TAKI TEŻ MOŻE WYGRYWAĆ

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 25 wrz 2013, 09:47

mara100 pisze:
knoperss pisze:może i jestem przegrywającym graczem i fishem w jednym ale po co grasz oop z A3s na 30bb?

Bo w turnieju czasem trzeba zagrać jakąś rękę. Czasami jest to właśnie OOP z takimi kartami, a rolą przeciwnika jest odgadnąć czy to jest A3s.

Mogłem mieć AA i rozegrałbym tak samo. Wtedy odpadnięcie z turnieju jest ok? :mrgreen:

Z normalnym gościem mam darmowe żetony i FT na spokojnie ;) Jeżeli przeciwnik miniraise odbiera za słabość zagrywającego to jest idiotą, a przeciwnik widocznie do nich należy.

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 25 wrz 2013, 10:29

Jak dla mnie ręka od samego początku fatalnie rozegrana.

Pomijąjąc już Twój rfi z A3s to na jaki obstawiłeś 3bet range przeciwnika że call z tą kartą ofp będzie profitowy? Przecież nawet jak spadnie A to nie możesz czuć się komfortowo.

Twoja odwijka jest tu też mega słaba ponieważ masz bardzo małe FE. Każdy ogarnięty gracz nie zagra tutaj luźno cbet bo wie że stanie się scommitowany i przy oddsach 1/4 nie ma ucieczki. Czyli cbet zagrają tu wszystkie lepsze asy + kilka drawow (bo wątpię żeby wiele ich było w 3bet range) czyli można śmiało stwierdzić że byłeś zdominowany wobec takiego range'u.

mara100 pisze:Mogłem mieć AA i rozegrałbym tak samo. Wtedy odpadnięcie z turnieju jest ok? :mrgreen:

Ten argument w żaden sposób Cię nie usprawiedliwia. Min raise przy tych blindach to norma . Poza tym tak jak już wcześniej wspomniałem to przeciwnik nie miał kiedy spasować bo to on miał inicjatywę w tym rozdaniu. Więc zagrałeś jakbyś miał asy których nie miałeś. Czyli chciałeś wyciągnąć value z ręki której nie miałeś, oddając przy tym sporo trzymając rękę którą posiadasz. Oczywiście jeśli miałbyś asy to ręka jak najbardziej spoko zagrana.

Oczywiście możesz czuć się poszkodowany bo przeciwnik pokazał totalny trash i byłeś z przodu ale to nie zmienia faktu że ciężko w tak rozegranej ręce znaleźć jakieś pozytywy.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 25 wrz 2013, 11:48

luki1118 pisze:Oczywiście możesz czuć się poszkodowany bo przeciwnik pokazał totalny trash i byłeś z przodu

Tylko dlatego to rozdanie znalazło się na blogu, a nie w dziale analiz ;)

Turniej rebuy/add-on pozostało 40/1780, a ja jestem 13 nawet raz nie pokazując przeciwnikom wątpliwej ręki, a więc bardzo interesuje mnie jego zakres na mnie. Ja jeżeli miałbym wybierać to wybrałbym jego do tego rozdania.

Żal to mam do siebie, bo lepsze ręce zrzucałem nie mając pozycji :cry: Czemu akurat w tym momencie zagrałem?

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 25 wrz 2013, 14:29

mara100 pisze:Turniej rebuy/add-on pozostało 40/1780, a ja jestem 13 nawet raz nie pokazując przeciwnikom wątpliwej ręki, a więc bardzo interesuje mnie jego zakres na mnie. Ja jeżeli miałbym wybierać to wybrałbym jego do tego rozdania.

Rozumiem że tutaj ironizujesz? Czyli w związku z tym że grałeś cały turniej dobrze masz w dupie jaki on ma tam 3bet range. On ma uwierzyć że trzymasz premium i pokornie zrzucić? Tylko w którym momencie tego rozdania? Dałeś mu na to jedną okazje gdzie on już jest scommitowany i rzadko kiedy zrzuci. Gdybyś zagrał porządny donk bet to jeszcze byłby dla Ciebie jakiś ratunek bo wyrzuciłbyś ręce typu 99, tt, qq, kk + fd i jakieś inne śmieci.

