Reinkarnacja - powrót do żywych - Kosira - kontraatakuje

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 23 kwie 2011, 22:24

Długo nie pisałem bo Unibetowa passa się skończyła :( Zepchnęli mnie na 2 pozycję i wstyd mi było pisać.

Ale........ już jestem z powrotem na czele, więc trzeba coś napisać. Dwa ostatnie turki 5 miejsce i jest dobrze. Kasa za takie miejsca to 15-20 Euro ale 17 pkt jest - jest :)

Jeszcze 7 turniejów - tabela może jeszcze ulec bardzo dużym zmianom. unibet-brak-polskiej-licencji! zrobił dobrą robotę z tą ligą.

A poniżej moja malutka wygrana :) Dawno nie było tutaj takiej kasy na blogu :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 26 kwie 2011, 00:00

Dzisiaj było blisko powtórzyć ostatni sukces - jednak najpierw chciałem okraść shorta - i nie wyszło bo sprawdził, z any two i mu doszło. Potem chciałem powalić lidera który podbił, dałem easy allin z A4s - niestety lider A2o i 2 na flop :(. Potem mnie dobił Q7 v 82 i znów 2 na flop :(.

Kaska wpadła świąteczne straty odrobione.

Co do Unibetu i ligi w której gram - dwa dni żadnych punktów oprócz tych za udział. Robi się ciasno w czołówce. Zapowiada się walka do upadłego :)

Licze na wasz doping - przy dopingu umiem się spiąć :) Zapraszam do stolików codziennie na 20.00.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 27 kwie 2011, 23:59

unibet-brak-polskiej-licencji! narazie mnie nie lubi oddałem fotel lidera :( Dzisiaj beznadziejnie kradłem z K10. Nie moge wyeliminowac tej pokusy kradzieży.

Jeszcze 3 dni - może się uda :)

Ogólnie dzisiaj z dwóch turków poleciałem z AA na ręce, boli oj boli zwłaszcza w drugim 4000 GP odpadłem na 32 pozycji, a mozna było powalczyc co najmniej o 20.

Nie będe narzekał bo w turku który zaraz zobaczycie na screenie aby dotrzeć do HU, musiałem skosic kolesia który zakończył na 3 pozycji A9 v AJ - ważne że moja decyzja i zagranie było dobre, poparte odpowiednimi argumentami. Koles miał lepiej, ale w pokerze liczy sie ciut szczęscia :)

Natomiast HU - krótko w dwóch słowach - "mocno spieprzyłem" - obiecuję poprawę.

No i trzymcie kciuki za unibet-brak-polskiej-licencji! - jutro donkarski rebuy za 10 centów - ciekawe czy uda mi się pobic mój rekord 36 rebuyów :).

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 28 kwie 2011, 16:50

Powodzenia w lidze unibet-brak-polskiej-licencji!, czasem widuję Cię przy stole ;-)
W maju już tak łatwo mieć nie będziesz, bo mam zamiar zaatakować klasyfikację ligową (tylko turnieje po 10€ są poza zasięgiem póki co) :mrgreen:

Dobry blog, tylko trochę zbyt lakoniczne wpisy.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 28 kwie 2011, 17:31

mc1908 pisze:
Dobry blog, tylko trochę zbyt lakoniczne wpisy.

Co mam powiedzieć, dzięki za konstruktywną (dobry blog) krytykę (lakoniczne wpisy).

Co mam zrobić brak weny twórczej, ostatnio słuzy mi tylko jako kronika moich małych sukcesów.

Jakos nie mogę się zmotywować do przeprowadzania analiz itp. Jak człowiek pracuje - codziennie poza domem 12-14 h :( Plus 3-4 h grania w pokerka - to resztę czasu pragnie się poświęcić tylko na jedno - SEN - i tak się dziwię że ciągnę taki tryb od miesiąca. To jest efekt ligi na unibecie. Trzeba codziennie grać, a wiadomo nie gra się tylko ligi dorzuca się jakieś inne turki i potem brakuje czasu na wyspanie się.

