ile zarabiacie na pokerze w przeciągu miesiąca:)

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
xxx494
-#pretendent
-#pretendent

ile zarabiacie na pokerze w przeciągu miesiąca:)

Postautor: xxx494 » 18 lut 2008, 21:03

Ja dopiero zaczynam aqle pytałem się kumpli to mówią ze mozna na tym sie nawet utrzymywac niewiem czy to prawda.

pawlak73
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pawlak73 » 18 lut 2008, 21:28

Wiesz poker wg. mnie należy traktować jak bukmacherke. Raz się jest na + raz na -. ale raczej z pokera wychodzi się na + niż na -. Po drugie to zależy jak sie komu chce grać bo jak dopisze los i bedzie mieć szczęście to może wygrać turek na 5000 osób a jak bedzie miec bad luck to może nic nie wygrać. Ale zazwyczaj coś się tam wygra, ale jest to różnie więc w jednym miesiącu możesz sobie zafundować jakieś mini wczasy, w innym możesz tylko iść do kina. Pozdro.

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 18 lut 2008, 21:33

Jeśli ktoś gra systematycznie to osiąga kwoty w stałych przedziałach i nie schodzi poniżej ew. tylko wyżej.

Kwestia trzymania dyscypkiny itd.
Jestem cash player i osiągam zyski a jakie to sadze, że nie ma sensu mówić tutaj gdyż uważam temat za zbędny.

Pozdro.

ps: poker to nie bukmacherka - tu nie ma przypadku w perspektywie dłuższego czasu gry.

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 18 lut 2008, 21:46

nowy233 się nie chce chwalić :)

co do kwestii "zarabiania" pytanie powinno raczej brzmieć "ile dorabiacie na pokerze", ponieważ nie wiem czy jest na forum osoba, która z pokera się utrzymuje ( nie sądze ). Nasza społeczność jest raczej gronem hobbystów niż playerów, którzy grają regularnie i utrzymują się z tego. Co do zarobków - skoro ludzie faktycznie utrzymują się z tego i żyją na dobrym poziomie ( a przynajmniej mają na komputer i opłacenie internetu :P ) tzn, że można. Jednak trzeba mieć do tego odwagę i umiejętności. Ja osobiście nie wyobrażam sobie życia w którym w tak znacznym stopniu dominuje poker. Wolę mieć pewne i stałe źródło dochodów a w pokerze zdarzają się swingi, bad beaty itp. To nie dla mnie. Dorobić zawsze można, owszem o ile poker nie zjada Ci połowy wypłaty:)

cruiserjeja

Postautor: cruiserjeja » 18 lut 2008, 21:59

pewnie, ze z pokera mozna sie utrzymac i to na naprawde niezlym poziomie.

jednak nie radze tego robic..

ja z lepszych miesiecy wyciagam 600-800$/miech, a srednio jest to 200-500$

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 18 lut 2008, 22:01

visnia pisze:nowy233 się nie chce chwalić :)

Nie chodzi mi o chwalenie. Ale jak każdy zacznie pisać znając życie później z tematu zrobi się wielka kłótnia.

Gdybym nie pracował to musiałbym się z pokera utrzymywać :mrgreen:

Myślę że temat nadaje się do zamknięcia ale niech wypowiedzą się inni

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 18 lut 2008, 23:40

czytalem gdzies o tym ze jest mniej wiecej tak
10% ludzi stale i sytematycznie miesiac w miesiac przez lata potrafi wyjsc na +
i pozostale 90% graczy dzieli sie na 2 grupy:
45% ludzi systematycznie przegrywa jakies kwoty
45% wychodzi mniej wiecej na zero

xxx494
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: xxx494 » 19 lut 2008, 02:27

moze i macie rację ale myślę ze systematyczna gra moze przyniesc zamierzony rezultat co wy na to?

