Pecunia non olet

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 21 sty 2014, 18:47

Knopciu mówiąc, że mi nie grozi, chodzi o to, że będę potrzebował mniejszego kapitału. 3k przy 30k to 10%, ale przy połowie tej kwoty, to już 20%, więc skoro kasa leży w przysłowiowej kieszeni (na roomie X), a braknie czasu na jej obracanie, to dochodzi w zasadzie do takiego paradoksu, o którym powiedział Mikael, a jeszcze raz podkreślę - nie lubię półśrodków...

Spiegol, posłucham jak w końcu zajrzysz na jakąś gierkę live ;) A na poważnie oczywiście dzięki za kolejne mobilizujące słowa.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 21 sty 2014, 18:50

drynk pisze:
Oj Berba nie jest najlepiej z Twoją pamięcią. Koczwi, Gajor - to już dwóch których wymieniam z głowy i którzy zdecydowanie "coś tam osiągnęli".

Ups, no to cofam :)

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 21 sty 2014, 20:40

zaprzyjaźnij się z najważniejszą rzeczą w biznesie
kalkulatorem
nie oszukuj go a on zawsze poda Ci prawidłowe wyniki
jeśli mówi że się opłaca to się opłaca
Knoopers dał Ci przykład szybkiego i logicznego myślenia
skoro koszty są zaskakująco małe to nie ma bata
skacz na wody biznesu

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 29 sty 2014, 01:48

Co byście o mnie nie zapomnieli :mrgreen: O mały włos byłyby 2 shipy, bo na Evereście skończyłem 4/256 też z 3-cyfrówką (w tym miejscu pokłony dla gajora, bo pomógł na FT, niestety w kluczowym spocie AJ<K9, a wcześniej sporo emocji przyniósł spot z drugiego screena, oczywiście wygrany przez mnie :trophy: )

Co do firmy działam już ostro, dopóki nie będę musiał, rolla nie ruszam, jednak spróbuje ciągnąc obie sroki za ogon :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 29 sty 2014, 07:39

Można? Sup

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 29 sty 2014, 07:41

No i gitara.. a tyle gadania było :)

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 29 sty 2014, 08:53

Aaa to tak wyglada królewski poker. Zacny układ i zacne wyniki.
Shipuj shipuj, bo jak kiedyś zacznę się uczyć MTT to tak łatwo nie będzie ;)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 02 lut 2014, 14:16

Małe podsumowanie stycznia, żeby zmusić się do samokontroli ;-)

Na koniec 2013r. total cashes wg Pocketfives miałem 3285$ i nie podawałem żadnych celów finansowych, bo to ani dobre, ani przewidywalne i rzuciłem sobie tylko, że przez pierwszy kwartał 2014 chciałbym powtórzyć ten wynik. Styczeń był jednak jeszcze lepszy niż wyśmienity grudzień i rzucony z bańki cel jest w ok. 80% zrealizowany.

Ranking wg P5's (niestety jestem więźniem wszelkich statystyk)
- Polska 207 (+35)
- Pomorskie 13 (+1)

Szkoda tylko, że winamax-brak-polskiej-licencji! Series nie przyniosła chociaż jednego porządnego deepa, bo byłoby już w ogóle miodnie. W samych statusach wbiłem już u Francuzów na 4 z 6 miesięcznych poziomów i to ze sporym zapasem.

Wczoraj chciałem rozpocząć z hukiem, ale zaliczyłem tylko 3 ITM z wizualnie ładnym miejscem (w tym 1 semiFT), ale kasą marną. Niestety odpowiednio AA<77 i zostałem bodaj na 2BB, AA<88 i out mimo, iż byłem wówczas w TOP-10 przy około 50left oraz na tym semiFT AK<A7 i skrót do połowy stacka i następnie w wojnie bvb już we flipku KJ<55 i było po ptakach ;)

Prywatnie ze sprawą własnej kancelarii robię krok po kroku. W czwartek przyjeżdża mój dyrektor generalny i wraz z przyszłym wspólnikiem chcemy zaproponować "pokojowe rozstanie" ;-)

Cel na luty: żeby nie było gorzej, po prostu! :)

