TAKI TEŻ MOŻE WYGRYWAĆ

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 28 gru 2013, 00:33

[center] Rok 2013[/center][center]

Był to rok, który przyniósł bardzo pozytywne wydarzenia. Napiszę o tych pozytywnych, bo negatywnych nie chcę pamiętać, a najgorsze jeszcze przed moją rodziną :cry:

Na pierwszym miejscu oczywiście forumowe spotkanie w Bochni ;) Poznałem sporo zajebistych ludzi i świetnie się bawiłem. Zaliczone pierwsze zakłady te wygrane i przegrane niestety :mrgreen:

Nie mogę się doczekać kolejnych spotkań. Na forum skoczyłem pięterko wyżej i jak widać gram dla pomarańczowej drużyny z czego się ogromnie cieszę.

Prywatnie doczekałem się umowy o pracę i najważniejsze, że jest bo to zatrzyma moje cashouty, które nie pozwoliły na poważniejsze granie.

Pokerowo pewnie nie było najgorzej, ale zawsze mogło być lepiej. Końcówka roku 2012 zapowiadała, że ten kolejny przyniesie coś większego, ale czegoś zabrakło. Trafiały się solidne strzały w MTT, ale o żadnej dłuższej serii nie może być mowy. Jeden z powodów wymieniłem wcześniej no i moje umiejętności zostawię może bez komentarza. Jest trochę niedosyt bo było naprawdę bardzo blisko zajebistego wyniku. PokerStars-nielegalny-w-PL! to room, który bezwzględnie zostaje tym, gdzie będę stale grał, a MTT to odmiana w której czuję się najlepiej.

Mam kilka pomysłów, ale ciężko coś sobie narzucać skoro dla pokera na dzień dzisiejszy nie widzę bardzo czasu :cry: Nie będę planował i zobaczymy co przyniesie los. To tak w wielkim skrócie wszystko.

[/center][center][/center]

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 05 sty 2014, 19:56

Inwestor pilnie poszukiwany :mrgreen:

Mam ogromną ochotę zagrać Storma. Oczywiście nie mam na wpisowe. Proponuję podział 50/50, ale w przypadku porażki zwracam całość wpisowego!

Nie spodziewam się ataku chętnych, więc luzik :lol:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 05 sty 2014, 20:04

Pomógłbym ale dla tych 7$ nawet nie chce mi się PS-a odpalać :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 05 sty 2014, 20:07

noobshot pisze:Pomógłbym ale dla tych 7$ nawet nie chce mi się PS-a odpalać

I tak nieaktualne już bo inwestor zgłosił się na PW natychmiast ;) Wpisowe to $11 :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 05 sty 2014, 20:23

żebym widział wcześniej :X
no nic widzimy się w HU :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 05 sty 2014, 20:26

knoperss pisze:żebym widział wcześniej :X

Taaaaaa :cry:

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hand ... CB82C4AD73

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 05 sty 2014, 20:43

też mam tyle więc nie narzekaj :D Masa gry przed nami ^^

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 05 sty 2014, 20:50

A ja narzekam ze stoje na 10k :mrgreen:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 05 sty 2014, 21:00

mara pisze:
knoperss pisze:żebym widział wcześniej :X

Taaaaaa :cry:

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hand ... CB82C4AD73

Co to za flat call z K9s na MP1 do otwartej puli? Na własne życzenie z tego wyleciałeś.

Co grasz jak za Tobą będzie 3bet? Poza tym dajesz oddsy wszystim low pocketom - standardowo to tylko lepsze ręce na tym flopie i na każdym innym będą z Tobą grały.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 05 sty 2014, 21:18

drynk pisze:Co grasz jak za Tobą będzie 3bet?

Fold!

Kolejny Storm, gdzie nie ma czym kompletnie grać. Dwa razy miałem A2o i raz A3o. Przez ile czasu można dostawać 72, 93, T4 no ja jebie. Dostałem kartę to miałem dylemat czy wjebać, a może rozegrać. Co bym nie zrobił z tym stackiem to bez znaczenia.

