Spiegol PokerBlog - czyli sposób na dobrą zabawę!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 16 cze 2009, 14:55

Spiegol pisze:4. River - tutaj już sam nie wiem co chciałem zagrać, po tych Twoich callach się po prostu pogubiłem i nie wiedziałem co mogłeś mieć, bet zrobiłem tylko po to żeby zrobić :P aczkolwiek wydawało mi się, że ta 4 jest nic nie znaczącą kartą i być może mam lepiej, ale po re-raise spodziewałem się koloru.

arek_FJ to jest odpowiedz na Twoje pytanie ... flat call na flopie mial imo oznaczac kolor :) wiele osob zarzuca mi ze jestem pasywny albo calling station ... ok ale spojrz jakie to zamieszanie robi :)

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 16 cze 2009, 17:20

mxlambert pisze:
Spiegol pisze:4. River - tutaj już sam nie wiem co chciałem zagrać, po tych Twoich callach się po prostu pogubiłem i nie wiedziałem co mogłeś mieć, bet zrobiłem tylko po to żeby zrobić :P aczkolwiek wydawało mi się, że ta 4 jest nic nie znaczącą kartą i być może mam lepiej, ale po re-raise spodziewałem się koloru.

arek_FJ to jest odpowiedz na Twoje pytanie ... flat call na flopie mial imo oznaczac kolor :) wiele osob zarzuca mi ze jestem pasywny albo calling station ... ok ale spojrz jakie to zamieszanie robi :)

prawdziwy LAG style lol

a co do rozdania to według mnie check/fold river. Bet jest zupełnie bez sensu, a call raisa tymbardziej zupełnie niepotrzebny

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 16 cze 2009, 17:48

michaLL pisze:a co do rozdania to według mnie check/fold river. Bet jest zupełnie bez sensu, a call raisa tymbardziej zupełnie niepotrzebny

A mi się wydaje, że dołożenie 1 800 żetonów do puli 10 500 nie jest "zupełnie niepotrzebne" ;) tym bardziej, że przeszło mi przez myśl, że albo mxlambert ma kolor i slowplay'ował albo miał jedno karo i sprawdzał tylko po to by do draw'ować ale się nie udało i re-raisował na riverze ;) chociaż wtedy bet pewnie był by większy, ale już nie chciałem odpuszczać, ale chciałem zobaczyć czy miałem racje, no i bardzo się myliłem :P

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 16 cze 2009, 19:05

Wątpie, żeby zagrał tak finezyjnie z missed flush drawem robiąc tak delikatny raise. Dalej uważam, że call "zupełnie niepotrzebny", bo musisz dołożyć "tylko" 1800 do 10500, czyli raz na sześć razy musi to być blef żebyś był na zero long run. Jak dla mnie prawie zawsze będzie to ręka lepsza od Twojej, tym bardziej po taki małym value raisie. Call nieopłacalny według mnie.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 24 cze 2009, 14:49

michaLL ale Ty nie bierzesz pod uwagę w ogóle image gracza podczas tego turnieju, owszem liczby liczbami, statystyki statystykami, ale jakbym miał twardo iść w szablon to nigdy bym nic większego nie ugrał, w tym zagraniu poza nie wielką sumą żetonów do dołożenia brałem pod uwagę głównie image i styl gry mxlamberta i fakt, że chciałem zobaczyć jego karty, bo showdown to największa kopalnia pokerowych informacji ;)

Ostatnio mało czau na grę i na pisanie, także pewnie mnie zbytnio nie widzieliście, ale to się zaraz zmieni, 29 się bronię i już 30 będzie wykształcenie wyższe, także uważajcie bo będę grał lepiej! :P a przede wszystkim dużo więcej!

[center]PRZYGODA Z Betsson-brak-polskiej-licencji![/center]

Dzisiaj zaczynam przygodę z Betsson-brak-polskiej-licencji!, nie będzie to duża przygoda, chyba, że będzie się dobrze grało to wtedy zamiast na Hey poker mogę na Betsson-brak-polskiej-licencji! wylądować ;)

Dziś wykorzystuję jeden z tokenów i gram w turnieju 15 000$ gwarantowane z blindami 15 minutowymi więc to co lubię ;) Jutro natomiast zagram turniej z piękną pulą dodaną bo przy wpisowym 5.5$ jest aż 10 000$ added!!

