Blog pokerowo-muzyczny

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 23 paź 2012, 20:47

coś chyba słabo trzymaliście bo w dupę tak dostałem, że dawno tak źle nie było :D
Musiałem wyłączyć co by się nie potiltować. Nic to, jutro będzie lepiej ;)
Co do cash mashine to kasa nie zniknęła więc luz :)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 30 paź 2012, 20:12

[center]Podsumowanie października / ipoker (?)[/center]

Nadszedł czas na podsumowania. Minął kolejny miesiąc i tym razem również nie rozegrałem założonych 100 sitów jednak tym razem zrobiłem to świadomie. Stwierdziłem, że czas przerwać grę mimo, że do realizacji planu zabrakło nie wiele. Nie byłem zadowolony ze swojego stylu ani z braku dopisującego mi szczęścia. Postanowiłem odpuścić i wrócić do nauki, którą bardzo zaniedbałem. Przez najbliższe 2 tygodnie nie będę miał zbyt wiele czasu więc tym bardziej wolę go poświęcić na oglądanie filmików i czytanie artykułów (ktoś coś poleca?) oraz oczywiście wyszukiwanie własnych leaków. Planuje też rozegrać jeszcze jedną sesję, którą nagram i wrzucę do oceny.

[center]Ponieważ post trochę długi to wrzucam coś do posłuchania w trakcie:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qBLw3DgFYvc[/youtube][/center]

Ponieważ ugrałem tam już wszystkie bonusy myślę, że nadszedł czas na przeprowadzkę. Za nim to jednak nastąpi może ktoś pomoże? Jak zmienić swoje dane personalne w ipoker? Zrażony trochę historią szwieca postanowiłem zmienić adres na aktualny bo tylko stąd mógłbym przesłać jakiś rachunek na siebie jednak nigdzie nie mogę znaleźć takiej opcji, a pisanie do supportu (zwłaszcza tu) uważam za ostateczność.
Teraz czas na podsumowanie gry (wszystkie dane mocno przybliżone):
-na ipoker spędziłem 10 miesięcy
-w tym czasie rozegrałem ~700 sitów(ciężko dokładnie ocenić bo wraz z zalaniem kompa część statystyk poszła się kochać). Nie jestem z tego zadowolony bo daje mizerną średnią 70 sitów na miesiąc. Wprawdzie nigdy nie grywałem wiele jednak liczyłem, że spędzę tu czas wystarczający na przynajmniej 1k.
-ROI po tym okresie to około 3-5% (ostatnio mocno się obniżyło, ale nie jestem w stanie oszacować jak bardzo stąd przedział wartości) gdzie nie liczę początkowych kilkudziesięciu DoN, które dostawałem straszliwie w dupę nie umiejąc/nie próbując nawet się dostosować do warunków nowego softu. Tu również nie jestem zadowolony. Liczyłem na jakieś 10% i przez jakiś czas oscylowałem koło tego wyniku jednak później rzeczywistość brutalnie zweryfikowała moje plany. Cóż, prezentowałem zbyt słaby poziom by być tak znacząco wygrywającym graczem co zresztą w/g moich obserwacji na tym roomie jest bardzo rzadkie. Ludzie z reguły grają dość rozsądnie, zamurowani jak trzeba i jest sporo regów z ROI mniej więcej takim jak moje jednak po znacznie większej próbie. Wszędzie czytałem, że grając S'n'G trzeba maksymalizować zyski na każdy możliwy sposób więc postanowiłem poszukać łatwiejszych gier na innym sofcie.
-na początku roku na poker770 wpłaciłem równowartość ~ 60 BI.
-po ostatnich wydarzeniach roll stanął na poziomie ~ 85 BI <facepalm>.
-dzięki różnorakim bonusom i rakeback przez cały okres gry wypłaciłem ~ 50 BI.
Tutaj mógłbym być w miarę zadowolony bo w teorii (gdyby nie wypłaty) pokonałem ten limit i mógłbym grać na wyższym jednak uważam, że jestem na nie wciąż za słaby. Po prostu nie czułbym się dobrze na nowych stawkach puki nie czułbym, że całkowicie crushuje obecne.

