Pokerowy blog Gutierreza

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Pokerowy blog Gutierreza

Postautor: Mundi_Gutierrez » 30 cze 2008, 09:22

Witam wszystkich pokerzystów naszego forum,dostanie się do grupy niebieskich zobligowało mnie do założenia własnego bloga,będę zamieszczał tu swoje wypociny pokerowe ,nie jestem jakimś płodnym pisarzem,a tym bardziej zaawansowanym graczem,proszę więc o wyrozumiałość i cierpliwość (zawsze jest ten strach przed wyjściem na głupca :razz: ).Jestem na tym forum już od dość dawna,można by rzec metaforycznie,że byłem przy narodzinach większości z was :mrgreen: ale broń Boże,żebym tu komuś ojcował albo matkował( jak kto woli),w moim wieku jest to jeden z nielicznych sportów,który można uprawiać siedząc wygodnie w foteliku i popijać kawkę.....browarka.
Gram w pokerka online od daty rejestracji na tym forum,pomału poznawałem zasady gry w Holdema,odkąd córka poszła już na swoje,mając stały dostęp do komputera,mogłem poświęcić się w grze w karty.........w które odkąd pamiętam zawsze lubiłem grać .W mojej rodzinie karty były częstym gościem,pamiętam sąsiadów,którzy często przychodzili na partyjkę remika czy kierek(do dzisiaj są to moje ulubione gierki,w które gram jak jestem na tilcie,),cieszyłem się jak jeden z rodziców nie mógł zagrać,bo wtedy ja zajmowałem ich miejsce.Później był okres szkoły średniej,stanu wojennego,miałem dwóch kolegów,którzy tak jak ja ekscytowali się grą w karty,można by tu zacytować tekst"Autobiografii"Perfectu "Było nas trzech w każdym z nas inna krew, ale jeden przyświecał nam cel,zagrać w ....pokerka".Raz w miesiącu urządzaliśmy sobie takie maratony karciane w" wolne soboty",na zmianę u każdego w mieszkaniu angażując naszych ojców,jak zaczynaliśmy w piątek wieczorem to do niedzieli w południe,oczywiście graliśmy na małe stawki bardziej towarzysko niż hazardowo z małą przerwą na catering i sen,do dzisiaj mam dwie reklamówki monet z tamtego okresu w piwnicy(w czasie gdy byłem w wojsku inflacja je zjadła) zakopię je kiedyś w ogrodzie i niech się archeologowie martwią co z tym zrobić za 100 lub 200 lat :razz: .
Czas mijał,nasze drogi się rozeszły,przestałem grać w karty,jakoś nie mogłem zaszczepić w żonie tego nawyku" towarzyskiej gry w karty".

Zasady gry w Holdema zacząłem wnikliwie studiować ,dodatkowego bodźca dostałem gdy jako kompletny fish wygrałem PucharCD w czerwcu ubiegłego roku,pomyślałem .że warto więcej czasu poświęcić temu jakże ekscytującemu zajęciu.Zacząłem poznawać inne odmiany pokera i uważam,że Omaha,Stud i Razz są równie ekscytujące jak i Holdem.
Żona oczywiście z mojej gry jest zadowolona,pilot od TV należy do niej i czegóż to potrzeba pełna sielanka :mrgreen: .
Staram się dużo czytać i wnikliwie analizować swoją grę,brakuje mi jeszcze bardzo dużo
i wiele tysięcy rozdań..........wiele wody musi upłynąć by nabyć umiejętności niektórych z was.
Jako były sportowiec lubię rywalizację, a co za tym idzie grę w turniejach(gry cash ....jak muszę wyrabiać bonusy)i tu wypracowuję swoją strategię a cierpliwość jest moją mocną stroną.Staram się grać przynajmniej 3h dziennie,a jak trzeba to i 6h,weekendy zostawiam dla rodziny(wyjątek PucharCD).Poker stał się takim moim nowym hobby,dodatkiem do codziennego życia,poznania nowych przyjaciół,miłego spędzenia czasu.
Na tym swoim blogu,chcę zamieszczać swoje pokerowe dokonania,wzloty i upadki.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 30 cze 2008, 09:42

