Poker to gra dla myślących :) Czym karmicie swój mózg??
-
MokrasScie
- -#aktywny

Poker to gra dla myślących :) Czym karmicie swój mózg??
Jestem ciekawy czy macie jakieś swoje sposoby kulinarne na osiąganie lepszych wyników w skupieniu i tym samym lepszej grze w turniejach. A może olewacie wszystkie gadki typu "jesteś tym co jesz'" lub " w zdrowym ciele zdrowy duch" i walicie browara, zagryzacie chipsami i popalacie malborasa przy turku
Każdy gra jak lubi, otwórzcie się i napiszcie co na talerzu mają prawdziwi pokerzyści 
- bartekzet
- -#VIP

-
MokrasScie
- -#aktywny

hehe, jestem prawie pewien, że takich odpowiedzi będzie więcej:D a tak wogóle to dla ciekawostki wkleje krótki artykuł pt. Mózg a jedzenie ze strony linemed
Podobnie jak każdy skomplikowany mechanizm, mózg potrzebuje energii, by móc działać. Otrzymuje zaś ją z pożywienia, które zjadasz. U osoby dorosłej mózg stanowi zaledwie dwa procent całkowitej wagi, lecz zużywa około dwudziestu procent energii wytwarzanej przez organizm.
Mózg czerpie energię z glukozy, której bogatym źródłem są świeże owoce i warzywa. Dlatego tak ważne jest ich spożywanie.
Posiada również unikalną zdolność przekazywania informacji do miliardów własnych komórek oraz do komórek całego ciała. Każda informacja przepływa w formie elektrycznej i chemicznej, przy czym stale zmienia się z jednej formy w drugą. Wzdłuż aksonów komórek mózgowych informacje płyną jako impulsy elektryczne, a po dotarciu do styku z inną komórką przepływają dalej w postaci chemicznej. Szczelinę na styku komórek nazywa się synapsą. Połączenia synaptyczne są kolejnym istotnym elementem koniecznym do zrozumienia pracy mózgu. Aby wysyłać informacje, mózg musi najpierw wytworzyć prąd elektryczny. Gdybyś mógł sprawdzić to teraz, okazałoby się zapewne, że wytwarza prąd o mocy 25 W, a więc wystarczający do zapalenia małej żarówki.
tak czy tak piwka przy kartach chyba nic nie zastąpi:)
Podobnie jak każdy skomplikowany mechanizm, mózg potrzebuje energii, by móc działać. Otrzymuje zaś ją z pożywienia, które zjadasz. U osoby dorosłej mózg stanowi zaledwie dwa procent całkowitej wagi, lecz zużywa około dwudziestu procent energii wytwarzanej przez organizm.
Mózg czerpie energię z glukozy, której bogatym źródłem są świeże owoce i warzywa. Dlatego tak ważne jest ich spożywanie.
Posiada również unikalną zdolność przekazywania informacji do miliardów własnych komórek oraz do komórek całego ciała. Każda informacja przepływa w formie elektrycznej i chemicznej, przy czym stale zmienia się z jednej formy w drugą. Wzdłuż aksonów komórek mózgowych informacje płyną jako impulsy elektryczne, a po dotarciu do styku z inną komórką przepływają dalej w postaci chemicznej. Szczelinę na styku komórek nazywa się synapsą. Połączenia synaptyczne są kolejnym istotnym elementem koniecznym do zrozumienia pracy mózgu. Aby wysyłać informacje, mózg musi najpierw wytworzyć prąd elektryczny. Gdybyś mógł sprawdzić to teraz, okazałoby się zapewne, że wytwarza prąd o mocy 25 W, a więc wystarczający do zapalenia małej żarówki.
tak czy tak piwka przy kartach chyba nic nie zastąpi:)
- texa$$$
- -#aktywny

heh to ja może zacznę, ogólnie w skrócie
jestem aktywny ruchowo : (siłownia+biegi) x3 w tygodniu, do tego dieta odpowiednia i witaminy
piwko owszem - nie stronię
, nie palę, nie jem jaknfudów
reasumując, żyć nie umierać, prawidłowo i zdrowo - zdrowy tryb życia, czy pomaga mi to w grze w Pokera ??? hehe jak na razie nie widzę związku tego z moim bankrollem LOL
jestem aktywny ruchowo : (siłownia+biegi) x3 w tygodniu, do tego dieta odpowiednia i witaminy
piwko owszem - nie stronię reasumując, żyć nie umierać, prawidłowo i zdrowo - zdrowy tryb życia, czy pomaga mi to w grze w Pokera ??? hehe jak na razie nie widzę związku tego z moim bankrollem LOL
-
Kepasa198
- -#pretendent

