SH NL10 Loncik Gameplay ;)

Oglądaj, komentuj filmy z gry innych użytkowników lub nagraj swój i poddaj ocenie. Od 100 postów.
Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

SH NL10 Loncik Gameplay ;)

Postautor: Loncik » 25 mar 2013, 17:01

Bez udawanej skromności powiem, że wyszło... słabo :( Ponieważ jednak trochę się napracowałem przy poznawaniu programu, a później przy nagrywaniu, tego w przeważającej części, debilnego komentarza, postanowiłem się narazić na głosy krytyki i umieścić jednak ten filmik. Liczę, że gracze lepsi mnie pojadą, a ci gorsi (o ile tacy są) coś dla siebie znajdą.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bThhh5JbWtU[/youtube]

Wiele wniosków technicznych i dużo lepsze rozwiązania w trakcie produkcji zrodziły się same w mojej głowie. Jednak wszelkie rzeczowe komentarze są mile widziane. A jak się komuś będzie chciało przeanalizować samą grę, to będę wdzięczny za dyskusję na ten temat. Można np. pisać: 13:56 minuta filmu zagrałeś jak skończony donk :D

Awatar użytkownika
shack4l
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: shack4l » 25 mar 2013, 18:02

Zastanow sie nad mniejsza iloscia stolow, dynamika gry moze wolniejsza ale wiecej czasu na opisanie swoich przemyslen.. Ekran przy dwoch podzielisz na pol nie bedzie ci nikt obczajal co tam masz na pulpicie. Poczatek bardzo mi sie podobal cale to wejscie - naprawde bomba :) zdradza ukryte zdolnosci edytorskie :) tylko muzyka w trakcie troszke zaglusza sama analize I komentarze, wycisz albo calkowicie z niej zrezygnuj.

Nie czuje sie na silach aby opisywac sama gre, z pewnoscia grasz lepiej odemnie brak mi doswiadczenia inni z pewnoscia zrobia to lepiej. Przyczepie sie i sorry z gory do fonetycznej poprawnosci jezyka ang. W twoim wykonaniu bron boze bez zadnych zlosliwosci - 'rajs' nie brzmi jak 'raise' tylko jak ryz, walue czyli 'value' powinno brzmiec bardziej 'walju'

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 25 mar 2013, 18:09

Moim zdaniem to najlepszy film nagrany przez userow w tym roku!

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 25 mar 2013, 19:01

shack4l ja mam przytępiony słuch, ale jakoś słyszałem wszystko bardzo dokładnie :mrgreen:

Podsumowując całą pracę Loncika, to cóż bardzo dobra :tak:

Rozdanie z JJ palce lizać ;)

Niech Ci się przestanie nudzić i te kilka rąk spokojnie można było zwyczajnie zrzucić :twisted:

Twój głos? Zajebisty i nic tylko słuchać!

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 25 mar 2013, 19:06

Muzyka delikatnie ciszej i by było miodzio. Generalnie masz dobry głos narratorski i przyjemnie się słucha. Jeżeli chodzi o jakość zagrań też wszystko ok. Fajnie, że na forum powstają takie filmy, napewno to jest Ev+. Pozdro i wytrwałości, bo czekamy na następny filmik :mrgreen:

walmaszka
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: walmaszka » 25 mar 2013, 23:02

dobrze sie Ciebie slucha, muzyczka z moich czasow licealno-przedpotopowych, zwykle zasypiam ogladajac filmiki pokerowe a tu nawet szybko zlecialo i najwazniejsze, ze priorytety masz dobrze obrane...kolezanka

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 26 mar 2013, 00:08

Shack4l, co do mojej angielszczyzny, zgadzam się z Tobą w 100%. Jest to wypadkowa moich średnich umiejętności speaking i zmęczenia gadaniem przy nagrywaniu materiału.

No właśnie, co do zmęczenia... po nagraniu mój głoś wydał mi się taki nużący, że stwierdziłem, iż jak nie dam jakiegoś podkładu muzycznego, to po 10 minutach uśpię was jak Kaszpirowski :)

W ogóle to dziękuję. Zaskakujecie mnie pozytywnym odbiorem, bo byłem głównie przygotowany na głosy krytyki. I dalej jestem, więc spokojnie czekam na uwagi, przede wszystkim co do gry i złego tłumaczenia.

