Moze masz jakies filmiki motywacyjne ? koksilem 3 lata ale niestety od czerwca lipa chceci odeszly i nie moge wrocic ;/ choc juz by sie przydalo zaczac bo efekty ciezkiej pracy spadaja ;/Pokonując innych jesteś silny, pokonując siebie potężny
- mateuszek115
- -#VIP

- Dawid84
- LEGENDA

Co do filmików to od czasu do czasu można znaleźć coś na http://www.pakerzy.org/.
Powiem ci, że miałem z chęciami podobnie, a najgorsze ze znajomi się powykruszali - gdy chodziło się w 3-4 osoby to była motywacja ("pierdolisz, że ci się nie chce. zaraz po ciebie podjeżdżamy i masz być gotowy" i musiałem być gotowy). Samemu jest dużo ciężej, ale najgorzej jest zwlec się sprzed kompa i ruszyć. A gdy już się jest na miejscu to adrenalina i chęci szybują w górę tak, że chciałoby się zamieszkać na tej sali hehe.
Najgorzej się przemóc i ruszyć i nauczyć się żyć z zakwasami
Powiem ci, że miałem z chęciami podobnie, a najgorsze ze znajomi się powykruszali - gdy chodziło się w 3-4 osoby to była motywacja ("pierdolisz, że ci się nie chce. zaraz po ciebie podjeżdżamy i masz być gotowy" i musiałem być gotowy). Samemu jest dużo ciężej, ale najgorzej jest zwlec się sprzed kompa i ruszyć. A gdy już się jest na miejscu to adrenalina i chęci szybują w górę tak, że chciałoby się zamieszkać na tej sali hehe.
Najgorzej się przemóc i ruszyć i nauczyć się żyć z zakwasami

- knoperss
- LEGENDA

to nie są zakwasy tylko mikrourazy
zakwasy maja kolarze czy biegacze długodystansowi
tak napisałem bo zawsze wkurzał mnie tym tekstem koleś z siłki który miał dupeczkę na medycynie
btw. "zakwasy" to efekt źle wykonanego treningu.
też korzystałem z http://www.kulturystyka.pl/atlas/
dla początkującego laika dobrze opisane ćwiczenia
tak napisałem bo zawsze wkurzał mnie tym tekstem koleś z siłki który miał dupeczkę na medycynie
btw. "zakwasy" to efekt źle wykonanego treningu.
też korzystałem z http://www.kulturystyka.pl/atlas/
dla początkującego laika dobrze opisane ćwiczenia
- Dawid84
- LEGENDA

- mara
- LEGENDA

knoperss pisze:to nie są zakwasy tylko mikrourazy
Niestety nie zgadzam się z tą opinią, że to są mikro urazy. Mikro uraz = nieznaczny uraz, ale jednak uraz i trzeba zastosować przerwę w treningu, aby się nie powiększył i nie przerodził w kontuzję.
Szczególnie zastosowanie to zjawisko ma w przypadku mięśni ( malutkie włókno), czy ścięgien. Powstanie kwasu mlekowego w mięśniach zachodzi podczas, gdy przeciążymy mięśnie zbyt mocnym treningiem, bądź zaczynamy ćwiczyć partie, których dawno lub nigdy nie zmuszaliśmy do większego wysiłku. Potocznie nazywamy to ( zakwasami), ale nie jestem ekspertem medycyny
W badaniu rezonansem magnetycznym jest określany w %, cm rozmiar uszkodzenia, urazu, nieznacznego urazu bądź mikro urazu, ale jednak urazu, który może spowodować kontuzję i zalecana jest przerwa dalszym treningu.
- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

Wczoraj na szybko pograłem 3 turki. Z 2 wyleciałem szybko bo zaczęły się o 21.00 a już od 15tu minut trwał mecz Kolejorza z Zagłębiem. Udało się przejść do następnego etapu Money Rain na comeon-brak-polskiej-licencji!.
Oglądanie meczu w TV wygląda rwónież dużo przyjemniej niż w okienku przeglądarki.
Dziś może po południu jakaś sesja, bo w tym tyg. mało było gry i już czuję głód.
Oglądanie meczu w TV wygląda rwónież dużo przyjemniej niż w okienku przeglądarki.
Dziś może po południu jakaś sesja, bo w tym tyg. mało było gry i już czuję głód.
- Dawid84
- LEGENDA

