Pokonując innych jesteś silny, pokonując siebie potężny

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 11 gru 2013, 23:50

Tak, próba wody albo stos. Ale to już nie te czasy :D

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 11 gru 2013, 23:52

Dawid84 pisze:jesteś czarownicą, a wiesz co robiono z takimi? ;)

Co robiono? Hmm Ci którym brakowało intelektu by pojąc pewne rzeczy wzywali inkwizycje by na stos je posłać, ta inteligentniejsza mniejszość korzystała ze znajomości z tak wspaniałymi kobietami :D

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 12 gru 2013, 00:20

Soya pisze:Co robiono? Hmm Ci którym brakowało intelektu by pojąc pewne rzeczy wzywali inkwizycje by na stos je posłać, ta inteligentniejsza mniejszość korzystała ze znajomości z tak wspaniałymi kobietami

:mrgreen:

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 12 gru 2013, 09:01

Dawid84, zacznij akceptować takie sytuacje, bo reagowanie w ten sposób w niczym nie pomaga. Uważniej obserwuj swoje "krzywe akcje", gdy Ty jesteś z tyłu, a wygrywasz. To bardzo pomaga, serio, serio ;)

Soya, lecisz do THE BESTÓW ;)

iza_doria, moja maleńka... :)

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 12 gru 2013, 09:52

iza_doria pisze:Razem z Gordonem. Jemu też nie idzie :)
Skąd takie pomysły?:P

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 12 gru 2013, 09:54

lion_victor, wiesz jak jest ;) Czasami lepiej sobie odreagować i wrzucić kilka literek do internetu a po 10 minutach głowa ochłonie i jest luzik.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 12 gru 2013, 09:57

MrGordon pisze:Skąd takie pomysły?:P

A idzie ? Spokojnie, już pracuję nad korektą :D
Ostatnio zmieniony 12 gru 2013, 09:58 przez iza_doria, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 12 gru 2013, 09:58

Dawid84, no właśnie nie, ja wciąż z tym walczę i zaczynam wygrywać ;) Przez te 10 minut, jeśli wciąż grasz inne turki, możesz sobie mocno zaszkodzić... Ja wczoraj odpadając na bubblu FT i jednocześnie mając semi w innym, też złapałem mega wkurwa, zwłaszcza, że dramatycznie rozegrałem rękę, ale trwało to max 30 sekund + ze dwa razy myśl o klęsce wróciła później, ale też od razu pozbywałem się jej z głowy ;)

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 12 gru 2013, 10:04

Frustracja dnia wczorajszego wzięła się stąd, że poleciałem na bubblu (co zresztą widziałeś), jakieś 10 minut później w innym winamaxie wsuwając 99 dostaję call z BB AQo i spada A, a na 888-brak-polskiej-licencji! po 3 godz. gry lecę tuż przed kasą (przez cały czas będąc w ITM) i zamiast 4 staka i spokojnej gry wylatuję 12 (top10 ITM), bo typek z SB mini betem chciał przejąć mojego BB. Push z 88 i typek po namyśle wepchnął połowę stacka z AJo bo może spadnie i spadło. A faktem jest, że taki wkurw potrafi namieszać w głowie i w innych turkach przez kilka minut, ale jak bylibyśmy tacy wspaniali to jak mielibyśmy się rozwijać? A tak przynajmniej jest jeszcze pole do działania i wiadomo co trzeba ogarnąć.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 12 gru 2013, 10:17

Nie wiem co się wściekasz, to jest normalne. Jakbyś dostawał call z jakimiś śmieciami to może bym jeszcze zrozumiała rozczarowanie ale przegrać 99 vs AQ czy 88 vs AJ to nie jest nic na co się należy denerwować.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 12 gru 2013, 10:21

iza_doria, flipki się akceptuje wygrywając przynajmniej 3 na 4 ;) Ja jakiś czas temu dostałem w prezencie od jednego semi-prosa z Poznania okolicznościowy żeton PokersStartegy, wydaje mi się, że od wtedy mam minimum właśnie takie staty jak wyżej ;)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 12 gru 2013, 11:48

