił jak nigdy), semi-calling station (jeśli można tak powiedzieć) i jeden unk. Gra zaczęła się z dwugodzinnym opóźnieniem, co pozwoliło nam obejrzeć Koczwiego w akcji. Akcja rozpoczęła się z wysokiego C 2 fulle już w pierwszych rozdaniach i gospodarz się nabudował. Mi osobiście karta nie szła przez pierwsze 3h zobaczyłem jednego A (fold pre), 22 i KTs ale jako, że nie przyszedłem patrzeć na grę kolegów spróbowałem kilku blefów, (jeden z 85o zakończył się trafieniem gut shota ale to jedyny pozytyw) co skończyło się utratą BI. Mimo niepowodzeń nie postanowiłem zmienić agresywnego podejścia do gry (co przy dwóch c.s. nie było dobrym rozwiązaniem z moimi rękoma), więc dołożyłem 200BB. Gdy spadłem do 150BB dostałem w końcu jakieś lepsze karty:
:As :Ad ,
:As :Qc (TP na flopie) czy
:7c :5c przy :6c :6h :8c i nadzieja na pokera i trudna decyzja po treflach na kolejnych uliczkach
Pozwoliły mi wrócić do stanu wyjściowego,
jednakże :Ks :Kc na :As :Ah all-iny pre zniszczyły moje marzenia o dobrym wyniku.
Do końca grałem już mniej agresywnie planując zemstę (i taktykę) na następne duże pokerowe posiedzenie, choć w międzyczasie będzie parę mniejszych gierek w szkole (dzisiaj ok 3,5 na +). Na koniec małe podsumowanie
ja -1,5 BI
semi calling station -2BI
gospodarz +1BI
2-gi gobry gracz -0BI (ale zawsze 4 BB w plecy :))
unk -0,5 BI
calling station (zemsta będzie słodka) +3BI

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 12 mar 2013, 18:42

Piszę do Was już z nowego lapka, w końcu bez ograniczeń w siedzeniu wieczorem i mam nadzieję, że brak ograniczeń prędkości działania. Myślę, że uda mi się ogarnąć do wieczornego freerola.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 13 mar 2013, 19:01

Witam Was w dniu dzisiejszym, spadła dziś na mnie cała góra szczęścia sprawdzian z fizy napisany na 31/35 :D, po trzeciej lekcji ustawiliśmy się z kumplami na pokera blindy jak zawsze 0,1/0,2. 3 godziny gry, oddaniem wczorajszych długów po trafieniu fulla na kolor, niestety po chwili trips na backdoor flush ale zostało jeszcze trochę hajsu by się odkuć. Potem ostatnia religia w życiu (w następny wtorek koniec liceum i zostaje nauka do matury), i powrót do stolika na kolejne 2h gry. Zakończyło się zyskiem na poziomie 25zł. Wizerunek LAG budowany przez ostatnie dni w końcu przyniósł oczekiwane zyski :twisted: Wracając do domu znalazłem dwie dychy :mrgreen: , więc w ogólnym rozrachunku prawie 50 na :plus: , a w domku pyszny obiadek schabowy z ziemniakami i surówka. Mam nadzieję, że szczęście będzie się przy mnie trzymać w rozgrywkach w internecie :)

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 14 mar 2013, 13:39

noobshot pisze:a w domku pyszny obiadek schabowy z ziemniakami i surówka

Zlituj że się, tutaj też są studenci... :D Ahh i w ogóle co to były za czasy, lekcje, przerwy, u mnie to zawsze w makao trzaskaliśmy :) Ciągnij farta za ogon dalej, powodzenia :D

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 14 mar 2013, 18:22

Za rok też mnie to chyba czeka albo za dwa jak matura nie pójdzie, a tak poza tym to zostało już tylko 3 dni do końca szkoły, a tak pokerowo to wczoraj przysiadł freeroll na comeonie i już dziś kolejna runda. W szkole graliśmy od 11 do 17 z dwugodzinną przerwą więc jest naprawdę spoko :D

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 14 mar 2013, 20:46

Step 2 w Money Rain na comeonie wykonany :D :D jak tak dalej pójdzie to będę potrzebował zastępstwa na finał 07.04 ale to tylko gdybanie

