ale pogratulowac wyniku, ponad 2000 SNG
!@#$%^&* Szedł Grześ przez wieś... !@#$%^&*
- decksik
- -#aktywny

-
GrzesVP
- LEGENDA

No dzis ladny dzionek, na Marii z 6$ docząłgałem do 60$ na samyuch double upach za 5$, na SUn Poker 3 miejsce w HighStakes PokerKings PL i wpadlo 220$.
Niedosyt zostaje po Everescie, ale duzo grania to tez rozkojarzenie grajac takie wazne turki wiec moze i lepiej ze odpadlem.
Nie ma to jak iPoker i dobra kolor z jednej karty
Niedosyt zostaje po Everescie, ale duzo grania to tez rozkojarzenie grajac takie wazne turki wiec moze i lepiej ze odpadlem.
Nie ma to jak iPoker i dobra kolor z jednej karty
-
GrzesVP
- LEGENDA

Dlaczego pisze, otz zagralem od niechcenia turniej w Omaha 2k$ guuaranteed wpisowe 10$, po pierwsze myslalem ze to nie rebuy i skusila pula 2x wieksza niz graczy, ale po starcie patrze ze R/A. Gram dla urozmaicenia swiatka pokera z TH .
Wzialem rebuya odrazu by miec wiekszy stack, po pierwszej przerwie addona. I tak to sie toczylo, nie wchodzilem w glupie rozdania, jedynie zobaczyc flopa nie siadl z drawami badz idealnie to fold.
Obecnie stack 90K, drugie miejsce, w grze 15 osob, platnych 10 miejsc - FT!
Dyskusja tutaj:
http://www.pokerkings.pl/04-07-2009-vt12619.htm#175430
Graty na blogu
hehe zobaczymyjak zakoncze.
Wzialem rebuya odrazu by miec wiekszy stack, po pierwszej przerwie addona. I tak to sie toczylo, nie wchodzilem w glupie rozdania, jedynie zobaczyc flopa nie siadl z drawami badz idealnie to fold.
Obecnie stack 90K, drugie miejsce, w grze 15 osob, platnych 10 miejsc - FT!
Dyskusja tutaj:
http://www.pokerkings.pl/04-07-2009-vt12619.htm#175430
Graty na blogu
-
GrzesVP
- LEGENDA

- apolinary83
- -#VIP

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- dviper
- -#VIP

Może się nie znam tak bardzo na Omaha, i w pierwszym przypadku faktycznie było trochę farta. Ale na drugim screenie na flopie miał 17 outs żeby zebrać strita labo kolor, nie licząc kart przeciwników, bo tych nie znaliśmy. Więc zagranie jak dla mnie dobre. Fakt że przeciwnicy trochę tych outsów zabierali ale wszystkiego przewidzieć nie można:P
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

dviper ale biorąc pod uwagę to jak zagrali przeciwnicy to zagranie według mnie było złe pierwszy raisuje drugi wchodzi a my jako trzeci walimy allina ok mamy te outsy ale prawdopodobieństwo że któryś z nich również zbiera do koloru z asem jest bardzo duże. Do tego że ktoś ma KQ tym bardziej. Do tego dochodzi to że któryś z nich już musi mieć jakiś gotowy układ. Biorąc pod uwagę zagrania przeciwników to pierwszy ma jakiś gotowy układ drugi drwauje. Więc pchać się w allina z tak naprawdę tylko jednym układem który da nam zwycięstwo (strit) według mnie jest złym zagraniem i w 100% zdajemy się na farta.
-
GrzesVP
- LEGENDA

apolinary83 pisze:Jak patrze na 2 pierwsze screeny z omahy to miales ladnego farta:)
W pierwszym moze mialem farta na river, gram w Omahe swieta nakazane... wiec ich malo w roku
GrzechuTG pisze:A ja patrząc na drugi scren stwierdzam że gra w bingo
Bongo... Grzechu takich i outow na flop nie dostaje sie co rozdanie tylko zadko.
Oczywiscie ze zdawalem sobie sprawe ze ktos moze miec drawa do flusha z Asem, ale tez istnialo duze prawdopodobienstwo ze nie ma dwoch kart w tym kolorze z Asem
Jesli sie chce czasem wygrac o trzeba podjac odwazna decyzje ktora moze byc na granicy.
Pozatym poparz na stacki Miałem wiele wiecej od nich wiec to kolejny plus zeby zagrac allina. Jesli bym mial taka karte spasowac tylko dlatego ze ktos moze miec 2 kiery w tym Asa to nie wiem co bym robil w innych rozdaniach.
Oczywiscie po odsłonieciu karta wiedzialem ze jestem w trudnej sytuacji i river mnie uratowal, ale jak nie grac z taka karta...
Czesciej bede wrzucac takie kontrowersyjne dla innych zagrania przynajmniej wkoncu moj blog zaczyna byc pisany nie jednym językiem
-
GrzesVP
- LEGENDA

