Spiegol PokerBlog - czyli sposób na dobrą zabawę!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 17 paź 2009, 11:48

Dzięki panowie za wpisy :) podziwiam, że chciało Wam się tyle tekstu czytać :P

Młody no niestety szczęścia na koniec brakło, nie mogłem już czekać, jeśli chciałem walczyć o top4 które dawało wejściówki to musiałem już pushować z tym A9 przy shorcie który się w ciemno all-inował, tych blindach i ante miałem ładną sumę do zgarnięcia, a po 2 rozdaniach blindy zabrały by mi 30% stacka. Pech chciał, że miał te TT :P

Co do gry on-line to mam straszną masakrę, ale nie bad beaty czy pech, tylko coś jeszcze gorszego - brak chęci do gry! :( Myślałem, że po dobrze rozegranym turnieju live pojawi się głód gry, ale gdzie tam. Przez tą popieprzoną jesień, brak słońca i ciągły deszcz w Gdańsku cały czas chodzę zmęczony, zamulony, nic mi się nie chce (jestem bardzo podatny na pogodę) i o pokerze rozmyślam, gadam o rozdaniach, czytam forum codziennie, ale do gry nie mam weny :/ Tragedia, bo jak ma się człowiek rozwijać jak grać nie ma chęci? Za to na grę live mam dużą ochotę, mam nadzieję, że luki szybko coś zorganizuje i mój biedny budżet studencki pozwoli na grę co tydzień ;)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 22 paź 2009, 07:34

Takie turnieje maja to do siebie ze trzeba grac agresywnie i nie mozna przeoczyc zadnej sytuacji do powiekszenia swojego stacka;) nie mowiac juz o koniecznosci wygrywania coin flipow :P

Mam cos podobnego, tylko ze w moim przypadku analizuje, gadam itp. a jak przychodzi co do czego to nie potrafie zastosowac tego w praktyce i gram ostatnimi czasy jak fish :P Ostatnio stwierdzilem ze duzo mi brakuje do tego jak gralem np jeszcze 5 miesiecy temu :P

Wez sie w garsc bo do lata jeszcze daleko i zeby bylo weselej forum wtedy zamiera :P

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 lis 2009, 21:09

Nie będę już rozpisywał się strasznie o PKPT w Warszawie bo i mało co pamiętam, ale powiem tylko, że jestem zadowolony i to bardzo ze swojej gry, coraz więcej "kumam" w grze live i czuje się mocniejszy przy stoliku live. W piątek w side evencie zająłem 6 miejsce (na 27 osób) czyli bubble, ale w ramach wcześniej ustalonego dealu dostałem 50zł, a wpisowe kosztowało mnie 40zł (20zł BI pojedynczy stack i 20zł addon) więc do przodu, ale chodzi o miejsce. No i grałem murkiem praktycznie. Wykorzystałem to na sobotnim main evencie i grałem na prawdę masę rąk grywalnych ale nie koniecznie dobrych ;) Grzechu śmiał się z moich "insta calli" no i mogę powiedzieć, że rozgrywałem chyba najwięcej rąk (może porównywalnie z Grzechem) na pierwszym stole, a miałem tam bathka, coolena, motyla (z bwinu), skutera, Grzecha, Szulca i Dori z Sopotu ;) bardzo dobrze mi się grało ale niestety bez efektu, odpadłem na 25 miejscu po rozdaniu 99 gregsana, AKo motyla i moim AKo. Na flopie spadło Axx i już się cieszyłem bo zgarnął bym pulę około 35-40k (już po podziale z shortem motylem), ale niestety turn i river przynoszą dwa trefle (dwa były już na flopie) i odpadam bo gregsan uzbierał kolor do swojej 9 :P

Co nie udało się mi to udało się mojej Ilonie która zajęła 6 miejsce (jedyna kobieta na FT) po bardzo dobrej grze! :) Jestem dumny :D

A dziś w końcu, powtarzam w końcu mam wolny wieczór i nie muszę rano wstać (zajęcia dopiero na 13) więc siadam do 2 turniejów online. Jeden na paradise-brak-polskiej-licencji! a drugi na WillHill (mam tam jakieś drobne ze starych czasów :P)

Na WillHillu mój ulubiony turniej z oferty na ipoker: 6000$ GP freezout z BI 5.5$, 10min. blindy (1586 osób, 200 płatnych)
A na paradise-brak-polskiej-licencji! turniej: BI 6.6$ freezout, 12min. blindy (113 osób, 10 miejsc płatnych)

Jeszcze dzisiaj będę pisał co z tego wynikło (z gry po dużym głodzie do pokera ;)).