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 14 mar 2013, 21:13

Finał jest wredny, rebuy/adek 25$, mimo zapasu rywale nie podejmowali ze mną ryzyka więc tylko addon poszedł, ciągle same spoty bez SD, aż w końcu fish który wygrywał rece typu T7 vs AQ rr stritem zaryzykował kolejne 40% jego KJ z BB wygrało z moim A9 z D i miałem po grze :P

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 17 mar 2013, 15:33

Ostatnio udało się w końcu odbić od 0 na PKR:) 14miejsce we freerollu (końcówkę musiał grać za mnie kumpel, a on dużego doświadczenia w tturkach nie ma ale nawet nieźle sobie poradził) i jest 25BI do turków po 0,1$ może coś przysiądzie choć początki dość pechowe i już 4BI w plecy, dziś szykuje się ciekawy freeroll dla depozyterów na PKR-ze może uda się podbudować bankroll i cieszyć się grą na trochę wyższych stawkach, a dodatkowo wieczorem step 3 w Money Rain na comeonie. W grach live ostatnie dni bez rewelacji ale strat też nie notuję i widzę coraz więcej własnych błędów :D co częściowo jest też Waszą zasługą. W następnych dniach szykuje się sporo potyczek z kumplami i myślę że eliminacja błędów pomoże zmaksymalizować zyski. 3majcie za mnie kciuki i powodzenia w grze :)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 17 mar 2013, 20:55

Step 3 zakończony na 8 miejscu (18$) ale bez ticketu do finału. Trochę przykro, że kosztem nomada najpierw AKs vs QQ, a potem kolejne AKs vs 22. Pierwsza kasa na comeonie jest i czas zacząć WYŚCIG RAKE :D

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 17 mar 2013, 22:40

noobshot pisze:Przed przerwą głownie SNG na micro stawkach (od 0,1 do 1,5 zależnie od bankrolla), czasami zaglądałem na MTT i próbowałem sił w cashówkach (głównie 6 osobowych). Niestety BM nie zawsze działał jak trzeba, szczególnie po serii porażek ale w tym aspekcie jest już coraz lepiej i mam nadzieję, że po zbudowaniu odpowiedniego rolla dam radę się utrzymać ale i tak pewnie skończy się jak zawsze. Dotychczas grałem na PKR ale w tym tygodniu zamierzam podbić kolejne serwisy :D

Jestem pod wrażeniem, zastanawia mnie tylko jak można przegrywać na tych limitach, przeciwnicy wręcz chcą się pozbyć swojego stacka a w 45 man jeżeli o nie chodzi (nie napisałem czy grasz STT czy SnG wielostołowe) ludzie potrafią zrzucać mając kilka BB w fazie gdzie ante + blindy > ich stack.

Z 18$ na koncie możesz raczej zapomnieć o wyścigach rake'u :D chyba że masz zamiar trzaskać na 24 stołach, co na tym roomie brzmi jak science fiction.

Życzę powodzenia i będę śledził twoje dalsze losy.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 18 mar 2013, 15:53

Tam niestety nie ma 45 osobowych tylko 10, a bankroll przegrałem na serii ponad 10 przegranych na BI 1,5$, a reszt poszła na jeden strzał na cashu. Po prostu czarna seria się przytrafiła.

A dziś poker 9-high w grze live ale rakiety nie wygrały ani razu tak samo jak AKs trafione kilka razy. Ręce startowe mocne ale flopy do niczego i zakończyłem sesję na 0. Możę jutro będzie lepiej, a teraz spadam nabudować się na CO.

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 18 mar 2013, 18:35

noobshot pisze:Tam niestety nie ma 45 osobowych tylko 10, a bankroll przegrałem na serii ponad 10 przegranych na BI 1,5$, a reszt poszła na jeden strzał na cashu. Po prostu czarna seria się przytrafiła.

A dziś poker 9-high w grze live ale rakiety nie wygrały ani razu tak samo jak AKs trafione kilka razy. Ręce startowe mocne ale flopy do niczego i zakończyłem sesję na 0. Możę jutro będzie lepiej, a teraz spadam nabudować się na CO.

