ile zarabiacie na pokerze w przeciągu miesiąca:)

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 12 lis 2008, 12:27

Hmm, właśnie z czystej ciekawości podliczyłem sobie moje przychody z pokera na Moneybookers od momentu kiedy sobie założyłem tam konto (czyli od czerwca br.).
Nie ukrywam, że się mile zaskoczyłem (zważywszy na fakt, że nigdy nie wpłacałem ani
złotówki na grę - korzystam tylko z tego co ugrałem) bo wyszło mi ponad 4200zł.
Wątek tyczy się przychodów miesięcznych, więc dzieląc to przez 5 miesięcy wychodzi 840zł.
Mnie ten wynik satysfakcjonuje... :razz: :smile:

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 12 lis 2008, 12:55

widze ze jeszcze sie musze duzo nauczyc i przelamywac do innych pokerroom'ow, bo jak widze ze mozna, to mnie podbudowuje. Obecnie moje przychody to z 10€ miesiac ma czysto, bo nawet jak ugram cos wiecej, to zazwyczaj ogarnia mnie mania grania i przewaznie trace to co zarobilem.

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 12 lis 2008, 13:38

ja na razie nie moge sie pochwalic wielkimi sukcesami,kilka free wygranych za kilka E ale tez stazu zbyt dlugiego nie mam wiec licze na to iz w przyszlosci bedzie lepiej. moge natomiast podac przyklad mojego kolegi przez ktorego zarazilem sie bakcylem do pokera ktory calkiem niezle wychodzi na tym 'interesie' co pozwala mu na zakup np kompa, tv, ipoda itd:) pzdr

szkielo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: szkielo » 12 lis 2008, 14:36

Wszystko zależy od tego jak podchodzi się do gry. Jeśli zamierzasz traktować grę w pokera na poważnie musisz trzymać się pewnych ustalonych przez siebie reguł, tylko wtedy możesz osiągnąć zakładany sukces. Żeby nie robić offtopic dodam tylko, iż narazie zaczyna, dopiero swoją przygodę z pokerem. Jednak w ciągu 2 lat planuje tak dobrze opanować grę np tylko w turniejach 6 osobowych lub tylko przy stołach, aby uzyskiwać miesięcznie około 1000zl. Na ten cel daje sobie dwa lata intensywnej nauki.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 12 lis 2008, 21:00

Ja z moich wyliczeń od 1 czerwca wypłaciłem na swoje konto 2000zł czyli średnio ok.500zł miesięcznie mi wpada z pokera.

szkielo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: szkielo » 13 lis 2008, 01:01

Pugalos pisze:Ja z moich wyliczeń od 1 czerwca wypłaciłem na swoje konto 2000zł czyli średnio ok.500zł miesięcznie mi wpada z pokera.

Ile godzin tygodniowo poświęcasz na grę? Grasz turnieje czy stoły?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 13 lis 2008, 01:49

Dwa zdania komentarza ode mnie:

Wahi - masz bardzo złą zasadę, bo tego typu cele mogą Cię kiedyś do ruiny doprowadzić. (będziesz na minus i chcąc się odegrać wejdziesz na wyższe stawki. Nie uda się = większy minus - kolejna próba etc). Grając regularnie lepiej sobie wyznaczać inne cele.

Wszyscy pozostali którzy piszą, że grają regularnie i są na plusie - zastanówcie się ile byście mogli być na plusie gdyby nie wypłacać wygranych i stopniowo przechodzić na wyższe stawki.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 13 lis 2008, 10:14

Do Szkiela: Gram turki głównie mam swoje ulubione, a ostatnio zacząłem SnG grywać.

Glory świętą masz rację podwojone stawki podwojony plus :),ale do tego trzeba dojrzeć i zdobyć większą pewność siebie przynajmniej u mnie czekam z tą decyzją na odpowiedni czas.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 13 lis 2008, 13:20

Dla mnie to kwestia czystej matematyki. Jeśli prowadzisz rzetelne statystyki i z nich wynika, że jesteś na +, oraz że grałeś przy style przynajmniej te kilka tysięcy rozdań to taki wynik jest miarodajny. I trzeba iść do przodu bo kto się nie rozwija ten się cofa.