Dawid84 pisze:Izka jeśli posiadasz nadprzyrodzone moce albo rzucasz czary to znaczy że jesteś czarownicą,

Soya pisze:ta inteligentniejsza mniejszość korzystała ze znajomości z tak wspaniałymi kobietami :D

lion_victor pisze:iza_doria, moja maleńka... :)

lion_victor, teraz juz wiem skad te ostatnie wyniki a ja glupi myslalem ze to skill ;)

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 12 gru 2013, 13:34

iza_doria pisze:A idzie ? Spokojnie, już pracuję nad korektą :D

Korekta jest nieunikniona, ale nie będzie miała nic wspólnego z Twoimi działaniami :P

Dawid84 pisze:Frustracja dnia wczorajszego wzięła się stąd, że poleciałem na bubblu (co zresztą widziałeś), jakieś 10 minut później w innym winamaxie wsuwając 99 dostaję call z BB AQo i spada A, a na 888-brak-polskiej-licencji! po 3 godz. gry lecę tuż przed kasą (przez cały czas będąc w ITM) i zamiast 4 staka i spokojnej gry wylatuję 12 (top10 ITM), bo typek z SB mini betem chciał przejąć mojego BB. Push z 88 i typek po namyśle wepchnął połowę stacka z AJo bo może spadnie i spadło.

No panie, skoro 2 przegrane flipki doprowadzają Cię do frustracji to lepiej odpuść mtt, bo z takim mindsetem daleko nie zajdziesz.

Czasem trzeba po prostu zagrać tego flipa, spadnie lub nie, życie, ale warto się też zastanowić nad wcześniejszymi spotami, czy przypadkiem nie można było uniknąć sytuacji, gdy flipujesz o życie turniejowe. Niekiedy wystarczy pograć inaczej wcześniej. :)

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 12 gru 2013, 13:53

MrGordon, czasami trzeba wyrzucić z siebie narastające emocje (nie tylko związane z pokerem). A mindset jest stabilny, easy.

Wiadomka, nie każdego flipa się wygrywa :) Ale ja chcę :!: Niszczyć, miażdżyć i zwyciężać :!: :mrgreen:

Chyba przypadkiem wynalazłem nową nazwę dla bloga :)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 12 gru 2013, 14:19

Dawid84 pisze:Chyba przypadkiem wynalazłem nową nazwę dla bloga

Krzyczec, plakac i narzekac?? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 12 gru 2013, 14:46

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 13 gru 2013, 00:25

Dobra dziewczyny, zrobiłem pierwsze podejście do tych 12men S&G na Starsach.
I powiem tyle: O ja pied... jaki ja mam silny mindset :!: Normalnie nic mnie nie było w stanie złamać. Jak mały Wielkopolanin podczas wybierania ziemniaków w błotnistym polu podczas deszczu, nie bacząc na wiatr i ziąb, jak Spartakus tuż przed wybuchem powstania, jak Cristiano Ronaldo biegnący do piłki rzuconej na skrzydło - tak i ja wytrwale i systematycznie atakowałem połączone siły 11 grajków & krupiera.

W końcu musieli pęknąć, bo ja wiedziałem że nie pęknę. Już nie.

Pierwsze 5 przegranych pojedynków nie zwiastowało niczego dobrego, ale przecież to tylko 5 pojedynków, żadna próba a prawdziwy skill sam się obroni. W kolejnych 7 pojedynkach 4-krotnie byłem nagradzany (3 miejsce, 2 przegrane HU po naprawdę ciekawej grze oraz 1 zwycięstwo).

