mateuszek115 przygotowania do Supernovy

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

mateuszek115 przygotowania do Supernovy

Postautor: mateuszek115 » 05 sty 2013, 14:54

:grin: Witam Panie i Panowie na moim świeżo założonym blogu :) Blog miał być założony jak shipne jakiś fajny turniej ale doszedłem do wniosku że może to nigdy nie nastąpić. Postanowiłem więc rozpocząć pisanie bloga od rozpoczęcia roku. Oczywiście jak to wyszło z małym poślizgiem bo oczywiście nie miałem czasu jak zwykle ;) Nowy rok czysta karta brak bankrolla po ostatnich moich słabszych grach, a może po prostu bad runn? Rozpocząłem edukację pokerową ale niestety wyniki nie szły na + ale na - może nie powinienem się uczyć?;) Aktualnie mój bankrool to kilkanaście $ rozrzuconych po kilku roomach. Dostałem ostatnio jakiś bonus na titan poker ale go jeszcze nie sprawdzałem. Z tego co dobrze zrozumiałem to mam 50$ ale pewny nie jestem ;)
Krótko o mnie mam na imię Mateusz jak sugeruje mój nick studiuje i szukam pracy ;)
Teraz moja historia pokerowa ;) W pokera rozpocząłem grać w 2 klasie liceum przez kolege który mi o nim co nieco opowiedział;) Karierę rozpocząłem od freerolli na PokerStars-nielegalny-w-PL! FTP. oczywiście żadnych sukcesów nie było. Dostałem później kase za test na pewnej stronie i troche pograłem na FTP z mniejszymi i większymi sukcesami, ale jak to wyszło w końcu bankrool doszedł do magicznej liczby 0 ;) Oczywiście trochę poczytałem podstawy pokera ale jakoś dużo tego nie było bo oczywiście lenistwo wygrało. Liznąłem każdej gry ale wybrałem sng i MTT ponieważ uważałem że to najlepsza odmiana gry dla mnie. Po czarnym piątku przestałem w ogóle grac w pokera aż do czasu kiedy dowiedziałem się o scandicu tam poziom był tak niski że nawet ja tam byłem ,prosem". Grałem głównie tam freerole ale ale niezwykłe poniewaź tam można było nie grać i być w kasie ;) Kilka razy wygrałem tam bilet do turniejów 2.5k iiii shipnalem jeden wygrywając 750 $ co jest moim największym osiągnieciem jak do tej pory. Oczywiście zdarzyło się kilka mniejszych wygranych ale tej nigdy nie przebiłem ;) Potem oczywiście nastąpiło uregulowanie pokera w POlsce i dostałem miłą wiadomość od scandicu że musze wypłacić kase bo będą blokowali mi konto. Po tym Kolejny raz przestałem grać w poker i miałem długą przerwę. Zacząłem się bawić bukmacherką ale przeje.... tam trochę kasy więc nie chcę nawet o tym wspominać. Od czerwca roku 2012 postanowiłem powrócić do pokera wpłaciłem grube 10$ na everesta i zacząłem grać sng i MTT po krótkim ogarnięciu zaczęło iśc nadzwyczaj dobrze aż do czasu kiedy everek przeniósł się do sieci Ipoker. Nie dośc że czekałem na kasę ponad miesiąc to pózniej gra się zaczęła pieprzyc i tak doszło prawie do przegrania całego rolla. Na tym zakończę mój pierwszy wpis. Postanowiłem rozpocząć pisanie bloga żeby w końcu się zmotywować do nauki i zacząć w końcu porządna grę;)

Postanowienia na ten rok to
Przejść z 2 poziomy wyżej
Rozpocząć edukację
zdecydować sie na jedną grę czy MTT sng czy one table
Dostać się do coachingu M@jkela
Narazie postanowienia ogólne sprecyzuję je w niedługim czasie
Ostatnio zmieniony 12 sty 2014, 13:56 przez mateuszek115, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 05 sty 2013, 15:08

Witamy i powodzenia w postanowieniach. Według mnie powinieneś skumulować swój bankrol, wpłacić na jeden pokerroom z fajnym bonusem od pierwszej wpłaty.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 05 sty 2013, 15:19

witam ziomka z managerzone ;)

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 05 sty 2013, 17:10

Witamy kolejnego blogera. Życzę powodzenia i wytrwałości, zarówno w pisaniu, jak i nauce.