Wrzucam 2 wykresy z całego okresu gry (a macie pośmiejcie się z ryby :D ). Pierwszy z HM gdzie brakuje jakichś ~100 gier przez zmiany kompów oraz drugi z sharkscope gdzie brakuje ~50 (czemu brakuje? bo tak ... tego nie wie nikt :D )

[center]Obrazek

Obrazek

Co dalej?[/center]

Po jakimś czasie spędzonym na nauce o czym pisałem wyżej planuję przenosiny. Sam nie wiem w sumie gdzie. Do wyboru mam 3 opcje, które będę musiał zgłębić pod kilkoma względami. 1 Come On - :plus: mogę podpiąć się pod forum, :plus: z tego co słyszałem poziom niski, :minus: chyba nie najlepszy ruch (do sprawdzenia - generalnie jakby się dało otworzyć 6 stołów w pół godziny to byłbym zadowolony w miarę); 2 P* - :plus: ruch, :minus: z tego co czytałem najwyższy poziom w sieci; 3 bwin-brak-polskiej-licencji! - :plus: konto podpięte pod forum, :plus: niski poziom zaobserwowałem na swoich stawkach, :minus: ruch raczej tylko w godzinach wieczornych; 4 FTP - otwierają na nowo może warto spróbować? Nigdy nie miałem tam konta.
Na żadnym z wymienionych roomów nie robiłem depo więc będzie przez jakiś czas też większy doping do gry by wyrobić bonus i ładny RB. Żaden inny soft nie przychodzi mi do głowy, ale kto wie może na coś wpadnę ;)

[center]Muzyczka nowa, mocno popowa i ciut gejowa (spodoba się knoperrsowi :P ), ale sympatyczna:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nVjsGKrE6E8[/youtube][/center]

Na koniec chciałem tylko napisać dla zainteresowanych, mieszkających w KRK lub pobliżu, że w kinie kijów ( a właściwie w knajpie w piwnicy) znów w poniedziałki puszczają fajne filmy za friko LINK . Ostatnio leciało Meet the feebles - Petera Jacksona - polecam każdemu :D

[center]Dla miłośników mocno porytych klimatów:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=80bfT72EC80[/youtube][/center]

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 30 paź 2012, 21:29

na ft będzie gorszy rb niż daje p*
nie będzie irona i black card. w sumie to ma oscylować coś ok 25-35% ale jeżeli by było jak wtedy rb oddawany co tydzień to fajna sprawa :)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 30 paź 2012, 21:38

czytałem o tym art u konkurencji, ale to jest trochę tak, że oni specjalnie piszą źle o FTP bo nie ma systemu aff. Póki FTP nie ujawni swojej oferty to nie ma co gdybać ;) Po za tym skoro jest to brat/siostra P* to nie mogą zaoferować jakoś drastycznie niższych warunków - prawa rynku ;)

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 30 paź 2012, 22:16

Jon prawa rynku, sugerują że starsy nie mają powodu robić sobie dodatkowej konkurencji, bo jeśli dadzą te same warunki spadnie field na starsach a co za tym idzie zmniejszą się pule w turniejach. ruch i soft to są ich najmocniejsze strony więc głupotą byłoby podcinać gałąź na której siedzą. Jeśli nie dadzą super warunków ftp to dalej będą dominującym softem, a gracze którzy nie przeszli do starsów tylko gdzie indziej mogą wrócić i tym samym zabiorą ruch rywalom sami nie tracąc

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 30 paź 2012, 22:24

Hmmm, ale kasa idzie do wspólnej kieszeni. IMO dadzą warunki ciut gorsze, ale zaledwie ciut, a nie aż takie jak pokazywali na pokerowej strategii gdzie najwyraźniej chcą zgnoić FTP z wiadomych powodów ;) Nie widzę sensu przywracania do życia i płacenia kupy kasy graczom jeżeli warunki będą na tyle słabe, że zaraz się stamtąd zmyją. Może jest jakaś poważna luka w moim myśleniu, ale wydaje mi się, że dużo bardziej opłacalną strategią byłoby danie podobnych warunków, a gdy już stworzy się całkowity monopol (bo przecież mając bazę userów P* i dawnego FTP to praktycznie masz 80% graczy!) to wtedy zaniżanie obu ofert.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 08 lis 2012, 22:02

