Pecunia non olet

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 23 sie 2013, 21:52

Najlepszego i jeszcze wyższego skilla :)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 25 sie 2013, 21:05

Dziękuję wszystkim za życzenia :)

Loncik moja napinka jest oczywiście mega pozytywna ;) Przecież nie oddałbym biletu bucowi ;)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 30 sie 2013, 14:40

No i napinki, pozytywnej ofkoz ciąg dalszy ;)

Rzuciłem hasło u Dawida na blogu, że przegonię Loncika w Statystycznych. Mara od razu zakład 50 zielonych chce stawiać, a mi to nie w smak, bo 50 zielonych dla gracza rekreacyjnego to sporo, a i przykrości Loncikowi nie chciałbym robić (Mara, Loncik niech będzie, żem miękka faja) ;-) Nie mniej na blogu będę aktualizował stan naszych punktów, bo paradoksalnie sierpień wyszedł mi na duży plus i gdybym odrabiał przez pozostałe 4 miesiące połowę tego co w sierpniu, to faktycznie mógłbym naszego lidera przegonić ;)

STAN na 1.08 wg tabelek Wahiego:
Loncik: 473
Lion: 216

Stan na 30.08 wg moich obliczeń:
Loncik: 513 (+40)
Lion: 347 (+131)

Strata: 166

Loncik, UWAŻAJ!!! :twisted:

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 30 sie 2013, 17:07

Hej, może zróbcie sobie mały challenge?? Wtedy okaże się kto jest lepszy, bo w forumowych różnie przecież bywa, nie każdy miał czas na wszystkie turki. Z przyjemnością zobaczę jak ten fisz dostaje baty od ciebie ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 30 sie 2013, 17:25

lion_victor pisze:Rzuciłem hasło u Dawida na blogu, że przegonię Loncika w Statystycznych. Mara od razu zakład 50 zielonych chce stawiać, a mi to nie w smak, bo 50 zielonych dla gracza rekreacyjnego to sporo, a i przykrości Loncikowi nie chciałbym robić (Mara, Loncik niech będzie, żem miękka faja) Nie mniej na blogu będę aktualizował stan naszych punktów, bo paradoksalnie sierpień wyszedł mi na duży plus i gdybym odrabiał przez pozostałe 4 miesiące połowę tego co w sierpniu, to faktycznie mógłbym naszego lidera przegonić

Rozumiem, że temat upadł ;)

Bo jak sobie wymyśliłeś, że będziesz sumował punkty zdobywane wspólnie z Dawidem, to ja rezygnuję.

Przewidziałem też Twój entuzjazm z wynikami tego miesiąca :mrgreen:

Lion nie chodzi, że miękka faja. Ja podszedłem do tego w ten własnie sposób, że obaj zdołacie być wyżej w klasyfikacji. Czyli Ty np pierwszy 700 pkt, Dawid 650, Loncik 649 pkt. Patrząc na obecną sytuację teraz i biorąc Twój dobry miesiąc pod uwagę ( następny może być dużo gorszy ) uznałem, że to łatwa kasa :mrgreen:

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 30 sie 2013, 21:28

Piękne wyliczenia Lionku :) Nie wiem tylko czy brałeś pod uwagę, że dwa tygodnie byłem na urlopie i nie zagrałem ani jednego turnieju :D
Po drugie nie sztuką jest wystrzelić jednego miesiąca, za to po cichu zgasnąć, jak to będzie w Twoim przypadku. Sztuką jest grać na równo wysokim poziomie przez wiele miesięcy, kiedy 3/4 forum ma na Ciebie napinkę i tylko patrzą jak Cię wyjebać z turnieju :mrgreen:
Po trzecie, zapewne już w tym miesiącu (poniekąd przez urlop, ale też przez dobrą grę moich oponentów) nie jestem liderem. I nie zamierzam rozpraszać się na walkę z drugoligowcami, tylko skupię się na tych, którzy realnie mi zagrażają.

Pozdrówka :twisted:

Edit: Jestem dużo bardziej rekreacyjnym graczem i 50$ (nie inwestując ani gorsza zarobionego w "uczciwy" sposób) nie jest dla mnie tak dużo.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 31 sie 2013, 12:30

Loncik, mara100 odłóżmy dollary, challenge o tytuł Pana i Władcy Wrocławia mi wystarczy :D Co do urlopu zgadza się Lonciku drogi, ale powiedzmy, że tym bardziej motywujesz mnie do pościgu :D Na podwórku, jak nie miałeś pewności, że wygrasz zakład, mówiło się, że zakład o przekonanie albo o satysfakcję. Ja go takim zostawiam ;)
Ostatnio zmieniony 31 sie 2013, 18:38 przez lion_victor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 31 sie 2013, 13:53

Lion z takich zakładów jest największa satysfakcja gdy się wygrywa :P
Może wolisz obstawić coś na ranking efektowności ze mną? Tu jesteś z przodu wystarczy że się będziesz bronił, nie musisz gonić :twisted:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 31 sie 2013, 18:41

lion_victor spoko ;)

W takim razie twierdzę, że będę wyżej niż Ty :twisted: Jetem trochę na straconej pozycji, bo nie jestem z bannera na winner-brak-polskiej-licencji!, ale to będzie jeszcze większa satysfakcja. Z Wrocławia nie jestem, więc wymyśl coś fajnego to i ja się zabawię :mrgreen:

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 08 wrz 2013, 23:33

Krótkim wpisem tylko poużalam się na... Windows 8. W piątek odebrałem zamówionego laptopa, ostatnia sesja na wysłużonym Asusie na plusie, więc very good pięknie.