- GOHAN
- -#aktywny

-
MokrasScie
- -#aktywny

a może wspomagacze w postaci napoi energetyzujących? albo tabletki na inteligencję np:
Ibuprom IQ Każdy z nas chciałby być bystry, inteligentny, chciałby posiadać dużą wiedzę opakowaną w świetną pamięć. Naukowcy już śpieszą na ratunek - zażyj po prostu modafinil.
Specyfik ten powstał jako próba rozwiązania problemu długich lotów amerykańskich pilotów wojskowych. Deprywacja snu powodowała zmiany w percepcji rzeczywistości, błędne decyzje, spowolnienie reakcji… ogólnie nic miłego jak się jest nad artylerią wroga :> Dotychczas kierujący powietrznymi maszynami ludzie, by zachować przytomność, uwagę i bystrość zachowań, brali dextroamfetaminę. Modafinil jest o tyle lepszy, że nie powoduje mdłości, przewidzeń, bólów głowy, niestrawności, duszności, kłopotów z pęcherzem, suchości skóry, katalepsji… jest to też środek od którego trudno się uzależnić.
Piloci więc przestawiają sie powoli na zażywanie nowszego środka pobudzającego. Specyfik ten został też przetestowany przez studentów przed sesją :> Duże zainteresowanie sprawiło, że Cephalon w Frazer, Pennsylwanii, firma która stworzyła lek, czeka na pozwolenie do produkcji armodafinilu - silniejszej wersji swojej młodszej siostry.
Tak czy inaczej - ten kognitywny wzmacniacz stanie się stałym elementem jadłospisu ludzi którzy chcą poprawić swoje możliwości umysłowe. Kolejna tabletka którą będziemy łykać każdego poranka
(źródło http://www.neurotyk.net/2007/07/ibuprom-iq/)
chyba już zaczynam sam się nakręcać tymi wpisami hehe ciekawe czy jakiś pokerzysta idzie w ślad naszego mistrza skoków i zjada bułkę z bananem przed ważnym turkiem
Ibuprom IQ Każdy z nas chciałby być bystry, inteligentny, chciałby posiadać dużą wiedzę opakowaną w świetną pamięć. Naukowcy już śpieszą na ratunek - zażyj po prostu modafinil.
Specyfik ten powstał jako próba rozwiązania problemu długich lotów amerykańskich pilotów wojskowych. Deprywacja snu powodowała zmiany w percepcji rzeczywistości, błędne decyzje, spowolnienie reakcji… ogólnie nic miłego jak się jest nad artylerią wroga :> Dotychczas kierujący powietrznymi maszynami ludzie, by zachować przytomność, uwagę i bystrość zachowań, brali dextroamfetaminę. Modafinil jest o tyle lepszy, że nie powoduje mdłości, przewidzeń, bólów głowy, niestrawności, duszności, kłopotów z pęcherzem, suchości skóry, katalepsji… jest to też środek od którego trudno się uzależnić.
Piloci więc przestawiają sie powoli na zażywanie nowszego środka pobudzającego. Specyfik ten został też przetestowany przez studentów przed sesją :> Duże zainteresowanie sprawiło, że Cephalon w Frazer, Pennsylwanii, firma która stworzyła lek, czeka na pozwolenie do produkcji armodafinilu - silniejszej wersji swojej młodszej siostry.
Tak czy inaczej - ten kognitywny wzmacniacz stanie się stałym elementem jadłospisu ludzi którzy chcą poprawić swoje możliwości umysłowe. Kolejna tabletka którą będziemy łykać każdego poranka
(źródło http://www.neurotyk.net/2007/07/ibuprom-iq/)
chyba już zaczynam sam się nakręcać tymi wpisami hehe ciekawe czy jakiś pokerzysta idzie w ślad naszego mistrza skoków i zjada bułkę z bananem przed ważnym turkiem
-
moltisanto
- -#pretendent

- texa$$$
- -#aktywny

- radost21
- LEGENDA

jak to dobrze ze mnie to nie dotyczymoltisanto pisze:Za to widze bardzo dużą zależność - im w butelce whisky jest mnie tym mój bankroll jest mniejszy
im bardziej bowiem jestem pijany tym szybciej schodzę na niższe limity
a gre we freerolach w stanie upojenia wrecz >> uwielbiam
w mysl zasady >> zero ryzyka - maksimum przyjemnosci
- Krisso
- -#aktywny