Niedziela się zbliża ku końcowi więc to znak, że czas się brać za podsumowanie gry w tym tygodniu. W sobotę nic nie zagrałem za to w najlepsze trwała alkoholizacja.
Efektem tego start dzisiejszej sesji dopiero od godziny 14.00,a wynik całkiem całkiem 12-4. I jeszcze 1 irytująca porażka na comeon-brak-polskiej-licencji! - AA vs QQ i za drobne które zostały push z AQ vs J9. Szkoda ale trudno, bywa.
Jeszcze bardziej szkoda na comeon-brak-polskiej-licencji! turka Money Rain Step2 - najpierw o nim zapomniałem,a gdy odpaliłem to okazało się że złodzieje złupili mi 1/4 żetonów, co zresztą szybko sobie odebrałem. Na FT nie posiedziałem za długo bo push z AK został sprawdzony przez idiotę z J9. Na board spadł J i było po zabawie, szkoda bo top 3 awansowało do Step3. Trudno będzie trzeba walczyć jeszcze raz w Step1.
Poza tym gram sobie jeszcze w 2 free, które zapewne skasuję jak nie wydarzy się coś nieoczekiwanego.
Skończę te 2 turnieje i looknę najnowsze odcinki "Big Bang Theory" i "How i met your mother" i będzie można uznać niedzielę za zakończoną.
Wyniki:
comeon-brak-polskiej-licencji!
dziś:
0-1
tydz.:
2-1
iPoker
dziś:
12-4
tydz. obecny:
24-15
-------------------------------------------------
tydzień 1: 46-24
tydzień 2: 49-46
Efektem tego start dzisiejszej sesji dopiero od godziny 14.00,a wynik całkiem całkiem 12-4. I jeszcze 1 irytująca porażka na comeon-brak-polskiej-licencji! - AA vs QQ i za drobne które zostały push z AQ vs J9. Szkoda ale trudno, bywa.
Jeszcze bardziej szkoda na comeon-brak-polskiej-licencji! turka Money Rain Step2 - najpierw o nim zapomniałem,a gdy odpaliłem to okazało się że złodzieje złupili mi 1/4 żetonów, co zresztą szybko sobie odebrałem. Na FT nie posiedziałem za długo bo push z AK został sprawdzony przez idiotę z J9. Na board spadł J i było po zabawie, szkoda bo top 3 awansowało do Step3. Trudno będzie trzeba walczyć jeszcze raz w Step1.
Poza tym gram sobie jeszcze w 2 free, które zapewne skasuję jak nie wydarzy się coś nieoczekiwanego.
Skończę te 2 turnieje i looknę najnowsze odcinki "Big Bang Theory" i "How i met your mother" i będzie można uznać niedzielę za zakończoną.
Wyniki:
dziś:
0-1
tydz.:
2-1
iPoker
dziś:
12-4
tydz. obecny:
24-15
- Dawid84
- LEGENDA

Niedziela się zbliża ku końcowi więc to znak, że czas się brać za podsumowanie gry w tym tygodniu. W sobotę nic nie zagrałem za to w najlepsze trwała alkoholizacja.
Z ciekawostek to dziś pierwszy raz siedziałem an stole z multi gamblerem - ze mną był na 2 stolikach a poza tym miał jeszcze 25 innych SnG uruchomionych. Maniak.
Wyniki:
dziś:
0-1
tydz.:
2-1
iPoker
dziś:
12-4
tydz. obecny:
24-15
Z ciekawostek to dziś pierwszy raz siedziałem an stole z multi gamblerem - ze mną był na 2 stolikach a poza tym miał jeszcze 25 innych SnG uruchomionych. Maniak.
Wyniki:
dziś:
0-1
tydz.:
2-1
iPoker
dziś:
12-4
tydz. obecny:
24-15
- Dawid84
- LEGENDA

