Początek przygody

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 07 maja 2012, 18:39

niestety przy rosnących blindach rękę trzeba rozpuszczać
Jest z tym trochę problemu i wiąże się też również z potrzebą posiadania większej ilości szczęścia :)

w konwerterach kliknij opcję pokaż wyniki to rozdania będą bardziej czytelniejsze

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 07 maja 2012, 18:52

buba78 pisze:w konwerterach kliknij opcję pokaż wyniki to rozdania będą bardziej czytelniejsze

Wybacz zapomnialem calkiem o tym. Godzina juz stra byla jak na mnie. Postaram sie poprawic next time:)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 08 maja 2012, 17:54

Sesja wczorajsza i polowa dzisiejszej nic nie zmienily w moim stanie posiadania. Wczoraj pare sng z roznym skutkiem, forumowy turek gdzie moje QQ zostaja sprawdzone PF przez bube z 66 dochodzi trzecia 6 i jego szatanski uklad wygrywa a ja odpadam. Wczesniej turek 500 RB ale wczoraj jak i dzis bez historii. PO turku forumowym pogralem troche cash ale szlo w kratke i wczorajszy dzien zakonczylem z rollem +/- 60E. Dzis gralem jak narazie tylko cash i bankrol nadal nie przekracza ani nie jest nizszy powyzszej kwocie:D Tak wiec szalu nie ma. Jak bede mial wiecej czasu to wrzuce jakies ssy na bloga i analizy w odpowiednie miejsce.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 08 maja 2012, 23:02

No to po wieczorku nie jest juz tak spokojnie. 2 rzeczy: 1.nie gram cash 2. Jak ja ku.... nie cierpie turkow rebuy. Na niskim wpisowym taki sam festiwal all inow pre flop jak na free. A jakie kwiatki mozna spotkac. Kazda reka z A bijaca JJ,QQ i KK, str8 na riverze bijace pary 77-TT. Kto calluje raise za pule z 23o przed flopem??J jeszcze wygrywa rozdanie..No kto? :shock:
Mniejsza o to moze nastepnym razem bedzie lepiej. Poki co roll -20E=40

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 08 maja 2012, 23:16

Turek z rebuy na niskim wpisowym zagrałem raz w życiu, ale zadziałał na mnie trochę inaczej niż na Ciebie. Ubawiłem się przy tym, że hej :mrgreen:

To jest tak: goście grają na wszystko tylko dlatego, że dokupią i maja wszystko w dupie. Kolego nie pytaj kto tak gra, bo tam nie ma żadnych zasad. Naparzanka kończy się wraz z brakiem możliwości dokupienia żetonów. Do tego czasu obowiązuje all, all, all, all i jeszcze raz all na wszystko.
Olej temat i szybko zapomnij :tak:

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 08 maja 2012, 23:16

bizzarre, dlatego ja nie gram w ogóle rebuyów, jedynie non turbo freezouty. Na niskich stawkach imo można za bardzo się stiltować taką grą. Na non turbo freezoutach i tak jest ciężko, a co dopiero na rebuyach :mrgreen: Głowa do góry.

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 08 maja 2012, 23:55

bizzarre, a ja ostatnio się przerzuciłem na turbosy i w większości są to rebuye. I jest to festiwal allinów ale nie daję się ponieść emocjom, gram mądrze i nie robię rebuyów. Nie ma się co tiltować że przegrywasz KK v A6, na następny dzień znów odpalam turek, a koleś który mnie skosił z A6 raczej nie ma już za co grać, bo się wczoraj nieźle spłukał. A wiadomo, że i nieraz mi coś przyfarci. Ale jakby nie było turki dla ludzi o mocnych nerwach :)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 09 maja 2012, 23:33

"2 rzeczy: 1.nie gram cash..."

Hm ok moze troche. Dzis znowu sesja podzielona na 2 czesci i tak znow ta popoludniowa po pracy lepsza niz ta wieczorna. I tak chociaz mtt za 2.20 bez historii i cash nie szedl to sng byly do przodu.

Wieczorem kolejny BI do turka zmarnowany za to cash do przodu az do rozdania gdzie stackowalem sie z QQ PF. I tu pytanie do graczy cash czy majac QQ oplaca sie stackowac? Sytuacja taka ze D betuje za 0.80 reszta fold , moj raise do 2 i jego AI 5 i..moj call, ktory okazal sie badbetem bo moje QQvsJJ niestety damy czarne a dupki czerwone i 3kiery w tym Q na flopie, czarny tun i kier na riverze.