W końcu wróciłem z wyjazdu służbowego i jestem wymęczony zarówno fizycznie jak i psychicznie. Plusem jest to, że po tygodniu całkowicie bez gry mam na nią wielką ochotę i motywację do zarówno do długich sesji jak i nauki.
Zaraz zrobię krótki research i do końca tyg postaram się wybrać platformę, na której będę grał.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 19 lis 2012, 23:09

No i 'rozdziewiczyłem' FTP. O samej grze nie będę pisać na razie bo rozegrałem raptem 11 sitów w dzisiejszej sesji. Ładują się szybciutko więc jest bardzo przyjemnie :)
Zaczynam mając 60 BI na 5$ więc rewelacji nie ma, ale niestety miałem tyle wydatków w ostatnim czasie, że bez wypłaty części rolla siedziałbym teraz w kieszeni providenta...
Gram oczywiście normal sng, a celem jest puki co po prostu dobra gra. Wydaje mi się to teraz dużo ważniejsze niż sam zysk bo w końcu chcę zostać zdecydowanie wygrywającym graczem. Po dzisiejszej sesji (i przerwie) mam sporo rąk do przeanalizowania i jutro mam nadzieję znaleźć trochę czasu by nad nimi przysiąść.
Jedyny minus jaki zauważyłem to wicnki softu. Nie wiem czy to kwesta visty (<facepalm>) czy słabego kompa, ale raz na paręnaście/dziesiąt minut soft mi się przycina na parę s co jest mocno denerwujące. Miał ktoś takie problemy?

[center]Fajny stary kawałek, który dziś mi przypomniano:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F7MwXniOD44[/youtube][/center]

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 20 lis 2012, 12:36

jon124 pisze:Jedyny minus jaki zauważyłem to wicnki softu. Nie wiem czy to kwesta visty (<facepalm>) czy słabego kompa, ale raz na paręnaście/dziesiąt minut soft mi się przycina na parę s co jest mocno denerwujące. Miał ktoś takie problemy?

Pewnie wina jednego i drugiego. U mnie F-t-p śmiga bez zarzutu. Mam dosyć mocnego lapka i win7. W sumie ten soft raczej nie ma dużych wymagań i nie powinien zamulać, jak na przykład ongame na słabszy kompach, niemniej jak masz trochę zaśmiecony system to ścinki (nie tylko podczas grania w pokera) są imo na porządku dziennym, szczególnie przy viście która jest po prostu straszna. Kilka razy robiłem jakieś krótkie podejścia do tego systemu... to były złe momenty mojego fantastycznego życia.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 20 lis 2012, 12:40

ani ongame ani żaden inny soft się nie wcinał na mojej boskiej 3 letniej viście :P Tutaj nawet powyłączałem inne programy, a i tak zawiasy się zdarzały (chociaż miałem wrażenie, że rzadziej). Mam 2gb RAM więc skoro mówisz, że nie jest to straszliwy pożeracz to raczej nie tego kwesta (prędzej podejrzewam HM).

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 20 lis 2012, 17:00

ja mam starego kompa i 1gb ramu i f t p nie zacina ;) , ale hm już owszem :)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 21 lis 2012, 11:41

no ale wcześniej przecież też używałem HM'a więc tego nie czaję czy z FTP robi się turbo mix i dlatego czy co? Może po prostu miał zły dzień i nie ogarnął się do końca po zalaniu :P

