Spiegol PokerBlog - czyli sposób na dobrą zabawę!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 13 lip 2009, 18:42

Dzieki za wpis na blogu :)
Co do cashowek to postanowilem sprawdzic twierdzenie ze 'najwieksza kasa jest na cashach' i jak na razie nie jest zle. Gram sobie po 2 stoliki NL25 i jest tam tylu donkow (oczywiscie odbrzy tez sie trafiaja) ze wystarczy poczekac na odpowiednia okazje:) Turki gram dalej ale w necie idzie mi to strasznie ciezko ;)

Jezeli chodzi o konsultacje to jakbys mial jakies ciekawe rozdanie to wal smialo, chetnie podebatuje i podumam ;) Widzialem tez ze na forum mx czasami ma niezle wizje w analizach wiec moznaby uzbierac jakis maly team do podnoszenia swoich umiejetnosci :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 13 lip 2009, 21:30

Mlody
No ja właśnie coś się nie mogę przekonać do tych cashówek, robiłem już kilka podejść, ale może to dlatego, że były to zawsze stawki 0.05$/0.10$, nie wyższe. Czemu takie? Stać mnie może na trochę wyższe, ale nie mogę się pchać na wyższe skoro nawet te mi nie wychodzą :P

Jedyne cashówki jakie mi przyniosły dochód to Pot Limit Omaha, może to byłaby ciekawa opcja dla mnie? Kontynuacja sit&go NL hold'em przeplatana z cash PL omaha?! ;):P Muszę przetestować na Pacific Poker (888-brak-polskiej-licencji!.com) bo okazało się, że mam tam zaległe 50$ depozytu z pewnej strony, które czeka na grę :)

A co do analiz to ja bardzo chętnie bym się pisał na małe "kółko konsultacyjne" w celu obgadywania rozdań, zagrań i strategii ;) możemy do mx zagadać i coś z organizować, a potem może się przyda nie tylko nam do edukacji :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 13 lip 2009, 22:02

spiegol tak szczerze to ja lubie grać cash ale wolałem porzucić je bo jakoś mi róznie w nich szło a najgorsze jest to że nie lubie grać micro (tzn. .01/.02 ) moimi ulubionymi stawkami są .05/.10 ale mocno się przez cash swingowałem i odpuszczam :p choć nie całkowicie ale większą wagę przywiązuje od jakiegoś czasu do s&g 6max widze że sporo osób w tym siedzi i to jest nawet dobry sposób na to więc nie ma co się szarpać na siłę,

a jeżeli chodzi o "kółko konsultacyjne" to dobry jest pomysł nawet można by utworzyć taki temat jak powstał ten do narzekań i w takiej formie :P żeby nie trzeba było skakać po stu tematach analiz ;)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 14 lip 2009, 13:26

Mlody pisze:Widzialem tez ze na forum mx czasami ma niezle wizje w analizach wiec moznaby uzbierac jakis maly team do podnoszenia swoich umiejetnosci

titanum90 pisze:a jeżeli chodzi o "kółko konsultacyjne" to dobry jest pomysł nawet można by utworzyć taki temat jak powstał ten do narzekań i w takiej formie żeby nie trzeba było skakać po stu tematach analiz

A co do analiz to ja bardzo chętnie bym się pisał na małe "kółko konsultacyjne" w celu obgadywania rozdań, zagrań i strategii ;) możemy do mx zagadać i coś z organizować, a potem może się przyda nie tylko nam do edukacji :)

+1 ...

mx jest za :P a wydaje mi sie ze rowniez falkor81 chetnie sie przylaczyl ;)

A co do fazy bubble i odpadania ... wiec pamietam ze czesto grasz na shortstacku ... dlatego polecam wszelki ICM trainery SnGWinzard etc ... ale jesli utrzymujesz tak wyskoie ROI to sie nie przejmuj po prostu w jednej , czy 2 sesjach sprobuj inaczej zagrac

A co do cashy ja juz np postanowilem ze bede gral PLO jak bede mial bankroll i ewentualnie od czasu do czasu NL100+ jesli bankroll bedzie odpowiedni :) szczegoly niedlugo :P

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 14 lip 2009, 16:48

No to trzeba pomyśleć w jakiej formie można to zorganizować, czy jakiś temat jeden, czy jakaś wykonana przez Nas pod strona? Bo chodzi tutaj o "kółka konsultacyjne", czyli rozmawiamy, analizujemy, dzielimy się teorią, a to co sobie piszemy jest do wglądu jeśli ktoś chce korzystać :) jak macie jakieś ciekawe pomysły to pisać :)

Młody z tego co pamiętam to Ty się tam znasz na stronach czy skryptach czy coś takiego, można byłoby coś małego sklecić :) Piszcie PW jak macie jakieś pomysły i spróbujemy jakoś zadziałać :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 14 lip 2009, 16:54