no tak wszystko pieknie < mundi> ale ty miałes pisac o sobie >> a nie o mnie :mrgreen: bo niektóre < i to w wiekszosci> opisy z twojego zyciowo - pokerowego ogródka wygladaja tak jakbys to do mojego domu przez monitor komputera KUKAŁ :oops:

duze brawa >> za odwage w postowaniu i wielki szacunek za to co prezentujesz przy pokerowym stole
a apopo wieku > ja zauwazyłem ze w pokerze >> pomaga >> doswiadczenie przyniesione z Zyciowych AREN :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 30 cze 2008, 15:08

dzięki radost za słowa otuchy i uznania,szczerze mówiąc tak myślałem,że jako pierwszy się odezwiesz,tym bardziej, że nasze historie są bliźniaczo podobne,czytając wcześniej twój artykuł stwierdziłem............muszę spróbować i ja opisać swoją.Jeszcze raz dzięki.

Jest to moje jedyne forum na żadnym innym się nie udzielam(bo i tak nie mam na to czasu),teraz powiem jak prawdziwy kibic......jestem wierny jej barwom,Glory i Mazak dali mi pieniądze na rozmnożenie(PokerCD i Bodog)i od tamtego czasu nie musiałem wpłacać ani jednego dolca.Bawię się doskonale a przy tym zyskuję trochę grosza.Za wygrane pieniądze ostatnio zakupiłem sobie notebooka i jeżeli są jakieś dwa ważne turnieje to gram na dwa monitory,bo z tym klikaniem to różnie bywa :razz: a muszę być skoncentrowany jeśli chce się osiągnąć sukces.Są turnieje,które traktuję jako swoisty trening bez zbytniego angażowania się i zagłębiania w strategię.
Przy pokerowych stołach można mnie spotkać z takimi nickami:MGutierrez,MrGutierrez,MundiG,Mondzaro (to taka literówka i ksywa jednego z bohaterów filmu"Do przerwy 0:1").

Moje motto pokerowe na dziś,to"Graj tak,żeby wszyscy myśleli,że nie umiesz grać" co jest oczywiste w moim przypadku i nie jest trudne do realizacji :razz:

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 30 cze 2008, 18:22

Gratuluję pierwszego kroku i życzę mnóstwa wytrwałości w systematycznym prowadzeniu bloga. Na pewno będę tu zaglądał często, żeby poczytać wypowiedzi w wyważonym tonie - kogoś, kogo Texas Holdem wciągnął w swoje szpony w tym wieku.
Nie to żebym wiek wypominał :mrgreen: , ale fajnie poczytać kogoś z (jak to piszecie z radostem) doświadczeniem przyniesionym z Życiowych AREN

A tak na poważnie już to życzę wielu sukcesów - obym czytał tu o samych wygranych

PS. Na koniec tak w zaufaniu - jak już się zacznie swojego bloga to później bardzo trudno od niego uciec, człowiek czuje się ciągle zobowiązany do aktualnych wpisów (nie tak jak radost skończył na 400 i ma już spokój :wink: - hehe będę mu wypominał żeby zmobilizować do napisania 500-ciuset porad)

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 30 cze 2008, 21:13

Dzisiejszy dzień,spędziłem na stołach PokerStars-nielegalny-w-PL!,a to w związku z wyrabianiem punktów i ubieganiem się o koszulkę,kluczową rolę odgrywały dzisiaj fule.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

......i na zakończenie wygrany s&g, a jakże ..........oczywiście fulem,choć po flopie nie wyglądało to za dobrze

Obrazek

brakuje mi jeszcze parę punkcików,ale dzisiaj już nie gram jestem zmęczony,jutro też jest dzień.
Dzięki Sebola za odwiedzenie mojego bloga i wpis,czuję się duchowo podbudowany :yes: [/b]

