Blog - Tosiak

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 18 cze 2009, 11:16

No i oczywiscie - jak przystalo na mnie, na Everescie sie nie popisalem. Z poczatku szybko sie podwoilem - nuts flush vs strit. Niestety potem wszedlem w glupie rozdanie drawujac do flusha(+gutshot str8) [podwjony all in byl, a ja mialem troche wlozone do pota, wiec uznalem to za ev+ :p] Niestety nie doszlo, pozatym jeden z przeciwnikow mial draw do lepszego koloru. Udalo sie dojsc do FT, no i tak jakos powoli to szlo na tym FT. Nikt nie odpadal - spojrzalem na zegarek, za 3min break. Dostaje ATs, Oskarek wali z utg+1 all ina, mysle sobie, dobrze by bylo wywalic tego fisha... call :P niestety dobrze zagral pokazujac AK , na potwierdzenie doszedl krol. Zostalo mi kolo 1k zetonow na blindach 400 i ante 50, nastepna reka lapie 22, Oskarek limpuje, ja push, wszyscy fold, oskarek call pokazal 77 i out ;)

Teraz zagram jakies sitki, ciekawe jak pojdzie;)

Zapraszam do komentowania!: )

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 18 cze 2009, 12:34

Fatalne sesje, obie po -50 $ , lacznie -100$.

Szczescie , chociaz te statystyczne jest zawsze potrzebne - a tym razem przegrywalem doslownie wszystko. Kazde (mowiac kazde mam na mysli wiekszosc;p) dwie wyzsze karty na dwie nizsze. 3x przegralem wyzszy pocket na nizszy[nie wygrywajac ani razu tak]. Nawet wiecej razy przegralem niz wygralem majac , hmm nie wiem jak to sie nazywa, ale akcje takie jak moje AT na T2, ze przeicwnik ma tylko jedna zywa karte... Masakra;) chyba z 4-5 akcji, w ktorych przeciwnik daje all ina po flopie z niczym na moja top/overpaire i trafia na turnie, riverze, cos ciekawego;p Rozdanie z AA vs 83 fajne...

Pozniej cos pogram, moze bedzie lepiej ;d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BLAZO
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: BLAZO » 18 cze 2009, 12:48

No rzeczywiście przykra sesja, nigdy jednak nie mozna liczyc ze każda bedzie udana. Na pewno odbijesz się w innych sesjach.

Pamiętaj szczęście jest wazne tylko na poczatku, po jakimś czasie kasa wróci do ciebie z nawiązką.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 18 cze 2009, 15:36

U mnie dzisiaj to samo. Też mnie KK zgubiło w MTT, chociaż moim zdaniem zagrane było idealnie. Cóż Tosiak - trzeba to przecierpieć: dzisiaj sieć iPoker zupełnie nie pomaga graczom PokerKings.pl :P. Trzeba przyznać, że niezłych miałeś katów na stole jak sprawdzali pushe z K6o za 1k ;]

PS. U mnie bilans na dziś wynosi -4: poranna sesja była fantastyczna, popołudniowa po prostu żałosna. Szczerze współczuję przegrania stówki w tak irracjonalny sposób.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 23 cze 2009, 15:14

Kilka dni nie bylo wpisu - co zazwyczaj oznaczalo kompletny downswing. Na szczescie - nie tym razem:)

Przerzucilem sie do konca miesiaca na double upy - z racji tego, ze chce wyrobic troche rake, bo biore udzial w 3 wyscigach (w 1 licze na top 2), a w pozostalych zeby chociaz po 10$ wyciagnac ;).

No i idzie niezle, rake troche wyrobionego, dziennie znacznie wiecej niz grajac normalne sitki (do ktorych wroce prawdopodobnie po powrocie z Chorwacji , wyjezdzam 3 lipca). A stan konta ponad 660$ =) co zadowala.

Niestety do rake race dla Polakow dolaczyl Grzesiobot ;P - na szczescie gra on mniejsze stawki niz ja, wiec wciaz mam szanse =) [mowa tu o wyscigu dla Polakow].

Double upy gram nieco wieksze sesje, narazie udaje wychodzic mi sie na plus lub zero.