Moznaby cos takiego zrobic tylko czy admiralicja sie nie postawi bo wkoncu dzial analiz juz istnieje;> No chyba zeby zrobic cos takiego ze dostepny dla wszystkich ale pisac moga tylko wybrani? ;> bo tu nie chodzi o wywyzszanie sie tylko o merytoryczna dyskusje bez zbednego spamu ;)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 lip 2009, 16:58

Juz dawno pisałem o takim temacie dla elitarnych/pokerkings + gdzie mogłyby byc takie analizy itp bo teraz to zero ... pojawi sie jakis temat raz na jakis czas w analizach i i tak nikt nie analizuje
Taka niby szkółka :P ale Ci co sa Pokerkings xD wiedza o co mniej wiecej chodzi xD

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 14 lip 2009, 17:38

No to można założyć w dziale PokerKings pod-dział z analizami rozdań według Czarnych i po analizach przez grupę wyższą i zawężoną kopiować temat do działu analiz który widzą już wszyscy, a może ktoś doda jeszcze coś ciekawego przypadkiem ;) wtedy nie będzie problemu, że inni spamują i nie będzie oddzielać kto może pisać bo będą mogli na początek pisać tyko Czarni :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 14 lip 2009, 17:59

heh wszystko fajnie no ale czy uważasz że kto będzie tworzył tą grupę "wyższą" :p
według mnie wystarczy żeby czarni pomiędzy sobą ustalili jedną spójną wersje poprzez dyskusje wszyskto można osiągnąć a jeżeli taki pomysł by wymagał inwencji wąskiego grona osób i będzie zależny od tego wąskiego grona to może upaść albo przynajmniej mieć problemy typu oczekiwanie na akceptacje wyższych :p

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 14 lip 2009, 18:05

Bo to nie chodzi zeby kogokolwiek wywyzszac tylko wezcie pod uwage ze ten aktualny dzial analiz czesto jest uzywany do nabijania postow. A tutaj chodzi po prostu o tych ktorzy chca sie rzowijac i polepszac swoje umiejetnosci.
No i ja np nie jestem czarny :P

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 14 lip 2009, 18:24

Mlody pisze:No i ja np nie jestem czarny

A guzik klikałeś? Kto jak kto, ale Ty chyba jesteś tutaj wystarczająco znany i rake'ujący. No, chyba że wszędzie masz konta nie z banerów forum. :-)

Inicjatywa świetna i bardzo chętnie bym czytał Wasze przemyślenia, nawet jeśli bez prawa do komentowania.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 14 lip 2009, 19:51

No fakt o tym nie pomyślałem planując taki dział, że spora część ludzi która sporo gra i mogła by analizować nie ma już koloru czarnego, jakoś mało się nas zrobiło ostatnimi czasy :P w takim razie mam inny pomysł w zanadrzu, napiszę Ci Młody PW i może coś ustalimy :)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 14 lip 2009, 22:28

to byłby dobry pomysł że analizować powinni czarni i wyżej ale żeby każdy widział ale nie koniecznie musi się udzielić bo jak napisał Młody ludzie nabijają tam posty i wygadują głupoty(czasami) i np dopiero później niech reszta wrzuci swoje 3gr :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 15 lip 2009, 18:10

[center]HEY HO POKER PRO[/center]

Czyli kolejna porcja statystyk. Chwilowo przystopowałem z sitkami za 5$, ale tylko chwilowo bo miałem złą passę przejawiającą się w 3 bublach pod rząd w tych sitkach z czego 2 po cholernym bardzo upierdliwym... bad beat'ie :P;) ale przejdźmy do liczb:

Stawki: 5.5$, 2.2$
Liczba sit&go: 40 (17x5.5$; 23x2.2$)
Liczba ITM (w kasie): 21
Liczba na bubble: 11
Stan konta: 293.6$ (+15.7$)(+50$*)
*bonus za blog miesiąca, który otrzymałem za maj :)
Statystyki SharkScope:
Obrazek
Notatki:
- nadal utrzymują sporą ilość bubbli :/ zwłaszcza w tych turniejach za 5$, i mx właśnie ostatnimi czasy zdecydowanie rzadziej dochodzę tam na shortstacku, w sitkach za 2$ zdarzyło mi się to tylko 2 razy na 13 gier.
- stan konta po 8 dniach od wpłaty wygląda bardzo obiecująco, dobrze mi się tam gra, a już niedługo liga forumowa na Hey więc będzie dodatkowa okazja do zgarnięcia kasy ;):P
- kolejny etap pokonany w dobrym stylu, gdyby nie te bubble w sitach za 5$ to bym był sporo więcej na plusie, ale nie ma co narzekać bo jest progres i to ładny :).

