Pokerowy blog Gutierreza

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 21 paź 2008, 00:56

GRatulacje 2 miejsca.

KogutPL to dziś miał jakiś fart do tych pułapek - mnie wywalił full na seta, gdzie ja seta miałem po flopie i slow playowałem, a on miał full i też slowplayował :)

BTW: Piękne rozdanie, godne finału. No i te 4 króle - zupełnie jakbyśmy je dodatkowo zamówili na finał :).

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 21 paź 2008, 19:57

...ten Paradaise zabija we mnie chęć gry w pokerka...dziś znowu takie rozdanie,że głowa boli...AA na ręku jestem na UTG bet 4BB... jeden call...drugi all-in,no to wchodzę.... a ten pierwszy fold.Zostało nas dwóch ja AA a przeciwnik TT....gra już się w tego pokerka trochę i rozumiem,że można trafić seta...można złamać Asy i nie pierwszy raz zostały złamane ,to jest loteria :sad: zwłaszcza all-iny na preflopie...
... no,ale trafić 4 kolejne karty do straighta to już odechciewa się grać...
...jutro też jest dzień,zawsze tak mówię,ale czy wejdę na paradise-brak-polskiej-licencji! tego nie obiecuję.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 28 paź 2008, 18:30

Trzeba odkurzyć troszkę,bo to nie w moim stylu,żeby nic nie napisać...mało czasu na grę w pokerka,coraz więcej zajęć...ale też i sukcesów coraz mniej więc nie ma za bardzo o czym pisać.W turniejach forumowych... bez wielkich sukcesów.W klasyfikacji rocznej Pucharu CD nadal prowadzę...oczywiście konkurenci do zwycięstwa nie śpią i ostro naciskają...walka będzie ciężka do ostatniego turnieju...graczy coraz więcej startuje i coraz trudniej jest znaleźć się w czołówce turnieju.W ostatnim turnieju dotarłem do FT i zająłem 9 miejsce i trochę punktów uciułałem.
W turnieju na paradise-brak-polskiej-licencji! również dotarłem do FT i byłem 10...ale dla mnie gra bez historii.

W poniedziałek w naszych Ligach na Unibecie...również dość pechowo odpadłem,ale zagrałem źle,może pechowo...najpierw turniej z buy-in,gdzie moja top para na flopie... przegrała ze stritem ułożonym z czterech kart ze stołu...(coś często przytrafia mi się ta przypadłość),no i resztką żetonów moje dwie pary przegrały z flushem dobranym na river.

W Lidze byłem na 1 miejscu razem z Markusem i mieliśmy po 20 pkt. trzeci był ranon miał 16 pkt. ...szykowała się fajna walka o walizkę...ale formuła została zmieniona o czym nie wiedziałem i bez możliwości rebuya odpadłem wcześniej,będąc shortstackiem zaatakowałem all-inem z QJ...call jednego gracza 9Ts...i na river spadła 9.Sen o walizce prysnął po raz drugi(pierwszy w lipcu w rywalizacji z asape).ehhh :shock:

Na pocieszenie został dobry występ u Finów i miejsce w kasie oraz kareta dwójek :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 30 paź 2008, 23:10

Dzisiaj wygrałem nasz finał na Lucky Ace Poker a nagrodą był ticket wartości $220 ... jest to moja największa wartościowa wygrana.
...mam nadzieję,że dobrze zaprezentuję się w turnieju głównym który odbędzie się 2 listopada pierwszy raz zagram w takim turnieju...$10,000 in chips & 20 minute blinds...$100,000 Guaranteed!! :shock:
...w tym dniu jeszcze na Poker Stars-nielegalny-w-PL-! finał o EPT Warsaw

Jeśli chodzi o ten pierwszy turniej postaram się o ciekawy reportaż z mojego występu.
Co prawda gram teraz mniej w pokera ze względu na nadmiar pracy i obowiązków...ale widzę,że moja gra wraz z mniejszą ilością rozdań przechodzi w jakość ;)
...aha,Pokers Stars przysłał mi wygrany zegarek,muszę powiedzieć...bardzo elegancki na pasku z krokodyla skóry :shock: wszystkim się bardzo podoba nie będę robił fotki...w realu lepiej się prezentuje niż na zdjęciu...zjawię się kiedyś na naszym Pokerkings Tour to zaszpanuję :mrgreen:
...dobra kończę bo jeszcze mam trochę pracy a rano trzeba wstać...

