GrzechuTG - 2 w 1

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy w Gdańsku pójdzie mi lepiej niż Poznaniu

Czas głosowania minął 03 mar 2009, 20:40

Tak
10
67%
Nie
5
33%

Liczba głosów: 15

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 03 lip 2012, 12:37

No to czas na kolejny wpis.

Od ostatniego wpisu udało mi się pojawić na jeszcze jednym meczu. Najważniejszym na przełomie ostatnich lat dla Polski... Czyli Polska - Czechy... Cóż to była za euforia na Wrocławskich ulicach, rynku wszędzie było słychać głośne "Polska Polska" Na stadionie panowała niesamowita atmosfera po prostu to jest nie do opisania nigdy czegoś takiego nie przeżyłem. O meczu nie ma co pisać bo każdy widział jak się skończył... Ale twarze kibiców opuszczających stadion to bym okrutnie przerażający widok... Wszyscy w milczeniu opuszczali trybunu i stadion nikt ze sobą nie rozmawiał każdy powtarzał pod nosem "to niemożliwe"

Czerwiec upłynął mi pod znakiem mistrzostw a w lipcu czas na ciężką pracę :)

Do usłyszenia za jakiś czas :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 03 lip 2012, 14:03

Elf pisze:Czerwiec upłynął mi pod znakiem mistrzostw a w lipcu czas na ciężką pracę

Noo... juz niedlugo hard workout :D

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 03 lip 2012, 19:34

No to będą takie 4 dni odpoczynku a potem znowu ciężka praca ;)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 03 lip 2012, 22:45

Elf pisze:No to będą takie 4 dni odpoczynku a potem znowu ciężka praca

Odpoczynku :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 03 wrz 2012, 18:59

Równo dwa miesiące mnie nie było :) Ale dzisiaj tak mi wpadły w oko turnieje hu wcoopowe i postanowiłem, że może posprzedaje udziały do drogich ale okazało się że łącznie są tylko trzy :D na trzeci na pewno nie nazbieram (10300:D) na pierwszy mogę wkupić się sam ale drugi za 700 już trochę drogi jest więc postanowiłem, że aby było sprawiedliwie i większa szansa dla udziałowców na zarobek to wystawię dwa turnieje czyli tak:

215 $ WCOOP-11 : NL Hold'em [Heads-Up, No Late Reg] 5 września
700 $ WCOOP-39 : NL Hold'em [Heads-Up, No Late Reg] 15 września

Zasady:
1. Sprzedaję 100% z prawem do zachowania 30% z profitu. W przypadku braku profitu wygrane pieniądze wracają w pierwszej kolejności do inwestorów, w/g % udziału w inwestycji.
2. Jeżeli omyłkowo zostanie zarezerwowane ponad 100%, nadwyżka bez względu na wynik sesji wraca do inwestora.
3. Przy zakupie decyduje kolejność zgłoszeń.
4. Pieniądze będą odsyłane do inwestorów do 24h od czasu skończenia sesji, chyba że inwestor zdecyduje się na partycypowanie w kolejnej sesji. Wyjątek stanowi sytuacja, w której zostanie przeze mnie przekroczony limit transferów, wtedy odesłanie pieniędzy nastąpi w najbliższym możliwym terminie.
5. Jeżeli wyniknie jakaś kwestia, która nie została przeze mnie wcześniej przewidziana, będę się starał rozstrzygnąć taką sytuację mając na względzie na pierwszym miejscu dobro inwestorów.

czyli:

100% = 915$
50% = 457,5$
10% = 91.5$
5% = 45,75$

Oferta ważna do 5 września do godziny 12.00. Przelewy na ps: OmgGrzechuGT

Rezerwacja 40%/100%

20% noname
20% justnutsbaby
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2012, 17:07 przez GrzechuTG, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 03 wrz 2012, 23:38

20% plx, poszlo na ps'ie glgl

//edit
nie wiem czy uda mi sie zagrac, ale jak bede pykal to mozemy jeszcze swap'nac z 5% for good luck ^^

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 lis 2012, 17:42

- Na miłość boską, panie Grzechu, starajże się! W twoim teraz ręku los forum, wolność kniaziówny, twoj własny bankroll i mój, bo broń Boże na ciebie przygody, ja sobie z tym zbójem nie dam rady.

