Mini blog Pugalos
- Pugalos
- -#VIP

Nie nic lepszego nie mają i mieć nie będą.
Aby klienci nie uciekali zrobili że aktualne umowy trają do końca ich wygaśnięcia i dopiero potem migracja albo rezygnacja. Na zachętę pododawali pakiety C+ tym co mieli npremium chyba do końca maja, ale nowe oferty jakby nie patrzeć są ok. 20 zl wyższe od tych co były nie dając nic w zamian a wręcz mniej kanałów jest.
Dodatkowo są jakieś chore opłaty za dekoder.
Ja mam umowę do końca stycznia więc jeszcze trochę , a potem rezygnacja. Chociaż wypowiedzenie złożyłem. Jak zadzwonią to odmówię wypowiedzenie.
Aby klienci nie uciekali zrobili że aktualne umowy trają do końca ich wygaśnięcia i dopiero potem migracja albo rezygnacja. Na zachętę pododawali pakiety C+ tym co mieli npremium chyba do końca maja, ale nowe oferty jakby nie patrzeć są ok. 20 zl wyższe od tych co były nie dając nic w zamian a wręcz mniej kanałów jest.
Dodatkowo są jakieś chore opłaty za dekoder.
Ja mam umowę do końca stycznia więc jeszcze trochę , a potem rezygnacja. Chociaż wypowiedzenie złożyłem. Jak zadzwonią to odmówię wypowiedzenie.
- Szfiecu
- LEGENDA

- Pugalos
- -#VIP

- Pugalos
- -#VIP

- Pugalos
- -#VIP

W poprzednich postach pokazywałem wygrane tickety na heyu i dzisiaj postanowiłem jeden wykorzystać a efekt poniżej.
Grało się bardzo dobrze, skupienie , muzyka poczucie , że nie gram kretyńskich rąk tylko to co trzeba.
1 miejsce poza zasięgiem planowałem 3-4 i byłoby dobrze więc 2m jak najbardziej jestem zadowolony.
Grało się bardzo dobrze, skupienie , muzyka poczucie , że nie gram kretyńskich rąk tylko to co trzeba.
1 miejsce poza zasięgiem planowałem 3-4 i byłoby dobrze więc 2m jak najbardziej jestem zadowolony.
- Pugalos
- -#VIP

Dzisiaj sobota jak w każdą sobotę odpoczynek i niestety obżarstwo oraz mecze La Liga póki jeszcze mam nc+ z canal+.
Barca wymęczyła 3 pkt zbliżające do mistrzostwa chociaż już je i tak ma. Żadne cudy czy czary mary im mistrza nie odbiorą w tym sezonie.
A i pochwalę Heya rano zrobiłem wypłatę do nettelera i chyba od razu kasiorka przelana. Sprawdziłem w sumie po 1h i była na koncie.
Barca wymęczyła 3 pkt zbliżające do mistrzostwa chociaż już je i tak ma. Żadne cudy czy czary mary im mistrza nie odbiorą w tym sezonie.
A i pochwalę Heya rano zrobiłem wypłatę do nettelera i chyba od razu kasiorka przelana. Sprawdziłem w sumie po 1h i była na koncie.
- Pugalos
- -#VIP

