Reinkarnacja - powrót do żywych - Kosira - kontraatakuje

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 04 maja 2011, 22:38

Kosira pisze:Ale nerwy, że gdybym nie wiedział, ze to kobiety czytają, to leciałyby tu same hu.., kur.... itp. itd. etc.

No zbyt wielu to nas tu nie ma :( :( :(

A wynikami bym się nie przejmowała. Czasem nie ma na to rady, więc po nerwy tracić? I tak w tym tygodniu wrzucisz jeszcze z pięć screenów z wygranymi, więc wyluzuj :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 08 maja 2011, 17:39

gama, koniec tygodnia a tu żadnego screena :) Nie chciałem wklejać moich porażek :)

Ogólnie ten wpis jest tylko po to aby podziękować wszystkim za głosy na najlepszy blog :) Drugie miejsce - jednak mnie czytacie - to cieszy.

Zobaczymy co będzie w maju - obecnie cieniutko idzie - ale dzisiaj niedziela - mój ulubiony dzień na granie :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 12 maja 2011, 23:46

Mam troszkę zaległości, a że juz wszystkie turki skończyłem, a wstaję do pracy "dopiero" za 5 h to cos napiszę.

Najpierw dlaczego nic nie pisałem, ano miałem "wielką" przyjemność :) przelecieć się samolotem do Londynu - oczywiście sprawy służbowe.

Latanie to nie jest moja najmocniejsza strona :) Wszystkim, którzy jeszcze nie lecieli NIE POLECAM. W pierwszą strone było jeszcze jakoś normalnie, a powrót to już same turbulencje - zastanawiałem się "czy z nami leci pilot" na szczęście jestem już z powrotem na ziemi.

Jak wyjeżdżam, ten kto czyta mojego bloga wie co w tym czasie robi moja żonka :) - oczywiście wygrywa turnieje. Tym razem padło na Lige na Unibecie -- BRAVO !!! :trophy:

Ja wczoraj zmeczony po podróży cos tam na siłę chciałem pograć - w końcu byłem na głodzie :)

Niestety po jako takiej grze złapałem jednego bubbla na lidze na Ladbrokers - 4 miejsce odpadam z AA v KQs. Natomiast we fajnym turnieju na betfair-brak-polskiej-licencji! mające na FT 3 stak, sprawdzam allina lidera z KK on ma AKo i As na turn - pozamiatany, rozgoryczony połozyłem się z nadzieją że moje żetoniki odzyska Cyzio81 Nie zawiódł i wygrał ten tur - GRATY :trophy:

A, że tak wszystkich chwalę, gratuluję - to i dla mnie mały :trophy: W końcu sie udało HU wygrać. Może ruszę w końcu w maju z moim bankrolem bo on cały czas pokazuje linie poziomą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 13 maja 2011, 07:58

Widać dobrze się dobraliście :) Tak trzymać!

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 13 maja 2011, 14:21

Brawo!!!!
Jeszcze wykres pójdzie w gorę tylko spokojnie.

Dzięki za pochwały i wspólną grę na betfair-brak-polskiej-licencji!.
Może teraz będzie tego więcej.
Kończę na jakiś czas z grindowaniem
Mając pracę i dwójkę dzieci (których myślę ze i tak nie zaniedbuję) to 1000 turków w miesiąc to i tak za dużo.

Będzie teraz więcej czasu na MTT. więc do zobaczenia na kolejnym FT:) ....oby czterocyfrowym :lol:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 12 cze 2011, 23:38

Cały miesiąc bez wpisu. Nie dobrze. Straciłem też kolory :( Jakoś dziwnie być NIEBIESKIM.
W maju pierwszy raz od początku mojej kariery zrobiłem spis wszystkich turniejów jakie zagrałem w ciagu jednego miesiąca. Szykowałem fajne podsumowanie i co ?? Spaliła mi sie grafika dwa dni przed końcem miesiąca - kupiłem nową i by to ....... cały czas komp mi sie wiesza.

Ale gram na laptopiku żonki :)

Muszę zacząc cos pisać żeby nie było, że olewam forum. To powklejam moje wyniki z laptopika :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 13 cze 2011, 06:48

no nieźle nieźle, w ostatnim z wklejonych znów HU za 300eur ;) ogólnie wyniki szok, wrzuciłbyś jakiś bilans, bo ciekawi mnie ile wydajesz na wpisowe łącznie, przy tych wynikach.

tygrytron18
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tygrytron18 » 13 cze 2011, 09:23

kosira81 252 $6 $7 83% $1,572 paradise-brak-polskiej-licencji!

maxaugust
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: maxaugust » 13 cze 2011, 11:44

Przychylam się do prośby Szfiecu'a.
Wynik marzenie. Gratulacje!

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 14 cze 2011, 20:32

Co gram i za ile.

