Pecunia non olet

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 02 gru 2014, 15:51

lion_victor pięknie gratki :tak:

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 02 gru 2014, 15:54

drynk pisze:
lion_victor pisze:Dryniu ja mam już 5, a Ty? A Ty masz puchar za blogera roku do odebrania

Długo zastanawiałem się nad ripostą... Zdecydowałem się na proste, uczciwe: spierdalaj :mrgreen:

Ty to jesteś :mrgreen: A ja jedynie sprostuję, że tych 4-masztowców to w sumie mam jednak 7, a nie 5 ;p

drynk pisze:
lion_victor pisze:Wstępnie 12-13 szykować się na granie pożegnalne u mnie, bo niestety do końca stycznia musimy opuścić Sokolą.

Z 12 na 13 na pewno odpadam bo mam firmową wigilię. Ewentualnie z soboty na niedzielę mógłbym coś zaatakować.
Czemu się zmywacie z chaty? Ciotka uznała że nie ma sensu dalej w was inwestować :D?

To 13 ustalam na sztywno, żeby chociaż jeden pros był w moim rybnym stawie. Zaraz nabazgrze do paru osób. Ino pytanko cash czy jakiegoś turboska i dopiero cash, bo przy sobocie można wcześniej zacząć i dłużej posiedzieć?

Co do mieszkania chuj ją wie, bo oficjalnie nic nie powiedziała. Swego czasu mówiła o sprzedaży tego mieszkania, inna sprawa, że jej syn się nie dogaduję z jej Ruchardem, a że mieszkanie jest w zasadzie jego, to może wraca do kraju.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 02 gru 2014, 16:02

lion_victor pisze:(...)żeby chociaż jeden pros był w moim rybnym stawie.

O, czyli Ginusa też zapraszasz? :P

Kumam, z Ruchardem nie ma żartów.

Ja ogólnie właśnie się wyprowadziłem z chyloni więc znów mam do Ciebie kawałek drogi.

A co do formuły gierki - live preferuję granie casha (nie licząc dużych turniejów w kasynach). Bo takie sng to potem ktoś siedzi się nudzi jak odpadnie i odpierdala manianę :D

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 03 gru 2014, 09:32

To gdzie teraz poniosło? My rozważamy Dąbrowę, ze względu na Marty pracę. W ogóle jak zacząłem szperać, to byłem bardzo zdziwiony jak wiele ofert jest na rynku.

Co do gry niechaj będzie cashyk. 0,5-0,5 (względnie 0,5-1) i stack 50-100 chyba będzie ok,co?

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 03 gru 2014, 22:47

dasz rade po wigili firmowej doczłapać gdziekolwiek nie mówiąc o siedzeniu przy stole :shock: ?

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 03 gru 2014, 23:41

Day by day :mrgreen:

Wrzucam, bo.. chodzi za mną od jakiegoś czasu konsola do gier. Przed sesją rzuciłem sobie jak shipnę dziś w jakimś turku 500$+, to kupuję. No i ciach, po przewalutowaniu Euro wyszło 510$ :D

Pytanie do konsolowych graczy (Glory zwłaszcza Ciebie wywołuję ;p) czy przy założeniu, że będę chciał od czasu popykać w Fifę/PESa + jakieś GTA, a Marta w gry sportowe z Move'm, to jest sens wywalać hajs na PS4 czy spokojnie PS3 wystarczy? Nigdy konsoli nie miałem, więc za wszelkie rady będę wdzięczny :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 03 gru 2014, 23:59

Ładnie się bawisz :tak:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 04 gru 2014, 00:36

jon124 pisze:dasz rade po wigili firmowej doczłapać gdziekolwiek nie mówiąc o siedzeniu przy stole ?

No jak całą sobotę będę sumiennie uzupełniał płyny, to może coś z tego wyjdzie :D.

Ale generalnie najebać się muszę, bo będzie co świętować (mam nadzieję) - w czwartek obrona :P

lion_victor pisze:To gdzie teraz poniosło?

Przymorze. I póki co nie planuję zmian, bo jest spoko lokal i lokalizacja. Wprawdzie do pracy pieszo nie pójdę, ale nad morze już tak :). A na Chyloni ani jednego ani drugie nie było w zasięgu moich wysłużonych butów.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 06 gru 2014, 15:23

byłem na jagiellońskiej wczoraj. Starszne blokowisko :mrgreen:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 07 gru 2014, 12:35

jon124 pisze:byłem na jagiellońskiej wczoraj. Starszne blokowisko :mrgreen:

No i prawidłowo :D Co mi więcej trzeba. Aby na piwerko i fifę było blisko :P

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 09 gru 2014, 19:58

lion_victor pisze:Pytanie do konsolowych graczy (Glory zwłaszcza Ciebie wywołuję ;p) czy przy założeniu, że będę chciał od czasu popykać w Fifę/PESa + jakieś GTA, a Marta w gry sportowe z Move'm, to jest sens wywalać hajs na PS4 czy spokojnie PS3 wystarczy?

