!@#$%^&* Szedł Grześ przez wieś... !@#$%^&*

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 22 kwie 2009, 21:23

dlugo nie pisalem i chyba bede coraz mniej pisac.
Nadeszly gorsze dni, a mianowicie odechcialo mi sie gra w pokera, ile mozna :mrgreen:
Cos w tym jest, a druga sprawa mam mniej czasu na gre - kwiecien - Maj - zaliczenia w szkole itp. W szkole trzeba sie cos teraz wiecej pouczyc (bo z tym kiepsko), dodatkowo zaczalem kurs na prawko i tak jak pisałem czasem wlaczam kompa i nie ma jak kiedys ze odrazu trzeba napieprzac pokera, normalnie bym gral jeszcze z 2h a tak to sie nie chce. Nie wiem czy to okres przejsciowy, ale musze zwolnic z tempa, mam nadzieje ze okres przejsciowy, gdyz daleko wybiegam w przyszlosc i w nastepny rok 2010 bede chciał wejsc z nowym poziomem VIP na Chili, a mianowicie najwyzszym 6 poziomem ULTIMATE (obecnie mam 4).
Ale to wybiegam w przyszlosc, wiadomo zawsze moga byc serie badbeatow które uszczupla moj bankroll (ba wtym miesiacu duzo go nabudowalem, a co tracilem odrabialem - szczesciarz ze mnie, inaczej tego nie nazwe.)
Miejmy nadzieje ze to chwilowy kryzys i z poczatkiem i wszystko sobie poukładam i osiagne swoj cel :grin:
W turkach forumowych tez bede teraz grywac mniej, jedynie moge zapewnic granie na Chili (i ugranie tam jakiegos sesnownego rake - czuje sie zobowiazany) - jesli zobacze ze gdzies kogos brakuje to sie zarejestruje.
Pojedynki HU bede rozgrywac normalnie (jak sie gospodarz zglosi;) )

Troche sie rozpisałem :grin:
GL

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 27 kwie 2009, 11:11

Hej grzegorzvp :) Jako, że zastanawiam się nad przejściem na Chili lub Hey to od razu Ty mi przyszedłeś ze swoimi wynikami do głowy :) a że w dodatku tak jak ja grasz sit&go to chętnie wysłucham Twojej opini na temat chlipoker-brak-polskiej-licencji!! Jakbyś był tak miły to wpadnij na mój i doradź mi, napisz jak się gra sitki na Chili i skoro grasz też HU na Hey to może dodasz też coś o tym poker roomie! ;)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 03 maja 2009, 13:37

Czas podsumowac Kwiecien.
Miesiac rozpoczął sie bardzo dobrze, otrzymalem za Marcowy SnG Challenge na Chili 400$ za 1 miejsce, pozniej prawie 400$ zwrotu rake, tzw program lojalnosciowy :twisted:
Awansowalem na 4 Vip Level a CHili, co daje mi 23fpp za 1$.
Na ta chwile program lojanosciowy daje mi zwrot 37%, za ok 2-3miechy planuje prze skos i ugrywac wiele wiecej rake (byle zeby nie bylo mega serii badbeatow ktor sie osttanio zdarzaly i bankrol bedzie szedl w gore) wowczas zwrot bede miec na poziomie 43%, wybiegaja w przyszlosc rok 2009 bede chcial skonczyc na najwyzszym vip level (Ale to juz trzeba ugrywac ok 3500$ rake, ale dla chcacego nic trudnego :grin: pozyjemy zobaczymy, wowczas zwrot wynosil by 48% wiec nie malo :wink: )
Patrzac dalej na Kwiecien, miałem do wykorzystania zlotego tokena na chili, zagralem w turnieju z 10K gwarantowane, zagralo 93 osoby i zajalem 2 miejsca, duzo szczescia mialem ale bez tego sie nie da grac :grin: , zainkasowalem 2000$.
Z takich forumowych osiagniec to wygralem turek na WH.
Rowniez otrzymalem wejsciowke do VIP Freeroll na chili z pula 1k$, wpisowe 0. Zagralo 20 osob - ztego ok 8-9 sit outow. Zajalem 2 miejsce i zainkasowalem 300$, jednak to byl zwrot tiltowania sie w porpzednich dniach, gdzie na SnG stracilem w tym calym miesiacu ok 450-500$, ale wszystko sie wraca z nadwyzka za SnG Challenge i zwrot rake. Takze biedy nie ma :grin:

Podsumowujac bardziej przejrzyscie.
Kwiecien 2009
zysk: 8274,23
Rok 2009: 9400,69

Bylo to osttanie podusmowanie chyba w takim stylu, od nastepnego miesiaca jesli kogos beda interesowac zyski moje, niech pisze na priv :grin: Mysle ze nie ma po co publikowac wszystkim i podawac swoje zarobki.

Jak juz wczesniej wspominalem, w Maju pogram, troche zdawek w szkole, co weekend mnie praktycznie nie ma, robie kurs na prawko. Dodatkowo troche gwizdam jak Sebola :grin: . Bede sie starac wyrabic jak najwiekszy rake na Chili jak tylko bedzie mozliwosc gry.

No i to tyle by bylo na podsumowaniu :cool:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 03 maja 2009, 13:42

grzegorzvp, rozumiem ze Zysk to w ZŁ? :) hehe
Ogolnie gratuluje swietnego Wyniku :)

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 06 maja 2009, 17:11

czy ja dobrze rozumiem ze w calym 2009 roku zgarnales 9k a teraz juz w kwietniu masz 8k ? :shock: :D jesli tak to wielkie gratki a jezeli te 8k to jest wynik za sam kwiecien to juz w ogole ;)

denamrk666
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: denamrk666 » 06 maja 2009, 17:31

ladnie i gratuluje. Moja najwieksza wygrana dotychczas to 4000zl w miesiac ;p no ale od tamtej pory jakos wiekszych kokosow nie zgarnalem. Gram jak narazie bez wlasnego wkladu.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 06 maja 2009, 18:19

Oskarek pisze:grzegorzvp, rozumiem ze Zysk to w ZŁ? :) hehe
Ogolnie gratuluje swietnego Wyniku :)

z Zł;)

bartekzet pisze:czy ja dobrze rozumiem ze w calym 2009 roku zgarnales 9k a teraz juz w kwietniu masz 8k ? :shock: :D jesli tak to wielkie gratki a jezeli te 8k to jest wynik za sam kwiecien to juz w ogole ;)

Tak, wiekszosc to 2000$ wygrane na everescie w 10K$ guaranteed.

Osttanie dni malo gram, gdyz komp mi sie spier... ale dzis juz przyszedl nowy zakup i od jutra znowu bede starac sie ciulac i kto wie czy nie minimum 20SnG naraz bedzie chodzilo :wink:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 15 maja 2009, 18:10

Osttanio u mnie sie troche pozmienialo. ALe pierw od ligi HU, bardzo poprawilem swoja gra - od 4 kolejki... po pierwszych 3 meczach dokladnie przemyslalem i styl calkiem inny, juz nie ma frajera ktory czeka na dobra karte w HU... zeby rywal spasowal beta. To juz calkiem inny Grzes :grin:
Lige koncze z wynikiem 31 punktow
7 zwyciestw
3 wygrane po dogrywce
4 porazki po dogrywce
5 meczow przegranych
W kasie sie nie znajde - chodz bylo bardzo blisko. ALe jestem zadowolony ze swojej gry, troche zaluje teraz ostatnich pojedynkow z Grzechem i quo87, glownie ten drugi ktory zagralem tak abym skonczyl juz lige, poniewaz mam mniej czasu (wiecej innych spraw na głowie).