Wrzuce troche screenow, z bad beatow, z glupich zagran przeciwnikow, czy fold karety(osemek pre flop) - ocencie czy sluszny , oraz moj "swietny" fold QQQJJ - zagadalem sie z Sithem na gg, grajac przy tym 9 stolow i nie zdarzylem podjac ruchu;D (zabawnie by bylo jakby gosc naprawde mial JJ albo AA)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 23 cze 2009, 15:22

Ja nie wierze ze sa to DU za 10$ ... matko co za id**** zamiast dopuscic do rozdania jak najwiecej osob to idiota pushuje pre flop AJo ?? xD ale to tylko swiadczy o poziomie DU na ipoker ale bardzo cieszy ze nie dajesz sie wydonkowac :)

Powo w wyscigach i niech caly board bedzie z Toba :) jak bedziesz utrzymywal takie tempo to Grzesiobot nie stanowi zagrozenia :D

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 23 cze 2009, 16:43

Grzesiobot hehehe, powodzenia zycze chodz latwo nie bedzie.
mxlambertja dzis ugram z 300 sitkow co mi da ok 3000 pkt a jeszcze mam roche dni przed soba a ja walcze w SnG Challenge i chce 1 miejsce zdobyc, takze mysle ze z 1500 Sitow ugram do konca miecha co mi da ok 16,5 tys punktow. Wiec Tosiakowi ciezko bedzie :grin: Niech sie martwi zeby jakis drugi bot nie wyskoczyl za pleców :wink:
Powodzenia :wink:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 23 cze 2009, 22:26

Dla mnie to sie stal challange:

Ja ~ - ~ Grzesvp : )

Jak L i Kira :> (jak ktos Death Note ogladal bedzie wiedzial o co chodzi) - jak nie to polecam, nie jest to jak inne anime o napier^&(* sie :p, bardzo pomyslowe. :) ) przegranie z kims innym nie stanowi dla mnie problemu :D ale mam nadzieje, ze chociaz bede blisko Ciebie, mam troche latwiej, bo gram 10$ BI ;p, ale to i tak za malo ;/ no ale ja chociaz zrollem ide do przodu ;d no i zawsze zostaje ewentualnosc grania 20$ BI :P, ale to raczej nie wchodzi w gre, bo nie bede ryzykowal rolla dla jakiegos race;)

No to ide grac;)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 24 cze 2009, 00:26

Dolaczam jeszcze tablice liderow tego wyscigu dla Polakow, bo pewnie niektorzy nawet nie spodziewali sie, ze zajmuja w nim jakies miejsce:) np. Radosta widze:D i szefo ladny wynik.
To tabela do 22 czerwca, no a w te 2 dni juz rozegralem ponad jeszcze raz tyle sitkow ;p bo mnie kurde Grzes zmusza:)

Dzien koncze z ok. 130~ sitkami rozegranymi i rollem 720$ :razz:

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 24 cze 2009, 00:40

Z tego co widze to w top6 sng jest az 4 pokerkingsow. :mrgreen:
MUSZKIN to z tego co kojarze to nasz poczciwy Sebola, a Yamahita tez jest napewno z forum, ale nie wiem kto sie kryje pod tym nickiem. :P

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 25 cze 2009, 21:47

Jesli Yamahita z forum to moglby sie ujawnic:)

Ja z dnia na dzien coraz bardziej wymiekam w tym wyscigu. Wczoraj rozegralem 88 sitkow - niestety bilans nie za ciekawy, bo -50$ (chociaz bylo znacnzie gorzej), dzisiaj tylko kolo 30-40 za to sukcesywnie, bo + 100$~

Moze jeszcze cos zagram, ale pewien nie jestem.

Na ta chwile na koncie 766$. i kolo 600 rozegranych sitkow [czyli tyle samo rake zrobionego]

[center]Challange postawione dla siebie:
-Wreszcie uzyskac 4cyfrowa kwote na koncie na jakims roomie (w $ of course;))(wreszcie poraz pierwszy jestem bardzo bliski tego)
-Zajac 1 lub 2 msc. w wyscigu dla Polakow na koniec czerwca
-Uzyskac z innych, pozostalych 2 challangow czerwcowych min. 50$ [optimum 80$]
[/center]

Linki do 2 wyscigow(3 nie wysylam, bo nie wiem czy moge, ale 20$ z niego mam na pewno, a wacha sie miedzy 40 i 60$):
http://www.chlipoker-brak-polskiej-licencji!.com/polski/promot ... ami_2.html
http://www.chlipoker-brak-polskiej-licencji!.com/polski/promoc ... lenge.html

Tym samym zalaczam ankiete, zeby jakos rozruszac tego bloga.

Zapraszam do komentowania i glosowania!