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 31 paź 2008, 15:25

no to teraz trzymamy kciuki, chyba nikt nie ma wątpliwości, że zaprezentujesz nas godnie. Duży stack i wolne blindy będą promować Twój styl gry który ja nazywam "wyczekać i zabić" :).

BTW, a ten zegarek od Poker Stars-nielegalny-w-PL-! to nagroda za jaki turniej ?

Awatar użytkownika
asape
-#VIP
-#VIP

Postautor: asape » 31 paź 2008, 15:55

Glory sam grales w tym turnieju :) Ten zegarek jest w nagrode za 5 miejsce, ktore Gutyierrez zdobyl w Eurogolu :)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 lis 2008, 02:37

To ja będę pierwszym który złoży gratulacje - świetna gra na przetrwanie, wytrwać z 708 przy blinach 5/10k to niezła sztuka!

Ba, a już wygrać z T2 i wcisnąć się do top30 to istne mistrzostwo świata - jak widać czasami w tuniejach warto jest grać pasywnie!

Świetny wynik, gratuluje!

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 03 lis 2008, 02:39

Wielkie gratulacje

Po 5.5 godzinnej walce/grze 30 miejsce i 700 $ :tak:

Warto było zostawić sobie przy blindach 4/8 k 708 żetonów które pozwoliły Ci dojść do płatnej 40 a zrobienie z tego ponad 8 k żetonów to było MISTRZOSTWO ŚWIATA ehehe :trophy:

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 03 lis 2008, 08:32

Wow, ale tu sie dzialo wczoraj po polnocy :smile: Gratuluje, 700 $ wow :smile: Dotrwac do miejsc platnych przy takich blindach i z takim stackiem hehe, skad ja to znam :mrgreen: aa, juz wiem, przeciez tak wlasnie wyglada moja gra w forumowych turkach na LuckyAce :mrgreen: Domyslam sie wiec co musiales czuc, z tymze ty walczyles o 650 $ a ja... :wink: brawo, troche to nerwow kosztowalo :cool: Ja tylko jeszcze zapytam co to za turniej byl, w jakim pokerroomie bo troche jestem ciekaw gdzie udalo Ci sie tak zawalczyc :razz:
I jeszcze raz gratuluje sukcesu, oby tak dalej. Pozdrawiam :wink:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 03 lis 2008, 10:27

No on gral za ta wejsciowke co wygral na LUCKY ACE :)

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 03 lis 2008, 14:19

Oskarek_89 pisze:No on gral za ta wejsciowke co wygral na LUCKY ACE :)

Aaaaaa, no tak. No to w ogole teraz to mi sie dopiero chce smiac hahaha :mrgreen: No bo LuckyAce w takim razie lubi chyba takich graczy, co to nie mają na blinda i serią wyczekanych badz co badz all inow dochodza do platnych :mrgreen:
No to teraz to juz w ogole elegancko, taka wejsciowka, taki turniej i wreszcie fajne miejsce platne. Brawo ;)

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 03 lis 2008, 17:13

I ja przyłacze sie do gratulacji... Miło jest usłyszec o tak spozytkowanej wejsciowce:)

Zaczynam wiec starania by w listopadzie znow mozna bylo o taka wejsciowke powalczyc:)

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 03 lis 2008, 17:20

mazak pisze:Zaczynam wiec starania by w listopadzie znow mozna bylo o taka wejsciowke powalczyc:)