BTW: szczyt niedzielnego roztargnienia - zacząłem sobie edytować posta z początku stycznia z podsumowaniem roku 2013r., no i nadpisałem tym co w niniejszym poście :D GENIUS!!! :mrgreen:

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 02 lut 2014, 15:00

lion_victor pisze:BTW: szczyt niedzielnego roztargnienia - zacząłem sobie edytować posta z początku stycznia z podsumowaniem roku 2013r., no i nadpisałem tym co w niniejszym poście :D GENIUS!!! :mrgreen:

Poprawione :) I'm GENIUS :D

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 02 lut 2014, 15:36

Obrazek

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 05 lut 2014, 23:21

Tak wcześnie sesji nie skończyłem już dawno :mrgreen: Na Winamaxie niestety roll troszku w dół od 2-óch tygodni, choć wciąż pod kontrolą; na party-brak-polskiej-licencji! małe kroczki do przodu. W zasadzie gram już wyłącznie turki low lub micro rebuye, a to sprawia, że wahnięcia są nieco większe. Sporo turków mam w środku ITM, a to jak wiadomo kasa nędzna i krążę przez to w miejscu ;) Pod względem giftów jest za to złoty okres, bo w niedzielę w końcu shipnąłem PKSOPową bransoletę, w poniedziałek shotując jednego grubaska na 888-brak-polskiej-licencji! dorzuciłem sobie turek o ich bluzę i też zaliczyłem shipa, a wczoraj wygrałem z kolei odtwarzacz MP4. Jak cały tydzień będzie tak żarło w giftach, to niedługo będę robił na jakimś targu konkurencję dla Rumunów :D

Jeszcze nutkę miłą z dobry tekstem Wam wrzucę na odmianę od Dawidowych napierdalanek, których w sumie jeszcze kilka lat temu z uwielbieniem sam słuchałem :mrgreen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=70h0m5MIu84[/youtube]

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 05 lut 2014, 23:30

lion_victor pisze:Jeszcze nutkę miłą z dobry tekstem Wam wrzucę na odmianę od Dawidowych napierdalanek, których w sumie jeszcze kilka lat temu z uwielbieniem sam słuchałem

:tak:

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 09 lut 2014, 01:27

Miła sesja dziś! Marta pół dnia na uczelni, cisza, spokój, więc... poanalizuję trochę, bo jak wcześniej wspomniałem od 2-óch tygodni winamax-brak-polskiej-licencji! nie płaci, a party-brak-polskiej-licencji! wpuszcza do kasy tylko po drobniaki. Odpaliłem HM i pomyślałem, kuźwa przecież wiem jakie błędy popełniam, po prostu muszę zacząć ich unikać. Odpaliłem pierwsze 2 turasy i... w pierwszym TPTK zestackowane po flopie dostają w dupę od overpary (leak 1), w drugim 3bet, 4bet, 5bet, pierdyliardbet z JJ, gdzie przecież wiem, że rywal na pewno ma lepiej, ale nie rozstanę się z haczykami, AA miał oczywiście (leak 2). Bardzo ciężko czasem przychodzi mi się rozstać z takimi fajnymi łapkami :cry: Strzeliłem baranka w ścianę, no dobra teraz zmyślam, ale generalnie zebrałem się w sobie i efekty niżej :trophy:

W Deepstacku już w HU rywal chciał deala, ale przez całe FT dumałem sobie, oby zagrać HU z nim, oby właśnie z nim, więc się z fishem nie chciałem układać ;) Poza tym w przeliczeniu na $, to ship byłby 4-masztowcem :D Niestety A4s<77 po jakimś wcześniejszym coolerze i el-dupa.

W Kamikaze ledwo się wsunąłem do kasy, ale potem już tylko "AGRESJA KURWA!" i miażdżyłem do końca. Ciekawostka taka, że przy 5left AK<A9 z MouMouMou i podwajam shorta, kilkanaście rozdań później MouMoumMou przegrywa AK<A9 z LoohBee i odpada, a w ostatnim rozdaniu HU LoohBee, a jakże, przegrywa ze mną AK<A9. Fortuna kołem się toczy :twisted:

Odnośnie tej popierdółki z party-brak-polskiej-licencji! Poker, wrzucam, aby w całym dzisiejszym szczęściu trochę się pożalić. To chyba cud, że skończyłem go tak wysoko, bo to co się działo przez cały turek z kartami jakie dostawałem to był dramat, a już na samym FT dno i pińcet metrów mułu. Na samym początku FT dostałem 2 dobre ręce, trochę blindów podkradłem i wskoczyłem nawet na 2 miejsce, ale później przez dokładnie 67 rąk (dane za HM) dostawałem totalne śmieci. Nawet jak było coś co nadawało się do kradzieży z późnej pozycji, to jakiś big stack odpalał opena i el doopa. Ostatecznie w przedostatnim rozdaniu ATo wsunięte na <10BB, double up i w następnym z SB wsuwam 66, call BB z AJ, flipek i znowu el dupa :D

Suma sumarum i tak jest pięknie! :cool:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i nutka na koniec, która ostatnio sprawia mi niezmiernie dużo radości...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3BKB0hNk1kg[/youtube]

gajor
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: gajor » 09 lut 2014, 01:56

Kurwa lion jaki Ty jesteś looser xD

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 09 lut 2014, 02:27

Ty chyba rzeczywiście umiesz grać w pokera :mrgreen:

Gratulacje! Ciśnij tam gości :tak:

gajor
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: gajor » 09 lut 2014, 02:36

mara pisze:Ty chyba rzeczywiście umiesz grać w pokera

Proszę Cię! Przecież on nie odróżnia kiera od kara xD

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 09 lut 2014, 10:30

szykuj się na kolejny wrzut jutro :D
Tyle że znowu na dole :D Ale i na górę przyjdzie czas!!
SUP!

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 09 lut 2014, 11:56

gajor pisze:nie odróżnia kiera od kara

Co się czepiasz mi też te czarne kolory się mylą ;)

Gratki Lion,ale pamiętaj tylko Ty będziesz ciężej pracować, Marta skończy naukę na uczelni i skończy się spokój ;)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 09 lut 2014, 12:11

Gratki ziom :)

Soya pisze:Gratki Lion,ale pamiętaj tylko Ty będziesz ciężej pracować, Marta skończy naukę na uczelni i skończy się spokój ;)

Dokładnie. Generalnie rzec biorąc to udany związek nie idzie w parze z udanym pokerem :mrgreen: Albo rybki albo cipki ..

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 09 lut 2014, 12:49

Gns pisze:Generalnie rzec biorąc to udany związek nie idzie w parze z udanym pokerem Albo rybki albo cipki ..

Czy Ty czasem nie uskuteczniasz poligamii :>??

Solidne wyniki Lion, aż się nie mogę doczekać żeby mieć chwilę wolnego i Ci utrzeć nosa live :D

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 09 lut 2014, 12:50

gajor, zazdrość przez Ciebie przemawia, mai mastaaa! :mrgreen: A co do Twojego zarzutu, to wszędzie już gram 4-kolorowymi taliami ;)

mara, dziękówka :)

knoperss, ja już zaakceptowałem swingowatość MTT, w poście z 5.02 pisałem, że roll na WMX troszku w dół. To troszku to było już jakieś 25%, ale robiłem swoje i efekt jest ;)

Gns, Soya, uwierzcie, że ona to zaakceptowała w 100% i jest moją kochaną Violet :mrgreen:

drynk, w ten weekend jadę do Poznania na gierki live, później Raszyn, więc może pierwszy weekend marca? :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 09 lut 2014, 13:54

No no, światowiec się robisz jeśli chodzi pokera live :P Pierwszy weekend marca wstępnie brzmi dobrze.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 09 lut 2014, 17:45

Soya pisze:gajor napisał/a:
nie odróżnia kiera od kara

Co się czepiasz mi też te czarne kolory się mylą

gajor pisze:mara napisał/a:
Ty chyba rzeczywiście umiesz grać w pokera

Proszę Cię! Przecież on nie odróżnia kiera od kara xD

czyli wszystko się zgadza Soya :D

Gratki Lion!
Ps. Do Poznania jedziesz grać w jakimś klubie czy z ziomkami w domu? (spokojnie, nie chcę się wpraszać :D )

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 09 lut 2014, 18:05

lion_victor, graty

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 09 lut 2014, 18:36

Graty lion, grasz swoje i efekty są ;)