Kiedyś .......... ach odległe czasy :) jakieś 400 postów temu - kto czyta moje wypociny ten wie, tzn ten tego kiedyś gdy byłem Królem Freerolly chociaż nigdy Glory nie chciał mprzyznać oficjalnie takiego tytułu :) moim głównym źródłem dochodu (czyt. dudowy bankrolla) było śledzenie wszelkiego rodzaju for. Przeglądałem fora głównie zagraniczne ponieważ było tam mało graczy a pule dodane duże, nie powiem bo działałem równiez aktywnie na polskiej scenie forumowej :) Jednak "dojrzałem" i wybrałem najlepsze, jedno jedyne i teraz dumnie noszę na koszulce znaczek POKERKINGS. PL :)

A więc wracają do sedna - grałem freerollki, po uzbieraniu pierwszego 1000 $ skromnie powolutku zaczołem grywać turnieje z wpisowym, ale tylko turnieje z pulami dodanymi - najlepszym jak dotąd, najbardziej dochodowym był turniej na platformie Scandic - w sumie dwa turnieje dla Polakow. To były piekne czasy - niestety turniej już dawno nie pojawia się w Lobby.

Bankroll urósł skromnie do 1500 i cały czas starałem się nie przekraczać 2000 $ - reszta szła na remont domku :) Zapytacie pewnie ile było tej reszy - w sumie w zeszłym roku - postanowiłem zacząć grać turnieje za 1-11 $ i cos tam nieraz weszło :) Na remoncik wydałem około 15 k pln - podkreslam nie zainwestowałem w pokera ani złotówki

To takie małe wspomnienie było, obecnie jak to wygląda - miesięcznie przy bankrolu około 10 k pln - na wpisowe przeznaczam do 3 k pln - przeważnie turnieje gwarantowane za 5,5 - 11 $, dodatkowo gram różne ligi, turniej z pulami dodanymi - są to turki za 1-3 $. Sporadycznie, podkreslam naprawdę rzadko gram turnieje za 22 $ (przeważnie gdy zobaczę że brakuje ludzi aby uzbierac pule gwarantowaną)

Gdzie gram - sami pewnie widzicie - unibet-brak-polskiej-licencji!, Paradaise, betfair-brak-polskiej-licencji! - to są moje ulubione platformy ostatnio przynajmniej - nie bawię się w zbieranie punktów, wyrabianie reaku - to nie dla mnie - ja poprostu szukam dobrych turniejów - nie korzystam z żadnego oprogramowania typu Holdem Manager (chciałbym, mam nawet taki, ale jakos brakuje mi czasużeby to poinstalować i nauczyć się korzystać - może to i błąd)

Ile daję radę wyciągnąć - nie ma reguły - miałem problemy w tym roku na początku bodajże styczen, luty minus prawie 1,5k pln - by potem się dobrze odbic, wykresik w maju praktycznie w lini poziomej skromnie do przodu około 0,5 k pln - teraz znów coś zaskoczyło i jest juz około 3k na plusie a miesiąc dopiero sie rozkrecił. Naprawde nie ma reguły - ważne jest to że trzeba naprawde zarządzac swoim bankrollem - dbajcie o niego, nie ulegajcie pokusom, musicie powiedziec czasem stop, wrócić niżej, moze sie powtarzam, pewnie już czytaliscie o tym 1000 razy, ja nie uwazam się za mistrza pokerowego, nie jestem zadnym PRO :), ale troszkę juz pogrywam i kiedys byłem Królem :) Mój bankroll naprawdę odwdzięcza się regularnymi przelewami na moje konto - na remonty wystarcza :) A że dom to skarbonka bez dna - muszę pięlęgnować moje małe 10 k pln - i wiecie co Wam powiem - dobrze mi jest na tym poziomie na ktorym jestem, ludzie doążą do stałego rozwoju, ja obecnie nie jestem gotowy żeby grac za więcej, wole sobie skubać te moje drobne wygrane, składac je do "kupy" i remontować ta chate :) Pewnie gdybym rzucił robotę to mógłbym się rozwinąć, ale myślę że to jeszcze nie pora na takie rzeczy - poza tym praca mnie pochłania, sprawia mi wiele przyjemności, mimo że jest zajebiście stresująca.

Na koniec powiem tylko tyle, że mam urlop pokerowy na uwaga całe 3 a prawdopodobnie aż 4 dni - powód jutro smigam tzn lecę do Dublina - oczywiście słuzbowo, a że nie nawidze latać to trzymajcie kciuki żebym jakoś bezpiecznie wrócił.

No to na tyle, powodzenia jak mnie nie bedzie - i zawsze jak mnie nie ma liczę że żonka pokaże na co ją stać :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 14 cze 2011, 21:13

czytam czytam i nagle mnie olśniło
już wiem czego mi brakuje do wkroczenia na drogę specjalizacji w MTT
zdecydowanie - brakuje mi takiej drugiej połowy jak masz ty

nic tylko pozazdrościć
w końcu do turniejowej gry trzeba mieć mega zdrowie :oops: albo żonkę
z pokerowym cv

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 14 cze 2011, 21:19

A ja Wam powiem, że od samego początku kibicowałam temu Gościowi, podziwiłam go, ale niestety nie uczyłam się od niego :)

Kosira - szacun wielki :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 14 cze 2011, 21:32

A ja tego Goscia poznalem live na turnieju Everestu w Poznaniu kiedy jeszcze byl mistrzem freeroli a i do tytulu tatusia daleko mu bylo:D

