mateuszek115 przygotowania do Supernovy

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 04 mar 2014, 21:09

mateuszek115 pisze:Mam jeszcze pytanie. Jak usunąc w HM2 w zakładce date range stare daty z ktorych nie korzystam ?

Mateuszek, idziesz do C:\Users\username\AppData\Roaming\HoldemManager\filters i kasujesz plik RecentCustomDateRangeFilters.Filters

Pozdro.

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 14 mar 2014, 13:33

Trzeba zrobić jakis update. Ostatnio coś nie chce mi sie grac w poksa a szczegolnie Sng, co nie jest najlepszą prognoza. Miałem ugrać ok 1,5k sng a nie wiem czy bedzie 1/3 z tego. Mtt ostatnio jakoś bardziej mnie pociągają. Z deepowałem kilka turków a 2 porządnie. ciekawostką jest to że dzień po dniu w tych samych turasach mi przyzarło. Raz skonczyłem na 16msc raz 39. Co do tej 39 pozycji to był jeden z dziwniejszych MTT. Grałem sobie normalnie na lapku, aż kumpel zadzwonil czy wpadamy na mecz. Mysle zakupiłem ostatnio telefon to wgrywam aplikacje i zobaczymy czy da sie grac. Udalo sie no to mu mowie ze bede o 20.55 bo jest przerwa w turku. Oczywiście piwko i te sprawy meczyk leci, a ja mam akcje z agresywnym donkiem ktory bardzo czesto byl w rozdaniach. Ja mam trash ale mysle z reraisuje go na flopie zobaczymy jak zareaguje. No to go z reraisowwale... Wpisałem o jedna liczbe za duzo i zamiast zagrac za 6k zagrałem za 60k on od razu push, a mi zostaje 9 BB bo musiałem sfoldowac :dajpiwo: Poźniej sie nadbudowałem ale miałem stack na poziome 9-12 BB i tak oto odpadam na 39 msc.
no to podsumuje sng z zeszłego tygodnia:
rozegrałem: 169sng
ITM 39%
Roi: 10%
wszystko dobrze tylko volume pomonożyc przez 3 i by było idealnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 15 mar 2014, 00:35

mateuszek115 pisze: Oczywiście piwko i te sprawy meczyk leci, a ja mam akcje z agresywnym donkiem ktory bardzo czesto byl w rozdaniach. Ja mam trash ale mysle z reraisuje go na flopie zobaczymy jak zareaguje. No to go z reraisowwale... Wpisałem o jedna liczbe za duzo i zamiast zagrac za 6k zagrałem za 60k on od razu push, a mi zostaje 9 BB bo musiałem sfoldowac

A ja potem robię o takich ludziach notatki, że są donkami i sobie zostawiają 9bb :D :mrgreen:

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 03 kwie 2014, 23:01

Jedziemy z wpisem nie było wpisu bo miałem mały zajeb, ale powoli sobie wszystko pukładałem chociaż nie wiem czy dobrze, ale coś trzeba było wybrać. Zacznijmy od poczatku tą historię.
Studia i projektowanie inżynierskie. Niestety nie pykło jak na razie i nie wiem czy uda się zrobić jeszcze jakieś terminy. Najprawdopodobniej będę musiał wziąć warunek co dal mojej osoby która nigdy nie miała 3 terminu jest ujmą. Przed rozpoczęciem studiów powiedziałem sobie że jak będę miał mieć warunek to nawet jak by miał mnie kosztować 5 zł to konćze ze studiami. Jak się teraz okazuje musze podkulić ogon niestety. Został mi rok do zakończenia inżynierki i szkoda mi to wjebać do kosza, choć ten przedmiot jest najdroższy ze wszystkich lat studiów. Mało tego miałem zaliczoną jedną część wykładów na 4,5 obliczniea do rysunku też i rysunek teoretycznie też, no ale ostatnio mi powiedział że też mam go poprwaić. Płaci się za błędy pierwszego terminu, bo bardzo możliwe jest że nie zaliczylem bo źle spisałem liczby z tabelki a dla niego liczy sie tylko wynik, a nie sposó obliczen. Teraz co termin to trudniej i więcej, także tego...
Następna sprawa dzwonił do mnie kumpel ofertą pracy u niego. Najpierw staż poźniej możliowść pracy na stałe. Firma motoryzacyjna, dokładniej części do samochodów. Długo zwlekałem z odpowiedzią na jego oferte. Jednak postanowiłem przyjśc na dzień próbny. Praca nie najgorsza tylko problem z dojazdem jest, bo trochę jest to na obrzeżach. Oczywiście problem z odpwoiedzią jest przez pokera. Praca w godzinach 7-8-16-17 powrót do domu ok. 18 iiiii lipa z pokerem, a takie plany miałem żeby spróbować w tym roku, może jestem do tego stworzony itp. Widziałem że albo staż albo poker bo 2 rzeczy nie połacze a szczegolnie pokera na takim poziomie na jakim bym chciał. Wybrałem pokera. Może jestem walnięty bo w tym roku koncze inzyniera, miałbym doswiadczenie i te sprawy, no ale, tak jak założyłem ten rok poświęcę jeszcze pokerowi. Jutro mam zamiar do niego dzwonić.
Czas teraz na poksa. Przerzuciłem się na sng 180os turbo. Początek siekiera kilka shipow kilkanaście Ft. Gra też mi sie podobało wiadomo nie była idelana, ale jestem z niej zadowolony. Niestety przyszedł ten tydzień i korekta na razie 2 dniowa, ale za to z pierdolnięciem tak mocnym, że cięzko było nie z tiltowac. Tak więc 180 pokazały mi żebym nie zapomniał, o tym że są wariancyjne, a p * robił to w taki sposób że mnie nie kiedy skręcało, ale jak wiadomo korekta i strzała do góry. STT na razie poszły w odstawke, ale ostateczna decyzję podejmę po tym miesiącu. MTT na razie cały czas minusik nic nie urwałem mimo że tego też nie gram jakoś super mało. Godny odnotowania jest deep w HT skonczyłem na 28 pozycji stealujac z A9 kolo akurat znalazł AT i odpadłem. Sciągnałem sobie HRC obczajałem go dzisiaj troche i w koncu doszliśmy do porozumienia. Mam nadzieję ze poprawi max moją grę i wykupie licencje na trochę. Akurat zacząłem grać 180 a tu M@ajkel odświeżył swoją ofertę. Zastanawiam się czy po raz kolejny nie złożyć CV bo na pewno to będzie decyzja EV+ oczywiście jakbym został przyjęty. Myslałem sobie w sumie zeby kupic jaki kołczing i ciagnąc na swoim ale po tym swingu zastanawiam się teraz czy akurat jest to dobry tok myślenia z drugiej strony próbka jak na te turki jest mizerna, więc nie mogę wyciągać pochopnych wniosków. Fajny jest też trening na konurencyjnej stronie, ale jak na jedno razową wpłatę drogi, ale patrząc na to z boku wydaje się być okazją. Zobaczymy może w następnym miesiącu. Wrzucę jeszcze screeny 180 ;) Ale się rozpisałem
Jeszcze kilka pytań dotyczących HM2.
1. Zlicza wam poprawnie addony i rebuye HM2 bo u mnie albo nie zapisze addona albo pokazuje tylko 1 rebuy
2. Wie ktoś jak w sng/mtt wyfiltrować wygran/przegrane żetony ?