- To czemuś go waść wyzywał?

- Słowo się rzekło. Ufałem w ciebie, panie Grzechu, ale ja już stary, oddech mam krótki, zatyka mnie, a ten gładysz może skakać jak cyga. Cięty to ogar, panie GrzechuTG

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 30 gru 2012, 01:12

Podsumowanie 2012

Jestem szczęśliwy :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 30 gru 2012, 01:20

Podsumowanie 2012

Jestem szczęśliwy :)

Cieszymy się razem z Tobą :)

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 30 gru 2012, 11:03

Wszyscy się cieszą i jest pięknie - szkoda, że kiedyś w końcu trzeba wytrzeźwieć :mrgreen:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 30 gru 2012, 12:43

hehehe :) Wiedziałem, że takie podsumowanie będzie wzruszające :D

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 30 gru 2012, 13:05

Przebrnąłem przez sciane teksu, ale dotrwałem do końca.

Najbardziej wzruszył mnie ten tekst ze szczęściem.

GG sir

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 30 gru 2012, 13:45

jedno z lepszych podsumowań jakie ostatnio czytałem ;) Naprawdę miło się to czytało i mam nadzieję że w przyszłym roku również będzie takie zacne ;>

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 07 sty 2013, 19:39

Podsumowanie było krótkie, więc i cele muszą być konkretne :)

Cele na 2013

Rozwój, rozwój, rozwój :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 20 sty 2013, 13:17

Podobno moje wpisy nic nie wnoszą :mrgreen:

Powiedzmy, że się z tym zgadzam haha :D

No to dzisiaj zróbmy wpis który może coś wniesie :twisted:

Tak patrząc po większości blogów na czat i różne wpisy wszyscy płaczą jakiego to mają pecha jak im nie idzie, że ciągle coś spada przeciwnikom itp itd... Ale nikt nigdy na blogu nie wstawi wykresów z pt albo hm tylko wiecznie płacze jakim to jest pechowcem ciekawe czy tak po wstawieniu wykresów dalej by to tak wyglądało, że jesteście takimi pechowcami może po prostu te spadanie to nie przypadek?

Zajrzałem dzisiaj do PT i sprawdziłem swoje wykresy z kilku kont aby przekonać się jakim to ja jestem szczęściarzem i jak mi ciągle spada i co?... Przeżyłem spory szok bo nie myślałem, że aż tak dużo mam tego szczęścia...

Grałem na kilku różnych nickach na kilku różnych roomach ale nie chce mi się wszystkiego screnowac więc wybrałem trzy przypadkowe konta łącznie zagrałem ponad 8 tys hu w roku 2012 może nawet 10k ale liczyć mi się aż tak tego bardzo nie chce :p Bo leniwy jestem dalej mimo, że piszę odcinek bloga hahaha :D Moje ev wygląda cudnie na żadnym z nicków nie jestem powyżej :D Aż nie wiarygodne jak mam dużo szczęścia... Strach pomyśleć co się stanie jak w końcu trochę go dostane ;)

Poniżej kilka screnów z pozdrowieniami dla wszystkich płaczków, płaczcie dalej zamiast grać...

[To nie będzie wykresów drugi raz mi się nie chce tego przerabiać :D

Zmieniam trochę plan na 2013 powiększyć skill szczęścia :D
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, 15:27 przez GrzechuTG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 20 sty 2013, 15:03

Mówisz?

95% gierek HU (sng większość turbo,trochę super turbo). Od pół roku mam większość dni na minus mimo, że gram tylko i wyłącznie z donkami. Ostatnio musiałem nawet na 7$ zejść, a i tak różnica między ev winnings a winnings się powiększa każdego dnia...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 20 sty 2013, 15:04

GrzechuTG pisze:Zmieniam trochę plan na 2013 powiększyć skill szczęścia

zaczęłam się zastanawiać, jak można nad tym skillem pracować i po wygooglowaniu okazało się, że można. Leniwi niech od razu przejdą na koniec artykułu i przeczytają ostatnią poradę :D

http://dlaodmiany.pl/jak-zwiekszyc-swoj ... szczescie/

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 20 sty 2013, 15:05

Grzechu, oba wykresy są w różnych skalach i nijak się mają do siebie

Daj wykres z chips won over hand, a nie price won over tournaments played....