Ale dziś porzeźniłem - istne szaleństwo. Pora późna więc zachciało mi się zagrać 1 SnG, a że na betsafe-brak-polskiej-licencji! leżał owy ticket toteż wybrałem sobie DoN za 5,5$. W końcu łatwo to spieniężę i może później spróbuję jakiegoś turnieju z gwarantowaną pulą.
No to siadam. Mija 40 sekund - no to wstaję. Pograne.
Druga ręka turnieju siedzę na BB z A6o dostaję 3 calle i flopa A7A. Udaję pasywność i niezdecydowanie - niech się leszczu poczuje pewnie. Na turn spada jakaś 4 i oto na board były 2 kiery i 2 karo. Przejmuje inicjatywę - przebijam typka on mnie no i push. Kisił sobie 77.
Normalnie zrzucam takie karty, ale czy będąc na BB otrzymując tripsa A jest to do zrzucenia? Wiem, że jest bo jest taki przycisk "fold" ale czy jest to uzasadnione?
No to siadam. Mija 40 sekund - no to wstaję. Pograne.
Druga ręka turnieju siedzę na BB z A6o dostaję 3 calle i flopa A7A. Udaję pasywność i niezdecydowanie - niech się leszczu poczuje pewnie. Na turn spada jakaś 4 i oto na board były 2 kiery i 2 karo. Przejmuje inicjatywę - przebijam typka on mnie no i push. Kisił sobie 77.
Normalnie zrzucam takie karty, ale czy będąc na BB otrzymując tripsa A jest to do zrzucenia? Wiem, że jest bo jest taki przycisk "fold" ale czy jest to uzasadnione?
- mefius
- -#VIP

Dawid84 pisze: Normalnie zrzucam takie karty, ale czy będąc na BB otrzymując tripsa A jest to do zrzucenia?
Takich kart raczej nie powinno się zrzucać, ja bym nie zrzucił, ale ogólnie jestem przygotowany psychicznie, że jednak przeciwnik może mieć wyższą kartę. Nawet gdy masz układ już na flopie, i po zagraniach gracza sądzisz że ni chuja nie przegrasz, to jednak zdarza się. A szkoda tej sytuacji bo miałbyś już podwojony stack i potem byłoby luźniej rozgrywać.
Grasz dony na 10 czy na 6 graczy?
- drynk
- LEGENDA

Dawid84, A6 i trips asów z flopa tak naprawdę niewiele się nie różni od trafienia asa na flopie A27 czy jakimkolwiek innym. Jeśli jesteś w dupie vs set czy vs wyższy kicker asa, to dalej jesteś w tej samej dupie. Stackowanie się z A6 przy trafionej top parzę A lub tripsie jest generalnie dość słabe (nie licząc tych sytuacji, w których masz na kogoś reada, że nie odpuszcza gorszych układów, np. nie będzie potrafił wyrzucić KK mimo że leży as).
Różnica w tripsie asów a trafionej top pair A jest tylko taka, że przy tripsie masz potencjalnie mniej kombinacji układów startowych, przeciwko którym grasz i które Cię biją, bo odpada jeden as z talii.
Polecam jednak bardziej pasywne rozgrywanie takich przeczekiwanych preflop niskich Ax, bo to co trafiłeś na flopie częściej okaże się bardzo kosztowne, rzadziej natomiast dochodowe (nie wypłaci się żadna gorsza ręka, bo wszyscy będą się bali asa). Tym bardziej w momencie gdy grasz DoN'a tam zdobycie dużej liczby żetonów na początku nie jest priorytetem.
Różnica w tripsie asów a trafionej top pair A jest tylko taka, że przy tripsie masz potencjalnie mniej kombinacji układów startowych, przeciwko którym grasz i które Cię biją, bo odpada jeden as z talii.
Polecam jednak bardziej pasywne rozgrywanie takich przeczekiwanych preflop niskich Ax, bo to co trafiłeś na flopie częściej okaże się bardzo kosztowne, rzadziej natomiast dochodowe (nie wypłaci się żadna gorsza ręka, bo wszyscy będą się bali asa). Tym bardziej w momencie gdy grasz DoN'a tam zdobycie dużej liczby żetonów na początku nie jest priorytetem.
- Dawid84
- LEGENDA

mefius pisze:Grasz dony na 10 czy na 6 graczy?
Normalnie na moim limicie 1+0,2 tłukę 6-os. bo krócej trwają. Tutaj natomiast wskoczyłem na 10 bo na 6os. nie było ludzi.
drynk, właśnie tym się sugerowałem, że mając A kolo może mnie robić tylko tym, że ma tego jedynego wolnego A z wyższym kickerem. Miał chłopaczek farta, wszedł z 77 i trafił fulla na flop, a moje próby wyrzucenia go z partii działały jak woda na młyn. Trudno. Dobrze, że to ticket poleciał a nie play money.
- drynk
- LEGENDA

