Let's eat the night and drYnk the time.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 19 wrz 2012, 11:42

Spoko Spoko, Bóg bronił, więc nie sugerowałem się Twoją wypowiedzią w ten sposób, że wszystkie inne środki są o kant zada :oops: .

Zobaczymy jak mój się spisze w połączeniu z Cordurą, chociaż na tegoroczne Bieszczady i tak go nie zaimpregnuję bo impregnat zostawiłem w domu. Stwierdziłem, że buty zaimpregnowane na wyjazd, to nie ma się co wozić z dodatkowymi 200gramami :P.

Pomierzyłem różne plecaki w sklepach turystycznych. Z różnych przedziałów cenowych ~200-700. Niektóre lepiej leżały, niektóre gorzej. Finalnie i tak zdecydowałem się na Mosquito Wisportu, który sporo ludzi rekomenduje na forach o tematyce turystycznej. System nośny nie powala, bo niektóre z mierzonych plecaków wydawały mi się trochę wygodniejsze, ale też i sporo droższe. Do 400zł to wg wielu jedna z najlepszych konstrukcji, bo trudno znaleźć za te pieniądze coś z Cordury. Mam nadzieję, że jutro zapuka do mnie kurier i "będzie pan zadowolony" :smile: .
Swoją drogą w sklepie z wieszaka to taki kosztuje 430zł... A w necie łącznie z kurierem zapłaciłem 381zł. 11% czystego zysku!

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 19 wrz 2012, 13:16

drynk pisze:tommko, masz oficjalny zakaz "przestrzegania mnie na blogu" :twisted: :mrgreen: ..........

ile poleciałes :lol:

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 19 wrz 2012, 14:24

nie wiedzialem gdzie to dac daje tutaj

http://www.youtube.com/watch?v=60MQ3AG1c8o

ryje psyche

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 19 wrz 2012, 16:23

Nie Ten plecak Górski nie jest niestety z cordury ale jest wygodny :)
Ja mam taki zwykly 25l ale to do pracy gdzie stosowałem taki preparat http://allegro.pl/impregnat-do-zamszu-n ... 18090.html
bo od razu do kurtki do pracy go używałem :)
ten twój fajny :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 20 wrz 2012, 09:08

tommko pisze:
drynk pisze:tommko, masz oficjalny zakaz "przestrzegania mnie na blogu" :twisted: :mrgreen: ..........

ile poleciałes :lol:

Na szczęście na NL10, ale jakoś z -6bi. Z tym że chyba nie do końca to wynikało z "nieumiejętnej gry cash", bo jak się przegrywa 3spoty AA<QQ, KK<AK, KK<QQ all-ki na fullstackach preflop, no to wyżej chuja nie podskoczę :twisted: .

Na sng wcale nie jest lepiej, ale tam chociaż jak nie idzie, to jestem w stanie w miarę na zero być.

dadzio10 pisze:nie wiedzialem gdzie to dac daje tutaj

http://www.youtube.com/watch?v=60MQ3AG1c8o

ryje psyche

Czym sobie zawiniłem, że akurat tutaj to dałeś :mrgreen: ? A tak w ogóle to już mi znajomy wcześniej podsyłał.

Ale mam ciekawostkę, nie skończyło się na jednym (oryginalnym) filmiku... Oto co potrafią spłodzić znudzeni internauci:
http://www.youtube.com/watch?v=BCghwBX1PZc

knoperss, moim impregnatem byłoby trochę trudniej impregnować Cordurę, bo niestety nie mam w sprayu, jak podesłałeś, tylko taki z gąbeczką "wyciskany" do butów. Jakby przyszło tym objechać cały plecak to bym się chyba zastrzelił :grin: .

ten twój fajny :)

Pewno, że fajny :P tylko oby dotarł dzisiaj, bo już dzisiaj wyjazd

Pokerowo (bo to podobno blog o takiej tematyce :smile: )

