Poker to gra dla myślących :) Czym karmicie swój mózg??
- polak13
- -#VIP

- badzio
- -#aktywny

Picie alkoholu przy grze w pokera to strzelenie sobie samobója. Nigdy nie myśli się już w ten sam sposób jak na trzeźwo. Może jedno piwo, maks dwa, ale gra w pokera powyżej tej granicy raczej nam nie przyniesie wielkich pieniędzy. Znam z doświadczenia
Co do diety, to szanujmy się. Nie sądzę, żeby miała ona bezpośredni wpływ na grę i nasze wygrane. Pośredni owszem, i to całkiem spory w niektórych przypadkach jak widać po poprzednich postach. W mojej opinii co najwyżej jakieś jedzonko może umilić czas i sprawić, że gra się przyjemniej, ale czy lepiej i skuteczniej to już mocno w to wątpię.
Co do diety, to szanujmy się. Nie sądzę, żeby miała ona bezpośredni wpływ na grę i nasze wygrane. Pośredni owszem, i to całkiem spory w niektórych przypadkach jak widać po poprzednich postach. W mojej opinii co najwyżej jakieś jedzonko może umilić czas i sprawić, że gra się przyjemniej, ale czy lepiej i skuteczniej to już mocno w to wątpię.- gama
- LEGENDA

Ha! Zauważyłam pozytywny wpływ ćwiczeń na grę. Sprawa wygląda następująco - siadam na stacjonarny rowerek i jeżdżąc na nim jednocześnie gram w pokera - mam wtedy większą cierpliwość, a i jak się zdarzy złe rozdanie, to zamiast wkurzać się przed monitorem, przydeptuję ostro i po takim minutowym maksymalnym sprincie mijają wszelkie negatywne emocje
a i przy okazji sylwetka przed wakacjami się poprawi 
-
bialymaly
- -#aktywny

- gama
- LEGENDA

-
MokrasScie
- -#aktywny

- gama
- LEGENDA

Trochę za ciężki, żeby go zabierać ze sobą
Zawsze mogę zaoszczędzić na dojeżdżaniu i przyjechać normalnym rowerem i zarzucić jakiś stojak na tylne koło, żeby pedałować w miejscu:D A poważnie to jeśli ktoś zauważa, że od siedzenia przy kompie za przeproszeniem tyłek mu rośnie, to takie rozwiązanie jest naprawdę świetne. Emocje mniejsze, poziom endorfin też się podnosi, a co z tym idzie człowiek ma lepsze samopoczucie, do tego korzyści dla zdrowia. Jednym słowem przez grę w pokera utrzymuję dobrą kondycję psycho-fizyczną 
- polak13
- -#VIP

e tam wymyślacie najlepiej zamiast rowerka postawić sobie coś do jedzenia przed kompem(nie chleb)tylko coś takiego co nie będzie nas dekoncentrowało np bo jak nawalimy chleba pizze czy takie rzeczy to wiadomo zawsze coś może spaść i żyła na czole wyjdzie,to już jest po koncentracji.Ja na pszykład zajadam orzeszki ziemne,włoskie(pomagają niby koncentracji)i zauważyłem też że jak gram na pełnej koncentracji to zaraz mi lepiej idzie,ale to już kwestia gustu czy ktoś woli jeść czy grać i jednocześnie grać o kondycje 
- gama
- LEGENDA

-
konieczny
- -#VIP

- Kosira
- -#VIP

- psychopoker
- -#aktywny

1. kawa lub guarana - polecam guaranę, świetnie pobudza układ nerwowy. całkiem inaczej się myśli - lepsza i szybsza analiza sytuacji
zapas na miesiąc intensywnego wspomagania umysłu - około 40-50 złotych. fajna jest guarana w zestawie z żeń-szeniem. mnóstwo firm produkuje, więc każdy znajdzie coś dla siebie
2. napój izotoniczny - świetnie uzupełnia niedobory pierwiastków i witamin we krwi. ja mogę polecić http://www.vitalmax.info.pl/?id=art&id2=fbda469eaff3257 . bardzo smaczne, doskonale skomponowany skład (sprawdzałem w książkach jakie jest zapotrzebowanie na różne składniki i ten napój w przeciwieństwie do innych jest skomponowany perfekcyjnie!), cenowo naprawdę fajne - 43 zł za 1 l koncentratu=60 litrów napoju, a z tego co pamiętam 1l napoju w ciągu dnia to maximum!
3. rozsądny posiłek przed sesją pokerową - czytaj: tłuszcze (koniecznie - nie dajcie sobie wmówić że to złe!), węglowodany, białka. wszystko w odpowiednich ilościach i proporcjach
organizm w trakcie emocjonującej gry nie będzie się dopominał, ale zacznie na pewno gorzej funkcjonować.
2. napój izotoniczny - świetnie uzupełnia niedobory pierwiastków i witamin we krwi. ja mogę polecić http://www.vitalmax.info.pl/?id=art&id2=fbda469eaff3257 . bardzo smaczne, doskonale skomponowany skład (sprawdzałem w książkach jakie jest zapotrzebowanie na różne składniki i ten napój w przeciwieństwie do innych jest skomponowany perfekcyjnie!), cenowo naprawdę fajne - 43 zł za 1 l koncentratu=60 litrów napoju, a z tego co pamiętam 1l napoju w ciągu dnia to maximum!
3. rozsądny posiłek przed sesją pokerową - czytaj: tłuszcze (koniecznie - nie dajcie sobie wmówić że to złe!), węglowodany, białka. wszystko w odpowiednich ilościach i proporcjach
- alekspolak1
- -#VIP

bla bla bla
po pierwsze zeby dozywic mozg nie wazne co sie je ?! wazne co sie pije..... przeciez mozg sklada sie w wiekszosci z wody czyzby nie ? a wiec chyba najwazniejsze jest pic duzo wody.... ale czy to naprawde wplywa na nasza gre ??
jak ja gram pale dziennie paczke czerwonych, piweczko bardzo tluste jedzonko.... i jakos mozg pracuje i nei najgorzej mi idzie... a wiec dopoki sie nei gra turniejow live po pare dziesiat godzin to chyba nasza kondycja itd nie ma znaczenia
po pierwsze zeby dozywic mozg nie wazne co sie je ?! wazne co sie pije..... przeciez mozg sklada sie w wiekszosci z wody czyzby nie ? a wiec chyba najwazniejsze jest pic duzo wody.... ale czy to naprawde wplywa na nasza gre ??
jak ja gram pale dziennie paczke czerwonych, piweczko bardzo tluste jedzonko.... i jakos mozg pracuje i nei najgorzej mi idzie... a wiec dopoki sie nei gra turniejow live po pare dziesiat godzin to chyba nasza kondycja itd nie ma znaczenia
- knoperss
- LEGENDA

- falkor81
- -#aktywny

- Sith
- LEGENDA

-
denamrk666
- -#aktywny

-
MokrasScie
- -#aktywny