Co do gry tez mialem tak jak ty zrobilem przerwe na 2 miesiace i teraz pogrywam sporadycznie ale pogrywam i bankroll roznie wyglada ale bez tragedi
>Mlody< czyli tam i z powrotem
-
Maciejjas
- -#VIP

- alekspolak1
- -#VIP

- Mlody
- -#zasłużony

- Mlody
- -#zasłużony

Upatrzyłem sobie ten turniej od samego początku, nie wiem czemu ale wpadł mi w oko i już dość dawno postanowiłem, że w nim zagram. SCOOP za 22$, 500k gwarantowane, 2 dniowy.
Formuła deepsack, dla mnie rewelacja. Uważam, że takie turnieje to najczystsza postać pokera. Dużo gry, duże stacki i możliwość wykazania się skillem.
Wystartowało 26k graczy (:O) z czego było 4,5k miejsc płatnych. Gra została przerwana po 44 levelu. Turniej zaczął się o 23.
Grało mi się super, poziom bardzo niski. Stwierdziłem, że chyba na Hey donki i tak reprezentują wyższy poziom
Praktycznie bez grania coin flipów i minimalizując wariancję udało mi się powoli budować solidny stack. W takim maratonie nie ma sensu pchać się w niepewne all iny bo gry jest tyle, że spokojnie można poczekać na pewne sytuacje. Dlatego na jednym z pierwszych leveli po przebijankach przeciwników spokojnie wywaliłem QQ przed flopem a w ciągu całej nocy chyba jeszcze z 3 razy JJ
Po prostu czułem, że to będzie mój turniej i nie warto bez sensu ryzykować:)
Blindy rosły, budowałem powoli stack, aż wreszcie dostałem serie dobrych kart, która pozwoliła mi wskoczyć przy blindach 2500/5000 na poziom 170k
Przyszło rozdanie, w którym jeden z przeciwników zagrał all ina przed flopem, wszyscy spasowali a na bb podniosłem JJ i doszedłem do wniosku, że w końcu trzeba zaryzykować i sprawdziłem. Przeciwnik pokazał 99 i wskoczyłem na blisko 320k co dało mi już bardzo solidny stack
Niestety nie dane mi było długo się nim cieszyć. Dostałem AKs, limp z utg, limp ze sredniej, a ja z dilera podbijam - utg sprawdza. Flop KJ4, przeciwnik podbija, ja gram all ina a on sprawdza. Pokazuje.... QT. Niestety już na turn spada 9 i tak oto 5 outer pozbawia mnie puli na ponad 600k i 80 miejsce, które pozwoliłoby spokojnie myśleć już o tym żeby walczyć o 2 dzień.
Spadam na shorta, donk się cieszy a ja zirytowany, zmeczony i wkurzony o 7 rano odpadam mając TT na KJ - mogłem tego uniknąć ale postanowiłem na początku, że nie mam zamiaru w kolejnym turnieju bawić się na shorcie i wykorzystam każdą okazję żeby się nabudować. Niestety nie udało się. Wynik dla mnie rewelacyjny, niestety miałem już ochotę na coś więcej...
Formuła deepsack, dla mnie rewelacja. Uważam, że takie turnieje to najczystsza postać pokera. Dużo gry, duże stacki i możliwość wykazania się skillem.
Wystartowało 26k graczy (:O) z czego było 4,5k miejsc płatnych. Gra została przerwana po 44 levelu. Turniej zaczął się o 23.
Grało mi się super, poziom bardzo niski. Stwierdziłem, że chyba na Hey donki i tak reprezentują wyższy poziom
Praktycznie bez grania coin flipów i minimalizując wariancję udało mi się powoli budować solidny stack. W takim maratonie nie ma sensu pchać się w niepewne all iny bo gry jest tyle, że spokojnie można poczekać na pewne sytuacje. Dlatego na jednym z pierwszych leveli po przebijankach przeciwników spokojnie wywaliłem QQ przed flopem a w ciągu całej nocy chyba jeszcze z 3 razy JJ
Po prostu czułem, że to będzie mój turniej i nie warto bez sensu ryzykować:)
Blindy rosły, budowałem powoli stack, aż wreszcie dostałem serie dobrych kart, która pozwoliła mi wskoczyć przy blindach 2500/5000 na poziom 170k
Przyszło rozdanie, w którym jeden z przeciwników zagrał all ina przed flopem, wszyscy spasowali a na bb podniosłem JJ i doszedłem do wniosku, że w końcu trzeba zaryzykować i sprawdziłem. Przeciwnik pokazał 99 i wskoczyłem na blisko 320k co dało mi już bardzo solidny stack
Niestety nie dane mi było długo się nim cieszyć. Dostałem AKs, limp z utg, limp ze sredniej, a ja z dilera podbijam - utg sprawdza. Flop KJ4, przeciwnik podbija, ja gram all ina a on sprawdza. Pokazuje.... QT. Niestety już na turn spada 9 i tak oto 5 outer pozbawia mnie puli na ponad 600k i 80 miejsce, które pozwoliłoby spokojnie myśleć już o tym żeby walczyć o 2 dzień.
Spadam na shorta, donk się cieszy a ja zirytowany, zmeczony i wkurzony o 7 rano odpadam mając TT na KJ - mogłem tego uniknąć ale postanowiłem na początku, że nie mam zamiaru w kolejnym turnieju bawić się na shorcie i wykorzystam każdą okazję żeby się nabudować. Niestety nie udało się. Wynik dla mnie rewelacyjny, niestety miałem już ochotę na coś więcej...
Ukończyłeś turniej na 654y miejscu. Nagroda w wysokości 141,48 USD została przelana na Twoje konto prawdziwych pieniędzy.
- Mlody
- -#zasłużony