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 20 sty 2013, 15:41

Masz w swojej skali :D

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 20 sty 2013, 15:50

Bo grać trzeba tak, że nawet jak wariancja zabiera dużo to nie da rady zabrać całości :wink:
4,5mln chips gap w samym sng ale zabrać wszystkiego menda nie może.

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 20 sty 2013, 23:05

Mam na to wszystko swoją teorię, choć nie popartą jeszcze wzorami matematycznymi, odpowiednią próbką, doświadczeniem (choć sam jestem 30BI minus) itp. I gdzieś o tym pisałem. Jeśli wykresy pokazują allin EV, to co w przypadku gdy sprawdzając/wrzucając zawsze/często jesteśmy EV+. Czy wykresy nam się nie rozjadą po każdym bad beacie, nawet jednym na 10? Przecież teoretycznie nie mamy nawet okazji by zrównać linię allin EV i Showdown.. Jeśli piszę głupoty proszę o matematyczne uzasadnienie.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 20 sty 2013, 23:19

gama kurna, to już wiem dlaczego ostatnio mnie prześladuje downswing :mrgreen:

M@jkel, to Twoje wyniki :wink: ?

GrzechuTG, ja tam jestem nad EV a i tak marudzę!

Loncik pisze:Przecież teoretycznie nie mamy nawet okazji by zrównać linię allin EV i Showdown.. Jeśli piszę głupoty proszę o matematyczne uzasadnienie.

Z showdown nie, ale z net winnings tak. Tzn. z showdown to tylko przez przypadek.

Dlaczego wykres ma się rozjechać i nie wrócić do przeplatania się tych linii i pokrywania się ich w longrunie? Statystycznie tyle samo bad beatów powiedzmy KK vs AA sprzedasz, co sam dostaniesz. Więc to się w końcu wyrówna:

KK vs AA czyli dla uproszczenia 20% vs 80%; gdy wygramy: EV 80% w dół, Net + 100%; gdy przegrywamy odwrotną sytuację to 80% EV idzie w górę a NET - 100% więc się wyrównują dwie lustrzane sytuacje.

Analogicznie cała reszta.

Z tym że to jest dalej spore uproszczenie, bo dotyczy tylko showdownów. Non-showdown jest liczone tak że EV+ jest jak wygrasz, EV- jak przegrasz i idzie idealnie tak jak linia non-showdown winnings. A to nijak się ma do teorii pokera i określania zasadności zagrań: czy są EV+ czy EV-.

Edit: Jeszcze nawiązując do Twojej kminy Loncik, to sytuacja, o której mówisz - czyli zawsze wrzucasz, kiedy jesteś z przodu - nie zmienia tutaj nic. Będzie dochodzić do takich samych sytuacji. Masz ileś % na wygranie rozdania i ileś % na jego przegranie. Wygrywając rozdanie, w którym masz przewagę, jesteś nad EV i po kilku takich wygranych w końcu dostajesz bad-beata zgodnie z Expected Value (w końcu musisz go dostać, żeby się wyrównały linie). I wyrównają się docelowo zawsze... potrzeba tylko jednej drobnej rzeczy: nieskończenie dużej próbki :smile:

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 21 sty 2013, 10:29

Racja Drynk. Zaraz po wpisie doszedłem sam do tego rozmyślając w wannie nad sensem pokera. No i pisałem posta po pijaku... W sumie to i tak mam w dupie tą linie i wszystkie inne.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 21 sty 2013, 12:46

Też tak raczej podchodzę do wykresów tylko już tak ciągle patrząc na to sb albo jakieś wpisy to masakra pół narodu to pechowcy...

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 21 sty 2013, 13:10

zauważ jednak, że dla większości poker jest źródłem dochodów, nie mamy aż tak dobrego mindsetu jak Ty, szukamy sobie wytłumaczenia naszych niepowodzeń. A że człowiek jest istotą żyjącą w grupie, lubi się podzielić czymś co budzi u niego największe emocje, czyli zarówno zwycięstwami jak i porażkami ;) jak Ci się któryś blog nie podoba możesz go śmiało dodać do ignorowanych, to samo z użytkownikami którzy za czego narzekają ;)

peace&respect

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”