Dodatkowo rozegrałem już jedną, półgodzinną sesję na Pacific Poker w cash PL Omaha 0.05$/0.10$ gra była przyjemna i sesja na +9.18 i stan konta zwiększył się o 20% = 59.18$ :) Dzisiaj kolejna sesja podczas wieczornego turnieju pokerkings.pl na everest-brak-polskiej-licencji! zobaczymy czy pójdzie podobnie, ogółem lubię PL Omaha bo jest więcej akcji i nawet grając tylko z lepszymi rękoma często ogląda się flopy, zresztą poczytałem kilka artykułów już o PL Omaha i gra się dobrze :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 20 lip 2009, 12:04

jesli dobrze liczę to robisz 20 sitów na 3 dni >> to zdecydowanie moje tempo
a dodając do tego stawki ( 2 i 5$) muszę przyznać ze i lewel mój

dobrze czasem bratnią duszę w pokerowych podbojach odwiedzic :mrgreen:
choć sit n go - sit ngowi nie równy > a ja grywam tylko double upy :oops:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 28 lip 2009, 15:41

Wróciłem z wakacji, Złote Piaski w Bułgarii pierwsza klasa! :)

Wyczytałem w poprzednim CPP, że EMOP Warna był rozgrywany w kasynie właśnie w Złotych Pisakach, więc musiałem je odwiedzić i oto efekt:
Obrazek
Podobne do tego zdjęcia z Card Playera prawda? ;)

A dziś już wracam do gry sitków na heypoker-brak-polskiej-licencji! :) Do usłyszenia wkrótce.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 28 lip 2009, 15:45

Może odrobinę gorzej skadrowane i sprzęt jakby trochę słabszy, a poza tym, to kropla w kroplę mistrz turniejowy jak nic! :twisted:

Czemu padło na złote piaski? Jak byś porównał do innych popularnych lokalizacji jak turcja bodrum czy greckie wyspy? Jeśli miałeś przyjemność porównać.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 15 sie 2009, 11:44

[center]HEY HO POKER PRO[/center]

Kolejne 20 gier za mną, bardzo wolno mi to idzie, ostatnio odpoczywam od pokera chyba, nie ma weny na granie, a szkoda, bo dużo czytam, dużo myślę o turniejach i o grze, dużo gadam o tym z Iloną ;) a jakoś do gry online mnie nie ciągnie, ciężka sprawa :( może turnieje live by mi większej ochoty narobiły na grę, ale siedzą w domu nie ma gdzie grać, czekam na przeprowadzkę do Trójmiasta :)

Może to być także spowodowane wakacjami pełną parą, czyli wyjazdy, grille, jeziorka, wypady poza miasto przez co mało mam ochoty zasiadać przed kompem, a jak zasiadam to jakaś gierka dla rozrywki zostaje odpalona :P

Tym razem 20 gier tylko i wyłącznie w sitkach za 2.2$ czemu? Bo za 5.5$ nie szło i chciałem zobaczyć jak będzie na niskich stawkach. A więc czas na liczby (w nawiasach i kursywą umieszczam liczby z ostatniej "sesji statystycznej" czyli 20 gier):

Liczba sit&go: 60 (17x5.5$; 43x2.2$) (+20x2.2$)
Liczba ITM (w kasie): 31 (+10)
Liczba na bubble: 16 (+5)
Stan konta: 313.6$(+20.0$)
Statystyki SharkScope:
Obrazek
Notatki:
- gra samych sitków za 2.2$ przyniosła całkiem miły dla oka wynik, ale jakoś nie szczególnie lepszy więc wracam do gry jednoczesnej sitka za 5.5$ i 2.2$,
- jak widać po wykresie pierwsze 6 gier ładnie w kasie i dzięki temu jest +20$ bo potem to było albo zwrot wpisowego albo lekko w dół - niedobrze,
- już od września będę musiał zacząć więcej grać i zobaczyć czy dam radę dorobić na utrzymanie się na studiach z pokera czy będzie trzeba iść do pracy normalnie :P i to jest najważniejszy cel na wrzesień!

Poza tym bardzo żałuje, że nie mogłem być na PKPT w Łodzi, ale nie ma takiej siły co by mnie od Warszawy już odciągnęła :) bo w przypadku Łodzi to była siła wyższa - wesele znajomych, trzeba było być, ale na październik nic takiego się nie zapowiada :P

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 04 wrz 2009, 10:34

Oj dawno nie pisałem, musiałem aż pajęczyny z drugiej strony działu odgarniać żeby mój blog było widać :P mało pisałem i bardzo mało grałem, ale sporo się wydarzyło ;)

VIP
Jak widać dołączyłem do grona VIPów PokerKings ;) zupełnie się nie spodziewałem, także glory mnie zaskoczył. Mam sporo planów co do pisania i rozwoju forum, ale praktycznie zero czasu, dlatego czekam na wolniejsze dni (które przyjdą zapewne dopiero w październiku jak zacznie się rok akademicki, czyli obijanie :P).