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 30 cze 2008, 23:06

gram podobnie jak Ty około 3h dziennie, a tyle fulli rzadko mi się zdarza jednego dnia obejrzeć (miałem ich 18 przy showdownie i może drugie tyle gdy przeciwnicy spasowali na łącznie 7000 rozdań)
Gratuluje oraz życzę wytrwałości w prowadzeniu bloga.
Jednocześnie zapraszam na mój (też raczej należę do starszych na tym forum), aczkolwiek mądrości z życiowych aren u mnie nie znajdziesz.
Jeszcze jedna sprawa. Jeśli nie wpłacając żadnej kasy rozmnożyłeś ją tak by kupić sobie laptopa to myślę, że jesteś tu jednym z lepszych graczy.
Powodzenia

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 01 lip 2008, 07:25

no nieźle tyle fuli w jednym dniu to ja też nie miałem :D no Mundi życzę wysokich wygranych i wytrwałości w prowadzeniu bloga ;)

Awatar użytkownika
maczek68
-#VIP
-#VIP

Postautor: maczek68 » 01 lip 2008, 10:04

rzeczywiście fulli i Ciebie było dostatek tego dnia, tez gram na poerstar i widocznie mnie fulle omijają ale cóż ostatecznie jestem o dwa lata od Ciebie młodszy :D. Może założymy klub dojrzałych(wiekowo) graczy. Moje doświadczenia z lat młodości bardziej opierają się na brydżu niż pokerze , ale też niejedna noc i dzień spełzła na rzucaniu kartonikami Pozdrawaim

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 01 lip 2008, 10:29

O proszę ilu się "doświadczonych" życiowo graczy ujawniło - przy okazji Twojego bloga. Wystarczy zrobić pierwszy krok.

Hehe a Radost myslał, że jest najstarszy na forum - tak mu perfidnie uciąć złudzenia

Mówisz pokery - ja też zauważyłem dużą powtarzalność układów wygrywających. U mnie w jeden dzień były sety i flushe, w drugi dzień królowały streight'y. Zresztą pisałem o tym na swoim blogu więc nie będę się powtarzał.
W każdym bądź razie taką informację można próbować wykorzystać - przy decydowaniu do jakich drawów zbierać a do jakch nie.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 01 lip 2008, 10:44

Sebola pisze:Hehe a Radost myslał, że jest najstarszy na forum - tak mu perfidnie uciąć złudzenia
nie no bez przesady sebola oczywiscie ze tak nie myslałem

choć przyznac sie muszę ze czasem czułem sie jak dinozaur piszący posty
ktos jednak musiał pokazać ze poker to nie tylko domena studentów

a i lepiej sie wypowiadac o kartach z perspektywy
czasu.... który poza nami >> nie ma bowiem jak odpowiedni dystans >> do samego siebie >> spojrzenie na teraz i na wczoraj

a co do klubu dojrzałych graczy >> na to zawsze mamy czas
póki młodość
w nas :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 01 lip 2008, 15:38

luki trochę przesadziłeś z tym stwierdzeniem........miło to usłyszeć,lecz ja nie czuję się ani lepszym ani dobrym graczem,może solidnym,cierpliwym początkującym,który czerpie radość z gry,a taką sumę jaką uzbierałem przez rok to niektórzy na forum taki wynik osiągają w tydzień.
Poker jest taką grą,której zasady możemy poznać w kilka chwil,ale żeby dobrze grać to są niestety lata i setki tysięcy rozdań.......zbyt wiele czynników decyduje o tym,kto ostatecznie po riverze zgarnie pota,pewnie i początkujący gracz może wygrać turniej przy odrobinie szczęścia,ale już przy stolikach bez odpowiedniego przygotowania to nie ma szans.
Doświadczenie w pokerze jest bardzo ważne,a ja mam tylko "doświadczenie życiowe"a tym za wiele nie ugrasz..............w pokera.
Dzięki za gratulacje i za odwiedzenie mojego bloga.