Dawid84, jak chciałeś wyrzucić z rozdania fulla z flopa? On nie miał farta, set minningował 77, trafił i się wypłaciłeś
. Gdybyś coś betował preflop, i nie dawał mu miejsca na call z 77, wtedy sprawa by wyglądała inaczej. Inna sprawa że miałeś za krótki stack na betowanie z BB A6o. Także imo ratował Cię tylko passive postflop.
- Dawid84
- LEGENDA

drynk pisze:Dawid84, jak chciałeś wyrzucić z rozdania fulla z flopa?
Gdybym wiedział, że to full to bym się nie pchał

drynk pisze: Gdybyś coś betował preflop, i nie dawał mu miejsca na call z 77, wtedy sprawa by wyglądała inaczej.
Może jeszcze brak mi skilla, ale na niskich blindach (2 rozdanie w grze) staram się nie betować z takimi rękami jak A6o. Tak jak pisałem wcześniej byłem w grze tylko dlatego że siedziałem na BB, a że ukazał mi się trips asów to wziąłem to za dobą monetę.
drynk pisze:Także imo ratował Cię tylko passive postflop.
oraz jedyny w talii A lub każda 4ka lub 6ka.
Co nie zmienia faktu, że się naciąłem i wypłaciłem mu tyle ile chciał. Trudno.
- jon124
- -#VIP

No i bardzo dobrze, że pasywnie rozgrywałeś A6o z blindów preflop. Tak jak drynk napisał pierwsze pare poziomów w don gra się tylko premium lub EWENTUALNIE niższe pary pod setminig. Pomyśl też tak, że po becie na flop i oporze przeciwnika powinieneś już wiedzieć, że trzeba pasować. Ja by to rozegrał check/raise a jeżeli przeciwnik nie odpuszcza to już tylko ch/f
- Tosiak
- -#VIP

To i ja sie udziele
przed flopem oczywisty check chyba dla kazdego, bo z taka reka mozemy liczyc jedynie na jakies 2 pary lub tripsa, ew. przy trafieniu asa jakis bet na flopie, fold po raisie. Przy trafieniu tripsa asów dla mnie jest to prawie nie do zrzucenia. Srednio zgadzam sie ze stwierdzeniem drynka- ze jest sie tak samo w dupie jak przy trafieniu tylko asa - zawsze mamy draw do fulla, a przy tym (co juz bylo powiedziane) zdecydowanie wieksze szanse, ze nikt nie ma tego czwartego asa(a nawet jesli ma to dalej mamy szanse na splita), wiec jesli przeciwnik wykazuje agresje to dla mnie to juz AI na flopie. Praktycznie cala swoja "kariere" gram sitki i to multitablingowo, wiec wg. mnie zagranie na takich stawkach (nie wiem jak to moze wygladac na sporo wyzszych) doprowadzenie do AI jest zdecydowanie EV+(drynk, mysle ze mimo wszystko ludzie czesciej oplaca ta reke niz na niej wtopisz) , jest pelno osob, ktore beda uwazac swoje TT+ pockety za najlepsza reke w tym momencie. Reasumujac passive PF bylby tu dla mnie zlym pomyslem.
Pozdrawiam
przed flopem oczywisty check chyba dla kazdego, bo z taka reka mozemy liczyc jedynie na jakies 2 pary lub tripsa, ew. przy trafieniu asa jakis bet na flopie, fold po raisie. Przy trafieniu tripsa asów dla mnie jest to prawie nie do zrzucenia. Srednio zgadzam sie ze stwierdzeniem drynka- ze jest sie tak samo w dupie jak przy trafieniu tylko asa - zawsze mamy draw do fulla, a przy tym (co juz bylo powiedziane) zdecydowanie wieksze szanse, ze nikt nie ma tego czwartego asa(a nawet jesli ma to dalej mamy szanse na splita), wiec jesli przeciwnik wykazuje agresje to dla mnie to juz AI na flopie. Praktycznie cala swoja "kariere" gram sitki i to multitablingowo, wiec wg. mnie zagranie na takich stawkach (nie wiem jak to moze wygladac na sporo wyzszych) doprowadzenie do AI jest zdecydowanie EV+(drynk, mysle ze mimo wszystko ludzie czesciej oplaca ta reke niz na niej wtopisz) , jest pelno osob, ktore beda uwazac swoje TT+ pockety za najlepsza reke w tym momencie. Reasumujac passive PF bylby tu dla mnie zlym pomyslem.
Pozdrawiam