Nie wiem czy to już zauważyłeś ale zagrałeś std linią dla premium hands- przeciwnik przejmuję inicjatywe i Ty na flopie możesz zagrać luźno ch/r dla max value. Tylko problem jest taki że ty tej ręki nie masz i dobrowolnie się podstawiasz.

Jak dla mnie to tę rękę totalnie spazznąłeś i przy tak dobrej sytuacji jaką miałeś w tym turnieju straciłeś szanse na dobry wynik. I bez różnicy czy pokazał tu 54o czy nutsa nie powinno Cię tu być.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 25 wrz 2013, 14:56

Strasznie źle mi się pisze z telefonu i to co na mazałem rano oczywiście się nie pokazało :x
mara100 pisze:Bo w turnieju czasem trzeba zagrać jakąś rękę. Czasami jest to właśnie OOP z takimi kartami, a rolą przeciwnika jest odgadnąć czy to jest A3s.

Mogłem mieć AA i rozegrałbym tak samo. Wtedy odpadnięcie z turnieju jest ok? :mrgreen:

Chcesz mi powiedzieć że zagrałbyś minraise i call z AA??
Btw. Moim zdaniem jedno z głupszych stwierdzeń jakie słyszałem. Zadaniem zawodnika jest zgadnąć co masz oop po miniraise. Jego zadaniem jest wygrać twoje żetony a nie bawić się w Daniela N.

nic bym nie miał do zagrania z BU ale utg2 to gram tylko premium.
Ciebie nie powinno być po tym 3-becie

Gość to pewnie ameba ale skoro ugrał 5h to przypadkowo się nie znalazł tam. Chociaż :|
może rozegrałeś jakieś dziwne SD że postanowił 3betować 45o

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 25 wrz 2013, 17:09

knoperss pisze:Chcesz mi powiedzieć że zagrałbyś minraise i call z AA??
Powiem Ci knoperss, ze miałem to poruszyć w moim blogu, ale skoro Ty to tutaj wyciągnąłeś to skrobne. Coraz częsciej widuje limpy i wlasnie minibety z Premium Hand, również to co ty napisałeś mini rais rerais i call. Interesuje mnie to czy to zaczyna być jakiś nowy standard, czy po prostu zbiegło mi się za duzo takich akcji w osttnim czasi ? ;) Szczególnie zauważyłem to na blindach ante+ i jeszcze bardziej się zagłebiająć jak siedzi kilku shortow za tobą. Kilka razy własnie ja byłem takim shortm i się wysypywałem po limpie a kolo ma easy game ;)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 25 wrz 2013, 17:46

mini raise imo daje duże oddsy na raise/call od słabych conectorów, fd czy low pp.
Imo PH to gram grubo bo później się wkurwiam że zagrałem gej mini raise i dostałem call od 27s 52s i A2o i wszyscy łapią lepsze układy już na flopie.
Fakt to już trend chyba z tymi limpami i mini raisami.
Ja rzadko dochodzę (w sumie to nigdy nie grałem więcej jak 5h turniej) ale nawet na początkowej fazie można się z tym spotkać.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 25 wrz 2013, 18:36

mateuszek115 pisze:Coraz częsciej widuje limpy i wlasnie minibety z Premium Hand, również to co ty napisałeś mini rais rerais i call. Interesuje mnie to czy to zaczyna być jakiś nowy standard, czy po prostu zbiegło mi się za duzo takich akcji w osttnim czasi ?

knoperss pisze:Fakt to już trend chyba z tymi limpami i mini raisami.

Oczywiście!