ZMIANY
Wypłaciłem już 150$ z heypoker-brak-polskiej-licencji!. Planuje wrzucić przynajmniej 120$ na Betfriends gdzie otrzymałem najwyższy status - platinum elite czyli 6 gwiazdek i zaczynam multitable sitki na jakiś niskich stawkach ok. 2$. Poza tym miałem się przenosić na Betsson-brak-polskiej-licencji!, ale skoro grupa Hey jeszcze miesiąc będzie istnieć, a mi się tam dobrze gra to jeszcze zostanę. Jak będzie dobrze szło to na Betfriends prawdopodobnie zostanę na dłużej - bardzo lubię ofertę turniejową (MTT) w sieci ipoker ;)

STATYSTYKI heypoker-brak-polskiej-licencji!
Liczba sit&go: 80 (20x5.5$; 60x2.2$)
Liczba ITM (w kasie): 39 (+8)
Liczba na bubble: 21 (+7)
Stan konta: 141$(brak danych**)
Statystyki SharkScope:
Obrazek

** - wypłaciłem 150$ i straciłem 16.5$ na turnieje forumowe bez wygranych, także liczymy od nowa ;)

Już wkrótce dużo częstsze aktualizacje bloga z racji tego, że chce się wziąć porządnie do gry no i w Gdańsku wkraczam w nową erę, czyli systematyczną grę live!! :D w końcu! Strzeżcie się na PKPT ;)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 16 wrz 2009, 14:15

Ostatnio mało gram sitków, a te co gram to idą w kratkę, raz do przodu raz do tyłu więc bankroll zbytnio się nie rozwija. Z tego tytułu wróciłem do częstszej gry MTT, jakoś bardzo dobrze się w nich czuje, mimo iż nie wygrałem ostatnio jakiejś większej sumki to parę sukcesów malutkich było, co po takiej przerwie od gry (prawie całe wakacje nie grałem żadnych MTT poza forumowymi) dobrze rokuje na przyszłość ;) ale od początku...

Wszystko zaczęło się od ostatniej rundy sierpnia w forumowym turnieju na paradise-brak-polskiej-licencji!, dotarłem po długiej walce do 2 miejsca i parę € wpadło z czego byłem niezmiernie zadowolony (małe a cieszy), równocześnie grałem nasz pilotażowy turniej na Betfriends i tam niestety odpadłem na bublu po bardzo dobrej grze i 2 pechowych rozdaniach.

Obrazek

Kilka dni temu odbył się nasz pierwszy turniej na betway-brak-polskiej-licencji! z wpisowym 11$ i bardzo zdziwił mnie fakt, że zagrało tylko 6 osób! Pula była 100$ added więc całkiem ładny sitek się zrobił. Jako, że sitków gram bardzo dużo to dobrze mi się grało i dotarłem do kasy, prawie udało mi się wyrzucić wheenego, ale szybko się odbudował i poległem z Mundim odpadając na 3 miejscu, ale zgarnąłem równowartość 3xBI także mam na całą ligę (o ile nie zostanie odwołana, bo jeśli dziś frekwencje także będzie słaba to tak się stanie :/).

Obrazek

Rozochocony wynikami w turniejach pokerkings.pl postanowiłem zagrać sobie MTT na heypoker-brak-polskiej-licencji! - BI 5.5$ freezout 6000$ GP. Już w pierwszym rozdaniu dostałem AKs i po lekkiej przepychance preflop spadają karty AKx i przeciwnik po moim becie stawia nas na all-inie, easy call i już w pierwszym rozdaniu się podwajam. Dzięki temu mogłem spokojnie grać i budować stack. Było ciężko - 1608 graczy, 200 miejsc płatnych, ale dotarłem i od tamtego momentu karta szła pięknie, budowałem coraz większy stack odpadali kolejni gracze i gdy została niecała 100, a ja oddałem parę blindów znowu dostaje AK, wdałem się w przepychankę z shortem i niestety trochę się skróciłem, to przez to rozdanie nie dotarłem wyżej bo kilka rozdań później odpadłem na 49 miejscu zgarniając tylko 5xBI, a już czułem większą kasę, bo top6 już było fajnie płatne ;) No cóż sukcesy przyjdą, na razie się rozgrzewam :P Oto rozdanie z końcówki (AK vs short):

Kod: Zaznacz cały

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, T5-4572717-134
played at "Table #36" for USD TC from 2009-09-11 17:41 until 2009-09-11 17:42

Seat 1: xiawhatever (29,200 in chips) 
Seat 2: kalla2b (20,874 in chips) 
Seat 3: franzose21 (6,687 in chips) 
Seat 4: RAWAN82X (22,845 in chips) 
Seat 6: futti73 (17,352 in chips) 
Seat 7: tmalkama (25,445 in chips) 
Seat 8: SpiegolPK (15,380 in chips) 
Seat 9: gtpt9 (10,355 in chips) 
Seat 10: RNousch1 (36,180 in chips) 

ANTES/BLINDS
kalla2b posts ante (100), franzose21 posts ante (100), RAWAN82X posts ante (100), futti73 posts ante (100), tmalkama posts

ante (100), SpiegolPK posts ante (100), gtpt9 posts ante (100), RNousch1 posts ante (100), xiawhatever posts ante (100),

kalla2b posts blind (500), franzose21 posts blind (1,000).