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 28 lis 2012, 23:20

Dziś w końcu zagrałem sesję, z której byłem zadowolony. Nie chodzi o wynik lecz ilość. W ciągu nie całych 3h zagrałem 18 s'ng' normal co uważam nie jest złym wynikiem biorąc pod uwagę 13" monitor laptopa i nie umiejętność gry w kaskadzie ;)
Założyłem sobie dziś pewne ramy postępowania, których mam zamiar się trzymać. Nie są zbyt wygórowane, ale mam zamiar je stopniowo modyfikować - po prostu wyjdzie w praniu.
Jeżeli chodzi o odczucia co do FTP:
-poziom imo wydaje się być ciut niższy niż na 770 zapewne za sprawą większej puli graczy.
-gra się bardzo przyjemnie - teraz gdy gram mam wyłączone praktycznie wszystkie aplikacje więc wcinka zdarza się bardzo rzadko (zwalam ją na karb ch* systemu - Visty)
-RB wydaje się być bardzo nędzny i jeszcze nie jestem nawet pewien czy uda mi się osiągnąć prędko srebrny status
Mam nadzieję, że w grudniu jakoś wyjdę na prostą i zakupię monitor jakiś 19" używany co pozwoliłoby mi na grę większej ilości stołów na raz (obecnie tylko 6 :/ )
Staram się walczyć ze sobą i swoim lenistwem i dążyć do celu.
Jestem zadowolony w miarę ze swojego mindsetu bo mimo takich kwiatków na początku sesji jak połamane AA czy :
fulltilt-brak-polskiej-licencji! No-Limit Hold'em Tournament, 30/60 Blinds (7 handed) - fulltilt-brak-polskiej-licencji! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

SB (t1685)
BB (t2245)
UTG (t2665)
Hero (MP1) (t975)
MP2 (t1345)
CO (t2055)
Button (t2530)

Hero's M: 10.83

Preflop: Hero is MP1 with 9Obrazek, 9Obrazek
1 fold, Hero bets t150, 1 fold, CO calls t150, 3 folds

Flop: (t390) 4Obrazek, 9Obrazek, 4Obrazek (2 players)
Hero bets t180, CO calls t180

Turn: (t750) 2Obrazek (2 players)
Hero bets t300, CO calls t300

River: (t1350) 10Obrazek (2 players)
Hero bets t345 (All-In), CO calls t345

Total pot: t2040

oraz:
fulltilt-brak-polskiej-licencji! No-Limit Hold'em Tournament, 30/60 Blinds (7 handed) - fulltilt-brak-polskiej-licencji! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

MP1 (t2980)
Hero (MP2) (t885)
CO (t1380)
Button (t2095)
SB (t1405)
BB (t1605)
UTG (t3150)

Hero's M: 9.83

Preflop: Hero is MP2 with AObrazek, JObrazek
2 folds, Hero bets t180, CO calls t180, 3 folds

Flop: (t450) AObrazek, QObrazek, AObrazek (2 players)
Hero bets t270, CO calls t270

Turn: (t990) 4Obrazek (2 players)
Hero bets t435 (All-In), CO calls t435

River: (t1860) 5Obrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: t1860

zachowuję zimną krew, cedzę przez zęby soczystą kur* mać i gram nadal swoje A game (no może A- :P ).
Pod koniec tyg wkleję wykres z tych kilkudziesięciu początkowych gier na tym roomie. Co mnie bardzo cieszy coś jest nie tak i nie wyświetla mi lini EV. Może to śmieszne, ale dzięki temu nie przejmuję się czy jestem nad czy pod nią :) Polecam każdemu ją wyłączyć :P

[center]Ta piosenka chodzi mi od rana po głowie:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1kAIMlISHhU[/youtube][/center]

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 28 lis 2012, 23:38

Czyli jednak przekonałeś się do FTP :smile: . Btw wrzuć wyniki tych rozdań, bo nie wiadomo z czym przegrałeś :mrgreen:

Masz Deal Me In albo first deposit na FTP? Bo sam RB w postaci silvera to faktycznie bryndza (10%). W połączeniu z first depo albo Deal Me In to była jedna z lepszych offert dla low i middle-stakowców w sieci. Niestety mi się dziś skończył Deal Me In i ciekaw jestem czy dadzą jakiś reload (pewnie nie, bo to ten sam zarząd co starsy, a oni tak ochoczo nie dają reloadów) i znów muszę zmieniać sieć. A gra się tam nad wyraz kąśliwie.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 28 lis 2012, 23:59

aaa nie dałem wyników z przyzwyczajenia :D
1) TT
2)QQ
Nie są to jakieś pechowe może bardzo rozdania, ale wiesz jak jest już byłem w ogródku, już witałem się z gąską (a przynajmniej tak mi się wydawało ;) )
Mam first depo, ale pkt lecą jak krew z nosa na tych stawkach 1 sit 4,5 pkt :/

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 09 gru 2012, 19:01

[center]Pierwsze podsumowanie[/center]

Trochę czasu upłynęło już od mojego zapisu na FTP więc pora na krótkie podsumowanie. W tym czasie zagrałem ~ 100 SNG 5$. Jak na razie gra mi się bardzo dobrze. Uważam, że poziom jest znacznie niższy niż na ipoker. Nie mówię, że przy stołach spotkamy same ryby bo i graczy z porządnym ROI i mnóstwem gier na koncie czasem się znajdzie, jednak maniaków jest na prawdę wielu i conajmniej 2-3 graczy/na stół nie wie w ogóle co gra, po co i dlaczego. Jak na razie runnuje bardzo dobrze i byłbym wniebowzięty gdyby udało się utrzymać przez długi czas na w połowie tak dobrym ROI jak do tej pory ;)
Z samej gry jestem zadowolony w 80%. Myślę, że podciągnąłem się w kilku dość istotnych elementach jednak brakuje jeszcze wiele do pełni satysfakcji. Zagadnienia którym chcę się teraz przyjrzeć uważniej:
-gra JJ zarówno OOP jak i IP
-gra jako big stack
-przypomnienie i utrwalenie zakresów
W 2 pierwszych robię wiele błędów co z pewnością odbija się mocno na końcowym wyniku. Będę się na nich teraz koncentrował więc wybaczcie jak będzie dużo (pewnie wiekszość trywialnych) JJ w analizach itp ;)

[center]Obrazek [/center]

Ciągle staram się pracować na mindsetem bo wydaje mi się, że to filar i element nieraz ważniejszy niż sama gra. Powoli kończę polecaną przez Sitha pozycję "Treat your poker like a buissiness". Czyta się lekko, przyjemnie i chociaż spodziewałem się trochę innego typu książki to jestem zadowolony bo i tu sporo można wyciągnąć. Założyłem sobie rozgrywanie co najmniej 50 sitów/tydzień. Liczba śmiesznie mała, ale dla mnie to na prawdę krok w przód. Chcę zbudować model gry polegający na konsekwencji realizacji założeń i walki z lenistwem dlatego chciałbym grać minimum 3-4 dni/tydzień. 3 dni na sng i 1 (niedziela) na mtt. Ponieważ w mojej pracy zdarzają się wyjazdy, które uniemożliwiają grę nie chce ustalać sztywnych ram. Myślę że takie własnie stałe, ustalone terminy nie sprawdziłyby się zbyt dobrze i tak np. ponieważ miałem pracę poza krk w pn i wtorek to dziś będę chciał nadrobić ilość sng itp. Oprócz tego forumowy oraz 5k gtd na FTP z ticketu za depozyt.

[center]Całkiem całkiem - wyczajone podczas piątkowego pijaństwa:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-MA0m1K2jW4[/youtube][/center]

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 10 gru 2012, 00:08

Huh, pięknie przyrunnowałeś! Widzę że przeprowadzka na F* nie tylko mi posłużyła (jak dotąd).