Byloby naprawde swietnie, te turnieje na luckyace troche są takie no... szalone :mrgreen: troche krejzakowania w tej grze jest, smieszne rozdania ale jednak naprawde fajnie sie tam gra. Ze wszystkich naszych forumowych turkow to tych na Lucky pilnuje najbardziej, no i fajnie by bylo jeszcze zawalczyc o wejsciowke :smile: Takze jesli bylaby szansa to mozna zadzialac, nawet jeszcze w tym tyg. :razz:

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 03 lis 2008, 19:44

Dzięki za gratulacje,znajdę trochę czasu to przygotuję jakąś relację z tego turnieju...dodatkowo wczoraj zająłem 2 miejsce w naszym turku na paradise-brak-polskiej-licencji! po porażce w HU adicegla ale wyrównanej walce...kasa na paradise-brak-polskiej-licencji! się przyda i przeznaczam ją na wyrobienie punktów na chwałę forum ;) ,bo wyrobienie swojej normy idzie mi bardzo ciężko,zwłaszcza że nie lubię za bardzo grać stolików na siłę a i Poker room często stawia mnie na baczność,aplikując na boardzie nie przyjazne mi karty :sad: .

Wczoraj grałem w sumie 4 turnieje:
1.Poker Stars-nielegalny-w-PL-! finał EPT Warsaw 329/513
2.paradise-brak-polskiej-licencji! nasz 2/18 wygrana 99 euro
3.CDPoker nasz 27/112
4.LuckyAcePoker 30/355 wygrana $700

Niedziela bardzo udana :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 03 lis 2008, 23:14

Tak jak obiecałem krótka relacja z turnieju $100 000 Guaranted na LuckyAcePoker,40 miejsc w kasie...355 graczy z tego około 65 z ticketami,reszta musiała zafundować sobie wejściówkę $220...i to już prorokowało,że gracze nie będą przypadkowi...jako jedyny Polak starałem się wypaść jak najlepiej...chociaż jak zawsze zaczynam wszystkie turnieje od spadków,zawsze jakiś bet lub call nie do końca przemyślany...a to wiara we własną siłę ręki choć wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią coś odwrotnego :oops:

Pierwsze rozdanie już wróżyło dobry turniej...trudno zobaczyć flop bez inwestycji,mimo że stacki początkowe duże $10000 blindy 20 minut....dostaję na EP
QQ bet 6BB,jeden call,BB i SB fold,na flopie Król i draw do flusha,probe bet za 6BB przeciwnik raise za $2000...ja fold nie będę ryzykował...ehh

Później straszny trash typu 49,46,63,T7,62,K5,24 itp.
AJs bet 6BB....all fold
88 limpuje z EP,na flopie wszystkie karty wyższe od moich ósemek,po becie i raisie przeciwników ....easy fold

Obrazek

w następnym rozdaniu pozwoliłem dobrać przeciwnikowi do flusha pierwszy poważny błąd
Obrazek
był to drugi agresywny gracz przy stole z który rozprawię się później :razz: mój stack spadł do $6,5k

Potyczka z pierwszym agresywnym graczem,po turnie jego all-in...ja wchodzę i po chwili podwoiłem się
Obrazek

Kolejny
AQs
Obrazek

Następnie AJo i KQo po betach zdobywam blindy
Na przerwę schodzę z $14 704 cdn...[/b]