- Pugalos
- -#VIP

Mam takie spostrzeżenia odnośnie dzisiejszego meczu.
1. Po co grał Messi ? Braca grała praktycznie w 10-tkę rozgrywali piłkę czekając na ??? zawsze Messi szalał i robił grę przed polem karnym niestety dzisiaj stał i stali wszyscy prawie.
Lewa strona Alba Iniesta i Sanchez ok środek może być ale dlaczego nie wpuścił Fabregasa i Villę a nawet Tello byłby ruch dziwne to dla mnie. Tak jakby odpuszczenie a raczej pogodzenie się z porażką.
2. Druga bramka spalony, trzecia bramka faula na Albie.
3. Z jeden karny dla Bayernu powinien być.
4. Zasłużona wygrana Bayernu chyba wielką motywacją, bo mają wielką szansę na wygranie LM.
5. Barca tak jakby wypalona , skład bez rywalizacji każdy ma swoje miejsce w składzie, ale Pedro, Sanchez, Alba wielkie serce i chęć do gry Iniesta Xavi Busqets nic do zarzucenia, ale ten Messi w dzisiejszym meczu popsuł ducha zespołowi. Brak pomysłu na grę przy stojącym Messim.
W sumie 5 lat non stop wygrywania nudne już , mecze w lidze jak już wiadomo że mistrzostwo zdobyte też tak jakby normalka więc taki obrót meczu wyjdzie na dobre.
Kolejne wygrane będą bardziej emocjonujące i będą bardziej cieszyć.
A tak na koniec Barce stać na wygraną w rewanżu, ale czy aż 4-0 ??? Zobaczymy
Visca el Barca !!!
1. Po co grał Messi ? Braca grała praktycznie w 10-tkę rozgrywali piłkę czekając na ??? zawsze Messi szalał i robił grę przed polem karnym niestety dzisiaj stał i stali wszyscy prawie.
Lewa strona Alba Iniesta i Sanchez ok środek może być ale dlaczego nie wpuścił Fabregasa i Villę a nawet Tello byłby ruch dziwne to dla mnie. Tak jakby odpuszczenie a raczej pogodzenie się z porażką.
2. Druga bramka spalony, trzecia bramka faula na Albie.
3. Z jeden karny dla Bayernu powinien być.
4. Zasłużona wygrana Bayernu chyba wielką motywacją, bo mają wielką szansę na wygranie LM.
5. Barca tak jakby wypalona , skład bez rywalizacji każdy ma swoje miejsce w składzie, ale Pedro, Sanchez, Alba wielkie serce i chęć do gry Iniesta Xavi Busqets nic do zarzucenia, ale ten Messi w dzisiejszym meczu popsuł ducha zespołowi. Brak pomysłu na grę przy stojącym Messim.
W sumie 5 lat non stop wygrywania nudne już , mecze w lidze jak już wiadomo że mistrzostwo zdobyte też tak jakby normalka więc taki obrót meczu wyjdzie na dobre.
Kolejne wygrane będą bardziej emocjonujące i będą bardziej cieszyć.
A tak na koniec Barce stać na wygraną w rewanżu, ale czy aż 4-0 ??? Zobaczymy
Visca el Barca !!!
- MrGordon
- LEGENDA

- Szfiecu
- LEGENDA

Tak na prawdę, to niestety może zabraknąć tej chociaż jednej bramki strzelonej na wyjeździe.... Gdyby to zamiast Bartry - Pique miał taką okazję, to cieszylibyśmy się z gola, a tak to trybuna.
Świat nie takie cuda widział, a tutaj mamy do czynienia z drużyną która cuda robiła na zamówienie - więc czemu by nie teraz?
Świat nie takie cuda widział, a tutaj mamy do czynienia z drużyną która cuda robiła na zamówienie - więc czemu by nie teraz?
- Dawid84
- LEGENDA

Szfiecu pisze:Świat nie takie cuda widział, a tutaj mamy do czynienia z drużyną która cuda robiła na zamówienie - więc czemu by nie teraz?
1. Bo gra z Bayernem za którym przemawia - trener, styl gry, skuteczna gra obronna, klasa zawodników, głód zwycięstwa, wynik pierwszego meczu
2. Bo to Barcelona - ale nie taka FCB z tci-tacą tylko ta którą widzimy - z problemami kadrowymi (środek obrony, Messi ie w pełni formy), brak tej drużynie polotu (może zużycie materiału), z całym szacunkiem ale trener nie najwyższych lotów.
Obserwując to nieobiektywnie stwierdzam, że po prostu Real ustawił szczyt formy na koniec sezonu a FCB na początek. Dlategokibice FCB jarali się 11 czy 13 punktową przewagą w lidze natomiast już praktycznie FCB poza tą ligą to nigdzie nie zaistenieje. Słabnącą FCB było widać już w starciu z Realem w Pucharze Króla. Tak więc poza ligą nie wygrają nic. Bayern sobie na to nie pozwoli. Nadzieje FCB mogą opierać się imo tylko na tym, że mecz będzie sędzio9wał jakiś typek który będzie gwizdał faul przy każdym kontakcie piłkarzy. A nie trzeba być znawcą futbolu żeby widzieć że panienki z lig hiszpańskich wywracają sięw polu karnym nawet od kontaktu z liściem, ew. podmuchu wiatru.
- Pugalos
- -#VIP