Cieszę się, że nie gram już sitków, bo nie chciałbym takiego rega przy stole :smile:

Rób z rybek dalej filety, póki jeszcze branża się nie spolaryzowała na samych regularsów :oops:

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 19 gru 2012, 17:25

Dziś trochę opóźniona cotygodniowa aktualizacja. Opóźniona bo miałem dość roboczy okres - dwa wyjazdy czw-pt oraz teraz pn-wt. Dodatkowo cały łikend byłem poza domem z powodu delikatnie przeciągniętych urodzin przyjaciela. Wściekłem się na siebie przez to zwłaszcza, że zabrakło kilku gier do wypełnienia założeń tygodniowych.
Dziś wracam do gry bo już środa więc nie będzie lekko. Dopinguje mnie promocja na FTP, dzięki której zdobywa się 2 razy więcej punktów grając sng. Bonus ucieka szybko, a wyrobiłem go niewiele.
Mam też sporo analiz do nadrobienia więc czekają mnie pracowite dni co właściwie mnie cieszy bo staram się zmienić swoje nastawienie (nie tylko pokerowe, ale i życiowe).
Skończyłem czytać książkę Treat your poker like a buisiness i muszę przyznać, że była to na prawdę ciekawa pozycja i wiele z niej wyciągnąłem. Głównie - nastawienie do gry i dodatkowy patent, który mi się bardzo spodobał. Polega na tym, że nie patrzę do cashiera, aż do końca tygodnia. Staram się nie myśleć po sesjach o tym jak poszła w kwestii finansowej, a jedynie podejmowania decyzji. Dlatego też zgodnie z zawartą tam radą po każdych grach podsumowuję ją i oceniam się stosując kilka kryteriów.
Obecnie nie planuję czytać żadnej pozycji pokerowej bo dostałem od kumpla fajną książkę dotyczącą pozytywnego myślenia. Dopiero zacząłem, ale już widzę, że jest tam sporo ciekawych tematów, które (jeżeli odpowiednio wykorzystane) mogą poprawić życie w praktycznie każdej jego dziedzinie :)

[center]Wykres z zeszłego tygodnia:
Obrazek

Jestem wielkiim fnem Aerosmith. To na początku jakoś mi nie leżało ale teraz się coraz bardziej podoba :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d7lCZ0rpH3o[/youtube][/center]

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 21 gru 2012, 11:05

jon124 pisze:Treat your poker like a buisiness

Jest polska wersja językowa tej książki? W ogóle można ją gdzieś kupić w jakiejś rozsądnej cenie? Bo na allegro widzę za 130 (słownie: sto trzydzieści) polskich, kurna, złotych! aaaaa drogo

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 21 gru 2012, 12:19

drynk pisze:Jest polska wersja językowa tej książki? W ogóle można ją gdzieś kupić w jakiejś rozsądnej cenie? Bo na allegro widzę za 130 (słownie: sto trzydzieści) polskich, kurna, złotych! aaaaa drogo

Chyba nie ma po polsku. Mam dobrego pdfa w wersji angielskiej, 200 stron, wydrukujesz sobie na uczelni za 20 złotych ;)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 21 gru 2012, 13:08

nie ma tam trudnego słownictwa, a to 200 stron to śmiech bo są takie wielkie akapity, wcięcia i czcionka, że jednolitego tekstu to by było 60 stron więc zakup w takiej cenie stanowczo odradzam ;)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 23 gru 2012, 22:55

Niedziela więc czas podsumowań. Właśnie skończyłem sesję, z której jestem dość zadowolony. Zagrałem odpowiednią ilość sitów i przez większość czasu grałem swoje A-game. Podejmowałem z reguły dobre decyzje i gdyby nie zabrakło odrobiny szczęścia (5 razy odpadłem na buble) to pod względem $/h byłoby znakomicie. No, ale nie to jest ważne więc jestem z siebie zadowolony :)
Jeżeli chodzi o wyniki to sick run nadal trwa, a im dłużej trwa tym więcej widzę błędów, które powinienem poprawić. Polepszyłem trochę grę post flop dzięki czemu nie angażuję się tak często w pulę. Zacieśniłem też zakresy we wczesnej fazie i nie pakuje się w marginalne sytuacje. Gram można by powiedzieć całkowite ABC i to przynosi efekty.
Ciągle stosuję metodę nie patrzenia na stan konta, aż do końca tygodnia i dziś np. ku mojemu zaskoczeniu (jakże przyjemnemu) stwierdziłem, że osiągnąłem już roll z jakim zakładałem zacząć shotować wyższe stawki :)
Z planów na przyszły tydzień to nie wiele różnic w porównaniu z tym. Jednynie może dni, w których będę grał. Ciężko mi to teraz ocenić, ale zakładam, że jutro i pojutrze raczej odpuszczę.