Bankrol minus tylko 0.50 co i tak niezle na dzisiejsza gre w kratke

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 10 maja 2012, 00:09

Na micro stackuje zawsze!
Tydzień temu chyba wklejałem u siebie screen z dwoma QQ a przeciwnik miał JJ i na river spadł J

Mam to w dupie i jadę dalej, bo tak już jest. Cóż z tego, że pozycja, dobra karta jak gość postanawia wejść tak jak dzisiaj na J7 na flopie A K 9, a on napierdala all-in, drugi mu daje bo ma AQ. Na stole same dzwonki i pacjent wygrywa na 7 caro. Pytanie nasze znów by brzmiało z czym on walił po flopie? Mam to gdzieś niech gra! :mrgreen:
Gdy mam problem z rozdaniem to dam do analizy, a większość tych rozdań to wygrane bądź przegrane ze śmieciami ;)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 10 maja 2012, 07:58

bizzarre pisze:"2 rzeczy: 1.nie gram cash..."

Hm ok moze troche
zasada 1 _gram cash ale tylko trochę
tyle ile trzeba aby moc się przesiąśc za darmo do mtt

co co znaczy ano jesli grasz mtt w zakresie 0-1$ wpisowe
to otwierasz 3-4 stoły mikrocash
robisz jedno podwojenie na jednym stole albo sumujesz drobne profity z wszystkich
a tam już ugrane 2,2$
pozwala na darmowe wpisowe do dwóch mtt z opisanego zakresu

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 10 maja 2012, 10:17

cash na tym polega zeby sie stejkowac z ph przy bad becie autorebuy i juz niema tego w pamieci. Z reszta cash normal ssie! Zoom to jest winrate ;) jezeli lubisz grac mtt to radost dobrze pisze w przerwie pograc cash uzbierac na bi i tyle z cash. Bo jezeli chcesz grac wszystko nie bedziesz w niczym dobry.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 10 maja 2012, 14:40

radost21 pisze:bizzarre napisał/a:
"2 rzeczy: 1.nie gram cash..."

Hm ok moze troche
zasada 1 _gram cash ale tylko trochę
tyle ile trzeba aby moc się przesiąśc za darmo do mtt

co co znaczy ano jesli grasz mtt w zakresie 0-1$ wpisowe
to otwierasz 3-4 stoły mikrocash
robisz jedno podwojenie na jednym stole albo sumujesz drobne profity z wszystkich
a tam już ugrane 2,2$
pozwala na darmowe wpisowe do dwóch mtt z opisanego zakresu

A widzisz ze ja o tym nie pomyslalem:D
cash na tym polega zeby sie stejkowac z ph przy bad becie autorebuy i juz niema tego w pamieci. Z reszta cash normal ssie! Zoom to jest winrate ;) jezeli lubisz grac mtt to radost dobrze pisze w przerwie pograc cash uzbierac na bi i tyle z cash. Bo jezeli chcesz grac wszystko nie bedziesz w niczym dobry.

To tylko po to zeby zagrac lojality mi trzeba 500 rh i tyle:) Jeszcze 90 do 19 i git:)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 10 maja 2012, 21:14

DZis znow chwile pogralem. Po pracy 500 Gtd rebuy i troche cash games. W turku bez paid ale cash oplacil BI, rebuya i add ona:D Wiec wielkie dzieki radost za rade:) Roll nadal stal na poziomie 40.

Wieczor to wlasnie lojalnosciowy free gdzie w puli 20 bietow do 50k KO. Skonczylem niestety okolo 60 miejsca. W miedzyczasie zagralem jakims micro turko z rebuy i tam nawet mi szlo az do koncowki bubble. Mialem na stole goscia ktory raisowal wszystko pre flop i czesto trwonil swoj bigstack z shortami. Mialem ookolo 15 stack na 24 graczy i AA na BB. Jeden limper na utg i kolega oczywiscie raise. Bije all ina utg call i koles call. flop J[d]x[d]Q
Mialem najmniejszy stack z naszej 3, po flopie raisujacy donk wysuwa AI i utg pasuje. przeciwnik pokazuje A2 oba w diamentach. Turn jakas karta nic nie wnoszaca i river...magic diamond river i pot 90k idzie do donka a ja odpadam na bubblu. Co prawda turniej z pila mizerna i zalowac tak strasznie nie bylo czego ale bylo mega wkurwienie.

Chwila przerwy i podejscie do 1k GTD za 1.10 a tam donk donka donkiem pogania i stackuja sie na potege. Zrezygnoowalem z rebuy i wpadlem na cash gdzie troche odrobilem straty kiedy TT daly mi podwojenie do 20$. Zawinalem zagiel z cashowek zeby nie kusic losu. Dobrze mi szlo wiec 5 osobowy sng za 5.50 okazal sie strzalem w 10:D
Wygrana daje +17.5 E i roll jest juz blisko poczatkowemu 60E.