Dawid84 pisze:Obserwując to nieobiektywnie stwierdzam, że po prostu Real ustawił szczyt formy na koniec sezonu a FCB na początek. Dlategokibice FCB jarali się 11 czy 13 punktową przewagą w lidze natomiast już praktycznie FCB poza tą ligą to nigdzie nie zaistenieje. Słabnącą FCB było widać już w starciu z Realem w Pucharze Króla. Tak więc poza ligą nie wygrają nic. Bayern sobie na to nie pozwoli. Nadzieje FCB mogą opierać się imo tylko na tym, że mecz będzie sędzio9wał jakiś typek który będzie gwizdał faul przy każdym kontakcie piłkarzy. A nie trzeba być znawcą futbolu żeby widzieć że panienki z lig hiszpańskich wywracają sięw polu karnym nawet od kontaktu z liściem, ew. podmuchu wiatru.
Oj David trochę bezmyślnie piszesz jaki szczyt formy Real ustawił na koniec sezonu ? grają tak samo w lidze wszystkich rozwalają a w LM jak widać z kłopotami.
Co znaczy że nie istnieje Barce poza ligą ??? czyli Real też nie istnieje jest w tej samej fazie LM troszkę pomyśl przed napisaniem , bo pełno niekonsekwencji w Twoim poście.
Rozwalenie Milanu 4-0 to jest nieistnienie ? Real pierwszy lepszy przeciwnik który fartem z Malagą wygrał rozpiepsza Real w pył to jak Barca nie istnieje to o Realu można napisać że jeszcze bardziej nie istnieje o ile można coś takiego napisać.
Napisz co dla Ciebie znaczy szczyt formy w Realu w końcu sezonu ? bo nie wiem
Chyba szczyt w hotelowych pokojach z panienkami im się nasilił.
- Dawid84
- LEGENDA

Dla mnie szczyt formy oznacza, że na końcu sezonu prezentuje się w miarę przyzwoity poziom i jest się nadal w rozgrywkach.
Barca - liga (1.), LM (out), Puchar Króla (out)
Real - liga (2./3.), LM ( szanse jeszcze są wysatrczy 3-0), Puchar Króla (finał przed nimi)
Barcelona z LM już się żegna, bo styl i rywal im nie pozwoli na odrobienie strat. Wspominasz mecz z 1/8, siegnijmy bliżej pamiecią do PSG. FCB w formie by wygrała chociaż 1 mecz z PSG, a tutaj 2 remisy. Jeśli wcześniej tak świetnie "istnieli" to powiedz mi jaki wynik z Milanu przywieźli? Milan na Camp Nou przyjął złą taktykę i poniósł za to zasłużoną karę.
Ze szczytem formy mam na myśli to, że w końcówce sezonu gdy zbliża się decydująca faza rozgrywek pucharowych to wciąż są w grze, czego nie można powiedzieć o FCB.
Barca - liga (1.), LM (out), Puchar Króla (out)
Real - liga (2./3.), LM ( szanse jeszcze są wysatrczy 3-0), Puchar Króla (finał przed nimi)
Barcelona z LM już się żegna, bo styl i rywal im nie pozwoli na odrobienie strat. Wspominasz mecz z 1/8, siegnijmy bliżej pamiecią do PSG. FCB w formie by wygrała chociaż 1 mecz z PSG, a tutaj 2 remisy. Jeśli wcześniej tak świetnie "istnieli" to powiedz mi jaki wynik z Milanu przywieźli? Milan na Camp Nou przyjął złą taktykę i poniósł za to zasłużoną karę.
Ze szczytem formy mam na myśli to, że w końcówce sezonu gdy zbliża się decydująca faza rozgrywek pucharowych to wciąż są w grze, czego nie można powiedzieć o FCB.
- MrGordon
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