- Mlody
- -#zasłużony

ups, teraz zauwazylem, ze rozdanie mialo troche inny przebieg ale i tak rozegralbym je identycznie
PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 43528097137: Turniej nr 2010050021, $20+$2 USD
Hold'em No Limit - Poziom XXVI (4000/8000) - 03/05/2010 6:47:34 CET [03/05/2010
0:47:34 ET]
Stół '2010050021 1806' 9-max Miejsce nr 9 to rozdający
Miejsce 1: Martoni1001 (293493 żetonów)
Miejsce 2: squash65 (462044 żetonów)
Miejsce 3: Jonibegood1 (198116 żetonów)
Miejsce 4: InTheEnd9999 (184952 żetonów)
Miejsce 5: shawnie2dope (194857 żetonów)
Miejsce 6: TrobTrob (210662 żetonów)
Miejsce 7: Fulbert101 (175977 żetonów)
Miejsce 8: BUST_U_NOW (194558 żetonów)
Miejsce 9: Mlody87pl (338961 żetonów)
Martoni1001: wpłaca ante 1000
squash65: wpłaca ante 1000
Jonibegood1: wpłaca ante 1000
InTheEnd9999: wpłaca ante 1000
shawnie2dope: wpłaca ante 1000
TrobTrob: wpłaca ante 1000
Fulbert101: wpłaca ante 1000
BUST_U_NOW: wpłaca ante 1000
Mlody87pl: wpłaca ante 1000
Martoni1001: wpłaca małą ciemną 4000
squash65: wpłaca dużą ciemną 8000
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz Mlody87pl otrzymał [Ad Kd]
Jonibegood1: sprawdza 8000
InTheEnd9999: pasuje
shawnie2dope: pasuje
TrobTrob: sprawdza 8000
Fulbert101: pasuje
BUST_U_NOW: pasuje
Mlody87pl: przebija 15000 do 23000
Martoni1001: pasuje
squash65: pasuje
Jonibegood1: sprawdza 15000
TrobTrob: sprawdza 15000
*** FLOP *** [4h Jd Ks]
Jonibegood1: czeka
TrobTrob: czeka
Mlody87pl: stawia 75000
Jonibegood1: przebija 99116 do 174116 i wchodzi all-in
TrobTrob: pasuje
Mlody87pl: sprawdza 99116
*** TURN *** [4h Jd Ks] [9c]
*** RIVER *** [4h Jd Ks 9c] [8d]
*** POKAZANIE KART ***
Jonibegood1: pokazuje [Th Qh] (strita, od Dziewiątki do Króla)
Mlody87pl: pokazuje [Ad Kd] (parę Króle)
Jonibegood1 wygrał 438232 z puli
- Mlody
- -#zasłużony

