Rzeczywiście wkradł się mały błąd, dzięki za poprawę
lepiej wybierz jedną odmianę i ją tłucz regularnie, sporadycznie grając inne
Tak zamierzam zrobić, grać głównie SNG z tego co kojarzę to na PS jest duży wybór na micro stawkach, bo na PKR tego mi brakuje oraz ciekawsze MTT, a cashówki sporadycznie.
Widzę, że zebrało się kilku czytelników i muszę się wywiązać z zobowiązanie do relacji z sobotniego ca$ha ale to trochę później
Już mamy później. Gra odbyła się na innych blindach niż zwykle (0.05/0.1 zamiata 0.1/0.2), co z początku prowadziło do małego zamieszania z wysokością zakładu. Do stołu zasiadło 6 osób ze stackami w wysokości 100BB. Oprócz mnie pojawiło się 2 graczy na dobrym poziomie, jeden calling station (farcił jak nigdy), semi-calling station (jeśli można tak powiedzieć) i jeden unk. Gra zaczęła się z dwugodzinnym opóźnieniem, co pozwoliło nam obejrzeć Koczwiego w akcji. Akcja rozpoczęła się z wysokiego C 2 fulle już w pierwszych rozdaniach i gospodarz się nabudował. Mi osobiście karta nie szła przez pierwsze 3h zobaczyłem jednego A (fold pre), 22 i KTs ale jako, że nie przyszedłem patrzeć na grę kolegów spróbowałem kilku blefów, (jeden z 85o zakończył się trafieniem gut shota ale to jedyny pozytyw) co skończyło się utratą BI. Mimo niepowodzeń nie postanowiłem zmienić agresywnego podejścia do gry (co przy dwóch c.s. nie było dobrym rozwiązaniem z moimi rękoma), więc dołożyłem 200BB. Gdy spadłem do 150BB dostałem w końcu jakieś lepsze karty:

,

(TP na flopie) czy

przy

i nadzieja na pokera i trudna decyzja po treflach na kolejnych uliczkach
Pozwoliły mi wrócić do stanu wyjściowego,
jednakże

na

all-iny pre zniszczyły moje marzenia o dobrym wyniku.
Do końca grałem już mniej agresywnie planując zemstę (i taktykę) na następne duże pokerowe posiedzenie, choć w międzyczasie będzie parę mniejszych gierek w szkole (dzisiaj ok 3,5 na +). Na koniec małe podsumowanie
ja -1,5 BI
semi calling station -2BI
gospodarz +1BI
2-gi gobry gracz -0BI (ale zawsze 4 BB w plecy

)
unk -0,5 BI
calling station (zemsta będzie słodka) +3BI