[center]Wykres z tego tygodnia:
Obrazek

Dla stęsknionych elektronicznej muzyki na tym blogu - nowy zespół członków Pendulum (RIP :( ) :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gcejLp72iCE[/youtube][/center]

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 23 gru 2012, 23:35

strasznie dziwna nazwa wolę old pend i ich super dziwny bit :D
ale knife party-brak-polskiej-licencji! też może być ciekawy :D może i usłyszymy info że zagrają na audio :D
btw. święta są odpuść gre spędzaj czas z rodziną i najbliższymi!! Czas się zresetować więc!!!!
party-brak-polskiej-licencji! HARD!!!! :mrgreen:

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 27 gru 2012, 23:31

Można powiedzieć, że wziąłem sobie radę Knoperss'a do serca i odpuściłem grę na rzecz imprezowania czego teraz zbieram owoce cierpiąc już 2 dzień z kacorem.
Zamiast gry postanowiłem zrobić więc podsumowanie. Kilka dni temu (chyba poniedziałek) przeczytałem wpis na blogu, który często czytam. Zazwyczaj są tam zabawne treści jednak tym razem były jak najbardziej poważne. Dało mi to sporo do myślenia i już wiem, że i u mnie czas na zmiany. Roll pozwala mi na shotowanie już wyższych stawek jednak postanowiłem się z tym wstrzymać. Przypomniałem sobie prawie analogiczną sytuację, która miała miejsce rok temu. Wtedy to, niesiony good runem przenosiłem się do sieci ipoker w ciągu 2 miesięcy przeskakując 3 limity. Nie byłem na to gotowy. Walczyłem sam ze sobą na zbyt wysokim limicie przez co można powiedzieć, że zmarnowałem po części rok. Teraz jest identycznie więc czas wyciągnąć wnioski. Patrząc na swoją grę stwierdzam, że nie jest w prawdzie zła jednak z pewnością mogłaby być lepsza plus spotykam sporo sytuacji, w których po prostu nei wiem jak się zachować. Brak mi wciąż pewności na tych stawkach więc przejście na wyższe mija się z celem. Postanowiłem więc pozostać na tym limicie przez jeszcze jakiś (pewnie nie krótki) czas.
Wrzucam dla porównania oczywiście nie są to wszystkie gry, ale oddają sens:
[center]Stan Grudzień 2011:
Obrazek

Stan Grudzień 2012:
Obrazek [/center]

Jaki więc teraz plany na najbliższy czas?
- mniej chlać, więcej grać ;)
- rozgrywać nadal przynajmniej ~200 sng miesięcznie.
- edukować się nie tylko przez analizę swojej gry, ale również wrócić do oglądania filmików i czytania artykułów
- zakupić jakiś w miarę tani monitor 21-23" by móc grać w końcu więcej niż 6 stolików na raz
- wykupić dostęp do jakiejś stronki z filmami/artami

Trochę tego widać jest więc trzeba wziąć się do roboty. Zacznę najprawdopodobniej dopiero od przyszłej środy bo wiadomo sylwester itp. :P Niby nic większego nie planuję, ale to zawsze wypada na ostatni moment ;)

Tak czy siak życzę wszystkim kingsom dobrej zabawy i realizacji swoich własnych założeń!

[center]Stare, ale jare :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i4EWX4lhZUU[/youtube][/center]

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 28 gru 2012, 00:03

Cieszą oko te wykresy. Plany są, determinacja jest, samokontrola jak widać też jest. Wszystko jest na miejscu! :smile: Trzymam kciuki za realizację postanowień.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”