Teraz pokera w pewnym sensie traktuje jako prace, z ktorej mam miesiecznie regularne zyski. Wszystko to za sprawa chlipoker-brak-polskiej-licencji!ktory daje mi rakeback a ze grywam duzo SnG to miesiecznie zwrot ok 400$ i do tego wlasnie za te SnG dostaje kaske z promocji SnG Challenge. Praca dlatego gdyz wiem ze nie przepieprze srodkow ktore wygralem, gdyz granie SnG na stwakach 5+0.5$ nieobicazy mojego bankrolla kilka porazek z rzedu (a raczej slabych sesji - teraz gram po 17 stolow naraz, wiec przy 9 wygranych jestem stratny 3,5$ ale liczac zwrot rake na koniec miesiaca wychodze na 0. ALe bankroll stoi w miejscu tak wiec na SnG nie trace a wyplate biore jak dopisuja rakeback i SnG Challenge :wink:
Srednio na miesiac bedzie ok 700$ minimum do przodu (biore pod uwage strate 200$ z bakrolla w grach, jak bedzie zysk to wiecej) tak wiec 2tys zl na miesiac dla osoby co moze poswiecic 4-5h dziennie na gre to chyba duzo :grin:

MNiej gralem turniejow forumowych, ale zamiast zagrac turniej wolalem pograc na chili.. ale w Czerwcu to sie zmieni, wszystko dla dobra forum :grin:

Poker praca, hmm ale coraz czesciej niestety sie zdarza ze grac w pokera mi sie nie chce. NIe wiem cyzm to jest spowodowane, moze tym za juz przekroczylem swoj prog wygranych i mysle ze wiecej nie osiagne? Oczywiscie inna sprawa turki forumowe to zawsze przyjemnosc grac z innymi uzytkownikami tego forum. :twisted:

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 22 maja 2009, 00:25

grzegorzvp pisze:Poker praca, hmm ale coraz czesciej niestety sie zdarza ze grac w pokera mi sie nie chce. NIe wiem cyzm to jest spowodowane, moze tym za juz przekroczylem swoj prog wygranych i mysle ze wiecej nie osiagne? Oczywiscie inna sprawa turki forumowe to zawsze przyjemnosc grac z innymi uzytkownikami tego forum. :twisted:

Grzesiu a moze poprostu rutyna ? nei wiem jakie masz podejscie do pokerka wiadomo ze kazdemu zalezy na zarobkach ale szczerze mowiac granie takiej ilosci SNG tylko po ty by zarabiac na RB i Challengach napewno nie motywuje do dalszej gry....

moim zdaniem nie nudzi ci sie sam poker ale forma..... masz tera w glowie zawsze 17-20 stolow DON a gdy grasz 1 lub 2 stoly wiadomo ze ci sie szybko nudzi.....

moim zdaniem swietne podejscie masz zeby zarabiac spokojnie na pokerze ale nie masz przy tym przyjemnosci gry a wiec czy oplaca sie tobie ? napewno z jednej strony tak, czyli money, ale chyba tylko z tej strony czy sie oplaca, a jak wiadomo facet ma przyjemnosc gdy sa pozytywy z wielu stron :)

A wiec moim zdaniem zbuduj sobie porzadny bankroll i zacznij pozniej grac cos innego

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 22 maja 2009, 00:39

No właśnie trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie - czy poker ma być podstawowym źródłem zarobku - czy tylko przyjemnym hobby, z którego czasem czerpiesz jakieś pieniężne bonusy.

Ja po prostu nie wierzę w pracę, będącą źródłem podstawowego zarobku, która po pewnym czasie nie nuży (może być ciekawa i nie nudzić ale na pewno będzie męczyć)

To jest jak z fotografem - dopóki robi zdjęcia krajobrazowa, diapanoramy, portrety itd. dla siebie, na jakieś wystawy czy konkursy to to go cieszy i mieni się artystą, ale jak przychodzi fotografią zarobić na życie i trzeba plątać się po weselach itp. to po pewnym czasie artyzm zamienia się w wyrobnictwo, nie szuka sięnowych ujęć, nowych sposobów bo i po co - ważne że kasa się zgadza a i tak niewielu to docenia.

