Nowy rok czysta karta brak bankrolla po ostatnich moich słabszych grach, a może po prostu bad runn? Rozpocząłem edukację pokerową ale niestety wyniki nie szły na + ale na - może nie powinienem się uczyć?;) Aktualnie mój bankrool to kilkanaście $ rozrzuconych po kilku roomach. Dostałem ostatnio jakiś bonus na titan poker ale go jeszcze nie sprawdzałem. Z tego co dobrze zrozumiałem to mam 50$ ale pewny nie jestem
Krótko o mnie mam na imię Mateusz jak sugeruje mój nick studiuje i szukam pracy
Teraz moja historia pokerowa
W pokera rozpocząłem grać w 2 klasie liceum przez kolege który mi o nim co nieco opowiedział;) Karierę rozpocząłem od freerolli na PokerStars-nielegalny-w-PL! FTP. oczywiście żadnych sukcesów nie było. Dostałem później kase za test na pewnej stronie i troche pograłem na FTP z mniejszymi i większymi sukcesami, ale jak to wyszło w końcu bankrool doszedł do magicznej liczby 0
Oczywiście trochę poczytałem podstawy pokera ale jakoś dużo tego nie było bo oczywiście lenistwo wygrało. Liznąłem każdej gry ale wybrałem sng i MTT ponieważ uważałem że to najlepsza odmiana gry dla mnie. Po czarnym piątku przestałem w ogóle grac w pokera aż do czasu kiedy dowiedziałem się o scandicu tam poziom był tak niski że nawet ja tam byłem ,prosem". Grałem głównie tam freerole ale ale niezwykłe poniewaź tam można było nie grać i być w kasie
Kilka razy wygrałem tam bilet do turniejów 2.5k iiii shipnalem jeden wygrywając 750 $ co jest moim największym osiągnieciem jak do tej pory. Oczywiście zdarzyło się kilka mniejszych wygranych ale tej nigdy nie przebiłem
Potem oczywiście nastąpiło uregulowanie pokera w POlsce i dostałem miłą wiadomość od scandicu że musze wypłacić kase bo będą blokowali mi konto. Po tym Kolejny raz przestałem grać w poker i miałem długą przerwę. Zacząłem się bawić bukmacherką ale przeje.... tam trochę kasy więc nie chcę nawet o tym wspominać. Od czerwca roku 2012 postanowiłem powrócić do pokera wpłaciłem grube 10$ na everesta i zacząłem grać sng i MTT po krótkim ogarnięciu zaczęło iśc nadzwyczaj dobrze aż do czasu kiedy everek przeniósł się do sieci Ipoker. Nie dośc że czekałem na kasę ponad miesiąc to pózniej gra się zaczęła pieprzyc i tak doszło prawie do przegrania całego rolla. Na tym zakończę mój pierwszy wpis. Postanowiłem rozpocząć pisanie bloga żeby w końcu się zmotywować do nauki i zacząć w końcu porządna grę;)
Postanowienia na ten rok to
Przejść z 2 poziomy wyżej
Rozpocząć edukację
zdecydować sie na jedną grę czy MTT sng czy one table
Dostać się do coachingu M@jkela
Narazie postanowienia ogólne sprecyzuję je w niedługim czasie

Wytrwałości w prowadzeniu i powodzenia w grze życzę
2.44
5.28$. Turki te były dla mnie łatwe i przyjemne ale strasznie monotonne i długie, za to wpisowe nie opłaca się tyle siedzieć
(two pair, Aces and Nines)
(a pair of Nines)