To ja się przyznam, że w poksa przy alko rzadko grywam
A bo to akurat gdy jestem po % nie ma freerolli, albo co gorsza wlacze soft na którym mam jakis cash i dzieją się złe rzeczy.
Chociaż przy darmowych driniaczach w Pozq grało sie naprawdę fajnie, tyle że ich się nie czuło (taki stosunek wódki do redbulla).
Ogółem jednak unikam sytuacji grania z procentami we krwi, no chyba ze to 1 lub 2 piwa.
Chociaż przy darmowych driniaczach w Pozq grało sie naprawdę fajnie, tyle że ich się nie czuło (taki stosunek wódki do redbulla).
Ogółem jednak unikam sytuacji grania z procentami we krwi, no chyba ze to 1 lub 2 piwa.
-
boooro0
- -#pretendent

- qbkqbk
- -#pretendent

- Sith
- LEGENDA

-
MokrasScie
- -#aktywny

- gama
- LEGENDA

-
freezr86
- -#zwykly

Ja nie zauważam żadnego zwiazku pomiędzy tym co jem a wygranymi ;p(wyjatkiem jest alkohol) Natomiast lepiej wpływa na mnie jakas fajna muzyczka , puszczona w tle czasami pomaga podjac decyzje może uznacie ze "idiota" Ale tak samo było z nauka ucząc się musze miec wlaczone chociaż radio wtedy potrafie sie skupic
pozdro
pozdro
-
bushmk
- -#pretendent

W pokerze bardzo wiele zależy od samopoczucia. Jeżeli jesteś zmęczony, głodny, niewyspany to po prostu tracisz koncentrację. (Wtedy łatwo o błąd. Chociażby taki, że nie zauważysz, że coś Ci doszło). Poza tym poker to nie jest gra wymagająca nadzwyczajnej siły fizycznej. Nie jest tutaj taka ważna odpowiednia dieta. To przy pokerze nic nie daje. Tak wiec sukcesów czy porażek nie uzależniałbym od jedzenia
Co innego jeżeli chodzi o alkohol. Tak jak pisali userzy powyżej: jedno piwko tak dla umilenia gry nic nie zaszkodzi, ale już większe ilości na pewno spowodują utratę większości środków na koncie
Dobrze jest również po długich godzinach spędzonych przy grze w pokera poświęcić chwilę na krótką gimnastykę. Siedzenie przy komputerze w jednej pozycji przez spory okres czasu na pewno na dłuższą metę odbije się na zdrowiu naszego kręgosłupa. Zdrowie przede wszystkim. tego w pokera nie wygramy
Co innego jeżeli chodzi o alkohol. Tak jak pisali userzy powyżej: jedno piwko tak dla umilenia gry nic nie zaszkodzi, ale już większe ilości na pewno spowodują utratę większości środków na koncie
Dobrze jest również po długich godzinach spędzonych przy grze w pokera poświęcić chwilę na krótką gimnastykę. Siedzenie przy komputerze w jednej pozycji przez spory okres czasu na pewno na dłuższą metę odbije się na zdrowiu naszego kręgosłupa. Zdrowie przede wszystkim. tego w pokera nie wygramy

-
sallahadin
- -#pretendent

- gama
- LEGENDA

Słusznie ktoś wcześniej zauważył - jak w trakcie turnieju robię się tak konkretnie głodna, bo np. zapomniałam totalnie o kolacji, to nie ma bata - muszę coś wrzucić na ząb, bo inaczej myśląc o jedzeniu nie myślę zbytnio o grze i wchodzę z byle czym (tak jakby miało to przyspieszyć grę do przerwy) hehe. Dlatego lubię mieć w razie czego jakąś przekąskę.
I jeszcze jedna kwestia - już się nauczyłam nie siadać do pokera jeśli coś przed chwilą mnie wkurzyło. Trochę przez to straciłam i wnioski są
I jeszcze jedna kwestia - już się nauczyłam nie siadać do pokera jeśli coś przed chwilą mnie wkurzyło. Trochę przez to straciłam i wnioski są
-
bialymaly
- -#aktywny

A ja zaczynam znów ćwiczyć
bo po turniejach / grach cashowych które kończę późno w nocy jestem piekielnie głodny... i idę coś jeść, zapycham się czasami w trakcie cipsami ale to nic nie daje xD... tyję jak zły odkąd gram w pokera(pół roku ponad) to 10kg przytyłem, już opona się zrobiła... a ławeczka, atlasik, bieżnia i orbiterek stoją...
- mx
- -#zasłużony

-
sallahadin
- -#pretendent

-
bialymaly
- -#aktywny