Wczoraj dość długa 5-godzinna sesja. Zagrałem w sumie 28turniejów z czego 4mtt (4.4, 2.2, 2x 5.5). Cash jakiś groszowy tylko w 2.2.
Reszta to SnG wyłącznie 7$ówki 9 i 27-osobowe. Początek spoko bo wygrałem 27-osobówkę i jedną 9-tkę. Potem straaszne baty. Na koniec sesji wyszedłem na zero. Dzisiaj pewnie też coś dziabnę, bo w sumie jest trochę czasu.
Chyba nie uda mi się utrzymać statusu silver w tym miesiącu, bo musiałbym zagrać ponad 75 SnG 7$, a wyjeżdżam dzisiaj i wracam dopiero na koniec września. O ile po powrocie zostaną z 2dni to jeszcze może coś przygrinduję.
Wszystko przez przeklętą poprawkę, do której musiałem się uczyć 2 razy, bo ujebałem 3termin. Ale na 4terminie dostałem 4,5 i oficjalnie awansowałem na 7semestr :trophy:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 20 wrz 2012, 15:02

Szf geju a weź pokaż jakim Ty pregnowałeś???
Bo kurde jeżeli mówisz że dałeś pod kran i był git to biore 1000szt :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 20 wrz 2012, 15:24

knoperss pisze:Szf geju a weź pokaż jakim Ty pregnowałeś???

Czyli żona to tylko przykrywka:D?
___

Przyszedł plecak i jest zajebisty, juhu :cool:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 20 wrz 2012, 20:36

Obrazek

proszę pedałku ;) hiszpańska firma dla której kiedyś pracowałem, nie wiem jak teraz z dostępnością tego u nas (jak również jakością ;) )

Obrazek

może być to, jak tylko partia nie będzie zjebana ;) - to już nasze polskie.

a to Gt, to taki marketowy szajs ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 01 paź 2012, 00:41

Dobra gejuchy, takie pogadanki to sobie na wolnym ringu urządzajcie :mrgreen:

Bieszczady

Plecak dotarł na czas i dzielnie spisał się na wyjeździe. Z pełnym plecakiem w sumie chodziliśmy tylko raz, pozostałe wypady odbywały się na zasadzie: zostawiamy cały majdan w schronisku, bierzemy mały plecaczki i wio w góry. I tutaj przydała się fajna funkcja Mosquit'a, mianowicie odpinany komin, z którego zrobiłem sobie prowizoryczny plecak używając pasków od pokrowca śpiwora. Najwygodniejsze na świecie to nie było, ale dało rado jak nosiłem tam tylko litr wody, portfel, pasztet i snickersa :smile: . Jeszcze muszę ten system upgrade'ować i od jakiegoś starego plecaka wypruć naramienniki z gąbkami i jakoś je mocować do pasków od śpiwora - ale to jak jakiś wyjazd będzie na horyzoncie, póki co mi się nie chce.

Poker
Cały dzień grindu turbosów za 7$ i na koniec jeszcze w sumie trochę niepotrzebnie dorzuciłem trzy 15$ówki (które tradycyjnie przejebałem). Udało się utrzymać silver status, więc w październiku będę zaczynam granie z mnożnikiem 1,5FPP za 1VPP. Wynik sesji -10$ więc w sumie standardowy Break Even, czyli nic nowego od pół roku.

Mój tegoroczny plan zajęć na uczelni wygląda tak zajebiście, że trudno w to w ogóle uwierzyć. Mam dwugodzinną seminarkę od 18 do 20 we wtorek (co 2tygodnie) i 2wykłady w piątek ~15-19. Także zapowiada się albo ostre granie, albo szukanie jakiegoś stażu, tudzież jakiejś ambitnej dorywczej roboty, żeby się nie zanudzić na śmierć. Oczywiście jeszcze trzeba pisać inżynierkę, ale nie takie rzeczy już się pisało w 3dni :mrgreen:

Przeprowadziłem się już do Gdańska, co mam nadzieję również przełoży się na poprawę częstotliwości, długości i jakości sesji. W domu jednak gra się ciężko jak trzeba czasem z tak zwanego "nienacka" skoczyć "po ogórki do piwnicy".