Żeby działać na takich obrotach (skromnie dodam że jestem kierownikiem serwisu w firmie usługowej) potrzeba solidnego wsparcia zony. Gdyby nie ona i jej poswięcenie wobec naszych dzieci - zadnych sukcesów pokerowych by nie było , nie wspominając o pracy z której pewnie by mnie wywalili :) A więc szukajcie sobie dobrych drugich połówek - ot taka mała dygresja :)

Żeby nie było lakonicznie :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 28 kwie 2011, 19:20

taaaaak z tym końcem się nie do końca zgodzę , ale cóż ;)

poza tym kosira, nie dziw się , że blog jest nudny, ciągle jakieś hu, jakieś FT etc etc, napisałbyś o jakiejś drużynie piłkarskiej i byłby szał ;)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 28 kwie 2011, 20:32

Szfiecu pisze:poza tym kosira, nie dziw się , że blog jest nudny, ciągle jakieś hu, jakieś FT etc etc, napisałbyś o jakiejś drużynie piłkarskiej i byłby szał ;)

Albo wrzuć jakieś cycki, to od razu rzesze wiernych i zadowolonych czytelników będziesz miał :P

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 29 kwie 2011, 00:02

A więc tak, najpierw standardowo nudno - znów przegrałem HU. Zaczynałem 45k v 21k . Niestety A7s poległo z KJo. A potem A6s v A10o. Przy Asie na flopie :(. Ogólnie dałem się zdominować. No cóż ..... może kiedyś wygram.

Liga nędza - spadam na 3 pozycję w generalce. Dzisiaj po 15 rebuyach przestałem liczyć, ale rekordu raczej nie pobiłem.

Co do tych cycków (mam nadzieję że mnie żonka nie zabije :) )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bx6suc8gdPE[/youtube]

A drużyna piłkarska - jasne Zagłebie bedzie Mistrzem Polski (w następnym sezonie :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 29 kwie 2011, 06:23

Widzisz, od razu lepiej ;) heheh gratulacje kolejnego wyniku.

Kosira - zrobisz jakieś podsumowanie miesiąca, kwartału czy coś? ciekaw jestem ile jesteś na + ;)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 29 kwie 2011, 11:05

Podsumowanie, jasne - to może mały wstęp tak z głowy w ramach przerwy w pracy :)

W styczniu i lutym zminusowałem się na około 500 $$$ - nie powiem był to duży cios dla mnie i mojego bankrolla, którego staram się utrzymywać na poziomie 2000 $.

Marzec - był miesiącem w którym zmieniłem troszkę strukturę rozgrywanych turniejów, mianowicie poświęciłem troszkę czasu na wyszukiwanie turniejów promocyjnych z pulami dodanymi, odpuściłem turnieje w stylu 5kGP bo zrzerazły za dużo czasu i bankrolla, ciężko dojść do FT, zawsze się przegra jakiegoś decydującego flipa, przegrywa się drawy itp. Wiadomo jak się wygra to jest kasa konkretna, ale jednak wolę ciupac po troszkę, systematycznie do przodu.

Co do kwietnia poczekamy do końca ligi unibetu bo jest cały czas szansa na 300 Euro.

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 29 kwie 2011, 20:35

Dajesz kosira dzisiaj szansa bedzie na top1 :) Siedzimy kolo siebie caly turek praktycznie.

GL&HF

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 29 kwie 2011, 22:02

sl1wk4, to ty odwaliłeś dla mnie kawał dobrej roboty :) Lider poleciał i byebye to tez chyba twoja sprawka :)

Jutro finał - będę startował z pozycji wicelidera :) Fajnie że freezout a nie rebuy będzie .

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 29 kwie 2011, 22:19

Dokładnie paru liderów poleciało dzięki mnie hehe :wink: Parę razy miałem Cię callnać ale tak jakoś nie mogłem Ci tego zrobić :mrgreen: Także nie jest źle, jutro w miarę dobra pozycja i będziesz minimum 2. Do jutra pozdro

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 29 kwie 2011, 23:06

Mogło być tak pięknie, skończyło się raczej dużo poniżej oczekiwań.

Zagrałem sobie z 5 E na Paradaise 10k GP i szło rewelacyjnie, aż do FT gdzie w dwóch rękach odpadłem.

