mateuszek115 przygotowania do Supernovy
- jon124
- -#VIP

- mateuszek115
- -#VIP

- Dawid84
- LEGENDA

- mefius
- -#VIP

- mateuszek115
- -#VIP

- jon124
- -#VIP

- mateuszek115
- -#VIP

Czas na podsumowanie miesiąca. W skrócie mogę napisać że poker uczy pokory. Dobry początek miesiąca i w ostatnie 2 dni i dwie sesje miesiąca zjazd ciągiem na ponad 20BB. Porażki nawet z 27o
co do volume nie za bardzo jestem zadowolony. Chciałem myknąc 1000 sng, ale się nie udało wbić. Myślę że w lutym ok 1,5k powinno być z palcem w nosie, chyba że sesja bedzie mi się ciągła
.Sporo się nauczyłem w tym miesiącu, dużo analizy, kilka filmików w stronę MTT i trenng live i coś więcej ogarniam już. Na pewno pierwsze spostrzeżenie- volume volume volume. Najwięcej można się nauczyć grając duzo i dążąyc do miarodajnych próbek. Potem analiza sesji i jazda dalej. Nie robiłem może tego po kazdej sesji, ale jak na mnie bardzo dużo analizowałem
Analiza przed sesją jest jak powtorzenie wiadomosci przed egzaminem. Niby się już uczyłeś, ale niekiedy coś umknie. W pokorze czuje się identycznie. Kolejna rzecz z której jestem zawdowolony, to update na blogu i nawet jakaś dyskusja
Cieszy mnie to bo znaczy że spełniam cele które sobie wyznaczyłem.
Teraz świat w liczbach wg HM2:
Rozegrałem 833 STT turbo
ok. 20 sesji, a z dobrym volume ok. 13
Roi: 8,86%
ITM: 40%
Wrzuce jeszcze wykresik:
Tak jak pisałem wczesniej grałem mało MTT, a coś wczoraj nie mogłem się skupic na SNG i ni gralem dobrej gry postanowiłem odpalić KO 1,35 3,3 normal i Biga 5,5 z satelity. Big się zakręcił koło kasy KQ<AJ. 3,3$ koło 120msc AK<KK, a 1,35$ ko sobie shipnalem. Co do turku szło mogę powiedziec i siadały łapy i mi ich nie łamali oczywiscie do czasu. od ok 60 left byłem CL, praktycznie do konca z małymi przestojami. Jedna z akcji która mnie tak zbudowała był nuts vs nuts na bigach. kolo miał 2kk ja cos kolo 3kk. Ja podnosze AA on KK. krótkie prośby błagalne o nie uzycie krola w tym rozdaniu i jest. mamy ok 5KK. Niestety Potem przyszedł zastój moje JJ<A7s kolo trafił pokera, 2 rozdania poźniej 44<A8 i jeszcze dolaczyl kolo z KQ i znowu za 3 rece moje KQ< J8s. Spadłem gdzieś do ok. 3kk, ale nadal byłem w czubie. To co lubię najbardziej czyli gra stackiem. Blindy juz ogromne bo kazdy mial po kilka BB ja ok. 17. Trochę udało się nadbudoać na krotkich stołach i wchodziłem na FT z drugim stackiem. Znowu agresywna gra karty w odpowiednim momenicie i HU chyba najlatwiejesze w zyciu. Wczesniej mysallem o dealu ale po 3 rekach wiedzialem ze nie ma opcji. Miałem dużą przewagę bo coś 16kk vs 8kk i ekstremalne blindy. Kolo nadal gra tight, a ja any 2 mini betuje. Skróciłem go do 4kk i wjechał z KQ ja snap z AT. Jesze najważniejsze 25 skalpow
Jak to mowia rzadko ale z klasa

co do volume nie za bardzo jestem zadowolony. Chciałem myknąc 1000 sng, ale się nie udało wbić. Myślę że w lutym ok 1,5k powinno być z palcem w nosie, chyba że sesja bedzie mi się ciągła
Cieszy mnie to bo znaczy że spełniam cele które sobie wyznaczyłem.
Teraz świat w liczbach wg HM2:
Rozegrałem 833 STT turbo
ok. 20 sesji, a z dobrym volume ok. 13
Roi: 8,86%
Wrzuce jeszcze wykresik:

- Dawid84
- LEGENDA

- drynk
- LEGENDA

- Gns
- -#VIP

- mateuszek115
- -#VIP

Skrobniemy coś
Jak to u mnie w życiu bywa po shipie nastepuje rozleniwienie. Oczywiście zadaje sobie to samo pytanie, po takich akcjach: Gramy dalej to Sng czy jedziemy z MTT i jak zwykle nie potrafie sobie odpowiedzieć na to pytanie
Nie mam rolla wg. mnie żeby dziczyć nawet micro na p*. Tam trzeba mieć spory kapitał, myślę że nawet z 3k, dokladając oczywiście Low stakes. Pytałem liona o krzaki i winmax wydaję sie fajny, ale ma cieżka weryfikacje i wypłata tylko na konto, dla mnie to są spore minusy. Najprawdopodbniej przeleje troche na 888-brak-polskiej-licencji!, moze na titan poker kiedyś tam miałem konto. Na pewno kontynuuje moją przygodę z sng, tam będę budował rolla, a MTT tak jak wczesniej postanowiłm będę grał nieregularnie dokładając tylko do sesji. przelanie na krzaki może w koncu ruszyc bo nie ma takich fieldow
. Kolejna sprawa musze robić większy volume w sng bo znowu jest za mało. jak walne w tym miesiącu 1k to będe super happy, bo teraz jest coś ponad 200 ;/ Oczywiście po shipe zacząłem grąc MTT, dlatego taki słabo w sng. Również przyczyniła sie do tego sesja na studiach niestety.
Czas na wyniki;
SNG
rozegrane coś koło 140 od poczatku lutego do poprzedniej niedzieli
Roi: ok 10%
MTT niezle ida sporo deepow bez wyniku
Kilka 30, 40 msc i przegrane flipy albo coolery
Szkoda bo mozna bylo cos urwać, ale trzeba poczekac to sa starsy tego nie pomalujesz
Jak to u mnie w życiu bywa po shipie nastepuje rozleniwienie. Oczywiście zadaje sobie to samo pytanie, po takich akcjach: Gramy dalej to Sng czy jedziemy z MTT i jak zwykle nie potrafie sobie odpowiedzieć na to pytanie
. Kolejna sprawa musze robić większy volume w sng bo znowu jest za mało. jak walne w tym miesiącu 1k to będe super happy, bo teraz jest coś ponad 200 ;/ Oczywiście po shipe zacząłem grąc MTT, dlatego taki słabo w sng. Również przyczyniła sie do tego sesja na studiach niestety.
Czas na wyniki;
SNG
rozegrane coś koło 140 od poczatku lutego do poprzedniej niedzieli
Roi: ok 10%
MTT niezle ida sporo deepow bez wyniku
Kilka 30, 40 msc i przegrane flipy albo coolery
Szkoda bo mozna bylo cos urwać, ale trzeba poczekac to sa starsy tego nie pomalujesz
- mateuszek115
- -#VIP

I znowu coś się zaczęło dziać przy niedzieli. 6msc i niedosyt bo zjebałem najprawdopodobniej. Za bardzo sie pospieszyłem z tą decyzją. Interesuje mnie to rozdanie http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 76B1C9FDC6 Ze wzgledu na ICM powinienem to jednak wyrzucić? Kolo miał 2 BB niecałe, ale A9 na tym stole sprawdzą mnie tylko monstery. Sam nie wiem wydaje mi się jednak że zjebałem. Co na to eksperci?

- noobshot
- -#VIP

- bizzarre
- -#VIP

- mateuszek115
- -#VIP

- mara
- LEGENDA

- lion_victor
- -#VIP

- mateuszek115
- -#VIP

Pora na podsumowanie miesiąca. Miesiąc jeden z lepszych w mojej karierze pokerowej. Fajne wyniki w MTT, dały spokój finansowy i na marzec podchodze bez zbędenj spiny na wynik, bo jest coś na życie
Niestety sesja mi sie przedłuża dalej i w tym tygodniu muszę ją już zakończyć. Volume mały niestety przez różne sprawy również przez szoty na MTT. Mało również analizy było ogólnie nie jestem zadowolony z mojego rozwoju w tym miesiącu.
Mam plan mocno podkręcic volume i dużo edukacji w marcu, byleby nic nie wypadło
Myslę że na ten miesiąc zrobie sobie jakiś challenge
Rozegrałem: 522 STT
ITM: 41%
ROI: 10,4%
Jeszcze wykres:
Mam jeszcze pytanie. Jak usunąc w HM2 w zakładce date range stare daty z ktorych nie korzystam ?
Niestety sesja mi sie przedłuża dalej i w tym tygodniu muszę ją już zakończyć. Volume mały niestety przez różne sprawy również przez szoty na MTT. Mało również analizy było ogólnie nie jestem zadowolony z mojego rozwoju w tym miesiącu.
Mam plan mocno podkręcic volume i dużo edukacji w marcu, byleby nic nie wypadło
Rozegrałem: 522 STT
ITM: 41%
ROI: 10,4%
Jeszcze wykres:
Mam jeszcze pytanie. Jak usunąc w HM2 w zakładce date range stare daty z ktorych nie korzystam ?
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”