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 25 cze 2009, 22:49

Yamahita to jest marek55555 od nas :wink:
Tosiak wygrales :grin: dzis mam tilta, ja ugram jedynie 700 SnG w tym miesiacu jeszcze- tyle mi powinno wystaczyc do wygrania SnG Challenge :grin:
A wyscig dla polakow bedzie dla Ciebie, ale jzu w nastepnym miesiacy postaram sie przylozyc pelna para :grin:
Na SnG chalenge zebys zdobyl 50$ bedziesz musial jeszcze 400 sitkow ugrac, ale graj swoje a to przy okazji zasili budzet :grin: bo widac ze double upy ci ladnie ida, ja gram pod promocje i przy tym staram sie duzo nie stracic
Powodzenia :twisted:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 29 cze 2009, 10:59

No i niestety ani w ankiecie zbyt wiele osob nie wzielo udzialu, a w temacie udzielil sie tylko Grzes.

Nie mam pojecia jak rozkrecic tego mojego bloga :/ Probuje juz od 15 stron, a wlasciwie z tych 15 , to ponad 13 stron to tylko moje posty - blog to niby monolog, ale czeka sie na komentarze jakies. Nie potrafie rozkrecic jakies dyskusji - POMOCY! :< Niektorzy napisza na blogu "Przegralem jak mialem 2 krole na reku i jakis koles mial 2 asy :/ Ku&*(^ ch&*(^" i ma dyskusje na 2 strony ;d A ja juz probowalem wszystkiego co mi wpadlo do glowy dla urozmaicania swojego bloga. Pelno screenow, zdjec, opisanie gry online od poczatku wlasciwie, swoje wpadki, swoje wygrane, podsumowania jakies, urozmaicanie tekstu forma, czy stylem czcionki, dodawanie jakichs wstawek z Harringtona - no probowalem wiele metod, ale zamierzonego celu jeszcze nie uzyskalem. Oczywiscie czesto udawalo sie rozkrecic jakas rozmowe, ale chcialoby sie, aby zawsze tak bylo. Wiec poprostu szczerze licze na jakas podpowiedz - jak pisac, aby uzyskac od Was jakies komentarze:)

To teraz co do samego pokerka - tak jak w zmienionej nazwie tematu. "Finiszujac w drodze do 1000$" - bo jestem juz bardzo blisko, upragnionego od wlasciwie poczatku pokerowej gry 1000$ na koncie, a mianowicie mam 896.99$ :) - Nie ma co wiele omawiac, rolla zdobylem teraz grajac double upy 10$ BI - i jakos to leci, ponadto juz ponad 600$ rake wyrobionego, co da mi niezly zwrot w lipcu. Dolaczam jednego screena - gosciowi chyba sie zdawalo, ze ma pro reada i, ze ja mam 24 - bo nic innego na mysl mi nie przychodzi, a jakby doszla mu szostka - to bym chyba nie wytrzymal ;p

Zapraszam do komentowania: )

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 29 cze 2009, 11:06

Tosiak pisze:No i niestety ani w ankiecie zbyt wiele osob nie wzielo udzialu, a w temacie udzielil sie tylko Grzes
no bo kto widział ankiete zakładać gdy radost w rozjazdach

widziałem wynik za sity >> gratulacje :mrgreen:
i miłego finiszowania...

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 29 cze 2009, 11:38

Tosiak pisze:Wiec poprostu szczerze licze na jakas podpowiedz - jak pisac, aby uzyskac od Was jakies komentarze :)

Jak dla mnie easy call - po prostu się nie staraj!

Blog z założenia jest dziennikiem poczynań. Tutaj - pokerowych. I, również z założenia, piszesz go przede wszystkim dla siebie. To blogowe ABC, tylko z takim podejściem blogowanie ma w ogóle sens. Jak czytają i komentują - fajnie. Jak nie - masz swój journal, który kiedyś sobie przeczytasz i się uśmiechniesz albo uronisz łzę. Podstawa to nie napinać się. :mrgreen:

Gratulacje pięknego bankrolla. I powodzenia w challenge'ach, zagłosowałem oczywiście na sukces we wszystkich trzech. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 02 lip 2009, 11:13

Narazie takie male podsumowanie czerwca.