Poza tym moim zdaniem o wiele łatwiej się gra na stołach 0.5/1 niż 0.05/0.10 - bo w tym pierwszym przypadku gracze grają o wiele bardziej racjonalnie i książkowo. To samo dotyczy turniejów z wpisowym 5$ a 50$.

szkielo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: szkielo » 13 lis 2008, 13:38

glory glory man united pisze:
Poza tym moim zdaniem o wiele łatwiej się gra na stołach 0.5/1 niż 0.05/0.10 - bo w tym pierwszym przypadku gracze grają o wiele bardziej racjonalnie i książkowo. To samo dotyczy turniejów z wpisowym 5$ a 50$.

Wyprzedziłeś moje pytanie. Zacząłem się zastanawiać czy na stołach o niskich blindach gracze używają w ogóle jakiejś strategii. Duża część rozgrywanych rąk jest albo bardzo słaba i dopiero na river dochodzi coś do pary. Chciałbym aby ktoś z wytrawnych graczy niejako pokierował moja przyszłą grą. Glory, powiedz mi skupiasz się na grze w turniejach czy na stołach, hmmm albo inaczej. Jeśli chciałbym zacząć poważniej myśleć o grze i kiedyś mieć możliwość odłożenia tego okrągłego 1000 miesięcznie to powinienem skupić się na stołach czy turniejach? Co polecacie?

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 13 lis 2008, 15:59

wiem ze nie o odp ode mnie Ci chodzilo;) ale z tego co mi sie wydaje to na dluzsza mete lepsze sa stoliki bo turnieje procentowo slabo wypadaja jesli chodzi o zajmowanie platnych miejsc,w stolikach mozna zaobserwowac wieksza regularnosc,to takie moje spostrzezenie;)

Duch_1988
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Duch_1988 » 13 lis 2008, 19:25

Cześć. Według mnie nikt nie może pochwalić się stałym zyskiem bo Poker to oprócz umiejętności to loteria. Czasem się coś wygra czasem przegra tak więc nie ma mowy w tym przypadku o stałych dochodach. Osobiście traktuje to jako dodatkową obok bukmacherki możność zarobienia paru groszy :p

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 13 lis 2008, 20:56

Pytanie stoliki czy turnieje nie jest trafne w tej sytuacji. Bo nikt nie wie jak sobie radzisz na cash table a jak w turniejach sam musisz to ocenić albo najpierw spróbować cash table a potem turniejów i zobaczyć gdzie Ci idzie lepiej.

Ja na początek radzę niskie stawki i dużo frelloli do tego może jakieś turnieje z małym wpisowym. Powinieneś też obrać jakiś styl który będzie Cie prowadził albo jesteś gracem tight (grasz bardzo mało rozdań) albo graczem który lubi wchodzić w dużą ilość rozdań. No i co najważniejsze musisz nauczyć grać się albo na spokojnie albo na ostro :) Drugiego stylu raczej nie polecam na początek no i co najważniejsze nie liczyć na to że 3 para da Ci zawsze zwycięstwo na początek może też obrać zakres jakiś rąk do grania.

miczukow
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: miczukow » 13 lis 2008, 20:57

Nie no Duch proszę, a "prosi" to niby z czego żyją??

Wiem, wiem, z reklam :mrgreen:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 13 lis 2008, 21:32

Duch_1988 pisze:Cześć. Według mnie nikt nie może pochwalić się stałym zyskiem bo Poker to oprócz umiejętności to loteria. Czasem się coś wygra czasem przegra tak więc nie ma mowy w tym przypadku o stałych dochodach. Osobiście traktuje to jako dodatkową obok bukmacherki możność zarobienia paru groszy :p

Myślę że się mylisz nie którzy zarabiają na tym ogromne pieniądze ale internetowi gracze którzy naprawdę dużo zarabiają nie chwalą się tym nigdzie ale wejdź np na fulltilt-brak-polskiej-licencji! tam masz podawane co miesiąc kto najwięcej wygrał i kto przegrał kwoty są zawrotne. Nie można mylić dochodu miesięcznego z dochodem powiedzmy rocznym bo nie każdy miesiąc ofc może być na plus ale dobrze zarządzając BM będziemy na takim plusie że wystarczy nam.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 13 lis 2008, 23:58

Duch_1988, gadasz głupoty. Poker w małych ilościach to loteria. Poker przy olbrzymiej ilości rozdań to już czysta statystyka. O ile grając jakieś rozdanie źle możesz mieć chwilowo szczęście i trafić coś na river, to tyle grając je regularnie źle w długim okresie będziesz na minus.

szkielo, trudne pytanie stawiasz. Generalnie o wiele trudniejsze są turnieje (dla graczy dobrych) bo przy małej liczbie miejsc płatnych to jest wciąż loteria. Harrington kiedyś powiedział, że o ile 2% graczy zarabia na pokerze, o tyle niemal nikt nie zarabia na turniejach (w długim okresie, regularnie). Co jedynie dobrzy gracze cashowi finansują z wygranych przy stolikach swoje gry w turniejach.