P.S. Szkoda, że ja gram dopiero od pół roku, wszyscy zaczynali wcześnie, a ja już prawie, jako emeryt :)

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 05 sty 2013, 17:39

dzienny pisze:Witamy kolejnego blogera. Życzę powodzenia i wytrwałości, zarówno w pisaniu, jak i nauce.

P.S. Szkoda, że ja gram dopiero od pół roku, wszyscy zaczynali wcześnie, a ja już prawie, jako emeryt :)

Dziadek nie łam się. Spójrz na Doyle`a Brunsona. On ma chyba z 700 lat, więc i przed Tobą jeszcze wiele czasu na szlifowanie gry i bycie prosem.

Mateuszek powodzenia i wiele wytrwałości w pisaniu. Będę tu zaglądał.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 05 sty 2013, 19:25

dzienny pisze:Szkoda, że ja gram dopiero od pół roku, wszyscy zaczynali wcześnie, a ja już prawie, jako emeryt

Przyjacielu nie żartuj :mrgreen: nawet

mateuszek115 fajnie, że się zdecydowałeś założyć blog :tak: Wytrwałości w prowadzeniu i powodzenia w grze życzę

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 05 sty 2013, 19:40

Dzięki za słowa otuchy :D Ale i tak żałuję, że nie poznałem tej wspaniałej gry kilka lat temu.

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 05 sty 2013, 19:47

No gratulacje w końcu nikogo nie banujesz :oops:

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 05 sty 2013, 22:52

Mateuszek pokaż wszystkim starym pierdzielom takim jak Mara i Dzienny jak się powinno grać w pokera nowoczesnym, świeżym stylem z zajebistymi wynikami. Powodzenia w graniu i pisaniu!

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 07 sty 2013, 14:22

krótki podsumowanie weekendu. Grałem tylko sobota niedziela, niewiele bo tylko 16sng rozegrałem i jeden turniej o ktorym mogę coś wspomnieć;)
Więc tak: 2/16 w kasie jedna 4 i jedna 7 pozycja

Co do gry w niedzielę to jestem zadowolony, co do wyników nie bardzo. Raz podjąłem słabą decyzje nie wierząc kolesiowi K na flopie i wjechałem alkiem z parą 77, reszta gry wyglądała spoko;)
Porażki typu
A10 < 33 ja trafiam 2 pary na flopie, koleś trafia kolor na river
KK<AA
AK<99
AK<QT koles kompletuje stirita na stole ;)
AJ< A10
77<KJ itd ;)
:minus: 2.44

Co do turnieju 37/1125. Turniej typu frezout. Lubie takie grać ale mam mały bankrool więc wpisowe tylko 1.1$ wygrana tylko 3.5 $ Porażka z KQ<JJ pomoc na stole nie przyszła i odpadam ;) Tyle na razie ;)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 08 sty 2013, 23:39

Nastał czas na kolejny wpis na forum zacznę od wydarzenia dnia, czyli przybrałem niebieski trykocik i podpis POKERZYSTA co mnie bardzo cieszy i chciałem podziękować zarządowi i wszystkim którzy mnie wspierali ;)
Teraz może napisze coś o mojej grze. Czasu dużo, gry w porównaniu do dysponowanego czasu mało, ale mały też bankrool. Dlatego nie odpalam dużej liczby stolików tak od 2-4, ale przeważnie 2.;)
Wyniki. Bankrool mi się troszkę skurczył więc myśle odpale te sng 90 os za 0.25$. Odpaliłem szybko 4 ale ale nie zauważyłem że to nie są turnieje turbo;/ Spędziłem troche nad nimi czasu i tak byłem w 3/4 w kasie, 12 i dwa razy 3 miejsce więc :plus: 5.28$. Turki te były dla mnie łatwe i przyjemne ale strasznie monotonne i długie, za to wpisowe nie opłaca się tyle siedzieć ;)
Dziś powróciłem do sng 90 os turbo 0.50$. Oczywiście dużo tego nie było bo tylko 6 sztuk. 3/6 w kasie 10,7 i co mnie bardzo cieszy pierwsze zwycięstwo ;) łacznie :plus: 10.92
Co do MTT to na p* bez historii. Przegrałem Ak<22. Natomiast w dzisiejszym forumowym 5 miejsce i :plus: 3.75
Jeszcze co do edukacji: Nie uczyłem się nic, ewentualnie wrzucę rękę do analizy lub analizuję w trakcie gry swoje zagranie, ale to już robiłem wcześniej. Niestety na razie nie mam ochoty na czytanie artykułów, mam nadzieję to zmienić w najbliższym czasie ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 09 sty 2013, 18:50