Gralem przez pierwsza polowe miesiaca zwykle sitki SH 10$ BI, a pozniej przerzucilem sie na 10$ BI double upy - z racji uczestnictwa w kilku wyscigach - pozatym nie szly one mi najgorzej, wiec kontyunowalem ich gre do konca miesiaca - chociaz powoli mnie to meczylo w samej koncowce. Nie wiem czy to stad te minusy z wynikami pod koniec miesiaca, czy poprostu mi nie szlo - ale w calkowitym rozrachunku miesiaca nie wyglada to zle. Po podliczeniu wsyzstkich tabelek jestem 427.54$ na plus w czerwcu(z samej gry!) - wspaniale jak na rozpoczecie wakacji. Jutro wyjezdzam do Chorwacji na 11 dni, a wiec na forum mnie nie bedzie. Podsumowanie calkowite miesiaca zrobie najwczesniej 7 lipca (a pewnie dopiero po powrocie z Chorwacji, chyba ze tam dorwe jakos internet). Wtedy dostane kase z rakeback (musze przyznac, ze dosc ciekawa) i za jakies wyscigi - tez troche bedzie. A moj roll na teraz wynosi 800$ :)

Pozdrawiam wszystkich i jak zawsze zapraszam do komentowania!

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 03 lip 2009, 08:55

no to gratki gra idzie ci bardzo dobrze a jeszcze opanowałeś doubleupy to masz kolejną specjalizacje :p a i chyba w końcu dobiłeś do tego 1000$ ?? , a wygrałeś wszystkie wyścigi ??

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 03 lip 2009, 13:02

Kase z wyscigow przyznaja pozniej - a i z wynikami w tym miesiacu sie ocigaja - wiec jeszcze nic nie jest rozstrzygniete, ale roll na pewno bede mial ponad 1000$ po otrzymaniu rakebacku. Czyl itak jak mowilem, oficjalne podsumowanie czerwca bedzie albo po dostaniu wszystkich wynikow (jesli dorwe internet na Chorwacji) albo po powrocie z Chorwacji;)

I dzieki za graty;D

master
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: master » 30 lip 2009, 18:09

UWAGA NA GRACZA : Polski gracz okradł konto innego Polaka.

Zdecydowalismy się napisać do wszystkich partnerów ShareTheChili, informując Was o bulwersującej kradzieży środków z konta jednego z polskich graczy, która miała miejsce na chlipoker-brak-polskiej-licencji! na początku lipca tego roku. Długo zastanawiałam się czy ujawnić dane tej osoby i opisać cala sytuacje, ale uważam ze wobec braku jakiejkolwiek skruchy złodzieja i zgodnie z moim głębokim przekonaniem, ze każdy z operatorów online, niezależnie od sieci powinien przede wszystkim zapewnić bezpieczeństwo swoim graczom, przedstawiam Wam zaistniała sytuacje..

Maksymilian Lambert z Krakowa znany jako mlambertx ( lub podobnie) na początku lipca 2009 włamał się na konto pokerowe innego polskiego gracza, posługując się najprawdopodobniej wiedza jaka posiadają hakerzy i zlecił transfer P2P na fałszywe konto dupek, nick dupak. Kradzież była o tyle perfidna, ze Lambert wiedział o planach osoby pokrzywdzonej, sukcesach w grze oraz o jego wyjeździe na wczasy, co dawało mu sporo czasu do działania. Skąd wiedział? Z forum, na którym pokrzywdzony posiadał swój blog. Poza tym znali się z turniejów LIVE. Obydwoje pisali także regularnie blogi na jednym z polskim forum pokerowym.Wiec prawie kolega.... A jednak!

Po włamaniu na konto Lambert posłużył się dowodem osobistym nieznanego pochodzenia na nazwisko Daniel Siwak. Aby zrealizować transfer P2P, nawet zmienił po włamaniu na konto numer komórkowy, tak aby osoba dzwoniąca z chlipoker-brak-polskiej-licencji! i weryfikująca dane przy większych transferach między graczami, dodzwoniła się bezpośrednio do niego. Środki przelał na jeden z portfeli internetowych i po weryfikacji dokumentów wypłacił.

Po powrocie poszkodowanego z wakacji zostaliśmy poinformowani, ze nie może on się zalogować na własne konto, gdzie po sprawdzeniu okazało się , ze stan konta jest zerowy! Oczywiście od razu rozpoczęliśmy procedurę sprawdzania, a ponieważ dysponujemy cala grupa profesjonalistów zajmujących się sprawami typu 'Frauds' w przeciągu paru godzin i przy wspolpracy z Moneybookers ustaliliśmy winnego. Nie ma mowy o pomyłce!

Nie ma sensu opisywać na jakiej podstawie określiliśmy kto jest złodziejem. Ważne jest jednak to, ze jak zawsze został on złapany, a poszkodowany odzyskał już większość straconych środków.