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 03 lis 2008, 23:47

Po przerwie KK i eliminuje 1 agresywnego gracza jego ATs nie daje rady
Obrazek

...już mam $25k
...następnie KJo na BB kilku limpów na flop spadają dwa króle i zabieram im żetony :razz:
...później przez 30 rozdań nic tracę blindy,ale po chwili odzyskuję z nawiązką po TT i AQo
Na drugą przerwę schodzę z $25 330 co jest powyżej średniej :mrgreen:
Po przerwie eliminuje drugiego agresywnego gracza przy stole A9s limpuje z MP,on z cutt off raise... ja call...flop ja bet..on call..turn... ja check...on check...po riverze ja bet...on raise ..ja all-in..on call..i pakuje walizki a ja $46k i dobijam się do top 10 :tak:
Obrazek
Później moje QQ zostały pokonane przez KK i straciłem $10k
Obrazek
...część żetonów odzyskałem na KQs i A3s i A9s wygrywając niewielkie poty,później znowu śmieci nie obroniłem swoich blind,na przerwę schodzę z $25 880

Po przerwie blindy 1200/2400 sprawiały,że graczy zaczęło szybciej ubywać,blindy zaczęły i mnie zjadać...zacząłem grać bardziej ryzykownie co się opłaciło i w ogólnym rozrachunku bardzo liczyło
...all-in A4o z pozycji buttona i kradnę blindy
...blindy 2000/4000
Obrazek
i kolejny AJo zgarniam blindy...dwa razy z rzędu dobre
...$42k w żetonach i kolejna przerwa ....cdn

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 04 lis 2008, 00:18

Po przerwie moja pozycja oscylowała w okolicy 35-40 miejsca,szykuje się gorąca końcówka tym bardziej,że graczy coraz mniej w grze.
Odpalam niektóre stoły,żeby obserwować akcje na innych stołach.
Nie angażuję się w grę przy moim stacku jedna nieudana akcja i po mnie...każdy mnie sprawdzi...gram pasywnie...szkoda po tylu godzinach gry nagle odpaść przed płatnymi,tym bardziej,że dzieją się rzeczy niesamowite.Leader stołu w dwóch rozdaniach żegna się z nami,na drugim stole Włosi podrzucili sobie żetony,chyba byli w zmowie...bo jak inaczej stwierdzić fakt ...chipleader betuje za $20k a short stack dale all-ina z $21K a ten nie dokłada do puli by sprawdzić,co wywołało zrozumiałe oburzenie przy stole a mi ubyło gracza do odpadnięcia :mad:na LuckyAce nie ma hand-for-hand przed bubble ,dlatego short stacki spowalniały grę.
Jak zostało nas ok.44 obliczyłem szybko,że powinienem się obronić ...innych szybciej inflacja może wchłonąć,choć wyglądało to bardzo dramatycznie.. ale trzymałem rękę na pulsie...brałem tutaj też pod uwagę graczy z wyższymi stackami,którzy by mogli ewentualnie nie wytrzymać ciśnienia.
To rozdanie które przejdzie do moich ulubionych...o ironio losu ...dlaczego tak późno...spasowane KK,tak żeby zostawić sobie $708 chipsów (jak sie później okazało warte $700)musiałem foldnąć była szansa na płatne,zostało dwóch graczy,którzy będąmusieli zmierzyć się z blindami i prawdopodobnie odpadną...za duże ryzyko!!!!!!!!!
...fold...fold...fold
Obrazek

jest kasa.....cierpliwość została wynagrodzona
Następnie ATs pokonuje KK i już mam $2800chipsów
...czyżby Mundi reaktywacja!!!!!!!!!
...2To trafiam strita :mrgreen: ..$8600
...jak już wszyscy byli w płatnych to nagle większość zaczęła grać all-in,normalnie jak w zwykłych turkach :shock: co sprawiło,że towarzystwo bardzo się przerzedziło...
...ATo i wreszcie przegrywam z TT
Ostatecznie skończyłem na 30 miejscu bogatszy o 300 rozdań wielkiego turnieju.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 04 lis 2008, 00:22

Mundi_Gutierrez, wielkie gratulacje za wynik i za to ze trema Cie nie zrzarla jak mnie w tym finale, piekny wyczyn ,
a pamietaj o tym ze masz tez udzial w freerolu 10.000 za to ze uczestniczyles w finale, tylko sprawdz dokladnie date.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 04 lis 2008, 00:35