Znów ściągnę pomysł Seboli i zarówno dzisiaj jak i jutro przeprowadzę relację live z tych turniejów. Mam nadzieję, że zarówno ja jak i Wy coś z tych opisów wyciągniecie i będzie można razem poanalizować rozdania i całą grę :)

DO USŁYSZENIA WIECZOREM!! :D

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 24 cze 2009, 19:25

[center]$15 000 Night Rehab
Liczba graczy: 676 Pula: 15 000$ Płatne top: 70 Blindy: 15 min[/center]

RELACJA LIVE:

> 20:20 - rozpoczynamy turniej.
> 20:30 - trzymam AQo, raise z UTG +1 o 2.5BB, jednak ktoś z późnej pozycji odwija all-in za 1300 żetonów, więc odpuszczam, w stacku zostało: 1410 żetonów (koleś miał QQ!).
> 20:38 - mam znowu AQo, wchodzę w podbicie 4xBB z CO, w grze jest nas 5, flop KJ8, pierwszy w kolejce uderza za 540 do puli 720, kolejny pcha all-in za 1410, a ja znowu się wycofuje. Stack: 1280.
> 20:50 - same śmieci dostaje na rękę, raz dołożyłem z SB 15 żetonów z A7s ale flop nietrafiony przy 5 limperach i pożegnałem się szybko z rozdaniem, stack: 1220.
> 21:20 - Betsson-brak-polskiej-licencji! mnie nie lubi, kompletna susza w kartach :P przez prawie pół godziny same pasy i nie widziałem ani razu K czy A :/ schodzę na przerwę z prawie zerowymi szansami na kasę, chyba, że uda się szybko podwoić albo potroić :P Stack: 1025
> 21:30 - pierwsze rozdanie po przerwie z UTG +1 daje raise do 3xBB z AKo, koleś mnie stawia na all-in, jeden po drodze wchodzi i ja oczywiście sprawdzam, wykrakałem, bo... się potroiłem! :D Mieli 77 i AT, a na river spadł A! :D czyli może coś pogram, stack: 3195.
> 21:40 - dostaje AJo na MP i jest raise 3xBB, dostaje jeden call i na flopie KJ4 (z drawem do koloru) po ostrym reraise mojego beta odpuszczam, zostaje mi w stacku 2415 żetonów.
> 21:51 - na ręku AKo z późnej pozycji, blindy już 80/160 ktoś z MP raise do 4xBB i ja call. Na stole 238 T 3 rozegrane bez żadnej agresji, był tylko mój bet na turnie za 360 i sprawdził, po riverze czekamy on pokazuje AQs i zgarniam pulę, szkoda, że jeszcze trochę na river nie wyciągnąłem. Stack: 3535.
> 22:07 - dostaję KQs na UTG i limp za 200. Na flopie włącznie ze mną 3 graczy, spada 2K2, podbijamy, turn x river 7. Jeden przeciwnik pokazuje 88 a drugi K7!! Przegrywam bo ratuje go 7 na river, bardzo szkoda zostaje w grze z stackiem: 375 :/
> 22:12 - środkowa pozycja i A6o, wciskam all-in za ostatnie 375 żetonów. Sprawdził mnie tylko big stack który był na BB, pokazuje J9 w treflach. Na stół spada ATKK8 i się utrzymuje! Stack: 950, walczę resztką sił...
> 22:19 - ODPADAM! :( All-in z QTs na flopie 5Q3, niestety przeciwnik pokazał Q5 i dwie pary, sick :/ Trudno, jutro pójdzie lepiej w freezout! ;)
Ostatnio zmieniony 24 cze 2009, 21:20 przez Spiegol, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 24 cze 2009, 20:18

Spiegol zostales moderatorem? gratuluje:)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 24 cze 2009, 20:27

Mlody pisze:Spiegol zostales moderatorem? gratuluje:)

Tylko jednego działu na razie, dzialu którego byłem pomysłodawcą, już jutro będą widoczne efekty :) ale kto wie, kto wie, niedługo glorego z posady wygryzę ;):P

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 24 cze 2009, 20:29

Ale red text bije po oczach! :-)

Powodzenia w przejmowaniu forum :twisted:

I w rozwoju nowego działu. Czekamy na szczegóły.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 24 cze 2009, 20:53

Jutro natomiast zagram turniej z piękną pulą dodaną bo przy wpisowym 5.5$ jest aż 10 000$ added!!

Turniej bedzie jutro i za tydzien tez ;]
a 7000$ z tej puli jest dodane w postaci tokenow, w tym 25 tokenow $190+10 do $300,000GP wiec rzeczywiscie aktrakcyjna pula.
Powodzenia w dzisiejszym Rehab ;]

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 25 cze 2009, 16:54

Dzisiaj miałem grać na Betsson-brak-polskiej-licencji! turniej 10 000$ added Summer party-brak-polskiej-licencji!!, ale strasznie odwaliłem!! Byłem pewien, że już wczoraj się zarejestrowałem bo maksymalna ilość graczy to 4000 sprawdzam Betsson-brak-polskiej-licencji! i nie jestem zarejestrowany!! :( Także nici i piękny turniej przepada bo już nie mogę się zarejestrować :( TRAGIEDIA! Trzeba będzie znaleźć coś zastępczego na wieczór.