- Dawid84
- LEGENDA

No i dokonało się.
Bonus na Paddy wyrobiony. Efekt tego zadania to 12,5k zagranych rąk, 755 Power punktów, od listopada wyższy status.
Mimo uwolnienia bonusa cała zabawa zakończona na minusie. 12,5k rąk tylko po to aby na końcu dowiedzieć się że na tej całej zabawie jestem w plecy. Całe 1/5 BI.
Teraz zabieram zabawki z Paddy i idę na comeon-brak-polskiej-licencji! wyrabiać tam bonus.
Wyniki:
iPoker
dziś:
10-10
tydz. obecny:
10-10
tydzień 1:
46-24
tydzień 2:
49-46
tydzień 3:
24-15
tydz.:
2-1 
Bonus na Paddy wyrobiony. Efekt tego zadania to 12,5k zagranych rąk, 755 Power punktów, od listopada wyższy status.
Mimo uwolnienia bonusa cała zabawa zakończona na minusie. 12,5k rąk tylko po to aby na końcu dowiedzieć się że na tej całej zabawie jestem w plecy. Całe 1/5 BI.
Teraz zabieram zabawki z Paddy i idę na comeon-brak-polskiej-licencji! wyrabiać tam bonus.
Wyniki:
iPoker
dziś:
10-10
tydz. obecny:
10-10
tydzień 1:
46-24
tydzień 2:
49-46
tydzień 3:
24-15
tydz.:
2-1 
- Dawid84
- LEGENDA

Sobota czas błogiego lenistwa. Albo intensywnego grania, co kto lubi. Trochę te wyniki porozbijam an sieci, aby zobaczyć jaki wynik osiągnę na koniec miesiąca. Kończę, bo czas się zbierać na rodzinną imprezę. Bywajcie.
Wyniki:
MicroGaming
dziś:
4-2
tydz.:
4-2
Revolution
dziś:
2-3
tydz.:
2-3
iPoker
dziś:
6-2
tydz.:
16-12
tydzień 3: 24-15
tydzień 3: 2-1
Wyniki:
MicroGaming
dziś:
4-2
tydz.:
4-2
Revolution
dziś:
2-3
tydz.:
2-3
iPoker
dziś:
6-2
tydz.:
16-12
- Dawid84
- LEGENDA