Tak wyglądało to do wtorku:
Obrazek

Tak wyglądają 2 sesje z środy i z dziś ;) ( trochę boli ale przynajmniej volume się zgadza i mindest wytrenowany :mrgreen: )
Obrazek
:mrgreen:

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 04 kwie 2014, 09:05

mateuszek115 pisze: Praca w godzinach 7-8-16-17 powrót do domu ok. 18 iiiii lipa z pokerem,

Ja mniej więcej tak mam od początku poważniejszej gry, ale lipy nie ma. 8 pobudka, 9-17 praca, 18-20 jakiś obiad i ogólnie czas dla Marty i 20-21 siadam do gry. Jak są deepy i kończę później niż o 2, to następnego dnia robię sobie wolne. Jeśli kończę przed 2, to 6h snu jest dla mnie w zupełności wystarczające. Wiadomo kwestia organizmu, ale jeśli wpadniesz w pewien rytm, a prawda jest taka, że ja jeszcze na długo przed pokerem sypiałem mniej więcej tyle, to jesteś funkcjonować bez wstawania jako zombie(a przynajmniej wyjątkowo rzadko) ;)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 30 kwie 2014, 19:39

poker to jest jednak sick ;) Najbardziej demotywująca sesja ever :mrgreen: Dzisiaj jedna z najlepszych sesji pod względem decyzji, a i tak wszystko w pizdu :evil:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 0CF1653369
dało się to inaczej rozegrać ? i odpadłem na 93 pozycji bvb na 7bb ja push z k3 i call od j8o 8 i po zabawie i tak cały dzień ;)

edit:
Zrobiłem sobie challenge 26-30.04 rozegrać 350 sng 180t
aktualnie 230/350. Prawdopodbnie tak on się skończy bo już nie mam siły ;)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 31 maja 2014, 13:14

Pomoże mi ktoś ogarnąć huda na 888-brak-polskiej-licencji! będę wdzięczny bo nie wiem za bardzo jak sie za to zabrać

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 31 maja 2014, 14:07

A w czym problem ogólnie? :)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 31 maja 2014, 15:08

Chodzi mi o to ze ustawilem nna 8 folder zapisu pozniej w hm2 ustawilem ten folder i nie wiem jak mam zmienic alias czy go nie trzeba zmieniac?

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 14 lip 2014, 13:04

Dawno tutaj nic nie pisałem, bo nie za bardzo mam o czym. Pokerowo dzieję się sporo, ale nie mogę za dużo pisać. Poza pokerowo pierwszy raz nie bedę mial sesji we wrzesniu, mam tylko zdać jeden projekt i sprawozdanie, choć z projektem kolo się ponoć burzy, mam nadzieje jednak że nie bedzie problemów ;) Co do pokera, to poatawiłem na rozwój, kosztem $. Złozyłem Cv do pewnej stajni i się dostałem. Nie chce za bardzo zdradzać szczegółów bo nie wiem czy mogę, ale są to topowi gracze MTT z Polski. Zaczynam na razie od 180 turbo, a potem, albo MTT, albo dalej ciagnę te 180. Sporo się już nauczyłem a mam nadzieję, że za nie długo bedzie jeszcze lepiej. Dużo czasu poswiecam na nauke. HRC to jest zajebisty program i już widzę duży postępy. Część swojego rolla przelałem na 888-brak-polskiej-licencji! poker i niekiedy mogę zagrać za swoje, coś tam już siadło :twisted: Tyle na razie ;)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 07 kwie 2015, 15:20

Mam pytani jest ktoś w stanie się machnąć $ na 888-brak-polskiej-licencji! poker ja daje na p* ;)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 06 cze 2015, 14:43

Ponawiam pytanie bylby ktos w stanie zamineic sie $ ja daje na p* a potrzebuje na 888-brak-polskiej-licencji!. Od razu wspomne ze wchodza osoby tylko zaufane z forum ;)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 08 cze 2015, 13:40

How much?

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”