Po drugie chciałbym zwrócić uwagę na nowy dział naszego forum którym się opiekuje, a mianowicie:

BIEŻĄCE WYNIKI POKERKINGÓW
http://www.pokerkings.pl/biezace-wyniki ... -vf165.htm

Dział w trakcie tworzenia także proszę o komentarze przede wszystkim i zgłaszanie pomysłów usprawniających wyróżnienia. Zapraszam również do zgłaszania swoich wyników! Bo to jest głównie potrzebne by dział ruszył! :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 25 cze 2009, 16:56

Jak bylbys szukal pomocy w przejmowaniu forum to chetnie Ci pomoge w wygryzieniu Glorego :D

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 27 cze 2009, 10:38

No i przekroczyłem magiczną barierę 1000 postów! :D

Bardzo dużo czasu mi to zajęło, ale za to piszę raczej zawsze sensowne i dłuuugie post, właściwie to część z nich powinna być liczona podwójnie, a może nawet potrójnie, dlatego teoretycznie wychodzi, że mam juz ponad 2000 postów :P ale nie będę się kłócił ;)

Na razie mam przestój jeśli chodzi o grę w poker, poza turniejem na CD Poker którym chwalę się w "bieżących wynikach..." :P Przestój bo zleciłem wypłatę z Chili Poker! Czekam na kasę i wpłacam na heypoker-brak-polskiej-licencji! chyba, myślę nad Betsson-brak-polskiej-licencji! także, nie wiem co lepsze.

Czarę goryczy przelały dwa wtopione wczoraj sitki na Chili! W pierwszym odpadam mając ATs przy flopie 36T, przeciwnik sprawdza z AJo i dostaje runner-runner kolor z 1 karty, a w kolejnym mam AKo, spada flop AQT rainbow, wciskam all-in koleś sprawdza pokazując QJo lecz długo się nie cieszyłem bo spada 8 i 9 i kolejny runner-runner tym razem jednak strit. Wyrównałem w ten sposób downswing do równo 100$ zamiast odrobić straty i stwierdziłem, że ipoker to nie na moje nerwy i spróbuje sił na ongame :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 29 cze 2009, 15:35

Dzisiaj nie pokerowy, ale prywatny wpis.

Czemu? Bo dziś OBRONIŁEM swoją pracę licencjacką na piękne 5! :D Masa stresu, a tylko 6 minut ślinotoku i po sprawie :P Także studia pierwszego stopnia już za mną i teraz czekają mnie przenosiny do Gdańska na studia uzupełniające na AWF Gdański :) Mam nadzieję, że tam będę mógł rozwinąć skrzydła w grze live na jakiejś lidze pokerowej (no dobra, dobra, musiałem nawiązać do pokera :P). Dzisiaj więc na forum raczej nie zajrzę i w turnieju na WillHillu też mnie pewnie nie ujrzycie bo przecież takie wydarzenie trzeba porządnie opić ;):D Także, do usłyszenia jutro (o ile zdążę się wyleczyć do jutra :P).

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 cze 2009, 15:41

GRATULUJE!! :mrgreen: No i witamy wsrod bezrobotnych :mrgreen:

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 29 cze 2009, 23:45

Gratuluję !! ;-) Mam nadzieję, że ja też jak najszybciej będę mógł to oblewać :cool:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 lip 2009, 18:27

Dzięki za gratulacje, faktycznie, mamy teraz wakacje dla bezrobotnych, ale mam zamęt bo muszę papiery do Gdańska złożyć i mieszkanie tam znaleźć w trójmieście także jeszcze nie do końca wolne ;)

No i mam martwy punkt w pokerowej karierze :P Wypłaty zlecone z Chili, WillHill i paradise-brak-polskiej-licencji! już dotarły na moneybookers. Uzbierało się tego 240$ + jeszcze zostawiłem sobie na Chili 44$ i na WillHill 15$ na nasze turnieje i na Betsson-brak-polskiej-licencji! mam 15$, które mam zamiar rozmnożyć i dopiero wypłacić, no i jest jeszcze 86$ na PokerStars-nielegalny-w-PL! gdzie wyrabiam punkty, ale tam zostało tylko 30FPP do celu więc niedługo się żegnam z nimi.

