Pecunia non olet

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Pecunia non olet

Postautor: lion_victor » 17 sty 2013, 22:50

Długo oczekiwany, przeze mnie, start bloga. Nie lubię się rozpisywać, będzie raczej krótko i na temat, o ile nie odpłynę w ramiona Maryni (innej niż wspomniana w dalszej części) - wtedy bywam nad wymiar kreatywny... ;)

Nazwa bloga niezwiązana oczywiście z kwiatami ogrodowymi, ale z pieniędzmi wyrwanymi ze stołów pokerowych. Od jakiegoś czasu nielegalne, ale jak mówi łacińska paremia z nazwy: pieniądze nie śmierdzą...

Krótka geneza bloga: dziś 14:00, party-brak-polskiej-licencji! Poker, MTT 3$+0,3$ i słowa, jak się okazuje, nie rzucone na wiatr: jak dostanę się na stół finałowy, ruszę z blogiem. 17:30, 4/253, kilkadziesiąt $ do przodu, no i jestem :)

O czym będzie: o pokerze i o dupie Maryni.

Ad. 1 po trwającej około miesiąca intensywnej nauce bycia TAG, w ciągu trwającego tygodnia, kiedy wreszcie mam więcej czasu (L4), głównie dzięki cashówkom i kilku MTT mój bankroll wzrósł do 400% wyjściowego stanu. Dla ścisłości odróżniam już wcześniejsze fartowne wygrane od obecnych ;-) Idąc dalej moje staty z Poker Trackera sprawiają, że micha sama się cieszy, bo są bliskie tego, co w jednym artykule opisał mój guru Marcin Horecki, a bankroll jak wspomniałem rośnie w oczach. Co więcej dzisiejszy MTT ostatecznie udowodnił, że zachowując dyscyplinę w swojej strategii, faktycznie stosunek FART/PECH=1 i umiejętności pozwalają wygrywać. Odnosząc się ponownie do nazwy bloga - pokerowe pecunia non olet, więc wkrótce zapewne zapytam jak bezpiecznie owe pieniądze wypłacić... ;)

Ad. 2 MARYNIA pokazuje jakie niestrawności mają fishe po zjadaniu nutsów graczy z Pokerkings... ;-)

ENJOY! :)
Ostatnio zmieniony 31 mar 2014, 14:51 przez lion_victor, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
magik89z
-#VIP
-#VIP

Postautor: magik89z » 18 sty 2013, 00:29

Wyplacic pieniadze najllepiej na MB teraz Skrill ale nie moge pewnie jak wiekszosc na ta nowa nazwe przerzucic :P .

Ja dzis nie mam czasu CI tego opisywac ale mzoe ktos z forum pomoze , dzis sie ucze i gram MTT jednoczesnie wiec najwyzej jutro Ci wrzuce gdzies na forum bo moze komus ise tez przyda pwki z mojej rozmowy z dziennym o MB , tam jest duzo wyjasnione.

Awatar użytkownika
toadie3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: toadie3k » 18 sty 2013, 01:26

Jeden ze sposobów: zakładasz konto na Skrill, zastanów się nad walutą prowadzenia konta, raczej dolary. Ja mam pln i trochę żałuję bo przy częstej migracji kasy między roomami sporo się traci na prowizji za przewalutowanie. Później wyrabiasz sobie kartę płatniczą za 10€/rok, Przysyłają Ci ją z Londynu chyba :) i możesz normalnie robić nią zakupy bez prowizji do 1000€/dzień, albo wypłacić z bankomatu max 250€/dzień przy czym prowizja chyba jest 1.8€ Wielkiej filozofii nie ma :)

Powodzenia z blogiem ;)

Awatar użytkownika
magik89z
-#VIP
-#VIP

Postautor: magik89z » 18 sty 2013, 02:40

No to mnie toadie3k, wyreczyl :)
Poza tym mzoesz oczywscie z MB przelewac kase na swoje konto bankowe , no i z konta bankowego na MB tez oczywscie co bedize potrzebne zeby wplacic na poczatek na MB bo zeby wyplacac na MB z pokerroomow musisz zawsze najpierw zlozyc przez MB depozyt , wystarcza minimalny.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 18 sty 2013, 16:16

Dziękuję panowie :)

Dzisiejsze popołudnie pod wyzwaniem S'n'G, powiedzenia "kto z kim przystaje, takim się staje" i cholernych check-raisów niewypałów...