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hand ... FBA29FD16D

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 05 sty 2014, 21:21

widziałem te JJ :x
szkoda że już na flopie po wszystkim

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 05 sty 2014, 21:23

z tym stakiem to i tak by sie skonczylo tak samo :evil:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 05 sty 2014, 21:47

noobshot pisze:Pomógłbym ale dla tych 7$ nawet nie chce mi się PS-a odpalać

To nawet tych 7 by nie było :mrgreen:, a wierzyłem, że 25 urwiesz ;)

Ale rok jeszcze długi :tak:

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 05 sty 2014, 22:17

A ja jeszcze gram xd Zobaczymy jak długo ;d

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 05 sty 2014, 23:32

Nie no Mara... sporo pracy u podstaw. Mając 1,7k stack 125/250 ante Ty grasz minibet open z JJ? To że mu spadło to inna kwestia, ale kurna wpuszczasz do spota 3gości. Tutaj masz open shove zawsze żeby cokolwiek wyizolować i grać all-in vs jeden gość, a nie na bigstacków grasz minibet który oni sobie luźno sprawdzają bo ich stać i mają w dupie resztę Twojego małego, nic nie znaczącego już na tym flopie stacka.

Co rozdanie to jakaś ułańska fantazja w Twoich liniach, popracuj nad tym.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 06 sty 2014, 00:03

drynk pisze:Nie no Mara... sporo pracy u podstaw. Mając 1,7k stack 125/250 ante Ty grasz minibet open z JJ? To że mu spadło to inna kwestia, ale kurna wpuszczasz do spota 3gości. Tutaj masz open shove zawsze żeby cokolwiek wyizolować i grać all-in vs jeden gość, a nie na bigstacków grasz minibet który oni sobie luźno sprawdzają bo ich stać i mają w dupie resztę Twojego małego, nic nie znaczącego już na tym flopie stacka.

Co rozdanie to jakaś ułańska fantazja w Twoich liniach, popracuj nad tym.

Dryniu nie zrozum mnie źle, ale to było naprawdę przemyślane zagranie. Przy tym całym śmietniku chciałem, aby zagrali wszyscy :mrgreen:. W tym momencie i z tym stackiem i strukturze turnieju ( ilość uczestników) tak chciałem zagrać i zagrałem. Będąc świadomym co rozgrywam i co mi grozi nie widzę problemu. W innym przypadku ( potrzebuję podwojenia do płatnych) jest all-in. Nawet podwojenie do tylko dalsza wegetacja. Potrzebowałem czegoś więcej, aby móc zaistnieć w tym turnieju ( pograć dłużej i spokojnie)

I jeszcze mój call z K9s wcześniej ;) To też zagranie, które naprawdę niewiele kosztowało ( 200 żetonów), a przy każdej agresji ląduje w śmietniku bez mrugnięcia okiem. To jest nic nie znaczący call, który przy tym układzie mógł przynieść więcej korzyści niż strat, ale wyszło jak widać. Nie widzę nic złego callu do miniraisa w tej fazie turnieju z K9s i w przy ewentualnej agresji fold.

Oczywiście zdaję sobie sprawę ze swoich umiejętności ( raczej ich braku ), ale tutaj tak chciałem zagrać zdając sobie sprawę z ryzyka. Moim zdaniem nie wynika to z niezrozumienia tematu podstaw pokera, ale raczej świadomej decyzji w konkretnym przypadku.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 06 sty 2014, 00:24

mara, wszystko jasne tylko czy na takim zagraniu (obojętnie czy z K9 czy już tym JJ) będziesz miał profit w long runie?

Rozumiem twoją argumentację z JJ ale w ten sposób wpuszczasz wszelkie śmieciwo i równie dobrze mógł cię pojechać goguś z 45s, albo 25o i uzbierać strita bo taki board mu się wysypie. IMO liczenie na to, że wpuszczając do gry wielu oponentów będziesz w stanie nabudować się z JJ na ręku jest bardzo optymistyczne, żeby nie powiedzieć sylwestrowe, albo dosadniej rosyjskie.