Ładnie runnujesz, tyle wielostolikowych SnG pod rząd In The Money - jest się czym chwalić ;). Trzymam kciuki za kolejne sukcesy!

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 11 sty 2013, 23:16

Trzeba coś skrobnąć, bo nudą zawiewa. Zacznę od tego że pograłem dużo więcej niż wcześniej z czego mogę być zadowolony. Dwa ostatni dni wyszły mi na dobre i się przyjemnie grało bez żadnych bolesnych suckoutow. dzisiaj nie było już tak kolorowo więc troche rzucałem mięsem w kierunku monitora, no ale cóż jakoś trzeba odreagować;)

Podsumowanie zacznę od turniejów. ZAgrałem ich kilka bez historii. Mogę wyróżnic w sumie 2 turki ;) jeden na p* postanowiłem zagrać P/L Omahe. Pomyślałem a co pyknę sobie. Wpisowe 1,1 $ poziom wydawał mi się niski, więc myślałem o shipie ;) Szybkie podwojeni z setem. potem kilka fulli nie opłaconych, potem nie trafiony flush trochę mnie skrócił. Niestety moje plany zostaly zweryfikowane kiedy postanowiłem walnąć alka z trafionym setem na flopie. Niestety koleś skompletował kolor na turnie i skróciłem się o połowe. Weszły głupie myśli i wpakowałem się z dwoma parami na kolor gracza i po grane. wczoraj tur turbo na comeon-brak-polskiej-licencji!. Też fajnie się grało, ale po prostu nie mogę grać jak czuje już znużenie, bo wpadają głupie akcje jak blefowanie na turn i river z KJs, a koles uraczył mnie rakietami. potem szybki olek i papa na własne życzenie, ale to wszystko przez włączanie turka bez koncentracji ;)
Podsumowanie sng 90 os turbo 0.5$
Tutaj szybko napisze:
09.01- sesja 3/15 sitow w kasie: :plus: 2.2$
10.01- sesja 1/6 sitow w kasie :plus: 0.84$
11.01-sesja 1/8 sitow w kasie ( zagrałem jeden tur z wpisowym 1$) :minus: 2.38$. Dzisiaj planowałem dłuższą sesje ale niestety pół dnia prądu nie było.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 sty 2013, 00:01

Kurdę nie wiem, jakoś tak długo się wzbraniałem przed odpalaniem Twoja bloga, a jak się w końcu przełamałem, to okazało się że bardzo fajnie się czyta i ogarniasz jakieś gierki a nie narzekasz na badbeaty jak wszyscy pozostali :P. Gl z tymi 90osobówkami!

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 13 sty 2013, 21:35

Pora na podsumowanie weekendu. w sumie lepiej go nie podsumowywać ;) . Wyniki słabe jak nigdy, gra niezła chociaż popełniłem kilka błedów, mniej lub bardziej kosztownych ;)

Zagrałem 24 sng 90 os. turbo i Proszę Państwa raz w kasie i to na ostatniej pozycji
1/24 :minus: 11 $.