Tylko to nie jest BI na moj roll i koncze na dzis mysle ze te hoty w dluzszym okresie nie wyszlyby mi na dobre. Tyle na dzisiaj. Jutro przerwa na jakis weekendowy balecik:)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 11 maja 2012, 10:46

majac 40€ wszedles na nl10?
Skarci cie to kiedys ;p

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 11 maja 2012, 22:53

majac 40€ wszedles na nl10?
Skarci cie to kiedys ;p

knoperss, niestety pewnie masz racje i kiedys sie tak stanie. A to wszystko przez mare i jego screeny z cashowek:P
Po pracy znowu gralem 500 GTD za 1.1 tym razem bez Reb z mojej strony. Platne 30 miejsc ja koncze 35 kiedy sprawdzam ai od shorta + big stack w rozdaniu. Niski flop stackowanie i on pokazuje KK a ja TT:(

Dzisiejszy balecik przeniesiony na jutro a ze sobota dzien wolny postanowilem zagrac night session MTT. W puli 250 HH za 1.10, 1.5k GTD za 3.30 i 1k deep za 5.5 czyli laczny BI +10e przy rolu +/- 40. No ale zeby ugrac w kincu cos konkretniejszego trzeba zainwestowac.

I tak w HH odpadam moje 44 vs 33 przeciwnika. Stol do turna moj ale river zsyla mighty 3 i pograne:)

W 2 pozostalych gram bardziej z rozwaga

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 11 maja 2012, 23:55

No niestety z pozostalych dwoch turniejow udalo sie scashowac tylko ten za 5.5 10e za 14 miejsce i tylko bi sie wrocily:(

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 13 maja 2012, 12:35

No i stalo sie:( Dzis od rana gracze karza mnie okrutnie a turnieje nie przynosza nic procz bubbla... Zostalo jeszcze na jakies 3 moze 4 bi turkow na uratowanie resztek rolla.
Duzo jeszcze nauki mnie czeka i czas najwyzszy rozgladnac sie za jakimis ksiazkami zeby moja lezaca teorie i podstawy podniesc.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 maja 2012, 13:41

bizzarre wydaje się, że teorie masz w miarę opanowaną, ale zdecydowanie brak praktyki. Nie da się grać w ten sam sposób cash i turków( to tylko moje zdanie) bo bardzo łatwo wrzucić żetony i ewentualnie skończyć, aby za chwilę zacząć kolejny za free, bądź z niskim wpisowym turek i jeszcze pewnie rebuy.
Gram bez żadnych wspomagań, choć zastanawiam się mocno nad zakupem HM2
Czy używasz wszystkich narzędzi w grze cash, które poznałeś czytając książki i poradniki?
Czy zasiadając do stołu stosownie obserwujesz jak zagrywają przeciwnicy?
Myślę, że nie do końca ;) Dlaczego tak uważam? Bo ciągle słyszę, że ten donk to tak zagrał, a tamten to tak! A czego koleszko oczekujesz na micro?
Ja wchodząc w rozdanie obstawiam wszystko( że donk, bluff, albo zajebisty zawodnik)

Nauczyłem się jednak jednego, że zawsze zagrywam, bo dostanę odpowiedź na moje pytanie. Bez agresji w cash nie ma szans na wygrywanie większych puli.

Jeszce jedna uwaga! Zaczynając grę cash gram tight aggressive i zarabiam żetony za darmo!
Za chwilę gram jako losse aggressive i daję się przestraszyć, aby przeciwnicy nabrali pewności, że mają do czynienia z typowym donkiem. Grając tak w końcu dostaję kartę( niekiedy trzy razy z rzędu) i gości czyszczę z całego stacka, a wygrane pule wklejam na blogu :mrgreen: Dalej zamykam stół lub wracam do TIGHT. Mój podpis nie jest tak dla jaj ;)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 13 maja 2012, 15:25

Niestety co do opanowania mojej teorii to niestety sie mylisz kolego:( Bez tej teorii to ja nic nie nagram i najwyzszy czas sie za nia zabrac bo inaczej kazda kolejna wplata to jest co prawda nabywanie jakiejs wiedzy praktycznej, ktora jednak bez podstaw, poradnikow i ksiazek nie jest tak uzyteczna jak w polaczeniu z nimi. Niestety ja zaczalem "od dupy strony" i znow sie na tym przewiozlem dlatego teraz mowie basta i biore sie do nauki. Sam wiesz po sobie i po swoich poczatkach ze jak kilka razy cos wygrales to stwierdziles " teoria, co za bzdury...przeciez jestem dobry bo wygrywam". Wszystko to po to zeby w koncu stwierdzic ze tak sie nie da na dluzsza mete:)

