[center]OGÓLNIE:[/center]
Witam po krótkiej przerwie. Byłem na działce przez weekend więc potencjalna pokerowa sesja była ode mnie oddalona o jakieś 25km

.
Jako, że nikt nie zagłosował na mojego bloga (nawet ja sam

, chociaż głos oddałem jak Pan Bóg przykazał) postanowiłem...
...Dalej męczyć Was moimi monologami

.
Co więcej jeśli chodzi o życiowe historie... Dostałem się na studia

. W zasadzie na wszystkie uczelnie, na które składałem (z pierwszej listy), z wyjątkiem Politechniki Warszawskiej, gdzie limit punktowy na mechatronikę był bardzo wysoki, więc dopchałem się tylko na pierwszą listę Automatyki i Robotyki. Ponadto Budownictwo w Białymstoku i Mechatronika na Politechnice Gdańskiej stanęły przede mną otworem... Pesymista zapewne w tej styuacji powiedziałby: "Już ja wiem co to za otwór."

. Jako, że ja do skrajnych pesymistów nie należę, powiem tylko: "Nie no, fajna wycieczka." - cytat z I części animowanego filmu Mój Brat Niedźwiedź. Mówcie co chcecie, ale łosie wymiatały

.
Z racji tego, że mam chęć na 5-letni zastrzyk jodu [oczywiście przy dobrych wiatrach (i nie chodzi tu o bryzę morską), o ile mnie z uczelni nie wykopią], wybieram Gdańsk. Drżyjcie więc Paradaisowi gracze live w lidze Politechniki Gdańskiej - bo -> przybywam!

Także jakby się ktoś podczas grania spocił, to ręcznikowy będzie w pobliżu

.
[center]POKEROWO:[/center]
Podjąłem decyzję - mój kapitał powędrował na heypoker-brak-polskiej-licencji! i wyrabiam tam
bonus 200% do $100 czyli muszę ugrać
800pkt. Dziś granie zacząłem od 6rano (musiałem zawieźć mamuśkę do pracy, a potem jakoś już nie miałem koncepcji na spanie). Póki co bankroll z
$330 podniósł się do
$345 a zagrałem
10sitków = 25pkt wyrobione. Planuję jeszcze coś pograć wieczorem, ale nie jestem pewien czy mnie ktoś z domu nie wyciągnie.
Odnośnie samego grania:
Poziom mi odpowiada, zdarzają się fishe jak wszędzie, ale z grubsza można pograć w pokera bez pokemonów. Poza tym sieć Ongame należy do jednej z moich ulubionych pod względem rozdawanych kart. W tej sieci dostaję naprawdę mało masakrycznych 5%-owych bad beatów. 70% też w niewielkiej próbce rozdań utrzymuje się w przybliżeniu 7/10 a ewentualne przegrane wynikają głównie z moich błędów, albo po prostu z monster vs monster.
Dwie główne wady tej sieci i softu heypoker-brak-polskiej-licencji! to:
1) Bardzo wolny soft - 2stoliki da się grać, przy 3już wszystko zaczyna klatkować, odpalanie 4stolików jednocześnie to ewidentna i świadoma próba utraty 4buyinów, bo z takim poślizgiem reakcji po prostu nie da się podejmować decyzji, które sobie zamierzyliśmy.
2) Mała ilość SnG (w lobby jest tylko 1SnG danego rodzaju).
Trochę mnie też drażni cashier w przeglądarce, ale to jestem w stanie przecierpieć.
Staram się grać 2x DoN (8min blindy) 5+0,5 i 1x zwykły SnG (8min blindy) 5+0,5. Jest to mój debiut w graniu DoN'ów. Póki co idzie nieźle

.
Z planowanych MTT na dzisiaj: zagram nasz forumowy williamhill-brak-polskiej-licencji! o ile nic nie stanie mi na przeszkodzie.
I na koniec z serii
Ciekawe rozdania:
DoN 5+0,5 Big Stack vs Big Stack, blindy 8minutowe. Miałem AJ ale to mniej ważne, ważne jak się przebijali na flopie

:
Seat 2: jorkyball14 (4,175 in chips)
Seat 4: berndww04 (3,410 in chips)
Seat 5: AcidDrynker (1,730 in chips)
Seat 7: Silvio1207 (2,200 in chips)
Seat 8: tane26 (1,045 in chips)
Seat 9: MLPKing (1,225 in chips)
Seat 10: Galkovskiy (1,215 in chips)
ANTES/BLINDS
jorkyball14 posts blind (50), berndww04 posts blind (100).
PRE-FLOP
AcidDrynker raises to 350, Silvio1207 folds, tane26 folds, MLPKing folds, Galkovskiy folds, jorkyball14 calls 350, berndww04 calls 350.
FLOP [board cards: 6D,QS,6H ]
jorkyball14 checks, berndww04 bets 400, AcidDrynker folds, jorkyball14 raises to 800, berndww04 raises to 1,200, jorkyball14 raises to 2,000, berndww04 raises to 2,800, jorkyball14 raises to 3,600, berndww04 calls 3,060 and is all-in.
TURN [board cards: 6D,QS,6H,QC ]
RIVER [board cards: 6D,QS,6H,QC,9D ]
SHOWDOWN
jorkyball14 shows [ AS,6C ]
berndww04 shows [ QH,JS ]
berndww04 wins 7,170.
SUMMARY
Dealer: Galkovskiy
Pot: 7,170
jorkyball14, loses 3,410
berndww04, bets 3,410, collects 7,170, net 3,760
AcidDrynker, loses 350