Po ponad rocznym pobycie na forum postanowiłem założyć blog. Powody ku temu są głównie dwa. Pierwszym z nich jest mój całkowity brak silnej woli oraz konsekwencji. Pokera poznałem ( bo ciężko nazwać początki graniem ) jakieś dwa lata temu. Jednak pojawiały się ciągłe przerwy trwające od paru tygodni do paru miesięcy, spowodowane głównie brakiem czasu i lenistwem. Jakiś czas temu postanowiłem wziąć się za siebie i swoją grę w pokera jednak na postanowieniu sprawa się skończyła i wyszło jak zwykle. Teraz znów nabrałem ochoty na grę i mam nadzieję, że prowadzenie tego mini-bloga pozwoli mi zebrać w sobie tułające się po mnie resztki silnej woli i w miarę konsekwentnie wypełniać wyznaczone cele.
Drugim powodem jest praktycznie brak jakiegokolwiek wzrostu umiejętności w ciągu tych 2 lat gry. Poczytałem parę blogów różnych użytkowników i doszedłem do wniosku, że notowanie w ten sposób wyników może faktycznie pomóc w analizie gry.
Tak więc po tym przydługim wstępie może coś o planach
Bankroll mam na dzień dzisiejszy ugranych na różnego rodzaju freeroll'ach we dwóch roomach: PartyPoker (około 60$) oraz DoXXbet (około 31E). Do tej pory próbowałem praktycznie wszystkiego, MTT, SNG oraz cash jednak ze standardowym wynikiem 'na zero'.
Teraz chcę skupić się na DON'ach tak więc automatycznie do wyboru zostaje mi tylko Doxxbet (sieć Entraction). Gram DON'y 1+0,1$ 6 i 10 osobowe. Sam nie wiem właściwie, które gra mi się lepiej dlatego też mam nadzieję się tego dowiedzieć pisząc właśnie ten blog
Zdaję sobie sprawę z tego że roll jest troszkę za mały co do wymogów BM no ale niestety niższych stawek na tym roomie nie uświadczysz więc muszę liczyć na odrobinę szczęścia na początek.
Celem jest gra przynajmniej 10 DON'ów dziennie co z pewnością nie jest wygórowaną ilością jednak przy moim wolnym czasie może już stanowić pewnego rodzaju wyzwanie
Zacząłem realizować ten plan 3 dni temu, miałem dość dobry start i z przerażaniem czekam na downswing
Będę starał się aktualizować blog w miarę jak najczęściej i mam nadzieję, że jeżeli znajdą się jacyś czytelnicy to pomogą mi w analizie swojej gry.
Dodatkowo prosiłbym o podesłanie jakichś artykułów na temat gry DON. Do tej pory przeczytałem te zawarte na serwisach spam i pokernews ale są one straszliwie ogólne więc wszystkie sugestie będą mile widziane
Dodatkowo żeby nie było zbyt nudno będę wrzucał muzyczki, które ostatnio mi się spodobały (ewentualnie dobrze się przy nich grało). Słucham praktycznie każdego rodzaju muzyki tak więc myślę, że chyba każdy znajdzie coś dla siebie;)
Pozdro dla wszystkich którym chciało się to

udało się rozegrać 10 sng
5/10 tak więc -1$
Trafiłeś dwie pary, leżał draw do koloru, na turnie do strita także, tak więc można było śmiało kolesia postawić na któreś z tych opcji. Ja bym także raczej w tym przypadku nie odpuścił. Tak więc jak dla mnie w porządku rozegrane rozdanie, nie wciągałeś ani żadnych innych głupot nie robiłeś
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]

[/center]
[/center]
[/center]
[/center]