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 19 lut 2008, 09:46

dobre zarzadzanie bankrollem plus umiejetnosci grania oczywiscie moga przyniesc dobre rezultaty...trzeba grac i grac godzinami i cwiczyc i trenowac!! trening czyni mistrza w koncu :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 19 lut 2008, 10:33

za krótko jestem
witrual holdem graczem
zbyt długo byłem
w real PRL maczem
za duze mam
wirtual marzenia
i zbyt duze
real doswiadczenia

innymi słowy nijak nie wiem co odpowiedziec na pytanie -ile
a ile trzeba? albo na ile mnie ( ciebie ) stać
ile musze przegrac aby poczuc ze przegrałem albo ile aby poczuc przypływ gotówki

strasznie wzgledne - jak pozycja zyciowa kazdego z nas :oops:

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 19 lut 2008, 10:55

ja jak zaczynałem gre w pokera ponad rok temu to wtopiłem 500 zł w pół roku, potem była gra na zero :( jednak od stycznia coś się zmieniło i narazie przez niecałe 2 mieiące ugrałem 1000$ i jestem na + :D z pokera można wyżyć ale trzeba dużo farta i doświadczenia zarazem...

usiu18
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: usiu18 » 19 lut 2008, 11:41

ja gram ok 6 miesiecy i jestem caly czas na 0 . Jak troche wygram to za bardzo sie podpalam:/ i odrazu gram na wyzsze stawki , a tam przewaznie przegrywam

Matma88
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Matma88 » 19 lut 2008, 11:49

dedoel pisze:czytalem gdzies o tym ze jest mniej wiecej tak
45% ludzi systematycznie przegrywa jakies kwoty

Moje zdanie jest takie, żę te małe rybki co wpłacają małe pieniądze są połykane przez te większe, a te większe przez największe i tak na końcu systemu jest taki rekin jak Phil Ivey. (o ile ta kwota nie zmieni się po prostu w rake dla kasyna).
Przecież każdy z nas zmierza do jednego celu: czyli dojścia na wyższy poziom Blindów....
Długo by głębił ten temat!!!

Renton2525
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Renton2525 » 19 lut 2008, 13:00

zytalem gdzies o tym ze jest mniej wiecej tak

w tej grupie każdy by chciał się znaleźć
a niestety ja jestem w tej grupie...

i tak jak powiedział któryś przedmówca to jednak ustalenia jakiegoś limitu dla siebie który sie wygrywa i wypłaca to najlepszy sposób, bez tego jest strasznie ciężko coś ugrać i bankrol wygląda jak rollercoaster

xxx494
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: xxx494 » 19 lut 2008, 13:38

ja zaczałem gdzie z tydzien temu grac na everest-brak-polskiej-licencji! i cos tam ugrywam Gram jak narazie turnieje gdzie nic nie wkładam a za 1 miejsce jest o,05 dolara drugie 0,03 trzecie 0,02 i co trzeci turniej mam pierwsze miejsce i troszke mnie to dziwi moze mam talent hehehe albo są słabi tam gracze Poradzcie cos Pozdrawiam

Renton2525
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Renton2525 » 19 lut 2008, 14:04

ja zaczałem gdzie z tydzien temu grac na everest-brak-polskiej-licencji! i cos tam ugrywam Gram jak narazie turnieje gdzie nic nie wkładam a za 1 miejsce jest o,05 dolara drugie 0,03 trzecie 0,02 i co trzeci turniej mam pierwsze miejsce i troszke mnie to dziwi moze mam talent hehehe albo są słabi tam gracze Poradzcie cos Pozdrawiam

Takie granie nie ma w ogóle odniesienia do posiadanych umiejętności, po prostu musisz zacząć grać za jakieś prawdziwe pieniądze i sie przekonasz.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 19 lut 2008, 14:59

xxx494 pisze:ja zaczałem gdzie z tydzien temu grac na everest-brak-polskiej-licencji! i cos tam ugrywam Gram jak narazie turnieje gdzie nic nie wkładam a za 1 miejsce jest o,05 dolara drugie 0,03 trzecie 0,02 i co trzeci turniej mam pierwsze miejsce i troszke mnie to dziwi moze mam talent hehehe albo są słabi tam gracze Poradzcie cos Pozdrawiam

czyli pierwsze kroki :mrgreen:
aby zaczac wygrywac naprawde ( KASE anie kase) potrzebujesz jeszcze duzo
DOŚWIADCZENIA
tylko ono powiększa naszą mądrość pokerową
niestety równocześnie nie zmniejsza naszej GŁUPOTY
... STAD potrzeba nauki krok po kroku... :oops: z umiarem ...na wszystko przyjdzie czas