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jVlptmO5Ogg[/youtube]

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 01 paź 2012, 20:48

drynk pisze:Oczywiście jeszcze trzeba pisać inżynierkę, ale nie takie rzeczy już się pisało w 3dni

Ja ostatnio swojego Kubę złapałam na tym że jak byłam tydzień za granicą to nie napisał ani zdania więc potem dostał szlaban na wszelkie wyjścia z domu dopóki nie napisze. Oczywiście nie uwierzył i wyszedł do znajomych w sobotę - wsiadłam w samochód i go z tej imprezy za fraki zaprowadziłam do domu. Skończył pisać jeszcze tego samego dnia żeby zdjąć szlaban. Więc skuteczność mam zabójczą, ale jakbyś chciał pożyczyć to niestety - już się kolejka jego kumpli ze studiów ustawiła :) Rządy silnej ręki są w cenie :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 01 paź 2012, 20:55

Heheh :D uprzedziłaś moje pytanie, czy można Cię "wypożyczyć" na tydzień. Obiady w cenie.

PS. gdzieś kiedyś zasłyszałem hasło, że podobno nie ma zajętych kobiet... są tylko te, które źle wybrały. I tą optymistyczną sentencją toruję sobie w życiu drogę do serc jakże licznych niewiast.

Dżizas... większej bzdury to już napisać chyba nie mogłem.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 01 paź 2012, 21:18

Uwazaj z tymi obiadami, faceci jak maja zrobic cos bez miesa to w koncu do glowy przychodzi im tylko popcorn :D
'
Bzdura jak bzdura, jak tak czasami patrze na Kube to jednak jakze prawdziwa ta bzdura...

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 01 paź 2012, 22:38

Ojj nie przesadzajmy że sam popcorn, Jamajka dostała dziś na kolacje tosty :P A na obiad była pizza tez bez mięsa więc nie sprowadzajmy gotowania do popcornu ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 02 paź 2012, 09:07

Frytki też się liczą?:> Czy tłuszcz nie wchodzi w grę bo jest feeeeee?

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 02 paź 2012, 13:17

Obiad? Gdzie, kiedy, co jest?

Ejjj Drynku a Ty sie aby edukujesz pokerowo, skoro cały czas break even jesteś? Wiem wiem mi tam łatwo mówić, skoro nie gram, ale pół roku to już kawał czasu ;p Może czas na chwilę przerwać grę, zassać masę filmików szkoleniowych i ogarnać je dokładnie? Bo wygyrwać trzeba, a nie!

A skoro masz tyle czasu to ogarnij sobie lepiej jakiś staż albo coś - zawsze to człowiek się bardziej spełniony czuje i z czystym, przepracowanym uczciwie sumieniem może siadać do stolików i grindować po godzinach :D No i na przyszłość się przyda ;)

O niebieski :D

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 02 paź 2012, 14:02

Tłuszczem się specjalnie nie przejmuję jeszcze :) Ale frytek i popcornu na zmianę długo nie wytrzymam :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 02 paź 2012, 14:17

iza_doria,
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zej34eCJ4wY[/youtube]

Porcupin, muheheh, zniebieszczałeś :razz:

Przyznaję się bez bicia, że nic się nie edukuję :???: Też zacząłem ostatnio w tym upatrywać przyczyny niepowodzeń.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 02 paź 2012, 15:05

drynk pisze:Przyznaję się bez bicia, że nic się nie edukuję :???: Też zacząłem ostatnio w tym upatrywać przyczyny niepowodzeń.