Podsumowując mam na grę 400$ + 2 tickety (o wartości 11$) na Betsson-brak-polskiej-licencji!, więc jest czemu martwy punkt?? Z tego tytułu, że coś nie mogę się zalogować na stronie heypoker-brak-polskiej-licencji! i zrobić tam depozytu :/ a reszta poker roomów poza PokerStars-nielegalny-w-PL! gdzie już mi się cierpliwość kończy to miejsca do grania tylko forumowych turniejów. Także nie mam gdzie grać swoich ulubionych sitków :P Mam nadzieję, że do jutra uporam się z tym problemem i już będę mógł grać spokojnie :) bo czasu dużo wolnego :D

Dzisiejszą deską ratunku jest turniej w którym wykorzystam jeden z ticketów na Betsson-brak-polskiej-licencji!, czyli $10 000 added Summer party-brak-polskiej-licencji! z wpisowym 11$ :) Mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż wczoraj w tym samym turnieju, ale z wpisowym 5.5$ bo tam nie dotarłem do kasy :/

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 02 lip 2009, 19:29

Spiegol pisze:Gdańska na studia uzupełniające na AWF Gdański :)

a moze na AWF w warszawie bys sie przeniosl :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 03 lip 2009, 11:34

aleks powiem Ci, że raczej o tym nie myślałem, mimo, że z Włocławka do Warszawy mam 2 razy bliżej niż do Gdańska. Jakoś tak na cel wziąłem sobie Gdańsk i myślałem może jeszcze o Poznaniu bo tam to jest "raj dla pokerzystów" i też mam blisko w miarę z domu.

Jednak jakoś padło na Gdańsk i na nasze morze :) Poza tym na PKPT w Sopocie luki501 wspominał coś o organizacji jakiejś konkretnej ligi w Sopocie jak trafie tam w październiku, więc może uda nam się coś ciekawego zorganizować :) poza tym tam też nie jest źle bo turnieje z tego co wiem do w Trójmieście co i rusz jakieś się odbywają :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 03 lip 2009, 19:41

Dzisiaj czekają mnie dwa turnieje na CD Poker. Czemu ja tam w ogóle gram? Bo ostatnio rozmnożyłem 5€ w 15€ i może uda się jeszcze bardziej pomnożyć, a głównym powodem tego, że tam zaglądam jest fakt, że nadal nie mogę zrobić depozytu na heypoker-brak-polskiej-licencji! :/ strasznie zagmatwana sprawa no i cały mój bankroll (poza wymienionymi drobnymi 2 posty wyżej) leży sobie na moneybookers :/

Mam nadzieję, że do jutro uda się ogarnąć heypoker-brak-polskiej-licencji! i dokonać depozytu, bo jak nie to będę musiał inny room wybrać i jedyny jaki mi do głowy przychodzi to unibet-brak-polskiej-licencji!.

Jakie dziś turnieje?
1. $500 Super Series BI 1.25$+0.25$
2. $6000 GP Freezout BI 5$+0.5$

Ten pierwszy już się zaczął, na początek 2500 żetonów i blindy 15 minut, więc szykuje się bardzo wolna gra :P a dodatkowo w drugim rozdaniu turnieju się potrajam z nutsowym kolorem i mam już 7500 żetonów :P może coś się ugra :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 09 lip 2009, 12:07

Ostatnio posucha w turniejach i na Betsson-brak-polskiej-licencji! z ticketów pech i na everest-brak-polskiej-licencji! forumowym pech, wszystko wylałem z siebie w temacie do narzekań i nie chce mi się tej tragedii opisywać :P

Przedwczoraj jak kupiłem nowego lapka zaczęła się moja gra na heypoker-brak-polskiej-licencji! i na razie idzie nie najgorzej :) Wpłaciłem okrągłe 200$, gram sit&go za 2.2$ i 5.5$, zazwyczaj dwa na raz, jeden tańszy drugi droższy :P po dzisiejszej porannej sesji jestem do przodu i stan konta podniósł się do 212.7$. Dla mnie to ważne bo początek całkiem dobry i się nie spinam, że spadam w dół :P;)

Jako, że wróciłem do regularnej gry to będziecie mogli zauważyć znaczny wzrost relacji z turniejów i sitków na moim blogu :) zapewne Was to bardzo cieszy :P

A na deser zrobiłem jeden screen, pierwszy który wklejam z HeyPokera na dobry początek i piękna kareta 8888, szkoda, że na shorcie, ale przecież ja na shorcie całe życie jadę :P
[center]Obrazek[/center]

Zmieniłem także drużynę i przerzuciłem się do kolegów z HEY HO POKER PRO, oczywiście na wejście musiałem wykonać jakieś logo no i oto efekty :)

[center]Obrazek
Go Go HEY HO POKER PRO! :P[/center]

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 11 lip 2009, 00:11

[center]HEY HO POKER PRO[/center]

Maj i czerwiec były dla mnie miesiącami raczej stratnymi... no może nie tyle stratnymi bo downswing na Chili nadrobiłem w forumowych turkach na WillHill, ale na pewno były to miesiące gdzie mało grałem i nic szczególnego nie osiągnąłem w pokerze.