Postanowiłem pograć dziś sng na comeon-brak-polskiej-licencji!, natknąłem się zresztą na naszego maczka (raz zrobiłem mu out, za co nie przepraszam, bo wcześniej swoimi betami zmusił mnie do zrzucenia bodaj QQ ;). Gry typy double, które lubiłem także na PS. Początek owocny, ale im dłużej grałem, tym małpie odruchy rywali zaczęły mi się udzielać (patrz wyżej przysłowie). Raz trafiony full do K9 i jakiś z dupy trips do bodajże 82 sprawiły, że chętnie wrzucałem kasę do puli z "dziwnymi rękami", co raz mniej z niej wyciągając. Szalę goryczy przechylił check-raise z Q2 do flopa Q2x, gdzie na kolejnych uliczkach rywal skompletował kolor po moich zbyt pasywnych betach. Ta akcja chyba na jakiś czas obniży ilość check-raisów w moim stolikowych poczynaniach... Czas użalania, a że ma luba zasnęła zmożona gorączką, to padło na Was. Hey!

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 19 sty 2013, 20:41

W przeciwieństwie do jednego z narzekających na forum kolegów moja passa trwa. Dziś bankroll na party-brak-polskiej-licencji! Poker o niecałe 50% w górę :) Cbety na cashówkach Fast Forward czynią cuda :)

Największa radość dziś: kareta J, choć akurat w tym rozdaniu nie wyciągnąłem najwięcej, to sam fakt cieszy. Już dawno walety nie ustrzeliłem.

Najgłośniejsza .urwa: po przegranym kolorze ze stołem QTx, ja w ręcę KJ, rywal A6. Poker tak pachniał, że już po flopie posypały się all-iny ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 19 sty 2013, 20:59

lion_victor pisze: 17:30, 4/253, kilkadziesiąt $ do przodu, no i jestem

Może jakiś screen i ile tego było? :mrgreen:

lion_victor pisze:głównie dzięki cashówkom i kilku MTT mój bankroll wzrósł do 400% wyjściowego stanu

A jaki był stan wyjściowy?

lion_victor pisze:a bankroll jak wspomniałem rośnie w oczach

$1000 jest?

lion_victor pisze: Dziś bankroll na party-brak-polskiej-licencji! Poker o niecałe 50% w górę Cbety na cashówkach Fast Forward czynią cuda

Wytrwałości w prowadzeniu bloga i powodzenia w grze ;)

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 20 sty 2013, 00:32

lion_victor, nie zdradzaj kwot :mrgreen: Procenty zawsze działają lepiej na wyobraźnię. Ja kiedyś 1 turniejem zwiększyłem rolla na Titanie o 6250% to dopiero daje do myślenia.

Powodzenia i wysokich wygranych. Niech board będzie z Tobą.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 20 sty 2013, 15:17

mara100 pisze:
lion_victor pisze: 17:30, 4/253, kilkadziesiąt $ do przodu, no i jestem

Może jakiś screen i ile tego było? :mrgreen:

Kilkadziesiąt ;)

mara100 pisze:
lion_victor pisze:głównie dzięki cashówkom i kilku MTT mój bankroll wzrósł do 400% wyjściowego stanu

A jaki był stan wyjściowy?
Też kilkadziesiąt ;)

mara100 pisze:
lion_victor pisze:a bankroll jak wspomniałem rośnie w oczach

$1000 jest?

Nie ma, do tego po napisaniu wczorajszej wiadomości dalsza gra na cashówka uszczupliła bankroll o ponad 30% ;/ Ale po słabej nocy przyszło dobre popołudnie. MTT 6/100 i sto kilkadziesiąt do przodu ;)

mara100 pisze:
lion_victor pisze: Dziś bankroll na party-brak-polskiej-licencji! Poker o niecałe 50% w górę Cbety na cashówkach Fast Forward czynią cuda

Wytrwałości w prowadzeniu bloga i powodzenia w grze ;)

Na razie 3 dni z rzędu wychodzę na zadowalający mnie plus. Pytanie kiedy rzewnie zapłacze... ;)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 20 sty 2013, 15:20

Dawid84 pisze:lion_victor, nie zdradzaj kwot :mrgreen: Procenty zawsze działają lepiej na wyobraźnię. Ja kiedyś 1 turniejem zwiększyłem rolla na Titanie o 6250% to dopiero daje do myślenia.