PRE-FLOP
RAWAN82X folds, futti73 folds, tmalkama folds, SpiegolPK raises to 2,500, gtpt9 folds, RNousch1 folds, xiawhatever folds,

kalla2b folds, franzose21 calls 2,500.

FLOP [board cards: 4S,TC,2H ]
franzose21 bets 4,087 and is all-in, SpiegolPK calls 4,087.

TURN [board cards: 4S,TC,2H,7S ]

RIVER [board cards: 4S,TC,2H,7S,2D ]

SHOWDOWN
franzose21 shows [ 7C,AS ]
SpiegolPK shows [ KC,AH ]
franzose21 wins 14,574. 

SUMMARY
Dealer: xiawhatever
Pot: 14,574
xiawhatever, loses 100
kalla2b, loses 600
franzose21, bets 6,687, collects 14,574, net 7,887
RAWAN82X, loses 100
futti73, loses 100
tmalkama, loses 100
SpiegolPK, loses 6,687
gtpt9, loses 100
RNousch1, loses 100

No i wynik:
Obrazek

I ostatni turniej o którym chciałem dziś napisać, czyli nasza liga na BetClick którą rozgrywaliśmy 2 dni temu. Ale się zdziwiłem gdy po odpaleniu stołu okazało się, ze to turniej HU! Gdy to zobaczyłem to liczyłem na fun niż na wygraną bo w HU jestem cienki. Mój pierwszy przeciwnik (chyba jerzoo108) był na sitout więc pierwszą rundę fuksem przeszedłem i potem były jaja :P Okazało się, że są 4 pary sitoutów które wymieniają się blindami i czekaliśmy chyba z półtorej godziny aż odpadną i będzie można rozegrać kolejną rundę (16 graczy przeszło dalej z 29). W kolejnym starciu spotkałem littlfish jednak blindy były tak ogromne od tego czekania, że w pierwszym rozdaniu trzeba było się allinować, znowu miałem szczęście bo dostałem KTs które utrzymało się przeciwko czemuś w stylu 86o i znowu fuksem i w ekspresowym tempie jestem w kolejnej rundzie (top8)!! Tutaj w końcu czekał na mnie normalny pojedynek blindy wróciły do poziomu 30/60, stacki po 6000 i przeciwnik przy stole - kosira81PK. Cieszyłem się, że trafiłem na tego przeciwnika bo nie miałem jeszcze okazji grać jakoś więcej z naszą parą z forum ;) Walka była zacięta na początku straciłem połowę stacka, ale potem to odrobiłem i gdy miałem przewagę nad kosirą 2:1 trochę się zapędził i po moim raise pf dał all-ina z 33, ja akurat trzymałem TT które się utrzymało i o dziwo znalazłem się w płatnym top4 turnieju HU (szkoda, że rozegrałem tylko 1 normalny pojedynek). W półfinale trafiłem na radosta ;) Okazał się wymagającym przeciwnikiem, aczkolwiek bardzo szybko go rozczytałem - wchodził praktycznie z każdą ręką, z SB 90% raisował i atakował na flopie. Przystosowałem się jako, że mieliśmy po 12000 żetonów i blindy na poziomie 60/120 to wchodziłem w większość rozdań na początku sporo oddawałem, a później zacząłem atakować ostro na flopie i turnie i radost dużo pasował, aż w końcu po wypracowaniu przewagi wygrywam all-in (niestety już nie pamiętam z czym) i dochodzę do finału!! W finale czekał SIWYCZUB (PINDUCH). Szybko uzyskał nade mną przewagę jednak się nie dałem i doprowadziłem do znacznej przewagi (ok. 3.5:1) gdy wygrałem rozdanie z boardem x788x i 89s na ręku ;) siwy miał tylko 7. Niestety walka potem się ciągnęła i 2 razy mając go już na widelcu (byłem lepszy na flopie z top parą i 2 parami) dobierał do strita i koloru na river. W ostatnim rozdaniu wygrałem jednak z tego co pamiętam strit na full i po 2 HU fartem i 3 HU normalnych wygrywam turniej, ależ byłem z siebie zadowolony :D szok dla mnie :P

Obrazek

Tak wyglądała mniej więcej moja gra przez ostatnie 2 tygodnie. Trochę sitków i sporo MTT, był także MTT na CDPoker (5.5$ BI 2500$ GP) i na Hey (taki sam jak wcześniej), ale odpadłem tuż przed kasą (17 miejsc i 4 miejsca przed kasą). Myślę, że to także niezły wynik i czekam na sukces ;)

A dziś będzie kolejna okazja do walki bo gramy turniej na betway-brak-polskiej-licencji! BI 11$ ;)

Pozdrawiam i do zobaczenia przy stole! :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 03 paź 2009, 21:21

[center]Poker ONLINE[/center]

No i zapowiedziane przeze mnie plany dwa tygodnie temu wzięły w łeb :P nie było więcej gry i zaplanowanych MTT wspieranych sitkami. Nie było gdyż po przeprowadzce do Gdańska nie mam tutaj porządnego internetu i nie mam możliwości grać w pokera on-line :(

Taki mam głód na grę jak przeglądam forum i czytam o wszystkich Waszych rozdaniach i osiągnięciach w turniejach! W dodatku mam masę wolnego czasu, zajęcia tylko od poniedziałku do środy i nie ma możliwości gry! No załamać się idzie :( Całe szczęście, że już w poniedziałek zakładają mi net i kablówkę z UPC i będzie można normalnie grać!!