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 02 lis 2009, 21:49

Tak poza tematem, ale dotyczace Twojego blogu. Wszystkie strony otwieraja mi sie na ostatniej nieprzeczytanej wiadomosci, a u Ciebie zawsze na pierwszej, nie wiesz dlaczego?

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 lis 2009, 21:52

tomziolo pisze:Tak poza tematem, ale dotyczace Twojego blogu. Wszystkie strony otwieraja mi sie na ostatniej nieprzeczytanej wiadomosci, a u Ciebie zawsze na pierwszej, nie wiesz dlaczego?

Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, ale można temu zapobiec - gdy wchodzisz w posty nieprzeczytane i widzisz tam wpis w moim blogu to nie klikaj na tytuł bloga tylko na taką strzałkę i kartkę przy ostatnio postującej osobie (po prawej stronie).

PS miło, że czytasz moje wypociny :P

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 02 lis 2009, 21:56

napisz jaki masz nick na wh to pokibicuje :P mam jutro kolo z ang ale jakos brak motywacji :P moze jak Ci bedzie dobrze szlo to zaczne wkuwac jakies slowka :P

alves
-#VIP
-#VIP

Postautor: alves » 02 lis 2009, 22:07

Spiegol, gratulacje dla Nonki, wkoncu pokazala na PKPT kto w tym zwiazku lepiej gra w pokera :P
niestety na tym PKPT razem nie pogralismy za to z Nonka zagralem 2 rozdania i za kazdym razem na moj raise odpowiadala allinnem... chyba sie mnie nie bala... oczywiscie zawsze sie zwijalem i to byly dobre decyzje bo na reku miala monstera :)

Fajnie bylo Was spotkac, stara gwardie naszego forum, dla takiego towarzystwa az chce sie jezdzic przec cala Polske... pzdr

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 lis 2009, 22:07

janczarek pisze:napisz jaki masz nick na wh to pokibicuje :P mam jutro kolo z ang ale jakos brak motywacji :P moze jak Ci bedzie dobrze szlo to zaczne wkuwac jakies slowka :P

Niestety na WillHill już poleciałem :( mam KK, na flopie QKx dwa piki i poszły all-iny, koleś pokazuje A2 w pikach i na turnie już dostaje kolor który bije mojego seta :/

Ale na paradise-brak-polskiej-licencji! cały czas gram i idzie całkiem nieźle, nicki na wszystkich roomach mają człon "spiegol" także łatwo mnie znaleźć ;)

alves pisze:Spiegol, gratulacje dla Nonki, wkoncu pokazala na PKPT kto w tym zwiazku lepiej gra w pokera :P
niestety na tym PKPT razem nie pogralismy za to z Nonka zagralem 2 rozdania i za kazdym razem na moj raise odpowiadala allinnem... chyba sie mnie nie bala... oczywiscie zawsze sie zwijalem i to byly dobre decyzje bo na reku miala monstera :)

Fajnie bylo Was spotkac, stara gwardie naszego forum, dla takiego towarzystwa az chce sie jezdzic przec cala Polske... pzdr

Hehehe, no pokazała kto lepiej gra, nie ma wątpliwości :P;) akurat tak się składało, że tam były chyba przy obu razach asy po Twoich raisach więc nie miała wyjścia ;) pewnie, że warto, przecież my się już na pierwszym 11 osobowym zjeździe w Poznaniu spotkaliśmy, też lubię Wasze "gęby" oglądać i mogę przez całą Polskę jeździć ;)

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 03 lis 2009, 18:34

Hehe fajny Blog dawno mnie tutaj nie bylo. W kazdym razie z tym dobrym graczem to nie przesadzaj. Pozdrawiam :) i zycze suckesow.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 03 lis 2009, 20:14