Przecież to łatwe:
1. bo mi karta nie doszła, lub
2. bo mu akurat karta doszła lub
3. głupi ten soft Poker770, na Titanie zawsze wygrywałem :mrgreen:

Nie ma za co, naprawdę nie ma za co - zawsze służę pomocną radą.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 07 paź 2012, 12:25

Dawid84, damn, nigdy tak do tego nie podchodziłem... Zawsze zachodzę w głowę: "Może za dużo 3betu? Może za mało agresji postflop? A może za dużo?"
A Ty dajesz proste i rozsądne wytłumaczenie "2. bo mu akurat karta doszła" i ja to szanuję :grin:

No ale gdzie bad-beatów kupa i Phil Hellmuth dupa, jak mawiają amerykańscy naukowcy.
A może ja jestem za cienki w butach na regularne wygrywanie na PS? God knows.

Wykres all-games ze starsów (nie licząc jakichś pierwszych 60 turniejów, bo to wyniki z bardzo dawna ~2010 jak wyrabiałem pkt na koszulkę).

[center]Obrazek

Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 07 paź 2012, 12:43

drynku, muszę powiedzieć Ci jedną ważną rzecz odnośnie tego końcowego leszcza i nazwy screena z wykresem , a mianowicie:

Ważne to żeby być ze sobą szczerym i żyć w zgodzie z naturą ;)

Ogólnie proponowałbym chwilową (lub stałą) zmianę gier na coś innego. Może tam odnajdziesz spokój ducha ;)

PS: po co zakrywasz nick, jak w forumowych grasz i każdy go zna? :)
PS2: a to drugie zamazane to to konto z god mode on ? ;) - ale pokazujesz tylko to leszczowe żeby nikt się nie przyczepiał?

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 07 paź 2012, 13:08

Coś mi się zdaje że forum powinno zmienić nazwę bo obecna nijak się ma do naszych wyników. W związku z tym zaprojektowałem nowe logo.
Słodziak - zamień proszę jeśli nie będzie protestów :evil:

[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 07 paź 2012, 13:14

niech wam zrobią taki "pododdział" - bo Ci co mają wyniki to o nich nie piszą ;)

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 07 paź 2012, 15:32

nomad pisze:Coś mi się zdaje że forum powinno zmienić nazwę bo obecna nijak się ma do naszych wyników. W związku z tym zaprojektowałem nowe logo.
Słodziak - zamień proszę jeśli nie będzie protestów :evil:

[center]Obrazek[/center]

Tylko te 4Kingi z loga usunąć bo nie przystoi Króli z herbu bezcześcić.

Jakieś łby śledziowe albo inną fisze wstawić.

Tylko wszyscy by skakali po forach, bo raz idzie lepiej a raz gorzej.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 07 paź 2012, 18:35

Drynku zapodaj linki do tych filmików (chyba, że to z pokerowej strategii to daj nazwę ;) ) bo ja też
[center]Obrazek [/center]

A tak w ogóle to zgadzam się z przedmówcą w prawdzie 600 sitów to za małą próba by mówić, że jesteś przegrywającym graczem, ale wydaje mi się, że już coś sygnalizuje. Spróbuj może chwilę odpocząć. Nie graj, ale poczytaj, poanalizuj (na miłość boską ściągnij w końcu wizza :P), a później popróbuj na niższych stawkach. Może przestań grać na p* - tam chyba najwyższy poziom i daj szansę choćby comeon-brak-polskiej-licencji!? Widziałem że mają mniej niż 10% rake.

edit:WOW jestem czarnuchem!!!! Z tego miejsca chciałbym podziękować adminom, userom, bogu oraz mamie whitney huston :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 07 paź 2012, 20:06

Głupoty gadacie, ja mam po prostu downswing :mrgreen:

jon124 pisze:Drynku zapodaj linki do tych filmików (chyba, że to z pokerowej strategii to daj nazwę ;) )

Niestety nie bardzo jestem w stanie się nimi podzielić, bo mam je na dysku ściągnięte z portalu dragthebar, do którego miałem kiedyś dostęp ze względu na wyrabianie rake pod szyldem jednej stronki z RB.

jon124 pisze:oraz mamie whitney huston

Tak, ona też była zapewne czarna :twisted:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”