Mam nadzieję że poniedziałek będzie lepszy, bo weekend w ogóle nie mial racji bytu. Dodam jeszcze coś o forumowym na p*. Pierwsze na niskim flopie z pocketem 88 postanowiłem wrzucić alka i nadziałem sie na pocket KK,a później wrzuciłem olka z AK i nadziałem sie na JJ, które się utrzymało. Jutro analiza gry i mam nadzieję wrócić do zwiększania bankroola. Mam nadzieję że jutro stoły mi będą bardziej sprzyjać.
Jeszcze jedna sprawa jest jakiś program żebym mógł wrzucić moją historię rozdań cos takiego jak jest na p* podczas gry gdzie mogę zrobić wizualizację? nie chodzi mi o pojedyncze rozdnaie, tylko o historię np 1 turnieju

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 13 sty 2013, 21:50

mateuszek115 pisze:Jeszcze jedna sprawa jest jakiś program żebym mógł wrzucić moją historię rozdań cos takiego jak jest na p* podczas gry gdzie mogę zrobić wizualizację? nie chodzi mi o pojedyncze rozdnaie, tylko o historię np 1 turnieju

universal replayer

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 14 sty 2013, 14:18

Dzięki karwek o to mi chodziło ;)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 14 sty 2013, 14:45

to zmień sobie jeszcze nazwę bloga,bo Ci się literówka wkradła ;)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 16 sty 2013, 13:24

trzeba znowu uaktualnić. gry mało, bo w sumie trzeba się uczyć bo 3 kolosy przez weekend, ale gry nie ma i nauki też nie ;)
Przejdźmy teraz do wyników: Zagrałem tylko 6 sng 90 os i raz w kasie więc rachunek :minus: 2 $
Co do gry to jestem dość zadowolony, ale są sytuację w których nie wiem jak zagrać, więc jak to powtarzam nie wiesz jak zagrać z pasuj. Moje sesje na minus wychodzą raczej z tego że mam po prostu pecha i nawet trzymając AA w ręku drże przed suckoutem, ale wiecznie tak nie będzie i bardziej mnie martwi roll niż te suckouty. Bo niestety nie jest on zgodn z BM;)

Kolejna sprawa to MTT tutaj wyszło to nieźle. Zagrałem ostatnio 3 turki każdy w kasie. Pierwszy tur na p* freeroll czyli masówka dla tych którzy złożyli depozyt. odpadłem jakoś na 900 miejscu i całe :plus:0,60 centów. Grę uważam za dobrą i z odorbiną cierpliwości mona tam coś ugrać ;) odpadłem w sytuacji kiedy trzymając AK koleś mnie raisnal ja mysle jest to freeroll jeżeli chcę coś osiągnąć 900 osób zostało to fajnie byłoby się podwoić. Uwazałem że jego zakres to pockety i ręce typu A10+ najwyżej będe miał coin flipa no to rerais mój rerais koleśi i wrzucamy preflop. Ja ukazałem magiczne AK on niestety dużo lepsze KK no i odpadam ;)
Następny turniej na bwinie tam caly czas faza push or fold. Postanowiłem się zestackowac z A9s dostałem 3 sprawdzenia jedno od A7 jedno od KJ i jedno od KK no i znowu króliki eliminują mnie z trunieju gdzie wygrywam :plus: 1,5$
No to osatatni tur na comeon-brak-polskiej-licencji! 150$ deepstack turbo. Turniej sie gralo fajnie bez moich suckoutow i prawie bez suckoutow innych. Dotarłem tam na FT z 6 stackiem, ale w 3 rozdaniu odpadam na 9 pozycji. jako że tam trwa caly czas faza push or fold to ja dostając AJ na BB i allin od kolesia na CO musiałem wrzucić cały stack. Moim oczom ukazały się dwa bałwanki i bez pomocy na stole nie mogłem nic osiągnąć;) Tam byłem cos ponad :plus: 5$. szkoda bo miałem smaki na shipa.
Co jeszcze mogę napisać to to że doszedłem do pewnych wniosków i sprecyzowałem cel na ten rok, ale to muszę mieć dłuższa chwilę więc pewnie dodam ten wpis dopiero po weekendzie ; )

