Let's eat the night and drYnk the time.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 26 mar 2013, 10:33

Wygląda na to, że sesja MTT poszła po Twojej myśli :mrgreen:

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 26 mar 2013, 16:25

<3 dream theater - ale dawno ich nie slyszalem, dzieki! :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 26 mar 2013, 16:58

justnutsbaby pisze:Wygląda na to, że sesja MTT poszła po Twojej myśli :mrgreen:

Dokładnie tak :} Bubble, semi-bubble, oba w takich okolicznościach że ojapierdolę lejcie mi wódki. Reszta bez historii, w sng coś tam trochę pomiażdżyłem, na cashu break even i ogólnie same shimanuchy.

justnutsbaby pisze:<3 dream theater - ale dawno ich nie slyszalem, dzieki! :)

Zaglądaj częściej, może jeszcze jakieś rodzynki się trafią :smile:

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 28 mar 2013, 13:52

Dryniu, co bierzesz na warsztat z nowym sprzętem? :D Robisz w ogóle jakieś kawałki jak już z GP czy ze słuchu? A może coś swojego potworzysz? I pamiętaj - do fajnej gry potrzebna jest kapela, skill jest, tak więc zacznij od razu szukać! :D Spoko też jest wrzucanie na YT jakichś swoich poczynań. Na następny zlot robimy jam session obowiązkowo! Zwiozę Ci jakiś piecyk i gramy :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 02 kwie 2013, 17:10

Porcupin, ogólnie póki co to głównie sobie gram improwizacje pod youtube'owe backing tracki w różnych tonacjach. Głównie pod blues albo smooth jazz. Szału nie ma, ale sprawia mi to sporo frajdy. Mam chęć pouczyć się trochę jakichś oklepanych przygryweczek, żeby urozmaicać solówki. Aczkolwiek jak większość rzeczy w moim wydaniu jest to dość chaotyczne i żeby się za to zabrać na poważnie, muszę poczuć przypływ mocy tu i teraz. A to nie zdarza się co dzień :smile:

Co do własnych kompozycji - hmm... chyba nie mam skilla na to, żeby tworzyć coś w takich gatunkach, jakie lubię, więc póki co raczej za wiele utworów sygnowanych przez drynk'a nie powstanie.

Jeśli zaś chodzi o naukę gotowych kawałków - kilku rzeczy chciałbym się nauczyć, jak choćby Laylę od początku do końca, bo zawsze gram tylko wstęp i mi potem smutno że nie wiem co jest dalej - nigdy jakoś się nie zmusiłem, żeby siąść i ogarnąć całość, a wiele mi tam chyba nie brakuje. Pewnie powoli powoli będę coś tam trenował, bo póki jest zajawa, to wszystko się lepiej przyswaja.

Wrzuciłbym swój filmik ze świeżej nagrywki na nowej gitarze, ale strzelam tam takie miny i do tego nagrywane to jest schabowym, że na razie sobie daruję :D

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 02 kwie 2013, 23:07

drynk pisze:Mam chęć pouczyć się trochę jakichś oklepanych przygryweczek, żeby urozmaicać solówki.

Tu mas dość oklepany motyw :D Na gitar ma potencjał

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qeiv-I19kZU[/youtube]

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 03 kwie 2013, 00:37

Oj tego to nie zagram. Tzn. same dźwięki wokalu z piosenki, to jeszcze spoko, ale po drodze tam jest sporo skillowych smaczków, a to trochę za wysoki lvl, jak na moją technikę ;P

Ale jak dorwę taby, to zobaczę czy chociaż fragment się uda okiełznać.

Swoją droga fajny cover :smile:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 03 kwie 2013, 01:06

I niech nikt mi nie wmawia, że Jack Sparrow nie popyla Pocahontas :mrgreen: na rockowo, rzecz jasna!