maximus,maczek dzięki i fajnie,że wpadliście z wizytą :grin:

Pozdrawiam wszystkich "doświadczonych" życiowo :grin:

Dzisiaj na porannej sesji dokończyłem wyrabianie punktów uprawniających mnie do otrzymania koszulki,punkty wyrabiałem na stolikach 0,25/0,50 i 0,50/1,00 a także na turniejach s&g NL Holdem $1,20 , PL Omaha H/L $3,40

Obrazek

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 02 lip 2008, 23:53

Dzisiaj zająłem 3 miejsce w turnieju na Stryyke Poker" Lucky Dolar +$250 ",buy-in $1+$0,10,rebuy nieograniczony+ add-on do przerwy,23 graczy,3 miejsca w kasie.
Obrazek
Choć za bardzo nie leży mi ten room to muszę powiedzieć,że szczęście i łaska rivera była mi przychylna w końcowej fazie turnieju(matematyka była po mojej stronie). Początek nie był łaskawy,przegrane AA na preflopie sprawdziłem all-ina TT ,river a jakże T..........dokupuje żetonów,karta przez jakiś czas beznadziejna ale czekałem cierpliwie blindy nie wysokie można przeczekać,na BB T7 pozwolili obejrzeć mi flopa T57,przeciwnik podbija znacznie ja sprawdzam żeby nie wystraszyć,turn 7 on all-in ,i już odrobiłem to co straciłem przy AA.Później do przerwy nic ciekawego u mnie sie nie działo.......dokupiłem ad-dona w grze zostało 21 graczy.Po przerwie gra stała się agresywna większość zaczęła grać all-inami i towarzystwo zaczęło się wykruszać.Będąc na BB na ręku K8s chciałem ukraść pulę i podbiłem znacząco za połowę stacku BŁĄD! w grze był cheap leader ma stack 3-krotnie większy od mojego i oczywiście sprawdził,na flopie Axx dwie karty w kolorze, mam drawa do flusha,lider wchodził do puli ze środkowej pozycji,pomyślałem już po mnie ma Asa,nie musiałem długo czekać na decyzję ,chwila zastanowienia matematycznie nie byłem na straconej pozycji (9 outsów do flusha)bo ekstremalne KK i 88,które musiało by przyjść na turnie i riverze nie liczyłem,all-in i pokazuje się 9 z mojego koloru,od razu wskoczyłem na 4 miejsce,myślę jest dobrze tylko się nie podpalać z byle czym.Po drugiej przerwie FT tam pozwalałem już walczyć między sobą innym, nie angażowałem się zbytnio w pulę,gra była bardzo szybka ,zgarnąłem kilka potów z dobrymi handami i już miałem 2 stack,później było dramatyczne zagranie ja TT............ chciałem pokazać kto tu rządzi,podbiłem znacząco a tu 2 gości wchodzi zostało nas 6...........flop dla mnie przegrany AQx,nie wiem co robić ,chwila namysłu................ all-in( jak mają Asa to po mnie ,mój stack stopnieje),jeden fold,drugi Słowak albo Czech coś tam mamrotał bo musiał podjąć trudną decyzję,albo żegna się z turniejem albo jest w grze i jeszcze mówi że ma KQ..........serce mi wali,odebrał mnie jako gracza tight taki wizerunek sobie stworzyłem :razz: i......................... fold...ulga.Jak zostało nas 4 to gra była zwariowana,cheap leader ma 60 000,a my w 3 po około 20 000tys,lider wykorzystywał to bezlitośnie kradł blindy......... od czasu do czasu jak miałem kartę re-raisowałem to lider fold,nikt się nie angażował w pulę ,nikt nie chciał zostać na bubblu....co zrozumiałe,wahania mojego stacku wyglądały ja EKG .........a serce mi waliło.........ale jazda,po chwili konkurenci do stania na pudle stanęli w szranki nikt im nie przeszkadzał.........bo po co,któregoś z nich wyniosą na bubblu :razz: i tak się stało.
Został mi 3 stack.........dostaję AKs raise,lider re-raise, ja all-in i pokazuje AA w takiej chwili i po ptakach.........a pomyślałem sobie,że powalczę jeszcze o lepsze miejsce bo bez obciążeń to lepiej się gra.
Tak w skrócie przebiegała moja gra w tym turnieju.