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 16 sty 2013, 16:58

dawno nie męczyłem komuś dupy o BM to napiszę (a co!):
nie grasz zgodnie z BM stąd takie głupoty jak lęk przy rozgrywaniu AA. Generalnie przejmujesz się wynikami mimo wszystko chociaż widać, że starasz się nad tym pracować podsumowując sesję nie przez sam wynik ale również przez jakość gry.
Puki nie będziesz grał zgodnie z BM (jakitamkolwiek sobie samemu narzucisz) doputy będziesz grał osrany i mocno results oriented więc daleko od swojej A game.
pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 16 sty 2013, 17:38

Myślę że mimo że nie mam bankrolla zgodnie z BM to gram bez strachu. napisałem że boję się rozgrywać AA( to było z przymrużeniem oka ;)) z tego powodu, że po prostu łamią mi połowę lepszych układów mimo że prowadzę na showdownie, ale rozumiem struktury pokera i wiem że są taki okresy i staram się je przetrwać;) Nie gram zgodnie z BM bo niestety nie mam luźnej kasy zeby wpłacać ją na pokera, więc gram tym co mam ;) i licze że podciągnę coś banroll w forumowych i w MTT ;) . Dzisiaj np moge przytoczyć przykład z 90 os turbo, że gram bez spiny i luźno ;), ale faktycznie przejmuję się wynikami tylko dlatego, że nie będę miał za co grać jak bankroll się skończy a co za tym idzie nie będę miał edukacji praktycznej. Nie przejmuję się przegranymi jeżeli nie popełnię błędu własnego ;)
Jest to druga ręka w turnieju 90 os. turbo:

PokerStars-nielegalny-w-PL! Hand #92446304367: Tournament #674425849, $0.45+$0.05 USD Hold'em No Limit - Level I (10/20) - 2013/01/16 16:20:15 CET [2013/01/16 10:20:15 ET]
Table '674425849 1' 9-max Seat #2 is the button
Seat 1: serviden11 (2190 in chips)
Seat 2: DoctorPorker (1490 in chips)
Seat 3: bela2525 (1480 in chips)
Seat 4: mateuszek115 (1500 in chips)
Seat 5: VaSo776 (1280 in chips)
Seat 6: ganhafoto (1280 in chips)
Seat 7: Leo_General (1500 in chips)
Seat 8: RichShaw32 (1280 in chips)
Seat 9: KirioZero (1500 in chips)
bela2525: posts small blind 10
mateuszek115: posts big blind 20
*** HOLE CARDS ***
Dealt to mateuszek115
:Jc :Jh
VaSo776: calls 20
ganhafoto: calls 20
Leo_General: folds
RichShaw32: folds
KirioZero: folds
serviden11: calls 20
DoctorPorker: raises 160 to 180
bela2525: folds
mateuszek115: raises 260 to 440
VaSo776: folds
ganhafoto: calls 420
serviden11: folds
DoctorPorker: calls 260
*** FLOP ***
:7s :9h :8h

mateuszek115: bets 1060 and is all-in
ganhafoto: calls 840 and is all-in
DoctorPorker: calls 1050 and is all-in
Uncalled bet (10) returned to mateuszek115
*** TURN ***
:Ac
*** RIVER ***
:9c
*** SHOW DOWN ***
mateuszek115: shows :Jc :Jh (two pair, Jacks and Nines)
DoctorPorker: shows :6h :Ah (two pair, Aces and Nines)
DoctorPorker collected 420 from side pot
ganhafoto: shows :Kc :Tc (a pair of Nines)
DoctorPorker collected 3890 from main pot
ganhafoto finished the tournament in 86th place