Najpierw bedąc na BB bronie kradziezy kolesia z SB - ja mam 99 on 44 i on łapie strita do 6. Odrazu następne rozdanie do ja się stackuje z AQ dostaje call od lidera z 74s - niestety 7 na turn i odpadam.

Zgarnołem 170 Euro. Za pierwsze było 2000 E !!!!

No nic trzeba się wyspac, odpocząć bo chory jestem i jutro wygrac lige na unibecie :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 30 kwie 2011, 19:44

Klapa - outy na Unibecie - fuck !!! - AK v AK --- flop AKJ - turn coś niskiego ale dało możliwość koloru bo 3 karo wpadło. Dałem alla aby zizolować - on call i 4 karo dało mu kolor.

I bilet przeszedł koło nosa. Teraz czekam na wyniki, jest szansa że się utrzymam na drugim miejscu.

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 30 kwie 2011, 20:07

U mnie tez jak narazie kicha z outami na tym Unibecie, ostatnio prześladuje mnie pech przeważnie vs 3 outy = lose. Tym razem przegrywam KKvsAKs - AI za początkowy stack. Ale powalczymy jeszcze, może się uda wyrzucić byebye :)

Edit:
I w dupę, tym razem flip JJ<AQ i papa. To nagraliśmy się dzisiaj... Pozdro i powodzenia w eliminacjach rywali :wink:

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 30 kwie 2011, 20:42

Lulz, Ty jesteś Śliwa?

Beka jak limpujesz mając siedem czy osiem bb ;] ogarnij się ziomuź.

Z tym AK przyfarciłem trochę, fakt, ale zagranie dobre przecież. JJ akurat byliśmy szortami, więc nie mogłem wyrzucić ; ).

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 30 kwie 2011, 23:29

Tak to mój nick na Unibecie.

Nie rozumiem niby z czego mam się tak ogarniać z jakich limpów? Z tego co pamiętam to raz po wtopie KK na shorcie po paru ai nie sprawdzonych, zrobiłem missclicka i scallowalem za 100 czy 150 i sfoldowałem po akcji czy tam coś już dalej nie pamiętam. A poza tym jednym to nie wiem o co ci mogło chodzić z jakimiś limpami żebym się miał tak ogarniać. A co do zagrań z AKs to nie mówię że zagranie złe bo preflop to przecież monster. Ale już mi się rzygać chce tymi przegranymi vs 3 outy w tym cyklu tej całej - ligi Teraz Poker na tym MICROGAMING. Po przegraniu tego miesiąca i widząc tyle takich rozdań rozstrzygniętych na ich korzyść to się odechciewa ją grać. No nic dzisiaj nie poszło, może nast. razem chociaż mogłem jeszcze awansować do top10. Pozdro do nast. razu

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 02 maja 2011, 12:08

Na życzenie podsumowanie kwietnia :)

Miałem wygrac Ligę na Unibecie - nie udało się - 2 miejsce - trzeba w maju się poprawić :)

Miałem wygrać ticket za 54 $ - nie udało się bo jakoś odpuściłem sobie, ale pare ticketów za 22,11 i 5,5$ udało się wyhaczyc, szkoda że nie przełożyło się to na kasę.

Na HESOP nie pojechałem, może to i dobrze bo jeszcze bym Grzecha ograł :)

Ale miesiąc zakończyłem na plusie 3,5k PLN - całkiem przyzwoicie - wszystko przeznaczam na bankroll - obecnie to troszkę ponad 3k $.

Zapraszam do śledzenia moich poczynań w maju. Będzie się działo obiecuję.

Założenia:
1) Zajść jak najdalej w Mistrzostwach Chili
2) Wygrać Ligę na Unibecie
3) wygrać swoje pierwsze trzy zera (1000 $)
4) Grać do upadłego satelity na betfair-brak-polskiej-licencji! (5,5/8/11/22/33/54)

Tak to by było na tyle.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 02 maja 2011, 23:57

2 dni poszalałem. Wpisowe na turki to ponad 150 $$$

Dużo. Staram się pukać do wyższych stawek - ostatnim razem jak próbowałem, musiałem zejść niżej. Jak mam wygrać ten 1000 $ to trzeba iść w tym kierunku, tak myślę.