Poza tym to nie wiem czy film jest w odpowiednim dziale, ponieważ przed chwilą znalazłem takimi z filmami szkoleniowym Drynka, Wicia, Yerzego i Berby :) Więc jeśli film marginalnie może uchodzić za szkoleniowy, proszę o przesunięcie do odpowiedniego działu.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 26 mar 2013, 00:13

Loncik, to Twoje decyzja, że wrzuciles go tutaj - to jest otwarte forum - gdzie wejsc moze kazdy, dzial ze szkoleniowymi jest od 100 postów.

A że jesteś znanym na forum dobroczyncą i altruista, to pomyślalem, ze zrobiles to specjalnie, będac pewnym swojego skilla i bez strachu, że wszystkie doncury i regsi z Twoich stawek uczą się na pamięć filmu i zadjustują się do Ciebie od jutra. Wiec jak chcesz, to moge przeniesc

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 26 mar 2013, 00:14

13:35 pocket 99... strasznie nie lubię takich spotów. Bardzo niewygodnie gra się średnie overpary na takich boardach vs pierwotny agresor. Tak naprawdę on tutaj nie ma za bardzo co reprezentować, ale w sumie Ty też nie masz czego reprezentować, więc raise jest raczej bluffem niż for value, bo po każdym callu/raisie masz cholerny dylemat co dalej. Czy w przypadku turna <9 dalej betować uważając że ma się najlepsza rękę, czy jednak zwolnić i narazić się na bluffy oponenta i oddanie puli. Co w przypadku turna >9 ?

Imo to ręka to 3betu preflop szczególnie, że tam był minibet open z SB i limper utg w rozdaniu.

Z tej samej minuty - second barreluję raczej te 77 jeśli już to stealuję, bo dwa barrele powinny wyrzucić Kx grane oop, natomiast 1barrel często sprawdzi i dając mu darmowy showdown po prostu sam się wyvaluebetowałeś i dałeś przeciwnikowi najwygodniejszą linię. (choć to jeszcze zależy od tego jak on widzi Twoją agresję postflop).

Oglądam dalej, jak coś się jeszcze nasunie to napiszę ;-)

Btw. co to za dziwna wersja "One" bez wokalu :>?

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 26 mar 2013, 08:01

Sith, aż takim altruistą nie jestem, bo chyba ciągle dużo więcej sobie biorę niż daję ;) Pewny swojego skilla też nie jestem i aż zimny pot oblewa mnie na myśl o dzisiejszej sesji, nie mówiąc o naszym forumowym turnieju. Ponieważ więc wrzuciłem to tutaj nieumyślnie, proszę Cię o przeniesienie.

Drynk, co do 99 zgadzam się. Sam stwierdziłem, że za bardzo nie wiem jak zagrać. Myślę, że 3bet ułatwiłby sprawę. Pytanie co gramy na flopie dostając podobnie cbet, tylko większy, bo i pula większa..

Wokalu niet, bo w tym przypadku byłbym chyba doszczętnie zagłuszony :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 26 mar 2013, 12:02

Świetna robota Loncik! Czym się tak mniej więcej zajmujesz na co dzień? Pytam, bo fajnie gadasz, bez jakiegoś mega jąkania się itp, tak jakbyś miał wprawę w przemawianiu do ludzi :) I potwierdzam wcześniejsze opinie - bardzo fajny głos :wink:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 26 mar 2013, 12:08

No, no Loncik. Brawo.
Wreszcie zrozumiałem o co chodzi w tej grze i teraz Cię będę gromił w forumowych turkach.

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 26 mar 2013, 12:21

gama pisze:Świetna robota Loncik! Czym się tak mniej więcej zajmujesz na co dzień? Pytam, bo fajnie gadasz, bez jakiegoś mega jąkania się itp, tak jakbyś miał wprawę w przemawianiu do ludzi :) I potwierdzam wcześniejsze opinie - bardzo fajny głos :wink:

Gama, na co dzień często pracuję na budowach jako automatyk-elektryk i muszę się bardzo pilnować, aby nie wrzucać przecinków na k... i ch... jak do prostych ludzi tam pracujących, z którymi z kolei trzeba się tak porozumiewać, aby w ogóle Cię słuchali :D To przemawianie do ludzi to pewnie z czasów, gdy głosiłem rekolekcje ;)

nomad pisze:No, no Loncik. Brawo.
Wreszcie zrozumiałem o co chodzi w tej grze i teraz Cię będę gromił w forumowych turkach.