Moj kolejny blad to granie wszystkiego. Jak napisal mi knoperss, grajac wszystko w niczym nie bede dobry i to jest prawda. A ja sam nie wiem do konca co chce grac. I tak chyba zostawie cash bo mikrostawki mnie wkurzaja a na wyzej nie mam srodkow ani umiejetnosci. Ilekroc wyszedlem na teoche wyzsze ciemne to najpierw zadowolony jak koles wrzuca stack 20e do puli majac j8 przy stole Q8QxJ gdzie ja trzymajac pare dam bije mocno przed flopem a majac nutsa siedze i patrze jak on doklada caly czas.
A potem trafiam na ogarow, ktorzy zawsze wiedza jak mnie wciagnac i grac tak zebym czul sie lepszy i sam dokladal...
Sng gralo mi sie dobrze tylko 5 osobowe i tu znow caly czas dostawalem prawie lupnia w HU, w ktorym jestem slabiutki.
Najlepiej czuje sie chyba w mtt z tym ze jak pisalem gdzies wczesniej musze polozyc wiekszy nacisk do gry przy wyzszych blindach i w fazie bubble gdzie zazwyczaj gubi mnie czekanie na dobra reke a jak juz dostane cos lepszego to sie napalam i ktos zawsze ma lepiej alebo river mu pomaga. Za mtt przemawia tez to ze nie majac calego dnia na gre i grajac powiedzmy 4/5 tygodniowo wystarczy 1 dobry wynik zeby utrzymywac bezpiecznie bankroll.

Tak wiec wydaje mi sie ze najlepiej byloby zostac przy mtt i pozniej pocwiczyc hu zeby przy dobrzej grze moc zaczac walczyc o zwyciestwa a nie tylko o miejsca platne.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 maja 2012, 15:39

I najważniejsze jest to czego chcesz i w czym czujesz się najlepiej ;) Tego się trzymaj mocno w swoim postanowieniu, a efekty przyjdą na 100%

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 13 maja 2012, 20:51

pamiętaj jednak, że mtt są mega swingujące i taki jeden dobry wynik może się nie trafić nie tylko przez tydzień, ale i miesiąc! No i dochodzi też problem BM bo właśnie ze względu na swingi bezpieczny roll na micro to co najmniej 100BI :/

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 14 maja 2012, 13:19

Ty lepiej wez sie za porzadny BM. Cash micro jest ezy przy abc. No i dobrym bm! Ty masz 4bi i grasz pelny stack co powoduje scary i juz gotowy problem z mindsetem.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 14 maja 2012, 14:07

z całego zgiełku napisanych słów
wyłania się obraz faceta który zdecydowanie szamoce sie z czasem
bardzo chce ale nie wie co
wiele oczekuje ale tu i teraz

a przecież można pograć tydzien, miesiac, dwa
popatrzec za siebie popatrzec przed siebie i znów pograć

a nie z kwiatka na kwiatek z kwiatka na kwiatek
bizzy ty masz być pokerzystą który patrzy przed siebie i za siebie
a guciem co tyłka zagrzac na jednym miejscu nie potrafi

i koniecznie zrób sobie jakis mierzalny cel
ale mierzalny nie na pieniadze tylko na wyzwania
np. 10 Ft w mtt mnie to naprawde mobilizuje
i do planowania i do rozliczania

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 14 maja 2012, 14:56

Z tym BM to racja a ze sytuacja o ktorej pisze Jon moze miec miejsce to zastanawiam sie czy nie lepiej zamiast wplacac po te 30 czy 40 e nie zaczekac i poczatkiem czerwca wplacic okolo 150 i grac mtt z 1.10 - 3.30 nie robiac rebuy i add.

I wtedy wytyczyc sobie cel idac za rada bardziej doswiadczonego kolegi radosta, ktory przecie mistrzem zimy nie zostal za piekne oczy:)

Dzieki panowie za wpisy i dobre rady.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 15 maja 2012, 23:00

No iec jesli chodzi o granie to postanowilem "doskladac bankroll" i wplacic go pozniej. Poki co bawie sie we freerolach i tak wczoraj w koncu FT na forumowym:) Dzis myslalem ze powtorze taki sukces i to grajac w Omahe na bettsonie. Niestety rozdanie http://www.pokerkings.pl/fr-free-crash- ... htm#285744 sprawilo ze skonczylem troche wczesniej. Staram sie te free grac tak jakby to byly turki z bi i o pule, tak wiec klasyfikuje rece i nie daje sie poniesc emocjom.

Szukam ksiazek po sieci zeby troche sie podszkolic w podstawach.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”