Niedziela i pograne. Niby powinno być z czego się cieszyć bo w końcu sesja zakończona na +, ale irytują wyniki w najważniejszych turniejach dnia. Dużo więcej sobie obiecałem po nich, tym bardziej że z tego najważniejszego odpadłem jak idiota waląc push z top parą, przy flopie 84x. Nauczka na przyszłość.
Do tego jeszcze 2 ręce z betsonowego weekly500 - byłem sobie po 3h w top10. I tu AQs na łapkę, od kogoś ze środka przebicie 3xBB więc dałem call. Flop AKx check/raise/push i kolo pokazuje KK. Połowa stacka poszła się je... znaczy kochać w pokrzywy. Dwie ręce później znów AQ więc push z CO i BB wesoły pokazuje AK. Poezja. 2 rozdania w ciągu minuty i kończę gdzieś koło 50 miejsca. Tragedii nie ma bo kasuję całe 2$ a do top10 kasowało się nie więcej niż 3,75$. Tyle że aspiracje były wyższe.
To sobie ponarzekałem. A teraz spostrzeżenia z klepania DoNów. Któraś sesja z rzędu widzę, pewną zależność. Początkowe gry układają się wg mojej myśli, a po 1,5-2h trafia mi się seria 3-5 turniejów poza kasą, a później znów dzierganie tych centów, żeby chociaż na + wyjść. Muszę coś z tym zrobić.
Zamykamy sesję z bieżącego tygodnia.
Wyniki:
iPoker
dziś: 8-2
tydz.: 24-14
Revolution
dziś: 5-3
tydz.: 7-6
MicroGaming
dziś: 2-2
tydz.: 6-4
iPoker
tydzień 4: 24-14
Revolution
tydzień 4: 7-6
MicroGaming
tydzień 4: 6-4
I jeszcze jedna ważna rzecz!!! Ponad dekada poszukiwań zakończona sukcesem!!! końcu odnalazłem miejsce na świecie w którym pojawiają się idealne brzmienia, najnowsze produkcje, magiczne sety - słowem trance`owy orgazm dla uszu. Wystarczy kawałek Winampa + kawałek internetu + adres (www.trancesonic.fm) i można płynąć. To co tam grają, po prostu poezja dla ucha -uplift, progressive trance ...
d(- -)b
Odskakuję. Jakby ktoś mnie szukał to jestem w innym wymiarze
.
Do tego jeszcze 2 ręce z betsonowego weekly500 - byłem sobie po 3h w top10. I tu AQs na łapkę, od kogoś ze środka przebicie 3xBB więc dałem call. Flop AKx check/raise/push i kolo pokazuje KK. Połowa stacka poszła się je... znaczy kochać w pokrzywy. Dwie ręce później znów AQ więc push z CO i BB wesoły pokazuje AK. Poezja. 2 rozdania w ciągu minuty i kończę gdzieś koło 50 miejsca. Tragedii nie ma bo kasuję całe 2$ a do top10 kasowało się nie więcej niż 3,75$. Tyle że aspiracje były wyższe.
To sobie ponarzekałem. A teraz spostrzeżenia z klepania DoNów. Któraś sesja z rzędu widzę, pewną zależność. Początkowe gry układają się wg mojej myśli, a po 1,5-2h trafia mi się seria 3-5 turniejów poza kasą, a później znów dzierganie tych centów, żeby chociaż na + wyjść. Muszę coś z tym zrobić.
Zamykamy sesję z bieżącego tygodnia.
Wyniki:
iPoker
dziś: 8-2
tydz.: 24-14
Revolution
dziś: 5-3
tydz.: 7-6
MicroGaming
dziś: 2-2
tydz.: 6-4
iPoker
tydzień 4: 24-14
Revolution
tydzień 4: 7-6
MicroGaming
tydzień 4: 6-4
I jeszcze jedna ważna rzecz!!! Ponad dekada poszukiwań zakończona sukcesem!!! końcu odnalazłem miejsce na świecie w którym pojawiają się idealne brzmienia, najnowsze produkcje, magiczne sety - słowem trance`owy orgazm dla uszu. Wystarczy kawałek Winampa + kawałek internetu + adres (www.trancesonic.fm) i można płynąć. To co tam grają, po prostu poezja dla ucha -uplift, progressive trance ...
d(- -)b
Odskakuję. Jakby ktoś mnie szukał to jestem w innym wymiarze
- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

Wtorkowe potyczki SnG na minimalnym plusie. W forumowym bez szału - tylko 5te miejsce. Czyli generalnie bez szału. Jutro pewnie znajdę więcej czasu na pokera to i liczba rozegranych SnG wzrośnie, a dziś skromniutki wynik. Ale cieszy, że na tym roomie nawet przy takiej próbie jest wynik na +, a w iPoker przy tej samej próbie byłoby 0.
Revolution
dziś:3-2
Revolution
dziś:3-2
- Dawid84
- LEGENDA