Trochę mnie dzisiaj pech prześladował, w 10k GP - dostałem AA sprawdziłem alla preflop i co koleś AK i złapał strita.

Potem w 5k GP za 22 $ mając 19 stack (na 38) 34 w kasie - dostaję QQ, raise 2,5 BB dostaje 4bet. Ja call. Flop 742 tęcza , czy to jest do zrzucenia po moim podbiciu on all ?? Easy call, byłem skomitowany z pulą, musiałem callnąć. Koleś AA - tak myślałem, że to ma :(

No i na koniec Hunter za 11 - 1k GP - 14 miejsce - na BB dostaje 42s. UTG+1, limp, sb dokłada. Ja check. Flop 428, marzenie, 2 parki. Podbijam 1/2 puli, limper z UTG postawił mnie na all, ja oczywiście znowu musiałem sprawdzić. Pokazał A8 river 8.

Odbiłem sie tylko na bet365-brak-polskiej-licencji! - 3 miejsce, ale powinienem wygrać, jednak chyba takich cienkich kart jak nas zostało 3 to nigdy nie dostawałem, chyba z 6 razy z rzedu 69o (ja nie wiem czy to jakaś insynuacja do tego co mam robić w łóżku z żonką :) ) no nic, jutro tez jest dzień.

Najgorsze, że chyba wypadł mi dysk i lekko zdycham, zobaczymy co bedzie jutro jak się obudze, bo w ciągu dnia jak poleżałem to była masakra, po małej drzemce nie mogłem sie podnieść. Kurde wiem że jestem chuchro, ale żeby coś takiego od 25 kg worka węgla. Trzeba zacząć uprawiać jakiś sport poza pokerem oczywiście, bo mięśnie to już całkiem zapomniały do czego służą.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 03 maja 2011, 12:40

Kosira pisze:Trzeba zacząć uprawiać jakiś sport poza pokerem oczywiście, bo mięśnie to już całkiem zapomniały do czego służą.

Wczoraj byłem na piłce, pierwszy raz od tamtego lata... dziś czuję się tak jak by walec po mnie przejechał ;) tak więc też właśnie biorę się za siebie bo oddychać nie mogłem do wieczora ;) palisz fajki? bo to jest niestety gwóźdź przynajmniej dla mnie.

Odnośnie wyników to 1,2k $ na + to jest chyba całkiem nieźle nie? :)

Kosira pisze:Potem w 5k GP za 22 $ mając 19 stack (na 38) 34 w kasie - dostaję QQ, raise 2,5 BB dostaje 4bet. Ja call. Flop 742 tęcza , czy to jest do zrzucenia po moim podbiciu on all ?? Easy call, byłem skomitowany z pulą, musiałem callnąć. Koleś AA - tak myślałem, że to ma

To jest właśnie to skurwysyństwo które nie pozwala mi czasami ze stackiem top5 przez cały turniej - dojść do kasy ;)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 03 maja 2011, 17:15

Szfiecu, na szczęście nie palę, gdzie są te dobre czasy gdy biegałem po boiskach A klasy :) Jeździło się rowerem, do szkoły, na treningi ile to było km tygodniowo. Teraz nie pamiętam czy w ogóle umiem jeszcze jeździć :(.

Zakładam sobie co miesiąc jakieś cele pokerowe - trzeba założyć sobie jakiś cel sportowy. Wstyd się przyznać, ale w kwietniu zacząłem ćwiczyć, takie tam głupie ćwiczenia przysiady, pompki, skłony itp itd ćwiczenia raczej dla starszych dziadków :) ale mówię sobie od czegoś trzeba zacząć i co - wytrwałem chyba 4 dni :(.

Jak tylko sprawa się uspokoi z moimi plecami, wracam na początek do tego, odkurzę moje 3 kg hantelki i będę śmigał :) Jak nie ćwiczę, nie gram to powinna być dobra motywacja.