No niestety wczoraj nie poszło zbyt dobrze w turniejach :/ Na WillHill poleciałem szybko tak jak opisałem parę postów wyżej a na paradise-brak-polskiej-licencji! odpadłem tuż przed kasą, naciąłem się trzymając AQs i waląc all-in na AA :/ niestety stół nie pomógł, chociaż na flopie spadła Q i była mała szansa na kolejną :P

Wyniki:
WillHill - 1108/1586 -5.5$
paradise-brak-polskiej-licencji! - 15/128 -6.6$ (10 płatnych było)

A dzisiaj turniej dla polaków na heypoker-brak-polskiej-licencji! wpisowe 2.2$, blindy 15 minutowe, deepstack (3000 żetonów) i do puli dodane aż 300$. W grze tylko 50 osób, także jak dla mnie turniej marzenie ;)

Na liście widziałem także aleksa, Wahiego, radosta i Pugalosa także zapraszam do kibicowania ;)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 21 gru 2009, 12:37

[center]WŁOCŁAWSKI TURNIEJ ŚWIĄTECZNY[/center]

W końcu miałem okazję zagrać na żywo z chłopakami z Włocławka :D nigdy mi ta sztuka nie wyszła bo turnieje ligowe grane są w niedzielę, a ja jeśli w ogóle w weekend zjadę do Włocławka to w niedzielę muszę już być w drodze do Gdańska na zajęcia :/

Jednak nadszedł czas świąteczny, parę dni wolnego i zawitałem w Alchemii. Bardzo fajna atmosfera, spoko ludzie, sporo śmiechu i przyjemny kącik do grania z tyłu knajpki ;) warunki bardzo fajne.

Niestety przyjechało mniej osób niż miało być i graliśmy w 13 albo 14, a miało być prawie 20 osób. No ale dwa stoły i tak się ułożyły, a finałowy zrobiliśmy od 8 osób.

Co do mojej gry to się nie popisałem :P:/ na początku ładnie wyszło parę rozdań, dwa razy trafiłem stół, raz przyjazny board i blef wyszedł i z 10k zrobiło się ponad 12k. A potem już niestety tylko w dół, dół i dół, grałem słabo. Oczywiście shorciłem się do poziomu 5k i już tylko mogłem czekać na dogodną sytuację i albo podwojenie albo lecimy do domu bo nie było co filozofować z betami czy reraise :P jak na złość całkowita susza w kartach chyba ze 3-4 kółka no i zostało mi 3k, same śmieci, nawet bez figur, a w jednym kolorze to mogłem pomarzyć... ale w końcu dostaje 88 i 3 limpy więc oddsy piękne, sporo żetonów do zgarnięcia i w końcu jakaś grywalna ręka więc bez namysłu all-in. Sprawdza mnie tylko 1 limp - wspomniany u martiniego na blogu krejzak i pokazuje QTo.

Podczas tego rozdania zadzwoniła akurat moja kochana mamusia więc nie pamiętam dokładnie jak to było, ale wiem, że na turnie spadła Q i już chciałem wstawać, ale wtedy rozdający karty Tomi wyciągnął rivera i odwrócił w powietrzu piękną 8 :D - zostaje w grze.

Niestety posucha kompletna w kartach i moja opcja shorta nie dała mi do pola do popisu i każdy wiedział, że pcham all-in jak coś mam i gdy karta zaczęła iść przy wysokich blindach i nie mogłem bawić się w limpy czy jakieś raise to nikt nie sprawdzał bo wiedział, że mam dobrze i tak przeszły AA i KK bez podwojenia, ale w końcu (chyba znowu krejzak) naciął się na moje kolejne AA i dał mi podwojenie.

Potem na jednym stole zostało 5 graczy (naszym), na drugim 4 i zamiast zrobić FT to czekaliśmy aż jeden odpadnie i było dużo jak ja to mówię "pieszczenia się po jajkach" :P:P czyli jakoś mało brawurowych akcji. Udało mi się jakoś dotrzeć do FT ale niestety za długo tam nie pograłem.