Ja akurat jestem słabym graczem turniejowym i bardzo słabym cashowym więc Ci nie doradzę co grać. U mnie sprawdzają się jedynie sit n go 10 osobowe i gry HU (2 osobowe).

szkielo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: szkielo » 14 lis 2008, 03:41

Glory dzięki za rozjaśnienie sytuacji. Dzisiaj cały dzień grałem na stołach 6 osobowych i chyba tutaj idzie mi najlepiej. Czy jest na forum osoba, która jest na tyle życzliwa, aby przesłać na maila jakieś e-book'i?

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 lis 2008, 03:52

szkielo polskich ebookow o pokerze nie ma :) byl harrington przez pewien czas ale zanim sie zorienotowali to juz zablokowali jesli chcesz to sa angielskie ksiazki w google wpisz i beda

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 14 lis 2008, 14:22

od kąd zaczałem grac na kase... w październiku ok 450zl a w tym miechu już prawie 300zł :wink: Z tym ze ja wypłacam i kasa idzie przewaznie na mecze;) imprezki i pierdołki, a jak trzeba wpłacic, np. na nasz turek co bedzie w srode na everescie to spowrotem wplacam na moneybookers i pozniej na konto pokerowe ;) W przerwie zimowej zoszczędze troche kaski pokerowej bo wydatków nie bedzie :wink:

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 14 lis 2008, 14:44

czyli w takim razie na turniejach niezbyt da sie zarobic ... ?? a zwlaszcza free .. ??

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 14 lis 2008, 15:18

mxlambert nie do końca. To o czym pisałem dotyczy profesjonalnej gry zawodowej. Z turniejów pokerowych ciężko jest się utrzymywać.

A zarobić się oczywiście da, szczególnie grając turnieje zamknięte, np. organizowane tylko dla naszego forum. Bo albo są free, albo mają wyższe (dodane pule). No i nie gra w nich 1000 osób, ale 20-30. Bardzo dużo osób na takich turniejach buduje sobie właśnie swój bankroll.

Awatar użytkownika
sh4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sh4 » 14 lis 2008, 16:08

szkielo pisze:Glory dzięki za rozjaśnienie sytuacji. Dzisiaj cały dzień grałem na stołach 6 osobowych i chyba tutaj idzie mi najlepiej. Czy jest na forum osoba, która jest na tyle życzliwa, aby przesłać na maila jakieś e-book'i?

na rapidshare jest 300MB literatury pokerowej. jest czytania na wiele miesięcy :)

ps. Oskarek a ile Ty zarabiasz na pokerze, jeśli można spytać ?

Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 14 lis 2008, 18:21

glory glory man united pisze:mxlambert nie do końca. To o czym pisałem dotyczy profesjonalnej gry zawodowej. Z turniejów pokerowych ciężko jest się utrzymywać.

A zarobić się oczywiście da, szczególnie grając turnieje zamknięte, np. organizowane tylko dla naszego forum. Bo albo są free, albo mają wyższe (dodane pule). No i nie gra w nich 1000 osób, ale 20-30. Bardzo dużo osób na takich turniejach buduje sobie właśnie swój bankroll.

I to są właśnie ŚWIĘTE SŁOWA!!! Bo ja gram tylko turnieje i to są właśnie tego typu jak Glory napisał. Poker to dla mnie rozrywka, a nie sposób na życie! A że trochę czasem sobie wygram to można powiedzieć, że to przyjemne z pożytecznym! :razz:

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 15 lis 2008, 23:56

ok 100-200$ , nigdy mniej nigdy wiecej :mrgreen:

marekxxx
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: marekxxx » 16 lis 2008, 00:26

a ja tak dużo nie gram czyli 20-30$ na miesiąc :).

Wróć do „Podstawy pokera”