Mijają dni, tygodnie minął i miesiąc. A że dziś nie było ani 1 SnG na tapecie toteż pozliczam tylko cyferki i zobaczymy co w tym miesiącu ciekawego zrobiłem.
Przy ustalaniu wyniku nie będę uwzględniał rakebacków, promocji, freerolli czy innych bonusów - tylko czysta gra i profit (bądź tytka). W tym miesiącu grane były DoN.
Staty na koniec X/2012
iPoker ($):
149-105
MicroGaming (€):
9-6
Revolution (€):
12-9 
Wynik:
iPoker ($):
5,6 BI
MicroGaming (€): 0 BI
Revolution (€):
0,8 BI
Widać mam jeszcze sporo do poprawy i bonusy na kolejnych softach do wyrobienia, tak więc gry w listopadzie powinno być jeszcze więcej.
Wykresów nie będę zamieszczał, bo próbka to żadna tym bardziej że iPokera testowałem na 3 softach, w porywach do 4.
Ponadto październik to miesiąc w którym odżyłem na forum, odkurzyłem bloga no i stałem się niebieski. Co do turniejów forumowych to zaczęło się bardzo ciekawie, a końcówka była już raczej słaba z wyjątkiem 1 akcentu.
Za sukcesy mogę uznać:
- ligę na Hey: 2 występy - miejsca 1. i 2.; II miejsce w generalce
- ligę na comeon-brak-polskiej-licencji!: 8 występów - miejsca: 10, 5, 5, 4; 13. miejsce w generalce
- turniej VIP na comeon-brak-polskiej-licencji!: miejsce 5/18
Coś tam udało się pograć, ale niedosyt pozostaje bo wiem że ambicje mam wyższe. Najbardziej szkoda ligi na comeon-brak-polskiej-licencji! gdzie 2 razy kończyłem na bubblu, żeby za 3 razem wejść do wypłat, a gdy to się udało to następne 3 turnieje zawaliłem nie wchodząc na FT w żadnym z nich.
Kolejny miesiąc będzie lepszy, musi być.
Przy ustalaniu wyniku nie będę uwzględniał rakebacków, promocji, freerolli czy innych bonusów - tylko czysta gra i profit (bądź tytka). W tym miesiącu grane były DoN.
Staty na koniec X/2012
iPoker ($):
149-105
MicroGaming (€):
9-6
Revolution (€):
12-9 
Wynik:
iPoker ($):
5,6 BIMicroGaming (€): 0 BI
Revolution (€):
0,8 BI
Widać mam jeszcze sporo do poprawy i bonusy na kolejnych softach do wyrobienia, tak więc gry w listopadzie powinno być jeszcze więcej.
Wykresów nie będę zamieszczał, bo próbka to żadna tym bardziej że iPokera testowałem na 3 softach, w porywach do 4.
Ponadto październik to miesiąc w którym odżyłem na forum, odkurzyłem bloga no i stałem się niebieski. Co do turniejów forumowych to zaczęło się bardzo ciekawie, a końcówka była już raczej słaba z wyjątkiem 1 akcentu.
Za sukcesy mogę uznać:
- ligę na Hey: 2 występy - miejsca 1. i 2.; II miejsce w generalce
- ligę na comeon-brak-polskiej-licencji!: 8 występów - miejsca: 10, 5, 5, 4; 13. miejsce w generalce
- turniej VIP na comeon-brak-polskiej-licencji!: miejsce 5/18
Coś tam udało się pograć, ale niedosyt pozostaje bo wiem że ambicje mam wyższe. Najbardziej szkoda ligi na comeon-brak-polskiej-licencji! gdzie 2 razy kończyłem na bubblu, żeby za 3 razem wejść do wypłat, a gdy to się udało to następne 3 turnieje zawaliłem nie wchodząc na FT w żadnym z nich.
Kolejny miesiąc będzie lepszy, musi być.
- Dawid84
- LEGENDA