Także stoisz pewnie teraz przed wyborem - rozumiem że w braku innego źródła zarobku - poker jest kuszącą alternatywą - ale czy warto zostać wyrobnikiem? Może lepiej przyłożyć się do pojedynczych dużych turniejów, żeby zostać artystą = pokerowym pro - podziwianym kiedyś przez wszytskie kobiety w kasynach :)

Dobra bo mi wodze fantazji puściły i zrobiłem się jakiś taki metafizyczny - hehehe - ogólnie grzegorz masz przechlapane - ale to Ty musisz wybierać :P

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 22 maja 2009, 06:02

Wahi za 1K fpp 16$ mi daja, wiec jesli ugram 25k fpp to mam ok 400$.
Gre na CHili jako zarobek mozna powiedziec, ale dla mnie zarabiac tyle to duzo, teraz musze zdac tylko prawko i zbieram na samochod. Jak juz to bedzie to pomyslimy nad czyms innym moze.
No bo wiesz ALeks jakbys codziennie gral i widzial to samo to tez by ci sie nudzilo :grin:
A poker kreci np. nasze turki forumowe jakies. Bo na inne to zbytnio narazie nie mam czasu, nie moge sie skupic, grajac przy tym SnG. Do konca roku troszke kaski uzbieram pewnie, powoli bede chcial grac wiecej turkow live, by nabierac doswiadczenia. Za rok kasa bedzie wiec pewnie pojedze na USOPy, ale to daleko wybiegam w przod.
Tylko nie wiem co mam zabardzo wybierac :grin:
Czasem jak juz bardzo sie nie chce, to nei gram SNG a odpale jakis turniej.
ALe nie jest to tez tak ze to calkiem mi sie nudzi.
Troche chyba namieszałem :grin: czas pokaze jak to bedzie.
ALe swiat to ja jeszcze podbije :wink:

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 22 maja 2009, 08:05

grzegorzvp, Ty masz nick gvp na paradise-brak-polskiej-licencji!? :-)

IDDQD?

Jeśli tak to dzięki, miałem dobry humor na tym turnieju mimo że odpadłem w jakiś suckoutowy sposób (chyba moje AJ na czyjeś A5, wygrała para 5).

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 25 maja 2009, 10:36

tak gvp, ja skonczylem na 3 miejscu, wiedzialem ze odpadne ale dolozylem 10 K do rozdania w ktorym bralem udzial bo juz mi sie nie chcialo. A tak z tymi kodami to twoje nie działały, ale wpisywalem inne i jak widac na kodach lepiej sie gra :grin:
A tak powaznie to chcialem znalezc jakas osobe co uwierzy ze ja pisze prawde albo bedzie myslec ze jestem glupkiem :grin:

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 25 maja 2009, 10:41

Nie no, domyślałem się, że żartujesz. Ale pewności do końca nie miałem. :-)

Spróbuj następnym razem MLI. To dobry, klasyczny kod jest. :mrgreen:

Tak czy inaczej, fajnie jest złapać z kimś kontakt przy stole, nawet jeśli to są żarty. Jakoś lżej się odpada z turnieju wtedy. Bo jakoś czułem już wcześnej, że odpadnę. Wszyscy tak psioczyli na soft paradise-brak-polskiej-licencji!'a...