Pierwsze rozdanie na FT, same passy i koleś który nie wiedziałem jak gra bo przyszedł z drugiego stołu zrobił raise 2.5BB z późnej pozycji, więc ja z BB i niecałymi 5k w żetonach podnosząc KQ stwierdzam, że nie ma tam nic szczególnego i walę all-in, kolega obok mnie, Filip z Torunia stwierdza po sprawdzeniu tamtego gościa, że ma niską parkę pewnie, ja pokazując mu KQ i odsłaniając je do showdownu pomyślałem, że to by była dobra opcja, niestety naciąłem się na KK... stół nie pomógł, chociaż do turna na stole leżały J i T więc river mógł mi dać strita, ale to się nie stało i w pierwszym rozdaniu FT pożegnałem się z nim. Potem myślałem czy warto było się all-inować ale nie doszedłem do żadnego wniosku poza tym, że mogłem sobie odpuścić bo nie wiedziałem co gra koleś, ale też nie było na co czekać bo miałem najmniej na FT i karty mnie nie rozpieszczały, więc właściwie do niczego nie doszedłem :P i pożegnałem się z turniejem.

Potem posiedziałem jeszcze z pół godziny z chłopakami i robiłem za dealera, rozdałem może ze 3 flopy :P aż do czasu gdy ładnie potroiłem martiniego mającego JJ i mierzącego się z 99 i AK ;) dobrze, że wykorzystałeś ten dar od dealera i doszedłeś do 3 miejsca martini.

Podsumowując debiut niezbyt dobry na Włocławskich stołach pokerowych, ale bardzo fajna atmosfera i chętnie zajrzę tam jeszcze nie raz (o ile nam rząd tam nie naśle nowej wyborowej jednostki anty hazardowo-pokerowej i nie wsadzi wszystkich uczestników i pracowników alchemii do ciemnych cel znajdujących się 5km pod ziemią, za największe zło - grę w pokera na pieniądze) ;):P

A i jeszcze jedno - na 13 czy 14 graczy było aż 4 pokerkingów - martini, Tomi99, firesparrow i ja, a w dodatku martini, Tomi i ja dotarliśmy do FT, wiec ładnie nasze forum reprezentujemy ;)

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 21 gru 2009, 13:18

:)

No tak :) Zapomniałem napisać kto mi tak pięknie rozdał karty i board w tym rozdaniu :D Świetna robota! Rozdane po prostu idealnie - potrojenie się w tym momencie to po prostu jak początek całkiem innego turnieju dla mnie :) Danke sehr !

Szkoda, że z tymi turniejami tak nie po drodze Ci wypada, mam jednak nadzieję, że zrobimy jeszcze jakiś turniej POŚWIĄTECZNY, NOWOROCZNY czy jak go tam nazwą :mrgreen: i że się jeszcze na nim pojawisz, bo fajnie jak przy stole jest jeszcze jeden pokerking :)

Co do Twojej gry to faktycznie na początku szło dobrze i ten stack powyżej początkowego dosyć długo chyba trzymałeś - ja w każdym razie miałem na początku coraz mniej, podczas gdy Ty coraz więcej :) Ale w drogę sobie chyba raczej nie wchodziliśmy, raz chciałem zagrać z jakimś tam z tego co pamiętam suited connectorem, podczas gdy Ty all-inowałeś sie z AA - zastanawiałem się jedynie jak bardzo mocny jesteś i izi fold dla mnie ;) No a potem szczerze mówiąc nie bardzo pamiętam jak doszło do tego, że tyle straciłeś i zacząłeś shorcić :???:

Rozdanie na FT pechowo, nie bardzo pamiętam jakie tam były blindy w tym rozdaniu, sam szczerze mówiąc nie wiem jakbym zagrał - najgorzej tak właśnie w pierwszy rozdaniu FT, gdy nie wiesz jak kto gra, a tu trzeba działać bo czasu mało (short). Też bym chyba temu koledze nie uwierzył w dobrą kartę, a coin flip z jakimś tam folding equity to bardzo dobra opcja w tym momencie chyba... pech, że callnał i pokazał KK :???: No ale ten gość również baardzo dziwnie chwilami grał, te jego 99 vs AK vs JJ i potem też kilka dziwnych akcji, Filip z Torunia ciągle mu mówił NIE CALLUJ Z SB BO JA I TAK WRZUCĘ ALL INA, po czym następne rozdanie a ten gość znów calluje, a Filip tylko się ironicznie uśmiechnął i ALL IN, gość grymas na twarzy i fold... no nie rozumiałem tych jego akcji hehe... A potem on wygrał turniej ;) szwagier (Łukasz) był drugi, ja trzeci, czwarty Filip z Torunia, piąty krejzak rusek ;) A rusek... baaardzo ciężki gracz, ech, już nawet nie będę pisał jak źle mi się z nim grało ;)

Co do przyszłego sezonu to Oliwier mówił, że ta ustawa w naszej lidze niewiele zmieni... Chyba... Ci co grali będą przychodzić wciąż, problem będzie jedynie z reklamą ligi, bo choć plany były na rozwieszenie plakatów na uczelniach, to jednak przez cholerna ustawę mogą być zastrzeżenia do takiej naszej akcji :???:

Zobaczymy jak to będzie :) Mam nadzieję, że jeszcze coś się zagra po świętach, dzisiaj chyba grają chłopaki cashówkę, ale raczej nie dam rady zajrzeć. O następnym turnieju jak coś Ci napisze tu na forum ;)
A jako forum myślę, że na tej lidze pokazujemy dobry poziom :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 22 gru 2009, 13:26

Ja niestety po świętach się już nie zjawie na turnieju :/ sylwestra spędzam w Bydgoszczy, a potem prosto do Gdańska więc znowu nie będzie opcji.
[center]
POKEROWA REAKTYWACJA[/center]

Jak widać na forum ostatnio nic w pokera online nie gram. Jakoś brak chęci i brak czasu, a raczej dużo innych opcji na zapełnienie czasu niż modlenie się przed monitorem by na river nie spadł jeden z pieprzonych 3outowców ;)

Jednak czas się wziąć za siebie, ruszam z założeniem na nowy rok - czyli regularną grą w pokera. Założeń jest kilka:

1. Grać tak by średnia turniejów w miesiącu wynosiła 1-2 sitki dziennie, możecie mówić, że to pryszcz, ale nie dla mnie :P co prawda potrafię jednego dnia zagrać 5-6 sitków, ale potem przez 3 dni nie mieć czasu na pokera. Poza tym postaram się grać regularnie aby chociaż te 2 sitki co drugi dzień zagrać, regularność robi swoje.

2. Cofam się z poziomem zostawiam na heypoker-brak-polskiej-licencji! 83$ które teraz stanowić będą dla mnie prawie cały bankroll ;) reszta kasy z Hey i innych roomów została wypłacona na cele nie związane z pokerem, bo taka była potrzeba.

3. Gram tylko sit&go z BI 2.2$. Wiem, że to kilometrowy krok w tył od grania sitów za 5.5-11$ ale po praktycznie pół rocznej przerwie od regularnej gry jestem strasznie z tyłu z wiedzą i wyczuciem więc nie chcę ryzykować, jak się uda pomnożyć rolla to przeskoczę wyżej. PS nie piszcie, że granie sitków za 2$ mając ich 83$ nie jest zgodne z BM bo tyle mi wystarczy :P mam psychiczny komfort przy tych 40BI i jak nie uda mi się z tego nic rozmnożyć to się już do gry online nie nadaje po prostu ;)

4. Ponieważ 3/4 środków online wypłaciłem na mooneybookers i teraz 3/4 wypłaconych środków poleci do mnie na konto osobiste zostaje mi nie dużo kasy na mb, jakieś 40$. Nie można ich głupio przetracić więc mam zamiar w miarę możliwości większość forumowych freerolli i turniejów z low BI.