Co do kasy 1,2k $ - to już ładne sianko druga wypłata :). Ale godzin jakie poświęciłem na to to naprawdę chyba zdecydowanie za dużo.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 03 maja 2011, 17:52

Kosira pisze:Jak tylko sprawa się uspokoi z moimi plecami, wracam na początek do tego, odkurzę moje 3 kg hantelki i będę śmigał :) Jak nie ćwiczę, nie gram to powinna być dobra motywacja.

Jak bolą plecy gdzieś blisko krzyża jak to się mówi, czyli w odcinku lędźwiowym to polecam robić dużo brzuszków i grzbietów, obudujesz sobie kręgosłup mięśniami i po bólu! Sprawdzone bo sam miałem duże problemy z plecami, często mnie po wysiłku bardzo bolały, więc lekarz i trener kazał robić grzbiety i brzuchy na potęgę i przeszło jak ręką odjął!

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 03 maja 2011, 22:52

Spiegol, będę ładował te brzuszki, ale obecnie nie mogę się zginać :( Coś mi tam chyba wypadło, zobaczymy czy dam rade jutro do pracy.

Dzisiaj troszkę się pograło, odrobiłem straty z początku miesiąca i jestem już 8 $ na plusie :)

Troszkę w końcówkach brakło - na Unibecie w lidze - 12, w 2k GP za 11 $ - 15 miejsce, w 500 GP za 5,5 E - 9 miejsce.

Wiadomo, że gdzieś musiałem odrobić, więc w takiej mini lidze na EuroSuperPoker za 3,3 $ - 2 miejsce.

Ciekawy HU miałem zaczynałem coś 5k v 35 k - udało się to odwrócić na chwilę na moją korzyść, ale niestety potem jak zwykle w HU dałem ciała :)

Jakby nie patrzeć cały czas wysoko, ale brakuje wykończenia, tego najważniejszego flipa może :) W końcu to moje karty będą lepsze :)

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 04 maja 2011, 22:33

Dzisiaj na zero !!!

Ale nerwy, że gdybym nie wiedział, ze to kobiety czytają, to leciałyby tu same hu.., kur.... itp. itd. etc.

Najpierw na lidze lecę AA v 99 - wspaniała 9 na river. Przeszło mi po 5 minutach, spoko zdarza się, nie była to decydująca faza, przegrałem, wiele razy też łamałem, wiele razy mi połamią

Potem we freerolku na Paradaise już w decydującej fazie stakuje się z QQ, co prawda wchodze na 4 na all, ale jako big stack. Oczywiście ktoś złapał magiczne karty i mnie mocno poturbował i ostatecznie grosze wygrałem.

Kulminacja, nastapiła na Ladbrokers w polskiej Lidze - Bubble moje. 3 płatne. Na D dostaje AJ - UTG daje all z A6 - i znów magiczna 6 na river. Zostało mi jeszcze parę BB ale musiałem cos kraść, no i z Q8s sprawdzenie chyba z KJ, więc nie ma się do czego przyczepić.

Potem paradaise Hunter, mam FT, piąty stack. AJs na SB, raise 3BB. Koleś call. Flop A89. Ja raise, koleś all. Sprawdzam pokazał 89. Pozamiatane. Potem z 1 BB jeszcze mając 1010 się potroiłem, żeby polec z liderem A6 v 89 v AK (lider). Marne grosze wygrałem, bo tylko jedną główkę ściąłem.

No i na betfair-brak-polskiej-licencji! - rebuy z pulą dodaną. Po 0,5h gry mega liderem, byłem, potem dwa flipy przegrane. Spadam na środek i spokojnie sobie gram. Byłem 4/11 i oczywiście musiałem zgarnąć bubbla. Troszkę mnie poniosło bo byłem pod wpływem porażki na Hunterze i nie kontorlowałem za bardzo emocji, podjarałem się Ak, koles trafił seta 9 na flopie, ja trafiłem A. I dałem się oskubać. Nie wiem jak można rozwalić taki stack w jednym rozdaniu - tutaj ewidentnie mój błąd - fishowskie zagrnie z mojej strony.

Kosira ćwicz opanopwanie, cierpliwość i NIE PRZEKLINAJ TYLE :) :) : )

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”