Nomad, o to chodziło, aby wypuścić kilka mylnych sygnałów dla podpuchy. Cieszę się, że połknąłeś haczyk :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 26 mar 2013, 12:48

Loncik - jeszcze jedno pytanie :D

Jak dużo rąk wywalileś, żeby sobie wstydu nie robić? Bo ja czesto tak mam, że chce nagrać jakiś filmik, po czym po 15 minutach zagram jakis spaz i musze caly kasowac :D ?

PS. BO wiciu mi zwrocil uwage - jak wrzucasz film i nie chesz zeby go widzieli wszyscy, to pamietaj w ustawieniach wylaczyc go z wyszukiwarek, tylko zeby sie z bezposredniego linka otwierał

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 26 mar 2013, 12:53

Zajebisty filmik, nie komentuje zagrań, bo się nie znam :P ale oby więcej takich, a będziemy mieć niedługo naprawdę fajną bazę :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 26 mar 2013, 12:55

wiciu-ck - filmy będą, pod warunkiem ze sie zbierzemy wieksza grupa i bedziemy kręcić - Loncik w sumie wysoko postawił poprzeczkę, ale w sumie w zamian za to ma prawo oczkiewać podobnej aktywności od innych forumiczów.

walmaszka
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: walmaszka » 26 mar 2013, 12:59

proponuje wprowadzic "obowiazek" dla elitarnych i wyzej umieszczania filmikow z gry, jesli wygraja forumowy turniej

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 26 mar 2013, 13:03

walmaszka, trochę bezsensu taki obowiązek, bo jak ktoś często wygrywa to by go można było łatwo rozpracowac :)

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 26 mar 2013, 13:06

I właśnie o to chodzi Gamma.

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 26 mar 2013, 13:06

forumowy? chyba nie przemyślałeś wypowiedzi :) przecież w forumowych nie gra się jak normalnie :P

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 26 mar 2013, 13:10

Sith pisze:Loncik - jeszcze jedno pytanie :D

Jak dużo rąk wywalileś, żeby sobie wstydu nie robić? Bo ja czesto tak mam, że chce nagrać jakiś filmik, po czym po 15 minutach zagram jakis spaz i musze caly kasowac :D ?

Sith szczerze.. nie wyrzuciłem ani jednego rozdania. No może ze dwa trzy, gdzie ukradłem blindy i mi się tłumaczyć nie chciało. Wszystkie, gdzie było jakieś minimum akcji są w filmie..

A co do forumowych to myślałem, aby kręcić.. ale stwierdziłem potem, że tak jak Wiciu pisze na materiał szkoleniowy to się nie nadaje ;) Za to mam zamiar kręcić z PKSOPa :)

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 26 mar 2013, 13:14

walmaszka pisze:obowiazek" dla elitarnych i wyzej umieszczania filmikow z gry, jesli wygraja forumowy turniej

Miałbym tłumaczyć coś czego sam nie rozumiem, czyli moja grę --> mission impossible :twisted:

walmaszka
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: walmaszka » 26 mar 2013, 13:21

gama pisze:walmaszka, trochę bezsensu taki obowiązek, bo jak ktoś często wygrywa to by go można było łatwo rozpracowac :)

nie gramy tu o miliony a raczej, by sie cos nauczyc, forum daje forum wymaga :)

wiciu-ck pisze:forumowy? chyba nie przemyślałeś wypowiedzi przecież w forumowych nie gra się jak normalnie

jezeli jeden gracz wygrywa co trzeci turniej a drugi taki typek zdobywa dwa trofea jednego dnia to ich gra nie do konca jest taka chaotyczna

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 26 mar 2013, 14:31

W takim razie Mara, czekamy na Twój filmik, bo ostatnio bezlitośnie shipnąłeś oba forumowe :mrgreen: .

Generalnie fajna sprawa, jakby co raz, ktoś nagrał jakiś film.

A co sądzicie o takiej akcji :
1. Nagrywam film
2. Wrzucam
3. Analizujecie
4. Wytykacie błędy

Nie chodzi mi o film, z którego poprzez oglądanie można się czegoś nauczyć, tylko o taki, z którego autor mógłby się czegoś nauczyć , poprzez krytykę.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 26 mar 2013, 18:09

Soya pisze:
walmaszka pisze:obowiazek" dla elitarnych i wyzej umieszczania filmikow z gry, jesli wygraja forumowy turniej

Miałbym tłumaczyć coś czego sam nie rozumiem, czyli moja grę --> mission impossible :twisted:

Zawsze możesz wtedy powiedzieć, ze miałeś iść robić obiad i chciałeś skończyć. :)

Wróć do „Filmy szkoleniowe”