Mundi_Gutierrez pisze:spasowane KK,tak żeby zostawić sobie $708 chipsów (jak sie później okazało warte $700)musiałem foldnąć była szansa na płatne,zostało dwóch graczy,którzy będąmusieli zmierzyć się z blindami i prawdopodobnie odpadną...za duże ryzyko!!!!!!!!!
...fold...fold...fold

ŁAŁ, niewiarygodne. Spasowac KK by zostawic sobie... prawie nic. Niesamowita akcja, to byl naprawde fold na miare 700 $, no nie wiem, pewnie traktuje to troche inaczej, bo to nie ja gralem predzej 3 godziny w tym turku, ale no chyba nie spasowalbym. Za bardzo obawialbym sie sytuacji, ze blindy znow do mnie wrocą, a wtedy nie bedzie odwrotu. Dlatego czekajac na lepszą gotową reke to z KK jak automat wcisnalbym all in. Choc moze to mowie teraz bez tych emocji ktore towarzyszą w takich sytuacjach... Brawo, jestem pod wrazeniem. A nie wiadomo co mial ten koles ? Wszyscy fold ?
Fajna relacja, przeczytalem calosc i z takich ciekawszych rozdan to rozwalił mnie jeszcze gosc z A7 - zlapal trojke siodemek i co to bylo...? Slow play ? O masakra, ale spieprzyl sobie gosc turniej hehehe.
No nic, jeszcze raz gratuluje wyniku.
Pozdrawiam.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 04 lis 2008, 01:01

jedno mnie zastanawia nie bylo ANTE? przy tych blindach to juz chyba 400 sa....

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 04 lis 2008, 10:43

jak przystało na fana z >> numero uno
patrze na twe sukcesy z podziwem i nie ustaje skandować:
GUTierrez !!! gutIERREZ :mrgreen: !!!

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 04 lis 2008, 12:57

Świetna relacja, świetna gra. Twoja taktyka "wyczekać i zabić" sprawdziła się idealnie. Również jej końcowa modyfikacja "wyczekać by przeżyć" :). Spasowanie króli w takim momencie turnieju mogłoby służyć za przykład do książki i taktyce w pokerze - świetne zagranie!

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 04 lis 2008, 13:06

Ja również przyłączam się do gratulacji świetny fold jestem pod dużym wrażeniem bo spasować KK to też trzeba mieć "jaja" to chyba najlepszy fold w Twoim życiu hehe a jak nie najlepszy to najdroższy bo zarobić 700$ na spasowaniu KK też trzeba umieć :)

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 04 lis 2008, 13:31

Jak wszyscy, to wszyscy! Wielkie gratulacje tych $700 i 99€, co daje razem około 2300zł!! :shock: :dajpiwo: Świetny dzień dla Ciebie i miesięczna pensja na koncie :D Pas KK, piękna sprawa, bo soft zapewne chciał Cię wyrzucić z turnieju ;p Teraz tylko pomnażać :twisted: Powodzenia!

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 04 lis 2008, 14:15

Spasowanie KK w tej sytuacji to naprawdę GG. Mi się zdarzyło spasować w identycznej sytuacji AKs, ale nie wygrałem przez to 700$ tylko 50$. Więc wiem o czym myślałeś w tamtej chwili :-)
Poker to nie tylko karty, trzeba się zastanowić co jest ważniejsze - minimalne szanse na wyższą wygraną (bo pewnie po tym rozdaniu, jeśli byś wygrał, trzeba by było wygrać kilka kolejnych all-inów) czy prawie pewna kasa.

Czytałem artykuł Pawła Majewskiego a pasowaniu AA w takich sytuacjach i Twoje zagranie to świetny przykład, że trzeba myśleć strategicznie ;-)

Jeszcze raz gratuluje świetnej postawy !

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”