Raczej nie, bo swoje wnioski wysnuwam na szerszej podstawie niż tylko 1 mecz. To że ze spalonego padł to fakt, a mało to razy sędziowie gwizdali dla FCB karne przy byle kontakcie. Ciężko jest mi znaleźć inną drużynę tak chętnie upadającą w polu karnym. Nie spinajcie się, po prostu tak to widzę, że przy byle kontakcie siadają z tyłkiem na murawie i oczka wlepione w sedziego.
- Pugalos
- -#VIP

David o jakich szansach realu mówisz ??? na co zobacz statystyki posiadania piłki Barcy i realu w półfinałach.
Barca szanse też ma wystarczy 4-0.
CO ty piszesz Milan przyjął złą taktykę oglądałeś mecz ? Barca grała tak jak umie i wynik to pokazał kto jest lepszy, a jakby przyjął inną czyli jaką? mam wrażenie że nie wiesz co piszesz.
Piszesz o Barcie ja że sędziowie kartki chuj wie co jeszcze i tak 5 lat z rzędu każdy mecz
jak nie sędzia pomógł to kartki itp albo że udają faule.
Człowieku popatrz jak oni grają ile mają przewagi w posiadaniu meczy zapewne nie oglądasz tylko wyniki więc lepiej się nie wypowiadaj na podstawie obejrzanych meczy w LM.
Weź pod uwagę to, przeciwnicy Barcy aby wygrać w większości grają dużo fauli bo inaczej im się piłki nie da odebrać. Jakby Ciebie kopali po kościach cały czas to być się uśmiechał ?
Widziałeś bramkę Ibry z metrowego spalonego ?
A co powiesz na mecz Realu wyjazdowy z Zaragozą która zajmuje hmmm 20 miejsce a to ostatnie drużyna która spada z ligi i wielki real wywozi cenny punkt po remisie 1-1.
Skończ gadanie z formą realu bo aktualnie i Barca i Real są w podobnej formie przeplataja dobre mecze z kiepskimi.
Porozmawiamy po rewanżach i zobaczymy formę obu zespołów.
Ok koniec z piłką kilka słów pokerowych.
Tydzień zleciał z emocjami piłkarskimi oraz dużo pracy , bo komunie ludzie dużo kupują więc zmęczony i się grać nie chciało tzw. luzik.
Barca szanse też ma wystarczy 4-0.
CO ty piszesz Milan przyjął złą taktykę oglądałeś mecz ? Barca grała tak jak umie i wynik to pokazał kto jest lepszy, a jakby przyjął inną czyli jaką? mam wrażenie że nie wiesz co piszesz.
Piszesz o Barcie ja że sędziowie kartki chuj wie co jeszcze i tak 5 lat z rzędu każdy mecz
Człowieku popatrz jak oni grają ile mają przewagi w posiadaniu meczy zapewne nie oglądasz tylko wyniki więc lepiej się nie wypowiadaj na podstawie obejrzanych meczy w LM.
Weź pod uwagę to, przeciwnicy Barcy aby wygrać w większości grają dużo fauli bo inaczej im się piłki nie da odebrać. Jakby Ciebie kopali po kościach cały czas to być się uśmiechał ?
Widziałeś bramkę Ibry z metrowego spalonego ?
A co powiesz na mecz Realu wyjazdowy z Zaragozą która zajmuje hmmm 20 miejsce a to ostatnie drużyna która spada z ligi i wielki real wywozi cenny punkt po remisie 1-1.
Skończ gadanie z formą realu bo aktualnie i Barca i Real są w podobnej formie przeplataja dobre mecze z kiepskimi.
Porozmawiamy po rewanżach i zobaczymy formę obu zespołów.
Ok koniec z piłką kilka słów pokerowych.
Tydzień zleciał z emocjami piłkarskimi oraz dużo pracy , bo komunie ludzie dużo kupują więc zmęczony i się grać nie chciało tzw. luzik.
- Szfiecu
- LEGENDA