- radost21
- LEGENDA

a ja wierze w snyMlody pisze:Dzieki chlopaki ciagle wierze w sukces
mój ostatni wyglądał mniej wiecej tak
był maj i były bzy
młody /czyli ty/ zaprosiłes starego na łąkę
kwieciem pachnącą...
...a tam
scena rozegrala się nastepująca
-popatrz- rzekł młody to moje nowe hobby
-uchu - odpowiedział radost, choc równie dobrze mogłotobyć cos w rodzaju acha
zagłuszone przez koncówke butelki tkwiącą w przełyku trunkowego bohatera drugiego planu
- i jak?? - młody nie dawał za wygraną
-...
-;;;
- no KROWY JAK TO KRowy
- ale jakie cycate, dojne znaczy sie - z dumą kontynuował młody
- ja pierdole - przerazonym głosem skitował to drugi z towarzystwa
- prawda że robia wrażenie?
- wrażenie? zdziwił sie radost - W GÓWNO WDEPNĄŁEM...
-
Kasandrito
- -#aktywny

- Mlody
- -#zasłużony

Kasandrito pisze:nie za mały raise pre z AKs przy 2 limpach?
niecałe 3BB to trochę mało, nawet grając small balla
5BB mogłoby go wygonić, nice score anyway
Założyłem, że nie uśmiecha mi się stackowanie pre z AK a taki duży bet mógłby skusić któregoś do dziwacznych zagrań, więc wolałem zobaczyć flopa za nie wielką cenę i postarać się coś trafić. Trafiłem, przeciwnik miał lepiej, trudno.
-
Kasandrito
- -#aktywny

martwiłbyś się 'dziwacznymi zagraniami' gdyby miały miejsce imo
na limp-pusha z UTG zawsze możesz zrzucić zostawiając sobie grywalny stack. chociaż ja w zależności od historii rozdań z tym graczem w 85% przypadków bym snap callował. (wielu graczy odbierze to jako zwykłego squeeze'a z btn i mogą pokusić się o resteal move'a)
a jeśli wolałeś zobaczyć flopa za niewielką cenę to lepszy byłby limp i nie budowanie puli
ja wiem, że to takie pierdzenie po fakcie, ale zastanawiam się czy raisowanie AKs po 2 limpach i z pozycji do ~2,9BB w rozdaniu z dwoma stackami ~25BB ma sens (czy nie tracisz na wartości tej ręki), moim zdaniem nie.
chętnie bym zapytał co sądzą o tym prosi na pokerzyście jeśli nie masz nic przeciwko
na limp-pusha z UTG zawsze możesz zrzucić zostawiając sobie grywalny stack. chociaż ja w zależności od historii rozdań z tym graczem w 85% przypadków bym snap callował. (wielu graczy odbierze to jako zwykłego squeeze'a z btn i mogą pokusić się o resteal move'a)
a jeśli wolałeś zobaczyć flopa za niewielką cenę to lepszy byłby limp i nie budowanie puli
ja wiem, że to takie pierdzenie po fakcie, ale zastanawiam się czy raisowanie AKs po 2 limpach i z pozycji do ~2,9BB w rozdaniu z dwoma stackami ~25BB ma sens (czy nie tracisz na wartości tej ręki), moim zdaniem nie.
chętnie bym zapytał co sądzą o tym prosi na pokerzyście jeśli nie masz nic przeciwko