Bogatszy o nowe doświadczenia i o 1 dinara udaję się na spoczynek.
Dziś o poranku rozpocznie się pierwszy dzień drogi do perfekcji. Bywajcie.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 13 gru 2013, 01:38

W końcu jakiś dobry wpis :mrgreen:
Te 12 meny to są 2 stoły 6-maxy, czy jak? Turbo, normal? Jak z ruchem? Jakie stawki? Jaki podział itm?
Pytam, bo nawet nie wiedziałem że są takie stoły na starsach ;)
Anyway, cieszę się że rzuciłeś w końcu te jebane dony, z tego badziewia nic dobrego, oprócz rejku, nie wynika. No i powodenia w tych gierkach!!

O ja pied... jaki ja mam silny mindset :!:

O Panie, to się dopiero okaże przy głębszych swingach, a tutaj myślę że coś koło -70~80bi może się zdarzyć :twisted:

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 13 gru 2013, 09:20

Dawid84, wstęp miodny, nad resztą pracuj, co do porzucenia DONów 100% zgody z mefiusem ;)

mefius, tak, to są 2x 6-max, dlatego całkiem przyjemnie się można naparzać, ruch pewno "jak na starsach" ;)

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 13 gru 2013, 10:26

Zaiste lion_victor, jest jak mówisz co do stolików.

Ruch jest bo odpalając 1 stolik drugi po 3-4 minutach już jest gotowy do odpalenia (ja grałem w szczycie 4 stoły, bo tyle miałem wolnego miejsca na monitorze) i gdybym chciał otwierać next tro nie byłoby problemu. To tyle w kwestii trafficu.

Podział jest następujący (w przybliżeniu):
1 miejsce: 5 BI
2: 3 BI
3: 2 BI

Przy okazji, wiecie gdzie sprawdza się stan wyrobionych FPP na Starsach? Zapisałem się do tego "December Week" na 10 FPP żeby zobaczyć ile jestem w stanie max wyciągnąć ale nigdzie nie mogę sprawdzić wyniku wczorajszej sesji.
W Cashier na dole jest coś tam z My Bonus, gdzie niby ma być info ale tam mam pusto, a kod wczoraj wpisałem przed sesją i była aktywowany bo dostałem potwierdzenie a gdy chciałem go wpisać 2 raz to miałem info, że już jest używany. Żebym tylko wiedział gdzie sprawdzić postępy to byłoby mega.

Aha i dostałem jakiś ticket i zapisałem się do tej loterii w poniedziałek.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 13 gru 2013, 15:33

Nowe otwarcie. Nowy początek. Od dziś zmieni się wiele, nie tylko w pokerze ale też w innych sprawach. Od dziś. Tu i teraz :!:

A gdybym zwątpił to poniżej coś co mi przypomni w którym kierunku podążać.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ytPfJES7QZU[/youtube]

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 13 gru 2013, 16:16

Męskiej nazwy bloga nie było?
Czy dziewczyny wszystkie pomysły zabrały?? :D

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 13 gru 2013, 16:19

Oooo knoperss, nie poznałem Cię bez sukienki ;)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 13 gru 2013, 17:22

10fpp to 2$ rake więc ticket wyrobiłeś w 5min :D
jak byś chciał wiedzieć dokładnie to 1$ to 5,5pkt do silvera.

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 13 gru 2013, 17:24

Dawid84 pisze:W Cashier na dole jest coś tam z My Bonus, gdzie niby ma być info ale tam mam pusto, a kod wczoraj wpisałem przed sesją i była aktywowany bo dostałem potwierdzenie a gdy chciałem go wpisać 2 raz to miałem info, że już jest używany. Żebym tylko wiedział gdzie sprawdzić postępy to byłoby mega.

Aha i dostałem jakiś ticket i zapisałem się do tej loterii w poniedziałek.

Skoro dostałeś już ticket to po co chcesz go wyrabiać ??? Po wyrobieniu znika on z MY BOnus i możesz się zapisywać do turka.

Chyba, że coś Cię nie ogarnąłem

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”