Dawid84 pisze:Barca - liga (1.), LM (out), Puchar Króla (out)
Real - liga (2./3.), LM ( szanse jeszcze są wysatrczy 3-0)
Tak się zastanawiam, czy przypadkiem szanse na awans Barcelony jak i Realu nie są takie same, ale może Ty Dawid myślisz, że Real może na lajcie ograć Borussie 3:0 (z którą wcześniej również przegrał i zremisował) , a Barca nie może klepnąć Bayernu (który klepała poprzednio). Weź również pod uwagę, a jeśli faktycznie się interesujesz to powinieneś to wiedzieć, że od kilku dobrych sezonów Barca na koniec Stycznia oraz w Lutym ma obniżkę formy i zadyszkę przez co w jednym sezonie uda się awansować/wygrać, a w drugim nie i tyle. Poza tym to nie są maszyny, na przestrzeni ostatnich lat jest to najlepsza drużyna piłkarska na świecie, zdobyła wszystko co mogła zdobyć i może faktycznie potrzeba im zajebistej motywacji w stylu odrobienie 2 bramek straty (z Bayernem to trochę przesadzili z tymi forami przed 2 meczem
) , a gadanie o spinaniu się na każdych leszczy można włożyć między bajki?Ogólnie mamy tutaj sytuację podobną do tej z Lewandowskim. Kibice Realu szybko przestali gadać po meczu z Borussią o jego wyniku, ale ciągle gadają o wyniki meczu Barcelony z Bayernem, zapominając przy tym, że to nie Barcelona przez ostatnie sezony nie mogła awansować z 1/8 pieprząc przy tym ciągle o 10 tytule który i w tym sezonie pozostanie białym krukiem.
Dawid84 pisze:a mało to razy sędziowie gwizdali dla FCB karne przy byle kontakcie.
no faktycznie sporo, wystarczy zobaczyć na ilość bramek poszczególnych drużyn z karnych
A tak odnośnie tego sędziowania które ciągnie się już od kilku lat, to wystarczy sobie tylko przypomnieć jak to nam sędziowie pomogli w meczach z Chelsea i Interem
Poziom sędziowania ogólnie robi się gorszy niż żenujący i nic się z tym nie zrobi. Raz skorzystają jedni, a raz drudzy - trzeba się przyzwyczaić jak do suckoutów w pokerze.
- Soya
- LEGENDA

- knoperss
- LEGENDA

- mateuszek115
- -#VIP

Tak szczerze to Barca wg mnie nie ma szans na awans, bo Bayern jest w tym momencie najlepiej przygotowana druzyna na swiecie. Co do szans Realu myśle że na pewno mają większe niż Barca, ale czy awansują? to już inna sprawa. Jak zagrają jak w Dortmundzie to nie wrożę im finału, ale oni potrafią się zmotyowować, Chociaż szansę na awans daję im 25-75, a Barcelonie 5-95. Mess i bez formy jak na razie. Wg. mnie Barca ma trochę aktorstwa i wg. mnie jest to drużyna bardziej faworyzowana.
- Pugalos
- -#VIP