dawno nie pisalem, jednak ten post nie bedzie rewelacja..
gralem o wejsciowke do olympic summer festival w korej wzielo udzial ponad 20 osob, w tym deadprez.. no wlasnie deadprez
Ktory juz od poczatku dominowal.. 2 razy uratowaly mnie lucky rivery w tureniju ale mniejsza o oto... na HU deadprez miale przewage 5:1 przy blindach 250/500 i ante 50
Ciagle rzymalem sie w okolicach stacku jakiego weszlem na HU ok 9K
kiedy dostalem KK raise do 1,5K, deadprez allinn ja cal i poakazal A2 i niestety A na flop.
Gdybym wygral to bym mial ok 18K przy 27K deadpreza i gra calkiem inaczej by wygladalo.
Trudno...
ALe sobie wykrakałem
Jak rozmawialem z Mazakiem tak mu napisalem na gg:
gralem o wejsciowke do olympic summer festival w korej wzielo udzial ponad 20 osob, w tym deadprez.. no wlasnie deadprez
Ktory juz od poczatku dominowal.. 2 razy uratowaly mnie lucky rivery w tureniju ale mniejsza o oto... na HU deadprez miale przewage 5:1 przy blindach 250/500 i ante 50
Ciagle rzymalem sie w okolicach stacku jakiego weszlem na HU ok 9K
kiedy dostalem KK raise do 1,5K, deadprez allinn ja cal i poakazal A2 i niestety A na flop.
Gdybym wygral to bym mial ok 18K przy 27K deadpreza i gra calkiem inaczej by wygladalo.
Trudno...
ALe sobie wykrakałem
Jak rozmawialem z Mazakiem tak mu napisalem na gg:
ja gram o wejsciowke do olympic festival
22:39:30
ft jest...
22:39:40
ale deadprez gra i chipleader wiec ciezko bedzie
22:39:59
tez pogram pewnie w sumie z 3h i odpadne na bublu w HU hehe
-
GrzesVP
- LEGENDA

O to odpowiedz dla wielu poczatkujacych ze na malych stawkach sie nie da zrobc bankrolla.
Zagrałem sobie 18 SnG za 0.10+0.02$ "Helsinki" Multitabling i prosze roi 122%
Oczywiscie ta sesja byla taka dobra, ale jeszcze wczensiej jak gralem to roi na takiej sesji na tych stawkach sie wahał miedzy 16% - 78%
Tak wiec dla chcacego nic trudnego
Zawsze jak ktos nie ma bankrolla, ma jakies tylko 5$ to mozna sprobowac rozmnozyc na małych stawkach a pozniej na wyzszych
Dzis kolejny turniej o wejsciowke na Olympic Summer Festival...
Zagrałem sobie 18 SnG za 0.10+0.02$ "Helsinki" Multitabling i prosze roi 122%
Oczywiscie ta sesja byla taka dobra, ale jeszcze wczensiej jak gralem to roi na takiej sesji na tych stawkach sie wahał miedzy 16% - 78%
Tak wiec dla chcacego nic trudnego
Zawsze jak ktos nie ma bankrolla, ma jakies tylko 5$ to mozna sprobowac rozmnozyc na małych stawkach a pozniej na wyzszych
Dzis kolejny turniej o wejsciowke na Olympic Summer Festival...
- quo87
- -#aktywny

-
GrzesVP
- LEGENDA

quo87 pisze:Kto dostaje wejsciowke do dzisiejszego turnieju Olympic Summer Festival ? Bo chyba nie tak jak w niedziele, czyli top 20 polakow z S&G i top20 cash. Bo jestem na chyba 16 miejscu a dopisac sie nie moge.
Dzis jest turniej dla specjalnych graczy zaproszonych przez CHili, od nas z forum zagraja 4 osoby. 4 osoby co ugraly w ostatnim czasie najwiekszy rake.
-
GrzesVP
- LEGENDA