Powodzenia i wysokich wygranych. Niech board będzie z Tobą.

Kwoty jak widzisz dalej tajne, bo w sumie nie ma co się chwalić póki nie mówimy chpciaż o tysiącach ;-) Nie mniej rzecz jasna wygrane jak we wszystkim cieszą. Co do boarda, nocna gra, o której wspomniałem w poście do Mary, była pod tym względem mega irytująca. Ewidentnie trafiłem na czas boardów dla rywali, a na koniec jeszcze chyba tilt i niepotrzebnie dollary leciały. Dziś przeciwnie, kilka moich AI to typowe coinflipy, tylko ostatni nieudany ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 20 sty 2013, 15:26

lion_victor pisze:Kilkadziesiąt

lion_victor pisze:Nie ma, do tego po napisaniu wczorajszej wiadomości dalsza gra na cashówka uszczupliła bankroll o ponad 30% ;/ Ale po słabej nocy przyszło dobre popołudnie. MTT 6/100 i sto kilkadziesiąt do przodu

lion_victor pisze:Na razie 3 dni z rzędu wychodzę na zadowalający mnie plus. Pytanie kiedy rzewnie zapłacze...

Pytałem z czystej ludzkiej ciekawości, ale odpowiedzi mnie nie satysfakcjonują :cry: Chciałem śledzić Twoje wyniki z zapartym tchem, ale skoro jesteś taki tajemniczy to będę śledził bez emocji :mrgreen:

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 20 sty 2013, 15:44

W tym momencie około 200$ ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 20 sty 2013, 15:47

lion_victor pisze:W tym momencie około 200$

O widzisz to już jest coś ;) Teraz jeszcze screeny z zajmowanych miejsc z nagrodą od kilkudziesięciu $ w górę i będę bardzo zadowolony :mrgreen:

Powodzenia :tak:

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 20 sty 2013, 16:16

lion_victor pisze:MTT 6/100 i sto kilkadziesiąt do przodu ;)

MTT z ticketu? Czy zgodnie z BRM? ;-)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 20 sty 2013, 16:19

Nie robię screenów, więc nie ma jak ;-) I tak dość informacji. teraz kibicuj, żebym dociągnął do tego tysiąca, o który pytałeś ;-)

Na Pokerstarsie w forumowym turku dziś grasz? ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 20 sty 2013, 16:19

lion_victor pisze:Na Pokerstarsie w forumowym turku dziś grasz?

Oczywiście ;)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 20 sty 2013, 16:50

MrGordon, zgodni e z BRM. Duża kwota gwarantowana była ;-)

mara100, jeśli uda mi się dziś jakimś cudem dostać hasełko, to powalczymy ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 20 sty 2013, 16:52

lion_victor pisze:mara100, jeśli uda mi się dziś jakimś cudem dostać hasełko, to powalczymy

Aktywność ( trzeba się zgłosić ) + konkursy = Hasło.

Dla mnie screeny to taki dowód, że coś się ugrało :twisted:

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 20 sty 2013, 16:55

To niezły turniej musiał być skoro 100 osób zrobiło fajną pulkę. :) Gratki. I czekamy na screeny z następnymi wynikami. ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 20 sty 2013, 16:59

MrGordon pisze:To niezły turniej musiał być skoro 100 osób zrobiło fajną pulkę.

Ja nie mogę rozkminić, gdzie kolega gra MTT na 100 osób z pulą za 4 miejsce kilkadziesiąt $$$

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 20 sty 2013, 17:03

Właśnie dlatego pytałem o to czy zgodnie z BRM. Bo też nie ogarniam, że przy rollu ~200 można trafić na taki turniej.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 20 sty 2013, 17:04

party-brak-polskiej-licencji! Poker :)

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 20 sty 2013, 17:07

Nie ma tam takich turniejów z wpisowym max 3$. :P

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 20 sty 2013, 17:09

MrGordon pisze:Nie ma tam takich turniejów z wpisowym max 3$.

W ogóle są z takim wpisowym lub wyższym, gdzie udział bierze tylko 100 graczy?

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 20 sty 2013, 17:14

Freezoutów nie ma. Z wpisowym >20$ Zdarzają się takie po 200-300 osób.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”