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 25 wrz 2013, 21:33

knoperss pisze:Ja rzadko dochodzę
Przykro mi Knoperss ;)

Sorki Mara , ze zaśmiecam :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 25 wrz 2013, 21:52

no wiesz :D
Ja Rzadko dochodzę a jak dochodzę to późno :D
Jeżeli Ty dochodzisz w 5min to sory ale mi jest przykro :D

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 25 wrz 2013, 21:58

genowaty pisze:Sorki Mara , ze zaśmiecam

:tak: nie widzę problemu i tak same głupoty wypisuję ;)

knoperss pisze:no wiesz
Ja Rzadko dochodzę a jak dochodzę to późno
Jeżeli Ty dochodzisz w 5min to sory ale mi jest przykro

Mnie również :cry:

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 25 wrz 2013, 23:05

knoperss pisze:Ja Rzadko dochodzę a jak dochodzę to [...]

...od razu się dzieciaki rodzą :mrgreen:

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 26 wrz 2013, 15:59

mara100 pisze:...od razu się dzieciaki rodzą :mrgreen:

Dlatego ma szlaban na picie i wychodzenie z domu ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 29 wrz 2013, 14:21

[center]Wrzesień[/center][center]

Był to miesiąc urodzinowo - rocznicowy :mrgreen: Urodzinki miałem ja, a z żoną mieliśmy kolejną rocznicę ślubu.

Dostałem również propozycję pracy w firmie o której już kiedyś pisałem, ale będzie to pewnie tylko zlecenie, więc szału nie ma. Plusem jest to, że pokażę się popracuję, a może na następny sezon zaproponują już umowę o pracę? Zobaczymy, a jutro zapierdalam na pierwszą zmianę :mrgreen:

Pokerowo nastąpiło upragnione przełamanie i po trzech miesiącach totalnej farsy udało się zaliczyć FT na PokerStars-nielegalny-w-PL! i wpadło jeszcze na 888poker. Big $5,50 przyniósł wiele emocji, a wynik mógł być zdecydowanie lepszy i zapewnić stabilizację, ale oczywiście wszystko musiało się pojebać. Postawiłem na grę o wszystko i odpadłem na 8 miejscu.

Teraz z perspektywy czasu mogłem jednak szczurować o jedno miejsce, które było warte dodatkowe $400.

Po dobrym wyniku przyszły mało znaczące płatne, a roll się kurczył z dnia na dzień. W dniu 26.09 o godzinie 00:30 osiągnął $0 :oops: do czego przyłożyłem się swoją grą niestety. Kilka akcji rzeczywiście było pechowych, a gdyby inaczej się zakończyły roll byłby znacznie większy. Więcej jednak jest w tym moich wielbłądów, które muszę raz na zawsze wyeliminować.

W tym miesiącu dość dobrze wypadłem w turniejach forumowych i nawet udało się trzasnąć generalkę na betngo-brak-polskiej-licencji! :grin: Dziś będę rozgrywał ostatni forumowy miesiąca czyli turniej specjalny za rake na PokerStars-nielegalny-w-PL!. Teraz gdy będę miał pracę poker zejdzie zdecydowanie na drugi lub nawet trzeci plan, a mam nadzieję wyjdzie mi to na dobre. Główne sesje będę pewnie grał z soboty na niedzielę :mrgreen:

To chyba wszystko!

[/center]

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 05 paź 2013, 18:30

Zaliczyłem pierwszy tydzień w nowej pracy i generalnie jest spoko. Jedyny minus to zajebane trzy zmiany i walkę o bransoletkę i wszelkie generalki muszę niestety odpuścić :mad:

Pokerowo?

Jeżeli kurwa nie pojadę na zlot ( praca ) i nie nabiorę tej pozytywnej energii, to chuj z tego będzie!

Wiem, że nie gram najlepiej, ale jeżeli dostaję 4beta od 88 i gość stawia życie turniejowe na moje AA i trafia 8888 to muszę przecierać oczy ze zdumienia. Jeżeli poker w moim wykonaniu ma wyglądać tak, że jednego dnia wymęczę plus, a następnego river mnie wręcz gwałci to mam serdecznie dość :oops:

I tak się kurwa nie poddam i zajebisty ship musi kurwa być!

