Co gram i za ile.
Kiedyś .......... ach odległe czasy

jakieś 400 postów temu - kto czyta moje wypociny ten wie, tzn ten tego kiedyś gdy byłem Królem Freerolly chociaż nigdy
Glory nie chciał mprzyznać oficjalnie takiego tytułu

moim głównym źródłem dochodu (czyt. dudowy bankrolla) było śledzenie wszelkiego rodzaju for. Przeglądałem fora głównie zagraniczne ponieważ było tam mało graczy a pule dodane duże, nie powiem bo działałem równiez aktywnie na polskiej scenie forumowej

Jednak "dojrzałem" i wybrałem najlepsze, jedno jedyne i teraz dumnie noszę na koszulce znaczek POKERKINGS. PL
A więc wracają do sedna - grałem freerollki, po uzbieraniu pierwszego 1000 $ skromnie powolutku zaczołem grywać turnieje z wpisowym, ale tylko turnieje z pulami dodanymi - najlepszym jak dotąd, najbardziej dochodowym był turniej na platformie Scandic - w sumie dwa turnieje dla Polakow. To były piekne czasy - niestety turniej już dawno nie pojawia się w Lobby.
Bankroll urósł skromnie do 1500 i cały czas starałem się nie przekraczać 2000 $ - reszta szła na remont domku

Zapytacie pewnie ile było tej reszy - w sumie w zeszłym roku - postanowiłem zacząć grać turnieje za 1-11 $ i cos tam nieraz weszło

Na remoncik wydałem około 15 k pln -
podkreslam nie zainwestowałem w pokera ani złotówki
To takie małe wspomnienie było, obecnie jak to wygląda - miesięcznie przy bankrolu około 10 k pln - na wpisowe przeznaczam do 3 k pln - przeważnie turnieje gwarantowane za 5,5 - 11 $, dodatkowo gram różne ligi, turniej z pulami dodanymi - są to turki za 1-3 $. Sporadycznie, podkreslam naprawdę rzadko gram turnieje za 22 $ (przeważnie gdy zobaczę że brakuje ludzi aby uzbierac pule gwarantowaną)
Gdzie gram - sami pewnie widzicie - unibet-brak-polskiej-licencji!, Paradaise, betfair-brak-polskiej-licencji! - to są moje ulubione platformy ostatnio przynajmniej - nie bawię się w zbieranie punktów, wyrabianie reaku - to nie dla mnie - ja poprostu szukam dobrych turniejów - nie korzystam z żadnego oprogramowania typu Holdem Manager (chciałbym, mam nawet taki, ale jakos brakuje mi czasużeby to poinstalować i nauczyć się korzystać - może to i błąd)
Ile daję radę wyciągnąć - nie ma reguły - miałem problemy w tym roku na początku bodajże styczen, luty minus prawie 1,5k pln - by potem się dobrze odbic, wykresik w maju praktycznie w lini poziomej skromnie do przodu około 0,5 k pln - teraz znów coś zaskoczyło i jest juz około 3k na plusie a miesiąc dopiero sie rozkrecił. Naprawde nie ma reguły - ważne jest to że
trzeba naprawde zarządzac swoim bankrollem - dbajcie o niego, nie ulegajcie pokusom, musicie powiedziec czasem stop, wrócić niżej, moze sie powtarzam, pewnie już czytaliscie o tym 1000 razy, ja nie uwazam się za mistrza pokerowego, nie jestem zadnym PRO

, ale troszkę juz pogrywam i kiedys byłem Królem

Mój bankroll naprawdę odwdzięcza się regularnymi przelewami na moje konto - na remonty wystarcza

A że dom to skarbonka bez dna - muszę pięlęgnować moje małe 10 k pln - i wiecie co Wam powiem - dobrze mi jest na tym poziomie na ktorym jestem, ludzie doążą do stałego rozwoju, ja obecnie nie jestem gotowy żeby grac za więcej, wole sobie skubać te moje drobne wygrane, składac je do "kupy" i remontować ta chate

Pewnie gdybym rzucił robotę to mógłbym się rozwinąć, ale myślę że to jeszcze nie pora na takie rzeczy - poza tym praca mnie pochłania, sprawia mi wiele przyjemności, mimo że jest zajebiście stresująca.
Na koniec powiem tylko tyle, że mam urlop pokerowy na uwaga całe 3 a prawdopodobnie aż 4 dni - powód jutro smigam tzn lecę do Dublina - oczywiście słuzbowo, a że nie nawidze latać to trzymajcie kciuki żebym jakoś bezpiecznie wrócił.
No to na tyle, powodzenia jak mnie nie bedzie - i zawsze jak mnie nie ma liczę że żonka pokaże na co ją stać