Cały czas próbuję dostać się jakoś do finału Money Rain na comeon-brak-polskiej-licencji!. Od kuchni - nie udało się, udając kominiarza - nie udało się, nawet dostawcy pizzy nie chcieli wpuścić.
Czyli jak się nie da od tyłu to trzeba od frontu. No. No i startuję w tych stepach byłem już w step3 (o taki mały ciut, no może taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki mały od awansu) ale poległem o czym pisałem w ub. tyg. Wczoraj udało mi się znów przejść przez step1 - wygrał niejaki SIWYCZUBEK (mam nieodparte wrażenie że skadś tego typka kojarzę). No to dziś atak na Step2 no i siedzimy sobie na FT w 7 (lider 15k, ja 8k ok. 5 miejsca, sitout 0,6k). Wygrzewam dupę na pozycji CO i przyłazi do mnie 2-óch takich wysokich (AK off). I zaczyna się bitwa z myślami.
Po mnie dealer (6k), lider (15k) i 3. stack (9k). Struktura wypłat to 1-4 awans do step3, 5ty - 10$, 6ty - 6$, 7my - 4$. SitOut ożył w międzyczasie. Atakować i ryzykować outa czy poczekać aż shorta zeżrą blindy, w sumie to BB + SB to cały jego stack. Wybrałem atak bo walczymy o zwycięstwo o prymat i dobrobyt, precz z minimalizmem!!!
ATAAAAKKKKK. Poszedł push, a od lidera instant call. Moje AK vs jego QJ - cały stół śledzi w napięciu walkę pretendenta z liderem. Czy narodzi się nowy, sprawiedliwy władca FT? Czy AK zwycięży? Czy Pyszałek Opałek dmuchał Śnieżkę? Te i wiele innych pytań kołatało się w głowie pretendenta. Flop 8Tx wprowadza lekkie napięcie, a turn i river (9 9) odpowiadają an większość pytań. Cichy chichot shorta i słowa krupiera "Panie idź Pan stąd" sprawiły że sen się skończył.
Ale jutro kolejna eliminacja !!! Nie zatrzymają mnie - wlezę do tego finału czy im się to podoba czy nie. Jak nie drzwiami to oknem.
W celu podniesienia motywacji zapodam cytatem. Motywacyjnym cytatem. Uwaga cytuję:
[center]"Nie czekaj! Właściwa chwila nigdy nie nadchodzi. Zacznij natychmiast - tu i teraz.
Posługuj się narzędziami, jakie masz pod ręką, a lepsze znajdziesz w trakcie pracy."
Napoleon Hill[/center]
Czyli jak się nie da od tyłu to trzeba od frontu. No. No i startuję w tych stepach byłem już w step3 (o taki mały ciut, no może taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki mały od awansu) ale poległem o czym pisałem w ub. tyg. Wczoraj udało mi się znów przejść przez step1 - wygrał niejaki SIWYCZUBEK (mam nieodparte wrażenie że skadś tego typka kojarzę). No to dziś atak na Step2 no i siedzimy sobie na FT w 7 (lider 15k, ja 8k ok. 5 miejsca, sitout 0,6k). Wygrzewam dupę na pozycji CO i przyłazi do mnie 2-óch takich wysokich (AK off). I zaczyna się bitwa z myślami.
Po mnie dealer (6k), lider (15k) i 3. stack (9k). Struktura wypłat to 1-4 awans do step3, 5ty - 10$, 6ty - 6$, 7my - 4$. SitOut ożył w międzyczasie. Atakować i ryzykować outa czy poczekać aż shorta zeżrą blindy, w sumie to BB + SB to cały jego stack. Wybrałem atak bo walczymy o zwycięstwo o prymat i dobrobyt, precz z minimalizmem!!!
ATAAAAKKKKK. Poszedł push, a od lidera instant call. Moje AK vs jego QJ - cały stół śledzi w napięciu walkę pretendenta z liderem. Czy narodzi się nowy, sprawiedliwy władca FT? Czy AK zwycięży? Czy Pyszałek Opałek dmuchał Śnieżkę? Te i wiele innych pytań kołatało się w głowie pretendenta. Flop 8Tx wprowadza lekkie napięcie, a turn i river (9 9) odpowiadają an większość pytań. Cichy chichot shorta i słowa krupiera "Panie idź Pan stąd" sprawiły że sen się skończył.
Ale jutro kolejna eliminacja !!! Nie zatrzymają mnie - wlezę do tego finału czy im się to podoba czy nie. Jak nie drzwiami to oknem.
W celu podniesienia motywacji zapodam cytatem. Motywacyjnym cytatem. Uwaga cytuję:
[center]"Nie czekaj! Właściwa chwila nigdy nie nadchodzi. Zacznij natychmiast - tu i teraz.
Posługuj się narzędziami, jakie masz pod ręką, a lepsze znajdziesz w trakcie pracy."
Napoleon Hill[/center]
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”