Relacje z pojedynków EURO 2008!!!

Wyniki z cyklu Mistrzostwa Europy 2008 HU
Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 29 cze 2008, 22:55

Olimp trochę jest zajęty - ale powinniśmy jutro wieczorem rozegrać półfinał. Kibiców oczywiście zapraszam - postaram się wcześniej na moim blogu umieścić dokładną godzinę.
A finał ?? Finał jak ja bym dotarł to mi pasowała by środa - np. o 20.45 tak jak LM i większość meczów ME

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 30 cze 2008, 22:53

Trochę wyprzedzę wydarzenia - dzisiaj udało mi się wygrać z Olimpem - ale niestety byłem bardzo zajęty i nie miałem jak notować podczas pojedynku więc relację z półfinału napisze Olimp (z góry mu dziękuję).

A mój wpis jest po to - aby zaprosić wszystkich zainteresowanych i wszystkich kibiców na wielki FINAŁ, w którym ekipa HOLANDII zmierzy się z niezawodnymi NIEMCAMI.

Początek meczu w środę 2 lipca 2008 r. o godz. 20.45 - oczywiście na STRYYKE STADIUM

Jeśli ja założę turek - to zapraszam wszystkich na lożę dla gości honorowych na trybunie "1SEBOLA"

Przed finałem - w trosce o pozyskanie nowych kibiców - tym którzy nie poznali jeszcze mojej ekipy - przybliżam moją DRUŻYNĘ

Awatar użytkownika
Mr_Olimp
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mr_Olimp » 30 cze 2008, 23:03

;) relacja taka, ze nie mam screenow, bo musialem sypac all innami. :wink: .

seba gral pomalu i rozwaznie, a ja wlasnie na odwrot - akresywne podbicia i szybkie klikanie..
pierwszy mecz wygralem, majac nieludzkie żarcie karty ( 2 razy pod rzad QQ, i tak dalej.. nie wspominajac o AA )..

druga polowa to bylo jeszcze agresywniejsze podbijanie, na co seba spokonie czekal i czekal.
1-1

dwa kolejne mecze to juz byl popis moich all inow :lol: . o czym uprzedzilem sebe przed rozgrywka, i mam nadzieje, ze nie ma mi za zle takiej gry! on i tak wie ocb :cool: .

wiec w taki o to sposob HOLANDIA dolozyla hiszpani : 3 : 1

a ta czwarta polowa to bylo chyba 3 rozdanie - ja all in prze flop, chyba z 74 w innych kolorach, a on KK. coz takie zycie!

gratki seba! :alien:

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 02 lip 2008, 21:05

Holandia - Niemcy 0-2

To był finał finałów, mecz tytanów - droga do gwiazd :mrgreen:

Już od pierwszej minuty rozpoczęło się od huraganowych ataków z obu stron - zamiast wzajemnego badania sił obie drużyny od razu przystąpiły do ofensywy. I te pierwsze minuty wskazały, kto będzie stroną dominującą w całym meczu. To Niemcy po dwóch akcjach (pierwsze rozdanie w turnieju - screen "Huraganowo się zaczęło") posiadali znaczną przewagę 1,0-2,0. Swoją przewagę dokumentowali dalej sprowadzając Holendrów do głębokiej obrony 0,6-2,4. Holendrom nic się w grze dzisiaj nieukładało (karta beznadzieja). Praktycznie po jednym z wielu blefów Holendrzy wrócili do gry 1,1-1,9. W następnej akcji stworzyli jedyne poważne zagrożenie pod bramką Niemców (jedyny mój mocny układ w tej połowie - screen "Jedna z nielicznych"). Niestety to wszystko na co było stać ekipę ORANJE w tej połowie - no może poza jeszcze jedną nieudaną pułąpką ofsajdową NIemców (screen "Nieudana pułapka NIemców").
Po długich bojach w pierwszej odsłonie gry (40 minut - 118 rozdań) - gdzie ekipa Holandii była głównie stroną broniącą - Lukas Podolski w końcu strzelił bramkę dla Niemców.