Fakt pewnie jeszcze na niskich stawkach jest złodziejski rake :P a granie na 10BI może się zakończyć tylko na dwa sposoby, nabudowaniem bezpiecznego rolla lub szybką torbą ;)
Oczywiście nie neguję tego, często w taki właśnie sposób budowałem rolla z niewielką różnicą że robiłem to na cashu.

GL, Asy w końcu zaczną się utrzymywać a AK będzie miażdżyło gorsze ręce :P trzeba tylko grać odpowiednio dużo aby zacząć to zauważać.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 18 mar 2013, 19:14

Dzięki, przy takim małym rollu czasami warto zaryzykować, a jak to się kończy każdy wie :D

Pierwsza 2-godzinna sesja (dla niektórych pewnie sesyjka) na CO zakończona sukcesem. Rozegrane 14 SNG hyper turbo o wpisowym 0,8$ 5 x win, 5 x 2nd, 4 x out,
sesja :plus: 11$ Hipotetycznie grając z takim zyskiem mógłbym się z tego utrzymać :) ale do tego jeszcze potrzeba czasu. Przed chwilą wróciłem z korków (w realu też trzeba jakoś zarabiać) i czas na podejście nr 2 oby tak samo udane

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 18 mar 2013, 19:16

noobshot pisze:Dzięki, przy takim małym rollu czasami warto zaryzykować, a jak to się kończy każdy wie :D

Pierwsza 2-godzinna sesja (dla niektórych pewnie sesyjka) na CO zakończona sukcesem. Rozegrane 14 SNG hyper turbo o wpisowym 0,8$ 5 x win, 5 x 2nd, 4 x out, czyli sesja :plus:11$ Hipotetycznie grając z takim zyskiem mógłbym się z tego utrzymać :) ale do tego jeszcze potrzeba czasu. Przed chwilą wróciłem z korków (w realu też trzeba jakoś zarabiać)
i czas na podejście nr 2 oby tak samo udane

14 Hyper turbo w 2h :shock: powiedz mi, jakim cudem ?

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 18 mar 2013, 19:19

Poza grą siedziałem jeszcze trochę na necie :D Pewnie dlatego:P

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 20 mar 2013, 18:52

Ostatnio nie najlepiej idzie w grze live niby w ciągu ostatnich dni dwa razy trafiłem pokera ale to marne pocieszenie. Sam nie wiem czy stoją za tym karty czy gorsza niż zwykle gra, choć podejrzewam, że to pierwsze spowodowało to drugie (za dużo blefów i brak cierpliwości). Na szczęście w grze na CO idzie dobrze na razie zapoznaje się z serwisem i gram ok 2-3 stolików ale zamierzam zwiększyć tę liczbę do co najmniej 5 do końca tygodnia. Po 42 hyper turbo SNG jestem ponad 20BI do przodu i mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma. Lecę pograć, powodzonka wszystkim.

Edit

Ale lipa liczyłem na 5 stolików, a nawet 2 nie mogę teraz zebrać :( Zupełny brak rywali

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 21 mar 2013, 10:49

Dziś z rana pierwsz ujemna sesja na hyper turbo na CO ok 6BI w plecy choć trochę odrobiłem na cashu więc źle to nie wygląda. Teraz siedzę przy FT na PKR na turku o wpisowym 0,6 może będzie ship za 9$ :lol: Zostało nas 8 i czekamy na bubble boya

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Re: Całe życie na big blindzie

Postautor: justnutsbaby » 21 mar 2013, 13:23

noobshot pisze: W pokera regularnie zacząłem grać w I klasie LO na początek dla zabawy i zabicia czasu, a potem by być zawsze lepszym.

Wszyscy zawsze na blogach piszą o celach finansowych/osiagniecu danych stawek etc... a to wlasnie ten rodzaj motywacji trzeba miec zeby przebijac sie przez kolejne stawki - chęć bycia coraz lepszym.
Powodzenia w grze, na pewno bede tu wpadał :)

Just

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 21 mar 2013, 18:29

Dzięki Just

Piszę do Was bo dopadło mnie filozoficzne pytanie:

Czy gra HU to DON??

Jak się na to zapatrujecie, bo mi samemu ciężko jednoznacznie to stwierdzić.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”