5. Pokazać sobie, że potrafię jeszcze grać w pokera i może on mi przynosić przyjemność! Ciężko mi było się zmobilizować do gry bo po prostu gra online ostatnio mnie strasznie nużyła, wręcz nudziła, ale znalazłem na to sposób - wygrzebałem z piwnicy stary 15 calowy monitor i podłączyłem go do lapka :P na początku będę grał mając 1-2 stoliki właśnie na tym monitorze, a na lapku będę serfował po necie czy grał w FM'a 2009 :D:P co za tym idzie na początek gra mega murka tylko z dobrymi kartami, zresztą na mikro stawkach nie ma co cudować inaczej ;) jak już przyzwyczaję się do gry tylko w poksa to odpalę po prostu ze 3 stoły i na nich się skupie. Oczywiście przechodząc wyżej na moje dawne stawki 5-11$ odpuszczę już kombinowanie na 2 monitory i skupie się na grze ;)

I to chyba na tyle zabieram się do gry i postaram zdawać relację na blogu, a więc ruszamy:

heypoker-brak-polskiej-licencji!
Stan konta: 83$
Bilans (sesji i ogólny): 0$ (0$)
Ilość rozegranych gier: 0
Średnia gier na dzień: 0

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 22 gru 2009, 22:18

Czas postanowień noworocznych.
U mnie podobnie, z tym że przestaję grać na kilku stołach jednocześnie. Gram tylko dla przyjemności raz, dwa dziennie za max 5$. Koniec z marzeniami o wielkich wygranych, ale za to wróciła radość z gry bo w okresach tiltu nie tracę za dużo.

Powodzenia w realizacji założeń.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 23 gru 2009, 07:22

Tez niedlugo bede musial sobie zrobic takie postanowienia :)

Powodzenia w realizacji Twoich bo wiem, ze ciezko jest sie zmobilizowac do gry on-line kiedy przestaje ona sprawiac przyjemnosc (tylko na chwile na szczescie :) ).

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 24 gru 2009, 14:18

Dzięki panowie, mam nadzieję, że mi się uda, po świętach pełna mobilizacja ;)

A tymczasem z okazji świąt:

Obrazek
*pozwoliłem sobie wykorzystać forumową grafikę, mam nadzieję, że nikt się nie gniewa ;)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 24 gru 2009, 15:00

może wydrukować z 500szt takiej kartki świątecznej :D ja bym chciał taką dostać mimo że czasy kartek pocztowych odchodzą w zapomnienie :D po raz kolejny dobra robota Spiegol :D no i Tego samego życzę :)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 24 gru 2009, 15:37

Spiegol pisze:co za tym idzie na początek gra mega murka tylko z dobrymi kartami,

heh spiegol tym to mnie dobiles :P a powiedz mi kiedy ty nie grales mega murka :P :P

Powodzenia w realizacji planow

Wesolych Swiat !!

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 30 gru 2009, 18:32

alekspolak1 pisze:heh spiegol tym to mnie dobiles :P a powiedz mi kiedy ty nie grales mega murka :P :P

A byś się zdziwił ;) bo ostatnimi czasy wcale się tak nie murowałem, szkoda, że nie siedziałeś ze mną przy stole np. na PKPT w Warszawie, tam grałem zupełnie inaczej :P ale fakt, faktem, nie będę się kłócił 95% mojej gry dotychczas to murek wspierający się różnymi zagraniami ;) co nie oznacza, że nie potrafię inaczej :P

[center]PODSUMOWANIE ROKU 2009[/center]

Tutaj niestety nie mam się czym pochwalić, powiedziałbym nawet, że jest się czego wstydzić... Zrobiłem kilometrowy krok w tył, prawie nic nie grałem, mój bankroll stanął w miejscu. Ogółem posucha, ale po kolei:

Styczeń-Marzec 2009
Okres w którym zapowiadał się dla mnie bardzo dobry rok, utrzymywałem dochody miesięcznie z pokera online na poziomie kilkuset złotych. A w dodatku na przełomie stycznia i lutego moja największa wygrana w MTT - prawie 390$ i 6 miejsce na ok. 1700 graczy. Zapowiadało się dobrze.

Kwiecień-Sierpień 2009
Czas w którym moje dochody z pokera stanęły na poziomie 0$ :P grałem całkiem sporo, ale nic nie wychodziło, co się udało wygrać to zaraz pochłaniał swing i była mała strata którą później znowu trzeba było odrabiać. Ogółem przypuszczam, że było to przyczyną mojego zatrzymania w rozwoju teoretycznym, wcześniej wystarczyło grać ABC pokera i miałem kilka stówek miesięcznie dochodu, a przy wielkim boomie na pokera i masie materiałów dostępnych w necie (których nawiasem mówiąc mi się nie chciało czytać ;):P) to już nie wystarczyło i moje dochody ustały.