Mam nadzieje ze będzie to ostrzeżenie dla Was i osób które poczuwają się częścią społeczności pokerowej jaka reprezentuje Twoja strona/ forum. Należy być bardzo ostrożnym. Strzeżcie konta, zmieniajcie co jakiś czas hasła dostępu, nie ujawniajcie za dużo informacji osobom trzecim. Osób jak Lambert jest więcej. Wszyscy to wiemy, jednak pamiętajcie ze na chlipoker-brak-polskiej-licencji! każda próba popełnienia przestępstwa będzie karana i upubliczniona! Niezależnie kto, kiedy i jak będzie próbował je popełnić, na chlipoker-brak-polskiej-licencji! będzie złapany!

Dla informacji:

Maksymilian Lambert jest już zablokowany na całej sieci iPoker oraz jako klient portfeli internetowych. Poza tym mam nadzieje ze, publiczna kompromitacja sprawi ze może ,ale tylko może zastanowi się nim po raz drugi kogoś okradnie! I niech będzie to przestroga dla innych, ze przestępstwo nie popłaca!

chlipoker-brak-polskiej-licencji!

master
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: master » 30 lip 2009, 18:10

Oskarek

Postautor: Oskarek » 30 lip 2009, 18:23

master, LOOOOL XD

master
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: master » 30 lip 2009, 18:57

Dzisiaj sie o tym dowiedzialem za posrednictwem innego forum, nie zauwazylem ,ze jest juz topic na forum w tej sprawie. Posty do usuniecia.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 12 wrz 2009, 13:36

Okej, dzisiaj cos tu zaktualizuje. Dawno nie pisalem, cale te zamieszanie z Mx'em spowodowalo pewne odrzucenie od pokera na jakis czas. No ale pasja to pasja - wiec nie przestalem grac tak do konca. Bylem w Lodzi na pkpt - przez 3 dni, bylo swietnie, super event:) W turnieju slabo mi poszlo - szczerze nie staralem sie tak bardzo, czego potem zalowalem. Skrocilem sie mocno z Ax przeciwko AK flop byl AKx (x to ta moja karta, czyli mialem 2 pary) turn y river z no i troche wtopilem. Przegralem z Maczkiem wkoncu TT na JJ.

Poza tym przenioslem sie na betfriends - wiec gram cos dla forum, bo to oferta dla Poker Kingow calkiem ciekawa.

Po 3 dniach gry, 1 wieksza sesja, 2 mniejsze jestem jakies 20$ do tylu, a prawie 80$ rake zrobionego.

Dzisiaj bardzo ladna sesja z rana, po obiedzie mam zamiar pograc wieeecej, zobaczymy co z tego wyjdzie.

I teraz pytanie, prosba do Was - jak kazdy kto czyta mojego bloga, lub mnie zna - wie, ze w turniejach MTT(a 99% z nich to full ringi) nie jestem za dobry - mozna powiedziec, ze nawet jestem slaby;/ Ostatnio zagralem turniej SH i poszlo mi calkiem niezle, gralem swoje z sitkow i bylo dosc ciekawie (na screenie zalaczam jak odpadlem). Z tego wywnioskowalem, ze ... kompletnie nie umiem grac 10 osobowych stolikow! I teraz prosba do Was, jakies rady co mam innego robic niz grajac na SH. Ja na full ringach gram z wezszym zakresem rak, rzadziej kradne pule, przy nizszych blindach limpuje z connectorami, kazdym pocketem. Jaka ksiazke przeczytac? Albo do jakeigos artykulu moze ktos mnie odesle? Musze poprawic swoja gre FR:/ ale nie chce "trenowac w praktyce" zbyt wiele, bo to co gram to krotkie stoly, a wiec nie chce sie tez przyzwyczaic do full ringow - grajac sitki 10 osobowe - chce jakies proste porady na lepsza gre w MTT.

PS. Wszystkie challange sie powiodly - prosze o usuniecie ankiety.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 12 wrz 2009, 18:08

Tosiak pisze:I teraz prosba do Was, jakies rady co mam innego robic niz grajac na SH. Ja na full ringach gram z wezszym zakresem rak, rzadziej kradne pule, przy nizszych blindach limpuje z connectorami, kazdym pocketem. Jaka ksiazke przeczytac? Albo do jakeigos artykulu moze ktos mnie odesle? Musze poprawic swoja gre FR:/ ale nie chce "trenowac w praktyce" zbyt wiele, bo to co gram to krotkie stoly, a wiec nie chce sie tez przyzwyczaic do full ringow - grajac sitki 10 osobowe - chce jakies proste porady na lepsza gre w MTT.