Ooo i teraz jestem gotowy do gry, ale miło :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 05 paź 2013, 23:57

mara100 pisze:Jeżeli poker w moim wykonaniu ma wyglądać tak, że jednego dnia wymęczę plus, a następnego river mnie wręcz gwałci to mam serdecznie dość :oops:

mara walcz !!!

mara100 pisze:I tak się kurwa nie poddam i zajebisty ship musi kurwa być!

Ooo i teraz jestem gotowy do gry, ale miło :mrgreen:

Brawo! tak trzymaj!

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 06 paź 2013, 09:36

w sumie nie mnie prosiłeś kolego
skoro borykamy się z tym samym problemem
skoro po analizie kilkuset rąk wychodzi na to że jestem debeściakiem choć bez wyników ...
czyli mamy mniej więcej podobnie

słowem

Obrazek

mocy przybywaj

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 06 paź 2013, 14:16

mara100 pisze:I tak się kurwa nie poddam i zajebisty ship musi kurwa być!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_6Ng2_eqes4[/youtube]
:-)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 08 paź 2013, 23:01

To ja tak ambitniej ;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 14 paź 2013, 23:19

Drugi tydzień w pracy zaliczony. Trochę ich pojebało z nockami, gdzie napierdalałem 7 dni w tygodniu :shock: Twardy jestem to mam to w dupie, ale cierpi na tym mój poker forumowy. Pokerowo niestety bez fajerwerków i napierniczam ostatnio Sng ze względu na promocję. Gram za $1 90 turbo, $1 180 hyper i jak jest w miarę bezpiecznie $3,50 jednostołowe 9 osób.

Oczywiście nie trafiłem złotego stołu, ale mam nadzieję trafić zanim będzie torba :mrgreen:

W tygodniu, w którym odbywa się zlot mam pierwszą zmianę, więc sobota ( moja obecność ) staję się bardzo prawdopodobna ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 14 paź 2013, 23:22

Pomyłka!
Ostatnio zmieniony 14 paź 2013, 23:35 przez mara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 14 paź 2013, 23:22

Pomyłka!

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 16 paź 2013, 23:18

Ale człowiek jest głupi!

Już dawno temu powiedziałem sobie, że nie biorę żadnych bonusów do wyrobienia itp. Pierdole ich zajebane złote stoły w sng ..I..

Jestem idiotą!

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 16 paź 2013, 23:30

grubo szyjesz
idzie Ci tak dobrze jak mi ??

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 16 paź 2013, 23:36

buba78 pisze:grubo szyjesz
idzie Ci tak dobrze jak mi ??

Hmmm

Tak, ale jestem od nich kurwa 100 razy lepszy :mrgreen: pomijając fakt, że jestem kurwa słaby. Sorry, ale się najebałem z tego wszystkiego.

Potrzebuję obecności na zlocie, albo jestem skończony kurwa :mrgreen:

Ja już nawet przestałem grać tylko napierdalam!

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 4.5 Tournament, 15/30 Blinds (9 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://flopturnriver.com

SB (t1,215)
BB (t2,259)
UTG (t4,926)
UTG+1 (t1,445)
MP1 (t1,515)
MP2 (t915)
Hero (MP3) (t2,545)
CO (t1,805)
Button (t1,510)

Preflop: Hero is MP3 with KObrazek, KObrazek
3 folds, MP2 raises to t75, Hero raises to t2,545 (All-In), CO calls t1,805 (All-In), 4 folds

Flop: (t3,730) QObrazek, JObrazek, 4Obrazek (2 players, 2 all-in)

Turn: (t3,730) 5Obrazek (2 players, 2 all-in)

River: (t3,730) 8Obrazek (2 players, 2 all-in)

Total pot: t3,730

Results below:
Hero had KObrazek, KObrazek (one pair, Kings).
CO had AObrazek, 4Obrazek (one pair, fours).
Outcome: Hero won t3,730

As jest kurwa niezniszczalny dla tych idiotów :shock:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”