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 03 lip 2008, 07:47

gratulacje Mundi 3 miejsce i 65$ to już coś jest za 1$ :D ja zapomniałem o tym turku a z chęcią bym zagrał w nim... bo widzę że warto jak jest tak mało ludzi w nim... oby tak dalej ;)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 03 lip 2008, 08:09

maximus86 pisze:gratulacje Mundi 3 miejsce i 65$ to już coś jest za 1$ ja zapomniałem o tym turku a z chęcią bym zagrał w nim... bo widzę że warto jak jest tak mało ludzi w nim... oby tak dalej
tak ode mnie gratulacje
przynajmniej moje 4$ poszły do znajomej SKARBONKI
tak wczoraj sie zastanawiałem nad specyfika tego turka >> 3 miejsca płatne >> 24 graczy >> wpisowe 1$ > rebuy 1$ > w kasie na ogół 300$

szanse osiagniecia płatnych miejsc > spore > 8ludzi na jedno miejsce
gdzie we freezoutach za powiedzmy 5$ pula wypłat rzedu 60$ to miejsca w pierwszej trzydziestce >> a chetnych
1500 >> 50 na jedno miejsce

dziwi mnie pustka na Lucky dolar w stryyke >> bo logiki w szukaniu szans nie widze :oops:

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 03 lip 2008, 08:42

radost21 pisze:dziwi mnie pustka na Lucky dolar w stryyke >> bo logiki w szukaniu szans nie widze

wydaje mi się, że odstraszają ich nielimitowane rebuye. Ja również zainteresuję się tym turniejem. Ostatnio grałem freezout za 5$ i doczłapałem się do 9 miejsca, zajeło mi to ponad 3 godziny a wygrałem tylko 30$.
Gratulacje dla Mundiego i do zobaczenia przy stole.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 05 lip 2008, 23:08

Dzisiaj na StryykePoker w naszym forumowym turku,zająłem 5 miejsce.Po ostatnich sukcesach w tym roomie byłem pełen wiary w dobry występ na tym turnieju.Grałem spokojnie starając się nie popełniać błędów ,chciałem maksymalnie wykorzystać swoją kartę jak i zarówno niepotrzebnie nie inwestując w niepewne poty, powoli budowałem swój stack.

Będąc na buttonie otrzymałem TT, mała ciemna znacznie podbiła,myślę ma Asa,chwila zastanowienia call,flop T4A nie mogło być lepiej,ja trafiłem seta a przeciwnik prawdopodobnie wysoką parę,skończyło sie all-inami a ja dodatkowo wsiadłem do karety :razz: .
Obrazek

Po tym zagraniu zostałem liderem.Gra zrobiła się, im bliżej miejsc płatnych coraz szybsza.
Najpierw dviper uszczuplił mi żetonów,gdy jego A9 pokonało moje AQ,na turnie 9,później umiejętnie zastawiona pułapka Guninhosanaja na ręku KQ lekki raise,on call............flop Kxx,nic gorszego nie mogło mi się przytrafić w takiej chwili,ja all-in on sprawdza i pokazuje AA.
Suma sumarum dobre miejsce choć poza kasą,ale jestem zadowolony z gry,spędziłem miło czas w dobrym towarzystwie i jak po każdej grze wyciągam wnioski.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 06 lip 2008, 22:50