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=fp7 ... =endscreen

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 03 kwie 2013, 09:09

drynk, jak chcesz być w czymś lepszy od tego Victora to mogę Cię nauczyć fajniej malować paznokcie niż on, np. z jakimiś fajnymi wzorkami :twisted:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 03 kwie 2013, 14:11

gama, kusząca propozycja, ale póki co wystarcza mi mój naturalny odcień :D

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 03 kwie 2013, 16:26

drynk pisze:wystarcza mi mój naturalny odcień

pomęczę Cię jeszcze z tymi kolorami:

czyli jaki ? :D

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 03 kwie 2013, 17:36

To ja pomogę :D
normalny, czyli paznokciowy

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 03 kwie 2013, 21:28

iza_doria, a wiesz że specjalnie nie napisałem żadnego konkretnego koloru, żebyś się nie czepiała :mrgreen: ?
noobshot pisze:normalny, czyli paznokciowy

O, o, o, i to jest mój człowiek :smile:

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 03 kwie 2013, 23:53

noobshot pisze:normalny, czyli paznokciowy

sorry Panowie - nie ma takiego koloru :)

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 04 kwie 2013, 00:13

Obstawiam przezroczysty, lub cielisty, choć to nieistotne bo i tak oba nie mieszczą się w kolorach do zaakceptowania dla normalnego faceta :P

Awatar użytkownika
Samyazza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Samyazza » 04 kwie 2013, 00:27

Paznokcie są koloru #FFE7FF :mrgreen:

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 04 kwie 2013, 08:43

Samyazza pisze:Paznokcie są koloru #FFE7FF :mrgreen:

Informatyk się znalazł :P Z takim zasobem kolorów to bez problemu zawstydzisz nasze panie

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 04 kwie 2013, 13:18

Facet rozroznia trzy kolory - fajny, pedalski i chujowy... Wiec drrynka paznokcie są koloru... :D :D :D fajnego oczywiście :D

a co do gitarki, to moze to:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TF6cnLnEARo[/youtube]

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 04 kwie 2013, 14:09

Samyazza pisze:Paznokcie są koloru #FFE7FF :mrgreen:

Chyba właśnie zrobiłeś z niego pedała :D Paznokci w tym kolorze to ja bym się nie powstydziła :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 04 kwie 2013, 14:23

Aga nie spamuj mi bloga :mrgreen:

I nie mam różowych paznokci!

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 04 kwie 2013, 15:22

drynk pisze:I nie mam różowych paznokci!

Różowych.. OMG :D

drynk pisze:Aga nie spamuj mi bloga

Sorry, już się zamykam :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 05 kwie 2013, 22:35

Może bym coś skrobnął o pokerze, a nie ciągle o paznokciach i innych kolorkach-na-jęzorkach.

No to skrobię:

Marzec pod niewielką krechą. Niezbyt dużo gry z racji licznych wyjazdów. Ogólnie grałem tak sobie, albo dostawałem serie niesympatycznych suckoucików. Wykres wygląda tak:

Obrazek

Niedługo dojadę na NL25 do total 100k hands (łał!). Wrzucę wykres total, coby tak jakoś wykresowo na tym blogu się zrobiło.

Dzisiaj pograłem trochę po krótkiej przerwie. Ogólnie bidnie. Jakoś ostatnio po sprawdzeniu znaczenia słowa "spazz" zacząłem za dużo spazzować :D. Zdecydowanie trzeba zmniejszyć liczbę sexy-played hands, i grac solidnie, a nie ładować się w spoty, gdzie od początku do końca nie wiem gdzie i po co jestem. Ale to wymaga dużego skupienia i analizowania każdej ręki pod kątem: "czego tak naprawdę szukam w tym rozdaniu i co chcę osiągnąć". Ciężko to zrobić podczas multitablingu 6+ (w moim przypadku) i zbyt często poszerzam zakres rąk jakoś odruchowo wychodząc z założenia, że "call z tym KQ na trzeciego będzie zajebisty". A rzadko kiedy jest.

No i to by było póki co na tyle. Howgh!

A jeszcze jakieś dobre granie na koniec:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aXK_AHgq6bA[/youtube]

Niestety jeszcze nigdzie nie widziałem w lepszej jakości.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 05 kwie 2013, 22:44

Ty nie pisz że grasz tylko pakuj zdjęcia w jeden link :twisted: Bo Gama Cie zbanuje inaczej jak ja znam :mrgreen:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 05 kwie 2013, 22:45

Soya pisze: Bo Gama Cie zbanuje inaczej jak ja znam :mrgreen:

Nie zrobi mi tej przysługi, nie jest taka sympatyczna :smile:

Zresztą to Twoja kobieta dała popis :roll:

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 05 kwie 2013, 22:55

Miała 10minut a postęp jak wrzucała cały folder wynosił 0% Jakby mi lapka zostawiła lub na pena zgrała było by inaczej, a tak kijowa instrukcja to na Ciebie spadło :P

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”