Powodzenia i konsekwentnie :)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 06 sty 2014, 00:33

Dawid84 pisze:mara, wszystko jasne tylko czy na takim zagraniu (obojętnie czy z K9 czy już tym JJ) będziesz miał profit w long runie?

Rozumiem twoją argumentację z JJ ale w ten sposób wpuszczasz wszelkie śmieciwo i równie dobrze mógł cię pojechać goguś z 45s, albo 25o i uzbierać strita bo taki board mu się wysypie. IMO liczenie na to, że wpuszczając do gry wielu oponentów będziesz w stanie nabudować się z JJ na ręku jest bardzo optymistyczne, żeby nie powiedzieć sylwestrowe, albo dosadniej rosyjskie.

Powodzenia i konsekwentnie :)

Dawid znamy się trochę z VT czy naprawdę uważasz, że gram tak normalnie? Że calluje K9s notorycznie w każdym turnieju? Z JJ wpuszczam wszystkich graczy?

Chyba tak skoro piszesz o long runie! Czy naprawdę nie można zagrać kurwa błędnie z pełną świadomością? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 06 sty 2014, 00:46

Znamy znamy Panie mara.
Co do long runu to przywołałem go tylko po to aby podkreślić niedochodowość takiego rozgrywania JJ. Tylko tyle i aż tyle, murarzu :mrgreen:

Relax :mrgreen:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 06 sty 2014, 00:49

mara pisze:Nie widzę nic złego callu do miniraisa w tej fazie turnieju z K9s i w przy ewentualnej agresji fold.

To niedobrze, że nie widzisz, bo to spazz z dupy. Pokaż mi jakiegoś profesjonalistę, regularnie wygrywającego gracza MTT, trenera czy kogokolwiek, kto jest uznany za jakiś autorytet, i gra takie calle z MP2.

Ile razy trafiasz flopa z dwiema parami, żeby się tu luźno stackować? Ile razy trafisz kinga i wjebiesz pół stacka albo cały vs wyższy kicker.

Bronisz złych zagrań argumentacją pod tytułem: "mam świadomość ryzyka" - Twoja rzecz. Ja Ci tylko próbuję wytknąć błędy, żebyś więcej ich nie popełniał, a czy z tego skorzystasz, na to już nie mam wpływu.

Mam wrażenie, że wkraczasz w ten niebezpieczny etap pokera, gdzie zaczynasz za dużo kombinować, bo jesteś przesiąknięty teoretyczną wiedzą i chcesz popróbować tricki-play. To się nie opłaci.

Z tym JJ - pół roku temu zagrasz all-in z zamkniętymi oczami, za kolejne pół roku dojdziesz do wniosku że miałem rację i też easy pushniesz... a teraz niepotrzebnie kombinujesz.
Nie masz absolutnie miejsca w tym spocie na jakikolwiek postflop, więc po co grać takie rzeczy, wrzucasz i tyle, gg.

mara pisze:Czy naprawdę nie można zagrać kurwa błędnie z pełną świadomością? :mrgreen:

yyyy? idąc tym tokiem rozumowania dalej możemy sobie open limpować 100% rąk, bo przecież w pokerze wygrywa ten, kto ma lepszą rękę, więc każda może coś trafić tak samo często...

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 06 sty 2014, 01:04

drynk pisze:To niedobrze, że nie widzisz, bo to spazz z dupy. Pokaż mi jakiegoś profesjonalistę, regularnie wygrywającego gracza MTT, trenera czy kogokolwiek, kto jest uznany za jakiś autorytet, i gra takie calle z MP2.

Ja tak właśnie nie gram, ale Ciebie nie przekonam. Czasami się callnie i folduje tracąc 200 żetonów :mrgreen:

drynk pisze:yyyy? idąc tym tokiem rozumowania dalej możemy sobie open limpować 100% rąk, bo przecież w pokerze wygrywa ten, kto ma lepszą rękę, więc każda może coś trafić tak samo często...