Dzisiaj niedziela nie musiałem iść do pracy,a że ładną pogodę zapowiedzieli to żona zaplanowała wypad nad jeziorko,no i słusznie.Ja oczywiście rano odpaliłem kompa,musiałem sprawdzić pocztę no i zagrać chociaż godzinkę w pokerka.Wygrałem na PokerStars-nielegalny-w-PL! Holdema s&g $3,40 wjazd, za 1.m płacą $15 z dobrym humorem zacząłem pakować do samochodu leżaki itp........parasole no i oczywiście lekturkę Harringtona.
Wróciłem to byłem taki umęczony,a tu jeszcze forumowy turek na CDPoker........usypiałem zrobiłem sobie kawę i z nadzieją przystąpiłem do turnieju.Na stole 5 sitów,gra się ciężko..........oczy mi się zamykają(kawa nie pomaga) i karty jeszcze takie gnioty dostaję.
Do przerwy jakoś dotrwałem za stackiem ok.2700,później przenieśli mnie na inny stół,a tam nie lepiej,w końcu dostaję A8s jestem na buttonie,nikt wcześniej nie wchodzi,to ja bet 2xBB,a SB all-in i co ja mam robić? Pewnie pomyślał,że chcę ukraść blindy i się broni.Po chwili zastanowienia call,miałem więcej żetonów, może szczęście dopisze.........pokazuje karty A7o,myślę jest dobrze,ale flop rozwiał moje nadzieje,bo krupier daje 7.W następnym rozdaniu A5o na ręku wchodzę all-in z 800 żetonami............wiem,że tak się nie gra,ale straciłem zapał do gry i jeszcze to zmęczenie,oczywiście odpadłem i zająłem 48 miejsce :no:

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 07 lip 2008, 19:52

W dzisiejszym turnieju Happy Hour Re-buy $0,50+$0.10,+200 euro gwarantowane ,re-buye dodane do puli,zająłem 3 miejsce.
Obrazek

Lubię ten turniej,rzadko tam gram,ale muszę powiedzieć,że na 10 turków to 8 jestem w kasie,dzisiaj akurat nie musiałem się posiłkować re-buyami,na FT byłem już na dnie pechowo przegrywając parę Asów słabszym kickerem.Później zacząłem grać bardzo agresywnie,kilka wygranych all-inów i znów byłem w czołówce.
Ostatnie rozdanie przegrałem pechowo oczywiście,bety,raise.........na boardzie same diamonds z A,4,2,T,3......ja na ręku Q do flusha i teraz ma K czy nie.........all-iny..........i pokazuje 5 do Straight Flusha.........i finito.
Obrazek

26 euro na plusie,będzie na turki z większym wpisowym :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 07 lip 2008, 22:51

Kolejny forumowy sukces,dzisiaj w debiucie na UnibetPoker zająłem 1 miejsce ,walka była wspaniała i obfitowała w wysyp fuli.Czułem,że karta mnie lubi,trafiałem flopy ,a i turn i river byli przyjaźnie do mnie nastawieni.Skorzystałem tylko z 1 re-buya,po tym jak moje JJ przegrały z 44.
Wspaniała walka z Toporaskiem w HU i z Asape jak zostało nas 3............niesamowita końcówka,szybka gra sprawiła,że grało sie przyjemnie,sympatycznie i tyle radości było przy tym......... za to im dziękuję. :yes:
To dwa fule po których się wzmocniłem :razz:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dobra pozycja wyjściowa do walki o walizkę :trophy:

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 08 lip 2008, 07:17

graty Mundi ;) wczoraj 44 były pechowe bo ja z Tobą też przegrałem na 44 jak miałeś akurat QQ na ręce... widzę że ostatnio się rozkręciłeś oby tak jak najdłużej :D

Awatar użytkownika
Guninho
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Guninho » 08 lip 2008, 12:03