Tutaj chyba najwięcej doradzą Ci deadprez, Trabant, glory czy Grzechu, ale ja także spróbuje co nieco doradzić ;)

Co do limpów sc i pocketów na niskich blindach to zalecałbym inną taktykę:
- z późnych pozycji sc i niskie parki zawsze raise jeśli takiego nie było wcześniej,
- z wczesnej pozycji sc raczej wyrzucać od razu (kiedyś czytałem gdzieś artykuł, że za bardzo je przeceniamy ;)), a niskie pary rzadko spróbować grać i w większości też wyrzucać,
- ze środkowej pozycji trochę miksować, czyli i wyrzucać i atakować, tutaj byłbym też za limpem od czasu do czasu.

Co do samej taktyki to ja na początku raczej obserwuje, zazwyczaj dekle które wyrzucają pieniądze i nie potrafią grać się dość szybko wybiją beznadziejnymi zagraniami i allinami, a ja gram tylko dobre ręce i czasem jednego z nich złapie i są żetony na grę, po tym jak się trochę uspokoi, ale blindy nadal są małe to troszkę poluźniamy i zaczynamy właśnie więcej grać z sc i niskimi parami, a dalej to już gramy swoje, w zależności czy nabudowani i grasz jak potrafisz, czy shorcisz i bronisz się przed odpadnięciem.

Co do gorszej wersji jak nie wyszedł początek i raczej mamy biedny stack to przestałem rozgrywać często Ax w kolorze (x - mniejsze od 10), a raczej atakować z niskimi parkami 33-77 (lub lepiej jak dealer da, wiadomo :P) przynosi to naprawdę w moim przypadku pozytywny skutek.

A tak poza tym to czekam na porady graczy których wymieniłem na początku bo chętnie sam bym skorzystał ;)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 13 wrz 2009, 16:53

No to dzisiaj radosny bardzo wpis:)

A czemu? To Ci co czytali SB chyba wiedza. Udalo mi sie wygrac, poraz pierwszy w zyciu turniej MTT z wpisowym i l. osob ponad 100 ;p
Z rana gralem sobie standardowo Dony, ale ze mialem czasu sporo, to wyhaczylem jakies MTT, jeden 2$ BI i 1.5k gtd i drugi 7$ BI 5k gtd. Poziom czesci graczy jest zadziwajaco bardzo slaby. Takich akcji to ja dawno nie widzialem[niektore z nich na screenach]. Na tym 5k gtd to troche po pieerwszym breaku odpadlem, a co do 1.5k dotrwalem do drugiego breaka - wiec zakonczylem granie s&g i postanowilem sie skupic na tym turnieju (z sitkow dzisiaj +60$).

Gdzies od trzeciej godziny zaczalem miec bardzo dobry stack. (zawdzieczylem go w sporej mierze dzieki rozdaniu 99 vs KK vs KK, ktore jest na screenie) Wtedy gra stala sie znacznie latwiejsza, tym bardziej, ze gralem ciagle na tym stole i mial juz do mnie jakis respekt - wiec latwo sie gralo z nimi, kilka moich dobrych reraisow z niczym itp. [przez godzine lub dwie bylem ciagle na 1-3 miejsach]No ogolnie fajna byla gra, gdy przelamal sie bubble (40) , chwile po tym przeniesiono mnie na inny stolik. I tu zaczely sie schody - znacznie trudniejszy stol, tu ja dostalem kilka reraisow, i wtopilem polowe stacka z AQ przeciwko QK. Wkoncu doszlo do FT- a na FT wchodzilem z ... 9 stackiem. Pozniej sie jakos podwoilem, troche pokradlem - dokladnie nie pamietam, a osoby powoli odpadaly. Gdy zostalo nas 5 gra byla znacznie ciezsza - wylonil sie znaczny lider Edwin - gral bardzo dobrze i agresywnie. Wyelimnowal on 2 osoby, ja tez 2 i doszlo do HU - z moja przewaga. Wiedzialem, ze jest znacznie lepszy ode mnie, wiec gdy dostalem A7 s , zestackowalem sie z nim , on pokazal 66 , ktore sie utrzymalo. Spadlem na jakies 300k, on mial jakies 1.1mln , 2 szczesliwe moje all iny i on juz nieco wkurzony chyba dal all ina z 67 , ja trafilem TT i efekt widac na screenie. Pozniej dopisze cos jeszcze.

Roll: 1220$~

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”