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 19 lut 2008, 21:13

Oczywiście, że dają, a jak inaczej miałby początkujący nabierać doświadczenia? Jak byś miał wpłacić 100zł na pokera i się na tym uczyć to gwarantuje, że szybciej byś je stracił niż szedł transfer z konta do pokerroomu ;) więc graj jak najwięcej darmowych na początku, zbieraj kasę a później graj za nią na turniejach z wpisowym albo stolikach na kasę ;) no ale to nie jest temat do tego przeznaczony, jak masz pytania o to jak najlepiej zacząć to wal nowy temat w dziale "początkujący" albo szukaj odpowiedniego to tej rozmowy ;)

Tym czasem co do tematu to ja zaliczam się chyba do tych 45% co wychodzą na zero, bo stan mojego konta idzie raz w górę, a raz w dół ;) chociaż jak by się nad tym głębiej zastanowić to przecież nie dokonałem żadnego depozytu a wszystkie pieniądze jakie mam przeznaczone na pokera to są pieniądze z promocji lub freerolli ;)

PS widzę, że wszyscy się krępują mówić ile zarabiają :P ale zawsze możecie wspomnieć czy od czasu do czasu kupiliście sobie coś ładnego za pieniądze ugrane na stolikach, czy tylko je obracacie na razie w pokerowym środowisku? Bo ja na razie tylko obracam bo nie ma zbytnio czego wypłacać ;) moich wszystkich środków na pokerroomach w sumie jest jakieś 55$ (oczywiście tych które już mogę wypłacić) więc jeszcze za wcześnie żeby przepijać, lepiej je rozmnożyć ;)

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 20 lut 2008, 10:24

to ja jeszcze dodam że narazie nic ładnego jeszcze nie kupiłem sobie za wygrane pieniądze ale opłaciłem czesne za zaoczne studia za cały semestr i jeszcze sporo zostało na inwestownie :D ale ja szczerze powiem że się dorabiam na 5 card draw...

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 20 lut 2008, 23:46

no u mnie ostatnio glosniki i buty za pokerowe ;)

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 21 lut 2008, 10:53

Nie wiem w jakim dziale umieścic moje pytanie, więc umieszcze tu, bo skoro zarabiacie to juz macie doświadczenie. Pytanie jest następujące:
Czy poziom gry (trudność) wzrasta wprost propolcjonalnie do wzrostu stawek na jakich się gra?

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 21 lut 2008, 11:20

przeważnie tak, choć możesz trawić kilku plebów na wyższych stawkach :P

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 21 lut 2008, 11:26

Poziom na jakim rozgrywane są gry na pewno wzrasta, ale czy trudność? Tego już bym nie był taki pewien... Przeciwnicy już grają rozważniej, wchodzą z mniejszym zakresem rąk i często grają według jakiś ustalonych strategii? A na stawkach typo 0.05$/0.10$ ludzie grają z takimi kartami i tak ciągną grę aż do rivera, że tam się cuda niewidy czasem dzieją ;) przynajmniej ja mam takie wrażenie, bo stoliki na niskich stawkach są często gęsto nieprzewidywalne, a na wyższych myślę, że co nieco więcej można wyczytać ;)

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 21 lut 2008, 11:45

Osobiście gram dość krótko w pokera i caly czas na mikrostawkach ale przeczucie mi mówi, że poziom nie rośnie cały czas, tak jak mówicie(przupadek A). Zrobiłem wykres dla łatwiejszego zrozumienia. Zapytam też dodatkowo na jakich stawkach(przypadekB) poziom już nie wzrasta, bo przeciez chyba na 100/200$ gra sie podobnie jak na 200/400$, bo nie uwierze że dwa razy trudniej, proszę o komentarz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

cruiserjeja

Postautor: cruiserjeja » 21 lut 2008, 12:21

na micro stakes (nl2-nl100 albo 200) graja slabi- starczy grac tight i sie bedzie zarabiac ;p
od nl200 zaczyna sie ciezej- juz trzeba probowac nietypowych zagran, dobrych readow, aby 'przechytrzyc' oponentow.
no a pomiedzy nl2k a nl10k juz nie znajdziesz roznicy

Wróć do „Podstawy pokera”