- knoperss
- LEGENDA

-
GrzesVP
- LEGENDA

i na koniec dnia ostatnia krótka sesja ale jaka. COs ten wskaznik ROI dzis sie spieprzyl ze ciagle pokazuje na plus
Zagralem jeszcze wejsciowke do Olympic SUmmer Festival znowu, ale tylko 4 miejsce, kiedy nas 4 zostalo stacki mniej wiecej tak wygladaly:
27K
7k
7k
i moj 2K blindy 100/200 ale karta nic nie szla i odpadlem 77 na AQ chipleadera.
Jeszcze bedzie jedna szansa z turnieju Pokerkings
A jak to mówią "do 3 razy sztuka" tak wiec niech reszta sie boi
Zagralem jeszcze wejsciowke do Olympic SUmmer Festival znowu, ale tylko 4 miejsce, kiedy nas 4 zostalo stacki mniej wiecej tak wygladaly:
27K
7k
7k
i moj 2K blindy 100/200 ale karta nic nie szla i odpadlem 77 na AQ chipleadera.
Jeszcze bedzie jedna szansa z turnieju Pokerkings
A jak to mówią "do 3 razy sztuka" tak wiec niech reszta sie boi
- Sith
- LEGENDA

-
GrzesVP
- LEGENDA

SithJarr pisze:Zajebista seria - powiedz mi jak oceniasz poziom PLO w stosunku Do NLH ?
Poziom jest slabszy jesli chodzi o sity za 10$. Juz 6-osobowych NLH double up nie gram, troche loterii wchodzi w gre. WOle grac PLO, jesli mam czas, bo gram Sitki na ilosc do promocji. Bo bolączką jest to ze mało osob gra te turki. W dzien nic nie pograsz dopiero sie pod wieczor cos zaczyna dziac, a w tych godzinach co ja gralem to byl chyba majs jakie widzialem ze 6-7 stolow naraz poszlo.
ZObaczymy jak dzis pojdzie.
Tez dokladnie nie porownam bo w OMAHe bawie sie od paru dni, ale zamierzam grac czesciej, jakoslepszy klimat jest niz w TH
- Sith
- LEGENDA

- apolinary83
- -#VIP

-
GrzesVP
- LEGENDA

Co to byl za dzien, popoludniu mialem najgorsza sesje na stawkch 10$. 18 double up otwartych... i tylko 5 wygranych!
Wtapialem na sitkach wszystkie AA, bylo ich z 12 chyba.
Przyszlo mi grac 6-9 sitkow na sesje... tyle niestety mi zostalo kasy w pokerromie.
Dzis o 21 mialem VIP frerroll na CHili z pula 1000$ (juz 3 razy bylem na drugim miejscu w tym turku o ile sie nie myle i raz 3? chyba ze cos poknocilem (no raz 2 to byl Mazak
)
Mniejsza z tym, zaczynam grac... i widze ze 34 graczy w grze.. zawsze bylo 24... tylko teraz chili po promocji na wpt marakesh zyskalo grajkow. Jest duzo sit outow jak zwykle z 10 to napewno.
Duzo nowych, prawie wszyscy na moim stole, i takie fishowtwo ze masakra.
Kiedy karty sa wsyztskie wylozone i brakuje J do strita gram za wszystko i dostalem call, nie wiem z czym ale w tym rozdaniu wyciaglem 3K az! bo jzu wczesniej sie pdowoilem A raczej potroilem.
Noi troche zabawy sie zaczyna gdyz mam na stole 2 grajkow i z 5 sit outow. Na moje szczescie przed soba mialem 4
Rywale majac mniejszy stack (dwoch ich bylo) bali sie wchodzic gdyz zawsze agresja dawala mi ich zetony.
Dwa razy na podbicia kolesia przedmna odpowiedzialem allinem, po czym oddal bez walki, i za trzecim nie uwierzyl i sprawdzil z AJ mnie a ja mialem AQ.
WTedy juz chipleader w turnieju z 8K i kradziez.. jeden normalny zostal
Na ft doszlem z ok 13K i szybko tam wywalilem kolesia moje 77 na AQ flop AQ7 a na river jeszcze 7 dobila ziomka. Majac ciagle ok 17K bylem liderem.
Co chcialem ukrasc shortom to odpowiadali allinem z AA i KK wiec dalem siana i spokojnie czekalem az sami sie wyeliminuja. Kiedy juz bylo 7 (5miejsc platnych) to wiecej agresji wiedzac ze beda sie bali sprawdzac.
Rywal sie podwoil i mial nawet przez chwile wiecej ode mnie, jednak pozniej rozdal. Kiedy zostalo nas 3 mialem 30K a rywale 14 i 7K. Do HU doszlem z takim samym stackiem, i wymian aciosow albo fold albo allin
naprawde dziwny HU
A wygrywam po alinach moim A8 na KQ rywala. i 400$ w kieszeni.
Przy okazji na sitkach odrobilem troche (z 100$ w porownaniu z najnizszym stanem konta) i strata na dzis wyniosla zaledwie 43$
Ale turniej jak zwykle mi wynagrodzil.
Nie wiem czemu ale zawsze co mam jakiegos Tilta to VIP freeroll mi daje kase