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 15 cze 2011, 01:14

Kosira , nie zapomne PKPT, gdy mialem przyjemonsc dealowac Ci na stole, jak sie smiali gracze z naszej ligi, pojechalem ogladac tam ogladac najlepszych, rozdawalem rowniez na FT, ale mimo wszytko najwieksze wrazenie zrobila mnie na mnie twoja gra, jesli mialbym ja okreslic jednym slowem, byłby to spokoj.
Zero stresu, mieszany zakres rak, tak ze rywale nie mogli Cie zaszufladkowac pod okreslony styl, ot grales swoje nie ogladajac sie na innych, spokojnie z usmiechem.
A wyniki no coz ich nie trzeba komentowac bo mowia za siebie, mama nadzieje ze przy kolejnym zlocie bede mial przyjemnosc juz nie tylko obserowac ale i zmierzyc sie z toba.

gajor
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: gajor » 15 cze 2011, 17:31

Kosira jesteś moim guru! ;d
Pozazdrościć tylko takich wyników i uczyć się od takich gry w pokera. Jestem tym bardziej dumny, że jesteś z moich okolic :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 28 cze 2011, 18:46

Mam nadzieję że pomożecie !!!!

Nie będzie o pokerze - tym razem :) (obecnie trwa tygodniowy tilt ale nie narzekam :) )

Do sedna....

A więc może juz słyszeliście bo jest o tym coraz głośniej - AKCJA NIVEA

100 PLACÓW ZABAW NA 100 LECIE FIRMY

Polega to na tym, że ta firma którą zresztą wszyscy znamy - bo chyba oni jako jedyni mieli monopol za poprzedniego ustroju - przynajmniej na kremy :) Zrobiła świetna akcję.

100 najpopularniejszym wioskom - ufunduje plac zabaw dla dzieciaków.

Jako, ze mam dwie wspaniałe córeczki, grzechem byłoby nie spróbować namówić MOJEJ RODZINY POKEROWEJ aby wsparło moja małą wioseczkę.

BEZ WASZE POMOCY NIE MAMY SZANS - krótko mówiąc jesteśmy "zadupiem" niestety - fajnie byłoby gdyba nikomu nie znana miejscowość wygrała taki plac - pomyślcie o zadowolonych dzieciakach, które nie mają nawet zwykłego boiska do gry.

A więc o co biega dokładnie - poniżej link z którego proszę o rejestrację na stronie.

REJESTRACJA NIVEA

Należy się zarejestrować i codziennie głosować na nasz plac - POWTARZAM DOBRZE BĘDZIE ABY GŁOSOWAĆ CODZIENNIE - to zajmuje moze 1 minute.

Na jaki plac głosować --- nalezy wybrać GMINA WIELICHOWO - PLAC W WILKOWIE POLSKIM PRZY UL.NOWINY

DODAM TYLKO ŻE NA TĄ AKCJĘ DOSTAŁEM POZWOLENIE OD NASZYCH ADMINISTRATORÓW - BARDZO DZIĘKUJĘ.

NIECH POWSTANIE PIERWSZY W POLSCE POKEROWY PLAC ZABAW.

Postaram się na bieżąco pisać na jakim miejscu jesteśmy.

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 28 cze 2011, 18:59

Poszło ;)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 28 cze 2011, 19:13

Mój pierwszy głos oddany :)

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 28 cze 2011, 19:23

Dobra inicjatywa :) U mnie w wiosce też nie było długo nic, od pewnego czasu ruszyło i już dzieciaki mają się gdzie bawić, grać etc. Na wakacjach zamiast siedzieć przed komputerem czy telewizorem, to na sztucznym boisku ich widzę.

Także jak nie dopadnie mnie jakaś zaćma czy cuś podobnego to masz mój głos :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 28 cze 2011, 20:26

Głos oddany.

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 28 cze 2011, 22:14

Poszło..
Trochę ciężko będzie nadrobić, ale mamy ponad 21000 zarejestrowanych ludzi na forum ;)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 28 cze 2011, 23:12

Szału nie ma mamy 725 głosów - 364 miejsce. Ale jest juz nowy dzień - więc można oddawac głosy ponownie :)

Pierwszy plan wejść do końca tygodnia do 300 :)

Jest to akcja dla wytrwałych - więc licze na was.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 29 cze 2011, 06:36

proponuję ten temat gdzieś na głównej wrzucić, zawsze może jakieś lesery bez postów zagłosują ;)

sorry, widzę, że jest w wolnym ringu ;)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 29 cze 2011, 07:43

Głos oddany i będzie oddawany codziennie - szczytny cel! :D Oby córeczki miały piękny, nowy pokerowy plac zabaw już niedługo! :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 29 cze 2011, 22:31

Akcja się rozkręca :)

Jest juz 75 osób które dzisiaj zagłosowało.

Właśnie rozesłałem do połowy znajomych na naszej klasie info - zobaczymy czy będzie jakiś efekt. Pracochłonna sprawa - nie mogli wymyślić - wyślij do wszystkich ??

W weekend śmigam od domu do domu aby zmobilizować lokalna społeczność.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”