A później wygrałem tam jakąś satelitę PL WSOP i okazało się, że soft się zachowuje zupełnie prawdopodobnie. I bądź tu człowieku mądry.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 05 cze 2009, 11:55

I znowu.. Obrazek

Kolejny miesiac na ladnym plusie :wink:

A teraz znowu kolejny miesiac zaczynam na tilcie... tym razem ok 100$ w plecy.
Chyba bede sobie musial dawac siana z gra od 1 do 7 danego miesiaca :grin:

I teraz znowu przerwa w pisaniu bo weny za piernika niemoge zlapac :neutral:

Podsumowania Maja nie ma, bo nie bylo zadnych wplat i wyplat pokerowych. W czerwcu za to bedzie ładnie :grin:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 14 cze 2009, 16:31

Oj cos na moim blogu nie ma ruchu ale to z mojego powodu bo jak widac nic nie pisze. Teraz postanawiam to zmienic i bede informowac o moich grach.
Dzisiaj odchodze z Chili na jak dlugo na ile to sie okaze.
Sordki wrzucam na Titan POker, gdzie sa bardzo fajne promocje i oferta tygodniowa promocji wyscihu double up ktore gralem na chili - to ten sam soft ;)
Jesli chodzi o rozrachunek tej promocji to 500$ na tydzien by mnie satysfakcjonowalo wiec zajecie 2 miejsca wchodzi w gre, widza na wyscig z tego tygodnia bede potrzebowac ok 1100 sitów po 5$ wiec ok 160 na dzien, tak wiec do zrobienia. Zobaczymy jak bedzie bankroll. WPlacilem 190$ Dzis odpoczynek od pokera a jutro ruszamy!

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 15 cze 2009, 22:30

POnad 1000 post trzeba wynagordzic!
Jako ze przeszłem na Titan... ba przypomnialem sobie o VIP freeroll na chlipoker-brak-polskiej-licencji!. i Tak o to 2 miejsce. W Heands Up nie wytzrzymalem na moj re-reise odpowiedzial allinem, ja z A8 ale suited :grin: sprawdzilem i pokazal AQ, ehhh i zostalo 5K i juz nie uratowalem, rywal mial 35K.
Pokerkingi pokazali na co ich stac, 3 miejsce zajął deadprez odpadajac Ax na Q9.
Dobre 300$ :grin:
Obrazek

:trophy:

O Titanie napisze pozniej bo dzis tam ugralem ok 250 double up :mrgreen: ale jeszcze teraz pogram :wink:

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 15 cze 2009, 22:35

GrzesVP pisze:Dobre 300$

Brawo :) Swietna wygrana jak na freerolla :D Choc nie byle jakiego ;)

Mam takie pytanie przy okazji...
GrzesVP pisze:O Titanie napisze pozniej bo dzis tam ugralem ok 250 double up :mrgreen: ale jeszcze teraz pogram :wink:

Czy to znaczy, ze wchodzisz do naszej paczki Ocean's Third ? Jesli tak to zapraszam Cie do naszego tematu w dziale Gracze, poki co oficjalnie w teamie jestem tylko ja i PeterSzulc ;) Jesli zaczynasz grac na Titan, to znaczy ze wesprzesz nasza druzyne ? ;)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 15 cze 2009, 23:14

Dokladnie wchodze tez w wasza druzyne na zasadzie wypozyczenia :wink:

W tym freerollu tez duzo fishow. Wejsci allin z A9 na niskich blindach itp.

Kluczowym momentem bylo jak zostalo ok 7 graczy u mnie 6K, podbijam koles odpowaida allinem, daje call z AK pokazal QQ i K na flopie i wtedy bylem cheapleaderem i odpuscilem dopiero w HU :twisted:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 16 cze 2009, 22:17

Natchniony wczorajszym turkiem na CHili postanowilem zagrac w nasyzm turku dzis na Chili (ba to moj mozna powiedziec obowiazek, jednak ostatnio wogole w nim nie gralem ze albo nie moglem albo zapominal bo wiedzialem ze minimum teraz zawsze jest i jakos tak wyszlo.) Noi i ladne 2 miejsce, strasznie bylem znudzony gra juz juz i troche nie przemyslane zagrania, ale cos teraz wiem ze blad bo nie stalo by sienic jakby 10 minut pogral a 50$ wiecej piechota niechodzi. Mimo to WIN (2 miejsce).
Niestety nie idzie dobrze na Titanie ok 200$ wplecy, jednak sie wroci z promocji na szczsecie... zagralem ok 450 sitow. ALe to co iPoker wyprawia masakra.
:trophy:

Dobrze idzie w turniejach a to dobra zapowiedz gdyz w nastepnym tygodniu mniej wagi bedzie spoczywac na SnG ale pogram turnieje w wiekszej ilosci :wink:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 20 cze 2009, 11:47

Poddaje sie....
Grajac na Titan wuscig doublu up, trzeba miec stalowe nerwy trzeba zapier**** 12h na dobe widzac ciagle doublu upy. OK wygrał bym, ale postanowilem isc wczoraj na impreze, przez co stracilem ok 150 doublu up. NIe odrobie tego bo sa inne swiry co graja tyle samo non stop. Tak wiec przyjdzie sie zadowolic 3 miejscem. Na Titan wplacilem lacznie 350$. W pierwsze 2 dni sie ztiltowalem ok 200$ wiec nie bylo mowy o przerwaniuwyscigu zeby nei byc stratny. Teraz na koncie 90$ - ba gdyby nie pieprzony odtawca internetu gdzie stracilem lacznosc na ok 40 minut mialbym wiecej a tak to 80$ mi zjadla na sitoucie.
Uciulalem troche punktow, dostane pewnie z PokerMani troche $ i oby dali za pierwsza wplate i za ugranie 1500 punktow dodatkowe 50$ Tak czy siak z 150$ minim bede na plusie :grin: Gdyby nie impreza i net walcyzl bym o pierwsze miejsce tak wiec 500$ w tydzien piechota nie chodzi :grin:
Teraz powrot do Chili i tam tzreba nadrobic wyscig i wygrac bo cos dziwnego ze na ta chwile nie ma mnie z top3 :grin:
A na ten weekend nowe wyzwanie, kusi mnie wyjazd na USOP wiec wplacam na Marie 44 euro i postaram sie rozmnozyc do wpisowego na USOP jak nie to pozostane transmisja online :wink:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 21 cze 2009, 15:45

Cash Games...
Zaczynam grywac cashe.. i jak narazie idzie w miare jako tako, w 2h do przodu ponad 30$, narazie stoliki 0.10/0.20 6 stolow otwartych, wchodze po 10$.
Oczywiscie siów nie opuszczam i MTT :grin: PLan taki by grac cashe do południa , a popoludniu jak wiecej osob jest w roomach to Sity.(szybciej wchodza)
Jak bedzie dalej to zobaczymy :grin:

egzekuthor
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: egzekuthor » 21 cze 2009, 15:45

Oj niezwalaj wszystkiego na impreze.. Było pic??!! na 2 dzien kac meczyl i sie grac nie chcialo. zycie.. Ale i tak gratulacje za te wszystkie osiagniecia!! oby tak dalej ;]

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 01 lip 2009, 17:04

Skończ wasc pan ja nie pije alkocholu... :wink:

Tzreba oswiezyc blog tak wiec wrzuce cosik.
Ponownie udaje mi sie wygrac wyscig po dobrym finishu.
Na 3 dni przed koncem prowadzil theporkibourrin a ja mialem 65% ale wlaczylem tryb Grzesiobota i poszlo latwo :grin:

Obrazek

Czasem szczescie tez musi byc...

Obrazek
i ostanie rozdanie w tym sicie
Obrazek

:grin:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 01 lip 2009, 17:06

Skończ wasc pan ja nie pije alkocholu... :wink:

Tzreba oswiezyc blog tak wiec wrzuce cosik.
Ponownie udaje mi sie wygrac wyscig po dobrym finishu.
Na 3 dni przed koncem prowadzil theporkibourrin a ja mialem 65% ale wlaczylem tryb Grzesiobota i poszlo latwo :grin:

Obrazek

Czasem szczescie tez musi byc...

Obrazek
i ostanie rozdanie w tym sicie
Obrazek

:grin:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”