Wrzesień-Listopad 2009
Całkowita abstynencja w pokerze online, można mnie było tylko rzadko spotkać na jakimś turnieju forumowym i często w tych forumowym z wpisowym aby ludzi starczyło, ale równie często byłem na sit out cały turniej bo nie było czasu na grę. Trochę pograłem live i już się czuje w tej sferze mocniejszy, ale ogółem podsumował bym ten okres jako totalny brak chęci do gry w pokera, nic mnie tam nie ciągnęło (zapewne następstwo okresu poprzedniego i faktu, że nie mogłem już grać sitków za 11$ gdzie dostarczały mi te sumy frajdy, a przeszedłem na sitki za 2-5$) no i miałem całą masę innych zajęć niż poker ;)

Grudzień 2009
Postanowiłem wziąć się za siebie i wrócić do porządnego grania w pokera, wróciła systematyczna gra, na razie niskie stawki, ale idzie nieźle. Więcej poniżej w postanowieniach noworocznych ;)

[center]ZAŁOŻENIA NA ROK 2010[/center]

1. Wrócić do regularnej, systematycznej gry on-line. Na początek niskie stawki.
2. W końcu zawitać na jakiejś regionalnej lidze i grać tam o najwyższe miejsca przez cały sezon - dotrzeć do mastersa.
3. Odbudować bankroll na tyle by wrócić do gry w sitkach i MTT z wpisowym rzędu 11$ i czerpać radość z wygranych i złość z bad beatów ;):P
4. Wybrać się chociaż na jeden spory turniej live! Wystarczy mi USOP gdzieś blisko, może trójmiasto? Po kosztach by się obyło ;)
5. O ile ustawa hazardowa nie poniszczy wszystkich powyższych planów (a nie sądzę by tak się stało) zainwestować w pewien biznes związany z pokerem i jego promocją, ale na razie za wcześnie by cokolwiek zdradzać, najpierw trzeba zebrać kapitał (i jest piękna motywacja do gry online! :D).
6. Ostatni, chyba najważniejszy i niezależny tylko ode mnie - jakoś jednak spotkać się na PKPT w 2010 nie jeden raz, nawet na starych zasadach, bez sponsora z wpisowym i dla zabawy w doborowym gronie ;)

Na koniec życzę wszystkim najlepszych wyników i wielkiego kroku na przód w pokerowej karierze w 2010 roku! :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 30 gru 2009, 21:03

Było dziś podsumowanie roku i założenia do zrealizowania na przyszłość to czas na krótki bilans moich poczynań co do systematycznej gry czyli 1-2 sitków dziennie ;)

Statystyki zaczynam od 26 grudnia bo przez święta jeszcze nic nie grałem.

heypoker-brak-polskiej-licencji!
Stan konta: 87$
Bilans (sesji i ogólny): +4$ (+4$)
Ilość rozegranych gier: 13
Średnia gier na dzień (ilość dni): 2,6 (przez 5 dni)
Dodatkowo: 2 MTT za 2.25$ (bez sukcesów i wygranych)
Czas: 26-30 grudnia

Statystyki sitków (miejsca i procenty):

M | IL | PRC
01 | x2 | 15.4%
02 | x0 | 00%
03 | x4 | 30.8%
04 | x1 | 7.7%
05 | x3 | 23.1%
06 | x1 | 7.7%
07 | x1 | 7.7%
08 | x0 | 00%
09 | x1 | 7.7%
10 | x0 | 00%
(M - miejsca; IL - ilość; PRC - procent)

Jak widać na razie 46% gier jestem w kasie, przyjemny wynik, ale jestem tylko 4$ na plusie bo przewaga 3 miejsc w mojej grze, które za dużo kaski nie dają i tak 2 pierwsze miejsca dały mi pozytywny wynik i dlatego nie jestem na minus więc nie ma co narzekać ;) Dochodzi do tego 4.5$ wydane na MTT i nie opłacone, tak plusik byłby minimalnie większy.