Tydzień się kończy bardziej piłkarski niż pokerowy.
Mecze były 4 . Barca kompletnie bez pomysłu na grę, ale to chyba znakomita gra Bayernu który nie bardzo pozwalał na cokolwiek.
Teraz to tylko dopiąć na ostatni guzik mistrzostwo Hiszpanii i czekać do jesieni do nowego sezonu.
Real nie miał szczęścia w drugim meczu, ale zasłużenie Dortmund awansował do finału.
Chelsea w finale zdecydowanie i wygra w finale, a Benfica wygrała z turkami, ale gdyby nie te kontuzje czołowych zawodników Fenerbahce różnie mogło by być.
A pokerowo dzisiaj zagrałem 2 turki i jeden bez historii, a w drugim zostało nas 4 a trzy miejsca płatne i dostaję KK. Typek z największym stackiem raisuje przede mną ja go AInuje i pokazuje typek AJ. I asior na boardzie i na bublu kończę.
Pogoda zajebista Barca zajebiście i bubelek więc ogólnie zajebiście
Mecze były 4 . Barca kompletnie bez pomysłu na grę, ale to chyba znakomita gra Bayernu który nie bardzo pozwalał na cokolwiek.
Teraz to tylko dopiąć na ostatni guzik mistrzostwo Hiszpanii i czekać do jesieni do nowego sezonu.
Real nie miał szczęścia w drugim meczu, ale zasłużenie Dortmund awansował do finału.
Chelsea w finale zdecydowanie i wygra w finale, a Benfica wygrała z turkami, ale gdyby nie te kontuzje czołowych zawodników Fenerbahce różnie mogło by być.
A pokerowo dzisiaj zagrałem 2 turki i jeden bez historii, a w drugim zostało nas 4 a trzy miejsca płatne i dostaję KK. Typek z największym stackiem raisuje przede mną ja go AInuje i pokazuje typek AJ. I asior na boardzie i na bublu kończę.
Pogoda zajebista Barca zajebiście i bubelek więc ogólnie zajebiście
- Pugalos
- -#VIP

Pierwszy tydzień maja tylko praca. Ludzie kupują dużo aparatów na komunię jak i innej elektroniki więc jak wracam z pracy nie chce mi się grać już.
Dzisiaj zagrałem w 4 MTT. Forumowy PS na 4 m. , na Unibecie środek 80/280 coś takiego, freerolek na europokerze w płatnych i zagrałem na PS MTT za BI 1.35$ ludzi ponad 4 tyś. i doszedłem na 41/390 i dostałem QQ przede mną typek 3bb rais ja go AI i typek sprawdza z A7 i flop 724 turn T i river jebana 7 i zamiast umocnić się i walczyć dalej odpadam na 390 m.
Dzisiaj zagrałem w 4 MTT. Forumowy PS na 4 m. , na Unibecie środek 80/280 coś takiego, freerolek na europokerze w płatnych i zagrałem na PS MTT za BI 1.35$ ludzi ponad 4 tyś. i doszedłem na 41/390 i dostałem QQ przede mną typek 3bb rais ja go AI i typek sprawdza z A7 i flop 724 turn T i river jebana 7 i zamiast umocnić się i walczyć dalej odpadam na 390 m.
- Pugalos
- -#VIP

- Pugalos
- -#VIP

Maj się kończy pokerowo bez większych sukcesów, a w pracy zapierdziel.
Ludziska kupują raczej kupowali na komunię masę elektroniki i większe zmęczenie w pracy przełożyło się na gorszą jakość gry w turniejach.
Dzisiaj w sundayPL karta nie bardzo szła walczyłem ok 2h blindy rosły a stack malał i jak dostałem AJ postanowiłem powalczyć ,ale na AK się nadziałem i po turnieju.
W innym turnieju odpadłem AA na 66 i 6 na river i tak to już bywa.
Ludziska kupują raczej kupowali na komunię masę elektroniki i większe zmęczenie w pracy przełożyło się na gorszą jakość gry w turniejach.
Dzisiaj w sundayPL karta nie bardzo szła walczyłem ok 2h blindy rosły a stack malał i jak dostałem AJ postanowiłem powalczyć ,ale na AK się nadziałem i po turnieju.
W innym turnieju odpadłem AA na 66 i 6 na river i tak to już bywa.
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”