Przychodzi sobota, pół dnia instaluje chromy, winrary i inne winampy, na koniec zostawiając sobie pokerroomy i rodzynek w postaci HM. I niech tego rodzynka Waściowie sobie w dupę wsadzą! Tak myślałem. Oczywiście z przerwami na inne sprawy, ale siedziałem prawie do 4 nad ranem, żeby dziadostwo ruszyło i działało jak należy na wszystkich roomach. Ile czasu nad postgre, ustawianiem folderów hand history itd. kurwowałem, to się w głowie nie mieści... A że taki typ już ze mnie jest, że abym się poddał, to trzeba utopić, powiesić, zastrzelić i na koniec dla pewności uciąć głowę, to odpuścić siakiemuś tam programikowi nie chciałem. I co? I skończyło się tak, że... przed 4 spaliłem na balkonie szluga na max 5 buchów, dalej kurwując pod nosem i z głową pod pachą poszedłem do łóżka.

Wyspałem się! Ooo tak, 11:45 wyturlałem zad z łóżka (chwała Marcie, że mnie nie obudziła, a w sumie to może jej szczęście). Zjadłem, zakręciłem się 3 razy wokół własnej osi i do walki. PokerStars-nielegalny-w-PL! pomógł. W końcu jakiś rewanż za to dymanie na kasie niejednokrotne. Attention! Bla bla... Zoom Hud nie będzie działał jak nie uruchomisz PokerStars-nielegalny-w-PL! jako administrator. Fuck this bitch! Działa wszystko... Sprawdzam Redbety, 8-mki i cała resztę. Hula.... Skok w górę, wrzask jakbym dziabnął z przewrotki na Wembley, a Marta patrzy jak jej nienormalny konkubent szaleje z radości.

No i niby pięknie, ale ile czasu i nerwów mnie to kosztowało? I nie myślę, że jestem idiotą tak długo to samemu rozkminiając i chociażby nie prosząc ziomków-Pokerkingów o pomoc, ale myślę, że ekipa Billa jest banda idiotów, skoro te swoje WindDowny programują tak, że będąc jednocześnie jedynym użytkownikiem i administratorem muszę kliknąć URUCHOM JAKO ADMINISTRATOR zamiast URUCHOM, żeby program działał w 100% swojej funkcjonalności...

Nie słucham za wiele takiej muzyki, ale w tym momencie skojarzył mi się właśnie ten kawałek jako idealny na dedykację dla Billa i jego burdelu ->
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8yhyPeqD16s[/youtube]

PS: A miał być krótki wpis...

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 09 wrz 2013, 08:11

to skoro jesteś tak pozytywnie naładowany HM to może zaoszczędzisz mi czasu i powiesz co mam zrobić żeby na 888-brak-polskiej-licencji! poprawnie wyświetlał mi się HUD
bo czeka mnie podejście a patrząc na Twoją walkę .....

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 09 wrz 2013, 08:17

Haaa z 888-kami to największy syf właśnie był :D

Primo jeśli masz system od Visty w górę, to faktycznie trzeba uruchamiać 888-brak-polskiej-licencji! klikając na ikonę prawym i później uruchom jako administrator.
Secundo w samym HM "z palca" dodaj folder Hand History 888-brak-polskiej-licencji!, bo autodetect nie zawsze go podobno wyłapuje.
Tertio czytałem, że 888-brak-polskiej-licencji! czasem zapisują hand history jako ukryte pliki, więc z kolei musisz w ustawieniach folderów cyknąć "pokaż ukryte".

Jeśli nie pomoże nic z powyższych, daj znać, spróbuję zrobić jakieś screeny ze swoimi ustawieniami czy cuś ;)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 09 wrz 2013, 09:59

lion_victor, jak ja patrze na wasze promblemy z hudem to az mi sie odechciewa za to zabierac.
ps. tez mam win 8 ;)

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 09 wrz 2013, 10:41

generalnie HUD działa ale okienka wyskakują nie przy tych graczach co trzeba
hand history CHECK
ulubione miejsca przy stole w zależności od ilości graczy CHECK
win 8

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 09 wrz 2013, 11:53

mateuszek115, czuję się teraz ekspertem, mogę pomóc ;)

buba78, ewidentnie musi byc problem z ulubionymi miejscami. Na pewno w HM ustawiłeś te same?