Mam zamiar takie statystyki prowadzić do końca stycznia i zobaczymy jak to się będzie prezentować ;)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 09 kwie 2010, 22:21

SZOK! Szukałem, szukałem i szukałem, a swój blog znalazłem dopiero na 4 stronie, ale się zakopał! Nie ma się co dziwić, ostatni wpis - 30 grudnia 2009 - w zeszłym roku! :P

Dlatego dziś znalazłem powód na odświeżenie, mały bo mały, ale zawsze. Znowu zabieram się za granie sitków, standardowo, nie masowo, 2-3 dziennie. No i w końcu się przełamałem, od grudnia i statystyk z powyższego postu nie wygrałem ani jednego sitka, ANI JEDNEGO. Nie grałem ich dużo, ale z 20-30 by się uzbierało ze sporadycznego grania.

Dziś natomiast 3 sitki - 1. na 5 miejscu zakończony, w 2. odrobione bo 3 miejsce, więc zagrałem i 3. który w końcu się udało wygrać i wpadło +15$ (gram sitki na heypoker-brak-polskiej-licencji! za 3.3$).
To dla mnie taki mały motor napędowy bo jednak mogę :P

Postanowiłem jeszcze raz przeczytać pierwszą część Harringtona i zakupić drugą którą także szybko przeczytam ;) a potem zobaczymy na jaką się książkę uprę, byle by ruszyć z miejsca i jakiegoś rocznego pokerowego letargu ;)

Mam nadzieję, że będzie mnie także na forum więcej widać, jak za starych czasów, bo odwiedzam i czytam codziennie a skrobnę już coś rzadziej :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 09 kwie 2010, 22:52

Spiegol pisze:Znowu zabieram się za granie sitków, standardowo, nie masowo, 2-3 dziennie

Jak gram mtt to też stawiam na jakość a nie na ilość, bo zauważyłem że grając masówki wiele z gry nie wyciągnę wniosku.

Spiegol pisze:Postanowiłem jeszcze raz przeczytać pierwszą część Harringtona i zakupić drugą którą także szybko przeczytam ;)

Ostatnio też sobie myślałem aby jeszcze raz przeczytać I tom bo wiele nie zapamiętałem z tej książki :mrgreen:
Przy okazji II tom tak samo kosztuje co I tom??

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 09 kwie 2010, 22:58

Arnoldao pisze:Ostatnio też sobie myślałem aby jeszcze raz przeczytać I tom bo wiele nie zapamiętałem z tej książki :mrgreen:
Przy okazji II tom tak samo kosztuje co I tom??

A ja zapamiętałem sporo, ale prawie 2 lata ją czytałem więc już mi się zdążyło zapomnieć :P Dlatego trzeba odświeżyć literaturę, a drugi tom kosztuje tyle samo co pierwszy, czyli 70zł, od dziś w sprzedaży po polsku ;)

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 09 kwie 2010, 22:59

Spiegol pisze:od dziś w sprzedaży po polsku ;)

Trochę im zajęło czasu przetłumaczenie tej książki od I tomu. Ile to 2-3 lata??

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 10 kwie 2010, 11:21

Arnoldao pisze:Trochę im zajęło czasu przetłumaczenie tej książki od I tomu. Ile to 2-3 lata??

Aż sprawdziłem z ciekawości i u nas na forum znalazłem temat, że pierwszy tom po polsku już w sprzedaży z 2008 roku, więc minęło 2 lata od przetłumaczenia pierwszej części. Szkoda bo chętnie bym wszystkie trzy ustawił w domu na półce i przeczytał, ale może to jakaś strategia marketingowa, że najpierw pojedynczo sprzedadzą sporo książek w cenie 70zł ;)

Mogli by się ruszyć z tłumaczeniem i wydawaniem, bo z tego co pamiętam, a raczej mi trochę gdzieś z tyłu głowy świta to gdzieś czytałem, że mają prawa nie tylko do książek Harringtona, ale też kilku innych, które także bym chętnie przeczytał.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”