- Mlody
- -#zasłużony

- Mlody
- -#zasłużony

Ostatnio sny są dość często obecne w moim życiu. Najpierw wystąpiłem w roli drugoplanowej w śnie Radosta jako tło dla krowy. Był to niby proroczy sen, który jak się okazało zwiastował zwycięstwo dla samego posiadacza głowy, w której się zrodził. Postanowiłem jednak udowodnić, że dotyczył on również mojego triumfu.
Zagrałem w turku za 10$, 2k gwarantowane. Zagrało 289 graczy a po ostatnim małym "sukcesie" w scoopie ta liczba wydała mi się banalna. 40 miejsc płatnych, spokojna gra i szybko minął buble.
Kiedy już miałem wizję wejścia na FT, bardzo ładny stack i gotowość do walki o najwyższe laury w wojnie sb/bb mając T9 trafiłem idealnego flopa T94, niestety mój przeciwnik miał KT i żadnym raisem nie dawał się wygonić z rozdania no i zostało mu to wynagrodzone w postaci K na river co zamiast dać mi miejsce w czołówce sprowadziło na ziemię w okolice shorta.
Miało być pięknie a skończyło się jak zawsze czyli 17 miejsce....
Wracając do snów bo ostatnio są one motywem przewodnim większości postów jakie czytam - dzisiaj też miałem jeden. Przyśniła mi się rozmowa do której prawdopodobnie nigdy nie dojdzie na żywo - wszystko zostało w niej wyjaśnione, nie zostało nic niedopowiedziane a i gdy obudziłem się w świecie realnym mimo, że dalej z samymi pytaniami bez odpowiedzi to jednak z jakąś taką lekkością w duchu....
Zagrałem w turku za 10$, 2k gwarantowane. Zagrało 289 graczy a po ostatnim małym "sukcesie" w scoopie ta liczba wydała mi się banalna. 40 miejsc płatnych, spokojna gra i szybko minął buble.
Kiedy już miałem wizję wejścia na FT, bardzo ładny stack i gotowość do walki o najwyższe laury w wojnie sb/bb mając T9 trafiłem idealnego flopa T94, niestety mój przeciwnik miał KT i żadnym raisem nie dawał się wygonić z rozdania no i zostało mu to wynagrodzone w postaci K na river co zamiast dać mi miejsce w czołówce sprowadziło na ziemię w okolice shorta.
Miało być pięknie a skończyło się jak zawsze czyli 17 miejsce....
Wracając do snów bo ostatnio są one motywem przewodnim większości postów jakie czytam - dzisiaj też miałem jeden. Przyśniła mi się rozmowa do której prawdopodobnie nigdy nie dojdzie na żywo - wszystko zostało w niej wyjaśnione, nie zostało nic niedopowiedziane a i gdy obudziłem się w świecie realnym mimo, że dalej z samymi pytaniami bez odpowiedzi to jednak z jakąś taką lekkością w duchu....
-
Kasandrito
- -#aktywny

Mlody pisze:pewnie, mozemy zapytac;) zaraz wrzuce;)
właśnie zauważyłem, że wrzuciłeś.
najbardziej podobał mi się ten komentarz:
dokladnie 2 limperow masz wiec musisz uderzyc wiecej niz 3xBB a po flopie zamykasz oczy i napierdalasz
co do ostatniego akapitu w poprzednim poście to na odległość wyczuwam jakieś sprawy sercowe. mnie też nosi ostatnio. wiosna wiosna, wiosna ach to Ty
pozdr
- Mlody
- -#zasłużony

- Kosira
- -#VIP

- Glory
- -#Site Admin

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”