Dodatkowo co się tyczy życia forum pozostaje w grupie Hey Ho Poker Pro, miałem przechodzić do Kings of Betsson-brak-polskiej-licencji!, ale grupy z heypoker-brak-polskiej-licencji! jednak nie zlikwidują, a bardzo dobrze mi się tam gra także przenosiny są bezsensu ;) Ponad to ostatnio Sebola pisał, że ma mało czasu na ogarnianie grupy graczy więc postanowiłem mu pomóc i sporządzam tam różne spisy i statystyki (to akurat bardzo lubię robić!) :P

[center]Poker NA ŻYWO[/center]

Tutaj na razie żadnego postępu, jeszcze nie zdążyłem rozejrzeć się z ligami na żywo w Gdańsku, ale że u nas na forum mało aktualnych informacji na ten temat to proszę o wszelkie informacje w tym temacie: http://www.pokerkings.pl/aktualne-gry-n ... t13626.htm będę bardzo wdzięczny, zwłaszcza za info o low stakes, zarówno turniejach jak i cash bo życie studenta w Gdańsku, zwłaszcza na początku, nie jest lekkie ;)

Co do amatorskich gier to zacząłem wkręcać w pokera moich współlokatorów, a że mieszkamy w 6 to mamy ładny stolik short-handed :D jak na razie za nami dwie gry zapoznawcze-freerollowe i jedna z wpisowym całe 1zł! :D fajnie się gra bo po zajęciach po prostu wieczorkiem siadamy sobie do pokerka, gadamy i popijamy piwko lub coś mocniejszego, nawet nie muszę ich namawiać ;) mam nadzieję, że już niedługo podwyższymy stawkę do BI 2zł i 5zł :P;) W pierwszych dwóch sesjach spokojnie mnie ograli, wiadomo jakie cuda się dzieją, gdzie ludzie preflop praktycznie nie podbijają, sprawdzają Cię z jedną parą na flopie do końca i zbierają cudaczne układy, ale już w grze z BI 1zł zachowałem się nieładnie i wygrałem zgarniając całą sumę wpisowego :P

[center]DEMOTYWATORY[/center]

Czyli trochę śmiechu ;) postanowiłem do każdego wpisu na blogu dołączać wybrany demot z tego serwisu, co prawda powinien jak sama nazwa wskazuje demotywować, a nie śmieszyć, ale ja będę demonstrował te śmieszniejsze ;) Na początek coś starego, jeszcze z innymi czcionkami:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 12 paź 2009, 17:58

[center]ELIMINACJE MISTRZOSTW POLSKI everest-brak-polskiej-licencji! POKER[/center]

Przyszedł czas na relacje z sobotniego turnieju, pewnie mało któremu z Was będzie się chciało to czytać bo znowu się rozpiszę strasznie :P

Od strony organizacyjnej o niebo lepiej niż w zeszłym roku (tak mi się wydaje po tym co widziałem w Poznaniu rok temu). Przywieźli 10 porządnych pokerowych stołów które zostały ustawione w sali konferencyjnej Hotelu Dal w Gdańsku, każdy z prowadzących miał mikrofon i wszystkie dane turnieju wyświetlały się na ścianie (rzutnik). Mało tego przy każdym, ze stołów był krupier, a nawet było ich za dużo i co jakiś czas się wymieniali! Ponad to za każdym razem gdy odpadało 10 osób z turnieju głównego ruszał sitek poboczny gdzie 1 osoba z tego sitka przechodziła do finałowego sitka granego o 22:30 i z tego sitka 1 osoba dostawała pakiet na MP. Czyli jak gdyby druga szansa choć nikła bo trzeba było wygrać 2 sitki mega turbo 1000 żetonów w stacku i 10 minutowe blindy, także loteria. W głównym turnieju mamy 10 000 żetonów i 25 minutowe blindy, po 4 levelu wchodzi już ante. Na początku dzięki stackowi można grać spokojnie jednak później (jak zostało ok. 20 graczy) robi się porządne turbo :/

[center]Obrazek[/center]