JJ tak chciałem zagrać i tyle. Raz na tysiące zagrań, ale Ty sprowadzasz całość mojej gry do tej akcji :cry:

Ja jebie

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 06 sty 2014, 01:08

mara, nie bardzo rozumiem Twojego focha... Dryniu doradza, powiem szczerze sam miałem coś naskrobać, ale nie było co uzupełniać, a Ty powinieneś raczej stwierdzić: faktycznie stary, to nie ma sensu, następnym razem będę pamiętał. Twój powyższy argument odnośnie K9 to troszku paranoja. W takim razie można callować any2 i jak trafisz to grasz, jak nie trafisz to... straciłeś tylko 200 żetonów. To są te niuanse, które własnie robią różnicę!

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 06 sty 2014, 01:16

lion_victor pisze:a Ty powinieneś raczej stwierdzić: faktycznie stary, to nie ma sensu, następnym razem będę pamiętał.

Ale to jest przecież oczywiste :shock: w tych rozdaniach. Sprowadzanie mojej gry do początku i rozpatrywanie tych rozdań z long runie ( wpis Dawida) to niesmaczny żart. Oczywiście jeszcze raczkuję w pokera, ale sprowadzanie mojej całej gry do tych rozdań to jednak dla mnie osobista porażka.

Lion mnóstwo razy cisnąłeś na totalne śmieci i jak bym Ci wyjechał z podstawami pokera i long runem to pewnie by zaiskrzyło na forum ;)

Przy każdym wpisie uśmiech jest po to, że nie mam najmniejszej napinki, a te rozdania nie określają mnie w żaden sposób!

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 06 sty 2014, 01:34

mara pisze:Lion mnóstwo razy cisnąłeś na totalne śmieci i jak bym Ci wyjechał z podstawami pokera i long runem to pewnie by zaiskrzyło na forum

Widzisz jeśli ktoś pojawia się w grze ze "śmieciami", to dlatego, że ktoś mu na to pozwala, a o tym jest kilkanaście postów nad niniejszym. Pomijam, że dokładanie na SB czy BB na deepstackach z marginalnym rękami typu gappery czy nie-suited connectory, to już nie jest bezmyślne dokładanie ze śmieciem, ale właśnie mając dobre oddsy świadome zagrania, a przy trafieniu flopa czyszczenie premium hands do dna. Dlatego K9 callnięte co minbeta na BB czy nawet SB jest ok, ale na MP już zdecydowanie nie...

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 06 sty 2014, 02:05

mara pisze:Sprowadzanie mojej gry do początku i rozpatrywanie tych rozdań z long runie ( wpis Dawida) to niesmaczny żart.

A dlaczego mamy ich nie rozpatrywać w long runie? Chyba trochę się tutaj różnimy jeśli chodzi o rozumienie "long runu". Ty, jak mi się wydaje, postrzegasz to jako "typową linię, jaką grasz zazwyczaj". Wnioskuję tak po tym fragmencie:

mara pisze:Dawid znamy się trochę z VT czy naprawdę uważasz, że gram tak normalnie? Że calluje K9s notorycznie w każdym turnieju? Z JJ wpuszczam wszystkich graczy?

Chyba tak skoro piszesz o long runie!

Natomiast on tam pisze o long runie w innym (jedynym i słusznym) znaczeniu - czy Twoje zagranie będzie profitowe na dłuższą metę, nie zważając na to, że akurat w tym spocie dostałeś 2pary i byłeś z przodu. Moim zdaniem profitowe na dłuższą metę nie będzie. Jeśli zagrasz masę takich samych spotów, będziesz miał niepotrzebne, niewygodne rozdanie, na którym ostatecznie więcej przegrasz niż wygrasz.

Mówisz że oceniamy grę na podstawię dwóch wrzuconych przez Ciebie rąk... Hmm a na podstawie czego mamy ją oceniać? Wrzucasz dwie ręce, w dodatku zagrane słabo, no to o nich piszemy - nie rozumiem o co się tu obruszać?

Jak masz chęć wyślij mi całe Hand History i wtedy będę mógł się ustosunkować do pozostałych spotów. Zakład o flachę, że wyłapię jakieś leaki :mrgreen: ? No dobra, już nie podburzam.

Calm down and keep working...

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”