Pokonując innych jesteś silny, pokonując siebie potężny
- Dawid84
- LEGENDA

-
koczwi
- -#VIP

- Dawid84
- LEGENDA

O szczegółach napisze rano/w południe bo dużo tego jest (ustalenie harmonogramu dnia, priorytety, efektywność działań).
A tymczasem krótka info z dzisiejszego przebiegu gry. Dziś skupiłem się na kilku MTT i 12men na Starsach. Dzień oczywiście zakończył się na plus jednak nie taki jak bym sobie życzył, toteż wpadła mi do głowy myśl aby przestawić się na SnG 6 men. Coś te 12 za długo trwają. Już wynalazłem sobie na ósemkach stoliki i tego będę się trzymał.
Z innej sieci - ipokerowej znalazłem ciekawy MTT, do którego będę chciał się wślizgnąć. Dziś mi się to nie udało przez coolera ale jutro też jest dzień.
Ale, żeby nie było że się nigdzie nie dostałem to informuję, że jutro będzie 2 podejście do shipwoania MegaDozena.
A tymczasem krótka info z dzisiejszego przebiegu gry. Dziś skupiłem się na kilku MTT i 12men na Starsach. Dzień oczywiście zakończył się na plus jednak nie taki jak bym sobie życzył, toteż wpadła mi do głowy myśl aby przestawić się na SnG 6 men. Coś te 12 za długo trwają. Już wynalazłem sobie na ósemkach stoliki i tego będę się trzymał.
Z innej sieci - ipokerowej znalazłem ciekawy MTT, do którego będę chciał się wślizgnąć. Dziś mi się to nie udało przez coolera ale jutro też jest dzień.
Ale, żeby nie było że się nigdzie nie dostałem to informuję, że jutro będzie 2 podejście do shipwoania MegaDozena.
- Dawid84
- LEGENDA

Chyba udało mi się znaleźć to czego od dawna szukałem. 6max SnG. Gra się to w miarę szybko (od 30-50 minut/stół), dostać się do kasy też nie jest jakoś super ciężko, ale najbardziej irytujący jest krupier który w HU pomaga rywalowi. Chociaż ja też nie mogę narzekać na niego (zwłaszcza w środkowej fazie gry).
Aczkolwiek tylko 1 zwycięstwo w 14 pojedynkach to potwarz ale będzie lepiej, systematycznie (w ślamazarnym tempie ale do przodu).
Btw. jak na tę chwilę 10 ITM/14 pojedynków.
Aczkolwiek tylko 1 zwycięstwo w 14 pojedynkach to potwarz ale będzie lepiej, systematycznie (w ślamazarnym tempie ale do przodu).
Btw. jak na tę chwilę 10 ITM/14 pojedynków.
- knoperss
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- lion_victor
- -#VIP

- knoperss
- LEGENDA

- MrGordon
- LEGENDA

- mefius
- -#VIP

- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

Dziś na szybko, bo przed północą już pewnie nie usnę ale nie mm zamiaru siedzieć przed kompem. Powoli zaczynam się przekonywać do MTT, a SnG wylądowały dziś w kącie. Co przyjemne to to, że łotrzyk dziś kilka razy wyciągał mnie za uszy z opresji. Plan powoli wcielam w życie i mam nadzieję że wszystko będzie podążać we właściwym kierunku.
A dla nocnych marków nuta dla relaxu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HPssThWONWk[/youtube]
A dla nocnych marków nuta dla relaxu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HPssThWONWk[/youtube]
- Dawid84
- LEGENDA

A co u Dawida słychać? Ano wziąłem się za pokerową edukację
Nie prze - (no właśnie co? bo gdybym mówił to bym powiedział, że "nie przesłyszeliście się" ale teraz? "nie przeczytaliście się?", nieważne) w każdym razie wyobrażam sobie Wasze zdziwienie gdy o tym czytacie. Część pewnie zastygła w przełykaniu whiskacza (jeśli czytacie tego posta wieczorową porą), reszta czytając to rano właśnie zastygła łykając herbatę (poza knoperssem który popija whiskacza
) i patrzycie tak w te monitory z otwartymi paszczami zastanawiając się: "jak to? Król DoNów wziął się za edukację? Co przeczytał? Do jakich wniosków doszedł? Co poprawi? Czy zrozumiał, że można grać także bez Asa na ręce?".
Spieszę więc z odpowiedzią. Początek mojej edukacji to materiały multimedialne a mianowicie ten film szkoleniowy --> Film
Kto widział ten wie że warto, a kto nie widział temu gorąco polecam.
Ps. A tego posta na którego czekacie dot. zmian (przy okazji dziękuję za wszystkie pytania na maila, PW, GG) wysmaruję jutro, znaczy w środę.
Dziś bez nutki będzie.
Spieszę więc z odpowiedzią. Początek mojej edukacji to materiały multimedialne a mianowicie ten film szkoleniowy --> Film
Kto widział ten wie że warto, a kto nie widział temu gorąco polecam.
Ps. A tego posta na którego czekacie dot. zmian (przy okazji dziękuję za wszystkie pytania na maila, PW, GG) wysmaruję jutro, znaczy w środę.
Dziś bez nutki będzie.
- Gns
- -#VIP

- jon124
- -#VIP

- MrGordon
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- MrGordon
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- knoperss
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

Pobierznie przeglądając swoje wyniki z sesji zauważyłem pewną prawidłowość. Gdy gra idzie i są wyniki to idzie, ale gdy zaczyna się coś kaszanić to od razu łapię serię "minusów".
I podobnie było dziś:
Trochę mnie to niepokoi, bo coś takiego zaobserwowałem nie pierwszy raz u siebie. Podczas gry nie czuję jakiegoś ciśnienia, czy też rządzącego mną tiltu po kilku porażkach. Wiadomo, że nie zawsze się wygrywa i trafia się na coolery, czy też będąc na szorcie nasze monstery giną od naporem Q4 czy innego badziewia bigstaków, ale sama tendencja mnie zaczęła zastanawiać.
Trzeba będzie wnikliwie prześledzić sesję. Ręka po ręce.
Chyba, że wy macie już jakieś własne doświadczenia w tej materii i wiecie gdzie polega błąd.
I podobnie było dziś:
Trochę mnie to niepokoi, bo coś takiego zaobserwowałem nie pierwszy raz u siebie. Podczas gry nie czuję jakiegoś ciśnienia, czy też rządzącego mną tiltu po kilku porażkach. Wiadomo, że nie zawsze się wygrywa i trafia się na coolery, czy też będąc na szorcie nasze monstery giną od naporem Q4 czy innego badziewia bigstaków, ale sama tendencja mnie zaczęła zastanawiać.
Trzeba będzie wnikliwie prześledzić sesję. Ręka po ręce.
Chyba, że wy macie już jakieś własne doświadczenia w tej materii i wiecie gdzie polega błąd.
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”