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 10 wrz 2013, 14:32

walczę z ustawieniami w HM
wychodzi na to że nr miejsc z HM nie pokrywają się z miejscami przy stole więc ustawiam co jedno hehehehe
w sumie dzisiaj zrobię jeszcze jedno podejście i mam nadzieję że będzie git
888-brak-polskiej-licencji! to pacific prawda ?

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 10 wrz 2013, 14:35

Ruszając na podbój trójmiejskiej pokerowej dżungli z dziką radością informuję, że pod adresem później podanym w sobotę 28.09 (albo w piątek 27.09) gramy CASH NL20 (0,20/0,20).

Żetony na moje oko:

0,20 x 10
0,50 x 10
1 x 7
2 x 3

lub

0,20 x 10
0,50 x 6
1 x 5
5 x 2

Jak lepiej? A może jeszcze jakaś inna opcja? Względnie możemy jeszcze rozdrobnić 1 PLN na 0,10 x 10, żeby wizualnie stack startowy prezentował się lepiej i grać 0,10/0,20 zwłaszcza, że lista zrobiła się dość długa i 6-max to może nie być ;) Powiem szczerze nagle wszystkim znajomym pasuje termin, a 3 jeszcze nie odpowiedziały. O ile z czasem ktoś nie wypadnie to przesortuje jednak znajomych na jeden wieczór, a w drugi zagramy tylko Pokerkingowym składem ;)

GNS jeśli jesteś w stanie rozkminić jakąś miejscówkę na najbliższy weekend, to ja chętnie zagram ;) U mnie się nie da, bo Marta ma 2 poprawki i nie chcę jej przeszkadzać ;/

1. Martuś
2. Lion
3. Drynk
4. Spiegol
5. Noobshot
6. Luki
7. MarioH
8. Łysy
9. Graża
10. Ciapek
11. MarioB
12. Lukas
13. Ziomek Lukasa
...

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 10 wrz 2013, 22:49

Ha! Dzisiejszego wieczoru wyszła opcja, że jednak 27-28 będę jeszcze jednak w Gdańsku więc jest szansa, że się pojawię. Wyjazd mam dopiero 30 w niedzielę, ale to tak śliski temat, że sam nie wiem.

Z mojej strony nie ma szans na miejscówkę. Zwłaszcza w ten weekend, bo akurat wtedy jestem homeless :mrgreen:

Ogólnie to żeś długą listę graczy zapodał.. nice. Każdy ogarnia? Czy same takie fisze jak ja?

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 10 wrz 2013, 23:04

1. Martuś - pros nad prosy, przeklniemy dzień, gdy zarejestruje się na forum ;)
2. Lion - fish na fishe, tylko Gordon i Loncik słabsi ;)
3. Drynk - pros
4. Spiegol - pros
5. Noobshot - pros
6. Luki - pros
7. MarioH - dobry TAG, ale świeżak - mój zdolniejszy uczniak
8. Łysy - średni LAG
9. Graża - solidny TAG
10. Ciapek - słaby LAG
11. MarioB - calling station - mój mniej zdolny uczniak
12. Lukas - bardzo solidny LAG
13. Ziomek Lukasa - nie znaju
14. Gns - pros

To tak w skrócie ;) A co do naszej gry, to nie widzę przeszkód, żeby wieczór Pokerkingowy zrobić w piątek, byłaby nas 7-ka, więc dobry skład. Oczywiście gościnny ze mnie człek, więc jeśli ktoś ma ochotę na oba dni, to nie widzę przeszkód. No chyba, że faktycznie na wieczór Starych Znajomych byłby już fullringowy skład. Ewentualnie Lukas jest na tyle mocny, że jego można spokojnie posadzić z Wami ;)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 11 wrz 2013, 09:16

LOL. Ja nie jestę prosę :mrgreen: Zwłaszcza po 3-4 miechach bez gry.. mimo wszystko dzięki za wiarę lv :D

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 11 wrz 2013, 09:28

Poza noobshotem w ostatnim czasie nikt z Was nie gra w forumowych i ciężko mi ocenić, więc wolałem wpisać, że prosy, żeby jakiegoś faux pas nie pierdyknąć ;)

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 11 wrz 2013, 10:13

lion_victor pisze:Poza noobshotem

zapomniałeś dodałać, że zwykle na sit oucie ;)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 11 wrz 2013, 10:19

Ale pros ;)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 15 wrz 2013, 02:30

Dobry weekend, Śląsk pyknął Lecha, a ja choć nie shipnąłem, to zrobiłem życiówkę online. Wiem, wiem, że przy takim gajorze to mogę się schować, ale radość jest (choć oczywiście trochę żalu też, że to mimo wszystko nie ship).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 15 wrz 2013, 09:19

Nie patrz na to kto jakie wyniki robi bo to tylko kwestia czasu :D
Narzekać też nie masz co bo top3 to dobry wynik :D
Ship jest nieunikniony przy dobrej grze i jest to tylko kwestia czasu :)
Gratki przede wszystkim wytrwałości bo 6h to sporo gry:)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”