Z mojego krótkiego doświadczenia gry na żywo - w większości była to odmiana klasyczna pokera - bardzo istotnym czynnikiem jest umiejętność okazywania zdenerwowania jak sięma silny układ kart.
Są różne taktyki - w pokerze klasycznym najważniejszym etapem wg mnie jest moment wymiany kart - ja często stosowałem technikę przy otrzymaniu trzech takich samych figur - dawałem dwie karty, ale niby się wahałem cofałem i dawałem 3 karty, a później spowrotem 2 karty - ogólnie okazywałem chorobliwe niezdecydowanie. Dosyć fajnie to zaciemniało sytuację, ale oczywiście tylko za pierwszym razem.
W Texas Hold'em uwielbiam dużo mówić, denerwować przeciwników pytaniami, odpowiadać nie pytanym, gdy pytanie skierowane jest do innego uczestnika, ogólnie grzecznie i w zgodzie z regułami etycznymi i dobrego zachowania przy stole pokerowym staram się delikatnie wyprowadzić danego przeciwnika z równowagi a wtedy on tylko czeka żeby mnie wyeliminować z gry i często bezzasadnie i nielogicznie w ogóle stara się mnie sprawdzić
A Wy jakie macie doświadczenia w tym zakresie - bo może spotkamy się kiedyś w grze w realu - to będę już bogatszy o Wasze doświadczenia