Druga połowa była już bez historii - piłkarze holenderscy chyba przestali wierzyć w końcowy sukces - od początku będąc zepchniętymi do defensywy 0,7-2,3. Później co prawda stać ich było na króki zryw 2,0-1,0 (znów wyjątkowo raz dostałem mocny układ ja Q3 na stole m.in. 3QQ), ale kolejny ich nieudany kontratak całkowicie pozbawił ich złudzeń. Po prostu nie mieli w dniu dzisiejszym żądnych atutów w ręku, aby pokonać świetnie dysponowaną ekipę niemiecką ze wspaniałym trenerem Joachimem Apolinarym Low'em. Bo czyż można mieć wiarę w końcowy sukces- gdzie nie jest się w stanie wykorzystać takiego kontrataku.
Na ręku 27 flop 2Q7 - atak Niemców (raise) - przejęcie piłki i świetnie wyprowadzony kontratak drużyny holenderskiej (reraise all in). Niemcy weszli w rozgrywkę i pokazali QJ - było tak blisko wyrównania - Sneider strzelił nawet bramkę - ale sędzia uznał że był na spalonym (turn 5 i river......ehhhhhhh 5)(screen - "Kluczowa rozgrywka").
Po tym ciosie drużyna holenderska już się nie podniosła psychicznie - a NIemcy skwapliwie to wykorzystali - w 89 minucie - zawodzący ostatnio Miroslaw Klose strzelił drugą bramkę (A2 kontra A8) zapewniając swojej drużynie wymarzony tytuł Mistrza Europy 2008.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 02 lip 2008, 21:13

Gratulacje Apolinary - dla mnie pozostaniesz wielkim kompleksem - nie wiem czy kiedyś uda mi się Ciebie pokonać w pojedynku 1v1 - hehehe

A dzisiaj w pierwszej połowie miałem na Ciebie nawet przygotowaną specjalną taktykę - takiego "call station", żeby wyeliminować Twój blef i złapać Cię parę razy - i żeby mój reraise zawsze dla Ciebie oznaczał Twój fold
Niestety nie udało się, bo za mało dostawałem dobrych kart i musiałem to ja blefować.

Ciekawy jestem czy w pierwszej połowie rzeczywiście miałeś tyle dobrych układów - czy też dużo było blefów z Twojej strony? Bo większość co sprawdziłem to niestety były mocne układy - lub za mocne na mnie :grin:

PS. Wtedy co się pytałeś to nie miałem nic i blefowałem - jakbyś wszedł z tymi 69 to wcześniej byś mnie skończył. Jeszcze raz wielkie gratulacje.

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 02 lip 2008, 22:05

Pokazałem ci kilka blefów :) Po kilku rozdaniach wiedziałem ,ze przybrałeś "dziwna" linie gry. Pilnowałem sie jak moglem , żeby sie nie nadziać jednocześnie starałem sie agresywnie zagrywać. miałeś kilka tripsow ale nie dałem sie wciągnąć. Na tego fulla miałem 2 pary po flopie :)

P.S Strasznie ciężko mi sie grało.

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 02 lip 2008, 23:13

Tak patrząc na lige i teraz na Euro dochodze do jednego wnisku...

Musimy zrobić forumową zrzutę i wysłać Apolinarego na WSOP Heads UP :) Mogę się założyć że bedzie to dla nas najlepsza inwestycja życia :)

Gratulacje Apo :trophy:

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 02 lip 2008, 23:40

Popieram mazak - jest w tym naprawde dobry - raz to można szczęsliwie wygrac lige ale nie dwa razy.