Dlatego na wakacje założyłem sobie ostre postanowienie poprawy i regularną grę w sitkach by wrócić do formy i dobrych wyników. Kolejnym czynnikiem jest sprawdzanie stanu rzeczy, czyli jak mi to idzie i w tym wypadku zgapiłem pomysł z bloga Altey'a. A mianowicie prowadzić dokładne statystyki: ile sit&go rozegranych, ile w kasie, ile po za, ile bubble (według mnie to ważne i muszę nad fazą gry o bubble popracować bo często tam kasę trace), a dodatkowo tak jak Altey będę zamieszczał dane i wykres z sharscope. Każde podsumowanie będę robił po 20 rozegranych sitkach. Jako, że gram tylko 2 stoły na raz i nie mam czasu, ani nie lubię siedzieć kilka godzin w ciągu przy kompie i pokerze (poza MTT oczywiście ;)) to wcale nie będą to codzienne podsumowania :P przypuszczam, że ok. co 3 dzień. I tak na początek:

Stawki: 5.5$, 2.2$
Liczba sit&go: 20
Liczba ITM (w kasie): 9
Liczba na bubble: 6
Stan konta: 227.9$ (+27.9$)
Statystyki SharkScope:
Obrazek
Notatki:
- widać jak dużo razy odpadłem na bubble, coś trzeba z tym zrobić, macie jakieś linki do strategi gry w fazie bubble?
- wpłaciłem na heypoker-brak-polskiej-licencji! 200$ i gram sit&go 10 osobowe z wpisowym 5.5$ i 2.2$ (zawsze dwa na raz, jeden droższy, drugi tańszy),
- pierwszy etap (20 sit&go) jak najbardziej zadowalający, spory plusik dla bankrolla.

cypis83
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cypis83 » 11 lip 2009, 14:05

Ladnie Spiegol to wszystko wyglada. Widze, ze juz sporo grasz oraz doswiadczenie jest i procentuje. Ja osobiscie preferuje gre Cashowa bo tutaj wiecej procentowo zalezy od twojej taktyki w stosunku do kart niz w turniejach czy sitkach. Turnieje lubie, ale Live bo tam ludzie sie 2 razy zastanowia zanim wejda all in i jest mniej bedBeatow w porownaniu do gry na necie. Powodzenia zycze i Wysokich wygranych.

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 12 lip 2009, 00:06

cypis83 pisze:Ja osobiscie preferuje gre Cashowa bo tutaj wiecej procentowo zalezy od twojej taktyki w stosunku do kart niz w turniejach czy sitkach.

Nie do końca rozumiem co chciałeś tutaj przekazać... ale więcej taktyki zależnej od kart jest w turniejach, uwierz mi. Na cashu można tylko siedzieć i czekać na monstery a w turku czasem trzeba zaryzykować ze średnią kartą zależnie od sytuacji.

cypis83 pisze:Turnieje lubie, ale Live bo tam ludzie sie 2 razy zastanowia zanim wejda all in i jest mniej bedBeatow w porownaniu do gry na necie.

zgodzie sie - nikt live nie chce odpadać zbyt wcześnie ( no chyba, że ja :D ) bo kończy się zabawa ale podobnie jest w turkach z wysokim BI w necie. Co do badbeatów - są wszędzie i tu i tu :)

Spiegol, szark czasem źle pokazuje wykres, lepiej jak byś miał coś co by analizowało historię rozdań turniejowych. Nie wiem czy istnieje coś takiego co prawda :D ale może warto się rozejrzeć. Swoją drogą gratuluję wyjścia na plus i życzę kolejnych sukcesów.

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 12 lip 2009, 12:20

Spiegol pisze:Liczba sit&go: 20
Liczba ITM (w kasie): 9
Liczba na bubble: 6

A myślałem, że tylko ja tak często ląduje na bubblu. A ty też w 30% kończysz tak swój udział.
Mimo wszystko i tak duży plus za wyniki. Gratulacje.
Statystyki to dobry pomysł, tylko później trzeba je umieć wykorzystać. U mnie pełnią jedynie funkcję informacyjną

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”