Teraz o samym turnieju i o mojej grze z której jestem zadowolony, mimo średniego wyniku - zająłem 15 miejsce na 78 osób, ale tylko 4 dostawało pakiet na Mistrzostwa Polski. Zacząłem bardzo spokojnie, kilka małych pul bez zbędnego ryzyka, obserwowałem graczy. Siedziało nas 9 - ja, 2 dobrych graczy (jeden na prawo ode mnie i jeden 2 miejsca po lewo), 2 totalnych murków (przez 1.5 godziny byli może w 1-2 rozdaniach szybko odpuszczając po agresji na flopie), jeden który nie miał pojęcia zbytnio o grze (łatwe żetony), jeden przeciętny, ale agresywny gracz i 2 graczy których gra wyglądała tak: grali bardzo dużo rąk, jak trafiali flop to bili od razu mocno, a jak nie trafiali to tylko cbet i odpuszczali albo przeczekiwali (będę o nich mówić rozczytani :P), czyli także wiadomo było kiedy można ich wydoić ;) Po takich oględzinach czas na opis gry.

Kilka małych rozdań, małych pul, raz AKs na których zarabiam mało lekko wyciągając od słabego gracza, raz AQo na flopie Q35, sprawdza mnie na flopie jeden z rozczytanych, potem kolejne blotki na turn i river, gdzie na obu poszły lekkie bety około 1/2 puli i koleś pokazuje Q9 więc wygrywam kickerem. W tym momencie mam około 12k.

Potem przychodzi czas na 77 na ręku i znowu jestem z tym samym rozczytanym w rozdaniu po lekkich podbiciach preflop. Flop mi nie pomaga - 89Q jednak atakuje mocno chce od razu go wyczuć bo przeczekał tego flopa. Sprawdza! Na turnie spada As i on znowu czeka i zaczynam chwilę rozkminiać - wcześniej zawsze atakował jak coś miał, więc tutaj trafił tylko parę 8 albo 9. Dlatego stwierdziłem, że uderzę i pokarze, że mam dobrze, atakuje za prawię pulę, koleś chwile myśli i wyrzuca, mój sąsiad (jeden z 2 dobrych graczy, mówił, że był w tamtym roku na finale i kazał Sebole pozdrowić ;)) mówi pokaż tego seta po czym 2 graczy go popiera, a ja po chwili namysłu pokazałem swoje 77 na co mój przeciwnik się skrzywił, stwierdził, że miał lepiej, dealer powiedział "idealna karta na turnie" i tak dokładnie było udawałem, że jestem mocny, że mam tego Asa, może AQ. Mam około 16k i drugi stack na stole.

Niestety parę rozdań wtapiam bez showdownów bo nic kompletnie nie dochodzi i spadam z powrotem do 12k :/ i przyszło kolejne bardzo fajne rozdanie. Mam na ręku Q9s na dealerze, nikt nie wchodzi pięknie do kradzieży, podbijam do 2.5BB, SB słaby gracz pasuje, BB dobry gracz podbija automatycznie, przypuszczam, że wie, że kradnę i sprawdzam. Flop x9K, ona czeka ja znowu bet prawie 3/4 puli, sprawdza - myślę, na stole 2 serca (nie mój kolor) i wyższy król, co może mieć, zobaczymy turn - T, czeka przeciwnik, a ja znowu uderzam, pół puli bo już większa, on znowu sprawdza - teraz już byłem pewien, że dobiera do koloru, całe szczęście serce do koloru na river nie spada tylko jakaś blotka, 2 czy 3 i on tym razem delikatnie uderza ok. 1/3 puli, nie wiem czy myślał, że spasuje, ale na pewno nie był to value, było to po nim widać, dlatego tylko z parą 9 uderzam za pulę i koleś raz dwa pasuje - mój read był chyba słuszny nie dozbierał do koloru - nie pamiętam żeby kiedyś mi tak blefy po readach wyszły :P może dlatego, że live prawie nie gram :P Mam już 18k i znowu 2 stack na stole.

I przyszło felerne rozdanie, ostatnie rozdanie przed przerwą :/ dostaje KTs siedzę przed dealerem i po jednym limpie także limpuje, w grze jest 4 graczy SB, BB, UTG+3 i ja. Flop ładny 789 rainbow. Sprawdzam jakiś minibet i zostaje nas 3, turn spada J! Mam ładnego strita i dobry gracz atakuje za 1/2 puli, a BB sprawdza (rozczytany) myślę cholera co jest, na river spada K, czyli bije mnie tylko QT, koloru nie może być, po krótkiej przepychance z dobrym graczem, sprawdzam ostatecznie i pokazuje niestety właśnie to QT :/ idę na przerwę tylko z 6k żetonów :(

Po przerwie pół godziny pasów i dostaje TT na późnej, ziomek z UTG+2 (murek) podbija do 3BB na co ja odwijam się za jakieś 4000 pozostałych moich żetonów all-in, sprawdza mnie tylko ten murek pokazuje AKo na moje TT, coinflip - na szczęście nic nie dochodzi i się utrzymuje. Mam około 9k.