Wtapialem na sitkach wszystkie AA, bylo ich z 12 chyba.
Przyszlo mi grac 6-9 sitkow na sesje... tyle niestety mi zostalo kasy w pokerromie.
Dzis o 21 mialem VIP frerroll na CHili z pula 1000$ (juz 3 razy bylem na drugim miejscu w tym turku o ile sie nie myle i raz 3? chyba ze cos poknocilem (no raz 2 to byl Mazak
Mniejsza z tym, zaczynam grac... i widze ze 34 graczy w grze.. zawsze bylo 24... tylko teraz chili po promocji na wpt marakesh zyskalo grajkow. Jest duzo sit outow jak zwykle z 10 to napewno.
Duzo nowych, prawie wszyscy na moim stole, i takie fishowtwo ze masakra.
Kiedy karty sa wsyztskie wylozone i brakuje J do strita gram za wszystko i dostalem call, nie wiem z czym ale w tym rozdaniu wyciaglem 3K az! bo jzu wczesniej sie pdowoilem A raczej potroilem.
Noi troche zabawy sie zaczyna gdyz mam na stole 2 grajkow i z 5 sit outow. Na moje szczescie przed soba mialem 4
Rywale majac mniejszy stack (dwoch ich bylo) bali sie wchodzic gdyz zawsze agresja dawala mi ich zetony.
Dwa razy na podbicia kolesia przedmna odpowiedzialem allinem, po czym oddal bez walki, i za trzecim nie uwierzyl i sprawdzil z AJ mnie a ja mialem AQ.
WTedy juz chipleader w turnieju z 8K i kradziez.. jeden normalny zostal
Na ft doszlem z ok 13K i szybko tam wywalilem kolesia moje 77 na AQ flop AQ7 a na river jeszcze 7 dobila ziomka. Majac ciagle ok 17K bylem liderem.
Co chcialem ukrasc shortom to odpowiadali allinem z AA i KK wiec dalem siana i spokojnie czekalem az sami sie wyeliminuja. Kiedy juz bylo 7 (5miejsc platnych) to wiecej agresji wiedzac ze beda sie bali sprawdzac.
Rywal sie podwoil i mial nawet przez chwile wiecej ode mnie, jednak pozniej rozdal. Kiedy zostalo nas 3 mialem 30K a rywale 14 i 7K. Do HU doszlem z takim samym stackiem, i wymian aciosow albo fold albo allin
A wygrywam po alinach moim A8 na KQ rywala. i 400$ w kieszeni.
Przy okazji na sitkach odrobilem troche (z 100$ w porownaniu z najnizszym stanem konta) i strata na dzis wyniosla zaledwie 43$
Ale turniej jak zwykle mi wynagrodzil.
Nie wiem czemu ale zawsze co mam jakiegos Tilta to VIP freeroll mi daje kase

- sh4
- -#aktywny

-
GrzesVP
- LEGENDA

-
GrzesVP
- LEGENDA

Trzeba miec poziom stalowy
http://www.chlipoker-brak-polskiej-licencji!.com/polski/promocje/klub-vip.html