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 17 sty 2013, 01:14

Dość szybko nastała pora na kolejny wpis ;) odpusciłem na razie sng 90 os. bo mój bankroll jest tak mały że muszę przejść na sng 90 os po 0,25 $ normal, a to zajmuję trochę czasu którego nie mam aż tyle;) Zostały mi jakieś grosze na titan poker więc odpaliłem sng 1 stołowe. Oczywiście czułem skilla bo na prawdę jak wlączyłem po 0,25 $ to nie mogłem się spodziewać wysokiego poziomu;) Pierwsze sng dostaje AA 2 kolesi wchodzi jeden pokazuje AK drugi QJ dwa Jacki na flopie i pograne, następny to z póznej pozycji olek z KJ i call od AJ i po robcie i w ostatnim pierwsze moje 66<A9, a potem 99<A4;)
Teraz przejdę do MTT. Tutaj widzę krupier mnie lubi bo bez suckoutow mnie traktował. Rozegrałem 2 deepstack turbo na comeoni narazie mogę powiedzieć że podeszły mi te truki.
dwa razy w kasie raz odpadłem przed FTT na 10 pozycji, a w drugim na 18. Lącznie na :plus: jakieś 8$.
Szybkie sprawozdanie.
W pierwszym turnieju skorzystałem z póznej rejestracji 3 min przed jej końcem. Szybkie obliczenia pokazały mi że startuje z 5BB i trzeba się szybko podwoić. Nie widziałem nawet, albo nigdy nie zauwarzyłem że zawsze tak jest, ale do stołu dostałem wszystkich ze stackami startowymi ;) Dostaję na rękę A7s na BB 2 raisy przede mną a ja oczywiście wrzucam olka. Moim oczom ukazały się 23 i 66 Flop to 25A i myślę z górki, ale ale turn to 3 ale river to As i się potrajam. Co można wspomnieć ciekawego to jedno rozdanie w póznej fazie gdzie mam pocekta 99 shor się allinuje ja wrzucam olka i big stack sprawdza. Short A3 big stack Aj flop to 5K5 turn to 5 i już witam się po raz kolejny z żetonami ale river mnie uspokoił pokazując K i dzieląc pulę na trzech. Odpadam Po wrzuceniu z buttona z k3 alina za 2.5 BB niestety small blind wykonał snap call pokazując rakiet i dziękuje dobranoc ;)
Drugi turek zacząłem od początku praktycznie. Fajni się grało karta szła. Sprzedałem jednego suckouta gdzie moje JJ wygrało z QQ . Niestety szybko rosnące blindy zmuszają do wrzucenia szybko stacka. Ja niestety się nadziałem z AJ na AA flop jeszcze dawał szansę na podział puli ale kolejne uliczki dały zasłużoną wygraną przeciwnikowi. Potem znowu allin za 25K z A4 i snap call od AK, ale i tak jestem zadowolony bo jest kasa na jutrzejszy turniej forumowy na comeon-brak-polskiej-licencji! ;)

Awatar użytkownika
magik89z
-#VIP
-#VIP

Postautor: magik89z » 17 sty 2013, 01:26

mateuszek115, ogolnie mi tez sie widza na 9 rozegranych tych turkow z wpisowym 1 i 3 $ osiagniete 3 razy FT.

edit : dzis znow 12/okolo 200 w tym za 3$.

daj mi znac na pw jak bedziesz gral ten deepstack o 0:00 nastepnym razem to moze sie gdize na Ft albo podczas spotkamy ;]

bede widzial na kogo uwazac jakbym mial Cie na stole :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 18 sty 2013, 02:30 przez magik89z, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 18 sty 2013, 01:36