o ile się nie mylę to chyba na ps4 move w ogóle nie śmiga ;)
ogólnie jeśli brać pod uwagę wrażenia estetyczne oraz patrząc przyszłościowo to wiadomo ps4.
Jeśli faktycznie tylko to co napisałeś to chyba ps3 nie jest najgorszą opcją, a gier do ogrania cała masa. (na dniach będę sprzedawał ps3 więc taka mała reklama :) )

PINDUCH
-#VIP
-#VIP

Postautor: PINDUCH » 09 gru 2014, 20:05

Ja dzieciakowi zapodałem XBOXA 360 z kinectem i zajebista frajda polecam moim zdaniem lepsze niż ps3 nie wiem jak ps4 bo nie miałem ;) ale kinect daje rade i razem z młodym skaczemy aż podłoga dudni ;) a fifa i PES śmigają zajebiaszczo.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 10 gru 2014, 11:18

drynk, nie gramy, się ludzie rozjeżdżają na weekend ;)

Szfiecu, PINDUCH, kupiłem dzień po ostatnim poście używaną PS3 z całą masą gier (w tym m.in. Fifa 15, GTA 5, Assassin's Creed 4)+2 pady+2move+headset. Jak posprawdzałem ceny gier, to za samą konsolę zapłaciłem jakieś "pisiont groszy" :D

Z ciekawych informacji, którymi się mega branzluje, to wg P5's po listopadzie przesunąłem się w rankingu PL aż o 30 pozycji http://www.pocketfives.com/profiles/lion_victor/ . BTW mistrz gajor kolejny miesiąc za mną, choć ostatnio ma niesamowity run, aktualnie jest 125, więc przeskoczył jeszcze więcej pozycji niż ja, bo poprzednio różnica na pewno była większa niż 4 ;)
Ostatnio zmieniony 10 gru 2014, 13:43 przez lion_victor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 10 gru 2014, 11:38

lion_victor, mega szacun. Twoje wyniki naprawdę robią wrażenie, i nie wiem czy bardziej mnie mobilizują czy dobijają, ze zrobiłem tak mały postęp w tym roku. Co prawda od kwietnia wiele rzeczy w moim zyciu się pozmieniało, ale ciągle gdzieś tam w głowie mam, ze to nie jest to co sobie zakładałem.

Nie mniej, napierdalaj dalej i wiedz, ze podziw pełną gębą :)

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 10 gru 2014, 12:36

Nice :tak:
Ty chyba rzeczywiście jesteś dobry :smile: Jak na dwa lata kariery pokerowej zrobiłeś mega progres, gratki!

Btw na starsy tak bardzo oszukujo, czy po prostu rzadko tam grasz?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 10 gru 2014, 12:57

lion_victor pisze:drynk, nie gramy, się ludzie rozjeżdżają na weekend

Eh, taka z wami robota.

mefius pisze:Ty chyba rzeczywiście jesteś dobry Jak na dwa lata kariery pokerowej zrobiłeś mega progres, gratki!

Ja tam dalej jestem przekonany, że Lion jest kolejnym przykładem na to, że poker to gra farta :D

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 10 gru 2014, 13:59

mefius, shotuję od święta, ale niezmiennie uważam, że przebijanie się przez fieldy w najlepszym razie 1000+, a co do zasady 5000+, po jednego grubego shipa, który zapcha dziurę po dotychczasowych BI i da profit jest bez sensu. Bankroll musi być grubszy niż standardowe 100BI, a i mindsetowo trzeba więcej znieść (widać chociażby po Marze, co się dzieję, gdy raz za razem kończysz w ITM, ale z marną kwotą). Na Evereście + teraz na 888-brak-polskiej-licencji!, wcześniej na Winamaxie, gram freezouty 10-30$/E + rebuye 5-10$/E. Co sesję mam kilka cashy, raz na tydzień lub dwa wpada ship + jakieś grubsze deepy. Co chcieć więcej? ;-)

ED: Pokusiłem się o przyjrzenie się sesjom po powrocie do gry, czyli od 28 września.
Na 34 sesje zaliczyłem 36x FT i 26x semiFT*. FT zakończone 7x ship, 5x ru, 3x najniższe miejsce na podium. Pozostaje jeszcze raz zadać pytanie co chcieć więcej? ;)

* możliwa drobna pomyłka ze względu na rzadkie, ale pojawiające się 6-maxy.

drynk, zawsze możemy dziabnąć HU, może się nauczysz... farta :twisted:

ED2: Zebrało mi się na przemyślenia, więc jeszcze parę zdań na temat. Prawda jest taka, że na stawkach ciut wyższych niż micro (j/w) jest wciąż odpowiednia ilość typowych fishek, które we wczesnych fazach pozwalają się nabudować, ale przede wszystkim jest cała masa ABC grajków. Tu tkwi siła. Co na "moich" stawkach robią z kolei N1lmar i vitalij300, trenerzy MTT z PS, którzy scashowane w turniejach mają już dawno ponad 1 mln $? Łatwo i tanio zarabiają na tych, których zresztą uczą tego ABC. Powiem szczerze, jeśli oglądam jakieś filmy szkoleniowe, to nie po to, żeby się nauczyć lepiej grać, ale żeby zobaczyć, co ludzie grają/będą grać i odpowiednio się dostosować ze "swoją grą". Nie ma nic prostszego w tej grze niż grać vs. rywal, który ma wpojone: silna ręka = bet 3xBB, jak się da, to z premium 3bet, na flopie obowiązkowy cbet etc.
Czemu Pinduch wygrał PKSOP, a nikozi wygrywa w turniejach? Bo ogólnie mało kto wie jak z nimi skutecznie grać. I teraz uwaga! Jeżeli ten ich element nieprzewidywalności vs. ABC gracz, jednak ma drugie dno w postaci, nazwijmy to, skilla aboveABC, to nagle wygrywanie w tę gierkę farta (pozdro Dryniu) staje się stosunkowo proste. Co więcej, i o tym już kiedyś pisałem, ja stołu z 6xABC + 2x a'la Nikozi za nic nie zamienię na odwrotne proporcje.
Do wszystkich: no offence, raczej podpowiadam, aby rozwijać się samemu, a nie baranim stadem ;) A na koniec jeszcze polecam zapytać gajora ile on filmów szkoleniowych obejrzał i z czego się uczył, że ma scahowane ponad 2 razy więcej zielonych niż ja (choć w sumie z ponad 2 razy niższym ROI :twisted: ).

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 10 gru 2014, 20:22

lion_victor pisze:
ED: Pokusiłem się o przyjrzenie się sesjom po powrocie do gry, czyli od 28 września.
Na 34 sesje zaliczyłem 36x FT i 26x semiFT*. FT zakończone 7x ship, 5x ru, 3x najniższe miejsce na podium. Pozostaje jeszcze raz zadać pytanie co chcieć więcej? ;)

żeby fart trwał dłużej ;)

lion_victor pisze:ED2: Zebrało mi się na przemyślenia, więc jeszcze parę zdań na temat. Prawda jest taka, że na stawkach ciut wyższych niż micro (j/w) jest wciąż odpowiednia ilość typowych fishek, które we wczesnych fazach pozwalają się nabudować, ale przede wszystkim jest cała masa ABC grajków. Tu tkwi siła. Co na "moich" stawkach robią z kolei N1lmar i vitalij300, trenerzy MTT z PS, którzy scashowane w turniejach mają już dawno ponad 1 mln $? Łatwo i tanio zarabiają na tych, których zresztą uczą tego ABC. Powiem szczerze, jeśli oglądam jakieś filmy szkoleniowe, to nie po to, żeby się nauczyć lepiej grać, ale żeby zobaczyć, co ludzie grają/będą grać i odpowiednio się dostosować ze "swoją grą". Nie ma nic prostszego w tej grze niż grać vs. rywal, który ma wpojone: silna ręka = bet 3xBB, jak się da, to z premium 3bet, na flopie obowiązkowy cbet etc.
Czemu Pinduch wygrał PKSOP, a nikozi wygrywa w turniejach? Bo ogólnie mało kto wie jak z nimi skutecznie grać. I teraz uwaga! Jeżeli ten ich element nieprzewidywalności vs. ABC gracz, jednak ma drugie dno w postaci, nazwijmy to, skilla aboveABC, to nagle wygrywanie w tę gierkę farta (pozdro Dryniu) staje się stosunkowo proste. Co więcej, i o tym już kiedyś pisałem, ja stołu z 6xABC + 2x a'la Nikozi za nic nie zamienię na odwrotne proporcje.
Do wszystkich: no offence, raczej podpowiadam, aby rozwijać się samemu, a nie baranim stadem ;) A na koniec jeszcze polecam zapytać gajora ile on filmów szkoleniowych obejrzał i z czego się uczył, że ma scahowane ponad 2 razy więcej zielonych niż ja (choć w sumie z ponad 2 razy niższym ROI :twisted: ).

a teraz tak całkiem serio to 100% racji. Nic z wiedzy jeśli nie potrafisz jej użyć = nie potrafisz się adjustować.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 20 gru 2014, 01:28

Lwisko "farci" dalej :trophy:
Parę rebuy'ów od fishek więcej i byłaby 3-ka z przodu, a tak pozostaje mały niedosyt :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Partyzant » 20 gru 2014, 01:36

gratuluję

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 20 gru 2014, 11:32

Jakbym grał to też bym miał takie wyniki.

Zacnie, zacnie ale przecież stać Cię na więcej.

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 20 gru 2014, 11:39

Grubo, gratuluję - ósemki to taki piękny room :tak:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 20 gru 2014, 11:52

mówisz, że życiówka poprawiona??