Nie długo później, już na następnym poziomie blindów, chyba już 300/600, ja mam ok. 7000 dostaje AKs koleś z UTG podbija do 1500 reszta pas, ja z dealer - 2 rzucam all-in i znowu coinflip, ziomek pokazuje 88 i znowu szczęśliwie dla mnie bo już na flopie mam A! Podwajam się i mam 14 000.

Niedługo później znowu dostaje AKs trefle. Short na UTG wali all-in za 3500 przy blindach 400/800, koleś z MP go sprawdza i zostaje tylko ja z późnej, mam co prawda ok. 15BB - 12 000, ale raczej nie pozwoli na spokojną grę bo blindy rosną już praktycznie co kółko, także decyduje się na all-in i albo gramy albo odpadamy. Ziomek mnie sprawdza (aha zapomniałem napisać, że 2 rozdania wcześniej mnie przesadzili na inny stół więc nic nie wiem o graczach). Short pokazuje QJo, kolejny 77 i ja AKs, myślę nie jest źle. No i tak było, na flopie mam A53 (53 w treflach) czyli TPTK i draw do koloru i dealer mówi "no to ciężko będzie to pobić", niestety już na turnie spada 7 i walczę przeciwko setowi :/ ale zaraz, zaraz! Ta 7 była w treflu więc mam top kolor! :D River bez niespodzianek i mam 28k ;)

[center]Obrazek[/center]

Potem blindy już tak urosły, że gra wyglądała praktycznie tylko push-fold. Pierwszy all-in KQs przeciwko Q4s i na stół spada A99 - Q - x !! i niestety zamiast zgarnąć ładną pulę mam tylko splita :/ Następny all-in i ostatni gdy zostało mi około 6BB (1200/2400) shotr przede mną nie patrzy w karty (miał na 1.5BB) i rzuca all-in, ja podnoszę A9o na MP i przy blindach, ante (200) i shorcie mam ładną pulę do zgarnięcia, także wchodzę za wszystko. Niestety BB mnie sprawdza i pokazuje TT, a short 52o na stół spada 53388 i nawet short mnie bił a TT bigstacka się utrzymały i odpadam na 15 miejscu.

No cóż, pech. Tak blisko po 7 godzinach gry, ale jednak nie dałem rady :/ z sitka już zrezygnowałem, bo ledwo już siedziałem przy stole, po takiej przerwie, gra live strasznie mnie wykończyła, zwłaszcza, że byłem bez obiadu, tylko przekąsce, a sitek finałowy był zaplanowany dopiero na 22:30, a odpadłem o 21:00 - brak sił jadę do domu...

Oczywiście nie poddaję się - jak zapowiedział organizator na turnieju do wygrania są pakiety obejmujące wejściówkę do turnieju głównego o 200 000zł i pakiet opłacający podróż, wyżywienie i nocleg od piątku do niedzieli w Krakowie! Dlatego walczę jeszcze na żywo w Bydgoszczy i potem online. Dodatkowo każdy uczestnik eliminacji dostaje ładne karty everestu i ich koszulkę, także w Bydgoszczy wezmę koszulkę dla Ilony i druga talia kart wpadnie ;) no i tak już w sitkach także będę brał, udział, przygotuje się z jedzeniem i energetykami i dam radę ;)

Ufffff, mówiłem, że znowu się rozpisze jak czubek :P raczej nie będziecie chcieli tego czytać :P ale najwytrwalszych poproszę o wpisy odnośnie moich rozdań no i pytaniami jeśli w ogóle coś pominąłem :P

I dziś wpis do blogu na tym zakończę - wystarczy obszerny opis turnieju live.

Michal
-#VIP
-#VIP

Postautor: Michal » 12 paź 2009, 18:10

Przeczytalem cala relacje, bardzo ciekawa do zobaczenia ( mam nadzieje ) w Bydgoszczy. Moim pierwszym live prawdopodobnie bedzie nasz turniej w Warszawie wiec raczej pojde z malym doswiadczeniem.

Awatar użytkownika
zbgfromwpc
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zbgfromwpc » 12 paź 2009, 18:42

Przeczytałem i gratuluję i tak niezłego występu. Teraz żałuje, że nie dotarłem do Szczecina skoro były te koszulki i karty. Jednak siła wyższa z którą ciężko wygrać sprawiła, że nie mogłem. Pewnie za dużo bym nie ugrał bo moja gra live ogranicza się do spotkań ze znajomymi raz na dwa trzy miesiące. Jednak każde doświadczenie no i koszulka były warte pojechania. Powalczę jednak jeszcze o Poznań a jak nie to tak jak i Ty on-line.

A co do Twojej relacji ja tam lubię jak ktoś opisuje MTT(jeśli robi to w miarę składnie). Powodzenia w Bydgoszczy.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 12 paź 2009, 19:11

Bardzo dobra gra, duzo swietnych kart tylko cholera tego szczescia zawsze pod koniec brakuje;)
Mimo wszystko gratuluje dobrej gry no i do zobaczenia w bydgoszczy bo mam zamiar sie tam zjawic jak wszystko pojdzie ok :P

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”