To po ile ta zrzutka? ;) Bo muszę jeszcze trochę pograć żeby nazbierać

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 03 lip 2008, 07:35

Sebola pisze:Popieram mazak - jest w tym naprawde dobry - raz to można szczęsliwie wygrac lige ale nie dwa razy
jestem pod wrażeniem
nasza przyszła liga ma zatem murowanego faworyta

co nie znaczy ze w przypadku ewentualnej konfrontacji
bede sie murował >> przed hazim :mrgreen:

koncząc zacytuję rozmowę Kmicica z Wołodyjowskim
> gdzie żeś się waćpan tak wyuczył (fechtowania w heand upach)?
>> na wojnach > na (stolikowych) wojnach :oops:

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 03 lip 2008, 07:59

również gratuluje Apolinaremu bo widzę że ma smykałkę do Heads Up i to nie przypadek że wygrał lige :) ja niestety w heads up jakoś nie mogę się przełamać...
PS. hehe ja też mogę się dorzucić do zrzutki :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 03 lip 2008, 12:08

Sebola pisze:Gratulacje Apolinary - dla mnie pozostaniesz wielkim kompleksem - nie wiem czy kiedyś uda mi się Ciebie pokonać w pojedynku 1v1 - hehehe

Nie łam się, ja już w polfinale bylem blisko :-), w lidze bede walczyl jak lew :-). Ale fakt, ze Apoli ma smykałke do tych HU.

Pozdrawiam

Sith

Wlasnie, gramy jakos o trzecie miejsce? Bo nie ma tego w rozpiskach meczy?

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 03 lip 2008, 12:24

SithJarr pisze:Wlasnie, gramy jakos o trzecie miejsce? Bo nie ma tego w rozpiskach meczy?

na Euro nigdy nie gra sie o 3 miejsce tak więc chyba tutaj tez tak będzie,

oj kolego nie znamy sie na pilce :razz:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 lip 2008, 13:06

Gratulacje dla Apolinarego. Jakoś tak człowiekowi lżej na sercu wiedząc, że przegrał w dogrywce z samym Mistrzem :).

Parafrazując znane powiedzenie - "Poker HU to taka gra gdzie walczą 2 osoby, a i tak zawsze wygrywa Apolinary" :).

Odnośnie meczu o 3 miejsce - rzeczywiście go nie ma, będzie inny podział nagród - za 3-4 bedzie po 12,5$

Proszę wszystkich 4 nagradzanych o przesłanie mi jak najszybciej swoich loginów w Stryyke

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 03 lip 2008, 16:06

titanum90 pisze:
SithJarr pisze:Wlasnie, gramy jakos o trzecie miejsce? Bo nie ma tego w rozpiskach meczy?

na Euro nigdy nie gra sie o 3 miejsce tak więc chyba tutaj tez tak będzie,
oj kolego nie znamy sie na pilce :razz:

Pojęcie mam - ale wlasnie nagrody byly 125,50,25 - dlatego sie pytalem.

Sith

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 04 lip 2008, 14:50

Nagrody wypłacone.

O dodatkowym szczęściu może mówić Sebola, który otrzyma za drugie miejsce nie 50$ a 75$. Pomyliło mi się przy wysyłaniu wyników. a Styyker uznał, że może tak już zostać (dziękować, dziękować!).

Komu jak komu, ale Seboli taki przypadkowy bonus się szczególnie należał, bez niego te mistrzostwa nawet w połowie nie byłyby takie emocjonujące :).

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 04 lip 2008, 21:37

No SEBOLA dziękować dziękować - także za słowa pochwały i to jeszcze z ust samego admina :mrgreen:
Rzeczywiście bardzo się zdziwiłem - nawet zacząłem szukać historii transakcji na Stryyke - skąd mam te dodatkowe 25$.

No i tu musze sprostować, żebyście nie czuli się oszukani - otóż otrzymałem 76,25$ (a nie 75$ - więc 1,25$ więcej :) :) ) - bo wynikło to z przeliczenia 48 Euro.

Za to przyłożę się do grania na Stryyke, żeby byli zadowoleni. No nic od jutra trzeba więc grać na 3 stołach jednocześnie (jeden STRYYKE, drugi PokerStars-nielegalny-w-PL!, trzeci TonyG) - Trzeba się wywiązywać ze zobowiązań, aby nam wszystkim z forum było lepiej - do czego wszystkich zachęcam - wyrabiajcie punkty, rake itp. itd.

Wróć do „Mistrzostwa Europy”