Dzisiaj mało gry bo nie ma czasu trza się uczyć ;) Rozegrałem 2 MTT jeden forumowy i jeden first depo z pula 2.5k. Cóż na forumowym standardowo odpadam na bublu. Jak by była ranga na forum buble boy to ja bym ją zgarnął na pewno, bo już w 5 turkach odpadam przed kasą. Turniej się grało przyjemnie chociaż mimo dobrych kart przeważnie po olkach trafiałem na lepsze i tak z AK<AA 66<88 no i po tych rozdaniach sprzedałem suckouta Soyi i jego AQ przegrało z moim KQ gdzie skompletowałem strita na turn co i tak nie przeszkodziło Soyi w wygraiu turka,ale ale równowaga w przyrodzie musi być i dostałem ja suckouta moje AJ przegrało z J9 przecwinika który skomletował strita. Po tym rozdaniu zostały mi 3 BB i wrzuciłem olka z A2, nawet nie pamiętam z czym przegrałem.;)
Kolejny turniej first depo pula 2.5k ponad 400$ za zwycięstwo 117 miejsc płatnych i około 780 osób sprawiło że turniej był dość przyjemny ;) Dodam jeszcze że stack początkowy to 20k. Turniej grało się fajnie i przyjemnie dostałem chyba z 12 razy AQ ręka fajnie żarła, więc nie mogłem mieć żalu co do krupiera praktycznie w ogóle ;) Za to moja gra w tym turnieju była momentami tak beznadziejna że po prostu mogłem sobie w ryj strzelić z całej siły bo grałem moentami jak pierdolony donk. Nie wiem czy to przez zmęczenie całodniowom nauką czy też przez nie utrzymywanie koncentracji i robienie kilku rzeczy naraz ( nie potrafię grać na jednym tylko stole bo mnie nudzi ), czy przez to że jestem po prostu donkiem ;) Pierwsze rozdanie które możnami pogratulować to na dość wysokich blindach zagrałem z 99 standardowy rais środkowej pozycji dostałem chyba 4 calle i do tego momentu wyglądało to dobrze. Przede mna 2 kolsi limpuje na flopie Q210 i zamiast mateuszek zrobić standardowy cbet to co zrobił? jebnął check 2 kolesi za mną też zlimpowało, oczywiście na turnie też puknalem w stół tak ja pozostała grupa inteligentow mimo że pokzała się jakaś błotka na river 2 jeden koleś raisuje ja oczywiście easy call i pokazał mi 62 of ;) Nie skomentuje jego sprawdzenia pre flop ale moich checkow ot juz w ogole. Co mogę powiedzieć że tu dużo nie straciłem;). Kolejne genialne rozdanie to standardowo rais z AJ pre flop i call od kolesia( to już byłó na jeszcze wyższych blindach) Flop coś KQ i jakaś niska karta i tu tym razem zrobiłem bet na flopie ale pocallu przeciwnika na turn i river przeczekaliśmy i straciłem dość pokażną sumę, bo on pokazał pocekta 77. Wydaję mi się że jakbym kontynuował rais na turn to bym przejął pulę. No ale cóż... Później zagrałem naprawdę dobry poker i byłem w pierwszej 20 turnieju, ale znowu doszło do fenomenalnego rozdania, wspomnę zę już bylo koło pierwszej więc już naprwdę nużłya mnie gra. trzymając 68 of na BB koleś zagrywa za 2BB więc ja dołożylem do puli. Flop to A79 więc mam drawa do strita. Koleś gra mocny bet więc w jego zakresie mogły bycć wyoskie pockety lub trafiony As na flopie, ale ale ja mam przecież 8 outów więc zrobiłem easy call. Koleś najwidoczniej na turnie się przestraszyl ale oczywiście ja tego nie zauważyłem i puknąlem tak jak i on ;) River to kolejna 9 i ja jednak się uruchamiam i przejmuję incjatye zagrywając za ponad pule koleś wykonuje szybki call i pokazuję parę 55, a pisałem wczesniej nie blefuj bo za często sprwdzaj nie blefuj bo za często sprawdzają ;), tutaj wiem że powinienm sflodować na flopie albo przejąć inicjatywę na turni a nie jak przejąłem na riverze. Jak uwarazcie tego kolesia czy popisał się geniuszem odzczytując moją słabą grę czy zrobił donk call? w następny rozdaniu wrzucam pozostałe 50 k z SB i dostaję call od 26 s ja pokazuję A4 s ale niestety magic rver daje kolesiowi 6 i bye bye. Skonczyłem gdzieś kolo 50 40 miejsca nie wiem bo wkurwiony zgasiłem turniej wygrałem :plus: 8$, ale liczyłem na conajmnie FT bo przed tym cudownym rozdaniem mialem jeszcze z 25 BB, więc dużo czasu na grę;) Podsumowując Kilka błedów może zjebać cały turniej mimo wczesniejszej fajnej gry ;)

Awatar użytkownika
magik89z
-#VIP
-#VIP

Postautor: magik89z » 18 sty 2013, 02:35

mateuszek115, a gdzie grasz te first depo ??

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”