No no Mundi widzę same sukcesy> pamiętam Ze jak przychodzilęm na to forum i dwa miesiące pogralem w gronie forumowiczów to uważalem CIe za jednego z najlepszych pokerzystow i widzę, że sie nie myliłem. Myślę, że teraz przed nami sporo pojedynków, a gra z Tobą moze naprawde wiele nauczyc.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 08 lip 2008, 22:15

Oj Guninho stanowczo oceniasz zbyt wysoko moje umiejętności,poker co prawda ostatnio dużo miejsca zajmuje w moim codziennym życiu,ale traktuję go tylko jako prawdziwe hobby........jak filatelista wpatrujący się w swoje znaczki,numizmatyk w monety,tak ja grywam w pokerka bez jakichkolwiek obciążeń,analizując w zaciszu domowym niektóre swoje zagrania,zagłębiając się w lektury artykułów i książek.
Cieszę się,że wróciłeś po dłuższej przerwie,pewnie nasze pokerowe drogi na forumowych turkach niejednokrotnie się skrzyżują i nieraz staniemy razem w szranki o pokerowe trofea :razz:

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 12 lip 2008, 22:22

Dzisiaj na forumowym turnieju na STRYYKE $5,50 wpisowe,zająłem 2 miejsce i z tego jestem zadowolony,bo z gry nie bardzo,grałem ospale,apatycznie a jak jeszcze do tego dojdą nietrafiane flopy to frustracji ciąg dalszy,szukałem gry..........ale nigdzie jej nie mogłem znaleźć,a mój stack spadł do 900 żetonów :cry: .
Poszedłem do lodóweczki,otworzyłem piwko i poczułem cudowną moc napoju :mrgreen: , który rozjaśnił mi umysł,sprawił,że widziałem rzeczy,których wcześniej nie dostrzegałem.Zacząłem grać odważniej,kontratakować i szybko mój stack podniósł się z kolan :razz:.............na przerwę schodziłem w roli lidera.
Po przerwie już taktyka odgrywała większą rolę,grałem spokojniej angażując się tylko w poty,które mogłem rozstrzygnąć na swoją korzyść.Mając mocne handy starałem sie umiejętnie zastawiać pułapki,żeby wyciągnąć większą ilość żetonów od przeciwników,bo pojedynki all-in przegrywałem.Nie inaczej było na HU,gdzie mój AJ przegrały z 99(all-iny na preflopie po raisach).
Wniosek z tego,że bez piwka do Stryyke nie podchodź :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 14 lip 2008, 18:58

Wczoraj rozegrałem 2 forumowe turki,na CDPoker i LuckyAcePoker,założenia były zgoła odmienne od tych,które uzyskałem.Na CDPoker 35 miejsce a na Lucky 23 miejsce.Jeśli chodzi o tur na Lucky to lubię turnieje z re-buyami bo umożliwiają wpłatę dodatkowych dolców i możliwość dokupienia ich,przez co można ustalić odpowiednią strategię.
Brak agresywności w mojej grze to jedna z wielu przyczyn niepowodzeń w tym turnieju,nietrafiane flopy i pechowe rivery na dodatek znacznie uszczuplały mój stack.
Może dzisiaj będzie lepiej na Unibecie ;).............najpierw rozgrzewka na polskim freerolu.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 14 lip 2008, 22:27

Zakończył się już turniej na Unibecie o walizkę z żetonami,zająłem w nim 5 miejsce.
Brak agresywności w odpowiednich etapach gry to główny mankament nad którym trzeba popracować,ale co zrobić jak czasami ogarnia mnie cykoria :razz: po nie trafionym flopie.............co zagrać?
Continuation bet?Probe bet?Check?Fold? tyle możliwych do rozegrania scenariuszy.
Nadal liczę się w walce o walizkę,ale będzie bardzo ciężko.
Przed turniejem ucieszył mnie fakt,dopisania przez StryykePoker zaległej kasy za 2 miejsce w sobotnim turnieju,zrekompensowało mi to wczorajsze niepowodzenie na LuckyAce,było nie było 30$ w kielni jest :razz:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”